11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پلوی_ازبکی
گوشت گوسفند ریز قیمه شده (کم چرب اگه دوست دارین گوشت گاو)🥩
پیاز متوسط:۲ عدد🧅
سیر:۳-۴ حبه 🧄
هویج متوسط:۴ عدد🥕
نخود پخته:۱ پیمانه
برنج :۳ لیوان (نیم کیلو)🍚
روغن: نصف لیوان (۷۰-۶۰ گرم)🥃
بادام پوست کنده:۱ استکان(برای تزئین)🥜
زیره:۱ قاشق مربا خوری
زردچوبه:۱ قاشق مربا خوری
آویشن:۱ قاشق مربا خوری🌿
فلفل سیاه:۱ قاشق چایخوری🌶
نمک🧂
کمیجعفری خورد شده☘
🍔@khordaniaha
27.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من رای میدهم به بلندای پرچمم که ایستاده در وسط اتهام ها
🍔@khordaniaha
15.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کوفته آرد نخودچی #استان یزد
🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆🧆
#نکته
برای اینکه کوفته ها باز نشه با شعله ملایم پخته شود
🍔@khordaniaha
یکی از دلایل درصد بالای شاد بودن مردم #هلند، استفاده از رنگ های شاد در شهرسازی هست، که تاثیر زیادی در روحیه شهروندان دارد.
🍔@khordaniaha
🎊 جشن #مازنیها برای سال نوی #طبری
مبدا سال طبری از ۲ مرداد ۱۳۳ سال پیش از هجرت مصادف با پادشاهی قباد ساسانی و حاکمیت فرزندش کیوس بر طبرستان است که هنوز در بابل و چند شهر دیگر جشن گرفته میشود.
🍔@khordaniaha
.
مراسم سنتی "گیشه بری" در گیلان
بردن عروس به خانه داماد را به اصطلاح گيشهبري ميگويند كه با هيجان.ترين قسمت از مراسم عروسي و نقطهی اوج اين مراسم است. در اين مراسم صداي سازونقاره، ترانه،خواني فضا را آكنده مي كند.
در گيلان در مناطق مختلف مراسم گيشهبري با شيوه هاي خاصي انجام ميگيرد. در شرق گيلان، نهالي را كه از خانهی پدر عروس كندهاند، همراهش ميكنند، این نهال را عروس و داماد، باید با هم در خانهی داماد بكارند. در بعضي از روستاهاي غرب و شرق گیلان، مادر عروس پاي خروسي را كه از مادر داماد گرفته، با رشتههاي رنگين ابريشمين به پاي مرغ ميبندد و آن مرغ وخروس را با عروس همراه مي كنند، تا در خانه داماد بند از پاي آن برگيرند و در لانهاي كه آماده كردهاند،جايشان دهند. در خيلي از نقاط گيلان نان و آرد را در سفرهاي، به كمر عروس ميبندند تا با خود خير و بركت به همراه داشته باشد و به اين ترتيب عروس عازم خانهی بخت ميشود، اما قبل از آنكه پا را از خانه بيرون بگذارد، در هر منطقه بنا به رسم، برادر يا دايي عروس جلوي در را ميگيرد تا چيزي از عروس بگيرد. به آنچه از عروس دريافت کردهاند، درسري(در ماسال) و ودائيانه (در نومندان و شرق گيلان) ميگويند.
اگر راه خانهی داماد نزديك باشد. عروس را پياده ميبرند و اگر راه دور باشد، مركبش اسبي مزين و آراسته خواهد بود كه البته بايد نر و اخته نكرده باشد.
در نيمه راه، داماد با دو ساقدوش و سلدوش به پيشواز عروس مي آيد و يك نارنج، پرتقال و سيب يا يك تكه قند به طرف عروس پرتاب مي كند كه مفهوم بركتخواهي و نيك بختي درآن نهفته است.
