بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ نُدْخِلْكُمْ مُدْخَلاً كَرِيماً
(النساء - ٣١)
🔰ترجمه :
اگر از گناهان بزرگی که از آنها نهی شدهاید دوری گزینید بدیهای شما را از شما می زداییم و شما را در جایگاهی ارجمند درمیآوریم.
🔰تفسير :
١ - اين آيه شريفه به كسانى كه از گناهان كبيره پرهيز مى كنند بشارت مى دهد كه خداوندعزوجل گناهان صغيره آنان را مى بخشد و اين پاداشى است كه به اين گونه افراد داده شده است.
٢ - گناهان صغیره در صورتى صغیره هستند که تکرار نشوند و علاوه بر آن به عنوان بى اعتنایى و یا غرور و طغیان انجام نگیرند زیرا صغائر طبق آنچه از قرآن کریم و روایات اسلامى استفاده مى شود در چند مورد تبدیل به کبیره مى گردد در نهج البلاغه مى خوانیم شدیدترین گناهان آن است که مرتکبش آن را کوچک بشمرد.
٣ - ممكن است سوال شود كه اين آيه شریفه مردم را به گناهان صغيره تشويق مى نمايد و مى فرمايد با ترك گناهان كبيره ارتكاب گناهان كوچك مانعى ندارد جواب را قرآن کریم مي فرمايد گناهان كوچك شما را مى پوشانيم يعنى پرهيز از گناهان بزرگ خصوصا با فراهم بودن زمينه هاى آنها يك نوع حالت تقواى روحانى در انسان ايجاد مى كند كه مى تواند آثار گناهان كوچك را از وجود او بشويد و در حقيقت این آيه شریفه همانند آيه شریفه ان الحسنات يذهبن السيئات ، خوبیها ، بديها را از بين مى برد مى باشد و در واقع اشاره به يكى از آثار واقعى اعمال نيك است.
✅ خدایا : ما را از شر شیطان ملعون حفظ فرما.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى
(الاعلى - ١٤)
🔰ترجمه :
به يقين كسى كه پاكى جست و خود را تزكيه كرد رستگار شد.
🔰تفسير :
١ - تزكی به معنای در پی پاك شدن است، و در اينجا منظور پاك شدن از لوث تعلقات مادی دنيوی است كه آدمی را از امر آخرت منصرف و مشغول میكند.
٢ - همچنين منظور از تزكی برگشتن به خدای متعال و توبه كردن است، چون يكی از وسايل كه دل انسان را از فرورفتگی در ماديات حفظ میكند توبه و انفاق در راه خدای بزرگ است كه دل را از لوث تعلقات مالی پاك میكند.
٣ - سخن از طهارت و پاکیزگی است پاکیزگی قلب از رسوبهای شرک و اخلاق رذیله و پاک کردن مال از حرام و دادن حقوق فقیران به آنچه عموما به نام زکات خوانده میشود و پاک کردن تنش از نجاستها.
٤ - خودسازى و پاک سازى خویش از وابستگى به دنیا مایه نجات و صلاح است.
✅ خدايا : ما را از رستگاران قرار بده.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا
(الشمس - ٩)
🔰ترجمه :
هرکس نفس خود را پاک و تزکیه کرده رستگار شده است.
🔰تفسير :
١ - گفتنی است از راههای برونرفت از خودستایی تزکیه است تزکیه در قرآن کریم با مفهوم فلاح و رستگاری گره خورده است. تزکیه دارای دو معناست. اول - تطهیر و پاکسازی.
دوم - رشد و نمو.
٢ - هنگامیکه کشاورزی علفهای هرز را از مزرعهاش خارج میکند تا رشد و بالندگی گیاهان اصلی دچار اختلال نشود، این عمل را تزکیه میگویند. البته با اندکی دقت میتوان گفت این دو معنا با هم در ارتباط هستند و هرجا تطهیر صورت میگیرد رشد و بالندگی را نیز بهدنبال خواهد داشت. بهبیاندیگر تا آفات دفع نشوند زمینۀ رشد و محصولدهی فراهم نخواهد شد.
٣ - وجود انسان نیز بهگونهای است که اگر رذایلش زدوده شود فضایل جایگزین آن میشود و این همان فرایند تزکیه است.
بنابراین بر طبق این آیه شریفه راه فلاح و رستگاری با تزکیه پیموده میشود و انسان میتواند با تزکیۀ جان و روح خویش به این مهم دست يافت.
٤ - خواستۀ شیطان از آدمیان، ظلم و تعدی به حقوق دیگران و خروج از مرزهای اخلاقی است.
٥ - اگر فضل و رحمت خداوندعزوجل نباشد هیچ یک از انسانها تزکیه نمیشوند و البته خداوندعزوجل هرکه را لیاقت و شایستگی داشته باشد تزکیه میکند.
✅ خدايا : نفس ما را به پاکی و تزکیه زينت ببخش.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ
(الشورى - ٢٣)
🔰ترجمه :
بگو: بر اين رسالت مزدى از شما، جز دوست داشتن خويشاوندان، نمىخواهم.
🔰تفسير :
١ - خدای متعال اجری برای رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله وسلم) معين فرموده و آن عبارت است از مودت نسبت به اقربای آن حضرت.
٢ - از آنجا که ابلاغ این رسالت از سوی پیامبر بزرگوار(صلّی اللّه علیه وآله وسلم ) این توهّم را ایجاد میکرد که او چه اجر و پاداشی در برابر رسالت خود از مردم میطلبد.
٣ - به دنبال این سخن به پيامبراکرم( صلیاللهعلیهوآله وسلم)دستور میدهد بگو من هیچ پاداشی از شما بر رسالتم درخواست نمیکنم جز دوست داشتن نزدیکانم.
٤ - دوستی ذوی القربی بازگشت به مسأله ولایت و قبول رهبری ائمه معصومین (علیهم السّلام) از دودمان پيامبراکرم(صلّی اللّه علیه و آله وسلم) میکند که در حقیقت تداوم خط رهبری پيامبراکرم(صلّی اللّه علیه و آله وسلم )و ادامه مسأله ولایت الهیه است و پر واضح است که قبول این ولایت و رهبری همانند نبوت پيامبراکرم(صلّی اللّه علیه و آله وسلم ) سبب سعادت خود انسانها است و نتیجهاش به خود آنها بازگشت میکند.
٥ - احمد بن حنبل در فضائل الصحابه با سند خود از سعید بن جبیر از عامر چنین نقل میکند هنگامی که اين آیه شریفه نازل شد اصحاب عرض کردند ای رسول خدا خویشاوندان تو که مودت آنها بر ما واجب است چه کسانی هستند؟
فرمود : علی و فاطمه و دو فرزند آن ایشان و این سخن را سه بار تکرار فرمود.
✅ خدايا : ما را از دوستداران اهل بیت( علیهم السلام )قرار بده.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ (التوبه - ١١٩)
🔰ترجمه :
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از خدای بزرگ پروا كنيد و با راستان باشيد.
🔰تفسير :
١ - آيه شريفه مؤمنين را دستور میدهد به اينكه تقوی پيشه نموده و ازصادقين در گفتار و كردارشان پيروی كنند، و اين غير از آن است كه بفرمايد شما نيز مانند صادقين باشيد زيرا اگر آن بود میبايستی بفرمايد و از صادقين باشيد نه اينكه بفرمايد و با صادقين باشيد.
٢ - صادقین آنهایی هستند که تعهدات خود را در برابر ایمان به پروردگار به خوبی انجام میدهند نه تردیدی به خود راه میدهند نه عقب نشینی میکنند، نه از انبوه مشکلات میهراسند بلکه با انواع فداکاریها صدق ایمان خود را ثابت میکنند.
٣ - شک نیست که این صفات مراتبی دارد که بعضی مانند امامان معصوم (علیهم السّلام) در قله آن قرار گرفتهاند و بعضی دیگر در مرحله پایین تر.
