🔹خردمند🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
ملک از خردمندان جمال گیرد و دین از پرهیزگاران کمال یابد. پادشاهان به صحبت خردمندان از آن محتاجترند که خردمندان به قربت پادشاهان.
◽️پندی اگر بشنوی ای پادشاه
◾️در همه عالم به از این پند نیست
◽️جز به خردمند مفرما عمل
◾️گرچه عمل کار خردمند نیست
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
#خردمند
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹رقابت شیطانی🔹
📣 امام خمینی
گویندگان ما، نویسندگان ما هر چند هم بسیار خوب باشند و بسیار متعهد باشند، لکن گمان نکنند که از آن شرور باطنی پاک شدند؛ از آن شیطان باطن پاک شدند. توجه کنند که شیطان باطنی انسان تا آخر هم همراه انسان هست. گاهی این شیطان کاری میکند که انسان خودش را به هلاکت برساند که رفیقش را به هلاکت برساند. شما این قصه را شنیدهاید که یک نفر بندهای داشت و به او بسیار محبت کرد و بسیار تربیت کرد بعد گفت به او: من در مقابل این همه محبت که به تو دارم فقط یک خواهش از تو دارم، آن این است که بیا بالای پشت بام این همسایۀ من که رقیب من است سرِ من را بِبُر! انسان یک همچو موجودی است که حاضر است سرش را بِبُرد که رقیبش از بین برود. اصطلاح دیرینۀ ما این است که «خرِدیزه»، که یک قسم از خرهای فضول است، خودش را به چاه میاندازد که به صاحبش ضرر بزند! انسان یک همچو موجودی است. انسان یک همچو موجود پیچیدهای است.
📚 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم، نمایندگان و مسئولان سیاسی عقیدتی شهربانیهای سراسر کشور و ...، ۱۳۵۹/۱۲/۴
#امام_خمینی
#رقابت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خود خواهی🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
از خودخواهی ها باید استغفار کنیم. خودخواهی نقطهی مقابل خداخواهی است. دل خودخواه به همان اندازه که خودخواه و خودپرست است، از خداخواهی و خداپرستی دور است. این خودخواهی به معنای وسیع کلمه است؛ یعنی شامل حمایت بی استدلال و متعصبانه و حمیتآمیز از خود، از حزب خود، از جناح خود، از خویشاوند و وابستهی خود و از دوست و رفیق صمیمی خود است؛ این غلط است. بسیاری از اختلافاتی که در جامعهی سیاسی کشور ما وجود داشت، ناشی از همین بود. بنده سال ها پیش - شاید بیست سال پیش - گفتم اختلافاتی که به عنوان چپ و راست بروز می کند، مثل اختلافات قبیلهیىِ زمان قدیم است. نگذاریم این حالت ادامه پیدا کند؛ نگذاریم این خودخواهی ها در ما رسوخ کند و منشأ اثر شود.
📚 بیانات در دیدار کارگزاران نظام، ۱۳۸۴/۸/۸
#رهبر_انقلاب
#خود_خواهی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹غرور علمی و قدرت توجیهگری🔹
✍ آیت الله ابراهیم امینی
اهل علم نیز مانند دیگران، برای نجات از هلاکت و نیل به سعادت و کمال، نیاز به تقوا و تزکیه و تهذیب نفس و جدیت در عبادت و عمل صالح دارند، لیکن بزرگترین مشکل ما غرور علمی و قدرت توجیهگری است. علم و دانش که باید باعث تنبّه و بیداری و خوف و خشیت باشد و انسان را به کوشش و جدیت در عمل وادار کند، متأسفانه گاهی موجب غرور و جهالت میشود و وسیله توجیهگری و بهانهجویی و عذر تراشی میگردد. شیطانی که در کمین ما نشسته از سایر شیاطین حیلهگرتر و مکارتر است. در راه اغواگری حتی از موقعیت دینی و علمی ما نیز استفاده میکند و از طریق بهترین کارها که باید ما را به بهشت هدایت کند به دوزخ میفرستد.
ما گناهان و اخلاق رذیله را خوب میشناسیم و از کیفر و تبعات آنها کاملا آگاهیم، لیکن در اثر توجیهات و عذرتراشیهای غلط مغرور شدهایم. ممکن است دروغ بگوییم، غیبت بکنیم، تهمت بزنیم، حیثیت و آبروی افراد را ببریم، خلف وعده بکنیم، حقوق افراد را تضییع نماییم، خانوادهمان را اذیت کنیم، بر طبق دلخواه و برای حفظ شخصیت خودمان، بیت المال را به مصرف برسانیم، تکبر داشته باشیم، وظائف فردی و اجتماعی را انجام ندهیم، بدون اینکه مسؤولیتی را بپذیریم و به اسلام خدمت کنیم تا آخر عمر از سهم امام ارتزاق نماییم، لیکن به وسیله قدرت علمی همه را تأویل و توجیه و تجویز کنیم و بدین وسیله وجدانمان را قانع سازیم. ولی باید بدانیم که این تأویلات و توجیهات و عذرتراشیها از نیرنگهای شیطان و نفس اماره است و در قیامت پاسخگوی زشتی اعمال ما نخواهد شد. ممکن است با این عذرتراشی ها وجدانمان را قانع سازیم، لیکن در قیامت پاسخ خدا را چگونه خواهیم داد؟!.
📚 خودسازی (تزکیه و خودسازی)، فصل بزرگترین مشکل ما
#آیت_الله_ابراهیم_امینی
#روحانیت
#خودسازی
#تهذیب_نفس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹اسلام دین جنگ و صلح🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
آیا اسلام دین جنگ است یا دین صلح؟ اگر دین صلح است، تا آخر باید آن روش را ادامه می دادند و می گفتند اساساً جنگ کار دین نیست، کار دین فقط دعوت است، تا هر جا که پیش رفت رفت، هر جا هم نرفت نرفت؛ و اگر اسلام دین جنگ است، پس چرا در سیزده سال مکه به هیچ وجه اجازه ندادند که مسلمین حتی از خودشان دفاع کنند، دفاع خونین؛ یا اینکه نه، اسلام، هم دین صلح است و هم دین جنگ، در یک شرایطی نباید جنگید و در یک شرایطی باید جنگید. باز ما حضرت رسول را می بینیم که در همان دوره مدینه هم در یک مواقعی با مشرکین یا با یهود و نصاری می جنگد و در یک مواقع دیگر حتی با مشرکین قرارداد صلح می بندد، هم چنان که در حدیبیه با همین مشرکین مکه که الَدُّ الخصام پیغمبر بودند و از همه دشمن های پیغمبر سرسخت تر بودند، علیرغم تمایل تقریباً عموم اصحابش قرارداد صلح امضا کرد. باز در مدینه می بینیم پیغمبر با یهودیان مدینه قرارداد عدم تعرض امضا می کند.
📚 سیری در سیرۀ ائمۀ اطهار، ص: 52
#شهید_مطهری
#جنگ
#صلح
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مسیر راستین🔹
📣 آیت الله شهید دکتر بهشتی
اين روزها مكرر از من مى پرسند نظرت درباره فلان گروه چيست؟ نظرت درباره فلان شخص چيست؟ پاسخ من اين است: نظـر من اين است كه از جمهورى اسلامى ما، يك نظام اسلامى خالص، موفق، پيروز و نيرومند به وجود آيد؛ يك جريان كه در آن بسيارى از كسانى كه امـروز آنها را رد مى كنيد و نمى پسنديد قرار بگيرند و ساخته شوند؛ و به صورت رهپويان و روندگان راهى در آيند كه آنها را عاشقانه دوست داشته باشند. اصلاً تا جامعه ما به چنين وضعى در نيايد، انقلاب مـا در مسير راستين خود قرار نگرفته است.
📚 دکتر شریعتی جستجوگری در مسیر شدن، ص ۲۸
#شهید_بهشتی
#انقلاب_اسلامی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹دو هواپیما اجناس لوکس🔹
📣 حجتالاسلام ناطق نوری
شایع کرده بودند که زمانی که شهید بهشتی از آلمان برگشته، دو هواپیما اجناس لوکس برای منزلش آورده و در خانه اشرافی زندگی می کند و دارای نوکر و کلفت است. عده ای رفته بودند جلوی منزل ایشان که مثلا خانه ایشان را ببینند. همسر شهید بهشتی به این عده گفته بود: آن نوکر و کلفتی که می گویند من هستم. این هم زنبیل اجناسی است که خریداری کردم.
