فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نکته_های_کوتاه_از_استاد
🟣 اسلام، دینی شگفت و معجزه آسا
▪️دین اسلام، دین عجیبی است، زیرا احکام آن به گونه ای تنظیم شده که هیچ جا با بن بست و قفلی مواجه نمی شود. اگر حکمی در جامعه فعلا بد استفاده شود، آن را موقتا منع می کند و حکم دیگری جایگزین آن می شود، زیرا ﴿وَ إِثْمُهُما أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِما﴾ (سوره بقره، آیه 219).
▪️دین اسلام برای هدایت بشر نه در اعتقادات، نه اخلاقیات و نه آموزه های اجتماعی و سیاسی هیچ گاه درمانده نمی شود. اگر نارسایی نیز وجود دارد از ناحیه ما بوده و قابل برطرف شدن است. قوانین اسلامی هیچ مشکلی ندارد، اما چون اکنون دنیا در دست طاغوت ها است، اجرای آنها با مانع روبرو است. اگر روزگاری بر دنیا، منطق حاکم شود، معلوم می شود که اسلام اهل بیت (ع) چقدر راه گشا است.
▪️حضرت استاد #ربانی_گلپایگانی
🔻 برگرفته از درس خارج کلام استاد 24 08 94
@kharejkalam
📣 #مباحث_امامت | مباحث مفید از کتاب فتح الملک العلی
🔺 جلسه دوازدهم
⭕️ دسیسه خطرناک نواصب برای حذف فضایل عترت (ع)
🔹 ابن صدیق غماری در کتاب «فتح الملک العلی» چند دیدگاه درباره تاثیر مذهب در اعتبار راوی بیان می کند:
1. قول اهل بدعت (خوارج و معتزله و ... شیعه ) مطلقا مردود است.
2. اگر روایت شرایط عمومی وثاقت حدیث را داشته باشد، مذهب راوی تاثیری در صحت آن ندارد. (از نظر بسیاری از عالمان حدیث اهل سنت، کسانی را که آنان را اهل بدعت می دانند، هرگاه از سلامت ذهنی و اخلاقی خصوصا صدق، برخوردار باشند، روایتشان مورد قبول است).
3. قول این راویان مشروط پذیرفته می شود و آن اینکه حدیثی که نقل می کنند موید مذهبشان نباشد.
4. برخی دیگر گفته اند موید مذهب خویش بودن عیبی ندارد، اما آن راوی نباید داعی و لیدر مذهب خود باشد. ابن حجر عسقلانی نیز در «لسان المیزان» این چهار دیدگاه علمای رجال و حدیث اهل سنت درباره روایات شیعه و اهل بدعت را بیان کرده است.
👇 ادامه بحث ...
@kharejkalam
🔹 ابن غماری سپس در نقد این دیدگاه ها می گوید:
🔹 اولا: بالاخره هر محدثی دارای مذهبی است و فی الجمله برخی روایاتی که نقل می کند، موافق مذهب اوست. اگر به جهت این موافقت بخواهیم حدیث او را کنار بگذاریم، لازم می آید بخش عظیمی از روایات نبوی (ص) کنار می رود. (علاوه بر اینکه همه احادیث صحابه هم در مورد فضایل پیامبر(ص) زیر سوال می رود، زیر اینها دوستدار پیامبر بودند).
🔹 ثانیا: در صحاح سته حتی صحیحین، احادیثی در فضایل امیرالمومنین (ع) نقل شده که راوی آن نه تنها شیعه بوده، بلکه از داعیان شیعه بوده است با این حال بخاری و مسلم روایت او را نقل کرده اند و این نشان می دهد آنان این راویان را معتبر می دانستند. در یکی از این روایات آمده است: پیامبر اکرم (ص) به امیرالمومنین (ع) فرمود: «انت منی و انا منک» (صحیح بخاری، ج2، ص 208). این روایت از عبیدالله بن موسی روایت شده است با اینکه وی از شیعیان محکم بود و حدیث وی هم در فضایل امیرالمومنین (ع) است، و یا در حدیث دیگر فرمود: «لایحبک الا مومن...» (صحیح مسلم، ج1، ص 131). مسلم این روایت را در صحیح خود از علی بن ثابت نقل کرده است در حالی که در وصف وی گفته شده: «و هو شیعی غال داعیه».
(علمای اهل سنت اجماع دارند که آنچه در صحیحین آمده صحیح است، یعنی رجال این دو کتاب همه معتبر هستند و اگر اینان عیبی می داشتند بخاری و مسلم از آنها روایت نقل نمی کردند).
🔹 ثالثا: اولین کسی که این مساله را به صورت قاعده طرح کرد که روایات فضایل از روایان شیعه پذیرفته نمی شود، ابن جوزجانی است. او که از غلاط نواصب بوده است پیرو حریز است که هر صبح و عصر 70 بار امیرالمومنین (ع) را لعن می کرد.
🔹 نویسنده کتاب «فتح الملک العلی» در تحلیل زیبایی می گوید: این از دسیسه ها و نقشه های نواصب است که این شرط را گذاشته اند. آنان با این شیطنت می خواستند تا فضایل امیرالمومنین (ع) را منکر شوند، زیرا گفتند راه شناخت اینکه یک نفر اهل بدعت است این است که فضایل امیرالومنین (ع) را نقل کند، و کسی که روایتی را نقل کند که مطابق با مذهب او باشد روایتش مردود است هر چند از ثقات باشد. نتیجه این می شود که احادیثی که در فضل امیرالمومنین (ع) نقل می شود از دور خارج است. بر این دسیسه برخی از کسانی که پرده حیا را از چهره خود برداشته اند مانند ابن تیمیه تصریح کرده اند.
🔹 وی در ادامه می گوید: منکران فضایل امیرالمومنین (ع) ابتدا تلاش می کنند اسناد روایت را مخدوش کنند و وقتی در تنگا قرار می گیرند و دیگر نمی توانند از این راه وارد شود، به سراغ تاویل می روند تا بتوانند در فضایل امیرالمومنین (ع) خدشه وارد می کنند کما اینکه حریز به عثمان در باره حدیث «انت منی منزله هارون من موسی» که در بخاری آمده است چنین کرده است. این مطلب را ابن حجر عسقلانی در «تهذیب التهذیب» آورده است: «حدثنا إسماعيل بن عياش سمعت حريز بن عثمان يقول هذا الذي يرويه الناس عن النبي صلى الله عليه وسلم أنه قال لعلي: «أنت مني بمنزلة هارون من موسى» حق ولكن أخطأ السامع قلت فما هو فقال إنما هو أنت مني بمنزلة قارون من موسى (تهذیب التهذیب، ابن حجر عسقلانی، ج2، ص 239).
⭕️ تاویل مذمت معاویه به مدح وی
🔹 ابن غماری می گوید: ابن تیمیه نیز در اکثر آنچه به فضایل امیرالمومنین (ع) معترف است، دست به تاویل زده است. اینان در مقابل اگر حدیثی در ذم دشمنان امیرالمومنین (ع) می دیدند آن را تاویل به خوبی می کردند. ذهبی درباره حدیثی در ذم معاویه چنین کرده است. در «المسند» احمد بن حنبل (ج15 ص 34 . ح 19668) از ابی برازه از صحابه پیامبر خدا (ص) نقل می کند که می گوید: ما با پیامبر اکرم (ص) در سفری بودیم که آن حضرت شنیدند دو نفر آوازه خوانی می کنند و یکی می خواند و دیگری تکرار می کند. پیامبر(ص) فرمودند: ببینید اینها چه کسانی هستند. گفتند: فلانی و فلانی است. حضرت آنان را نفرین کرد. ابوعبدالله ذهبی این حدیث را نقل می کند و بعد می گوید: این از فضایل معاویه است چون در جایی پیامبر خدا (ص) فرمود: هر کس را من لعن کنم، خداوند برای او رحمت قرار دهد (سیر اعلام النبلا، ابوعبدالله ذهبی، ج3، ص131- 132).
🔹 ابن غماری در ادامه می گوید: این نقشه و دسیسه شکل گرفت و کم کم در میان عالمان رجال شناس رواج پیدا کرد. اینان کسانی که روایات فضایل را نقل می کردند قائل به تشیع می دانستند و اینگونه روایات آنها را رد می کردند. قسم به جانم که این یک دسیسه ابلیسی و شیطانی بود تا باب فضایل عترت بکلی بسته شود و اگر حکم الله و مشیت الهی غالب نبود اینها باب این فضایل را می بستند.
⭕️ پذیرش این شرط مساوی با از بین رفتن کامل سنت
🔹 این شرط اگر صحیح باشد احادیث نبوی نیز کلا از بین می رود زیرا به هر راویی که رجوع کنید، در اصول و فروع عقیده و مذهبی دارد که به آن میل دارد. غالبا روایات نیز مورد اجماع نیستند. پس اگر چیزی را روایت کنند که مطابق مذهبش باشد باید رد شود هر چند ثقه باشند. بر این اساس همان طور که فردی که ثقه است اما اهل بدعت است، در صورتی که روایتش تایید عقیده اش باشد کنار گذاشته می شود، همان طور مریدان ابوبکر نیز اگر باب فضایل وی حدیثی نقل کنند نباید مورد پذیرش قرار گیرد. اشعریها، شافعی ها و سایر مذاهب نیز نباید حدیثی در تایید مذهبشان بیان می کنند مورد پذیرش قرار گیرد. بر این اساس چیزی از سنت باقی نمی ماند، زیرا مگر چند روایت متواتر و یا مورد اتفاق وجود دارد. نتیجه این می شود که اکثر روایات رد شود. بنابراین این قاعده در غایت فساد است.
🔍 این بحث ادامه دارد ...
#مباحث_امامت
📙 برگرفته از: فتح الملک العلی، ص 108- 112
و درس خارج امامت، حضرت استاد ربانی گلپایگانی 10 و 11 / 8 / 1401
@kharejkalam
11.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نکته_های_کوتاه_از_حضرت_استاد
🔶 در مسائل معرفتی و انسان شناسی ما از غرب طلبکاریم
🔻اندیشه غرب بر تفکر اومانیسم و انسان محوری
▪️الان اعلاميه حقوق بشری که مطرح است، بر مبنای همين اومانيسم و اصالت انسان، شکل گرفته است. اين در حالی است که انسان شناسی اسلام، انسان را دو بعدی می داند و ساحت ملکوتی و معنوی او را نسبت به ساحت ملکی او اصل می داند. مبنای معرفتی اسلام بر فطرت و توحيد بنا شده است.
▪️در تفکر غرب، بشر يا هومن، با آنچه در تفکر اسلامی گفته می شود فرق می کند. تا همين قرن های اخير در غرب، زنان به عنوان هومن يا انسان شناخته نمی شدند و برای زن ارزش انسانی قائل نبودند. آنان تنها مرد را هومن می دانستند، آن هم کسانی که از نژاد اروپايی و آمريکايی باشند و نژادهای ديگری مانند نژاد شرقی را هومن و انسان نمی دانند، و لذا می بينيد که چگونه انسان های بيگناه را قتل و عام می کنند و باکی ندارند.
👇🏻ادامه بحث ...
@kharejkalam
👈🏻 ادامه بحث:
🔻اعلاميه حقوق بشر و نادرستی مبانی آن
▪️خداوند رهبر معظم انقلاب را در پناه خويش حفظ نمايد که می فرمود: ما در مورد مسائل معرفتی و انسان شناسی از غرب طلبکار هستيم نه اينکه بايد پاسخ گوی آنها باشيم. آنان اعلاميه ای را با عنوان حقوق بشر تهيه کرده اند که مبانی آن نادرست و اشتباه است. شهيد مطهری در «کتاب نظام حقوق زن در اسلام» در اين باره می فرمايد: «اعلاميه حقوق بشر فلسفه است نه قانون؛ بايد به تصديق فيلسوفان برسد نه به تصويب نمايندگان. مجلسين نمىتوانند با اخذ رأى و قيام و قعود، فلسفه و منطق براى مردم وضع كنند. اگر اينچنين است پس فلسفه نسبيت اينشتاين را هم ببرند به مجلس و از تصويب نمايندگان بگذرانند، فرضيه وجود حيات در كرات آسمانى را نيز به تصويب برسانند. این مثل اين است كه بگوييم مجلسين تصويب كردهاند كه اگر گلابى را با سيب پيوند بزنند پيوندش مىگيرد و اگر با توت پيوند بزنند نمىگيرد»(مجموعه آثار، شهید مطهری، ج19، ص 142).
🔻منطق قوی نظام جمهوری اسلامی
▪️اينکه نظام جمهوری اسلام با همه مسائلی که برای آن به وجود آورده اند اما توانسته است اين مقدار در جوامع و افراد مختلف نفوذ کند به خاطر منطق قوی اين نظام است که برخاسته از وحی الهی و کلمات معصومين است. ترس غرب نيز از همين مسائل است. آنان می دانند که اگر ما به تکنولوژی دست يابيم، و یا در صنعت نظامی رشد کنید آن منطق جا می افتد، لذا به هر نحوی در حال مبارزه با اين نظام مقدس هستند که به ياری الهی به شکست خورده و شکست خواهند خورد.
▪️حضرت استاد #ربانی_گلپایگانی
🔻 برگرفته از درس خارج کلام استاد 940901
@kharejkalam
66.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 روضه جانسوز آیتاللهالعظمی وحیدخراسانی در عزای قمر منیر بنیهاشم حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام
@HawzahNews
لوح | هذا حُسَینٌ مُرَمَّلٌ بِالدِّماء
حضرت آیتالله خامنهای: از همان وقتی که زینب کبری سلاماللَّهعلیها بالای «تلّ زینبیّه» رفت و خطاب به پیغمبر عرض کرد: «یا رسولاللَّه، صلّی علیک! ملائکة السّماء هذا حسینک مرمّل بالدّماء، مقطّع الاعضاء، مسلوب العمامة والرّداء.» او خواندنِ روضه امام حسین علیهالسّلام را شروع کرد و ماجرا را با صدای بلند گفت؛ ماجرایی که میخواستند مکتوم بماند. خواهر بزرگوار امام، چه در کربلا، چه در کوفه و چه در شام و مدینه، با صدای بلند به بیان حادثه عاشورا پرداخت. این چشمه، از همان روز شروع به جوشیدن کرد و تا امروز، همچنان جوشان است. این حادثه عاشوراست. ۱۳۷۳/۳/۱۷
🛑#جهاد_تبیین
🏴@TABEIN_14
7.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نکته_های_کوتاه_از_استاد
🟣 مباحث فلسفی باعث خضوع و کرنش در برابر پروردگار
▪️اگر همين مباحث فلسفی، مورد دقت و توجه قرار گيرد باعث کرنش و خضوع آدمی در برابر پروردگار می شود، زيرا انسان به اينجا می رسد که در برابر خدای متعال چيزی نيست و از خود چيزی ندارد و تنها قابل و دريافت کننده فيض است. چنين فردی همواره در برابر خدای متعال خاشع و متواضع است و برايش غروری حاصل نمی شود، زيرا ريشه غرور جهل است.
▪️هر وقت انسان احساس کند بی نياز شده است، طغيان می کند و الا تا مادامی که احساس فقر و نياز می کند، در برابر حضرت حق خضوع می کند ﴿کلا إِنَّ الْإِنْسانَ لَيَطْغى. أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى﴾ (سوره مائده، آیه 94). اينجا است که معلوم می شود، برخی از مباحث فلسفی و حکمی سازنده بوده و ريشه و مبنای اخلاقی است.
▪️حضرت آيت الله جوادی فرمودند: يک وقتی اساتيد فلسفه و معقول خود را با اساتيد فقه و منقول مقايسه کرديم، و ديديم اساتيد معقول نسبت به اساتيد منقول در برابر روايات خاضع تر هستند، با اينکه در ظاهر اساتيد منقول بيشتر با روايات سرو کار دارند اما چون اساتيد معقول فهميده اند که هيچ چيزی از خود ندارند، در برابر معصوم (ع) خاضع ترند.
▪️آيت الله بهجت که از شاگردان مرحوم آيت الله شيخ محمد حسين اصفهانی، صاحب نهايه الدرايه هستند نقل می کند، اين استاد بزرگوار گاهی موقع خواب، آن قدر گريه می کردند که متکايشان در اثر اشک چشمشان خيس می شد.
🔸حضرت استاد #ربانی_گلپایگانی
🔻 برگرفته از درس خارج علم کلام، 25 08 94
@kharejkalam
11.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نکته_های_کوتاه_از_استاد
🟣 شگفت آور بودن آموزه های اسلامی و انطباق آن با زمان
▪️دين اسلام، دين خيلی عجيبی است. در اين دين برای هر فرضی، يک راه کار مناسب ارائه شده است. يکی از همين راه کارهای مهم، بحث احکام اوليه و ثانويه است.
▪️شهيد مطهری جز اولين کسانی است که فرمول خاتميت و مسائل جديد را مطرح کردند. ايشان در آنجا می فرمايد:
▪️يکی از معجزات دين اسلام آن است که در ثابتات خود متغيرات را تعبيه کرده است و آن همان احکام اوليه و ثانويه است. ايشان می فرمايد: احکام ثانويه بر احکام اوليه حق وتو دارند و آنان را کنترل می کند، اما افرادی مانند آقای سروش معتقد اند برای بروز کردن دين بايد اجتهاد فعلی را کنار گذاشت و اجتهاد فرهنگی را پذيرفت. وی معتقد است اسلام کلياتی را مطرح کرده و مصداق های آن مربوط به زمان گذشته است. امروز بايد متناسب با حقوق بشر زمان و نيازهای خودمان، قالب ها و مصاديق آن کليات را درست کنيم.
▪️نقد سخن وی این است ایشان به جهت اطلاع کم از دين، وجود احکام ثانويه را باعث عقلی کردن دين دانسته است، در حالی است که يکی از منابع دين اسلام عقل است. از ایشان سوال می کنیم آيا دین بايد بر روش اهل حديث باشد تا مقبول باشد؟ ...
🔸حضرت استاد #ربانی_گلپایگانی
🔻 برگرفته از درس خارج علم کلام، 25 08 94
@kharejkalam