٤ - درروايات شيعه و سنى واز امام صادق (علیه السلام) روایت است كه مراد از صادقين محمّد (صلى الله عليه و آله وسلم) و آلمحمّد (عليهم السلام) مىباشند.
✅ خدايا : ما را عامل به فرمایشات ائمه اطهار( علیهمالسلام) قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
مظلومیت و غربت و نحوهی
شهادت امام صادق (علیه السلام)
امام( علیهالسلام) در سالهاي آخر عمر خود شديداً لاغر و ضعيف شده بود و به تعبير يکي از افرادي که امام( علیهالسلام) را درآن روزگار ديده بود از او چيزي نمانده بود جز سرش، کنايه ازاينکه بدن کاملاً فرسوده ونحيف شده بود. سراسرزندگي خود را به دشواري وسختي ورنج آفريني گذشته بود. ودرسالهاي آخر عمربر ميزان محدوديت واحضار وتهديد او اضافه مي شد که اين خود بر خستگي ورنج آن حضرت مي افزود.
روزي منصور به وزير دربارخود ربيع گفت همين اکنون جعفربن محمد (امام صادق( عليه السلام)) رادراينجا حاضر کن .
ربيع فرمان منصور را اجرا کرد حضرت صادق( عليه السلام) را احضار نمود، منصور باکمال خشم و تندي به آن حضرت رو کرد وگفت:
خدا مرا بکشد اگر تو رانکشم آيا درمورد سلطنت من اشکال تراشي مي کني ؟
امام( علیهالسلام) فرمود آن کس که چنين خبري به تو داده دروغگو است ...
ربيع مي گويد امام صادق( عليه السلام) راديدم هنگام ورود لبهايش حرکت مي کند، وقتي که کنارمنصور نشست، لبهاي حضرت حرکت مي کرد ولحظه به لحظه ازخشم منصور کمتر مي شد .
وقتي که امام صادق( عليه السلام) ازنزد منصور رفت، پشت سرامام( علیه السلام) رفتم وبه اوعرض کردم
وقتي که شما وارد برمنصور شديد منصور نسبت به شما بسيار خشمگين بود ولي وقتي که نزد او آمدي ولبهاي شما حرکت کرد خشم او کم شد شما لبهايتان را به چه چيز حرکت مي دادي ؟
امام صادق( عليه السلام) فرمود : لبهايم رابه دعاي جدم امام حسين ( عليه السلام) حرکت مي دادم وآن دعا اين است :
◾يا عُدَّتي عِندَ شِدَّتي وَيا غَوثِي عِندَ کُربَتي اَحرِسنِي بِعَينِکَ الَّتي لا تَنامُ وَاکَنِفنِي بِِرُکنِکَ الذَّي لايُرام
اي نيرو بخش من هنگام دشواريهايم واي پناه من هنگام اندوهم به چشمت که نخوابد مرا حفظ کن ومرا درسايه رکن استوار وخلل ناپذيرت قراربده
◾آتش کشيدن خانه امام صادق(عليه السلام)
مفضّل بن عمر مي گويد منصور دوانيقي براي فرماندار مکه ومدينه حسن بن زيد پيام داد خانه جعفر بن محمد ( امام صادق (علیه السلام) را بسوزان اواين دستور را اجرا کرد وخانه امام صادق( عليه السلام) را سوزانيد که آتش آن تا به راهرو خانه سرایت کرد، امام صادق ( عليه السلام) آمد ومیان آتش گام برمي داشت ومي فرمود : اَنَا بنُ اَعراقِ الثَّري اَنا بنُ اِبراهِيمَ خَليلِ اللهِ
منم فرزند اسماعيل که فرزندانش مانند رگ وريشه دراطراف زمين پراکنده اند منم فرزند ابراهيم خليل خدا که آتش نمرود براو سرد وسلامت شد.
◾برنامه قتل امام صادق (عليه السلام)
سرانجام منصور نتوانست پيشرفت امام( علیهالسلام) را ببيند و عظمت او را تحمل نمايد. طرح قتل او را از طريق مسموم کردن تهيه نمود.
نکته ناگفته این که بني عباس درس مسموم کردن امامان(علیهمالسلام) رااز پيشوايان راستين خود يعني بني اميه آموختند.
منصور توسط والي خود درمدينه امام ( علیهالسلام)را با انگور زهرآلود به شهادت رساند وبعد حيله گرانه به گريه وزاري وعزاداري او پرداخت. اينکه درامر شهادت امام( علیهالسلام) منصور دست داشته جاي شکي براي ما نيست، زيرا که خود بارها گفته بود که او چون استخواني درگلويم گير کرده است.
شايد منصور جداً وقلباً دوست نداشت امام ( علیهالسلام) رابکشد ولي چه مي توان کرد که مقام است وسلطنت پست است وموقعيت. مگر هرکسي مي تواند از آن بگذرد؟ امرشهادت او را توسط منصور، برخي چون ابوزهره انکار کرده اند بدليل ابراز تأسف منصور ازمرگ او وهم گفته اند که اين امر خلاف تحکيم پايه هاي حکومت او بود. ديگران هم همين افکار راداشته اند ويا برخي ديگر ازآن به ترديد ياد کرده اند. ولي باتوجه به سابقه برخورد واحضار وتهديد منصور، وبا توجه به اعمال زمامداران پس از او معلوم مي شود بني عباس چون بني اميه درخط امام کشي بودند وآنها شش تن ازامامان( علیهمالسلام) ما را مسموم کرده اند. آري او پس از قتل امام( علیهالسلام) ابراز تأسف هم کرد وآن مصلحتي بود.
ایام شهادت امام صادق (علیه السلام) بر همه پیروان مکتب آن امام همام تسلیت و تعزیت باد.
کربلاییکاظم1.mp3
368.9K
🎙 #صوت
💎 #کربلایی_کاظم که بود؟!
🔹 حاج اسماعیل کریمی
فرزند ارشد کربلایی کاظم
شهید نواب صفوی و فدائیان اسلام
💎 #برکت_قرآن
🔶#پیشنهاد_دانلود
📜 https://eitaa.com/karbalaekazem
عارفی ۴۰ شبانهروز چله گرفتهبود تا *خدا را زیارت کند*
تمامِ روزها روزه بود .
در حالِ اعتکاف .
از خلقالله بریده بود .
صبح به صیام و شب به قیام .
زاری و تَضَرُّع به درگاهِ او .
شب ۳۶ ام ندائی در خود شنید که میگفت : *ساعت ۶ بعد ازظهر ، بازار مسگران ، دکان فلان مسگر برو خدا را زیارت خواهیکرد*
عارف از ساعت ۵ در بازار مسگران حاضر شد و در کوچههای بازار از پیِ دکان میگشت...
میگوید:
پیرزنی را دیدم دیگ مسی بهدست داشت و به مسگران نشان میداد،
*قصد فروش آنرا داشت...*
به هر مسگری نشان میداد ، وزن میکرد و میگفت : ۴ ریال و ۲۰ شاهی
*پیرزن میگفت : نمیشه ۶ ریال بخرید ؟*
مسگران میگفتند :
خیر مادر ، برای ما بیشازاین مبلغ نمیصرفد .
پیرزن دیگرا روی سر نهاده و در بازار میچرخید و همه همین قیمت را میدادند .
*بالاخره به مسگری رسید که دُکانِ موردِ نظر من بود.*
مسگر به کار خود مشغول بود که پیرزن گفت :
این دیگرا برای فروش آوردم به ۶ ریال میفروشم ، خرید دارید ؟
*مسگر پرسید چرا به ۶ ریال ؟؟؟*
پیر زن سفره دلِ خودرا باز کرد و گفت :
پسری مریض دارم ، دکتر نسخهای برای او نوشتهاست که پول آن ۶ ریال میشود !
مسگر دیگرا گرفت و گفت :
این دیگ سالم و بسیار قیمتیست. حیف است بفروشی ،
*امّا اگر مُصِر هستی من آنرا به ۲۵ ریال میخرم !!!*
پیر زن گفت :
مرا مسخره میکنی ؟!!!
مسگر گفت : ابداً !