📚 خاطرات حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری، ج ۱، ص ۱۰۳
#حجت_الاسلام_ناطق_نوری
#شهید_بهشتی
#تخریب
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹ما مُقتدی هستيم🔹
✍ علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی
از همان زمان طلبگی ما در قم، كه من زياد به منزل علامه طباطبایی می رفتم، هيچگاه نشد كه بگذارند ما با ايشان به جماعت نماز بخوانيم. و اين غصّه در دل ما مانده بود كه ما جماعت ايشان را ادراك نكردهايم؛ و از آن زمان تا به حال، مطلب از اين قرار بوده است. تا در ماه شعبان كه به مشهد مشرّف شدند و در منزل ما وارد شدند، ما اطاق ايشان را در كتابخانه قرار داديم تا با مطالعۀ هر كتابی كه بخواهند روبرو باشند. تا موقع نماز مغرب شد. من سجّاده برای ايشان و يكي از همراهان كه پرستار و مراقب ايشان بود پهن كردم و از اطاق خارج شدم كه خودشان به نماز مشغول شوند، و سپس من داخل اطاق شوم و به جماعتِ اقامه شده اقتدا كنم؛ چون می دانستم كه اگر در اطاق باشم ايشان حاضر برای امامت نخواهند شد.
قريب يك رُبع ساعت از مغرب گذشت. صدائی آمد، و آن رفيق همراه مرا صدا زد، چون آمدم گفت: ايشان همين طور نشسته و منتظر شما هستند كه نماز بخوانند.
عرض كردم: من اقتدا می كنم!
گفتند: ما مُقتدی هستيم!
عرض كردم: استدعا می كنم بفرمائيد نماز خودتان را بخوانيد!
فرمودند: ما اين استدعا را داريم.
عرض كردم: چهل سال است از شما تقاضا نمودهام كه يك نماز با شما بخوانم تا به حال نشده است؛ قبول بفرمائيد!
با تبسّم مليحی فرمودند: يك سال هم روی آن چهل سال.
و حقّاً من در خود توان آن نمی ديدم كه بر ايشان مقدّم شده و نماز بخوانم، و ايشان به من اقتدا كنند؛ و حالِ شرم و خجالت شديدی به من رخ داده بود.
بالاخره ديدم ايشان بر جای خود محكم نشسته و به هيچ وجه من الوجوه تنازل نمی كنند؛ من هم بعد از احضار ايشان صحيح نيست خلاف كنم، و به اطاق ديگر بروم و فُرادی نماز بخوانم.
عرض كردم: من بنده و مطيع شما هستم؛ اگر امر بفرمائيد اطاعت می كنم!
فرمودند: امر كه چه عرض كنم! امّا استدعای ما اين است!
من برخاستم و نماز مغرب را به جای آوردم، و ايشان اقتدا كردند. و بعد از چهل سال علاوه بر آنكه نتوانستيم يك نماز به ايشان اقتدا كنيم امشب نيز در چنين دامی افتاديم.
خدا می داند آن وضع چهره و آن حال حيا و خجلتی كه در سيمای ايشان توأم با تقاضا مشهود بود، نسيمِ لطيف را شرمنده می ساخت، و شدّت و قدرتش جماد و سنگ را ذوب می كرد.
📚 مهر تابان، ص ۸۳
#علامه_طهرانی
#علامه_طباطبایی
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹حق برای حق🔹
📣 امام خمینی
باید اشخاصی که میخواهند صحبت کنند ببینند که آیا حق را میخواهند برای حق؟ بزرگتر چیزی که انسان اگر آن را داشته باشد کمال بزرگ دارد این است که حق را برای حق بخواهد. از حق خوشش بیاید برای اینکه حق است و از باطل متنفر باشد برای اینکه باطل است. اگر حق به دست دشمنش هم اجرا شد، این مالکیت را داشته باشد بر نفس خودش که آن حق را تعریف کند. و اگر باطل از فرزندش یا دوستانش وجود پیدا کرد، این مالکیت را داشته باشد که از او تنفر داشته باشد و اظهار تنفر کند. کسانی که حق را برای حق خواهند اندکاند، بسیار اندک. کسانی که باطل را برای باطل بودنش بُغض بر آن دارند و تنفر از آن دارند اندکاند، و بسیار اندک. انسان خودش هم نمیتواند بفهمد که چه کاره است. انسان باید یک کسی که دشمن او هست پیش او برود ببیند قضاوت او نسبت به این چه هست، تا عیب های خودش را بتواند بفهمد. انسان نمیتواند از دوستان خودش تعلیم بگیرد. انسان باید از دشمنان خودش تعلیم بگیرد. وقتی که یک صحبتی میکند ببیند دشمن ها چه میگویند؛ و تفکر کند که عیب ها را دشمنها میفهمند. دوست ها هر چه هم شما عیب داشته باشید و ما عیب داشته باشیم، برای اینکه حق را برای حق نمیخواهند و باطل را برای اینکه باطل است دشمن ندارند، به ما میآیند و به شما میآیند و میگویند که چه قدر خوب صحبت کردی و چه مقالۀ خوبی نوشتی؛ چه مقالۀ کوبندهای بود این؛ چهطور حریف خودت را منزوی کردی؛ چه طور حرف های حریف خودت را ولو هم صحیح بود، باطل کردی! دوستان انسان، دشمنان واقعی انساناند. و دشمنان انسان، دوستان واقعی انساناند. انسان باید از کسانی که بر او خرده میگیرند از آنها یاد بگیرد. کسانی که از او تعریف میکنند بداند که این زبان؛ زبان تعریف؛ خصوصاً در یک اموری که جای انتقاد است تعریف میکنند، این همان زبان شیطانی است و آن هم تأییدش تأیید شیطانی است. گویندگان ما، نویسندگان ما، کسانی که در این موقع میخواهند صحبت بکنند، توجه داشته باشند که آیا مالک خودشان هستند؟
📚 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم، نمایندگان و مسئولان سیاسی عقیدتی شهربانیهای سراسر کشور و ...، ۱۳۵۹/۱۲/۴
#امام_خمینی
#خودسازی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹اندیشه پویا🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
علامه حلّى و شيخ طوسى دو فقيه معروف هستند و هـر دو داراى كتاب هاى فراوان. ما مى بينيم كه در مورد يك مسئله فقهى، علامه حلى در كتاب هاى مختلف، فتاوى گوناگون دارد. يعنى انديشه اش پوياست. و عجيب اين است كه او گاهى در يك كتاب فقهى مسئله اى را بر حسب نیاز در دو جا مطرح كرده؛ يك بار در آغاز كتاب و يك بار در پايان آن، و تا كتاب را به آخر نرسانده داراى يك برداشت جديد مى شده و درباره همان مسئله در پايان كتاب، در اواخر كتاب، يك فتواى جديد مى دهد. اين ويژگى انديشه هاى پويا و پرتوان است.
📚 دکتر شریعتی جستجوگری در مسیر شدن، ص ۱۰۶
#شهید_بهشتی
#علامه_حلی
#شیخ_طوسی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹برخورد اندیشه ها🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
شما در کجای تاریخ عالم دیده اید که در حکومتی که لااقل به ظاهر خیلی قسمت هایش مذهبی بوده و همه مردمش احساسات مذهبی دارند، به غیر مذهبی ها آن اندازه آزادی بدهند که بیایند در مدینه در مسجد پیغمبر و در مکه در مسجدالحرام بنشینند و آزادانه اصول دین را انکار کنند؛ فردی برود در مسجد مدینه بنشیند و خدا را انکار کند، درباره خدا بحث کند و بگوید من خدا را قبول ندارم؛ دیگری بیاید در مسجدالحرام بنشیند و حج را مسخره کند، بگوید من این عمل را قبول ندارم، من خدا را قبول ندارم، پیغمبر را قبول ندارم. ولی در تاریخ اسلام، ما اینها را می بینیم و به دلیل همین آزادی ها بود که اسلام توانست باقی بماند. اگر در صدر اسلام تا کسی می آمد در مدینه می گفت من خدا را قبول ندارم، می گفتند بزنید، بکشید، امروز اسلامی وجود نداشت. اسلام به این دلیل باقی مانده که با شجاعت و صراحت با افکار مختلف مواجه شده است.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۴۷
#شهید_مطهری
#آزادی_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹فعل نکو
🔻مولوی
◽️محسنان مردند و احسان ها بماند
◾️ای خنک آن را که این مرکب براند
◽️ظالمان مردند و ماند آن ظلم ها
◾️وای جانی کو کند مکر و دها
◽️گفت پیغامبر خنک آن را که او
◾️شد ز دنیا ماند ازو فعل نکو
◽️مرد محسن لیک احسانش نمرد
◾️نزد یزدان دین و احسان نیست خرد
📚 مثنوی معنوی، دفتر چهارم
#مولوی
#مثنوی_معنوی
#شعر
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin