#سمنان
🔹تقدیر از برترین های پژوهشی
♦️تقدیر و تجلیل از برترین های پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش انجام گرديد.
💢به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه فاطمیه دامغان: در حاشیه نشست تخصصی هفته پژوهش در مدرسه علمیه فاطمیه دامغان از طلاب و اساتید فعال پژوهشی تقدیر گردید.
💠خانم ترابی معاون پژوهش مدرسه بیان داشتند: اساتید پژوهشگر در زمینه ارزیابی مقالات ، ارائه برنامههای پژوهشی و ... و طلاب در عرصههای مختلف شامل حضور در کانون پژوهشی، حضور در برنامه شبانه سیر مطالعاتی، شرکت در مسابقات هفته کتاب و پژوهش و نمایندگان پژوهشی مدرسه که با واحد پژوهش مدرسه همکاری داشتند،مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.
💠ایشان افزودند :در تجلیل از پژوهشگران فعال سعی شد از تمام عزیزانی که با واحد پژوهش به نحوی همکاری دارند و برجستگان در این عرصه مورد تفقد قرار گیرند و هدف ایجاد انگیزه در آنها و همچنین در طلاب دیگر برای انجام فعالیت های پژوهشی میباشد.
#هفته_پژوهش #مدرسه_علمیه_فاطمیه_دامغان
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
💠 نشست تخصصی به مناسبت ولادت حضرت زهرا(ع) و هفته زن با موضوع《چالش های جایگاه فردی و مقام انسانی زن در خانواده》 با حضور آقای دکتر سید محمد شاهچراغ
🔹نشست تخصصی به مناسبت ولادت حضرت زهرا(ع) و هفته زن با موضوع《چالش های جایگاه فردی و مقام انسانی زن در خانواده》 با حضور آقای دکتر سید محمد شاهچراغ در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا (س) سمنان برگزار گردید .
🔹به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) سمنان سرکار خانم اعظم بیگم موسوی فرد معاون فرهنگی_تهذیبی مدرسه مذکور از برگزاری نشست تخصصی به مناسبت ولادت حضرت زهرا(ع) و هفته زن با موضوع《چالش های جایگاه فردی و مقام انسانی زن در خانواده》در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س)سمنان خبر داد .
🔹آقای دکتر سید محمد شاهچراغ گفت: جهان همواره در حال تغییر است؛ جهان از حالت سنتی به حالت مدرن و هم اکنون نیز به سمت پست مدرن تغییر نموده است و این مهم با بسیاری از تغییرات در زندگیمان نمایان است مواردی مانند: ظهور موبایل، سواد و دانش ،حضور افراد در اجتماع و تغییرات فرهنگی....
🔹ایشان ادامه داد ؛ لازمه جامعه صنعتی ؛ دادن هویت فردی انسان ها بود. انسانی که آمیخته با قوم و قبیله بود تبدیل به یک انسان تنها شد ؛ در جامعه سنتی افراد از جمع هویت و معنا میگرفتند اما حالا این مهم تبدیل به هویت فردی شده ؛ فرد ظهور پیدا کرده، استعدادها، تواناییها و خلاقیتهایش دیده شدند.
کم کم نظام صنعتی شبکه منسجم تولید و مصرف سنتی را تبدیل به دو شبکه مجزا نمودو بین آن دو فاصله ایجاد کرد؛مفاهیمی مثل سود، بازار و کار ایجاد شدند و در نتیجه کار بیشتر ، مصرف بیشتر، رفاه بیشتر ؛ در پی این مسئله انسانها دارای رویای بزرگ شدند و رسانهها نیز در بزرگ کردن این رویاها نقش بسزایی داشتند اما امروزه اکثر انسانهای مدرن امکان تحقق این آرزوهای بزرگ را برای خود ندارند یعنی انسانها به افرادی تبدیل شدند که خود را به چرخه صنعتی سپردند .
🔹وی افزود؛ باید توجه داشت در دنیای مدرنیته که هویت انسان به هویت فردی تبدیل شده یک احساس دیگری نیز پررنگ گشته و آن احساس شرم است که البته این احساس در خانم ها بیشتر دیده میشود چرا که هدف اصلی نظام سرمایه داری زنان هستند . احساس شرم همان پذیرفتن فاجعه و خود را مقصر دانستن و سرزنش کردن خود است که معمولا افراد از سه راه با آن مقابله مینمایند : ۱_جنگ(پرخاشگری) ۲_تسلیم(انجماد) ۳_ گریز(فرار)
راه درمان احساس شرم ، تاب آوری است که آموزش های ویژه خود را میطلبد.
در پایان باید متوجه باشیم اکنون که درگیر چرخه زندگی صنعتی شدیم ؛ در تله مدرنیته گرفتار نشویم تا از آسیب های آن در امان باشیم .
#مدرسه_علمیه_تخصصی_فاطمه_الزهرا_س_سمنان
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر
#سمنان
💠طرح سلامت طلاب
🔻طرح سلامت ویژه طلاب برگزارشد.
🔶به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت معصومه(علیها السلام) مهرپرور معاون فرهنگی_تربیتی مدرسه علمیه حضرت معصومه(ع) از برگزاری طرح سلامت ویژه طلاب با حضور محسن حاجی حسنی پزشک عمومی خبرداد.
🔶مهرپرور معاون فرهنگی تربیتی مدرسه علمیه گفت: این طرح با حضور محسن حاجی حسنی دکتر عمومی و متخصص طب سنتی در جمع طلاب این مدرسه برگزار شد.
🔸محسن حاجی حسنی با اشاره به اهمیت سلامت در دین اسلام بیان کرد: آرامش اولین قدم برای سلامتی است، سپس استفاده از غذای مناسب را یکی دیگر از راه های پیشگیری از بیماری دانست.
🔶وی با توجه به تغییر تغییر شرایط محیطی در فصول سال افزود: در فصل تابستان به دلیل پایین آمدن متابولیسم بدن افراد دچار ریزش مو می شوند که استفاده از فلفل و غذاهای تند موجب بالا رفتن رطوبت بدن، تنظیم کیفیت و مقدار غذا می شود و بدن را به تعادل می رساند.
🔶متخصص طب سنتی تصریح کرد: افراد سودایی با استفاده از سوپ همراه غذای اصلی، غذا خوردن در مکان آرام و متمرکز و عدم صحبت کردن در موقع غذا خوردن می توانند به اصلاح بدن کمک کنند.
🔶حاجی حسنی با توجه به تغییر سبک غذایی در خانواده های ایرانی گفت: باهم خوردن غذاهای داغ و سرد، غذاهای زود هضم و دیر هضم، انجام ورزش های سنگین بلافاصله بعد غذا از عادت اشتباه در خوردن و آشامیدن است.
🔸وی خاطرنشان کرد: رعایت ترتیب غذا خوردن،تحرک داشتن بعد از غذا، قبل از سیری کامل دست از غذا کشیدن و خوردن ۲ وعده غذا برای تنظیم فیزیکی بدن از آداب صحیح خوردن بیان کرد.
#مدرسه_علمیه_حضرت_معصومه_شاهرود
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
🔷برگزاری جلسه دفاعیه
🔶جلسه دفاعیه پایان نامه در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۳ برگزار گردید.
✍به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، خانم پهلوان معاونت پژوهش مدرسه از برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه خبر داد.
پهلوان گفت:
جلسه دفاعیه پایان نامه طلبه گرامی خانم مریم حداد در رشته فقه و اصول، روز دوشنبه۱۴۰۳/۱۰/۳
با عنوان:
"نقش عرف در استنباط احکام فقهی خانواده"
در اتاق جلسات مدرسه و حضور مجازی استاد محترم داور خانم دکتر عارف نیا و استاد محترم راهنما خانم دکتر آقایی برگزار گردید.
🔷چکيده
بسیاری از قوانین اصولی، قواعد فقهی و احکام شرعی به ظاهر آیات و روایات مستند هستند و یکی از شایسته ترین مراجع تشخیص ظواهر، عرف است. از این رو یکی از منابع استنباط احکام عرف است و در برخی موارد شارع مسائل را به عرف واگذار کرده است. در نظام حقوقی ایران نیز که در بیشتر موارد از فقه امامیه اقتباس شده است، عرف در فرایند رسیدن به فتوا و وضع قواعد حقوقی اثر بسزایی دارد.
از آنجاکه در احکام خانواده برخی مسائل جدید با توجه به اقتضای زمان و مکان به وجود آمده که عرف به عنوان یکی از منابع استنباط می تواند پاسخگوی آن باشد، نگارنده برآن شده به روش تحلیلی و توصیفی و شیوه ی کتابخانه ای به نقش عرف در ایتنباط احکام فقهی خانواده بپردازد.
نتیجه حاصل شده از این پایان نامه؛ مفهوم نفقه، یک مفهوم کاملاً عرفی است و شارع مقدس آن را به عرف واگذار کرده است که عنصر زمان و مکان در آن نقش تعیین کننده ای دارد و قرآن کریم هم آن را تأیید می کند و میزان مهر در قیمت به تشخیص عرف محول شده است و در اجرای عدالت در تعدد زوجات عرف نقش بسزایی دارد با این که جواز تعدد زوجات در بعضی از موارد یک ضرورت اجتماعی و از احکام مسلم اسلام است، اما تحصیل شرایط آن در امروز، با گذشته تفاوت بسیار پیدا کرده چون زنگی در سابق یک شکل ساده و بسیط داشته و لذا رعایت کامل مساوات بین زنان آسان بوده و از عهده ی قالب افراد بر می آمده، ولی در عصر و زمان حاضر کسانی که می خواهند از این قانون استفاده کنند، باید مراقب عدالت همه جانبه باشند و اگر قدرت بر این کار دارند، دست به چنین اقدامی بزنند. اساسً اقدام به این کار نباید از روی هوی و هوس باشد و از این رو از دیدگاه قرآن کریم رعایت عدالت کامل در همه ی ابعاد از توان مرد خارج است و تشخیص رعایت عدالت مرد در تعدد زوجات توسط عرف امکان پذیر است.
