هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
✍ مرحوم حاج شیخ غلامحسین جعفری متوفای ۲۷ آبان ۷۴ که از شاگردان آیات عظام #آقا_ضیاء_عراقی، #سید_ابوالحسن_اصفهانی، #میرزای_نائینی و #شیخ_محمد_حسین_غروی_اصفهانی بود از سال ۱۳۲۸ش در شبستان گرمخانه مسجد جامع به اقامه جماعت میپرداخت.
هنگامی که وی میخواست از نجف به تهران بیاید، چنین گفته میشد که اگر او در حوزه نجف میماند در زمره یکی از مراجع تقلید آینده به شمار میآمد. با این حال آیتالله جعفری همدانی وظیفه خود میدید در آن شرایط بحرانی سلطنت پهلوی که جامعه گرفتار بیدینی شدیدی بود به پایتخت ایران هجرت کند.
📃در یکی از اسناد ساواک مربوط به سال ۱۳۴۳ گزارشی از سخنرانی #شیخ_غلامحسین_جعفری_همدانی آمده است:
⚡️معنی جهاد آن نیست که شما شمشیر به دست بگیرید و به جنگ بروید. شما باید مبارزه کنید و برای اسلام به جهاد بپردازید زیرا اسلام در معرض خطر قرارگرفته است...
📰در روزنامه کیهان دیشب مطالب شرمآوری درباره زنان و بیحجابی و حق طلاق نوشته شده بود...
دیگر غیرت از سر مسلمین مملکت ما رخت بر بسته است؛ مملکت شیعه جعفری را دارند نابود میکنند.
به خدا قسم اگر من چاره داشتم و خودکشی در اسلام حرام نبود، خودم را میکشتم و از شرق این بیدینها خلاص میشدم. حالا شما هم راحت نشسته و تماشاچی هستید!
📃 در یکی دیگر از گزارشهای ساواک درباره ایشان آمده است:
شیخ غلامحسین جعفرى هتاکترین آخوندى است که در جنوب شرق تهران ساکن است. با این که زندانى بوده است به هیچوجه زیر بار تسلیم تعهد نمىرود. با این که امام جماعت است و نباید روى منبر برود ولى نشسته توى مسجد مردم را تحریک مىکند.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
💥نقدی بر روش تحصیل فلسفه در حوزه
🎙آیت الله حسن #رمضانی:
🔹متأسفانه روش تعلیم و تعلم فلسفه در زمان حاضر به این صورت استقرار یافته است که ابتدا بدایه و بعد نهایه و بعد منظومه را میخوانند و در نهایت سر سفره اسفار مینشینند.
این روش بویژه در سالهای نخست تحصیل فلسفه برای محصلین رشته فلسفه مشکلاتی به بار آورده و میآورد.
زیرا بدایه و نهایه و منظومه تقریباً چکیده اسفارند و اسفار هم – همانطور که واضح است – حکمت متعالیه است و کسی که میخواهد فلسفه بخواند، نباید آن را با حکمت متعالی که عالیترین و نابترین و دقیقترین افکار فلسفی را در خود جای داده است، شروع کند؛ زیرا آن طور که لازم است، قدرت تلقی ندارد و نیز کسی که میخواهد به عنوان استاد آن را تفهیم کند، نمیتواند آن را برای یک مبتدی آنطور که باید القا کند.
مباحثی که در ابتدای بدایه آمده است، مانند: اصالت وجود، تشکیک وجود، بساطت وجود، وجود ذهنی، اشکالات آن و … مباحث عمیقی است که ریشه در عرفان دارد و صحیح نیست که آنها را در ابتدا برای کسی که هیچ سابقهای در فلسفه ندارد و هنوز با مباحث فلسفی عرفانی آشنا نیست، مطرح کرد.
♨️پیامدها
این رویه چند پیامد منفی دارد:
✔️نخست آنکه بسیاری از مبتدیان، مباحثی را که بدانها اشاره شد، به خوبی درک نمیکنند و این خود سبب میشود که افراد کم کم دلسرد شده و فلسفه خواندن را رها کنند و عطایش را به لقایش ببخشند.
✔️دوم آنکه افراد مبتدی آنطور که باید نسبت به اینگونه مباحث احساس نیاز نمیکنند؛ در نتیجه از خواندن فلسفه لذت نمیبرند؛ چون با خود میگویند: وجود نه خدای من است، نه پیغمبر من است و نه دردی از دردهای من دوا میکند و نه مشکلی از مشکلات دینی جامعه را حل میکند. اصالت وجود به چه درد من میخورد؟ چرا باید وقت من صرف اینگونه مباحث شود؟
🔸و این برخلاف صورتی است که یک مبتدی، فلسفه را از حکمت متعارف شروع کند؛ مثلاً در کتاب اشارات، قسمت الهیات، مطلب با این بحث شروع میشود که «کل محسوس موجود» آیا عکس این قضیه یعنی «کل موجود محسوس» نیز صادق است؟ یا اینکه خیر، عکس موجبه کلیه، موجبه جزئیه است؛ یعنی «بعض الموجود محسوس». طلبه مبتدی این مسأله را به راحتی میفهمد و نیاز به آن را آنطور که باید احساس میکند و از خواندن فلسفه، لذت لازم را میبرد.
✔️سوم آنکه رویه یاد شده موجب میشود که در بسیاری موارد برای افراد، برداشتهای دور از واقعیت پیش آید که چه بسا تا پایان در ذهنشان باقی بماند و یا دستکم مدت مدیدی ذهن و فکرشان را به خود مشغول کند و پس از سالیانی بفهمند که در طول این مدت کله بیصاحب میتراشیدهاند، به شکلی که هم خود از تلقی صحیح بازماندهاند و هم دیگران را به اشتباه انداختهاند.
🔸روش صحیح تحصیل فلسفه
برای اینکه ما با این مشکلات روبهرو نشویم، باید #فلسفه را با خواندن یک دوره حکمت متعارف مشائی - که با فهم و استعداد افراد مبتدی مناسب است - شروع کنیم و بعد از آن به فراگیری حکمت اشراق، که ناظر به حکمت مشاء است، بلکه نقدی است بر آن حکمت، بپردازیم و در کنار اینها باید مباحث کلامی را نیز پیگیری کنیم.
💎 منبع 👉
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_فلسفه_اسلامی
#نقد_حوزه
🌹کشکول ناب حوزوی👇
🌸 @kashkolenab
ضرورت اهتمام به وضعیت حوزه ها.m4a
27.91M
🚨حوزه علمیه زاهدان را دریابید!
درد دلی از سر سوز و گداز درباره وضعیت حوزه های علمیه به طور عام و حوزه علمیه سیستان و بلوچستان به طور خاص!
این سخنان برای ۲۸ آذر ۱۴۰۰ استاد علی نصیری است.
💯برسونید به دست مسئولین حوزه💯
🌹کشکول ناب حوزوی👇
🌸 @kashkolenab
1_1340645163.mp3
5.64M
💥سخنان جالب مرحوم سید جمال الدین اسدآبادی در مورد حالو روز مسلمانان دوران مدرن
🎤استاد رحیم پور ازغدی
🌷 کشکول ناب حوزوی👇
🍀 @kashkolenab
هدایت شده از عارفانه
Cutter_۲۲۱۱۲۰۰۱۳۶۴۰.mp3
1.33M
❖ نظر جناب استاد مؤیدی از اساتید عرفان، درباره موضع گیری غلط یا سکوت "برخی" از علما در حوادث اخیر: وظیفه الهیشان را در این زمینه انجام ندادند و باید پاسخگو باشند؛ همه عمرشان هم درخشان باشد، میبینند در این زمینه ماندند..!
• پن: آنهایی که استاد مؤیدی را میشناسند میدانند که ایشان خیلی به بزرگان و علما احترام میگذارند، و در عین حال از اساتید مبرز در سلوک عرفانی هستند؛ لذا این اظهارنظر از ایشان قابل توجه است.
@Arefane | عارفانه
آغازآشنایی1.mp3
5.78M
💥خاطراتی از مرحوم آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی (پدر حاج #آقا_مجتبی_تهرانی) در مورد #امام خمینی (ره)
🔻مرحوم آيت الله میرزا جواد آقا تهرانی :
من علامه طباطبایی را به عنوان مربّی اخلاق قبول دارم.
🎤 حضرت استاد شیخ کاظم ضرابی
⏱ زمان: 6 دقیقه
#خاطرات_علما
#علامه_طباطبایی
#مروارید #یزدی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
Cutter_۲۲۱۱۰۹۲۲۲۳۵۲.mp3
10.51M
💥ضرورت دعا و توسل در شرایط حساس کنونی
🎤بیانات آیت الله #گرامی در ابتدای درس خارج فقه
📝متن حدیث:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: الرَّغْبَةُ أَنْ تَسْتَقْبِلَ بِبَطْنِ كَفَّيْكَ إِلَى السَّمَاءِ وَ الرَّهْبَةُ أَنْ تَجْعَلَ ظَهْرَ كَفَّيْكَ إِلَى السَّمَاءِ وَ قَوْلُهُ وَ تَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا قَالَ الدُّعَاءُ بِإِصْبَعٍ وَاحِدَةٍ تُشِيرُ بِهَا وَ التَّضَرُّعُ تُشِيرُ بِإِصْبَعَيْكَ وَ تُحَرِّكُهُمَا وَ الِابْتِهَالُ رَفْعُ الْيَدَيْنِ وَ تَمُدُّهُمَا وَ ذَلِكَ عِنْدَ الدَّمْعَةِ ثُمَّ ادْعُ.
📚 کتاب کافی جلد 2، صفحه 479
📆 چهارشنبه 1401/08/18
🌷 کشکول ناب حوزوی👇
🍀 @kashkolenab
♨️ عامل اصلیِ انحطاط فرهنگی
من آن عامل اصلی و آن میکروب اساسیِ انحطاط و ضیاع فرهنگی خودمان را در آن میبینم که اولاً گذشتهی ما را [دوران طلایی تمدن اسلامی] که عمدهاش منبعث از اسلام و جوشیدهی از اسلام و تعالیم اسلام است، به فراموشی دادند و از یاد بردند. دوم اینکه، ترتیبات و شیوهی غرب را که با فرهنگ بومی و فرهنگ بَدَوی و دورانِ کراوات بستهی اروپایی را که مربوط به دوران بدویّت است ؛ یعنی اصلاً ربطی به شهرنشینی و تمدن ندارد؛ و این در خورد و خوراکشان، در کیفیت خوردنشان و در کیفیت معاشرتشان منعکس است، اینها را عیناً به اینجا آوردند برای اینکه تزریق کنند.
🎤 #رهبر انقلاب
۱۳۷۲/۲/۱۲
#تمدن_اسلامی
#غربزدگی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
♨️ عامل اصلیِ انحطاط فرهنگی من آن عامل اصلی و آن میکروب اساسیِ انحطاط و ضیاع فرهنگی خودمان را در آ
سانسور تاریخ فیزیک.pdf
2.53M
💥خیانت فرهنگی که فروردین پارسال مطلع شدیم اما معلوم نشد که پیگیری شد یا خیر!
♦️یک دبیر فیزیک در خوزستان مستنداتی از حذف چهره های دانشمندان ایرانی و اسلامی از کتب فیزیک دوره متوسطه و یا حذف ماهواره ها و موشک های ایرانی از این کتاب ها جمع آوری کرده است که بسیار قابل توجه است.
🔻به عنوان نمونه:
1️⃣حذف ابن سنان، ابن هیثم و ابن سهل از مبحث نورشناسی و جایگزینی آن با یک دانشمند اروپایی
2️⃣حذف ابن شاطر از مبحث انتقال حرارت
3️⃣حذف تصویر ماهواره ایرانی از روی جلد کتاب فیزیک، حذف تمرین ماهواره امید و موشک ایرانی از کتاب فیزیک متوسطه
4️⃣حذف ستون مربوط به چهره هایی مثل ابن سینا، ابوریحان، خوارزمی از کتب نظام قدیم منتهی به سال ۹۴ و...
⁉️مسئولین وزارت خانه آموزش و پرورش چه پاسخی دارند؟ آیا خیانت دولت گذشته رو اصلاح کردند؟
💥کانال معلم فیزیک دغدغه مند👇
https://eitaa.com/Nasleroshan/704
#تمدن_اسلامی
🌹کشکول ناب حوزوی👇
🌸 @kashkolenab
1401-08-28-OstadFayazi.mp3
593.9K
💥اگر ما وظيفه خود را درست انجام دهيم، دشمن هيچ كاري از دستش بر نخواهد آمد
🎙حضرت استاد #فیاضی
🗓 1401-08-28
نمازخانه موسسه امام خمینی(ره)
🌷 کشکول ناب حوزوی👇
🍀 @kashkolenab
هدایت شده از فرزند ایران
20.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 علامه ایرانی که فیلسوفان جهان را به چالش کشید!
🇮🇷 @farzandeIRAN_ir
کشکول ناب حوزوی
🎥 علامه ایرانی که فیلسوفان جهان را به چالش کشید! 🇮🇷 @farzandeIRAN_ir
مقاله مباحث کلامی استاد جعفری و برتراند راسل.pdf
533.4K
📕 #مقاله مباحثه کلامی استاد جعفری و برتراند راسل
✍️استاد #ربانی_گلپایگانی
نام برتراند راسل و - تا حدی - شخصیت علمی و فلسفی او، برای مخاطبان این بحث ناآشنا نیست؛ در عین حال، به آن دسته از خوانندگان محترم که خواهان آشنایی بیشتر با ابعاد شخصیت او هستند، توصیه میشود مقدمه کتاب برگزیده افکار راسل، نوشته پروفسور رابرت اگنر، و نیز بحثی که در پایان ترجمه فارسی همان کتاب، به قلم مرحوم استاد جعفری در تحلیل شخصیت راسل، آورده شده است، مطالعه کنند.
از طرفی، نام و شخصیت علمی و فلسفی مرحوم علامه محمدتقی #جعفری برای مخاطبان آشناست. از ویژگیهای مشترک دو متفکر و فیلسوف نامبردار، توجه و اهتمام آنان به مقولههای مختلف در زمینة #فلسفه، مذهب و انسانشناسی است. به عبارت دیگر، پژوهش فلسفی در زمینة انسان و مذهب در آثار این دو فیلسوف غرب و شرق جایگاه برجستهای را بهخود اختصاص داده است. با این تفاوت که پژوهشهای راسل در این باره مبتنی بر فلسفه شکاکیت و الحاد است، ولی تحقیقات استاد جعفری از فلسفه الهی الهام گرفته است، و این امر سبب تفاوت دیدگاه آن دو در اینگونه مسائل گردیده است؛ تفاوتی که استاد جعفری را در جایگاه منتقد افکار و اندیشههای راسل نشانده است. در نوشتار حاضر، نمونههایی از نقدهای استاد که به افکار و اندیشههای راسل درباره پارهای از مهمترین مسائل کلامی، مربوط میشود، بازگو شده است.
💥منشا دین، تصور از خدا و تجرد روح و...
#کلام_اسلامی
#کلام_جدید
🌷کشکول ناب👇
@kashkolenab