هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
2 ـ پناه بردن به خدا
قرآن:
(فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللّه ِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ) . (1)
«پس هر گاه قرآن خواندى، از شيطان رجيم به خدا پناه بر». الإمامُ الصّادقُ عليه السلام ـ لمّا سُئلَ عنِ التَّعوُّذِ عندَافتِتاحِ كُلِّ سُورَةٍ ـ : نَعَم ، فَتَعَوَّذْ بِاللّه ِ مِن الشَّيطانِ الرَّجيمِ ، وذَكَرَ أنَّ الرَّجيمَ أخبَثُ الشَّياطينِ . (2)
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به سؤال از استعاذه هنگام شروع هر سوره ـ فرمود : آرى، ازشيطان رجيم كه پليدترين شياطين است، به خدا پناه بر.
(1) النحل : 98.
(2) تفسير العيّاشي : 2/270/68.
هدایت شده از بدیهی
سلام خدمت بزرگواران امروز سهشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ ان شاءالله آخرین جلسه سال پای کلام(نهج البلاغه ) امیر المومنین علی بن ابیطالب علیه السلام با توجهات حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف طبق هفته های قبل بعداز نماز مغرب و عشاء از ساعت ۷/۳۰ درمحل دائمی قطران جنوبی نرسیده به کمر بند ی دربند اسلام پلاک دو طبقه اول دائر میباشد ۰ ان شاءالله اولین جلسه سال نیز ۱۴۰۲/۱/۱۵ قبل از نماز مغرب و عشاء منتظر قدوم مبارکتان هستیم ۰جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
هدایت شده از خط رهبری
🔴 ما برای ساختن.. تمدن نوین اسلامی، بشدت باید از تقلید پرهیز کنیم؛ تقلید از آن کسانی که سعی دارند روشهای زندگی و سبک و سلوک زندگی را به ملتها تحمیل کنند. امروز مظهر کامل و تنها مظهر این زورگوئی و تحمیل، تمدن غربی است.
🔴 نه اینکه ما بنای دشمنی با غرب و ستیزهگری با غرب داشته باشیم - این حرف، ناشی از بررسی است - ستیزهگری و دشمنىِ احساساتی نیست. بعضی بمجرد اینکه اسم غرب و تمدن غرب و شیوههای غرب و توطئهی غرب و دشمنی غرب میآید، حمل میکنند بر غربستیزی: آقا، شماها با غرب دشمنید. نه، ما با غرب پدرکشتگىِ آنچنانی نداریم - البته پدرکشتگی داریم! - غرض نداریم. این حرف، بررسیشده است.
🔴 تقلید از غرب برای کشورهائی که این تقلید را برای خودشان روا دانستند و عمل کردند، جز ضرر و فاجعه به بار نیاورده؛ حتّی آن کشورهائی که بظاهر به صنعتی و اختراعی و ثروتی هم رسیدند، اما مقلد بودند. علت این است که فرهنگ غرب، یک فرهنگ مهاجم است. فرهنگ غرب، فرهنگ نابودکنندهی فرهنگهاست.
🔴 هرجا غربیها وارد شدند، فرهنگهای بومی را نابود کردند، بنیانهای اساسىِ اجتماعی را از بین بردند؛ تا آنجائی که توانستند، تاریخ ملتها را تغییر دادند، زبان آنها را تغییر دادند، خط آنها را تغییر دادند. هر جا انگلیسها وارد شدند، زبان مردم بومی را تبدیل کردند به انگلیسی؛ اگر زبان رقیبی وجود داشت، آن را از بین بردند.
🇮🇷 بیانات رهبری؛۱۳۹۱/۷/۲۳
_____#خط_رهبری_____
@khat_rahbary
هدایت شده از خط رهبری
♨️ #پاسخ_شبهه | اگر حجاب اولويت جامعه امروز بود، خود رهبری مثله قضیه مسمومیت دانش آموزان یا مسائل اقتصادی، مستقیم از مسئولین آنرا مطالبه میکرد.
❌ اشتباه شما اینجاست👇👇
🔴 شما توجه ندارید که ایشان از سازمانها ، نهادهای و... مجری چیزی به نام #حجاب را هیچوقت #مطالبه نمیکنند، بلکه ایشان #امنیت_اخلاقی را در سطح مسئولین #مطالبه میکنند.یعنی همان #حجاب
حضرت آیتالله خامنهای:
🔴 اینکه مثلاً فرض بفرمایید خیابان ما از لحاظ ایجاد حوادث گوناگون جسمانی ایمن باشد امّا جوان ما #ایمن نباشد که او را با وسوسهها از داخل مدرسه، از داخل دانشگاه، از داخل پارک، از داخل فروشگاه، از داخل رفاقتهای خیابانی بکشانند به یک محفل شبانهای و او را با فحشا و #منکرات و مانند اینها آشنا کنند یا غرق در این چیزها بکنند؛ یا تجاوزهای ناموسی؛ اینها چیزهایی است که جزو مسائل مهمّ #امنیت است. یعنی اگر ما امنیتی داشته باشیم که این چیزها در آن ملاحظه نشود، این در واقع امنیت نیست. بالاخره موادّ مخدّر، دزدی ناموسی، کشاندن به فحشا و مانند اینها مسائل بسیار مهمّی است.
#امنیت_اخلاقی، امنیت اجتماعی - همانطور که شرح دادید - جزو وظایف ما است؛ جزو وظایف جمهوری اسلامی است؛ #نمیتوانیم اینها را رها کنیم. مظهر این امنیت و عامل وسطِ میدانِ این امنیت عبارت است از نیروی انتظامی؛ بنابراین بایستی اقتدار داشته باشید؛ باید بتوانید #مقتدرانه عمل کنید؛ باید بتوانید با قاطعیّت عمل کنید. منتها نکتهی کار این است که اقتدار را با ظلم نباید اشتباه کرد؛ اقتدار را با حدومرز نشناختن و بیمهار حرکت کردن نباید اشتباه کرد.
🇮🇷۱۳۹۴/۰۲/۰۶
📌جدیدترین #مطالبات رهبری از مسئولین برای #امنیت_اخلاقی یا رعایت #حجاب در جامعه 👇👇
توصیه اکید اینجانب، جلب رضایت خداوند متعال و در امتداد آن، جلب رضایت مردم عزیز در حراست از #امنیت و تأمین آسایش عمومی است. ارتقاء توانائیهای سازمان و صیانت از شأن کارکنان و پرورش پلیس تخصصی برای بخشهای گوناگون امنیت توصیه مهم دیگر است.
از دستگاههای گوناگون کشوری انتظار میرود با سازمان انتظامی کشور، همکاری لازم را مبذول دارند.
🇮🇷سیّدعلی خامنهای،۱۷ دی ۱۴۰۱، انتصاب سردار سرتیپ رادان به فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران
✍همین طرح محرومیت اجتماعی هم برای مسئله حجاب اگر بخواهد اجرا شود، مجری نیروی انتظامی است
🔴 موکدا حضرت آقا اینجا میفرمایند:
این کسانی که آمدند وارد اغتشاشات شدند و اینها را راه انداختند، هدفشان برطرف کردن ضعفهای کشور نبود؛ هدفشان از بین بردن نقطههای قوّت کشور بود. اینها میخواستند نقاط قوّت ما را از بین ببرند: #امنیّت ما را ــ امنیّت یکی از نقاط قوّت کشور ما است.
🇮🇷۱۴۰۱/۱۰/۱۹
✍ اینجا #امنیت_اخلاقی مدنظر هست، چون اغتشاش فقط در برهه ای از زمان #امنیت را میبرد درحالیکه آنها هدفشان بی حجابی و ایجاد فساد اجتماعی فراگیر چه در دنیای واقعی چه مجازی و عدم #امنیت_اخلاقی بعنوان نقطه قوت جمهوری اسلامی است🔴🔴🔴
@khat_rahbary
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
3 ـ ترتيل (روشن و شمرده خواندن)
قرآن:
(وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلاً) . (1)
«قرآن را شمرده شمرده بخوان». رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله ـ في قولِهِ تعالى : «وَرَتِّلِ القُرآنَ تَرتيلاً» ـ : بَيِّنْهُ تِبيانا ، ولا تَنثُرْهُ نَثرَ البَقْلِ ، ولا تَهُذَّهُ هَذَّ الشِّعرِ ، قِفُوا عندَ عَجائبِهِ ، حَرِّكُوا بهِ القُلوبَ ، ولا يَكُن هَمُّ أحَدِكُم آخِرَ السُّورَةِ . (2)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ درباره آيه: «و رتّل القرآن ترتيلاً» ـ فرمود : قرآن را روشن و شمرده بخوان و آن را مانند تخم علف پراكنده اش مساز و همچون شعر به شتاب و بريده وبريده مخوان. در شگفتيهايش درنگ كنيد،دلها را با آن به تپش و حركت در آوريد و همه كوشش شما اين نباشد كه سوره را به آخر برسانيد.
(1) المزّمّل : 4.
(2) النوادر للراوندي : 164/247.
هدایت شده از درس اخلاق
⚡️🍃 به خودمان میرسد
«اللهم صل علی محمد و آل محمد»
«خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.»
🔸️بازگشت اين صلواتها به خود انسانهاست. چرا كه ما براى پيامبر صلى الله عليه وآله و خاندانش طلب رحمت مىكنيم و چون ظرف وجودى آنان لبريز از رحمت الاهى است و نيازى به آن ندارند، اين رحمت به كسانى كه تحت ولايت آنها هستند سرازير مىشود
🔹️درست مثل آنكه، #شخصى ليوانى را پر از آب كرده است و روى آن آب، آبى بريزد. قطعاً در ظرفى كه زير آن ليوان وجود دارد، سرازير شده، موجوداتى كه در آن ظرف يا اطراف آن هستند بهره مىگيرند. بنابراين هر كس صلوات مىفرستد؛ بركت اين #صلوات به خود او و ديگران مىرسد.
📚 کتاب شکوه نجوا، ص ۱۲ و ۱۳
🌹آیت الله استاد مصباح یزدی رحمت الله علیه
#شرح_مناجات_شعبانیه ( جلسه1)
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
🍃 صلوات
«اللهم صل علی محمد و آل محمد»
«خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.»
🔸️انسان وقتى مىخواهد از بزرگی چيزى درخواست كند ولى در خود چنين لياقتى نمىبيند؛ بنابر اصول روانشناسى اوّل باید توجّه آن شخص بزرگ را به مطلوبش جلب كرده، سپس خواسته خود را مطرح نمايد. به عنوان مثال ابتدا به فرزند او اظهار ارادت كرده و كمكم زمينه درخواست خود را فراهم نمايد.
🔹️بىترديد ما انسانها به دليل گناهانمان، شايستگى درخواست از پيشگاه با عظمت پروردگار را نداريم و از سوى ديگر چارهاى جز درخواست از درگاه او نيست، پس، بايد لياقت درخواست را پيدا كنيم و براى اين كار هيچ چيز بهتر از طلب رحمت براى اولياى الاهى نيست.
🔸️از اینرو، با صلوات فرستادن براى عزيزترين دوستان خدا، لياقت جلب توجّه الاهى را پيدا كرده، درخواستهاى خود را مطرح مىنماييم.
📚 کتاب شکوه نجوا، ص ۱۴
#شرح_مناجات_شعبانیه ( جلسه 2)
🌹آیت الله استاد مصباح یزدی رحمت الله علیه
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
🔉 صدایم را بشنو!
«وَاسْمَعْ دُعايى اِذا دَعَوْتُكَ وَاسْمَعْ نِدائى اِذا نادَيْتُكَ وَ اَقْبِلْ عَلَىَّ اِذا ناجَيْتُكَ؛»
« و بشنو دعايم را آنگاه كه تو را مىخوانم و بشنو ندايم را آنگاه كه تو را ندا مىكنم و رو به من بياور آنگاه كه با تو مناجات مىكنم.»
🔸️خداوندى كه به هر چيزى عالم است، هر صدايى را مىشنود و هر چيزى را مىبيند؛ چگونه ممكن است صدايى را نشنود و ما از او درخواست شنيدن صدا و نداى خود را داشته باشيم؟
🔹️جواب آن است كه منظور از اين شنيدن اجابت است. چنانكه در محاورات عرفى مىگوييم: «فلان شخص حرف مرا شنيد» و منظور ما ترتيب اثر دادن است نه رسيدن صدا به گوش او. و شايد منظور از شنيدن، عنايت خاص باشد، همانطور كه ما با كسى حرف مىزنيم و او علاوه بر آن كه صدا به گوش او مىرسد، توجّه خاصى نيز مىنمايد
📚 کتاب شکوه نجوا، ص ۱۶ و ۱۷
#شرح_مناجات_شعبانیه ( جلسه 3 )
💐آیت الله استاد مصباح یزدی رحمت الله علیه
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
🟠 لا اقل نرنجانیم ‼️
🟤همين اندازه ...عرض کنم که بعضی کارها مثل تيرى است که به قلب مقدس حضرت حجت می زنند. اگر بدانيم که بعضى از کارهاى ما تيراندازى به امام زمان هست حاضريم اين کار را انجام بدهيم؟ حاضريم قلب مبارک او را مجروح کنيم؟
🟣 توجه نداريم که بعضى از کارها دل آقا را مىسوزاند. اعمال ما باید به گونهاى باشد که اگر دل او را شاد نمىکند، لااقل او را نرجاند. اگر مرحمى بر زخمش نمىگذاريم، دل او را مجروح نسازيم.
🗓۱۳۸۳/۰۷/۱۰
آیت الله استاد مصباح یزدی رحمت الله علیه
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
4 ـ تدبّر
قرآن:
(كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إلَيْكَ مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ ولِيَتَذَكَّرَ أُوْلُو الأَلْبابِ) . (1)
«كتابى است فرخنده كه آن را سوى تو فرو فرستاديم، تا در آياتش تدبّر كنند و خردمندان پند گيرند». الإمامُ عليٌّ عليه السلام : ألا لا خَيرَ في قِراءةٍ ليسَ فيها تَدَبُّرٌ ، ألا لا خَيرَ في عِبادَةٍ ليسَ فيها تَفَقُّهٌ . (2)
امام على عليه السلام : بدانيد كه در قرآن خواندنى كه باتدبّر همراه نباشد، خيرى نيست؛ بدانيد كه در عبادتى كه با فهم و انديشه توأم نباشد، خيرى نيست.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام ـ لمّا سُئلَ عن قِراءةِ القرآنِ في ليلَةٍ ـ : لا يُعجِبُني أن تَقرَأهُ في أقَلَّ مِن شَهرٍ . (3)
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به سؤال از ختم كردن قرآن در يك شب ـ فرمود : خوش ندارم كه آن را در كمتر از يك ماه بخوانى.
(1) ص : 29.
(2) بحارالأنوار:92/211/4.
(3) الكافي : 2/617/1.
سلام
جلسه عمومی بسیجیان پایگاه شهدای مسجد کلاهی
بعدازنمازمغرب و عشا
روزشنبه مورخ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
موضوع جلسه. ابلاغ وآماده گی لازم برای برنامههای سال۱۴۰۲
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
5 ـ خشوع
قرآن:
(أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُم لِذِكْرِ اللّه ِ وَما نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِن قَبْلُ فَطالَ عَلَيْهِمُ الأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ) . (1)
«آيا براى كسانى كه ايمان آورده اند زمان آن نرسيده است كه دلهايشان براى ياد خدا و آنچه از حق نازل شده است خاشع شود و چونان كسانى نباشند كه پيش از اين به آنها كتاب [آسمانى ]داده شد و روزگار درازى بر آنها گذشت و پس دلهايشان سخت شد و بسيارى از آنان فاسقانند؟». رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : ـ لمّا سُئلَ عن أحسَنِ الناسِ صَوتا بالقرآنِ ـ : مَن إذا سَمِعتَ قِراءَتَهُ رَأيتَ أ نّهُ يَخشَى اللّه َ . (2)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ در پاسخ به اين سؤال كه چه كسى قرآن را از همه خوشتر مى خواند ـ فرمود : كسى كه هر گاه قرآن خواندن او را بشنوى، ترس و خشيت از خدا را در او ببينى.
عيون أخبار الرِّضا عن رجاءَ بنِ أبي الضحّاكِ ـ في ذكرِ سيرة الإمام الرِّضا عليه السلام وقد صَحبَه إلى خراسان ـ : يُكثِرُ باللَّيلِ في فِراشِهِ مِن تِلاوَةِ القرآنِ ، فإذا مَرَّ بآيَةٍ فيها ذِكرُ جَنّةٍ أو نارٍ بَكى وسَألَ اللّه َ الجَنّةَ وتَعَوَّذَ بهِ مِن النارِ . (3)
عيون أخبار الرضا ـ به نقل از رجاء بن ابى ضحاك در بيان سيره امام رضا عليه السلام در سفر به خراسان ـ : شبها در بسترش بسيار قرآن مى خواند و هرگاه به آيه اى كه در آن از بهشت يا آتش ياد شده بود مى رسيد، مى گريست و بهشت را از خدا مسئلت مى كرد و از آتش به او پناه مى برد.
(1) الحديد : 16.
(2) بحار الأنوار : 92/195/10.
(3) عيون أخبار الرضا : 2/182/5.
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
1516 ـ خواندن قرآن با صوت خوش
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : لِكلِّ شيءٍ حِليَةٌ وحِليَةُ القرآنِ الصَّوتُ الحَسَنُ . (1)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر چيزى زيورى دارد و زيور قرآن صوت خوش است.
عنه صلى الله عليه و آله : زَيِّنُوا القرآنَ بأصواتِكُم . (2)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : قرآن را با صداهاى [خوش]خود، زينت بخشيد.
عنه صلى الله عليه و آله ـ لمّا سُئلَ عن أحسَنِ الناسِ صَوتا بالقرآنِ ـ : مَن إذا سَمِعتَ قِراءَتَهُ رَأيتَ أ نّهُ يَخشَى اللّه َ . (3)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ در پاسخ به اين سؤال كه چه كسى قرآن را از همه خوشتر مى خواند ـ فرمود : كسى كه هر گاه قرآن خواندن او را بشنوى، ترس و خشيت از خدا را در او ببينى.
عنه صلى الله عليه و آله : اقرَؤوا القرآنَ بالحُزنِ ؛ فإنّهُ نَزَلَ بالحُزنِ . (4)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : قرآن را با آواز حزين بخوانيد؛زيرا كه آن با صوت حزين نازل شده است.
(1) كنز العمّال : 2768.
(2) بحار الأنوار : 92/190/2
(3) بحار الأنوار : 92/195/10.
(4) كنز العمّال : 2777.
هدایت شده از بدیهی
سلام نقل کردند حضرت آیت الله نجفی مرعشی را دیدم از حرم امیرالمومنین علیه السلام بیرون آمد درحالی که زیر لب زمزمه می کند ۰ چه خوش است صوت قرآن ز تو دلربا شنیدن ۰ به رخت نظاره کردن سخن خدا شنیدن ۰عرض کردم علت خواندن این بیت چیست؟ فرمود همین که وارد حرم امیرالمومنین علیه السلام شدم مولایمان حضرت ولی عصر علیه السلام را دیدم که در بالای سر مطهر باصدای بلند قرآن تلاوت می فرمود چون صدای ملکوتی و زیبای آن بزرگوار را شنیدم ناخودآگاه این بیت به زبانم جاری شد چه خوش است صوت قرآن ز تو دلربا شنیدن ۰ به رخت نظاره کردن سخن خدا شنیدن
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
1517 ـ حق تلاوت
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام ـ في قولِهِ تعالى : «الَّذِينَ آتَيناهُمُ الكِتابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تِلاوَتِهِ» ـ :يُرَتِّلُونَ آياتِهِ ، ويَتَفَهَّمونَ مَعانِيَهُ ، ويَعمَلُونَ بأحكامِهِ ، ويَرجُونَ وَعدَهُ ، ويَخشَونَ عَذابَهُ ، ويَتَمَثَّلُونَ قصَصَهُ ، ويَعتَبِرُونَ أمثالَهُ ، ويَأتُونَ أوامِرَهُ ، ويَجتَنِبونَ نَواهِيَهُ . ما هُو واللّه ِ بحِفظِ آياتِهِ وسَردِ حُروفِهِ ، وتِلاوَهِ سُوَرِهِ ودَرسِ أعشارِهِ وأخماسِهِ ، حَفِظُوا حُروفَهُ وأضاعُوا حُدودَهُ ، وإنّما هو تَدَبُّرُ آياتِهِ ، يقولُ اللّه ُ تعالى : «كِتابٌ أنْزَلناهُ إلَيكَ مُبارَكٌ لِيَدَّبَّروا آياتِهِ» (1) . (2)
امام صادق عليه السلام ـ درباره آيه: «كسانى كه به آنان كتاب داديم، آن را تلاوت مى كنند آن گونه كه حق تلاوت آن است» ـ فرمود : آياتش را روشن و شمرده مى خوانند، سعى مى كنند معانى اش را بفهمند، احكام و فرامينش رابه كار مى بندد، به وعده اش اميدوارند، از عذابش مى ترسند، از داستانهايش سرمشق مى گيرند، از مثلهايش پند مى گيرند،امرهايش را به جا مى آورند و از نهى هايش دورى مى كنند. به خدا سوگند كه حق تلاوت قرآن به حفظ آيات و پشت سر هم خواندن حروف و كلماتش و تلاوت سوره اى و مطالعه حواشى و هوامش آن، نيست. حروف و كلماتش را حفظ مى كردند و حدود و معانيش را فرو گذاشتند، بلكه به تدبّر و تأمل در آيات آن است؛ خداوند متعال مى فرمايد: «كتابى است خجسته كه سوى تو فرو فرستاديم، تا در آيات آن تدبّر كنند» .
(1) ص : 29 .
(2) تنبيه الخواطر : 2/236.
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی
📌 گرفتاری امروز امت اسلام در چیست؟
امروز گرفتاری امّت اسلامی در چیست؟ در تسلّط فرهنگ غربی بر او است، در تسلّط اقتصاد غربی بر او است، در تسلّط سیاست غربی بر او است؛ گرفتاریها اینها است. امروز در بسیاری از کشورهای اسلامی چیزی به نام هویّت اسلامی وجود ندارد؛ بله، مردم مسلمانند، نماز هم میخوانند، روزه هم میگیرند، شاید زکات هم میدهند امّا مجموعهی جامعه، هویّت اسلامی ندارد؛ یعنی یک شخصیّتی، یک حقیقتی قرار گرفتهی در مقابل حقیقت کفر و حقیقت طاغوت وجود ندارد. لذا شما میبینید آنها دخالت میکنند؛ در فرهنگِ اینها دخالت میکنند، در باورهایشان دخالت میکنند، در اقتصادشان دخالت میکنند، در روابط اجتماعیشان دخالت میکنند، سیاستهایشان را در مشت میگیرند. آنوقت نتیجه این میشود که چون درون مجتمع اسلامی و امّت اسلامی هویّت واحدی وجود ندارد، دعوا به وجود میآید، جنگ به وجود میآید، تنافر به وجود میآید، عدم تفاهم به وجود میآید؛ این[جوری] میشود. امروز دنیای کفر درصدد مضمحل کردن و نابود کردن این هویّت است؛ هرچه از این هویّت در هر نقطهای از دنیا باقی مانده، این را میخواهند از بین ببرند.
🗓 بیانات در دیدار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
📡قرارگاه فرهنگی
🏷 فرهنگ و کار فرهنگی در کلام امام خامنهای
🆔 eitaa.com/Q_Farhangi
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی
🗻 در این راهِ دشوار اصلاً خسته نشوید؛
خصوصیّت اصلی و درجهی یکِ شما جوان بودن است و بقیّهی برکاتی که خدای متعال به شما افاضه کرده -که الحمدللّه کم هم نیست- غالباً ناشی از جوان بودن شما است؛ چون دلهای جوان، روحهای جوان خیلی آمادگی جذب رحمت الهی را دارند. یکی از خصوصیّاتِ جوان بودن این است که باید خسته نشوید؛ یعنی فرق شما با این حقیر باید این باشد همان طور که در راه رفتن، وقتی که یک مقداری میرویم، بنده خسته میشوم و شما خسته نمیشوید و قوی حرکت میکنید، در این راهِ دشوار هم اصلاً خسته نشوید. این را هیچ وقت فراموش نکنید که مشکلات و موانع نباید شما را خسته کند.
🗓 بیانات در دیدار جمعی از جوانان فعال در عرصه فرهنگی ؛ ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
📡قرارگاه فرهنگی
🏷 فرهنگ و کار فرهنگی در کلام امام خامنهای
🆔 eitaa.com/Q_Farhangi
هدایت شده از پلاک
امام عصر(عج) فرمودند خانه را طوری درست کنید که ما در خانه شما بیاییم یعنی خانه قدمگاه امام عصر(عج) شود و خانه باید کارخانه انسانسازی، کتابخانه، سنگر و محل قرائت قرآن شود. باید کاری کنیم بنیان خانه محکم شود و میتوان در خانه کاری کرد که اهل بیتی شده و گمشدههای خود را پیدا کنیم.
@Pelak_channel
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
1514 ـ حفظ قرآن و ادب حفظ آن
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : مَن أعطاهُ اللّه ُ حِفظَ كتابِهِ فَظَنَ أنَّ أحَدا اُعطيَ أفضَلَ مِمّا اُعطيَ فقد غَمَطَ أفضَلَ النِّعمَةِ . (1)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس كه خدا نعمت حفظ كتاب خود را به او عطا كند و آن كس گمان كند كه به ديگران نعمتى بزرگتر از اين نعمت او داده شده است، بيگمان نسبت به بزرگترين نعمت تحقير و ناسپاسى روا داشته است.
عنه صلى الله عليه و آله : إنّ الذي ليسَ في جَوفِهِ شيءٌ من القرآنِ كالبَيتِ الخَرِبِ . (2)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : كسى كه در اندرونش چيزى از قرآن نيست، همانند خانه اى ويران است.
عنه صلى الله عليه و آله : بِئسَما لأِحدِكُم أن يَقولَ نَسِيتُ آيَهً كَيتَ وكَيتَ ، بَل هو نُسِّيَ . استَذكِرُوا القرآنَ ، فوالذي نَفسي بيَدِهِ لَهُو أشَدُّ تَفَصِّيا مِن صُدورِ الرِّجالِ مِن النَّعَمِ مِن عُقُلِها . (3)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خوب نيست كه فردى از شما بگويد فلان و بهمان آيه را از ياد بردم، [چنين نيست] بلكه از ياد[ش ]برده شده است. قرآن را [در ذهن خود مرور و ]يادآورى كنيد؛ زيرا سوگند به آن كه جانم در دست اوست، قرآن از سينه هاى مردان زودتر مى رهد تا شتر از زانو بندش.
عنه صلى الله عليه و آله : حَمَلةُ القرآنِ هُمُ المَحفوفُونَ برَحمَهِ اللّه ِ ، المَلبوسونَ بنُورِ اللّه ِ عَزَّوجلَّ . (4)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : اين قرآن دانان هستند كه در رحمت خدا قرار دارند و پوشيده در نور او.
عنه صلى الله عليه و آله : أشرافُ اُمّتي حَمَلَةُ القرآنِ وأصحابُ الليلِ . (5)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : اشراف و بزرگان امّت من قرآن دانان و شب زنده داران هستند.
عنه صلى الله عليه و آله : إنّ أحَقَّ الناسِ بالتَّخَشُّعِ في السِّرِّ والعَلانيَةِ لَحامِلُ القرآنِ ، وإنَّ أحَقَّ الناسِ فيالسِّرِّ والعَلانيَةِ بالصلاةِ والصومِ لَحامِلُ القرآنِ . (6)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : سزاوارترين مردم به خشوع داشتن نهانى و آشكار در برابر خدا، قرآن دان است. سزاوارترين مردم به نماز خواندن و روزه گرفتن در آشكار و نهان، قرآن دان است.
عنه صلى الله عليه و آله : لا يَنبغي لِصاحِبِ القرآنِ أن يَحِدَّ مَع مَن حَدَّ ، ولا يَجهَلَ مَع مَن يَجهَلُ وفي جَوفِهِ كلامُ اللّه ِ . (7)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : براى ملازم قرآن شايسته نيست با كسى كه نسبت به او تندى كرده است، تندى كند و كسى كه در اندرونش كلام خداست، با كسى كه [نسبت به وى ]رفتار جهالت آميز مى كند، جاهلانه رفتار نمى كند.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : الحافِظُ للقرآنِ العامِلُ بهِ مَع السَّفَرَةِ الكِرامِ البَرَرَةِ . (8)
امام صادق عليه السلام : حافظ قرآن كه به آن عمل كند،همراه فرشتگان پيغام آور ارجمند و نيكوكار است.
عنه عليه السلام : مَن نَسِيَ سُورَةً مِن القرآنِ مُثِّلَت لَهُ في صُورَةٍ حَسَنةٍ ودَرَجةٍ رَفيعَةٍ ، فإذا رَآها قالَ : من أنتِ ؟ ما أحسَنَكِ ! لَيتَكِ لي ! فتقولُ : أما تَعرِفُني ؟ أنا سُورَةُ كذا وكذا ، لو لم تَنسَني لَرَفَعتُكَ إلى هذا المَكانِ . (9)
امام صادق عليه السلام : هر كس سوره اى از قرآن رافراموش كند، آن سوره [در بهشت ]به صورتى زيبا و درجه اى رفيع در برابرش مجسم مى شود و چون او را ببيند، گويد: تو كيستى؟ چقدر زيبايى! كاش از آنِ من بودى. جواب دهد: مرا نمى شناسى؟ من فلان و بهمان سوره هستم. اگر مرا فراموش نكرده بودى، تو را به اين مكان بالا مى آوردم.
(1) كنز العمّال : 2317
(2) كنز العمّال : 2478
(3) كنز العمّال : 2849.
(4) جامع الأخبار : 115/202.
(5) الخصال : 7/21.
(6) الكافي : 2/604/5.
(7) كنز العمّال : 2347.
(8) الكافي : 2/603/2.
(9) ثواب الأعمال : 283/1 .
هدایت شده از ☫|مقاومتاسلامیقدس|☫
هدف بوقچیهای خارجی ووابستگان داخلی چیست؟
سست کردن اراده ملت
خاموش کردن #امیدها
ایجادیأس و بنبست درکشور
ایجاددوقطبی
میخواهند نرم افزار واقعی قدرت ملی رو از مردم بگیرند
این نرمافزار چیست؟
اعتقاد مردم
ارزشهای دینی
ارزشهای ملی
که البته سرشان به سنگ خورده وخواهدخورد
رهبرانقلاب
🗣سارا هوشمندی
https://eitaa.com/joinchat/2646278352Cb26420e514
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
1513 ـ آموزش دادن قرآن و آموختن آن
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : خَيرُكُم مَن تَعَلَّمَ القرآنَ وعَلَّمَهُ . (1)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : بهترين شما، كسى است كه قرآن را فرا گيرد و [به ديگران ]آموزش دهد.
عنه صلى الله عليه و آله : علَيكُم بتَعَلُّمِ القرآنِ وكَثرَةِ تِلاوَتِهِ . (2)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : بر شما باد آموختن قرآن و بسيارخواندن آن.
عنه صلى الله عليه و آله : مَن عَلَّمَ رجُلاً القرآنَ فهُو مَولاهُ ،لا يَخذُلُهُ ولا يَستَأثِرُ علَيهِ . (3)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس به مردى قرآن بياموزد،مولاى اوست و آن مرد نبايد او را تنها و بى يار گذارد و خود را بر وى ترجيح دهد.
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : حَقُّ الوَلَدِ علَى الوالِدِ أن يُحَسِّنَ اسمَهُ ، ويُحسِّنَ أدَبَهُ ، ويُعَلِّمَهُ القرآنَ . (4)
امام على عليه السلام : حقوق فرزند بر پدر، اين است كه نامى نيكو بر او بنهد و نيكو تربيتش كند و قرآن را به او بياموزد.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : يَنبَغي للمؤمنِ أن لا يَموتَ حتّى يَتَعَلَّمَ القرآنَ ، أو يكونَ في تَعَلُّمِهِ . (5)
امام صادق عليه السلام : سزاوار است كه مؤمن پيش از آن كه بميرد، قرآن را بياموزد يا در حال آموختن آن بميرد.
(1) كنزالعمّال : 2351
(2) كنزالعمّال : 2368
(3) كنزالعمّال : 2382.
(4) نهج البلاغة : الحكمة 399.
(5) الدعوات : 220/600 .
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 روایت امروز رهبر انقلاب؛
دشمن در جنگترکیبی اخیر چه کرد؟
🔻 رهبر انقلاب، امروز در حرم مطهر رضوی: در جنگ ترکیبی، دشمن از رسانه استفاده میکند، از عامل فرهنگی استفاده میکند، از عامل امنیّتی استفاده میکند، از نفوذ استفاده میکند، از عامل اقتصادی استفاده میکند، از همهی این عوامل استفاده میکند برای اینکه ملّت را در محاصره قرار بدهد، برای اینکه ملّت را دچار یأس کند، از نیروی خودش ملّت را غافل کند.
🔹 سعی میکنند ملّت را از راههای اطّلاعرسانی جدا کنند. مردم را بدبین میکنند: به رادیو و تلویزیون گوش ندهید، خبرهایش خلاف واقع است. به گزارش مسئولین توجّه نکنید، گزارششان خلاف واقع است. به حرفهای رهبری گوش نکنید، حرفهای رهبری تکراری است؛ تکراری است؟ سالها است که جبههی دشمن با صدای بلند اعلام میکند که میخواهیم جمهوری اسلامی را به زانو دربیاوریم، رهبری در مقابل میگوید غلط میکنید. این تکرار نیست، این تکرار نیست، این استقامت است.
🔹 خدای متعال به ما دستور داده است «فَاستَقِم کَما اُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَك»؛ این استقامت است. بحمداللّه مردم بیدارند، مردم ایستادهاند، مردم در صحنهاند؛ این را در سالهای متمادی، مردم عزیزمان نشان دادهاند.
🔹 ملّت ایران به همهی کسانی که در اغتشاشات اخیر تحریک کردند یا از اغتشاشات حمایت کردند، سیلی زد. به حول و قوّهی الهی، به حول و قوّهی الهی، در آینده هم ملّت ایران به دشمنانش سیلی خواهد زد. ۱۴۰۲/۱/۱
🏷 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷🕊
D1737389T14129765(Web).mp3
4.43M
🎙فقط چند ساعت به ماه مهمانی خدا مانده...
مرحوم استاد فاطمی نیا از گوشه ای از اسرار این ماه بزرگ می گویند....
#ماه_رمضان
✅کانال منبرهای عالی 👇
http://eitaa.com/joinchat/2043084812Ca1368da7dc
🦋🔺🌸🔺🌸🔺🌸🔺🌸🔺🌸🦋
☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘
🍃☘🍃☘ ☘🍃☘🍃
☘🍃☘ ☘🍃☘
🍃☘ ☘🍃
☘ ﷽ ☘
☘رمزها در رمضان است، خدا می داند☘
🍃برتر از فهم و گمان است، خدا می داند🍃
☘موسم بندگی چشم و زبان و گوش است☘
🍃نه همین صوم دهان است خدا می داند🍃
☘بار عام و، همه مهمان خداوند کریم☘
🍃ماه آزادی جان است، خدا می داند 🍃
☘ 🌸 ☘
🍃 🌼 🍃
🍀فرا رسیدن ماه رمضان🌕
🌟ماه نزول آیه های سبحانی✨
ماه ارتباط ملک و ملکوت در نزدیکترین افق🦋
برای عروج «ارواح روحانی» بر شما مبارک🥀
☘🍃☘
☘ ☘☘
🍃☘ ☘🍃
☘🍃☘ ☘🍃☘
🍃☘🍃☘ ☘🍃☘🍃
☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
〰➰🤲التماس دعا🤲➰〰
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
1512 ـ قرآن، هميشه تازگى دارد
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : لا تُخلِقُهُ كَثرَةُ الرَّدِّ ووُلوجُ السَّمعِ . (1)
امام على عليه السلام : قرآن هر اندازه هم تكرار شود و به گوش خورد ، باز كهنه نمى شود .
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام ـ لمّا سُئلَ : ما بالُ القرآنِ لا يَزدادُ علَى النَّشرِ والدَّرسِ إلّا غَضاضَةً؟ ـ : لأنَّ اللّه َ تباركَ وتعالى لم يَجعَلْهُ لِزمانٍ دونَ زَمانٍ ، ولا لِناسٍ دونَ ناسٍ ، فهُو في كلِّ زَمانٍ جَديدٌ ، وعِند كُلِّ قَومٍ غَضٌّ إلى يَومِ القِيامَةِ . (2)
امام صادق عليه السلام ـ وقتى از ايشان سؤال شد: چه سرّى است كه قرآن هر چه بيشتر خوانده و بحث شود، برتازگى وطراوت آن افزوده مى شود؟ ـ فرمود : چون خداوند تبارك و تعالى، آن را تنها براى زمانى خاص و مردمى خاصّ قرار نداده است. از اين رو، در هر زمانى و براى هر مردمى، تا روز قيامت، تازه و باطراوت است.
(1) نهج البلاغة : الخطبة 156 .
(2) بحار الأنوار : 92/15/8 . وعن يعقوب بن السكّيت النحوي قال : سألت أبا الحسن الثالث عليه السلام ما بال القرآن ـ وذكر نحوه ـ بحار الأنوار : 92/15/9.
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی
من در یک جمله عرض بکنم: عزیزان من! فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است. چرا؟ چون فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفّس میکنیم؛ شما ناچار هوا را تنفّس میکنید، چه بخواهید، چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد. فرهنگ یک کشور مثل هوا است؛ اگر درست باشد، آثاری دارد. الان دربارهی تولید داخلی حرف میزدیم؛ اگر بخواهیم مصرف تولیدات داخلی به معنای واقعی کلمه تحقّق پیدا کند، باید فرهنگ [مصرف] تولید داخلی در ذهن مردم جا بیفتد؛ اگر بخواهیم مردم اسراف نکنند، بایستی این باور مردم بشود؛ این یعنی فرهنگ. فرهنگ یعنی باورهای مردم، ایمان مردم، عادات مردم، آن چیزهایی که مردم در زندگی روزمره با آن سر و کار دائمی دارند و الهامبخش مردم در حرکات و اعمال آنها است؛ فرهنگ این است؛ این پس خیلی اهمّیّت دارد.
🗓 بیانات در حرم مطهر رضوی ؛ ۱۳۹۳/۱/۱
📡قرارگاه فرهنگی
🏷 فرهنگ و کار فرهنگی در کلام امام خامنهای
🆔 eitaa.com/Q_Farhangi
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی
...مثلاً در حوزهی اجتماعی، قانونگرایی ــ که مردم به قانون احترام بگذارند ــ یک فرهنگ است؛ تعاون اجتماعی یک فرهنگ است؛ تشکیل خانواده و ازدواج یک فرهنگ است؛ تعداد فرزندان یک فرهنگ است؛ اگر در این چیزها بینش مردم و جهتگیری مردم جهتگیری درستی باشد، زندگی در جامعه جوری خواهد شد؛ اگر خدایناکرده جهتگیری غلط باشد، زندگی جوری دیگری خواهد شد؛ خدایناکرده به همان بلایی مبتلا خواهیم شد که امروز کشورهایی که خانواده را و بنیان خانواده را ویران کردند و شهوات را به راه انداختند ــ وَاتَّبِعوُا الشَّهَواتِ فَسَوفَ یَلقَونَ غَیّا ــ به آن سرنوشت دچار شدند. بنابراین تمرکز دشمنان بر روی فرهنگ بیشتر از همه جا است. چرا؟ بهخاطر همین تأثیر زیادی که فرهنگ دارد. هدف و آماج تحرّک دشمنان در زمینهی فرهنگ، عبارت است از ایمان مردم و باورهای مردم.
🗓 بیانات در حرم مطهر رضوی ؛ ۱۳۹۳/۱/۱
📡قرارگاه فرهنگی
🏷 فرهنگ و کار فرهنگی در کلام امام خامنهای
🆔 eitaa.com/Q_Farhangi
هدایت شده از دکتر انوشه
🌙دعاى روز اول ماه مبارک رمضان🌙
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 اللّهمَ اجْعلْ صِیامی فـیه صِیـام الصّائِمینَ وقیامی فیهِ قیامَ القائِمینَ ونَبّهْنی فیهِ عن نَومَةِ الغافِلینَ وهَبْ لی جُرمی فیهِ یا الهَ العالَمینَ واعْفُ عنّی یا عافیاً عنِ المجْرمینَ.
🙏🏻 خدایا قرار بده روزه مرا در آن روزه داران واقعى و قیام و عبادتم در آن قیام شب زنده داران و بیدارم نما در آن از خواب بىخبران و ببخش به من جنایتم را در این روز، اى معبود جهانیان، و در گذر از من اى بخشنده جنایتکاران.
🔰🔰🇯🇴🇮🇳🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/1558904853C3b6a8bfe23
هدایت شده از جلسه نهج البلاغه مصباح الهدی تبریز
1511 ـ بر شما باد قرآن!
قرآن:
(وَلَقَدْ آتَيْنَاكَ سَبْعا مِنَ الْمَثَانِي وَالْقُرْآنَ الْعَظِيمَ) . (1)
(وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ) . (2)
«و براستى كه تو را سبع المثانى (سوره فاتحه) و قرآن بزرگ عطا كرديم». «و قطعاً قرآن را براى پند آموزى آسان كرده ايم. پس آيا پند گيرنده اى هست؟». رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : إذا التَبَسَتِ الاُمورُ علَيكُم كَقِطَعِ اللَّيلِ المُظلِمِ فعلَيكُم بالقرآنِ ؛ فإنّهُ شافِعٌ مُشَفَّعٌ ، وماحِلٌ مُصدَّقٌ ، ومَن جَعَلَهُ أمامَهُ قادَهُ إلَى الجَنَّةِ ، ومَن جَعَلَهُ خَلفَهُ قادَهُ إلَى النارِ . (3)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر گاه كارها همچون پاره هاى شب تار بر شما تاريك و شبهه ناك شد، به قرآن روى آوريد؛ زيرا قرآن شفيعى است كه شفاعتش پذيرفته است و شاكى و خصمى است كه شكايتش قبول مى شود. هر كه قرآن را فراپيشِ خود قرار دهد، او را به سوى بهشت كشاند و هر كه آن را پشت سر خويش نهد، به سوى دوزخش كشاند.
عنه صلى الله عليه و آله ـ لَمّا قِيلَ لَهُ : اُمَّتُكَ سَتُفتَتَنُ ، فَسُئلَ :ما المَخرَجُ مِن ذلكَ ؟ ـ : كتابُ اللّه ِ العَزيزُ ، الذي لا يَأتيهِ الباطِلُ مِن بَينِ يَدَيهِ ولا مِن خَلفِهِ ، تَنزيلٌ مِن حَكيمٍ حَميدٍ ، مَنِ ابتَغَى العِلمَ في غَيرِهِ أضَلَّهُ اللّه ُ . (4)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ وقتى به ايشان گفته شد: بزودى امّت تو گرفتار فتنه خواهد شد، [در جواب اين پرسش كه : ]راه خلاص از آن چيست؟ ـ فرمود : كتاب گرامى خدا، همان كه باطل نه از پيش و نه از پس بدو راه نيابد، فرود آمده [و ]از سوى حكيمى ستوده است. هر كه علم را در جز قرآن بجويد، خداوند گمراهش كند.
عنه صلى الله عليه و آله : علَيكُم بالقرآنِ، فاتَّخِذُوهُ إماماوقائدا . (5)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : بر شما باد قرآن، آن را پيشوا و راهبر خود كنيد.
عنه صلى الله عليه و آله : فَضلُ القرآنِ على سائرِ الكلامِ كَفَضلِ اللّه ِ على خَلقِهِ . (6)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : برترى قرآن بر ديگر سخنان، همچون برترى خدا بر خلق خود است.
عنه صلى الله عليه و آله : القرآنُ غِنىً ، لا غِنىً دونَهُ ، ولا فَقرَ بعدَهُ . (6)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : قرآن ثروتى است كه بدون آن توانگرى نباشد و با وجود آن فقرى نه.
عنه صلى الله عليه و آله : مَن اُعطِيَ القرآنَ فَظَنَّ أنّ أحَدا اُعطِيَأكثَرَ ممّا اُعطيَ فقد عَظَّمَ صَغيرا وصَغَّرَ كبيرا . (8)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : به هر كس [نعمت دانستن]قرآن داده شود و با اين حال گمان كند كه به ديگرى نعمتى بالاتر و بيشتر از اين نعمت او داده شده است، بيگمان كوچكى را بزرگ شمرده و بزرگى را كوچك.
عنه صلى الله عليه و آله : مَن أرادَ عِلمَ الأوَّلينَ والآخِرينَ فَلْيُثَوِّرِ القرآنَ (9) ، (10) .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كه خواهان علم پيشينيان و آيندگان، از اول تا به آخر دنيا است، در قرآن كند و كاو كند.
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : فَتَجلّى لَهُم سبحانَهُ في كتابِهِ مِن غَيرِ أن يَكُونوا رَأوهُ بما أراهُم مِن قُدرَتِهِ . (11)
امام على عليه السلام : خداوند سبحان، قدرت خويش را در كتابش نمايان ساخت و بدين سان خويشتن را به بندگانش، بى آن كه او را ببينند، نشان داد.
عنه عليه السلام : اللّه َ اللّه َ في القرآنِ ، لا يَسبِقُكُم بالعَمَلِ بهِ غَيرُكُم . (12)
امام على عليه السلام : خدا را! خدا را! درباره قرآن، مبادا ديگران با عمل به آن، بر شما پيشى گيرند.
عنه عليه السلام : تَعَلَّمُوا كتابَ اللّه ِ تباركَ وتعالى ؛ فإنّهُ أحسَنُ الحَديثِ وأبلَغُ المَوعِظَةِ ، وتَفَقَّهُوا فيه فإنّهُ رَبيعُ القُلوبِ ، واستَشفُوا بنُورِهِ فإنّه شِفاءٌ لِما في الصُّدورِ ، وأحسِنُوا تِلاوَتَهُ فإنّهُ أحسَنُ القَصصِ . (13)
امام على عليه السلام : كتاب خداوند تبارك و تعالى را بياموزيد؛ زيرا كه آن نيكوترين سخن و رساترين اندرز است و قرآن را بفهميد؛ زيرا كه آن بهار دلهاست و از نور آن شفا جوييد؛ زيرا كه آن شفابخش بيماريهاى سينه هاست و آن را نيكو تلاوت كنيد؛ زيرا كه آن بهترين داستان (تاريخ) است.
عنه عليه السلام : إنّ فيهِ شِفاءً مِن أكبَرِ الداءِ ، وهُوالكُفرُ والنِّفاقُ ، والغَيُّ والضَّلالُ . (14)
امام على عليه السلام : در قرآن، درمان بزرگترين دردهاست: درد كفر و نفاق و تباهى و گمراهى.
الإمامُ زينُ العابدينَ عليه السلام : لو ماتَ مَن بَينَ المَشرِقِ والمَغرِبِ لَما استَوحَشتُ بعدَ أن يكونَ القرآنُ مَعي . (15)
امام زين العابدين عليه السلام : اگر همه مردم از شرق تا غرب عالم بميرند، با وجود قرآن در كنار من، هرگز احساس وحشت و تنهايى نكنم.
(1) الحِجر : 87.
(2) القمر : 17.
(3) كنز العمّال : 4027.
(4) تفسير العيّاشيّ : 1/6/11 ، اُنظر تمام الحديث.
(5) كنز ال