🔹نفس واحد🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
نکاتی که قرآن در آیاتش ذکر می کند عجیب است. قرآن می توانست به این تعبیر بگوید: ای مسلمان ها! چرا آن وقت که آن دورغ بزرگ را شنیدید، به برادران و خواهران مؤمنتان گمان بد بردید و گمان خوب نبردید؟ اگر چنین می گفت یک مطلب ساده ای گفته بود. ولی قرآن همین مطلب را با بیانی دیگر می گوید و آن اینکه:
چرا به خودتان گمان بد بردید؟ یعنی توجه داشته باشید، شما یک پیکرید، شما «نفس واحد» هستید. به قول مولوی: «مؤمنان هستند نفس واحده». همه مسلمان ها و مؤمنین باید این طور حساب کنند که اعضای یک پیکرند. اگر تهمتی به یک مؤمن زده می شود، هر مؤمنی آن را به خودش تلقی کند، بگوید به او تهمت زدی پس به من تهمت زدی.
این یک نکته، که به جای این که بگوید چرا به برادران مؤمن گمان خیر نبردید، می گوید: چرا به خودتان گمان خیر نبردید؟ یعنی مسلمان، «من» و «او» نباید داشته باشد، مسلمان باید بداند عِرض برادر مسلمان عِرض اوست، آبروی برادر مسلمان آبروی خودش است.
* آشنایی با قرآن. ج 4. ص 43
#شهید_مطهری
#وحدت_اسلامی
#اخوت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹آموزش زبان عبری🔹
علامه بلاغی علاوه بر زبان عربی، زبان های عبری، انگلیسی و فارسی را خوب میدانست و به آنها تسلط داشت و فراگیری آنها به شخصیت علمی ایشان برجستگی ویژهای بخشیده بود.
درباره چگونگی آموختن زبان عبری چنین نگاشتهاند: زبان عبری را از یهود دوره گرد آموخته است. در آن روزگار گروهی یهودی در شهرهای عراق بودند که مقداری جنس، پارچه و امثال آن، بر دوش داشتند و در کوچه و بازار میگشتند و میفروختند. بلاغی از این فرصت استفاده میکرد و درباره مفردات و جملهبندی زبان عبری از آنان چیزهایی میپرسید. گاه مجبور میشد همه اجناس یک یهودی دوره گرد را بخرد تا از او درباره یک واژه یا ترکیب سخنی بشنود. چون یهودیان در آموختن لغت خود به دیگران بسیار بخل میورزیدند. بلاغی گاه شیرینی و شکلات میخرید تا اگر بچهای یهودی ببیند به او بدهد و چیزی از او بپرسد.
📚 ویکی فقه، محمد جواد بلاغی
#علامه_جواد_بلاغی
#زبان_عبری
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مبانی اصلی اصولگرایی🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
آزادی را نباید بد معنا کرد. آزادی یکی از بزرگترین نعمت های الهی است که یکی از شعبش آزاداندیشی است. بدون آزاداندیشی، این رشد اجتماعی، علمی، فکری و فلسفی امکان ندارد. در حوزه های علمیه، دانشگاه و محیط های فرهنگی و مطبوعاتی، هو کردن کسی که حرف تازه ای می آورد، یکی از بزرگترین خطاهاست؛ بگذارید آزادانه فکر کنند. البته من فهم غلط از آزادی را تأیید نمی کنم؛ من باز گذاشتن دست دشمن را در داخل برای اینکه مرتباً گاز سمّی تولید کند و در فضای فرهنگی یا سیاسی کشور بدمد، تأیید نمی کنم؛ من براندازی خاموش را - آنچنانی که خود امریکایی ها گفتند و عواملشان چند سال قبل در اینجا سادگی و بی عقلی کردند و به زبان آوردند - بر نمی تابم و رد می کنم؛ اما توسعه ی آزادی و رها بودن میدان برای پرورش فکر و اندیشه و علم و فهم، ربطی به اینها ندارد. ظرافتی لازم است که آدم این دو منطقه را از هم دیگر باز بشناسد و مرز اینها را معین بکند. آزادی و آزاداندیشی، یکی از مبانی اصلی اصولگرایی است.
📚 بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، ۱۳۸۵/۳/۲۹
#رهبر_انقلاب
#آزادی_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نفهمی های دوران جوانی🔹
📣 آيتالله احمدی میانجی
#آیت_الله_احمدی_میانجی
#خاطرات
#عکس_نوشت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کوزه تن🔹
✍ مولوی
جسم ها چون کوزه های بسته سر
تا که در هر کوزه چه بود آن نگر
کوزهٔ آن تن پر از آب حیات
کوزهٔ این تن پر از زهر ممات
گر به مظروفش نظر داری شهی
ور به ظرفش بنگری تو گمرهی
📚 مثنوی معنوی، دفتر ششم
#مولوی
#مثنوی_معنوی
#شعر
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹احترام برادر بزرگتر🔹
📣 حجت الاسلام سید حسن خمینی
مرحوم آقای پسندیده تنها کسی بوده که از داخل - البته آقای مطهری هم بودند - دو نفر بودند که از داخل ایران وارد هواپیما شدند. اگر آن بالا آقای مطهری را می بینید آقای مطهری با پرواز نیامدند از داخل ایران رفتند بالا. آقای پسندیده و آقای مطهری رفتند بالا. خب حالا حال و احوال و خوش و بش و اون پایین چه خبره.
گفتند: آقا بفرمایید برویم.
امام گفتند: من جلوتر از آقای پسندیده نمی روم، ایشان برادر بزرگتر است، شما بفرمایید.
خود آقای پسندیده قبل از همه گفته: خب معنا نداره من بیفتم جلو شما پشت سرمان، بالاخره این صحنه، صحنه ای است که جزو آن عکس های قرن است در ایران، عکس قرن بیستم است.
امام گفتند: نه.
امام نیامدند جلو. ابوی ما گفته اند: پس راه حل این است که من آقای پسندیده را می برم پایین توی ماشین می نشانم بر می گردم بالا، در محضر شما می رویم پایین. امام قبول می کند.
📚 مصاحبه مورخ 1393/11/13
#سید_حسن_خمینی
#امام_خمینی
#خاطرات
#احترام
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹سوءظن به خود🔹
📣 امام خمینی
اگر از اختلاف ماها، آن هم اختلافی که من شک ندارم در سر دنیاست، نه برای خدا، اگر این اختلافات موجب اختلاف بین مردم بشود و موجب این بشود که شکست بخورد جمهوری اسلامی و تا قرنها نتواند سرش را بلند کند، این جرمی است که خدا می بخشد بر ما؟ باید توجه بکنیم ما. نباید ما هی به خودمان مغرور بشویم و حسن ظن به خودمان داشته باشیم که این ماییم که چه هستیم و دیگران نیستند. باید به دیگران ما حسن ظن داشته باشیم و اعمالشان را حمل به صحت بکنیم و نسبت به خودمان سوءظن داشته باشیم و اعمالمان را تفتیش بکنیم.
📚 بیانات در دیدار با رئیس جمهور و عضو مجلس خبرگان، رئیس مجلس خبرگان و نمایندگان مجلس خبرگان، ۱۳۶۲/۴/۲۸
#امام_خمینی
#اختلاف
#غرور
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹پرسش های منطقی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
آیا اگر کسی واقعا به فکرش از نظر منطقی یک چیزی می رسد در باب خدا، در باب قیامت، در باب نبوت، فکر می کند و یک اشکال به ذهنش می رسد، حق دارد این اشکال را به دیگران بگوید که برای من در این مسئله شبهه ای پیدا شده است، بیایید این شبهه را برای من حل کنید؟ البته آزاد است. اشکالش باید حل شود. سؤال کردن در مسائل اصول دین، امر واجب و لازمی است. از پیغمبر اکرم سؤال می کردند، از علی علیه السلام سؤال می کردند، از سایر ائمه اطهار سؤال می کردند، زیاد هم سؤال می کردند و آنها هم جواب می دادند. این کتاب های احتجاجاتی که ما داریم - و غیر آنها - نشان می دهد در زمینه اصول دین در اسلام چقدر حق آزادی بیان و حق آزادی سؤال داده شده است. تا وقتی که انسان روحش روح تحقیق و کاوش است و انگیزه اش واقعا تحقیق و کاوش و فکر کردن است، اسلام می گوید بیا فکر کن، هر چه بیشتر فکر و سؤال کنی، هر چه بیشتر برایت شک پیدا شود، در نهایت امر بیشتر به حقیقت می رسی، بیشتر به واقعیت می رسی.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۲۹۷
#شهید_مطهری
#آزادی_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹وظیفه شرعی🔹
📣 آيتالله العظمی موسوی اردبیلی
برادران و خواهران گرامی! شما که صدای من و این دفاع مرا از دادگاه ها و قاضیان شرع که اکثرشان فقط برای خدا کار می کنند، می شنوید، بدانید وقتی که دیروز از یکی از برادران پرسیدم: فلان قاضی که می گویی سطح کارش این قدر بالا است، آیا حقوق می گیرد؟
گفت: نه
گفتم: اگر به عنوان حقوق نمی گیرد، برای کمک به هزینه زندگی، مبلغی به عنوان هدیه به ایشان بدهید.
گفت: ما دو سه بار این کار را کردیم، اما آن حاکم شرع گفت: من زندگی مختصری دارم و زندگی ام می گذرد و قضاوت را به عنوان یک وظیفه شرعی انجام می دهم. هر وقت برای خواندن نماز از مردم پول گرفتم، برای قضاوت هم پول می گیرم.
📚 همپای انقلاب، خطبه های نماز جمعه تهران (۱۳۶۰/۸/۲۳)، ص 26
#آیت_الله_موسوی_اردبیلی
#وظیفه_شرعی
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹به خود بپردازیم🔹
📣 آيتالله مصباح یزدی
اگر كسى به ما بگويد: «تو عيب دارى» آيا واقعاً مى نشينيم و به دنبال عيب خود مى گرديم يا بدون درنگ، پاسخ مى دهيم كه «خير، تو بى خود مى گويى، چرا اهانت مى كنى؟» بيشتر به خود بپردازيم و اين آيه شريفه را جدّى بگيريم:
《يا أيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا عَلَيكُم أَنفُسَكُم》
بايد در صدد شناخت عيوب خود باشيم. اگر خود نفهميديم و نفس حيله گر عيوب ما را بر ما مخفى كرد از دوستان كمك بگيريم، از آنها بخواهيم كه عيب هاى ما را بگويند. امام صادق عليه السلام در حديثى مى فرمايد:
《أَحَبُّ اِخواني اِلَىَّ مَن أَهدى اِلَىَّ عُيُوبي》
آن حضرت در باره كسى كه عيوبش را به او بازگو نمايد دعا مى كند و از اين عمل به «اهداء» تعبير مى كند؛ يعنى، كسى كه عيب او را بگويد، بزرگترين هديه را به او داده است. ما نيز بايد اينگونه باشيم و چنين آمادگى را داشته باشيم كه اگر شخصى عيوبمان را به ما تذكر داد، نه تنها ناراحت نشويم، بلكه خوشحال شويم و از او تشكر كنيم، مثل آينه. آيا اگر آينه اى ژوليدگى ظاهر ما را نشان داد آن را مى شكنيم يا آن را تميز نگه مى داريم تا مجدداً ظاهر ما را نشان دهد؟
گاهى هدف انتقاد كننده تبرئه خود است و به قول طلبه ها جنبه اصل مثبِت دارد. برخى افراد از ديگران انتقاد مى كنند تا وانمود كنند كه خود مشمول آن انتقاد نيستند. اين كار سودى ندارد. ما، به جاى اينكه تقصير را به گردن ديگران بيندازيم و از اين و آن انتقاد كنيم، بايد سعى نماييم خودمان نواقص خود را درك كنيم. در آن صورت، مى توانيم با روش صحيح ديگران را نيز به اين مسير سوق دهيم و كمك كنيم تا آنها نيز كمبودهاى خود را رفع كنند.
📚 مباحثی در باره حوزه، ص ۲۰۷
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#نقد_انتقاد
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹آزادی بیان🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
از اختلافات باید توبه و استغفار کنیم. اختلاف به ما ضربه میزند. اختلاف گاهی با برانگیختن احساسات قومی و مذهبی و محلی و سیاسی است؛ گاهی با به کشمکش رساندن اختلافات فکری است. اختلاف فکری ممکن است وجود داشته باشد، ایرادی هم ندارد؛ اما نباید به کشمکش برسد. این که ما به بعضی از کسانی که بر ضد اعتقادات مردم، بر ضد حقایق موجود جامعه و بر ضد تاریخ صحیح قلم فرساییهای اغواگر میکنند، اعتراض میکنیم، به خاطر همین است؛ والا ما با بیان آزاد، مسأله و مشکلی نداریم. بنده به معنای حقیقی و وسیع کلمه معتقد به آزادی بیانم؛ منتها برخی از حرف ها جایش در منبرهای عمومی نیست؛ جایش در مباحث تخصصی است. بله، چند نفر فقیه بنشینند، چند نفر حقوقدان بنشینند، چند نفر فیلسوف بنشینند، چند نفر جامعه شناس بنشینند دربارهی اساسیترین مسائل و دربارهی اصل توحید با هم بحث کنند؛ یکی رد کند، یکی قبول کند، یکی استدلال کند؛ بعد هم پخش بشود و جلوی چشم مردم قرار بگیرد؛ اما در محافل تخصصی این کار باید انجام بگیرد. در بارهی بینات انقلاب هم همین طور است؛ در بارهی مسائل اساسی نظام جمهوری اسلامی هم همین طور است؛ در مجالس تخصصی بحث انجام بگیرد. این نهضت آزاد فکری که ما مطرح کردیم، برای همین است.
📚 بیانات در دیدار کارگزاران نظام اسلامی، ۱۳۸۴/۸/۸
#رهبر_انقلاب
#آزادی_اندیشه
#کرسی_های_آزاداندیشی
#اختلاف
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کور مشعله دار🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
عالم ناپرهیزگار کور مشعلهدار است.
◽️بی فایده هر که عمر در باخت
◾️چیزی نخرید و زر بینداخت
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
#عالم
📚 به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin