🔹دعوت حق🔹
📣 امام خمینی
شما آقایانی که میخواهید مردم را دعوت کنید به آخرت، دعوت کنید به صفات کذا، باید قدم اول را خودتان بردارید تا دعوت تان دعوت حق باشد، والاّ دعوت حق است، دعوت کن شیطان است، از زبان شیطان دعوت میکند انسان. آن هم که درس توحید میگوید، آن هم همین طور است که اگر چنانچه در او آن منیّت باشد، زبان، زبان شیطان است و درس توحید را به زبان شیطان میگوید. شما آقایانی که میخواهید بروید در جاهای دیگر و تربیت کنید مردم را، ملتفت باشید که یک وقت خدای نخواسته، خودتان آلوده نباشید و آنها را دعوت کنید.
📚 بیانات در دیدار با روحانیون و طلاب حوزه علمیه قم، روحانیون اهل تسنن ترکمن صحرا، سیستان و بلوچستان و ... ۱۳۶۴/۲/۱۶
#امام_خمینی
#تهذیب_نفس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خجل کن🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
گله کردم پيش يکی از مشايخ که فلان به فساد من گواهی داده است.
گفت: به صلاحش خجل کن
◽️تو نيکو روش باش تا بدسگال
◾️به نقص تو گفتن نيابد مجال
◽️چو آهنگ بر بط بود مستقيم
◾️کی از دست مطرب خورد گوشمال؟
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹آزادی، اخلاق، منطق🔹
✍ رهبر معظم انقلاب اسلامی
نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت و «نقد و انتقاد» را به کالای قاچاق و یا امری تشریفاتی، تبدیل کرد، چنانچه نباید به جای مناظره، به «جدال و مراء»، گرفتار آمد و به جای آزادی، به دام هتاکی و مسئولیت گریزی لغزید. آن روز که سهم «آزادی»، سهم «اخلاق» و سهم «منطق»، همه یکجا و در کنار یکدیگر اداء شود، آغاز روند خلاقیت علمی و تفکر بالنده دینی در این جامعه است و کلید جنبش «تولید نرمافزار علمی و دینی» در کلیه علوم و معارف دانشگاهی و حوزوی زده شده است. بی شک آزادی خواهی و مطالبه فرصتی برای اندیشیدن و برای بیان اندیشه توأم با رعایت «ادب استفاده از آزادی»، یک مطالبه اسلامی است و «آزادی تفکر، قلم و بیان»، نه یک شعار تبلیغاتی بلکه از اهداف اصلی انقلاب اسلامی است.
📚 پاسخ به نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد کرسیهای نظریهپردازی، ۱۳۸۱/۱۱/۱۶
#رهبر_انقلاب
#آزادی
#اخلاق
#منطق
#مناظره
#نقد_انتقاد
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تک روی و تک اندیشی🔹
📣 آيتالله مصباح یزدی
بايد عيب كارهاى خود را به هم گوشزد كنيم؛ ابتدا در صدد يافتن ريشه عيب ها باشيم و تا اندازه اى كه مى توانيم، با ريشه آنها مبارزه كنيم.
اگر روحانيت واقعاً بخواهد به اسلام خدمت كند و به شكل يك نهاد زنده در اين كشور باقى بماند، كه بايد بماند، لازم است به دنبال يافتن عيب كار خود باشد و هر روحانى در حدّى كه مى تواند سعى كند كه عيب هاى خود را برطرف سازد.
يكى از بزرگترين عيب هاى نظام آخوندى تكروى و تك انديشى است. اگر بخواهيم با آن مبارزه كنيم بايد هر طلبه در حوزه كار خود با اين طرز فكر و طرز رفتار مبارزه كند؛ يعنى، على رغم آن كه بيست سال يا قدرى كمتر يا بيشتر با اين روش خو گرفته است و اين سبك عمل موافق ميل و دلخواه انسان نيز مى باشد، با آن مبارزه كند و تصميم بگيرد كه با تكروی ها و تك انديشى ها مبارزه كند.
📚 مباحثی در باره حوزه، ص ۲۰۴
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#روحانیت
#آسیب_شناسی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹قدم به قدم🔹
📣 امام خمینی
من خوف این را دارم که مردم به واسطۀ امثال من به بهشت بروند؛ آنها برای خدا توجه به آقایان دارند، و ما هم و شما هم دعوت میکنید مردم را به خیر و صلاح؛ من خوف این را دارم که آنها برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم. و آن خوف زیادی که من دارم این است که ما روبرو بشویم با آنها، ما در جهنم باشیم، آنها در بهشت باشند و اشراف به ما پیدا کنند. و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیدهاند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجۀ سُفلی.
این یک خوفی است که بسیاری از اوقات من متذکرش هستم. و یک قصهای را که برای من نقل کردهاند که یکی از تجار پیش یکیاز علمای بزرگ ـ حالا کی بوده است نمیدانم ـ رفته است و گفته است که آقا! اگر پشت کتابی یک چیزی نوشتهاند به ما هم بگویید، کتابها معلوم، اما اگر پشت کتابی چیزی نوشتهاند که شما از آن مطلع هستید به ما هم بگویید برای اینکه ما میبینیم که شما ما را دعوت میکنید به خیر و صلاح، و خودتان نیستید اصلش. معلوم میشود یک مطلب دیگری در کار است. آن آقا گریه کرده است ـ از قراری که گفتهاند ـ و گفته است حاجی هیچ چیز دیگری نیست و ما فاسد هستیم.
اینطور هم نیست که انسان خیال کند که شیطان میآید ابتدائاً به آدم میگوید که بیا برو طاغوتی بشو، این را نمیگوید. قدم به قدم انسان را پیش میبرد، وجب به وجب انسان را پیش میبرد. امروز اینکه اشکالی ندارد، اگر جلویش را گرفتید طمعش بریده میشود و اگر جلویش را نگرفتید فردا یک قدم دیگر جلو میرود. یک وقت میبینید که این طلبه زاهد عابد که در مدرسه زندگی میکرد با آن وضعی که همه میدانید، متحول شد به یک نفر انسان طاغوتی به حدود خودش، و از آن وضع طلبگی که مشایخ ما بر آن وضع بودهاند یک وقت خارج شده است و شده است یک انسانی که همۀ همّش صرف دنیاست، به تدریج میشود این امور. از قدم اول انسان باید جلویش را بگیرد. اگر مبتلا شد، ابتلا دیگر پشت سر هم میآید. اینطور نیست که انسان یک وقتی بعد از اینکه ریشۀ دنیا در دل انسان قوی شد بتواند بکند آن را.
📚 بیانات در دیدار با رئیس جمهور و عضو مجلس خبرگان، رئیس مجلس خبرگان و نمایندگان مجلس خبرگان، ۱۳۶۲/۴/۲۸
#امام_خمینی
#تهذیب_نفس
#روحانیت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خوی بد🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
◽️پير مردی لطيف در بغداد
◾️دختر خود به کفش دوزی داد
◽️مردک سنگ دل چنان بگزيد
◾️لب دختر که خون ازو بچکيد
◽️بامدادان پدر چنان ديدش
◾️پيش داماد رفت و پرسيدش
◽️کای فرومايه اين چه دندانست
◾️چند خائی لبش نه انبانست
◽️به مزاحمت نگفتم اين گفتار
◾️هزل بگذار و جد ازو بردار
◽️خوی بد در طبيعتی که نشست
◾️ندهد جز به وقت مرگ از دست
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹ثروتمند مقروض🔹
📣 آیت الله العظمی شبیری زنجانی
یکی از علت های نفوذ مردمی حاج میرزا جوادآقا مجتهد تبریزی این بود که در قضای حوائج مردم بی اختیار بود و بر خود لازم می دانست به هر قیمتی کار مردم را درست کند.
ویژگی دیگر وی این بود که در بذل و بخشش نمونه بود. عوايد ملکی حاج میرزا جوادآقا در سال حدود صد هزار تومان بود. در آن تاریخ {زمان ناصرالدینشاه} این مبلغ معادل یک سی ام بودجه کل کشور بود، چون من از نوه ناصرالدینشاه، معیرالممالک شنیدم، تمام بودجه کشور در آن زمان شش کرور یعنی سه میلیون تومان بود.
مرحوم آقای مجتهدی می گفت: حاج میرزا جوادآقا با آن عوايد ملکی در آخر سال مقروض بود، از بس که برای مردم خرج می کرد.
📚 جرعه ای از دریا، ج ۳، ص ۳۳۱
#آیت_الله_شبیری_زنجانی
#مجتهد_تبریزی
#خاطرات
#سخاوت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹علم، عمل نیست🔹
✍ آیت الله ابراهیم امینی
باز هم تکرار میکنم مشکل اساسی ما این است که علم را به جای عمل میگیریم، در صورتی که علم، عمل نیست. علم تنها ما را رستگار نمیکند، بلکه عمل لازم داریم.