دیگرا گرفت و ۲۵ ریال در دست پیرزن گذاشت !!!
پیرزن که شدیداً متعجب شده بود ؛ دعا کنان دُکان مسگر را ترک کرد و دوان دوان راهیِ خانه خود شد ...!
*من که ناظرِ ماجرا بودم*
و وقت ملاقات فراموشم شده بود ، در دکان مسگر خزیدم و گفتم :
عمو انگار تو کاسبی بلد نیستی؟!!! اکثر مسگران بازار این دیگرا وزن کردند و بیش از ۴ ریال و ۲۰ شاهی ندادند !
*آنگاه تو به ۲۵ ریال میخری ؟!!!*
مسگر پیر گفت :
من دیگ نخریدم !!!
*من پول دادم نسخه فرزندش را بخرد ، *پول دادم یک هفته از فرزندش نگهداری کند ، پول دادم بقیه وسایل خانهاش را نفروشد، من دیگ نخریدم...*
از حرفی که زدم بسیار شرمسار شدم در فکر فرو رفته بودم که ؛
*ندائی با صدای بلند گفت:*
*با چله گرفتن و عبادت کردن کسی به زیارت ما نخواهد آمد !!!*
*دستِ افتادهای را بگیر و بلند کن ، ما خود به زیارتِ تو خواهیم آمد*
🌼🌿بسم الله الرحمن الرحیم🌿🌼
🍁سلام علیکم🍁
💐میلاد سراسر نور کریمه اهل بیت و دهه کرامت بر همگان مبارک 💐
سوره مبارکه انعام
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
وَ جَعَلُوا لِلَّهِ مِمَّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَ الْأَنْعامِ نَصِيباً فَقالُوا هذا لِلَّهِ بِزَعْمِهِمْ وَ هذا لِشُرَكائِنا فَما كانَ لِشُرَكائِهِمْ فَلا يَصِلُ إِلَى اللَّهِ وَ ما كانَ لِلَّهِ فَهُوَ يَصِلُ إِلى شُرَكائِهِمْ ساءَ ما يَحْكُمُونَ «136»
🍁و (بت پرستان) از آنچه خداوند از كشت و چهارپايان آفريده است، سهمى را براى خدا قرار دادند و به پندار خودشان گفتند: اين قسمت براى خداست و اين قسمت براى (بتهايى كه هم) شريكان (خدايند، هم شريك اموال) ما پس آنچه سهم شركا و بتها بود به خدا نمىرسيد، ولى هرچه سهم خدا بود به شركا مىرسيد، چه بد است آنچه داورى مىكنند!
✨پیامها✨
1- در كشاورزى و دامدارى، گرچه انسان نقش دارد، امّا زارع و خالق اصلى خداست.
2- مشركان با آنكه بتها را شريك خدا مىپنداشتند، ولى براى خداوند موقعيّت ويژهاى از عزّت و غنا قائل بودند و تلفات را از سهم خدا كم مىكردند و مىگفتند: او نيازى ندارد.
3- رسالت انبيا، مبارزه با خرافات است.
﷽❣ سلام_امام_زمانم ❣﷽
✨مهدی جان ✨
ما را در آورده از پا، این درد چشمْ انتظاری
تا کی جدایی و دوری؟ تا کی دل و بی قراری؟
این خانهها بی حضورت، زندان زجر و شکنجهست
شوقی به خواندن ندارد، در این قفسها، قناری
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
┄✨✼ حدیث هفته 🍃🕌🍃✼
🌹امام باقر علیه السلام میفرمایند :
مومن از کوه سخت تر است.از کوه کم می شود اما از دین مومن چیزی کاسته نمیشود.
کافی ،ج۲,ص۲۴۱ح۳۷
🌹🌹🌹🌹🌹
•┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈•
🌹شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات🌷
فرازی ازوصیت نامه شهیدعلی حسین زاده
در قاموس شهادت واژهی وحشت نیست....
پدر و مادر عزیزم: برای من گریه نکنید (برای علیاکبر امام حسین (ع) اشک بریزید) زیرا بردباری و صبر شما بیشتر باعث شکست دشمن میشود.
برادرم: راه خدا بهترین و برترین راههاست. پوینده و کوشنده در این راه باش.
......🇮🇷مناسبتهای هفته🇮🇷......
💐 اردیبهشت و خرداد۱۴۰۲💐
۳۰روز ملی جمعیت
۳۱روز اهداء ❤️عضو اهدای زندگی
۳۱💐ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختران [1 ذی القعده 1444]💐
۱ خرداد روز بهره وری و بهینه سازی مصرف
۱روز بزرگداشت ملاصدرا
۳🇮🇷فتح خرمشهر در عملیات بیت المقدس و روز مقاومت، ایثار و پیروزی
۴روز دزفول، روز مقاومت و پایداری
۴روز🕌 تجلیل از امام زادگان و بقاع متبرکه [5 ذی القعده 1444]
۵روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع )[6 ذی القعده 1444]
✨تعجیل درامرفرج امام زمان(عج)12صلوات
1402-02-17.MP3
8.16M
🎤 آیت الله نظری منفرد
📚 جلسه: نکات قرآنی
⏱ ۱۷ اردیبهشت | ۱۶ شوال ۱۴۴۴
📒 موضوع: آیات منتخب از سوره مبارکه اعراف(آدم و شیطان)
┄┄┅┅✿❀🍃🌺🍃❀✿┅┅┄┄
#تفسیر #صوت
🆔 https://eitaa.com/karbalaekazem
48.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپ حضور قاریان ممتاز کشور در آستان مقدس امامزادگان ۷۲ تن علیهم السلام ساروق (محل معجزه حافظ قرآن شدن کربلایی کاظم ساروقی ) پخش شده در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ از شبکه استانی آفتاب
📌کیفیت پایین کلیپ به علت محدودیت ایتا در حجم ارسال فایل می باشد.
🔶 روابط عمومی اوقاف و امور خیریه استان مرکزی
🔖اول ذوالقعده
✨ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر
🍃حضرت فاطمه معصومه (ع) در اوّلین روز ماه ذى القعده سال 173 هـ ق، 25 سال بعد از تولد حضرت امام رضا (ع) در شهر مدینه منوّره چشم به جهان گشود.
🍃از میان فرزندان بزرگوار حضرت امام موسى بن جعفر(ع)، دو فرزند ایشان یعنى حضرت امام على بن موسى الرضا (ع) و حضرت فاطمه کبری (ع) ملقّب به معصومه، از ویژگی های خاص برخوردار بوده اند تا ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.
🍃آن حضرت به همراه امام رضا (ع) هر دو در دامان پاک یک مادر بزرگوار به نام حضرت نجمه خاتون (س) که از مهاجران مغرب بود، رشد و پرورش یافته اند. این در حالى است که پدر بزرگوارشان پیوسته در زندان هارون الرشید بسر مى بردند و سرانجام در همان زندان، هنگامى که حضرت معصومه (س) در سن ده سالگى بود، به شهادت رسیدند و از آن زمان به بعد حضرت معصومه (س) تحت مراقبت برادرش امام رضا (ع) قرار گرفت.
🍃حضرت معصومه (س)، معصوم به معنایی که در مورد پیامبران و امامان به کار می رود نبوده، امّا ایشان دارای طهارت روح و کمالات معنوی بالایی بودند، به گونه ای که به زائرانش وعده بهشت داده شده است
اطلاق «معصومه» بر فاطمه دختر موسی بن جعفر (ع)
🍃نام حضرت معصومه، فاطمه است. در کتاب های روایی و تاریخی نیز، از آن حضرت با عنوان فاطمه بنت موسى بن جعفر (ع) یاد شده است، امّا صدها سال است که آن حضرت با این لقب مشهور هستند، و این لقب نزد ایرانیان تبدیل به اسم برای ایشان شده است.
🍃حضرت معصومه (س)، معصوم به معنایی که در مورد پیامبران و امامان به کار می رود[ نبوده، امّا ایشان دارای طهارت روح و کمالات معنوی بالایی بودند، به گونه ای که به زائرانش وعده بهشت داده شده است.
🍃لازم به ذکر است که عصمت امر نسبی است. با توجه به روایاتی که در شأن و منزلت حضرت معصومه وارد شده است،
می توان مرتبه ای از عصمت – نه در حد ائمه- برای ایشان قائل شد. این مسئله در حق چنین بانویی بعید به نظر نمی رسد؛ چرا که این حد از عصمت به معنای دوری از گناه در زندگی عالمان بزرگ نیز فراوان مشاهده می شود.
🍃ورود حضرت معصومه (س) به قم
در سال 2ظ ظ هجرى قمرى در پى اصرار و تهدید مأمون عباسى سفر تبعید گونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون این که کسى از بستگان و اهل بیت خود را همراه خود بیاورند راهى خراسان شدند.
🍃حضرت معصومه یک سال بعد از هجرت تبعید گونه حضرت رضا (ع) به مرو، در سال 201 هجری قمری، به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت، به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. در شهر ساوه عده اى از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانى مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه کاروان آنان را گرفته و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتى بنابر نقلى حضرت (س) معصومه را نیز مسموم کردند.
🍃عصمت امر نسبی است. با توجه به روایاتی که در شأن و منزلت حضرت معصومه وارد شده است،می توان مرتبه ای از عصمت – نه در حد ائمه- برای ایشان قائل شد. این مسئله در حق چنین بانویی بعید به نظر نمی رسد؛ چرا که این حد از عصمت به معنای دوری از گناه در زندگی عالمان بزرگ نیز فراوان مشاهده می شود
🍃به هر حال، یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را نمود. حدوداً در روز 23 ربیع الاول سال 2ظ 1 هجرى قمرى حضرت وارد شهر مقدس قم شدند. و در محلى که امروز «میدان میر» نامیده مى شود در منزل «موسى بن خزرج» فرود آمدند و افتخار میزبانى حضرت نصیب او شد.
🍃آن بزرگوار به مدت 17 روز در این شهر زندگى کرد. محل زندگی و عبادت آن حضرت در مدرسه ستیه به نام «بیت النور» بود که هم اکنون محل زیارت ارادت مندان آن حضرت است.
📚زندگانی حضرت معصومة علیها السلام (حیات الست) ؛ مهدی منصوری
🎤بانشر معارف اسلامی علوی، مبلغ تشیع باشیم
#ولادت_حضرت_معصومه
#یافاطمه_اشفعے_لے_فےالجنة
#میلاد_حضرت_معصومه_مبارڪ_باد
#کانال_تقویم_شیعه
معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🗓 یکشنبه ٣١ اردیبهشت ١۴٠٢
« #إنشاءاللّه »
🔹 صبح
⏳ ٧:٢۵ الی ١١:٢٠
🕊 مقبره کربلایی کاظم
🌱 وادی تصمیم و امید
✅ موقعیت تاریخی و معتوی ماه ذی قعده
⬅️ الف: موقعیت تاریخی ذی قعده
ماه ذی قعده، یازدهمین ماه سال هجری قمری و بین دو ماه شوال و ذی حجه قرار دارد و یکی از ماه های حرام به شمار می آید، که هم در عصر جاهلیت و هم در اسلام مورد احترام بوده و جنگ و درگیری در آن نا مشروع، حرام و ناروا شمرده شده است و قرآن مجید در آیات متعدد به حرمت ماه های حرام اشاره کرده، از جمله در آیه ای فرمود: فَسیحوُا فِی الارْضِ اَرْبَعَةََ اَشْهُرٍ، وَ اعْلَموُا اَنّکُمْ غَیْرُ مُعْجِزِ الله وَ اَنَّ الله مُخْزِی الْکافِرینَ.(1)
یعنی: چهار ماه (به دور از جنگ و خونریزی) در زمین گردش و سیاحت کنید(و مراسم حج خود را به راحتی به جای آورید) و بدانید که شما نمی توانید اراده و خواست خدای متعال را تغییر دهید(و از انجامش بازدارید) و به درستی که خداوند منان خوار کننده کافران است.
شایان ذکر است، که ماه های حرام عبارتند از: ذی قعده، ذی حجه، محرم و رجب. سه ماه اول، پشت سر هم و ماه رجب، در میان سایر ماه های سال قرار گرفته است.(2)
این ماه را از این جهت ذی قعده گفته اند که مردم در آن از قتل و غارت و جنگ و خون ریزی دست برداشته و در خانه ها می مانند و آرام می گیرند. بدین منظور برخی از منابع و مآخذ تاریخی آن را بدین گونه تعریف کرده اند: "و فی ذی القعدة یستقعدهم" و در جای دیگر گفته شد: " و التنزیل فی ذی القعدة".(3)
⬅️ ب: موقعیت معنوی ذی قعده
عارف بزرگ، میرزا جواد ملکی تبریزی(ره) در مراقبت از این ماه و بهره گیری معنوی از آن فرمود: این ماه، اولین ماه از ماه های حرام است که جنگ با کفار در آن ماه ها حرام می باشد و انسان از این مطلب، حکم جنگیدن و مخالفت با خدا را می فهمد.
بنابراین، ای نفس! بکوش در این ماه ها، دل و بدنت را بیشتر از سایر ماه ها حفظ نموده، کاری بر خلاف احکام الهی انجام نداده و حتی از بلایا و مصیبت هایی که ناشی از قضای اوست راضی باشی.
چون این، ماه حرامی است که احترام آن، بخاطر این که خدای متعال جنگیدن با کفار را در آن ممنوع نموده، بیش از سایر ماه هاست.
بنابراین، باید با طاعت از خدا و بالا بردن رضایت خود از او، احترام این ماه را حفظ نمایی. زیرا خداوند بسیار شکرگزار بوده و با رضایت خود از تو، از رضایت تو از او، تشکر می نماید و اگر از شرافت رضایت او اطلاع داشتی، در راه بدست آوردن آن از بذل جان هم دریغ نمی کردی.(4)
به هر روی، هنگامی که انسان های عصر جاهلیت و زمان های بی خردی در پیش از اسلام، احترام این ماه عزیز را نگه داشته و اقدامی بر خلاف رضای الهی انجام نمی دادند، انسان های عصر دانش و اطلاعات و ایمان آورندگان به خدا و قیامت و رسالت پیامبرش حضرت محمد(ص)، باید بیش از هر کس و هر زمانی، احترام آن را نگه داشته و با رفتار و کردار خویش، آن را عزیز و گرامی بدارند.
✅ أعمال و عبادات ماه ذی قعده:
به هنگام غروب آفتاب و پایان یافتن آخرین دقیقه های آخرین روز ماه شوال، هلال ماه ذی قعده در سمت غرب پدیدار می گردد و بر مؤمنان است که به جستجوی هلال ذی قعده پرداخته و پس از یافتن آن، به مانند استهلال سایر ماه های سال، دعای رؤیت هلال را بخوانند.
در کتاب شریف "الاقبال" برای رؤیت هلال ذی قعده، این دعا توصیه شده است: اَلّلهُمَّ اِنَِّ هذا شَهْرُ ذِی الْقَعْدَة، مِنَ الأشْهُرِ الَّتی اَمَرْتَ بِتَعْظیمِها … (5)
این ماه، به ماه استجابت دعا و حاجت ها معروف است. بنابراین، باید از عبادت در شب ها و روزهای آن و درخواست حوائج از درگاه لایزال الهی غفلت نگردد.
هم چنین این ماه، ماه توبه است و از پیامبر اسلام(ص) روایت شده است، که آن حضرت در روز یکشنبه ماه ذی قعده به اصحابش فرمود: کدامیک از شما می خواهید توبه کنید؟
اصحاب همگی عرض کردند: ای رسول خدا(ص)! همه ما می خواهیم توبه کنیم.
حضرت فرمود: پس غسل کرده، وضو گرفته و چهار رکعت نماز به جای آورید. در هر رکعت، یک بار سوره حمد، سه بار سوره توحید و یک بار معوذتین [قل اعوذ برب الناس و قل اعوذ برب الفلق] را بخوانید و آن گاه هفتاد بار استغفار نمایید و در پایان بگویید: " لا حَوْلَ وَ لا قُوّة اِلاّ بِالله" و سپس این دعا را بخوانید: یا عَزیزُ، یا غَفّارُ، اِغْفِرلی ذُنُوبی وَ ذُنُوبَ جَمیع الْمُؤمِنینَ وَ الْمُومِناتِ، فَانّهُ لا یَغْفِرُ الذنّوبَ اِلاّ اَنْتَ.
آن گاه فرمود: بنده ای از امت من چنین عملی را انجام نمی دهد، مگر این که از آسمان به او ندا می رسد: بنده خدا! کردارت را از اول آغاز کن، زیرا توبه ات پذیرفته و گناهانت بخشیده شده است. فرشته ای دیگر از زیر عرش ندا می کند: ای بنده! مبارک باد بر تو و بر خانواده ات و خاندانت. منادی دیگری صدا می زند: در روز قیامت، دشمنانت را از تو راضی می نمایند و ...(6)
پیامبراکرم(ص) در این حدیث شریف، پاداش های زیاد دیگر نقل کرده است، که به جهت اختصار، از ذکر آن ها خودداری می کنیم.
🌷🍃🌸💠🌸🍃🌷
🌸حلول ماه ذیقعده، خجسته ولادت با سعادت مریم آل رسول، کریمهی اهلبیت، اخت الرضا، سیّدهی جلیلهی معظّمه حضرتِ فاطمهى معصومه "سلاماللهعلیها"، آغاز دههی کرامت و روز دختر مبارکباد🌸
☘🌺🍀🌴
نگین قم
در فضیلت ها تو داری برتری معصومه جان
جلوه ای از آیه های کوثری معصومه جان
تکیه گاه شیعه در عالم مزار پاک توست
بیت نورت هم بود چون اختری معصومه جان
گر چه قبر مادرت زهراست مخفی از نظر
حضرتش را تو نشان دیگری معصومه جان
هر که در کویت مقیم و آستان بوس تو شد
تو شفیعه بهر او در محشری معصومه جان
صحن هایت صحنه عرش و تجلیگاه نور
عاشقان و اهل دل را محوری معصومه جان
پیروان دین جدت ریزه خوار خوان تو
ای کریمه ، ای که سایه گستری معصومه جان
خواهری و عمه ای و دختری تو بر امام
فخر بر موسای ابن جعفری معصومه جان
قم بود ام القرای عالم ، این فردوس را
چون نگین حلقه انگشتری معصومه جان
هفده دی لشکر هفده کنارت جان گرفت
تو هماره حافظ این لشکری معصومه جان
هم چنین درباره روزه گرفتن در روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه این ماه، از پیامبر اسلام(ص) روایت شد: مَنْ صامَ مِنْ شَهْرِ حَرام ثَلاثَه اَیّام: اَلْخَمیس، وَ الْجُمعه وَ السَّبت، کَتَبَ الله لَهُ عِبادة سَنَة.(7)
یعنی هر کسی در ماه حرام (از جمله ماه ذی قعده) روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه را روزه بگیرد، خداوند سبحان، عبادت یک سال را برای وی می نویسد.
آن حضرت در روایت دیگر فرمود: مَنْ صامَ هذِه الثَّلاثة اَیّام کَتَبَ الله تَبارک و تعالی لَهُ عِبادة تِسعمأة، صیام نهارها و قیام لیلها (8)
یعنی: هر کسی این سه روز را روزه بگیرد، خداوند متعال عبادت نهصد سال که روز های آن را با روزه و شب هایش را با نماز و تهجد گذرانده باشد، برای او می نویسد.
به هر روی ، در این ماه شریف یک فرصت دیگری برای بندگان خدا و مومنان خداجوی فراهم شده و باب رحمت دیگری به رویشان گشوده شده است و هر کس به اندازه ظرفیت و شأنیت خود می تواند از آن بهره برده و کفه ترازوی أعمال صالحه خویش را سنگین تر و در روز قیامت ، خویش را در پیشگاه الهی روسفید تر بیابد.
اما از جهت مناستی، در این ماه سه رویداد مهم به وقوع پیوست که هرسه به امام رضا (ع) و به کشور ایرن ارتباط پیدا می کند. بدین جهت به ماه رضوی معروف شده است. اما آن سه رویداد بزرگ عبارتند از: میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه (س) در اول ذی قعده و میلاد با سعادت حضرت امام رضا (ع) در یازدهم ذی قعده و شهادت جانگداز حضرت امام محمد تقی، معروف به جواد الائمه (ع) در اخرین روز ذی قعده.
اما ارتباط این حوادث با امام رضا(ع) روشن است. زیرا حضرت فاطمه معصومه (س) خواهر ارجمند امام رضا(ع) و امام جواد (ع) فرزند بلافصل و جانشین آن حضرت می باشد. اما ارتباط این قضایا با ایران بدین جهت است که هر سه این بزرگواران به ایران تشریف آوردند. امام رضا (ع) در 201 هجری قمری به دعوت ( و در واقع به اجبار ) مامون عباسی به ایران آمده و باگذر از شهرها و مناطق مختلف این سرزمین بزرگ به نزد مامون در شهر مرو ( واقع در کشور کنونی ترکمنستان ) رفت و تا سال 203 هجری قمری در خراسان اقامت داشته و در این سال در حال بازگشت به سوی عراق، در طوس خراسان با دسیسه مامون به شهادت رسید و در حوالی طوس که بعدها معروف به مشهد شد، مدفون گردید و این سرزمین را با وجود شریف خود مقدس و مطهر نمود. حضرت فاطمه معصومه نیز در سال 202 هجری قمری به همراه تعدادی از اقوام و آشنایان برای زیارت برادرش امام رضا (ع) عازم ایران شد و به عشق دیدار امام و برادر راه طولانی مدینه منوره تا ساوه ( واقع در استان مرکزی ایران ) را با نشاط و علاقه غیر قابل توصیف طی نمود. ولیکن مع الاسف در شهر ساوه مورد هجوم ناجوانمردانه دشمنان اهل بیت ( به احتمال زیاد با تحریک ماموران دولت عباسی) قرار گرفت و پس از جنگ و گریز طرفین، تعدادی از همراهانش به شهادت رسیده و خود آن حضرت به همراه بازماندگان آن حادثه به سوی قم رهسپار شدند و درقم مورد استقبال شیعیان قرارگرفتند ولی مدت حضورشان در قم چندان دوام نیافت و تنها شانزده روز را مهمان مردم قم بود و دراین مدت نیز بیمار و خسته و ضعیف بود و سرانجام در همین شهرت رحلت و با تشییع با شکوه اهالی شهر در باغستان بابلان به خاک سپرده شد و از برکت وجود شریف وی، قم به مرکز جهان تشیع و بزرگترین حوزه علمیه شیعیان دنیا تبدیل شد. اما امام جواد(ع) نیز دوبار به ایران تشریف آوردند که هردوبار در عالم غیب و معنی بوده نه در عالم ظاهر و شهود. یک بار برای تغسیل، تکفین و تدفین پدر ارجمندش امام رضا (ع) در خراسان که داستان گفت و گوی اباصلت هروی باوی در این رابطه مشهور است و باردیگر برای تدفین بدن مطهر عمه اش فاطمه معصومه (س) در قم که داستانش در کتاب های تاریخ قم بیان گردیده است. اصولا سرزمین ایران به وجود نوادگان پیامبر اسلام (ص) و امیرمومنان علی بن ابی طالب (ع) به ویژه نوادگان و ذراری امام موسی بن جعفر (ع) منور و روشن و از برکات و توجهات خاص الهی بهره مند است .
❎منابع:
1- سوره توبه ، آیه 2
2- وسائل الشیعة، ج10، ص 257، حدیث: 13355
3- الفتن ، ص 134
4- المراقبات ، ص 367
5- الاقبال بالأعمال الحسنة، ج2، ص 18
6- الاقبال بالأعمال الحسنة، ج2، ص 18و المراقبات ، ص 368
7- الاقبال بالأعمال الحسنة، ج2، ص 21
8_ همان
✍سید تقی واردی. ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
✅میلاد فرخنده حضرت فاطمه معصومه(س)
⬅️اول ذي قعده سالروز ميلاد خجسته فاطمه ثاني، مايه فخر و مباهات مردم شهر قم و بلکه مردم ولايتمدار ايران، حضرت فاطمه معصومه (س) است. به همین جهت این روز، به روز تکریم از دختران در کشور جمهوری اسلامی ایران نام گذاری شده است. ضمن تبريک و شادباش اين روز ميمون و مبارک، اجمالي از زندگي آن حضرت و هجرت وي به ايران و سپس رحلت جانگداز او در شهر قم را به استحضار مي رسانم.
حضرت فاطمه معصومه (س) در نخستين روز ماه ذي قعده سال 173 هجري قمري از دامن پاک بانوي بزرگواري به نام نجمه[يا تُکتم و يا سَکَن و يا اَروي] که معروف به ام البنين بود، ديده به جهان گشود.حضرت امام رضا (ع) و برادرش قاسم (ع) نيز از همين بانو ديده به جهان گشودند. بنا براين ، از بين فرزندان امام موسي بن جعفر (ع) ،اين سه بزرگوار از يک مادر بودند .(1)
لازم به يادآوري است که امام موسي کاظم(ع) داراي سي و هفت فرزند بود، که والاترين و فاضل ترين آنان، حضرت امام علي بن موسي الرضا(ع)، امام هشتم شيعيان است.(2)
هنگامي که امام رضا(ع) بنا به درخواست مأمون عباسي [هفتمين خليفه عباسيان] از مدينه منوره به " مرو " در شمال خراسان هجرت کرد و با اکراه و اجبار مأمون، ولايت عهدي وي را پذيرفت ، طي نامه از خواهرش حضرت فاطمه معصومه(س) درخواست نمود که به وي در مرو ملحق گردد.
حضرت معصومه (س) نيز امتثال امر کرد و يک سال پس از هجرت برادرش امام رضا (ع) عازم ايران شد.
ولي پيش از رسيدن به خراسان ، در يکي از شهرهاي مرکزي ايران به نام ساوه بيمار گرديد. از اطرافيان پرسيد: از اين جا تا قم چقدر فاصله است؟
گفتند: ده فرسخ.
آن حضرت به خدمت کارش دستور داد که وي را به طرف شهر قم حرکت دهد.
آل سعد، که از شيعيان و محبان اهل بيت(ع) بوده و در قم زندگي مي کردند، همين که از ورود خواهر امام رضا(ع) با خبر شدند به استقبال آن حضرت شتافته و از شهر قم بيرون رفتند و چون به وي رسيدند، بسيار شادماني و اظهار خوشحالي نمودند. موسي بن خزرج بن سعد، که از بزرگان آل سعد و از معاريف شيعه درقم بود، افسار شتر آن حضرت را به دست گرفت و به سوي قم آورد و آن بانوي شريف را در خانه خويش اسکان داد و از او به شايستگي پذيرايي کرد.
اما حضرت فاطمه معصومه(س) بيمار و رنجور بود. بدين جهت، چندان دوام نياورد و پس از شانزده روز اقامت در خانه موسي بن خزرج، دار فاني را وداع گفت و روح بلندش به اعلي عليين پيوست.
موسي بن خزرج، پس از غسل و کفن کردن بدن شريف آن حضرت، جنازه اش را به باغستان خويش، واقع در بابلان که هم اکنون مزار شريفش در آن جا است، منتقل و به خاک سپرد و با بوريا بر سر قبرش سايباني بنا نهاد.(3)
ولي بر اساس روايتي ديگر ، ماموران مامون عباسي که از هجرت علويان به ايران ناخوشايند بوده و در باطن از اين ماجرا رنج مي بردند ، به کاروان حضرت معصومه (س) در ساوه هجوم آورده و بسياري از مردان و مبارزان کاروان ، از جمله هارون بن موسي کاظم (ع) برادر حضرت معصومه (س) را به شهادت رساندند و به حضرت معصومه (س) نيز زهر خورانيده و بر اثر آن زهر کشنده ، آن حضرت نيز به شهادت رسيد. (4)
در پايان، سه حديث از سه امام معصوم(ع) درباره شخصيت حضرت معصومه(س) و زيارت قبر شريفش به استحضار مي رسانيم:
1- عن الامام الصادق(ع)، قال: إنّ لله حرماً و هو مکة، ألا اِنّ لرسول الله(ص) حرماً و هو المدينة، ألا و اِن لأميرالمومنين(ع) حرماً و هو الکوفة، ألا و اِنّ قُم الکوفة الصغيرة، ألا اِنّ للجَّنة ثمانية ابواب، ثلاثة منها اِلي قُم. تقبض فيها امرأة من ولدي اسمها فاطمة بنت موسي(ع)، و تدخل بشفاعتها شيعتي الجنة بأجمعهم.(5)
2- عن سعد بن سعد، قال: سألت اباالحسن الرضا(ع) عن فاطمة بنت موسي بن جعفر(ع)؛ فقال: من زارها فله الجنة.(6)
3- عن ابن الرضا(ع)، قال: من زار قبر عمّتي بقم فله الجنة.(7)
در پایان، اشعار مرحوم محمد رضا آقاسی در وصف کریمه اهل بیت(ع) را به استحضار خوانندگان ارجمند می رسانم:
مرغ دلم راهی قم میشود
در حرم امن تو گم میشود
عمه سادات سلام علیک
روح عبادات سلام علیک
کوثر نوری به کویر قمی
آب حیات دل این مردمی
عمه سادات بگو کیستی؟
فاطمه یا زینب ثانیستی؟
از سفر کرب و بلا آمدی؟
یا که به دنبال رضا آمدی؟
من چه کنم شعله داغ تو را
درد و غم شاهچراغ تو را
کاش شبی مست حضورم کنی
باخبر از وقت ظهورم کنی
منابع:
1. وفيات الائمه، ص 313
2. بحار الانوار ، ج 101، ص 121 ؛ الارشاد ، ص 588
3. نک : حياة الامام الرضا (ع) ( باقر شريف قريشي ) ج 2 ، ص 351 ؛ مستدرک سفينة البحار ، ج8، ص 261 ؛ بحار الانوار ، ج 60 ، ص 219
4. حياة الامام الرضاء (ع) ( سيد جعفر مرتضي ) ، ص 428
5. مستدرک سفينة البحار ، ج8، ص 262
6. همان،
7. همان، ص 263
✍سید تقی واردی. ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
#داستان_کوتاه
گل فروش سر کوچه میگفت :
ما بچه بودیم.
بابام یخ فروش بود گاهی درآمد داشت گاهی هم نداشت.
گاهی نونمون خشک بود گاهی چرب.
شاید ماهی یکبار هم غذای آنچنانی نمیخوردیم.
نون و پنیر و سبزی گاهی نون خالی...
اما چشممون گشنه نبود.
یه دایی داشتم اون زمان کارمند دولت بود.
ملک و املاک داشت و وضعش خوب بود.
مادرمون ماهی یک بار میبردمون خونه دایی.
زنش ، زن خوبی بود.
آبگوشت مشتی بار میذاشت و همه سیر میخوردیم...
سه تا بچه هم سن و سال من داشت.
به خدا ما یک بار فکر نکردیم باباشون وضعش توپه و بابای ما یخ فروش.
از بس مردم دار بودن ، انسان بودن ، خودنمایی و پز دادن تو کارشون نبود.
اونا هم میامدن خونه ما...
داییم دو سه کیلو گوشت و برنج می آورد یواش میداد دست مادرم و سرشو می آورد دم گوش مادرم و آهسته میگفت آبجی ناقابله.
تا مادرم میخواست تشکر کنه با چشماش اشاره میکرد که چیزی نگه.
مادرم هم ساکت میشد.
الان دیگه اینطوری نیست.
مردم دنبال لذت بردن از زندگی نیستن.
دنبال این هستن که مدام داشته هاشون رو به رخ دیگران بکشن.
دلیلشم اینه که تازه به دوران رسیده ها ، زیاد شدن.
تقی به توقی خورده ، یه پول و پله ای افتاده دستشون ، دیگه نمیدونن اصالت رو نمیشه با پول سیاه خرید...
حتی بچه ها هم ، اهل دک و پز شدن.
بچه یه وجبی ، به خاطر کیف و کفش قر و فریش ، همچین پزی میده به دوستاش که بیا و ببین.
اینا بچه ان ، تربیت نشدن ، ننه و باباش ، ملتفتش نکردن که این کار بده.
اگه همکلاسیش نداشته باشه ، باید چکار کنه؟
لابد میدونن که میره خونه ، بهانه میگیره ، و باباش شرمنده میشه تو روش.
قدیم اگه کسی ناهار اشکنه میپخت ، تیلیت میکرد و یه کاسه هم واسه همسایه اش میفرستاد و میگفت شاید بوی غذام همسایه ام رو به هوس بندازه و اونم غذا نداشته باشه.
اگه یه خانواده توی محل تلویزیون ۱۴ اينچ میخرید ، همه جمع میشدن توی خونه اش واسه تماشا...
دک و پز نبود.
نهایت صفا و صداقت بود.
الان طرف پسته میخوره پوستشو قاب میگیره !
میخواد بگه آهای مردم من وضعم خوبه ، دیگه نمیگه شاید همسایه اش نداشته باشه و حسرت بخوره.
قدیم مردم صفا داشتن ، الان بی وفا شدن.
ربطی هم به پیشرفت علم و اینجور چیزا نداره.
این رفتارا که پیشرفت نیست اینا افت اخلاقه...
#كاش_دنيا_مثل_قديما_بود...
✅طلبه ای که به لوستر های حرم حضرت امیر المؤمنین (عليه السلام) اعتراض داشت
✍فاضل بزرگوار سید جعفر مزارعى روایت کرده :
🌸یکى از طلبه هاى حوزه با عظمت نجف از نظر معیشت در تنگنا و دشوارى غیر قابل تحملّى بود . روزى از روى شکایت و فشار روحى کنار ضریح مطهّر حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) عرضه مى دارد :
🍃شما این لوسترهاى قیمتى و قندیل هاى بى بدیل را به چه سبب در حرم خود گذارده اید ، در حالى که من براى اداره امور معیشتم در تنگناى شدیدى هستم ؟!
🌹شب امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در خواب مى بیند که آن حضرت به او مى فرماید : اگر مى خواهى در نجف مجاور من باشى اینجا همین نان و ماست و فجل و فرش طلبگى است ، و اگر زندگى مادّى قابل توجّهى مى خواهى باید به هندوستان در شهر حیدرآباد دکن به خانه فلان کس مراجعه کنى ، چون حلقه به در زدى و صاحب خانه در را باز کرد به او بگو :
🌟به آسمان رود و کار آفتاب کند .🌟
🍃 پس از این خواب ، دوباره به حرم مطهّر مشرف مى شود و عرضه مى دارد : زندگى من اینجا پریشان و نابسامان است ، شما مرا به هندوستان حواله مى دهید !!
🌹بار دیگر حضرت را خواب مى بیند که مى فرماید : "سخن همان است که گفتم ، اگر در جوار ما با این اوضاع مى توانى استقامت ورزى اقامت کن ، اگر نمى توانى باید به هندوستان به همان شهر بروى و خانه فلان راجه را سراغ بگیرى و به او بگویى: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) "
🍃 پس از بیدار شدن و شب را به صبح رساندن ، کتاب ها و لوازم مختصرى که داشته به فروش مى رساند، و اهل خیر هم با او مساعدت مى کنند تا خود را به هندوستان مى رساند و در شهر حیدرآباد سراغ خانه آن راجه را مى گیرد ،
🔹مردم از این که طلبه اى فقیر با چنان مردى ثروتمند و متمکن قصد ملاقات دارد ، تعجب مى کنند !!
وقتى به در خانه آن راجه مى رسد در مى زند ، چون در را باز مى کنند ، مى بیند شخصى از پله هاى عمارت به زیر آمد ، طلبه وقتى با او روبرو مى شود مى گوید: (به آسمان رود و کار آفتاب کند)
فوراً راجه پیش خدمت هایش را صدا مى زند و مى گوید :"این طلبه را به داخل عمارت راهنمایى کنید ، و پس از پذیرایى از او تا رفع خستگى اش وى را به حمام ببرید ، و او را با لباس هاى فاخر و گران قیمت بپوشانید "
🌼مراسم به صورتى نیکو انجام مى گیرد ، و طلبه در آن عمارت عالى تا فردا عصر پذیرایى مى شود .
🦋 فردا دید محترمین شهر از طبقات مختلف چون اعیان و تجار و علما وارد شدند ، و هر کدام در آن سالن پر زینت در جاى مخصوص به خود قرار گرفتند ، از شخصى که کنار دستش بود ، پرسید : چه خبر است ؟
🌳گفت : مجلس جشن عقد دختر صاحب خانه است .
🍃پیش خود گفت : وقتى به این خانواده وارد شدم که وسایل عیش براى آنان آماده است .
🌳هنگامى که مجلس آراسته شد ، راجه به سالن درآمد ، همه به احترامش از جاى برخاستند ، و او نیز پس از احترام به مهمانان در جاى ویژه خود نشست .
نگاه رو به اهل مجلس کرد و گفت : آقایان من نصف ثروت خود را که بالغ بر فلان مبلغ مى شود از نقد و مِلک و منزل و باغات و اغنام و اثاثیه به این طلبه که تازه از نجف اشرف بر من وارد شده مصالحه کردم ، و همه مى دانید که اولاد من منحصر به دو دختر است ، یکى از آنها را هم که از دیگرى زیباتر است براى او عقد مى بندم ، و شما اى عالمان دین ، هم اکنون صیغه عقد را جارى کنید .
🌺چون صیغه جارى شد ، طلبه که در دریایى از شگفتى و حیرت فرو رفته بود ، پرسید : شرح این داستان چیست ؟
🌷راجه گفت : من چند سال قبل قصد کردم در مدح امیرالمؤمنین (علیه السلام) شعرى بگویم ، یک مصراع گفتم و نتوانستم مصراع دیگر را بگویم . به شعراى فارسى زبان هندوستان مراجعه کردم ، مصراع گفته شده آنها هم چندان مطلوب نبود ، به شعراى ایران مراجعه کردم ، مصراع آنان هم چندان چنگى به دل نمى زد ، پیش خود گفتم : حتماً شعر من منظور نظر کیمیا اثر امیرالمؤمنین (علیه السلام) قرار نگرفته است ، لذا با خود نذر کردم اگر کسى پیدا شود و مصراع دوم این شعر را به صورتى مطلوب بگوید ، نصف دارایى ام را به او ببخشم ، و دختر زیباتر خود را به عقد او در آورم .
🌿شما آمدید و مصراع دوم را گفتید ، دیدم از هر جهت این مصراع شما درست و کامل و تمام و با مصراع من هماهنگ است . طلبه گفت : مصراع اول چه بود ؟ راجه گفت : من گفته بودم :
"به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند"
🍃طلبه گفت : مصراع دوم از من نیست ، بلکه لطف خود امیرالمؤمنین (علیه السلام) است . راجه سجده شکر کرد و خواند :
*🌻به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند🌻*
*🌻به آسمان رود و کار آفتاب کند🌻*
💙به عشق امیر مومنان علی
به اشتراک بگذارید
منبع : کتاب عبرت آموز تالیف استاد شیخ حسین انصاریان
💎 کربلایی کاظم (معجزه قرآن)
🕊 مقبره کربلایی کاظم
🌱 وادی تصمیم و امید 👉🏻
«مقبره کربلایی کاظم (معجزه قرآن)»
🗺️ #قم، اطراف حرم مطهّر حضرت #فاطمه_معصومه سلام الله علیها،
خیابان اراک، آرامستان نو، مقبره #کربلایی_کاظم
🕰️ اعلام ساعات باز بودن درب مقبره و #...
