🔰 بازخوانی سنتها در نون خ
👤 #منصور_مهدوی
🔸 سریال «نون خ» با پردازش فضای بومی و توجه به گویش محلی و آداب و رسوم کوشیده است فضای جدیدی را در قاب تلویزیون به تصویر بکشد. هنرپیشهها از لباسهای زیبای بومی و محلی استفاده میکنند که بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران هستند و حاکی از روحیه شاد، پرنشاط و نجیب زن و مرد ایرانی دارد و در هر بخشی از این خاک پهناور گویای نکتهای ظریف و مهم درباره روانشناسی انسانهاست.
🔸ماجراها و روابط بین افراد در سریال در حقیقت رخدادهای بین پدر، دختر، داماد، عمه، عمو و... است. همین امر میتواند تأکیدی بر اهمیت خانواده باشد. امروزه تلاش پرحجمی برای کنار زدن خانواده و حتی شکستن حرمت ارکان خانواده در جریان است و حتی برخی کارگردانها را باید «ضدخانواده» نامید.
🔸در سالهای اخیر کلیدواژه «تحول» بارها از زبان مسئولان صداوسیما شنیده شده است ولی در عمل تغییر خاصی در راهبردها رخ نداده. به نظر میرسد بازیابی «سنتها» در رسانه ملی میتواند یک راهبرد تعیینکننده برای هویتبخشی به جامعه و شکلدهی «مقاومت فرهنگی» در برابر ناتوی فرهنگی باشد.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001CvJ
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ابعاد کار بر روی زندگی ائمّه (علیهم السّلام)
بیان جنبهی قداست ائمّه
🔻بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگرهی جهانی حضرت رضا(علیه السّلام). ۱۴۰۳/۲/۱۹
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ابعاد کار بر روی زندگی ائمّه (علیهم السّلام)
بیان سیاست و هدف ائمّه(علیهم السّلام)
🔻بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگرهی جهانی حضرت رضا(علیه السّلام). ۱۴۰۳/۲/۱۹
@Kayhan_online
🔰 دوگانه «توافق احتمالی و حمله به رفح» و راهبرد هوشمندانه مقاومت!
👤 #دکتر_محمدحسین_محترم
🔸سیاست اصلی آمریکا و اسرائیل از یکسو تداوم جنگ در غزه و تنش در منطقه به هر قیمتی است و تازهترین شاهد آن اینکه با وجود اعلام حماس مبنی بر پذیرش طرح آتشبسِ پیشنهادی قطر و مصر و نشان دادن یک نرمش تاکتیکی قهرمانانه در مذاکرات، اسرائیل با چراغ سبز آمریکا حمله به رفح را آغاز کرد. «یارون بلوم» مسئول سابق پرونده اسرا در رژیم صهیونیستی هم اذعان کرد «اسرائیل به دنبال آتشبس نیست و ادعای نتانیاهو در مورد اینکه حماس در مذاکرات جدیت ندارد، را قبول ندارد».
🔸رو کردن گزینههای غیرقابل باور برای صهیونیستها از جمله از موشکهای جدید خود و تشدید حملات هدفمند و ورود به اراضی اشغالی برای اولین بار پس از جنگ ۳۳ روزه، سناریوی حمله به جنوب لبنان نیز برای اسرائیلیها ناممکن شد. لذا آخرین گزینه برای حفظ بقای آنها و شاید کسب امتیاز در هرگونه توافق احتمالی، حمله به رفح بود.
🔸اما با اقدام هوشمندانه حماس در پذیرش طرح آتشبس، آمریکاییها و اسرائیلیها برای حمله به رفح کاملا خلع سلاح شدند و دیگر نمیتوانستند حماس را عامل شکست توافق و دلیل حمله اسرائیل به رفح پروپاگاندا کنند تا جایی که پدران و مادران اسرای اسرائیلی فریاد میزدند «حماس با آتشبس موافقت کرد، اکنون وقت آن است که نتانیاهو اسرا را به خانه بیاورد، در غیر این صورت اسرائیل را به آتش خواهیم کشید»!
🔸آمریکاییها و صهیونیستها برای کاهش حساسیت و فشار افکار عمومی و جلوگیری از پاسخ متقابل مقاومت، طرح عملیات مرحله به مرحله و القای فریبکارانه موقتی بودن حمله به رفح را در دستور کار خود قرار دادهاند و به نوعی میخواهند راه برگشت به مذاکرات را برای خود نبندند و مقاومت را با امید به برگشت به مذاکرات در دادن پاسخهای مناسب سست کنند، هرچند تداوم زمانی حمله به رفح به نفع مقاومت است.
#یادداشت_میهمان
https://kayhan.ir/001Cwd
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تشکیل حکومت، هدف بلندمدّت تمامی ائمّه
🔻بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگرهی جهانی حضرت رضا(علیه السّلام). ۱۴۰۳/۲/۱۹
@Kayhan_online
سردار فدوی:
🔰 کتاب «مرد ابدی» راهنمای خوبی برای شناخت پاسدار انقلاب است
🔸مراسم تجلیل از خانواده معظم شهید طهرانی مقدم و همچنین نویسنده و پژوهشگر کتاب «مرد ابدی» با حضور همرزمان و خانواده شهید، جمعی از فرماندهان ارشد نظامی و مسئولان کشوری و لشکری در سالن کوشک نمایشگاه کتاب برگزار شد.
🔸سردار فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه در این مراسم، گفت: این کتاب میتواند برای بسیاری از افراد راهنمای خوبی باشد که بدانند یک پاسدار انقلاب اسلامی چگونه زندگی کرده است.
🔸گفتنی است، کتاب «مرد ابدی»، روایتی مستند از زندگی پدر موشکی ایران، شهید والامقام سردار حاج حسن طهرانی مقدم است که بهقلم معصومه سپهری نوشته و از سوی انتشارات خبرگزاری تسنیم و با همکاری انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
https://kayhan.ir/001CwR
@Kayhan_online
🔰 وقتی نماینده سابق مجلس مقلّد نوکران اسرائیل و آمریکا میشود
🔸روزنامه اعتماد از قول یک نماینده سابق مجلس مدعی شد: موضوع فلسطین با دیپلماسی حلوفصل میشود نه جنگ
حشمتالله فلاحتپیشه به این روزنامه گفته است:
🔻اتفاقی که دیروز با حمله اسرائیل به رفح رخ داد، برآمده از پیچیدگیهای بسیاری است. در واقع این رخداد را باید به عنوان بخشی از یک پازل بزرگ امنیتی و راهبردی دید و تحلیل کرد. برخلاف برخی تحلیلهای داخلی و خارجی معتقدم اسرائیل بدون هماهنگی با آمریکا گذرگاه رفح را تسخیر نکرده است.
🔻کشورهای عرب منطقه بیش از اینکه راهبرد خود را به آرمانی به نام فلسطین مرتبط سازند، به واقعیتهای قدرت در منطقه ربط دادهاند. از سالهای پایانی دهه 70 میلادی، کشورهای عربی در اغلب راهبرد مبتنی بر قدرت حرکت میکنند نه راهبرد مبتنی بر آرمان. آنها سعی میکنند، حتی در قالب یک طرح سرهمبندیشده هم به معضلی به نام فلسطین پایان دهند! حیرتانگیز اینکه کشورهای عربی، معادله فلسطین را یک معضل میدانند نه یک آرمان!
🔻این گزارهای است که مسئولان ایرانی در تصمیمسازیهایشان توجه نمیکنند. کشورهای عربی سعی میکنند دامان خود را از این معضل دور نگه دارند. نه اینکه منافع سیاسی و اقتصادی خود را در آرمان فلسطین قرار دهند. این واقعیتی است که توسط اسرائیل و آمریکا درک شده است. نهایتا عربستان به ضعیفترین نوع موجودیت فلسطین موافقت خواهد کرد.
🔸طرح این ادعا که «موضوع فلسطین با دیپلماسی حلوفصل میشود نه جنگ»، در حالی است که نتیجه چند دهه مذاکره و دیپلماسی برای سازش، گسترش روند اشغالگری و جنایات صهیونیستها، و آوارگی ملت فلسطین بوده است. در واقع اگر مذاکره و صلح با اشغالگران و حامبان غربی آنها حتی روزنهای از امید میگشود، ملت فلسطین نهایتا نبرد با صهیونیستها را با وجود خیانت برخی کشورهای عربی انتخاب نمیکردند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001CwW
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲-بخش چهل و یک
🔰 چگونه مخاطب سینمای ایران عطایش را به لقایش بخشید!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸آمار نشان میدهد که نمودار مخاطب سینمای ایران در دوران نخست پس از انقلاب اسلامی یعنی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۹ (یعنی همان دوران سینمای هدایتی/حمایتی که به سینمای گلخانهای نیز معروف شد) روندی صعودی داشت و پرمخاطبترین سالهای سینمای ایران در دوران بعد از انقلاب را رقم زد و پس از دوران فوق، روند نزول آغاز شد که در ابتدا این روند بطئی به نظر رسید ولی از نیمه دهه ۷۰ یعنی از زمان دولت مدعی اصلاحات و حاکمیت نسبی نهادهای به اصطلاح مدنی برسینما سرعت خارقالعادهای یافت.
🔸 سرانه سینما رفتن از رقم ۱۸/۳ درصد در سال ۱۳۶۵ به رقم ۷/۰ درصد در سال ۱۳۸۰ کاهش یافت! این درحالی است که تعداد سالن سینما در سال ۶۵، در کل کشور ۲۴۶ واحد بود ولی در سال ۸۰ به ۳۱۱ واحد افزایش یافت. یعنی آنچه باعث کاهش تماشاگر و در نتیجه نزول رقم فروش فیلمهای روی اکران شد، از کارافتادن یا کمبود سالنهای فعال سینما نبود. بگذاریم آمارها قضاوت کنند!
🔸سال ۱۳۸۲ (یعنی حاصل ۶ سال سینمای فضای باز سیاسی دولت مدعی اصلاحات) فاجعهبارترین سال به لحاظ جذب مخاطب برای سینمای ایران به شمار آمده است، بهطوریکه حتی تلاشهای محمد مهدی حیدریان در مقام معاونت جدید سینمایی وقت برای درمان موقت آن نیز به جایی راه نبرد. از جمله نتایجی که میتوان از این آمارها گرفت، افت فاجعه بار تماشاگر مابین سالهای ۱۳۶۵ (دوران اوج جنگ تحمیلی) تا سال ۱۳۸۲ یعنی اوج دوران به اصطلاح اصلاحات است.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001CvH
@Kayhan_online
#بهار_کتاب | در حال برگزاری است؛
🔰 بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب
🔸حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز دوشنبه با حضور در مصلای امام خمینی(ره) از سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند.
@Kayhan_online
🔰 کاپیتان ۲۰ دقیقه به استراحت رفت ناو آمریکا به گِل نشست!
🔸شام ۲۰ دقیقهای کاپیتان ناو آمریکایی در بحرین برای دولت بایدن گران تمام شده است. ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۳ (۲۴ تیر ۱۴۰۲) بود که رسانهها گزارش دادند ناو «الن شپرد» نیروی دریایی آمریکا در آستانه شرکت در یک رزمایش دریایی و در حالی که تعمیرات خود را به تازگی انجام داده بود در نزدیکی بندر «خلیفه بنسلمان» بحرین به گِل نشسته است.
🔸 نتایج تحقیقات درباره دلایل به گِل نشستن کشتی جنگی آمریکا در بحرین نشان میدهد، افسری که کاپیتان کشتی در هنگام صرف غذا مسئولیت را به او واگذار کرده بود،کشتی را از مسیر خارج کرده و آن را به گل نشانده است؛ آن هم طی فقط ۲۰ دقیقه!
https://kayhan.ir/001CvT
@Kayhan_online
🔰 بانیان خسارات برجام میخواستند توانمندیهای دفاعی را هم واگذار کنند!
🔸معامله با غرب بر سر تواناییهای دفاعی و میدانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، راهکار کسانی بود که پیشبرد اهداف خود را در تکمیل پروژه برجام با نسخههای دوم و سوم جستوجو میکردند.
🔸روزنامه ایران در بررسی «آدرس اشتباه حامیان برجام ۲ و ۳» نوشت:
🔻روحانی تنها چند ماه پس از دستیابی ایران و کشورهای 1+5 به توافق هستهای و بدون راستیآزمایی طرف مقابل، با گفتن اینکه «برجام یک تمام شد، همه باید برای اجرای برجام ۲ به صحنه بیایند»، خود را برای مذاکره پیرامون زیادهخواهی کشورهای غربی آماده نشان داد.
🔻بنابراین میشد تصور کرد که او چند سال بعد با تنزل دادن خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام به یک اتفاق عادی و دست چندم، چشم خود را بر عهدشکنی غرب ببندد. اوج غفلت از واقعیات صحنه، یک سال پس از خروج ترامپ و تصویب یکی پس از دیگری تحریمهای این کشور روی داد که روحانی در مواجهه با آن سیاست «صبر استراتژیک» پیشه کرده بود و در عین حال نسبت به سیگنالهای ارسالی واشنگتن به مذاکره دوجانبه، خود را بیمیل نشان نمیداد.
🔻روحانی نه تنها برای این پرسش پیچیده ناظران که «ایران در مواجهه با توافقی که به مبادلات مالی و فروش نفت آن کمک نمیکند، نهایتا چه خواهد کرد؟» پاسخی نداشت بلکه در ماههای پایانی دولتش که با وجود نظام سختگیرانه تحریمهای ایالات متحده ادعا کرد: «فرصت دستیابی به توافق را از دولت دوازدهم گرفتند، برای از دست رفتن این فرصت متاسفیم.»
🔸اشاره او به مذاکراتی بود که دیپلماتهایش در پی روی کار آمدن «جو بایدن»، رئیسجمهور دموکرات آمریکا برای احیای توافق هستهای به جریان انداخته بودند و به نظر میرسید که گزینه مهم دولت دوازدهم برای به مقصد رساندن این فرآیند دیپلماتیک، «چراغ سبز» به درخواستهای زیادهطلبانه آمریکا فارغ از چهارچوب توافق هستهای مبنی بر پیوست کردن برجام ۲ و ۳ به مذاکرات بازگشت به برجام باشد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001CwV
@Kayhan_online
مروری بر رشد منفی جمعیت در شرق آسیا
🔰 «کالبد شکافی یک سقوط»
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸کم شدن رشد نرخ زاد و ولد و حتی در برخی از مناطق رشد منفی جمعیت تبدیل به یکی از مشکلات برخی از کشورهای توسعه یافته جهان، به ویژه در شرق آسیا، شده است، مسئلهای که در طول زمان نتایج ناگواری را به دنبال خواهد داشت. در واقع این «سقوط» جمعیت این امکان را دارد که تبدیل به یک «بحران» در این کشورها شود.
🔸 سال ۲۰۲۲ نخستین کاهش جمعیت چین از سال ۱۹۶۱ در دوران قحطی بزرگ دوران «مائوتسه تونگ» رخ داد. با کاهش نرخ زاد و ولد و موج مرگ و میر ناشی از کرونا پس از پایان قرنطینه شدید جمعیت این کشور برای دومین سال متوالی در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت که انتظار میرود اثرات طولانیمدت عمیقی بر پتانسیل رشد اقتصاد چین داشته باشد. در نتیجه سیاست تک فرزندی که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ اجرا شد و شهرنشینی سریع آن دوره، نرخ زاد و ولد این کشور دهها سال است که در حال کاهش بوده است.
🔸اما مورد ژاپن؛ این کشور در حال حاضر یکی از پیرترین کشورهای جهان است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۴۹ سال است در حالی که سالهاست دولت ژاپن تلاش میکند، تا با ارائه مشوقهای نقدی و در نظر گرفتن یک سال مرخصی برای والدین، مردم را به داشتن فرزند بیشتر تشویق کند. اما این تلاشها تاکنون راه به جایی نبرده و نتوانسته است نمودار کاهش جمعیتی این کشور را معکوس کند.
🔸هشت تا نُه سال متوالی است که آمار تولد نوزادان در کره جنوبی، نمودار رشد جمعیت این کشور ثروتمند آسیایی را روی منحنی نزولی قرار داده است. به استناد آمارها، کره جنوبی با کاهش نوزاد روبهرو شده است. زیرا بسیاری از جوانان در مواجهه با رکود اقتصادی و قیمتهای بالای خانه، بچهدار شدن را به تعویق میاندازند یا از بچهدار شدن منصرف میشوند. کره جنوبی اولین کاهش طبیعی جمعیت خود را در سال ۲۰۲۰ گزارش کرد و از آن زمان روند کاهش جمعیت ادامه دارد.
#نگاه
https://kayhan.ir/001CvV
@Kayhan_online
رهسپاری صنعت خودروسازی به سوی مدیریت مصرف در تولیدات
🔰 مصـرف بهینه منابع انـرژی با سـوخت پـاک اتومبیلها
👤 #فائقه_بزاز
🔸خیلیها معتقدند شهرها در حال تبدیل شدن به یک پارکینگ عمومی بزرگ هستند. این موضوع برای شما هم قابل درک است. نیمنگاهی به اطراف یا ساعتها ماندن میان بحبوحه راهبندانهای طولانی همین را نشان میدهد.
🔸 از طرف دیگر این هم کاملاً درک است که با وجود کاهش قدرت خرید مردم، باز هم تقاضا برای خرید خودرو در جامعه چشمگیر است. انگار غیر از نیاز به جابهجایی، تورم موجود، خودرو را به یک دارایی و سرمایهای برای روز مبادا تبدیل کرده باعث شده است مردم همیشه متقاضی خرید خودرو به نرخ کارخانهای باشند. برای همین تولید خودرو توسط کارخانههای داخلی رو به رشد است و عطش بازار برای خرید همچنان وجود دارد.
🔸در بیشتر جوامع صنعتی و با توجه به پایان تاریخ مصرف سوختهای قدیمی و فسیلی به دلیل ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی و نیز رو به زوال بودنشان، استحاله در صنعت خودروسازی و حرکت به سمت تولید خودروهای هیبریدی یا تمام برقی در حال وقوع است. بدیهی است آنچه قرار است به عنوان خودروی غیرصفر وارد مرزهای مملکت بشود خودروهای مستعمل و احیاناً غیرقابل مقایسه با استانداردهای جدید صنعت خودروسازی است.
🔸هوای زمین روزبهروز گرمتر میشود. گرمای شدید، سیلهای مرگبار، طوفانها، خشکسالیها و آتشسوزی جنگلهای دستاورد بههم خوردن تعادل طبیعت و کره زمین است. از سوی دیگر تأمین سوخت در تمام دنیا به معضلی جدی تبدیل شده، آلودگی زیستمحیطی ناشی از سوختهای فسیلی بحرانی جدی برای کره زمین ایجاد کرده است. خودروسازها نیز به خاطر مسئولیت اجتماعیشان در قبال طبیعت، تلاش میکنند تا محصولات بهینهتری به بازار عرضه کنند. با این وجود باز هم آلودگی هوا در برخی شهرها بیداد میکند.
🔸مهمترین عامل گرمایش زمین افزایش گازهای گلخانهای و مصرف بالای سوختهای فسیلی است. انسان با مصرف بالای نفت، گاز، زغالسنگ و تخریب جنگلها زمین را نابود کرده، با دستکاری در طبیعت زمینه تغییرات اقلیمی را فراهم کرده است. تغییراتی که تبعات سنگینی به دنبال دارد. از سوی دیگر سوختها فسیلی رو به نابودیاند و بشریت دنبال جایگزین مناسبتر و غیرقابل زوال برای سوختهای قدیمی و فسیلی است.
🔸بسیاری از خودروسازان برنامههای دقیقی برای تبدیل بخشهای بزرگی از ناوگان تولید خودرو خود به خودروهای برقی در دهه آینده دارند و برخی از آنها اهدافی را برای تولید خودروهای برقی ظرف پنج سال اعلام کردهاند. شرکت خودروسازی هوندا در آمریکا، بیامدبلیو، فورد موتور، ژنرال موتورز، هیوندایی و بسیاری دیگر سرمایهگذاری در بخش خودروهای برقی را آغاز کردهاند.
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001CvP
@Kayhan_online
🔰یک تعطیلی ساده یا یک جراحی فرهنگی بزرگ؟
🔸برخی دوستان روشن و خوشفکر ما مخالفتها با تعطیلی روز شنبه را به حساب جمود فکری و تحجر گذاشتهاند.
🔸البته موافقم که خطر جریان مهاجم و مخرب تحجر امروز از هر زمان دیگری جدی تر و بالفعلتر است. اما در این مورد مشخص با دوستانم همراه نیستم.
🔸تعطیلی شنبه که از سوی برخی کارشناسان و رسانهها اقدام جزئی و سادهای برای بهبود تعاملات مالی و تجاری بین المللی تصویر میشود، در واقع نوعی جراحی فرهنگی رادیکال با پیامدهای مهم است و از قضا به ضرر جریان فعالیتهای کشور (اقتصادی، اداری، آموزشی، و ...) خواهد بود.
🔸از بنیادیترین شؤون فرهنگ، ساماندهی، نظمبخشی و معنابخشی به زمان است. شیوه شمارش روز و هفته و ماه و سال امری حاشیهای و کم اهمیت نیست بلکه یکی از ساختارهای پایه است که فرهنگ از خلال آن ما را میسازد: روال و ریتم زندگی ما درک ما از اهمیت و معنای چیزها و رویدادها، درک ما از هویت و تلقی ما از مبدأ و مقصد و مسیر زندگی از جمله مواردی است که نظم گاهشمارانه در شکل دادن به آن تأثیر قطعی دارد.
🔸به همین دلیل است که گاهشماری در سطوح مختلفش همواره میدان منازعههای هویتی و تمدنی بوده است.
🔸تلاش ناکام پهلوی برای تبدیل سالشمار هجری به تاریخ مجعول شاهنشاهی یا تلاش شکست خورده ژاکوبنهای فرانسوی بر جایگزینی تقویم انقلابی (که در آن روزهای هفته به جای هفت، ده روز بود) نمونههایی آشنا از این منازعات است.
🔸در هر دو مورد تلاش برای تغییر نظم زمانی هدفی جز قطع پیوند از سنت دینی (اسلامی و مسیحی) نداشت.
🔸اساساً «هفته» تا حد زیادی درونمایهای دینی و الهیاتی دارد و این تبار دینی نه تنها در آیینهای اساطیری بابلی و مصری و رومی که در آموزه ادیان ابراهیمی بارز و واضح است.
🔸نظم ۱+۶ روزهای هفته، کنایتی از مضمون رمزآلود خلق در شش روز (یا نشته یا مرحله) و استوای بر عرش در روز هفتم است که در عهدین و قرآن به آن اشاره شده است.
🔸روزهای معمولی هفته (که البته هر یک معانی دلالتها و سنن و مستحبات خاص خود را دارند) در نهایت به روز مقدس (Holyday) ختم میشوند که نقطه غایی نظم مناسکی هفته است و با فرایض و حتى مقررات و منهیات خاص دینی نشانه گذاری شده است.
🔸این منهیات در شریعت موسوی حاد و شدید است و نهایتا به ابتلای قوم بدل میشود ولی در شریعت سمحه و سهله مصطفوی به نهی از بیع و تجارت در زمان برگزاری نماز جمعه محدود شده اما باز هم وجود دارد.
🔸در سنت اسلامی هفته با شنبه آغاز و به جمعه ختم میشود. هر روز آداب و اعمال خاص خود را دارد و نهایتا جمعه روز مشخص عبادی و مدنی اجتماع اسلامی است.
🔸این مساله جدا از وجوه نفسالأمری و تکوینی جنبه هویتی پررنگی نیز در تمایز ملت اسلام از سایر ادیان و ملل دارد. دستکاری در این تنظیم زمانی خواه ناخواه با تبعات و دلالتهای مهم فرهنگی و تمدنی همراه است.
🔸اهمیت چنین کاری شاید یکی دو پله از تغییر خط و زبان در دگرگون کردن فرهنگ عمومی کمتر باشد و تبعات و نتایج آن خصوصا در بلندمدت خود را نشان خواهد داد.
🔸از جمعیت ۲۴ میلیونی شاغلین در کشور ما چه تعدادی از افراد به طور مستقیم درگیر تعاملات تجاری مالی و بانکی بینالمللی هستند؟ ۱۰۰ هزار نفر؟ ۲۰۰ هزار نفر؟ ۵۰۰ هزار نفر؟ من به این آمار دسترسی ندارم و نمیدانم اساسا تخمینی از آن وجود دارد یا نه.
🔸اما حتى اگر عدد نامحتمل یک میلیون نفر از شاغلان را در نظر بگیریم سهمی کمتر از پنج درصد از نیروی کار ایران را به خود اختصاص می دهد. تازه ما در اینجا مخرج کسر را فقط شاغلان قرار دادیم و با افزودن دانشآموزان و دانشجویان که فعالیتشان هیچ ربطی به تعاملات بینالمللی ندارد سهم این بخش کمتر هم میشود چرا باید برای تسهيل و توسعه عملکرد چنین کسر کوچکی از نیروی انسانی کشور دست به جراحی فرهنگی مهمی بزنیم؟ آیا راهکار دیگری برای تدارک مشکل آنها وجود ندارد؟
🔸اساسا شرکتهای خصوصی مانعی در تعریف روزها و ساعات کاری خود به اقتضای فعالیتشان دارند؟ بخش عمومی را نمیتوان با ایجاد شعب و کارکنان کشیک در روزهای تعطیل در خدمت فعالان اقتصادی قرار داد؟ و ...
🔸اما پیامدهای فرهنگی که گذشت، همه مساله نیست. تعطیلی شنبه (که در فرهنگ عمومی ما با آغاز کردن کار و فعالیت و اراده ها و تصمیمهای جدید قرین است) تبعاتی ضد کار و فعالیت خواهد داشت.
🔸حتی اگر این جراحی نابهنگام در تغییر تصویر و تصور شنبه توفیق یابد، تغییر تلقی عمومی از پنجشنبه (به عنوان روز نیمه تعطیل یا تقولق) ساده نخواهد بود.
🔸همچنان که تلاش مرحوم شهید رجایی در کاستن تعطیلات نوروزی از ۱۴ روز به ۴ روز موفق نبود. به این ترتیب در عمل روزهای فعال و سرپای هفته از ۵ روز به ۴ روز (یکشنبه تا چهارشنبه) کاهش می یابد و این در شرایط امروز ما ضربه مهمی به کل روال فعالیت و کارهای اقتصادی و اداری و آموزشی کشور است.
سجاد صفارهرندی
@Kayhan_Online
کیهان بررسی می کند
🔰 شلیک حزبالله به قلب گنبد آهنین / اف ۱۶ های اسرائیل هم حریف پهپادهای حزبالله نشدند
🔸رزمندگان مقاومت لبنان اینبار پایگاه نظامی «بیتهلل» و سکوهای تازهتاسیس گنبدآهنین رژیم صهیونیستی را با چند پهپاد انتحاری با دقت هدف قرار دادند. از طرف دیگر، انتشار یک ویدئو از عملیات روز گذشته نیروهای حزبالله لبنان در فضای مجازی خبرساز شد که نشان میدهد: «جنگنده اف۱۶ اسرائیل نتوانست جلوی پهپاد حزبالله را بگیرد.»
🔸از آنسو شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که «خبرهایی درخصوص اصابت چند موشک به شهر عسقلان در جنوب اسرائیل منتشر شده است. مسئولان منطقه اشغالی عسقلان اعلام کردند که ۲ موشک از سمت غزه به سمت این منطقه شلیک شده است.»
🔸در یک ویدئو که از پشتبام یک خانه در جنوب لبنان ضبط شده نشان داده میشود که پهپاد حزبالله لبنان به سرعت به سمت هدف موردنظر خود حرکت میکند. این در حالی است که دشمن صهیونیستی تلاش میکند با جنگندههای اف۱۶ مانع نزدیک شدن این پهپاد به موضع موردنظر شود اما در عملیات خود شکست میخورد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001CvR
@Kayhan_online
به مناسبت ماهگرد پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی
🔰 عظمت عملیات وعده صادق از نگاه ایرانیان و جهانیان
🔸رسانههای دشمن صهیونیستی نوشتند: طی ۶ ماه گذشته دو تاریخ را ديديم: ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۴ آوريل ۲۰۲۴. دو شکست تاریخی که اولین آنها روز سياهی در تاريخ اسرائیل بود، به طوری که ۱۲۰۰ سرباز و شهرکنشین و به اسارت در آمدن ۲۳۰ نفر و جنگ علیه حماس در غزه بود که افسران و سربازان بیشتری را کشت. دوم حمله مخرب و بیسابقه ایران عليه اسرائیل بود. وجه مشترک این دو، شکست بازدارندگی اسرائیل و غافلگیری راهبردی کامل بود.
🔸رسانه عبری: حمله ۱۴ آوریل ایران متمرکزترین و هماهنگترین حمله با مهمات دقیق (موشکهای هدایتشونده) در تاریخ امنیت جهانی بود. پهپادها از پایگاههای زیادی و از مسافت بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتری شلیک شدند.
🔸عاموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل: پاسخ ایران به حمله اسرائیل در دمشق، اقدامی بیسابقه و اولین حمله به اسرائیل از خاک ایران بود و تهران آن را یک موفقیت بزرگ اعلام کرد. این حمله میتواند منجر به تغییر راهبردی در جنگ و حتی پایان آن شود. شبکه عبری کان به نقل از مقام ارشد وزارت دفاع اسرائیل: حمله ایران، یکی از سختترین حملات پدافند هوائی ثبت شده در جهان است. ما در سطحی بالاتر از حد انتظار، مورد حمله قرار گرفتیم.
🔸جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا گفت: آنچه رخ داد، شکستی گسترده و تأسفبار برای بازدارندگی آمریکا و اسرائیل در ابعاد ۲۰۰ فروند موشک بالستیک، کروز و پهپاد بود.
🔸مرشایمر نظریهپرداز و اندیشمند آمریکایی حوزه روابط بینالملل درباره عملیات وعده صادق گفت: این اولین بار است که کشوری قادر شده از سرزمین خود به اسرائیل حمله کند. این از منظر اسرائیل، واقعا شوکهکننده است. بعد از ۱۴آوریل بازدارندگی رژیم صهیونیستی به شدت آسیب دید.
🔸منظرپور، سردبیر سابق بیبیسی اذعان کرد: حملۀ ایران معادلات نظامی جهان را تغییر داد. تمامی پدافندهای اسرائیل و آمریکا در رویارویی با حملۀ ایران شکست خوردند؛ این یک تغییر موازنه استراتژیک در خاورمیانه و جهان است! همچنین تحلیلگر نظامی بیبیسی گفت: طراحی حمله ترکیبی، نشاندهنده اعتماد به نفس بالای ایران است؛ ایران قویترین نیروی موشکی منطقه است.
#فرهنگ_و_مقاومت
https://kayhan.ir/001CvM
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
نگاهی به زندگی و دوران آیتالله شهید میرزا محمد آقازاده خراسانی- ۴ 🔰 نفوذ از طریق نزدیکان 🔸آنان را
نگاهی به زندگی و دوران آیتالله شهید میرزا محمد آقازاده خراسانی- ۵
🔰 کینههای رضاخان از آیتالله آقازاده
🔸 در مشهد علماى طراز اوّل همچون حاج آقا حسین قمى و آیتالله آقازاده، از هر گونه حرکتی بر علیه رضاخان و تلاش وی برای اسلام زدایی به خصوص قضیه کشف حجاب حمایت کردند. علما و مجتهدان مشهد همچون آیتالله میرزا محمد آقازاده، آیتالله حاج آقا حسین قمی و سید یونس اردبیلی جلسات متعددى برگزار کرده و برای مقابله با توطئه کشف حجاب و اجبارى شدن کلاه نقابدار موسوم به کلاه پهلوی اقدام به برنامهریزی نمودند.
🔸به همین دلیل رضاخان آیتالله حاج آقا حسین قمی را براى مذاکره به تهران دعوت کرد اما او را بازداشت و در باغی در شهر ری محبوس نمود. اعتراض بیش از ۱۵۰ نفر از معتمدین مشهد با تلفن و تلگراف به بازداشت و حبس آیتالله قمی تاثیری نداشت و به دستگیر و زندانی شدنشان انجامید. درپی این تقابل رضاخان و رژیمش با علما و روحانیون، مردم در مسجد گوهر شاد به اعتراض و تحصن برخاستند که تحت محاصره قرار گرفته و در ۲۱ تیرماه ۱۳۱۴ توسط مزدوران رضاخانی به گلوله بسته شدند که حدود دو هزار نفر به شهادت رسیدند.
🔸در میان دستگیر شدگان، آیتالله آقازاده، به دلیل سازشناپذیری و نقش مؤثرتر در قیام گوهر شاد، بیشتر مورد آزار و اذیت شکنجهگران رضاخان قرار گرفت. مجتهدى، یکی از دامادهاى آقازاده در این باره اظهار داشته است:
🔻«زمانی ایشان مشغول خواندن قرآن بودند که با چکمه زده بود قرآن را پرت کرده بود و در اطاقی که بودند آب میریختند که رطوبت داشته باشد و ایشان نتوانند استراحت کنند.»
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001CvN
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گزارش خبرنگار صداوسیما از بازدید امروز رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب تهران
@Kayhan_Online
14030224.pdf
10.27M
📰 #روزنامه_کیهان
🔰 تمام صفحات کیهان امروز در یک نگاه
@Kayhan_online