مثل عالم بدون عمل مثل بیماری است که از علم پزشکی کاملا آگاه باشد، بیماری ها را خوب بشناسد، خواص داروها و طریق پیشگیری و معالجه امراض را خوب بداند، علم پزشکی را برای دانشجویان تدریس کند، کتاب بنویسد، بیماران را ویزیت کند و نسخه بنویسد، ولی از بیماری خودش به کلی غافل باشد و در صدد علاج بر نیاید. معلوم است که سرنوشت چنین پزشک بیماری جز شدت یافتن و مزمن شدن بیماری و در نهایت مرگ، چیزی نخواهد بود.
اگر ده ها هزار بیمار را معالجه کند و صدها دانشجو را پرورش دهد و ده ها کتاب هم بنویسد، هیچ کدام اینها از تشدید بیماری و تعجیل در مرگ او جلوگیری نخواهد کرد.
📚 خودسازی (تزکیه و خودسازی)، فصل بزرگترین مشکل ما
#آیت_الله_ابراهیم_امینی
#روحانیت
#خودسازی
#تهذیب_نفس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹آنجا نرمتر است🔹
✍ علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی
اين مرد (علامه طباطبائی)، جهانی از عظمت بود؛ عيناً مانند يك بچه طلبه در كنار صحن مدرسه روی زمين می نشست و نزديك به غروب در مدرسۀ فيضيّه می آمد، و چون نماز بر پا می شد مانند سائر طلاّب نماز را به جماعت مرحوم آيت الله آقای حاج سيّد محمّد تقی خونساری می خواند.
آنقدر متواضع و مؤدّب، و در حفظ آداب سعی بليغ داشت كه من كراراً خدمتشان عرض كردم: آخر اين درجه از ادبِ شما و ملاحظات شما ما را بی ادب می كند! شما را به خدا فكری به حال ما كنيد!
از قريب چهل سال پيش تا به حال ديده نشد كه ايشان در مجلس به متّكا و بالش تكيه زنند، بلكه پيوسته در مقابل واردين، مؤدّب، قدری جلوتر از ديوار می نشستند؛ و زير دست ميهمانِ وارد. من شاگرد ايشان بودم و بسيار به منزل ايشان می رفتم، و به مراعات ادب می خواستم پائينتر از ايشان بنشينم؛ ابداً ممكن نبود.
ايشان بر می خاستند، و می فرمودند: بنابراين ما بايد در درگاه بنشينيم يا خارج از اطاق بنشينيم!
در چندين سال قبل در مشهد مقدّس كه وارد شده بودم، برای ديدنشان به منزل ايشان رفتم. ديدم در اطاق روی تشكي نشستهاند - به علّت كسالت قلب طبيب دستور داده بود روی زمين سخت ننشينند - ايشان از روی تُشك برخاستند و مرا به نشستن روی آن تعارف كردند، من از نشستن خودداری كردم. من و ايشان مدّتی هر دو ايستاده بوديم، تا بالاخره فرمودند: بنشينيد، تا من بايد جملهای را عرض كنم!
من ادب نموده و اطاعت كرده و نشستم. و ايشان نيز روی زمين نشستند، و بعد فرمودند: جملهای را كه می خواستم عرض كنم، اينست كه: «آنجا نرمتر است.»
📚 مهر تابان، ص ۸۲
#علامه_طهرانی
#علامه_طباطبایی
#خاطرات
#تواضع
#ادب
#اخلاق
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تطهیر لباس🔹
✍ علامه طباطبایی
در مكارم گويد: چون طفل صغيرى را براى دعا، يا نام گذارى به حضور پيغمبر اكرم مىآوردند، حضرت براى احترام كسانش او را در دامن خود مىگذارد.
گاهى اتفاق مىافتاد كه طفل در دامن پيغمبر ادرار مىكرد. از كسانى كه ناظر بودند، به روى كودك صيحه مىزدند. نبى اكرم صلى الله عليه و آله مىفرمود: با تندى از ادرار كودك جلوگيرى نكنيد.
طفل را آزاد مىگذاشت تا ادرار كند. موقعى كه دعا، يا نامگذارى تمام مىشد، كسان طفل در نهايت مسرت، كودك خود را مىگرفتند، و آزردگى و ملالت خاطر در پيغمبر احساس نمىكردند. موقعى كه آنان مىرفتند، حضرت لباس خود را تطهير مىفرمود.
📚 سنن النبی، حدیث ۶۷
#علامه_طباطبایی
#پیامبر_اسلام
#کودکان
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin