🔹تقوا🔹
📣 امام خمینی
در اسلام تقوا مطرح است. آنکه تقوا دارد، هر که تقوایش زیادتر است، پیش خدا کرامتش زیادتر است. آن کارمندی که در کارمندیاش تقوا دارد، آن نخست وزیری که در نخست وزیریاش تقوا دارد، تقوای سیاسی دارد، آن وزرایی که تقوا دارند، در کارهایی که میکنند متقی هستند، با خدا هستند، آن رئیس جمهوری که تقوا دارد، الهی است، اینها کریمند. و اگر خدای نخواسته تقوا در کار نباشد، همه از نظر خدا منفیاند. آن روزی که بر ملتْ تقوا پیدا بشود ملت برومند است، کریم است، پیش خدا «اکرم» است؛ إنّ أکرَمَکمْ عِنْدَاللّهِ أتقی کمْ استثنا ندارد. پیغمبر اکرم برای اینکه اَتْقای ناس بود، اکرم ناس بود. امیرالمؤمنین برای اینکه بعد از رسولاللّه، اَتْقَیالناس بود، اکرم ناس بود. نَسَب و سَبَب، این حرف ها توی کار نیست؛ تقوا در کار است. تقوا داشته باشید تا بر همۀ مشکلات غلبه بکنید. با خدا باشید و از هیچ چیز باک نداشته باشید. اتکال به خدا بکنید و... از هیچ چیز نترسید.
📚 جمعی از پاسداران انقلاب اسلامی، 1357/12/14
#امام_خمینی
#تقوا
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹آقا، آقا🔹
📣 آیتالله العظمی شبیری زنجانی
مرحوم حاج آقا مرتضی حائری میگفت: پدرم با اینكه آقای نائینی را اعلم نمیدانست، به من گفته بود كه از آقای نایینی تقلید كنم، چون آقای نایینی را درجۀ اول میدانست و تقلید از درجۀ اول را مجاز میدانست.
در آن موقع حاج شیخ خود صاحب رساله بود و خودش كمتر از آقای نایینی نبود، بلكه از نظر فكری بر وی مقدم بود، البته حافظه و حضور فقهی و اصولی آقای نائینی بیشتر بود، ولی ایشان خوشش نمیآمد بچههایش آقا آقا كنند.
📚 جرعه ای از دریا ج ۲، ص ۶۷۳
#آیت_الله_شبیری_زنجانی
#روحانیت
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹یک پول هم نمی ارزد🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
اتفاقاً يك شب صحبت از مرجعيـت پـيش آمـد. عـرض كـردم مرجع، پيشواى دين است و در هر يـك از درجـات مرجعيـت كـه باشد، بايد از ميان كسانى انتخاب شود كه مسلمان ها هر قدر بـه او و زندگى خصوصى و عمومى او نزديكتر مى شوند، پايبندى قلبيشان به دين بيشتر شود. مرجعى كه هر قدر از او دورتر باشيم، ارادتمـان بـه او بيشتر است و هر قدر به او نزديكتر شويم ارادتمان نسـبت بـه او كمتر شود، يك پول براى من نمى ارزد!
📚 ولایت، رهبری، روحانیت، ص ۲۷
#شهید_بهشتی
#روحانیت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹ذهن مسخ شده🔹
📣 دکتر علی شریعتی
یک وقت در مشهد کنگره تعلیمات دینی درست شده بود و معلّمهای تعلیمات دینی از همه شهرستانها به آنجا آمده بودند و به من گفتند بیا سخنرانی کن. گفتم من اول موضوعش را میگویم اگر پسندیدید سخنرانی خواهم کرد. گفتند آن موضوع چیست؟ گفتم بحث درباره پیشنهادی است به وزارت فرهنگ که عملی شدنش خیلی ساده است و متخصص نمیخواهد و بودجه هم لازم ندارد و در ضمن بزرگترین خدمت به اسلام هم هست و آن اینکه برنامه تعلیمات دینی از مدارس ایران حذف شود و به جایش ورزش بگذارند. برای اینکه اگر هیچ چیز نباشد، به خانم و آقایی که فارغالتحصیل شده است میشود گفت که مذهب این است. بینش این است. آگاهی این است، و او هم آن را به صورت مسائل تازه میفهمد. اما حالا وقتی که مسئله مذهب مطرح میشود.؟
من یک وقت درباره فلسفه جامعهشناسی امامت بحث میکردم هم در کلژ دو فرانس و هم تحت عنوان فلسفه شیعی در کلیسای ژزوئیتها در پاریس. در کلیسا وقتی بحثم تمام شد، مردمی که آنجا حاضر بودند از من خواستند که یک جلسه دیگر ادامه دهم و همین طور تا صبح جلسه ادامه پیدا کرد. در یک محیط دانشگاهی مثل کلژ دو فرانس هم که بحث امامت را مطرح کردم، همه مارکسیست ها، و سوسیالیست ها، اگزیستانسیالیست ها، کاتولیک ها، با دینها و بیدینها، آن را به عنوان یک فلسفه جامعه شناسی سیاسی میفهمیدند و میتوانستند درک کنند. اما در جامعه مذهبی ایران که صحبت میکنم درست برعکس است. و اگر در دانشگاه تهران است بهتر میتوانم روی مذهب تکیّه کنم تا دانشگاه مشهد، و اگر در دانشکده فنّی است بهتر میتوانم روی مسائل مذهبی تکیه کنم و بهتر میتوانند بفهمند تا دانشکده ادبیات و دانشکده معقول و منقول. وقتی من در کلژ دو فرانس، در دانشگاه سوربن گفتم یک مردی قهرمان انقلاب کربلاست، اینطور وفادار است، اینطور کار کرده است، اینطور نقشش را بازی کرده است، اینطور زندگی کرده است و اینطور مردانه مرده است، برای من دست زدند. برای اینکه در ذهن آنها مسخ شدهاش نیست، ولی در ذهن اینها مسخ شدهاش هست.
📚 بازگشت به خویشتن
#دکتر_علی_شریعتی
#مسخ_فکر
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹داستان مسجد مهمان کش🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
مثلی است که در مثنوی آورده، می گوید در یکی از شهرها مسجدی بود که به «مسجد مهمان کش» معروف شده بود. می دانید قدیم ها مهمانخانه و مانند آن نبوده و اگر کسی وارد محلی می شد و دوست و آشنایی نمی داشت مسجد را مسکن می گزید. مسجدی بود که معروف شده بود که هر کس می آید اینجا شب می خوابد، صبح که می روند، جنازه اش را بیرون می آورند و کسی هم نمی دانست علت قضیه چیست. یک آدم غریبی آمد، رفت در آن مسجد بخوابد، مردم گفتند آنجا نرو، این مسجد نمی دانیم چگونه است که هر کس می آید شب در اینجا می خوابد صبح جنازه اش را بیرون می آورند، زنده نمی ماند. گفت: من دیگر از زندگی بیزارم و از مرگ هم نمی ترسم، من می روم. هر کار کردند گوش نکرد و رفت در آنجا خوابید. ضمنا آدم شجاع و دلیری بود. آن نیمه های شب که شد صداهای هولناکی از اطراف این مسجد بلند شد: آی تو کی هستی که آمده ای اینجا؟ الان خفه ات می کنیم، الان ریز ریزت می کنیم؛ یک صداهای مهیبی در آن تاریکی که زهره شیر می ترکید. تا این صداها را شنید، این هم از جا بلند شد و گفت: تو کی هستی؟ صدایش را بلندتر کرد: هر که هستی بیا جلو، من از مرگ نمی ترسم، من دیگر از این زندگی بیزارم، بیا هر کاری می خواهی بکنی بکن. شروع کرد فریادِ بلندتر کشیدن. یک مقدار که جلو رفت و فریاد کشید صدای مهیبی از داخل مسجد بلند شد، ناگهان دیوارها فرو ریخت و طلسم هایی که در آنجا بود شکست و گنج هایی که در آنجا مدفون بود پیش پای آن آدم فرو ریخت. فردا صبح از آنجا با یک سلسله گنج ها بیرون آمد. سید جمال می گوید غرب آن مسجد مهمان کش است. آدم های ضعیف که به اینجا بیایند خود را می بازند و می میرند. باید فریاد کشید و این طلسم دروغین را شکست، که خودش همین کار را کرد و مصداق آن آدم دلیر بود. در آن زمانی که مبارزه با انگلستان در دِماغ احدی نمی توانست خطور کند فریاد مبارزه با سیاست استعماری انگلستان را بلند کرد و برای اولین بار این حالت خودباختگی را از مردم گرفت و روی خودِ اسلامی مردم تکیه کرد.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۳۷۲
#شهید_مطهری
#خود_باختگی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خودشان ساخته نشدند🔹
📣 امام خمینی
گاهی وقتها گوینده در عین حالی که خوب میگوید، در عین حالی که خوب مینویسد، کتاب توحید هم مینویسد، کتاب اخلاق هم مینویسد، لکن همان نوشتن است و گفتن است و عرضه داشتن است، خودش از آن بی خبر است. بسیار مسائل است که گویندگان هر جا باید باشند میگویند، مسائل را طرح میکنند و خیلی هم خوب طرح میکنند. و خیلی هم خوب عرضه میکنند و دعوت خوب میکنند و موعظه خوب میکنند. لکن از باب اینکه خودشان ساخته نشدهاند، میگویند و خودشان بی خبرند. چه بسا اشخاصی که کتاب اخلاق مینویسند و بسیار هم خوب مینویسند، و خودشان متَّصف به اخلاق حسنه نیستند. و چه بسا اشخاصی که توحید را خوب تدریس میکنند و خوب القا میکنند و خودشان بی خبرند. گوینده اگر خودش بی خبر شد، تأثیر در کلامش هم کم خواهد شد. گاهی یک انسانی در گفتار بسیار خوب است و بسیار جمیل صحبت میکند. در نوشتن هم بسیار خوب چیز مینویسد و خوب القا میکند، لکن خودِ نویسنده و خودِ گوینده و خودِ موعظه کننده را وقتی انسان میبیند، میبیند عملش آن طور نیست.
گرچه گفته شده است که: اُنْظُرْ اِلی ما قالْ وَلا تَنْظُرْ اِلی مَنْ قالَ نگاه کن به آن چیزی که گفته میشود، نه به آن شخصی که آن چیز را میگوید. و حکمت را باید اخذ کرد ولو از یک مشرک، لکن در عین حال که این مطلب صحیح است، این مطلب هم باید مورد توجه واقع بشود که وقتی «ما قال» را؛ آن چیزی که گفته میشود شنیدیم، یک نظری هم به «مَنْ قال» بکنیم. ببینیم که خودش چکاره است.
📚 بیانات در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران، ۱۳۵۹/۹/۲۲
#امام_خمینی
#عمل
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مدعیان تبلیغ دین🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
بعضی از مقدّس مآبان و مدّعیان تبلیغ دین، به نام دین با همه چیز به جنگ بر می خیزند؛ شعارشان این است: اگر می خواهی دین داشته باشی پشت پا بزن به همه چیز، گرد مال و ثروت نگرد، ترک حیثیت و مقام کن، زن و فرزند را رها کن، از علم بگریز که حجاب اکبر است و مایه گمراهی است، شاد مباش و شادی نکن، از خلق بگریز و به انزوا پناه ببر، و امثال اینها. بنابراین اگر کسی بخواهد به غریزه دینی خود پاسخ مثبت بدهد باید با همه چیز در حال جنگ باشد. بدیهی است وقتی که مفهوم زهد، ترک وسائل معاش و ترک موقعیت اجتماعی و انزوا و اعراض از انسان های دیگر باشد؛ وقتی که غریزه جنسی پلید شناخته شود و منزّه ترین افراد کسی باشد که در همه عمر مجرّد زیسته است؛ وقتی که علم دشمن دین معرّفی شود و علما و دانشمندان به نام دین در آتش افکنده شوند و یا سرهاشان زیر گیوتین برود مسلّماً و قطعاً مردم به دین بدبین خواهند شد.
مربّیان دین باید اوّل بکوشند خودشان عالم و محقّق و دین شناس بشوند و به نام دین مفاهیم و معانی نامعقولی در اذهان مردم وارد نکنند که همان معانی نامعقول منشأ حرکت های ضدّ دینی می شوند، ثانیاً در اصلاح محیط بکوشند و از آلودگی های محیط تا حدود امکان بکاهند، ثالثاً از همه مهمتر و بالاتر اینکه به نام دین و به اسم دین با فطریات مردم معارضه و مبارزه نکنند؛ آن وقت است که خواهند دید مردم یدْخُلونَ فی دینِ اللَّهِ افْواجاً
📚 امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص ۵۰ - ۵۱
#شهید_مطهری
#روحانیت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹با اسمت کاری نداریم🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
آقای من! ما با «اسم» کاری نداریم؛ میخواهی اسم خودت را «لیبرال» بگذار یا «غیرلیبرال»
از تو میخواهیم اگر رئیس ادارهای هستی، اگر در برابر تبعیض، ظلم، فساد، رشوه، فاصله زیاد حقوقها حساسی؛ و میکوشی تا اینها را به راه خدا، تقوا، عدالت و راستی بیاوری، بالای چشم ما هستی.
#شهید_بهشتی
#ویدئو
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
15.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹هشدار🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
#شهید_مطهری
#عدالت
#ویدئو
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹یک دقیقه سکوت!🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
خیلی عجیب است! ما از یک طرف می گوییم مسلمانیم و وابستگی خودمان را به دین اسلام اعلام می کنیم، بعد در حساسترین مراکز کشور ما مثل مجلس شورای ملی و مجلس سنا ژست مادیگری به خودشان می گیرند، چطور؟ یک رفیقشان را از دست می دهند بعد یک نفر می آید اعلام می کند: فلان کس، دوست عزیز ما، از میان رفت، فعلًا در میان ما نیست، پس یک دقیقه سکوت اعلام می کنیم. بعد یک دقیقه «صُمٌّ بُکم» می شوند. «یک دقیقه سکوت اعلام می کنیم» یعنی چه؟! این سکوت چه اثر و فایده ای دارد؟ می خواهد بگوید من به قیامت و به مغفرت و طلب مغفرت و این حرف ها اعتقاد ندارم، یک دقیقه سکوت. این یک دقیقه سکوت را آدم هایی درآوردند که اساساً به این حرف ها اعتقاد نداشتند. در یک کشور اسلامی که برای یک نفر میت اظهار تأسف می خواهد بشود که شکلش نباید یک دقیقه سکوت باشد. گفت: «یک دست به مصحفیم و یک دست به جام»؛ هیچ معلوم نیست که اصلًا ما مسلمانیم یا نامسلمان، به خدا اعتقاد داریم یا نداریم؟ قیامت را اعتقاد داریم یا منکر هستیم؟ هیچ وضعمان معلوم نیست، فقط تقلید محض، چرا؟ چون در دنیای اروپا برای مرده های خودشان یک دقیقه سکوت می کنند. چرا می ترسید؟! مسلمانم، او مرده است، برای مسلمان طلب مغفرت باید کرد، یک سوره کوچک قرآن باید خواند؛ حمدی می خوانیم، سوره ای می خوانیم، یا چهار تا قُلْ هُوَ اللَّه می خوانیم یا یازده تا قُلْ هُوَ اللَّه می خوانیم یا هفت تا انّا انْزَلْنا می خوانیم. بچه های ما وقتی که بشنوند برای مرده های ما در مجلس شورا و مجلس سنا یک دقیقه سکوت اعلام می کنند چه فکری می کنند؟! معاد اصل است ولی این شعارها را باید حفظ کرد.
📚 پانزده گفتار، ص ۱۸۴ - ۱۸۵
#شهید_مطهری
#شعایر_اسلامی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin