🔹تکفیر و تفسیق🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
پیدایش طبقه جاهل مسلک مقدس مآب که خوارج جزئی از آنها بودند، برای اسلام گران تمام شد. گذشته از خوارج که با همه عیب ها از فضیلت شجاعت و فداکاری بهرهمند بودند، عدهای دیگر از این تیپ متنسّک به وجود آمد که این هنر را هم نداشت. اینها اسلام را به سوی رهبانیت و انزوا کشاندند، بازار تظاهر و ریا را رایج کردند. اینها چون آن هنر را نداشتند که شمشیر پولادین بر روی صاحبان قدرت بکشند، شمشیر زبان را بر روی صاحبان فضیلت کشیدند؛ بازار تکفیر و تفسیق و نسبت بیدینی به هر صاحب فضیلت را رایج ساختند. به هر حال یکی از بارزترین ممیزات خوارج جهالت و نادانیشان بود. از مظاهر جهالت شان، عدم تفکیک میان ظاهر یعنی خط و جلد قرآن و معنی قرآن بود. لذا فریب نیرنگ ساده معاویه و عمرو عاص را خوردند. در این مردم جهالت و عبادت توأم بود. علی میخواست با جهالت آنها بجنگد. اما چگونه ممکن بود جنبه زهد و تقوا و عبادت اینها را از جنبه جهالت شان تفکیک کرد، بلکه عبادت شان عین جهالت بود. عبادت توأم با جهالت از نظر علی - که اسلام شناس درجه اول است - ارزشی نداشت. لهذا آنها را کوبید و وجهه زهد و تقوا و عبادت شان نتوانست سپری در مقابل علی قرار گیرد. خطر جهالت این گونه افراد و جمعیت ها بیشتر از این ناحیه است که ابزار و آلت دست زیرک ها قرار میگیرند و سد راه مصالح عالیه اسلامی واقع میشوند. همیشه منافقان بیدین، مقدسان احمق را علیه مصالح اسلامی بر میانگیزند؛ اینها شمشیری میگردند در دست آنها و تیری در کمان آنها.
📚 جاذبه و دافعه علی علیهالسلام. ص ۱۳۶ - ۱۳۷
#شهید_مطهری
#خوارج
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹حماقت، حماقت، حماقت🔹
📣 آیت الله شهید دکتر بهشتی
این شعار تمام عمر من است. عمر من با این شعار سپری شده است. از وقتی که فهمیدم این شیوه های جنجالی جدالی طلبگی به جای اینکه هادی باشد مضل است، به توفیق الهی رها کردم. چون بنده از بحاث ترین و فریادکش ترین طلاب قم بودم، در مدرسه فیضیه، در بحث کفایه، وقتی با آقای آقا موسی شبیری با رفقا جلوی کتابخانه می نشستیم و بحث می کردیم، فریاد بنده در تمام مدرسه می پیچید. حماقت! حماقت! که چی؟ ما می خواهیم حرف همدیگر را بفهمیم. پس چرا داد سر هم بزنیم؟ توفیق الهی در یک مرحله شامل حال من شد که بتوانم این شیوه را رها کنم. ما باید آرام حرفمان را بزنیم، به حرف همدیگر گوش بدهیم، نه اینکه هنوز حرف من تمام نشده بگوییم حرفت را فهمیدم، جوابت را گوش کن، یا اگر کسی حرف زد او را ملامت کنیم که چرا حرف می زنی، تو هم جزو آدم ها بودی که حرف می زنی؟! هر کسی حق دارد حرف بزند. هر انسانی، آقایان! بنا را بر این بگذاریم که به سخن یکدیگر، به اندیشه یکدیگر، به عقیده یکدیگر احترام بگذاریم.
📚 شریعتی جستجوگری در مسیر شدن، ص ۶۱
#شهید_بهشتی
#جدال_احسن
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔷️ قلب تاریخ
🔻 دکتر علی شریعتی
◾️شهيد قلب تاريخ است
◽️هم چنان كه قلب به رگ های خشك اندام، خون، حيات و زندگی می دهد
◽️جامعه ای كه رو به مردن می رود
◽️جامعه ای كه فرزندانش ايمان خويش را به خويش از دست داده اند
◽️و جامعه ای كه به مرگ تدريجی گرفتار است
◽️جامعه ای كه تسليم را تمكين كرده است
◽️جامعه ای كه احساس مسؤوليت را از ياد برده است
◽️و جامعه ای كه اعتقاد به انسان بودن را در خود باخته است
◽️و تاريخی كه از حيات و جنبش و حركت و زايش بازمانده است
◽️شهيد همچون قلبی، به اندام های خشك مرده بی رمق اين جامعه، خون خويش را می رساند
◽️و بزرگ ترين معجزه شهادتش اين است
◽️كه به يك نسل، ايمان جديد به خويشتن را می بخشد
◽️شهيد حاضر است و هميشه جاويد
◽️كی غايب است؟
📚 پیام شهیدان به همه نسل ها
#دکتر_علی_شریعتی
#شهید
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹عاقل کیست🔹
✍ عطار نیشابوری
نقل است که امام صادق عليهالسلام از ابو حنینفه پرسید که: عاقل کیست؟
گفت: آنکه تمییز کند میان خیر و شر.
امام فرمود: بهایم نیز تمییز توانند کرد، میان آنکه او را بزنند و آنکه او را علف دهند.
ابوحنیفه گفت: نزدیک تو عاقل کیست.
گفت: آنکه تمییز کند میان دو خیر و شر تا از دو خیر، خیر الخیرین اختیار کند و از دو شر، خیر الشرین برگزیند.
📚 تذکره الاولیاء
#عطار_نبشابوری
#تذکره_اولیاء
#امام_صادق
#ابوحنیفه
#عاقل
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹دو رکن ایمان🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
مسئله ایمان، قطع نظر از اینکه آیا از حقوق انسانی است یا نه، خودش به طبع خودش زوربردار نیست. فرضاً ما بخواهیم با زور، ایمان به وجود بیاوریم خود ایمان با زور درست شدنی نیست. ایمان یعنی اعتقاد و گرایش. ایمان یعنی مجذوب شدن به یک فکر و پذیرفتن یک فکر. مجذوب شدن به یک فکر دو رکن دارد. یک رکنش جنبه علمی مطلب است که فکر و عقل انسان بپذیرد، یک رکن دیگر جنبه احساساتی آن است که دل انسان گرایش داشته باشد، و هیچ کدامش در قلمرو زور نیست، نه جنبه فکریاش و نه جنبه احساساتیاش. فکر تابع منطق است. اگر یک مسئله ریاضی را بخواهند به یک بچهای یاد بدهند باید از راه منطق یاد بدهند تا اعتقاد پیدا کند. با شلاق نمیشود به او یاد داد، یعنی شلاق که بزنند او فکرش قبول نمیکند. جنبه گرایشی و احساساتی و محبتی هم همین جور است.
📚 جهاد، ص ۷۷
#شهید_مطهری
#ایمان
#منطق
#فکر
#احساسات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مظلومیت بهشتی🔹
✍️ حجت الاسلام محمدی ری شهری
چنان فضایی علیه مرحوم بهشتی درست کرده بودند که یک وقت من از ایشان خواستم مطلبی را به امام منتقل کند، ایشان فرمود: خودت بگو. احساس کردم در فضای سیاسی موجود، ایشان احتمال می دهد اگر این مطلب را به امام منتقل کند آن گونه که باید نتیجه نخواهد داد، واقعا بهشتی مظلوم بود. سازمان منافقین هنگامی که این فضای سیاسی را در کنار یازده میلیون رای بنی صدر در برابر رای نیاوردن نامزد جامعۀ مدرسین در انتخابات ریاست جمهوری، آقای دکتر حسن حبیبی قرار می دادند، نتیجه می گرفتند که با فریب دادن بنی صدر و کشتن سردمداران حزب، به ویژۀ مرحوم شهید بهشتی به سادگی می توانند قدرت را در کشور به دست یگیرند. اما ارادۀ خداوند متعال چیزی دیگر بود. آنان نه مردم را می شناختند، نه امام را و نه چنان که امام می فرمود: شم سیاسی داشتند.
📚 خاطره ها، ج ۱، ص ۱۷۹ - ۱۸۰
#آیت_الله_محمدی_ری_شهری
#شهید_بهشتی
#منافقین
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹بوی عشق
🔻واقف گنجه ای
◽️شنیدستم که مجنون دل افگار
◾️چو شد از مردن لیلی خبردار
◽️گریبان چاک زد با آه و افغان
◾️به سوی مرقد لیلا شتابان
◽️در آن جا کودکی دید ایستاده
◾️به سر عمامه مشکین نهاده
◽️نشان مرقد لیلا از او جست
◾️پس آن کودک بخندید و بدو گفت
◽️که ای مجنون تو را گر عشق بودی
◾️ز من کی این تمنا مینمودی
◽️برو در این بیابان جستجو کن
◾️ز هر خاکی کفی بردار و بو کن
◽️ز هر خاکی که بوی عشق برخاست
◾️یقین کن تربت لیلی همان جاست
◽️تو هم واقف در این دیر جگرسوز
◾️رموز عشق از آن کودک بیاموز
#واقف_گنجهای
#لیلی_مجنون
#شعر
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مسجد بهلول🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
می گویند مسجدی می ساختند، بهلول سر رسید و پرسید: چه می کنید؟
گفتند: مسجد می سازیم.
گفت: برای چه؟
پاسخ دادند: برای چه ندارد، برای رضای خدا.
بهلول خواست میزان اخلاص بانیان خیر را به خودشان بفهماند، محرمانه سفارش داد سنگی تراشیدند و روی آن نوشتند مسجد بهلول؛ شبانه آن را بالای سر در مسجد نصب کرد. سازندگان مسجد روز بعد آمدند و دیدند بالای در مسجد نوشته شده است مسجد بهلول، ناراحت شدند؛ بهلول را پیدا کرده به باد کتک گرفتند که زحمات دیگران را به نام خودت قلمداد می کنی؟!
بهلول گفت: مگر شما نگفتید که مسجد را برای خدا ساخته ایم؟ فرضاً مردم اشتباه کنند و گمان کنند که من مسجد را ساخته ام، خدا که اشتباه نمی کند.
چه بسا کارهای بزرگی که از نظر ما بزرگ است و در نزد خدا پشیزی نمی ارزد.
📚 عدل اسلامی، ص ۲۷۹
#شهید_مطهری
#اخلاص
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تهذیب جامعه🔹
📣 امام خمینی
بر عهدۀ کی است که جامعه را تهذیب کند؟ بر عهدۀ علما، بر عهدۀ دانشمندان، بر عهدۀ اندیشمندان، بر عهدۀ ائمۀ جمعه، بر عهدۀ مدرسین، بر عهدۀ علمای بلاد. همه باید بکنند، اما آن که خودش را به این زیّ در آورده و خودش را به صورت معلم، استاد، مدرس، فقیه، دانشمند و امثال اینها نمایش میدهد، این اگر بخواهد تهذیب کند جامعه را، اول از خودش باید شروع کند، و بعداً تکلیف دارد که جامعۀ خودش را تهذیب کند. اگر خودش تهذیب نشود نمیتواند جامعه را تهذیب کند. کسی که خودش فاسد است، نمیتواند کلامش را یک طوری ادا کند که مردم صحیح بشوند، تأثیر ندارد. آن وقتی کلام تأثیر دارد که از قلب مهذّب و پاک بیرون بیاید، اگر چنانچه از قلب ناپاک بیرون بیاید و از قلب شیطانی بیرون بیاید، به زبان شیطانی گفته بشود، این تأثیر نمیتواند بکند در قلب اشخاص. و اگر چنانچه قلب، قلب رحمانی شد، الهی شد، توجّه به خدا کرد، از خدا همه چیز را خواست، همه چیز را به دست او دانست، او میتواند که مردم را تهذیب کند.
📚 بیانات در دیدار با رئیس جمهور، اعضای مجلس خبرگان و ائمۀ جمعۀ سراسر کشور، ۱۳۶۳/۱۱/۱۴
#امام_خمینی
#تهذیب_نفس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹انسانیت بزرگ🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
فرض کنیم شخصی یک عالم بزرگ باشد و فضیلت دیگری غیر از علم نداشته باشد، یعنی کسی باشد که فقط می خواهد یک کشف جدید کند، تحقیق جدید کند. این یک فکر و اندیشه بزرگ است، یعنی یک اراده بزرگ و یک همت بزرگ در راه علم است. آن دیگری یک افزون طلب بزرگ است که همیشه دنبال ثروت می رود و ثروت برای او هدف است، یک شهوت بزرگ است، یک حرص بزرگ است. دیگری یک رقابت بزرگ است، دیگری یک کینه توزی بزرگ است، دیگری یک حسادت بزرگ است، دیگری یک جاه طلبی بزرگ است. تمام اینها خودپرستی های بزرگ هستند. هیچ یک از اینها را نمی شود بزرگواری دانست؛ بزرگی هست ولی بزرگواری نیست. بزرگواری مسئله ای است که از جنبه روانی و فلسفی بسیار قابل توجه است و آن اینکه انسان در ضمیر و روح و روان خودش و به تعبیر قرآن در فطرت خودش غیر از این گونه بزرگی ها - که بازگشتش به خودپرستی های بزرگ است - یک نوع احساس بزرگی دیگری در وجود خود می کند که از این نوع ها نیست؛ آن را باید گفت انسانیت بزرگ.
📚 آزادی معنوی، ص ۲۰۰
#شهید_مطهری
#بزرگی_و_بزرگواری
#انسانیت_بزرگ
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹روح بزرگ🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
بنده از همین حالا به برادرها و خواهرها عموما و به برادرها و خواهرهایی که در روزنامه و نشریات یا در بخش تبلیغات و اعزام مبلغ هستند، خصوصا عرض می کنم که مبادا زبان و قلم دیگران نسبت به آقای بنی صدر یا اشخاص اطراف ایشان بی مهار و بی تقوا بشود و آن وقت بگویند آقای بنی صدر دیگر هیچ کمال و ارزشی ندارد. نخیر! دارای کمالات و ارزش هایی بودند و هستند. دارای ضدارزش هایی هم بودند و هستند و آنچه هست نتیجه ی جمع بندی آنهاست.
اگر بی انصافی و بی عدالتی حتی در این برخوردها به اخلاق ما رخنه کند، آن وقت ما هم به پاکی و طهارت و نورانیت این اسلام ضربه زده ايم. در حوزههای تشکیلاتی هم اگر همین طور منصفانه بنشینیم و انتقاد کنیم، بسیار خوب است. از آقای بنی صدر باید همان گونه انتقاد بشود که فرض کنید دارید از خودمان انتقاد می کنید، نه بیش از آن.
📚 تشکیلات بهشتی، محسن ذوالفقاری، ص ۱۱۸
#شهید_بهشتی
#بنی_صدر
#انتقاد
#انصاف
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin