🚨 بیانات مهم امروز رهبر انقلاب درباره سند 2030
⚠️ رهبرانقلاب: من سال گذشته، رسماً و علناً و با قاطعیت، اجرای این سند انحرافی را منع کردم که با استقبال مسئولان هم مواجه شد.
❎ اما شنیدهام در بخشهای مختلف، برخی مفاد سند ۲۰۳۰ در حال اجرا است که این به معنای قراردادن مهم ترین مسئله کشور، در اختیار بیگانگان است. ۹۷/۲/۱۹
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای ترامپ غلط میکنید!
رهبر انقلاب، صبح امروز در دانشگاه فرهنگیان:
دیشب شنیدید رئیسجمهور آمریکا حرفهای سخیف و سبکی زد. شاید بیش از ۱۰ دروغ در حرفهای او بود.
🤔 برای كودكان و نوجوانان چه كتابهایی بخریم؟
📚 این روزها كه نمایشگاه كتاب شلوغتر شده و بازار خریدن كتاب داغ است بد نیست با خودمان معیارهای خرید كتاب خوب برای كودكان و نوجوانان را مرور كنیم چون بین انبوه کتابهایی که منتشر میشود انتخاب کتاب خوب و مفید، کار چندان آسانی نیست. حالا اگر بخواهیم برای کودک و نوجوان کتابی انتخاب کنیم، کار سختتر هم میشود. چون این کتابها هستند که بخش عمدهای از فکر و نگرش کودک به جهان و دیگران را شکل میدهند. پس باید در انتخاب کتاب برای این قشر دقت کنیم.
✅ موضوعی انتخاب کنید
اکثر بچهها ممکن است مشکلات یا رفتارهایی داشته باشند که والدین را ناراضی میکند. خواندن کتابهایی در همان موضوع، به رفع و حل آن مشکل کمک میکند. موضوعاتی مثل لجبازی، ترس زیاد، کمرویی، جیغ زدن موضوعاتی هستند که دربارهشان کتابهایی برای کودکان نوشته شده است. کودکان با شخصیتهای کتابها ارتباط میگیرند و سعی میکنند مانند آنها عمل کنند. شناسایی این نوع کتابها و خواندن چندبارهشان برای کودک، کمک زیادی در رفع مشکل کودک شما میکند.
✳️ رنگ و متن هردو با هم
کودکان زیر هفت سال، توجه زیادی به نقاشیها و رنگهایی که در تصاویر استفاده شده میکنند. پس یادتان باشد کتابهایی که انتخاب میکنید تصاویر کودکانه و شادی داشته باشند وگرنه کودک شما تمایلی به شنیدن داستان آن کتاب نشان نمیدهد، حتی اگر داستان جذابی داشته باشد. کتاب خوب برای خردسالان هم متن و داستان خوبی باید داشته باشد، هم تصاویر شاد.
🌸 تکبعدی نباشید
برخی والدین، فقط کتابهای علمی و آموزشی برای فرزندانشان میخرند و معتقدند کودک باید از لحاظ دانشهای علمی قوی شود. یا برخی فقط کتب تخیلی یا داستانی تهیه میکنند. بهتر است بگذارید فرزندتان کتابهای خوب در موضوعات مختلف را بخواند و خودش موضوعات مورد علاقهاش را پیدا کند.
👶 توجه به علاقههای نوجوانان
قرار نیست هر کتابی که بچهی همسایه آن را دوست دارد، نوجوان شما هم به آن علاقه داشته باشد. پس حتما موضوعات مورد علاقه فرزندتان را از او بپرسید و بر آن اساس، برایش کتاب بخرید. قطعا کتابی که در موضوعات مورد علاقه نوجوانتان نیست، رغبتی برای کتابخوانی در او ایجاد نمیکند.
👥 راهنمایی بگیرید
برای خریدن کتاب خوب، یا باید به قلمِ نویسنده اعتماد داشته باشیم و کتابهای دیگرش را خوانده باشیم، یا اعتماد به انتشاراتی کنیم که میدانیم کتابهای بیفایده و هرز چاپ نمیکند. یا از دوستان و کسانیکه زیاد کتاب میخوانند مشورت بگیریم. البته یادتان نرود از هرکسی هم نمیتوان مشورت گرفت سعی کنید از کسانیکه میشناسید و به آنها اطمینان دارید، درباره کتابها بپرسید.
👌 اول خودتان بخوانید
گاهی بر اساس متن خلاصه شدهی پشت کتاب یا تعریف فروشنده از كتابی، آن را میخریم. حتما در این طور موارد ابتدا خودتان آن كتاب را بخوانید و از محتوا و جزئیات کتاب مطلع شوید. یادتان باشد همانقدر که مراقب خوردنیهایی که به بچهتان میدهید هستید تا مریض نشود، باید مراقب کتابهایی که برای آنها میخرید نیز باشد زیرا این كتابها خوراك ذهن و فکر فرزندان شما هستند.
🌱 #یادداشت_مهارتی
عضویت در ریحانه 👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
🚨 بیانات امروز رهبر انقلاب دربارهی بحران در آموزش و پرورش
✏ چهار سال دیگر تعداد انبوهی از معلمین، وارد بازنشستگی میشوند؛ آن کسانی که در این دانشگاهها، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی تحویل داده میشوند به آموزش و پرورش، بسیار بسیار کمتر از آن مقداری هستند که خارج میشوند؛ این یک بحران است برای آموزش و پرورش.
⚠️ البته گفته میشود که از بیرون کسانی را میگیرند، آن یک عمل اضطراری است، علی الاصول هم یک کار درستی نیست.
✔ معلمی یک حرفهِی فنی و هنری است، یادگرفتن لازم دارد. آنی که در فلان دانشگاه دیگر درس خوانده، او این معلومات شما را که در اینجا یاد گرفتید ندارد، چطور میخواهد معلمی کند؟ مراکز تربیت معلم، مرکز ثقل اصلی نظام آموزش و پرورش کشورند. ۹۷/۲/۱۹
❣ @khamenei_reyhaneh
🎯 رو به راه فرهیختگی
⁉ چگونه خودمان را ملزم كنیم كه اهل كتاب و مطالعه شویم؟
📗 اغلب آدمها هم از فواید مطالعه کردن باخبرند هم دوست دارند که اهلش باشند؛ به همین دلیل در ادامه به چند راهکار ساده برای شیرینتر شدن مطالعه و راه افتادن در این مسیر اشاره خواهیم کرد:
۱. اول اینکه خودتان و سلیقهتان را در مطالعه بشناسید، به چه چیزهایی علاقه دارید، سراغ همانها بروید، نه آن چیزهایی که بقیه به شما معرفی میکنند. کمتر کسی آنقدر ما و علایق و شخصیتمان را میشناسد که بتواند بهمان کتاب معرفی کند!
۲. به نیازهایتان توجه کنید؛ اگر دانشآموز هستید، اگر دانشجو هستید، اگر مادرید، اگر مدیر روابط عمومی هستید، اگر خانم خانهدارید، اگر کارمندی هستید که میخواهید شغل و سرمایهگذاری دیگری را شروع کنید، کتابهای زیادی برایتان وجود دارد که میتواند بسیار یاریدهنده باشد. به محض اینکه یکی از مشکلاتتان با چند صفحهی یک کتاب حل شد و شما مجهز به مهارت تازهای شدید، شوقی درتان بهوجود میآید که مستقیما به مطالعه ربط دارد و این قطعا باعث علاقه میشود.
✅ ۳. سخت نگیرید. همهی ما، چندین و چند کتاب نیمهکاره داریم. قرار نیست هر کتابی که دیگری دوست داشته، یا مکتوبی که به واسطه طرح جلد، عنوان و چند خط خواندن از میانهی آن، خریدهاید واقعا در این برهه برایتان جذاب باشد. با خیال راحت آن را کنار بگذارید و در یک فرصت دیگر به سراغش بروید، کمترین اتفاق این است که شما می دانید کتابی با این مشخصات و محتوا در کتابخانهتان وجود دارد و میتوانید در موقع لزوم بهش مراجعه کنید.
۴. کتابهای علمی و سختخوان را مداوم نخوانید. نیازی نیست کتاب فلسفیای که امروز شروع کردهاید را حتما طی دو سه روز آینده تمام کنید و بروید سراغ بعدی، با خودتان قرار بگذارید که شبی چند صفحهاش را بخوانید و اجازه بدهید تا ذهنتان نفس بکشد.
⏰ ۵. فرصت مناسب برای مطالعه پیدا کنید، اینکه آدمهای زیادی قبل از خواب مطالعه میکنند، دلیل نمیشود که زمان اختصاصی مطالعهی شما هم، همین ساعت باشد. زمان خودتان را پیدا کنید.
😍 ۶. با کتاب عاشقی کنید. کتابها را نگذارید توی کتابخانه و سالی یکبار روی آنها دستمال بکشید. كتاب ها را بیاورید در گوشه و کنار خانه بگذارید. روی اوپن آشپزخانه، گوشهی اتاق خواب، کنار تلوزیون، تا مدام جلوی چشمتان باشند.
📕 ۷. چرا کتابفروشی نمیروید؟ رفتن به کتابفروشی و گشت و گذار بین کتابها، حتی اگر منجر به خرید نشود، بیاثر نیست.
🎧 ۸. کتابهای صوتی را تجربه کنید. به هر حال این هم نوعی مطالعه است.
📴 ۹. وقت مطالعه اینترنت گوشی را قطع کنید، تمرکز کنید، کمی خوراکی یا نوشیدنی مورد علاقهتان را دم دستتان بگذارید و غرق شوید در کتاب خواندن. کتابها دل دارند، ناز دارند، اگر درست بهشان توجه نکنید، قهر میکنند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
عضویت در ریحانه 👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 عالمی که به فقرای یهودی هم کمک میکرد
✔ بیانات رهبر انقلاب درباره شخصیت مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامرضا یزدی.
❣ @khamenei_reyhaneh
📝 روایت بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب تهران
خاطرهی جالب آیتالله خامنهای از مترجم کتاب خانوادهی تیبو
🌼 آقا رسیدند غرفهی انتشارات نیلوفر، مثل همه جا خوش و بش کردند و از تازهها سوال کردند. کتابی نظرشان را جلب کرد و پرسیدند این همان چهارجلدی قدیمی است؟ و جواب گرفتند بله. پرسیدند مترجمش چه کسی بود؟ گفتند ابوالحسن نجفی.
آقا گفت: آها ابوالحسن نجفی... بگذارید یک ماجرایی را تعریف کنم:
🌐 سالها قبل ابوالحسن نجفی با آقای مرحوم حبیبی و چند نفر دیگر از بزرگان ادبیات آمدند پیش ما. من پرسیدم «شما مترجم "خانواده تیبو" هستید؟» آقای نجفی از اینکه من اسم این رمان را بلدم تعجب کردند. بعد که نشستیم من از رمان تعریف کردم و نقدی هم به ترجمه ایشان گفتم. آقای نجفی با تعجب بیشتر پرسید: «شما واقعا هر چهار جلد را خواندهاید؟ من اصلا فکرش را نمیکردم شما حتی اسمش را شنیده باشید!»
😊 آقا با خنده ادامه داد: گفتم حالا خوانده بودم دیگر... خدا آقای ابوالحسن نجفی را بیامرزد. کتاب خانوادهی تیبو رمان خیلی خوبی بود که متاسفانه در حد قدرش معروف نشد.
📗 خانواده تیبو رمان بلندی است که توسط روژه مارتن دوگار نویسنده فرانسوی و برنده جایزه نوبل ادبیات نوشته شدهاست. این رمان از سویی به بررسی وقایع اروپا در سالهای ابتدایی قرن بیستم و سالهای جنگ اول جهانی میپردازد و از سویی دیگر همگام با آن شرح وقایع خانواده ثروتمند و فرهیخته فرانسوی یعنی خانواده تیبو را توصیف میکند.
✅ متن کامل روایت به زودی در KHAMENEI.IR منتشر میشود.
📚 زمانی برای کتاب خواندن ⏳
به مناسبت حضور امروز رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
⏱ یک مساله مهم پیرامون کتابخوانی و به طور کلی مطالعه، زمان است. بسیاری از ما از نداشتن وقت آزاد برای کتاب خواندن گلایه میکنیم و همیشه کتابهای نخوانده زیادی در کتابخانه داریم و با اینکه علاقه زیادی به مطالعه داریم اما همیشه از نداشتن زمان مناسب برای کتاب خوانی گله داریم. چاره چیست؟
📝 زمانهای مرده را یادداشت کنید!
همه ما زمانهای مرده بسیاری در طول روز داریم که اگر آن را روی کاغذ بیاوریم، احتمالا از تعداد این ساعات تعجب خواهیم کرد. به طور آزمایشی یک هفته ساعاتی از شبانه روز خود که به بطالت میگذرانید را یادداشت کنید. شما میتوانید یک بخش کوچک از این زمانها را به مطالعه اختصاص دهید. توجه کنید منظور از زمانهای مرده، وقت استراحت نیست. مثلا زمانی که در مترو و اتوبوس هستید یا زمانهایی که در مطب دکتر منتظر هستید، نمونه هایی از زمانهای مرده هستند.
📵 چقدر در فضای مجازی وقت میگذرانید؟
آنچه این روزها بیشتر از هرچیزی زمان ما را به خود اختصاص داده است، فضای مجازی است. میتوانیم فقط قدری از حضور در شبکه های اجتماعی کم کنیم و به میزان مطالعه روزانه خود اضافه کنیم. حضور در این شبکه ها ما را به کوتاه خوانی عادت داده است و این یکی از آفت های کتابخوانی است. زیرا کوتاه خوانی کم کم حوصله کتاب خواندن را در ما از بین میبرد و دنبال لقمه آماده و کوتاه شده هرچیز هستیم. کمااینکه گاهی این لقمه ها اشتباه و بدون اساس میباشد.
📆 مطالعه را در برنامه روزانه بگنجانیم
کتاب خواندن باید مانند کارهای روزمره به عادت تبدیل شود. به این ترتیب که همه اعضای خانواده ساعتی از روز را مشغول کتاب شوند و مانند غذا خوردن، آشامیدن و خوابیدن به یک نیاز تبدیل شود.
👨👩👧👦 برای یکدیگر کتاب بخوانید
یکی از راههای ترغیب کتابخوانی در خانواده این است که برای یکدیگر کتاب بخوانید. اگر فرزند یا همسرتان به هر دلیلی تمایل به کتاب خواندن ندارند یا زمان کافی ندارند، شما میتوانید قبل خواب یا هنگام بازی با فرزندتان برای آنها کتاب بخوانید و به این ترتیب آنها را با کتاب مانوس کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣ @Khamenei_Reyhaneh
📚 رهبرانقلاب: ضرر فلانجور فیلم یا کتاب یا بازی رایانهای را کسی جرئت نمیکند بگوید که مبادا متهم بشوند به اینکه جلوی آزادی اطلاعات را گرفتهاند.
📍 @khamenei_reyhaneh
📝 شوخی رهبر انقلاب با یک غرفهدار: این کتاب به درد ما نمیخورد!
📗 در غرفهی انتشارات نورالزهرا (س)، آقا کتابی برداشتند و پرسیدند: این «ریحانهی بهشتی» موضوعش چی هست؟
غرفه دارد توضیح داد که کتابی است براساس روایات درباره بچهداری از پیش از بارداری تا به دنیا آمدن بچه.
😊 آقا بهشوخی گفتند: خب پس به درد ما نمیخورد!
همه آنهایی که شنیدند، خندیدند...
✅ @khamenei_reyhaneh
🌸 رهبر انقلاب، امروز: جوانان در دنیا، سؤالهای زیادی امروز دارند که میخواهند پاسخ آنها را در چارچوب اسلام بیابند، بنابراین باید حرکت علمی در دنیای اسلام شتاب بگیرد و امت اسلامی بار دیگر به اوج اقتدار علمی و تمدنی خود برسد.
دیدار شرکتکنندگان در کنگره «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی». ۱۳۹۷/۰۲/۲۲
❣ @Khamenei_Reyhaneh
این کتاب را پنجاه سال قبل خواندهام!
در غرفهی نشر نگاه آقا مثل همهجا با غرفهدار سلاموعلیک کردند. حرفهایی بینشان رد و بدل شد. غرفهدار خواست کتابی را به آقا بدهد. آقا لبخند زدند و گفتند: من این کتاب را ۵۰ سال پیش خواندم.
"چشمهایش" ِبزرگ علوی را میگفتند.
«چشمهایش» نام رمانی است از بزرگ علوی که برای نخستین بار در سال ۱۳۳۱ شمسی منتشر شد.
📚 تربیت به کمک کتابها
👶 کتاب و کتابخوانی چگونه به ما در رشد فرزندانمان کمک میکند؟
📱 همانطور که میبینم سرگرمیهای دیجیتال انگار دارد کودکی کردن را از نسل خردسال امروز میدزدد. وابستگی بچههای امروز به بازیهای دیجیتال و موبایل و تبلت نتیجهای جز، سرخوردگی شادی واقعی در درون بچهها و عدم تخلیه انرژی در آنها، دوری از اجتماع و رشد مهارتهای دستی در آنهاست. برای نجات از این تنگنا بهترین راهکار، دوستی بچهها با کتابخوانی و یا مفاهیمی است که از کتابهای خوب یاد میگیرند.
🌱 قد کشیدن با کتاب
عادت به کتابخوانی بچهها را صبور و اهل فکر میکند و این ویژگیهای اخلاقی، پای خیلی از صفتهای خوب دیگر را هم در زندگی آینده آنها باز میکنند. کتابها قدرت دارند تا رفتارهای تکانشی مثل عجول بودن و پرخاشگری را در بچهها کم کنند. جالبتر اینکه بچههای کتابخوان کمکم باورشان میشود که مثل شخصیتهای کتابهایشان فرد مهمی هستند، بنابراین عزتنفسشان بالا میرود و انجام دادن کارهای بیارزش را در حد خودشان نمیبینند. سخن رهبرمان هم در باب این موضوع خواندنی است:
🌼 "قصههای خوب، سازندهی شخصیت کودک است. همان قصههای قدیمی را که ما از مادر خودمان، از مادربزرگ و یا از پیرزن دیگری در کودکی شنیدهایم، امروز که مرور میکنیم، میبینیم در آنها چقدر حکمت وجود دارد! ۱۳۷۷/۲/۲۳"
⁉ کی؟ کجا؟ چطوری؟
با این راهکارهای ساده میتوانید قدمهای کوچک اما مهمی را در راستای تربیت کودکان با کتاب و کتابخوانی بردارید:
🏡 شما در خانه کتابخانه دارید؟ حتی محل قرار دادن کتابخانه هم در خانه مهم است. محلی که زیاد دیده شود و بهآسانی بشود از آن کتاب برداشت.
✅ تربیت با کتاب را از روزهای قبل از تولد و خریدهای سیسمونی شروع کنید. مأنوس بودن مادر باردار با کتاب ؛لذت کتابخوانی را به فرزند هم منتقل میکند.
🚼 صفر تا دوسالگی درست همان زمانی است که باید مفاهیم انواع کتابها را در گوش بچهها زمزمه کرد زیرا در این سن کودک در حال ضبط و ذخیره لغات جدید است. ولی هرچه متن و شعر کوتاهتر، ریتم دار و تکراری باشد بهتر است.
👶 دو تا چهارسالگی؛ که ویژگی استقلال و جستجوگری در بچهها گل میکند، همان زمانی است که کتابها هرچه بیشتر تصویر داشته باشند برای کودکان جذابترند. اجازه دهید متن کتابها ساده باشند تا بچهها به کمک شما و سؤالهایی که از شما میپرسند داستانها را کشف کنند.
👧 چهارتا ششسالگی بهترین زمان است برای اینکه شما فرصت خرید کتاب را به بچهها بدهید. در این سن شما وقت دارید تا از به کمک کتابها انواع روشهای بازی، اجرای نمایش و ساخت کاردستی و ...را با کودکتان یاد بگیرید. با این شیوهها میتوانید کتاب را نزد بچهها محبوب کنید اثرات مثبت آن را تا سالها در ذهن بچهها زنده نگهدارید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
عضویت در ریحانه 👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 لحظاتی از بازدید رهبر انقلاب از سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران. ۹۷/۲/۲۱
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببينيد| ✨🌺 ماه رمضان مبارک ✨🌺
📝ماه رمضان در هر سال، قطعهای از بهشت است...
❣ @Khamenei_reyhaneh
دختر شینا - فصل نوزدهم.mp3
21.41M
🎧 کتاب صوتی #دختر_شینا؛ فصل نوزدهم
🗓 مجموعه کتاب صوتی دختر شینا در ۱۹ فصل تقدیم مخاطبان ریحانه شد
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🌷 #لیلی_من 😔 شهادت ليلی هشت ماهه فلسطيني در رسانه ها خبرساز شد. 《لیلی انور الغندور》 نام نوزاد فلسطی
🌷 #لیلی_من
😔 شهادت ليلی هشت ماهه فلسطيني در رسانه ها خبرساز شد. 《لیلی انور الغندور》 نام نوزاد فلسطینی است که بر اثر استنشاق گاز اشک آور روز دوشنبه به شهادت رسید.
وزارت بهداشت فلسطین این خبر را همزمان با روز نکبت و افتتاح سفارت آمریکا در قدس اشغالی منتشر نمود.
🌐🇵🇸 لیلی هشت ماهه به همراه والدین خود در شرق نوار غزه که عریض ترین قسمتش 11 کیلومتر است، ساکن بوده.
☸ صهیونیستها نه تنها محل تجمع فلسطینیان معترض به انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس را مورد اصابت گلوگه و گازهای اشک آور قرار دادند، بلکه به مدارس و مراکز آموزشی این منطقه پر تراکم مسکونی نیز حمله كردند.
✅ کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی با هشتگ #لیلی_من به این رویداد غمانگیز واکنش نشان دادند.
❣ @Khamenei_Reyhaneh