هدایت شده از الو سلام حاج آقا
📞 الو سلام حاج آقا ~ ۲۷
🔹سلام بفرمایید.
◽️برخی ها برای حلال کردن تهمت، یک "می گویند" یا "شنیده ایم" به اول گفته یا نوشته شان اضافه می کنن تا از گناه اشاعه تهمت مبرا باشن، مدعی هستن که ما نگفته ایم، بلکه صرفا از دیگران نقل قول کرده ایم.
◽️آنها به گمان خود سر خدارو کلاه می گذارن.
◽️واقعا با وصله پینه کردن، می توان از این رذیله اخلاقی گندزدایی کرد؟
◽️به هیچ وجه، چون اولا دروغ و غیبت دو گناه کبیره اَس که انسان را مستحق رفتن به جهنم می کنه. دوما تهمت حاصل جمع این دو گناه کبیره بوده و موجب نابودی ایمان می شه. سوما اشاعه و پخش تهمت با هر شیوه ای مانند "می گویند" و "شنیده ایم" از معاصی کبیره بوده و گناهش از زنا هم بزرگتره.
◽️با این همه چرا تهمت زدن و افترا بستن نُقل و نبات مجالس ماست؟
◽️چون ما مسلمان واقعی نبوده و ایمانمان قلبی نیس، والا تهمت زدن به بندگان خدا و ریختن آبرویشان در روایات ما از نشانه های فسق بوده، گناهش سنگین تر از کوه ها و بزرگتر از آسمانه. قرآن کریم در بیش از چهل آیه به زشتی گناه تهمت پرداخته، از آن نهی کرده و به عذاب و عقاب شدیدش هشدار داده اَس.
◽️اما گویا نتوانسته قلب ها را تسخیر کنه!
◽️چون قلب ها قبلا به اسارت شیطان در آمده، آلوده شده و از معنویت تهی گشته اند.
◾️ممنون حاج آقا، دعا کنید.
#الو_سلام_حاج_آقا
#تهمت
🔶 به ما بپیوندید:
✳️ http://eitaa.com/Hellohajagha
🔹مؤمنان نفس واحدند🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
نکاتی که قرآن در آیاتش ذکر میکند عجیب است. قرآن میتوانست به این تعبیر بگوید: ای مسلمان ها! چرا آن وقت که [آن دورغ بزرگ را] شنیدید، به برادران و خواهران مؤمنتان گمان بد بردید و گمان خوب نبردید؟ اگر چنین میگفت یک مطلب سادهای گفته بود. ولی قرآن همین مطلب را با بیانی دیگر میگوید و آن اینکه:
چرا به خودتان گمان بد بردید؟ یعنی توجه داشته باشید، شما یک پیکرید، شما «نفس واحد» هستید. به قول مولوی: «مؤمنان هستند نفس واحده». همه مسلمان ها و مؤمنین باید این طور حساب کنند که اعضای یک پیکرند. اگر تهمتی به یک مؤمن زده میشود، هر مؤمنی آن را به خودش تلقی کند، بگوید به او تهمت زدی پس به من تهمت زدی.
این یک نکته، که به جای این که بگوید چرا به برادران مؤمن گمان خیر نبردید، میگوید: چرا به خودتان گمان خیر نبردید؟ یعنی مسلمان، «من» و «او» نباید داشته باشد، مسلمان باید بداند عِرض برادر مسلمان عِرض اوست، آبروی برادر مسلمان آبروی خودش است.
📚 آشنایی با قرآن، ج ۴، ص ۴۳
#شهید_مطهری
#وحدت_اسلامی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نحس سیاسی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
در خراسان یک چیزی معروف است که من در بعضی از شهرستان های ایران دیدهام هست و در بعضی دیگر نیست، و استاد بزرگوار ما مرحوم حاج میرزا علی آقا شیرازی ریشه آن را به دست داد که این چه بوده و از کجا پیدا شده است. در ولایت ما - به اصطلاح - فریمان خیلی شایع بود و شاید هنوز هم هست که میگفتند: اگر شخصی بخواهد به مسافرت برود، چنانچه اول کسی که به او بر میخورد سید باشد، این امر نحس است و او قطعاً از آن سفر برنمی گردد، ولی اگر غربتی به او بر بخورد، این سفر سفر میمونی است. واقعاً اینجور معتقد بودند. مرحوم حاج میرزا علی آقا شیرازی گفت این یک ریشهای دارد: در دوره بنی العباس، سادات را - که بیچارهها، اولاد پیغمبر، مخفی بودند - در خانه هرکس گیر میآوردند، نه تنها خود آنها بلکه تمام آن خاندان از بین میرفتند. کم کم این فکر برای مردم پیدا شد که سید نحسِ به این معناست، نحس سیاسی است نه نحس فلکی؛ یعنی یک سید در خانه هر کسی آمد او دیگر خانه خراب است. این نحس سیاسی کم کم در فکر مردم تبدیل به نحس تکوینی و فلکی شد. بعد بنی العباس هم که از بین رفتند، کم کم زن ها و بچهها و مردم ساده لوح گفتند اصلًا سید نحس است خصوصاً در مسافرت.
📚 سیری در سیره نبوی، ص ۷۵ - ۷۶
#شهید_مطهری
#نحس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
هدایت شده از الو سلام حاج آقا
📞 الو سلام حاج آقا ~ ۲۸
🔹سلام بفرمایید.
◽️اگر مسلمانی یا موسسه ای رو به چیزی متهم کنن، ما چه وظیفه ای در قبال آن داریم؟ آیا باید بگوییم نمی دانیم؟ چه می دانیم؟ خدا عالم هست؟ شاید باشد، شاید نباشد؟ یا با نقل آن به دیگران بگوییم چنین چیزی می گویند؟ و یا کلا سکوت کنیم؟
◽️باید بگوییم دروغ اَس.
◽️اما ما که نمی دانیم دروغه یا دروغ نیس؟ وقتی از صدق و کذب خبری اطلاع نداریم، چگونه بگوییم دروغه، شاید راس باشه؟
◽️اولا نفی و اثبات حرف دیگران نیاز به بینه شرعی داره. دوما تا بینه شرعی اقامه نشه، رد، تایید و سکوت در برابر آن جایز نیس. سوما در غیاب بینه شرعی، وظیفه ما اتهام زدایی و تکذیب اونه، باید بگوییم دروغه.
◽️اما عامه مردم، حتی نخبگان موثر اجتماعی منتظر بینه شرعی نمی مونن!
◽️به همین دلیل اخلاق عمومی آسیب دیده، پایه های اعتماد جمعی سلب و نابود می شَن. وقتی پذیرش حرف و حدیث دیگران بدون بینه شرعی به فرهنگ و عادت همگانی تبدیل بشه، چون آتشی ایمان عمومی رو سوزانده، رشته های پیوند عاطفی جامعه رو سست، متزلزل و پاره می کنه.
◽️اگر مدعی بدون بینه شرعی به ادعای خود ایمان راستین داشته باشه چطور؟
◽️فقط با وسوسه شیطانی چنین چیزی ممکنه.
◾️ممنون حاج آقا، کاش به اسلام بر گردیم.
#الو_سلام_حاج_آقا
#تهمت
🔶 به ما بپیوندید:
✳️ http://eitaa.com/Hellohajagha
🔹پرسش🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
اگر انسان بخواهد از همه چیز بپرسد به جایی نمیرسد. باید سؤالات انسان متوجه مسائل لازم و ضروری و مفید باشد، یا از حیث علم یا از حیث عمل. افراط و تفریط در پرسش ها این مطلب که دانسته شد معلوم میشود که مردم از نظر سؤال و پرسش گاهی در حد افراط و گاهی در حد تفریطاند. گاهی اشخاصی پیدا میشوند که کارشان سؤال کردن است، خصوصآ در اطراف مسائل و موضوعات دینی. به خیال خود میخواهند از کمّ و کیف و خصوصیات همه چیز سر در آورند، غافل از اینکه بشر هرگز چنین ادعایی نسبت به همین محسوسات و مشهودات طبیعت نمیتواند داشته باشد تا چه رسد نسبت به دین که از افقی مافوق طبیعت سرچشمه گرفته است. و بعضی در حال تفریطاند: یک حالت رخوت و سستی در آنها هست، روح تحقیق و تجسس از آنها گرفته شده، حتی از لازمترین سؤالات هم پرهیز دارند و خودداری میکنند. در بعضی از مردم حالت استنکاف و استکبار از سؤال هست؛ چون پرسیدن و استفهام علامت اقرار به بیاطلاعی است، این را یک نوع ذلت و خواری تلقی میکنند و یک عمر در تاریکی جهل باقی میمانند، در صورتی که انسان وقتی که چیزی را نمیداند و دانستن آن چیز برایش لازم است باید از کسی که میداند بپرسد، خواه آن کس از خود او کوچکتر باشد یا بزرگتر، کمشأنتر باشد یا عالیشأنتر.
📚 بیست گفتار، ص ۱۹۰ - ۱۹۱
#شهید_مطهری
#پرسش
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹واکنش امام🔹
📣 امام خمینی
ما آن قدری که گرفتار به نفس خودمان هستیم کافی است، دیگر مسائلی نفرمایید که انباشته بشود در نفوس ما و ما را به عقب برگرداند.
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹جمود و جهالت🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
از جمله خاصیت های بشر، افراط و تفریط است. انسان اگر در حد اعتدال بایستد کوشش میکند زمان را با نیروی علم و ابتکار و سعی و عمل جلو ببرد، کوشش میکند خود را با مظاهر ترقی و پیشرفت زمان تطبیق دهد، و هم کوشش میکند جلو انحرافات زمان را بگیرد و از همرنگ شدن با آنها خود را برکنار دارد. اما متاسفانه همیشه اینطور نیست. دو بیماری خطرناک همواره آدمی را در این زمینه تهدید میکند: بیماری جمود و بیماری جهالت.
نتیجه بیماری اول، توقف و سکون و بازماندن از پیشروی و توسعه است، و نتیجه بیماری دوم، سقوط و انحراف است.
جامد، از هرچه نو است متنفر است و جز با کهنه خو نمیگیرد، جاهل، هر پدیده نوظهوری را به نام مقتضیات زمان، به نام تجدد و ترقی، موجّه میشمارد.
جامد، هر تازهای را فساد و انحراف میخواند و جاهل، همه را یکجا به حساب تمدن و توسعه علم و دانش میگذارد. جامد، میان هسته و پوسته، وسیله و هدف، فرق نمیگذارد.
از نظر او «دین»، مامور حفظ آثار باستانی است. از نظر او، قرآن نازل شده است برای اینکه جریان زمان را متوقف کند و اوضاع جهان را به همان حالی که هست میخکوب نماید.
جاهل برعکس، چشم دوخته ببیند در دنیای مغرب چه مد تازه و چه عادت نوی پیدا شده است که فوراً تقلید کند و نام تجدّد و جبر زمان روی آن بگذارد.
جامد و جاهل، متفقاً فرض میکنند که هر وضعی که در قدیم بوده است جزء مسائل و شعائر دینی است، با این تفاوت که جامد نتیجه میگیرد این شعائر را باید نگهداری کرد و جاهل نتیجه میگیرد اساساً دین ملازم است با کهنه پرستی و علاقه به سکون و ثبات.
📚 مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج ۱۹، ص ۱۱۰ - ۱۱۱
#شهید_مطهری
#جمود
#جهالت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
11.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹ستارگان زمین🔹
#جانبازان
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹اختلاف افکنی، سیاست استعمار🔹
📣 امام خمینی
دولتهای استعمار طلب، دولتهایی که میخواهند ذخایر مسلمین را ببرند، با وسیلههای مختلف، با نیرنگهای متعدد، دول اسلامی را، سران دول اسلامی را، اغفال میکنند. گاهی به اسم شیعه و سنی اختلاف ایجاد میکنند. حتی در شرق، آنهایی هم که جزء مسلمین نیستند، آنها هم، گول خوردهاند. گفته میشود که در هندوستان در مثل عید «اضحی» مقدار زیادی از گاوهای مقدس پیش گاوپرستان میآورند و به مسلمین به قیمت ارزان میفروشند و آنها را وادار میکنند که گاوهای مقدس پیش آن طوایف را، ذبح کنند و بعد به آنها میگویند که اینها گاوهای مقدس شما را ذبح کردند؛ یک هیجانی در بین هندو و مسلم، در بین طوایف هندیها، بپا میشود و یک غوغا و توجه بلند میشود؛ و از این غوغا آنها استفاده میکنند، شرق را میبلعند. در دول اسلامی، بین طوایف مسلمین به اسم اسلام و به اسم مذهب، چیزهایی پخش میکنند؛ تبلیغاتی میکنند که طوایف مسلمین به جان هم بیفتند و با هم اختلاف شیعه و سنی پیدا بکنند و آنها به ذخایری که مسلمین دارند دسترسی پیدا بکنند و نتوانند مسلمین کاری انجام بدهند.
📚 بیانات در دیدار با روحانیون، طلاب، بازاریان و اهالی قم، ۱۳۴۳/۶/۱۸
#امام_خمینی
#اختلاف
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
هدایت شده از الو سلام حاج آقا
📞 الو سلام حاج آقا ~ ۲۹
🔹سلام بفرمایید.
◽️بچه ام جدیدا سوال های جورواجور می پرسه، هر چی می بینه، می شنوه تا دل و روده شو بیرون نریزه، ول کُنش نیس، دیگه نمی دونم چکارش کنم؟ مثل خروس بی محل شده.
◽️این که نشانه خوبیه!
◽️چطور؟ دائما جیک جیک می کنه. انگار که کله گنجشک خورده.
◽️یعنی اینکه اولا قوای مغزی و شعوریش رشد کرده و نسبت به مجهولات دور و برش عکس العمل نشون می ده. دوما سوال کردن نشانه سلامت قوای عقلانیه و جای شکرگذاری داره. سوما با طرح سوال در واقع دستگاه ادراکی احتیاج جدیدی رو اعلام می کنه که باید به اندازه فهم بچه به اون پاسخ داده بشه، والا رشد قوای عقلی به کمال نمی رسه.
◽️یعنی این یک حالت طبیعی و نشانه رشد عقلیه؟
◽️بله، همین طور که بچه هنگام گرسنگی جسمی احتیاج خودشو با داد زدن و گریه کردن اعلام می کنه، در وقتِ گرسنگی عقلی هم احتیاج خودشو با کنجکاوی و سوال کردن بیان می کنه. البته این اختصاص به کودکان نداره و از ویژگی های انسانه که با رشد قوای عقلی در هر دوره زندگی با پرسش هایی مواجه می شه.
◽️برای سوال محدوده و خط قرمزی وجود داره؟
◽️سوال هیچ گونه حد، مرز و خط قرمزی نداره، اما جواب باید متناسب با درک و فهم مخاطب باشه.
◾️ممنون حاج آقا، لطف کردید.
#الو_سلام_حاج_آقا
#رشد_عقلی
🔶 به ما بپیوندید:
✳️ http://eitaa.com/Hellohajagha
🔹مستخدم سپاه🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
در اطلاعاتی که به من داده شد، خواندم که در بین همین شهدای همدانِ شما، یک سردار سپاهی - که دارای شأن و موقعیتی هم بوده است - وجود داشته که وقتی مادرش از او میپرسد تو در سپاه چه کارهای، جواب میدهد: من در سپاه جاروکشی میکنم. مادرش خیال میکرده واقعاً این جوان در سپاه یک مستخدم معمولی است. حتی وقتی برای این جوان به خواستگاری هم میروند و خانوادهی دختر سؤال میکنند پسر شما چهکاره است، مادرش میگوید در سپاه مستخدم است! بعد در اجتماعی که مراسمی بوده، یک نفر داشته سخنرانی میکرده، این مادر میبیند آن شخص خیلی شبیه پسرش است. میپرسد این شخص کیست. میگویند این فلانی است؛ یکی از سرداران سپاه. آن مادر، آن وقت پسرش را میشناسد!
📚 بیانات در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای استان همدان، ۱۳۸۳/۴/۱۶
#رهبر_انقلاب
#فرمانده_سپاه
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹علامت حیات🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
مثل مؤمنین در همدلی، در دوست داشتن یکدیگر، در عاطفه داشتن نسبت به یکدیگر، در همدردی نسبت به یکدیگر، در علاقه مند بودن به سرنوشت یکدیگر، مَثَل پیکر زنده است که اگر عضوی از آن به درد آید سایر اعضا با این عضو همدردی می کنند. اولش تب است. یک کانون چرک که در یک نقطه از بدن پیدا می شود، فوراً یک حرارت غیر عادی در تمام بدن ایجاد می گردد. مثلًا یک ضایعه در گوشه ای از کبد یا روده پیدا شده که طبیب تشخیص نمی دهد، بسا هست که اگر عکس برداری هم بکنند تشخیص داده نمی شود که چیست، اما این قدر معلوم می شود که تمام بدن از نوک سر گرفته تا ناخن پا غرق در تب می شود، درجه حرارتش بالا می رود، گلبول های خون به فعالیت می افتند، تمام بدن به فعالیت می افتد که چرا در فلان جای بدن فلان ضایعه پیدا شده. این، علامت حیات است. آیا ما مسلمین امروز همین جور هستیم؟ آیا اگر ضایعه ای، گرفتاری ای در نقطه ای از نقاط اسلامی رخ بدهد، ما اینجور هستیم؟
📚 احیای تفکر اسلامی، ص ۲۴
#شهید_مطهری
#مومنین
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin