«نخل و نارنج» را از طاقچه دریافت کنید با ۵۰ درصد تخفیف
https://taaghche.com/book/70061
🕊🕊
آوینی معتقد است عصری که در آن هستیم، عصری است که نیست انگاری یک سره چیره شده است، پس دقیقا در همین عصر است که باید منتظر ظهور بود، و این آخرین دوران رنج انسان است. او جمله ای دارد که از جمله ارنست یونگر زیباتر است: " تنها در اعصار جاهلی است که باید امید بعثت داشت."
نکته ظریفی است. اگر همه چیز امن و امان است، همه چیز سر جای خودش هست، ظهور امام زمان(عج) چه لزومی دارد؟! آن که اوضاع جهان را مطلوب می داند، اصلا نمی فهمد که در چه دنیایی دارد زندگی می کند، ظلمت را، جاهلیت ثانی را درک نمی کند. آوینی می گوید که ما در دوران جاهلیت ثانی هستیم و در چنین دورانی امید بعثت داریم؛ یعنی خداوند کسی را مبعوث خواهد کرد. بعد شفاف تر می گوید که جهان در آستانه عصر نور است و هر کس دلش با حق است، این حقیقت را درک می کند.
#ماجرای_فکر_آوینی
#وحید_یامین_پور
Mokhatabe Khas - Hojat Ashrafzadeh (128).mp3
3.83M
🎼حجت اشرف زاده
🎧مخاطب خاص
@ketabe_khoub
🍎
بهاعتقاد من داشتن یک روز خوب در بیستسالگی، بهتر از داشتن صد روز خوب در پنجاهسالگی است؛ به همین خاطر بهشخصه حاضرم ده سال از دهۀ پنجم زندگیام را با دو سال از دهۀ دومش تاخت بزنم، یک چیزی هم سر بدهم، مثل پول که حالا کمی دارم و آن موقع اصلاً نداشتم که به سفر فکر کنم، ولی دریغا که:
«تا در ره پیری به چه آیین رَوی ای دل
باری به غلط صرف شد ایام شبابت
🍎
@ketabe_khoub
کتاب خوب📚
🔺نقد وحید یامین پور درباره کتاب (پس از بیست سال) نوشته ی سلمان کدیور
این رمان حجیم، این قدرت را دارد که خواننده را پای خواندنش نگه دارد.اولین نکتهای که باید در مورد این کتاب بگویم، این است که این کتاب، صرفا یک رمان تاریخی نیست، و واجد مباحث حکمی در حوزه انسان شناسی ست و این مسئله، برای این رمان ارزش محسوب میشود. مسئله دیگر اینکه، این رمان از مباحث کلام اسلامی و کلام شیعی نیز غنی ست. به طور کلی میشود گفت که این رمان، سه وجهی ست. رمانی ست در حوزه تاریخ، حکمت و کلام.یکی از مهمترین مزیتهای این رمان، توضیح دقیق دیوان سالاری اموی ست. بنیان گذاری یک دیوان سالاری خاص اموی، آسیب دراز مدتی ست که در طول تاریخ اسلام بوده است و این دیوان سالاری پس از بنی امیه باقی مانده و بسیاری از آسیبهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در طول تاریخ نشات گرفته از همان دیوان سالاری ست. این رمان، خیلی خوب به این مسئله پرداخته است. رد این دیوان سالاری را میشود در شخصیتهای سیاسی گرفت و به شخصیت های معاصر رسید که سیستمهای سیاسی چگونه خود را پایدار میکنند.دومین مزیت مهم این رمان از منظر من، مومنین متوسط و مومنین قدرتمند است. در این کتاب به وضوح میبینیم که مومنین ضعیف، به طور کامل جذب سیستم طاغوت میشوند و مومنین متوسط، توانایی حل مسئله را ندارند و خودشان را از معرکه بیرون میکشند. رد این مسائل را در تاریخ معاصر هم میشود گرفت. سومین مزیت مهم این رمان، دقت در ریشههای اخلاقی گرایشهای سیاسی ست. این همان بحث حکمی در حوزه انسان شناسی ست و ارزش روانکاوانه دارد. این مسئله، نشان میدهد که چطور یک حسادت و کینه کهنه، سالها بعد در دوراهی حساس، تبدیل به یک تصمیم تاریخی میشود و فرد، یا به سمت امیرالمومنین علی (ع) میرود یا سمت معاویه. در چند جای کتاب، به خوبی نشان داده میشود که چطور یک ضعف اخلاقی، آدمهای بزرگ را زمین گیر میکند و نمیتوانند تصمیم درست را بگیرند.یکی دیگر از مزیتهای رمان، این است که نویسنده در چند جای کتاب به خوبی نشان داده که چطور یک واقعه تاریخی در دوره خودش وارونه می شود که قتل عثمان، گردن امیرالمومنین علی (ع) می افتد و به همان بهانه شام، علیه امیرالمومنین بسیج میشود. یکی از مسائل مهم این کتاب، پرداختن به بحث تحریف تاریخ و جنگ روانی معاویه و عمروعاص بر علیه امیرالمومنین علی (ع) است. این رمان، به خوبی از عهده پرداختن به این مسئله برآمده است.
#رمان_تاریخی
@Ketabe_khoub
🌾🌾🌾
اعماق دلهای ما برای خدا روشن است.
کاری را بیش از اندازه تکلیفمان انجام دادیم، هیچ کس نمی فهمد، هیچ کس تشکر نمی کند؛ اما خدای متعال میفهمد، کرام الکاتبین می نویسد و خدا تشکر می کند...
...آن دقیقه ی بیشتری که کار می کنید، آن چهره ی مهربان و پر عطوفت و لبخندی که نشان می دهید و به حسب ظاهر، هیچ کس از آن قدر شناسی نمی کند، در دفتر انصاف و عدل الهی ثبت می شود:" فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ"
🌾🌾🌾