53(2).mp3
811.8K
💠 #جرعه_ای_از_احکام
📍 #صله_رحم
✍️ مرجع: #آیت_الله_خامنه_ای
🔻 اگر امکان رفتن به خانه فامیل را نداشته باشیم؛ چگونه باید صله رحم انجام دهیم؟
لینک کانال
@khosravi1253
سلام
😢 فراموش کردن جوش خونی و وضو گرفتن 😩
❓سوال:روی صورت من از جوش یک قطره خون بیرون زده بود، موقع وضو فراموش کردم که آن را بشویم، وضو گرفتم و نماز خواندم. بعد از گذشتن وقت نماز متوجه شدم که قبل از وضو آن را طاهر نکرده ام. ولی اثری از خون نبود. در واقع موقعی که برای وضو صورت را شسته ام، خون هم رفته است. برای شستن صورت هم دست را پر آب شیر کرده و به صورت زده ام.
حال: 1- آیا وضو و نماز صحیح بوده؟
2- آیا صورت طاهر شده است؟
3- آیا آبی که از صورت ریخته و به شیر و لوله و بعد هم فرش ریخته است نجس بوده و فرش و ... را باید شست؟
🍃🍃🍃🍃🍃🌺🍃🍃🍃🍃🍃
✍پاسخ:
💠 آیت الله خامنه ای:
ج1) اگر هنگام شستن صورت چندین بار آب به صورت ریخته اید و اطمینان دارید قبل از آخرین بار که برای وضو آب ریخته اید، صورت پاک شده است، وضو و نماز صحیح است، در غیر این صورت وضو و نماز محکوم به بطلان است.
ج2) اگر اطمینان دارید پس از برطرف شدن عین نجاست، حد اقل یک بار صورت را شسته اید، صورت پاک است.
ج3) جایی را که یقین دارید رطوبت از محل نجس صورت به آن منتقل شده است، محکوم به نجاست است، در غیر این صورت محکوم به طهارت است.
آیت الله مکارم: با شستن صورت محل پاک می شود. و در ترشحات غساله چون نمی داند یا شک دارد به کجاها رسیده است جستجو نکند. ولی برای وضو چنانچه یک بار آب به صورت ریخته، این مرتبه برای تطهیر بوده. و لازم است بعد از تطهیر، وضو بگیرد. و اگر بیش از یک بار آب ریخته وضو صحیح است.
💠 آیت الله شبیری: باید وضو و نمازش را اعاده کند مگر اینکه پس از برطرف شدن عین نجاست، آب به محل نجس رسیده و از آن جدا شده باشد البته بنابر احتیاط قابل عدول باید از مواضعی که یقین دارد آب پس از جداشدن از محل نجس به آن رسیده اجتناب کند.
💠 آیت الله فاضل: اگر با مشت آب به صورت بریزید در صورتی که آب در محل نجس جاری شود پاک می شود لیکن آبی که مرتبه اول از محل نجس جدا می شود نجس است، اگر به بدن و لباس برسد نجس میکند و وضو نیز باطل است. اگر مرتبه دوم آب بریزید به نحوی که از بالا به پایین به تمام صورت برسد وضو صحیح است.
☝️🏻️بنابراین اگر یقین به اینکه آب در مرتبه اول از محل نجس به بدن یا لباس شما آب نرسیده باشد، بدن و لباس شما پاک است اگر صورت را دو مرتبه شسته باشید یعنی بعد از مرتبه اول که صورت پاک شده باشد مرتبه دوم هم آب ریخته باشید آبی که بعد از ریختن مرتبه دوم از صورت جدا می شود پاک است.
👈🏻 با این توضیح چون یقین به ریختن آب نجس روی بدن، لباس، فرش و شیر و لوله ندارید، همه آن ها شرعا پاک است .
-------------
💻 استفتا از سایت مراجع عظام
#احکام_وضو
#نجاسات #جوش_خونی
〰〰〰〰〰〰〰
🌐 کانال تخصصی رایحه ی احکام
https://eitaa.com/khosravi1253
لطفا حتما کانال رو #تبلیغ کنید/کوتاهی نکنید/خداوند مهربان بهتون عزت بده انشالله🌺🍃
📿 @khosravi1253 ✍
☑️سئوال
شوهرم اعتقادی به پرداخت خمس به مراجع را ندارد و می گوید من خودم خرج می کنم. لطفا مرا راهنمایی کنید که چه باید بکنم ما تمام دارایی مان با هم است. مشکل اصلی من اعتقاد شوهرم است.
✅پاسخ
اگر در آمد مستقلی دارید که به آن #خمس تعلق می گیرد باید خودتان مستقلاً خمس آنرا پرداخت نمائید. و اما نسبت به اموالی که از در آمد شوهرتان تهیه شده است باید توجه داشته باشید بسیاری از در آمد ها قبل از اینکه خمس به آنها تعلق بگیرد مصرف می شود چون در آمد ایشان تا وقتی به سر سال خمسی نرسیده باشد که خمس ندارد، اما اگر مجبور هستید در اموالی که یقین دارید خمس به آنها تعلق گرفته و خمس آن پرداخت نشده است، مصرف کنید (مثل خوراکی هایی که از درآمد سال قبل تهیه شده و تا سر سال خمسی مصرف نشده)، باید از مرجع تقلید خود اجازه بگیرید و در آنها تصرف کنید.
🔹پاسخ تفصیلی👇
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa3450
-------------------------
سایت اسلام کوئست
______________________
کانال رایحه ی احکام
@khosravi1253
🌹◾️🌹◾️🌹◾️🌹
⚫️ برداشتن آب از ابروی تاتو شده برای انجام مسح
✖️ #ابروی_تاتو_شده
✖️ #برداشتن_آب_مسح
➖➖➖➖➖➖
🔲 سؤال: خانمی که حین #وضو #دستانش برای مسح #خیسی ندارد آیا می تواند از #تری ابروهای تاتو شده استفاده کند؟
◼️ پاسخ: ➖➖➖➖⬇️
🌹 امام خامنه ای: در فرض سؤال، باید وضوء را #دوباره بگیرد. [1]
🌹آیت الله مکارم: در هر صورت اگر رطوبت دستها خشک شده از سایر اعضای وضو (صورت و یا دستها) مقداری رطوبت بگیرد و مسح را با همان #تری دست انجام دهد و بیش از این وظیفه ای ندارد. [2]
🌹 آیت الله سیستانی: باید وضو #تکرار کند. [3]
🌹 آیت الله شبیری زنجانی: دوباره وضو بگیرد. [4]
🌹آیت الله وحید: حتی اگر ابرو هم داشته باشد باید بنابر إحتیاطِ واجب، محلِّ #شستنِ در وضوء را خشک کند و دوباره وضوء بگیرد. [5]
🌹 آیت الله فاضل: اگر #کف دست #زن، برای کشیدن مسح #رطوبت نداشته باشد می تواند از #اعضاء ديگر وضو رطوبت بگیرد. البته بشرط آنکه #خشک شدن رطوبت کف دست به دلیل فاصله شدن زیاد بین اعضای وضو نباشد و لازم نیست حتما از #ابروها برای مسح رطوبت بگیرد. [6]
🌹◾️🌹◾️🌹◾️🌹
◾️ پی نوشت: ➖➖➖➖⬇️
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: vmsJvHgoJL8.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9701150001.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتاء: 718648.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 51672.
[5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله وحید.
[6]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9700079.
➖➖➖➖➖➖
️انال رایحه ی احکام
✅https://eitaa.com/khosravi1253