🔭 1⃣ #فیلم 2⃣ #صوت
3⃣ #توصیه 4⃣ #کتاب
5⃣ #انس_با_قرآن 6⃣ #تبرکی
7⃣ #ختم_قرآن 8⃣ #ختم_صلوات
9⃣ #ختم_واقعه
إنشاءالله نباشیم از کسانیکه
پی مصلحت مجلس آراستند
نشستند و گفتند و برخاستند
👇🏻
📜 @karbalaee_kazem
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا
(الاحزاب - ٤١)
🔰ترجمه :
ای اهل ایمان خدای بزرگ را بسیار یاد کنید.
🔰تفسير :
١ - ياد خداوند عزوجل تنها با زبان و گفتار نيست بلكه در هر فكر كار و حركتى رضايت خداوندعزوجل را در نظر داشتن است. قرآن کریم براى ذكر خدای یکتا آثار و بركاتى بيان فرموده و يكى از دلايل نماز را ذكر خدای سبحان دانسته است،ياد خدای بزرگ تنها وسيلهى آرامش دلهاست. با ذكر خدای متعال روح آرام و نفس مطمئنّ به پرواز در مىآيد و به حقّ مىرسد اعراض از ذكر خدای متعال زندگى نكبت بارى را به همراه دارد.
٢- از امام صادق (علیه السلام) روايت شده خدای عز و جل واجباتی را واجب كرد كه هر كس آن واجبات را بجا آورد حدش را آورده، مثلا ماه مبارك رمضان حد روزه واجب، و حج خانه خدا حد آن است، هر كس آن ماه را روزه بدارد، و حج واجب را بجا بياورد، حدش را آورده، اما ذكر خدای بزرگ چنين نيست، چون خدای متعال به اندك آن راضی نيست، و برای زيادش هم حدی معين نفرموده است.
٣ - خانهای كه ذكر خدای سبحان در آن بسيار شود، بركتش زیاد میشود، و ملائكه در آن خانه حاضر و شياطین دور میگردند و آن خانه برای اهل آسمانها آن چنان درخشنده است كه ستارگان برای اهل زمين و خانهای كه در آن قرآن کریم خوانده نشود و ذكر خدای متعال در آن نشود بركتش كم است و ملائكه از آن خانه گريزان و در عوض شياطين در آن حاضر میشوند.
٤ - شخصی از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله وسلم) پرسيد: كدام يك از بندگان خدای متعال در روز قيامت درجه بالاتری نزد او دارند؟ فرمود: آنان كه ذكر خدای متعال بسيار میگويند. من عرضه داشتم: يا رسول اللَّه حتی از جهاد كنندگان در راه خدای متعال هم بالاترند؟ فرمود: آنها كه ذكر خدای بزرگ میگويند، حتی از مجاهدی هم كه با شمشير خود جهاد كند تا شمشيرش بشكند و خود غرق خون شود بالاترند.
✅ خدايا : ما را از ذاکرین با اخلاص مقرر فرما.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنَّما يُرِيدُ اللَّـهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً
(الاحزاب - ٣٣)
🔰ترجمه :
خدای متعال فقط میخواهد آلودگی را از شما خاندان پیامبر بزداید و شما را پاک و پاکیزه گرداند.
🔰تفسير :
١ - آیه تطهیر صرف نظر از اینکه در شأن چه کسانی نازل شده باشد گویای فضیلتی بی نظیر برای آن افراد است. به همین جهت مجادلههاى كلامى فراوانى پیرامون این آیه شریفه در گرفته است.
٢ - أَهْلَ الْبَيْتِ در عرف قرآن کریم اسم خاص است كه هر جا ذكر شود منظور از آن، اين پنج تن هستند، يعنی رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله وسلم) و علی و فاطمه و حسنين ( علیهمالسلام) و بر هيچ كس ديگر اطلاق نمیشود، هر چند كه از خويشاوندان و اقربای آن جناب باشد، البته اين معنا معنايی است كه قرآن كريم لفظ مذكور را بدان اختصاص داده و اگر نه به حسب عرف عام كلمه مزبور برخويشاوندان نيز اطلاق میشود.
٣ - خدای سبحان میخواهد تمامی انواع پليديها، و هياتهای خبيثه، و رذيله، را از نفس شما ببرد، هياتهايی كه اعتقاد حق، و عمل حق را از انسان میگيرد، و چنين ازالهای با عصمت الهی منطبق میشود، و آن عبارت است از صورت علميهای در نفس كه انسان را از هر باطلی چه عقايد و چه اعمال حفظ میكند پس آيه شريفه يكی از ادله عصمت اهل بيت( عليهم السلام) است.
٤ - خدای سبحان مستمرا و دائما اراده دارد شما را به اين موهبت يعنی موهبت عصمت اختصاص دهد به اين طريق كه اعتقاد باطل و اثر عمل زشت را از شما اهل بيت( عليهم السلام) ببرد و در جای آن عصمتی بياورد كه حتی اثری از آن اعتقاد باطل و عمل زشت در دلهايتان باقی نگذارد.
۵ - رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) مثل اهلبیت( علیهمالسلام) من مثل كشتى نوح است هر کس بر آن سوار شد نجات یافت و هر کس تخلف نمود در آتش افتاد. زیرا اطاعت از دستورهای اهلبیت( علیهمالسلام) انسان ها را به سعادت ورستگارى رهنمون میسازد.
✅ خدايا : ما را از پیروان حقیقی اهل بیت ( علیهمالسلام) قرار بده.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ لَعِبٌ وَلَهْوٌ
(الانعام - ٣٢)
🔰ترجمه :
و زندگی دنیا جز بازی و سرگرمی نیست.
🔰تفسير :
دنیا، تکیه گاهی کاذب
١ - از جمع بندى آيات قرآن کریم در مورد دنيابتوان اين گونه استفاده كردكه هرگاه دنيا را به عنوان هدف و مقصد بنگريم، دنيا وسيله اغفال و غرور خواهد بود ولى اگر دنيا را مزرعه آخرت، مقدّمه و وسيله رسيدن به كمال بنگريم، دنيا و نعمتهاى آن ارزشمند و سازنده خواهند بود؛ بنابر اين از همين زندگانى دنيا، گروهى آن گونه بهره مىگيرند كه مغفرت ورضوان الهى رادريافت مي نمايند و گروهى آن گونه كه گرفتار عذاب شديد مىشوند.
٢ - حبّ دنیا، اعم از حبّ مال مقام، شهوت جنسى تفوق طلبى، برترى جوئى، تن پرورى، انتقام جوئى، و مانند اینها، گاه، چنان طوفانى در روح انسان ایجاد مى کند که تمام معلومات او را بر باد مى دهد، و حتى گاه، حس تشخیص او را از میان مى برد، و در نتیجه حیات دنیا را بر آخرت مقدم مى دارد.
٣ - کسانی که در محبّت دنیا غرق شدند، دست و پا میزنند و هر لحظه خطر احساس میکنند و به این و آن متمسّک میشوند و به زرق و برقها تکیه میکنند تا از اضطراب برهند ولی نمیتوانند.
٤ - این که در روایات اسلامى کراراً حبّ دنیا به عنوان سرچشمه تمام گناهان شمرده شده است، یک واقعیت عینى و محسوس است که در زندگى خود و دیگران بارها آن را آزموده ایم.بنابراین براى قطع ریشه هاى گناه راهى جز این نیست که حبّ و عشق دنیا را از دل بیرون کنیم.
✅ خدايا : ما را از محبت و زرق و برق دنیا که باعث شود از خدای خود فاصله بگیریم نجات بده.
التماس دعا