🍔@khordaniaha
هدایت شده از استاد هدایت
33.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖 #برنامه_تلویزیونی
📺 برنامۀ تلویزیونی «ایران دوستداشتنی»، با حضور حجتالاسلام محمدهادی هدایت
♨️ ویژه برنامه تلویزیونی جشن تکلیف سیاسیِ «رأی اولیها»
🔻ما همهمان بچههای بعد از انقلاب اسلامی هستیم، انقلابی که واقعاً توی دنیا تحول ایجاد کرده🔻
🔸 جمهوری اسلامی یعنی مردم همه کاره هستند، حضرت امام اولین جملاتش رو اینجوری شروع کرد: «من به پشتوانۀ مردم»
🔸 جمهوری اسلامی یعنی یک نوع تمرینِ اینکه مردم خودشان توی صحنۀ جامعه انتخاب بکنند بهترینها رو
🔷 از من سوال کردید باید به چهکسی رأی بدیم؟
🔹 کسی که میتواند قرآن را اجرا کند
🔹 درست احکام خدا را اجرا بکند
🔹خواستههایی که خدا از ما میخواهد را اجرا بکند
🌼 آرام آرام انتخابهای مردم بر اثر رشدی که اتفاق میفتد، توی فضای جمهوری اسلامی، انتخابها میشود شبیه انتخاب آن کسی که کاملا مسلط است به قرآن
🌼 و آرام آرام توی این تمرین، مردم آمادۀ ظهور آقایی میشوند که آن قرار است با مردم عدالت را اجرا بکند، قرار است با مردم به سمت آن اهدافی که خدا توی قرآن بیان کرده، حرکت بکند
🔺 پس جمهوری اسلامی، فقط و فقط یک تمرین است برای جامعۀ صددرصد مردمیِ امام زمان 🔺
#انتخابات #رأی_اولیها
╭───┅┄𑁍┄┅───
📱 @hadihedayat_ir
╰──────┅┄𑁍┄┅───
جشن تیرگان
ابوریحان بیرونی در کتاب آثار الباقیه راجع به جشن تیرگان چنین میگوید :
هنگامی که افراسیاب پادشاه توران بر لشگر ایرانیان غلبه میکند ، منوچهر ( پادشاه ایران ) به جنگلهای مازندران پناه میبرد ، افراسیاب لشکر منوچهر را محاصره میکند و منوچهر به ناچار پیکی به نزد افراسیاب فرستاده و از او می خواهد که از کشور ایران به اندازه پرتاب یک تیر واگذارد و باقی را بگیرد ، افراسیاب با کمال میل این پیشنهاد را می پذیرد ، منوچهر فکر می کند که چه کسی را برای پرتاب تیر انتخاب کند تا اینکه یکی از فرشتگان خداوند به نام اسفندارمذ پیش منوچهر آمده و آرش را که مردی خدا پرست و دیندار بود و در یکی از غارهای کوه البرز مشغول عبادت بود نامزد اینکار می کند ، چنانکه در اوستا آمده است ، آرش را حاضر میکنند و منوچهر تیر و کمان را به او داده و می گوید تو باید به فرمان خداوند این تیر را پرتاب کنی و کشور ما را از چنگال اهریمن ( لشگر افراسیاب ) رها سازی ، آرش برهنه می شود و به بالای بلند ترین نقطه کوه رویان می رود و خطاب به مردم می گوید : ای مردم بدن من را ببینید که سالم است و در آن هیچ زخم و جراحتی وجود ندارد ، اما بدانید که هنگامی که من این تیر را رها کنم تکه تکه خواهم شد و خود را فدای شما خواهم کرد ، آرش کمان را می گیرد و با تمام نیرو آنرا می کشد بگونه ای که تمام رگهای بدنش بیرون می زنند و پاره پاره می شوند ، او تیر را رها می کند و خداوند به باد فرمان می دهد که تیرش را از کوه رویان بردارد و به شهر فرغانه ( شهری در خاور افغانستان کنونی که فاصله آن تا جای پرتاب تیر هزار فرسنگ بود ) ببرد ، تیر پس از چند روز حرکت در این شهر به درخت گردوئی برخورد می کند و این درخت گردو مرز بین ایران و توران می شود ، افراسیاب ناگزیر لشکر خود را از ایران بیرون می برد و ایرانیان آزاد میشوند .
این قضیه در روز سیزدهم تیر اتفاق افتاده بود و مردم این روز را جشن گرفتند و طی مراسمی آلات طبخ و تنورهای خود را ( که نشانه ای از دوران اسارت بود) شکستند و دیگی بزرگ فراهم کردند و هر کس هر چه که در خانه داشت از سبزی و نخود و حبوبات تا گوشت را در آن ریختند و آشی پختند و آنرا بین همه بخش کردند .
این جشن تا پیش از ظهور اسلام و حتی مدتی پس از آن در کشور ما بر پا می شد و طرفداران زیادی داشت ، اما پس از ظهور اسلام این جشن نیز به همراه دیگر آئین های زرتشتی منسوخ گردید و امروزه تنها در بین اقلیت زرتشتیان کشورمان این آئین برپا می شود .
منابع:
1 _ آثار الباقیه ، ابوریحان بیرونی ، به کوشش اکبر دانا سرشت
2 – هنر ایران در دوران پارت و ساسانی ، گیریشمن ، برگردان بهرام فره وشی
3 – تاریخ ماد ، دیاکونوف ، برگردان کریم کشاورز
🍔@khordaniaha
سبزه گره زدن یکی از مراسم سیزده بدر
در «اوستا» چندین بار از کیومرث سخن به میان آمده و او را نخستین پادشاه و نیز نخستین بشر نامیده است.
در کتاب «بیرونی» در کتاب «آثار الباقیه» و چند منبع دیگر آمده است :
مَشیه» و «مَشیانه» که دختر و پسر دو قلوی کیومرث بودند، روز سیزدهم فروردین برای نخستین بار در جهان با هم ازدواج کردند. در آن زمان چون عقد و نکاحی شناخته نشده بود! آن دو به وسیله ی گره زدن دو شاخه ی «موُرد»، پایه ی ازدواج خود را بنا نهادند و چون ایرانیان باستان از این راز به خوبی آگاهی داشتند، آن مراسم را ویژه دختران و پسران دم بخت در روز سیزده بدر انجام می دادند، امروزه نیز دختران و پسران برای بستن پیمان زناشویی، نیت می کنند و علف گره می زنند. این رسم (سبزه گره زدن در روز سیزده بدر) از زمان «کیانیان» تقریبا فراموش شد و در زمان «هخامنشیان» دوباره آغاز شد و تا امروز باقی مانده است.
🍔@khordaniaha
یکی دیگر از سوغاتی های استان گیلان ، محصولات چوبی، علل الخصوص صندوقهای چوبی به نام “بولاکی” است. کلوچه لاهیجان و فومن، برنج آستانه اشرفیه، زیتون رودبار و چای لاهیجان، باقلوای یاس، رشته خشکار و بادام زمینی از مخصوصترین و مهمترین سوغاتیهای گیلان هستند که بدون شک در سفر به این استان آن ها را خریداری می کنید.
سوغات استان گیلانیکی دیگر از محبوب ترین سوغات های رشت، انواع کلوچه است. که البته معروفترین کلوچه گیلان، کلوچه فومن است. همچنین به دلیل موقعیت جغرافیایی این استان، ماهی سفید و قزلآلا یکی از سوغاتیهای اصلی این استان به حساب میآید.
🍔@khordaniaha
سوغات گیلان
سنتها و بینشهای استان گیلان با تأثیر گرفتن از طبیعت زیبای این استان ترکیب زیبایی را خلق کرده است و نمود آن را در صنایع دستی میتوان مشاهده کرد. صنایع دستی استان گیلان باتوجه به هر منطقه از این استان متفاوت است: شال بافی در تالش و گالش، سفالگری در روستای جیرده شفت و املش، چارق دوزی یا چوموش دوزی در ماسوله و قلاب دوزی، گلیم و قالی بافی، حصیربافی و بامبوبافی در مناطق مختلف گیلان توسط دستان هنرمند مردمان این خطه ساخته می شود.
🍔@khordaniaha