کلید واژه : عرف،استنباط، نفقه،خانواده،زوج.
💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر
#مازندران
🔸 نشست اعضای ستاد برگزاری همایش بینالمللی «شهید جمهور و زمینهسازی تحقق تمدن نوین اسلامی ـ ایرانی»
🔰 این همایش بینالمللی با محورهای شهید رئیسی و عمل به قرآن در روابط سیاسی، شهید رئیسی و عمل به قرآن در روابط اجتماعی، شهید رئیسی و عمل به قرآن در روابط فرهنگی، شهید رئیسی و عمل به قرآن در روابط اقتصادی و شهید رئیسی و عمل به قرآن در روابط مدیریتی ـ حاکمیتی در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد.
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر
#مازندران
🔸نشست پژوهشی با حضور رئیس دانشگاه آزاد جناب آقای دکتر بابایی در مدرسه قدسیه برگزار شد
✅یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، وحدت حوزه و دانشگاه است. در دین اسلام چیزی به عنوان اختلاف وجود ندارد و اسلام اساسا وحدت است. قبله نماد وحدت است، جماعت، اعضای بدن همه به نحوی خلق شدند که در کنار هم وحدت دارند.
✅ از جمله عواملی که در وحدت نقش دارند: ۱.توحید: قرآن اصل توحید را عامل وحدت در تمام ادیان و امت اسلام بیان میکند. ۲. دین اسلام: دین اسلام همه را دعوت به وحدت کرده است. اختلاف سلیقه ها ممکن است بین حوزویان و دانشجویان وجود داشته باشد اما آنچه این تفکرات حوزویان و دانشجویان را به هم نزدیک میکند اسلام و پیروی از دین اسلام است. ۳. پیامبر اکرم شخصی که جنگ و خونریزی بین قبایل را پایان داد و همه را به اتحاد دعوت کرد پیامبر اکرم ص بود. ۴. امامت و ولایت: از جمله عواملی که در بین تشيع می تواند باعث وحدت شود امامت و ولایت است.
✅هدف از وحدت حوزه و دانشگاه داشتن یک جامعه اسلامی است که هم حوزه و هم دانشگاه نقش دارند و آنچه امروز انقلاب اسلامی به آن نیاز دارد ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه است. به این معنا که حوزه و دانشگاه کمک کار و مکمّل یکدیگر باشند. انقلاب اسلامی دارای دو رکن اساسی: یکی دانشگاه و دیگری حوزه است. مردم در کنار روحانیت انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند. اگر روحانیت و دانشگاه بر ضد هم کار کنند به جای تفکر سازندگی، تفکر مخرب و تحریف کننده در جامعه ایجاد خواهد شد.
#مدرسه_علمیه_خواهران_قدسیه_بهشهر
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر
#مازندران
🔹نشست بصیرتی
🔰خانم شکری استاد و معاون پژوهش در نشست بصیرتی بین طلاب مدرسه علمیه حضرت آمنه سلام الله علیها فریدونکنار با بیان موضوع ولایت فقیه ویژگی ها، شرایط حیطه فعالیت او گفت : پیامبر(ص) از طرف خداوند ۳ منصب دارند که عبارتند از : پیامبری و رسالت،قضاوت،حاکمیت و رهبری و فقیه هم در حیطه حکومت داری یعنی در ابعاد و ویژگی های حکومت به جز بُعد وحی، معصومیت و علم الهی مابقی ابعاد را داراست.
وی اظهار داشت: بنابراین ولی فقیه سه منصب دارد که عبارتند از: منصب فتوا دادن و بیان احکام، منصب قضاوت و حکومت داری. البته در مورد منصب سوم اختلاف وجود دارد و اگر کسی قایل به آن باشد ولایت مطلقه فقیه را داراست در غیر این صورت ولی فقیه می باشد.
وی در ادامه از دلایل نیاز به حاکم گفت:
✅احتمال اشتباه در عقل جمعی
✅کامل بیان نشدن بعضی از احکام است.بنابراین باید بعد از ائمه حاکمیت در اختیار کسی باشد ویژگی های او به امام معصوم علیه السلام نزدیک تر باشد یعنی باید دارای فقاهت، عدالت و کفایت باشد.
#مدرسه_علمیه_حضرتآمنه_س_فریدونکنار
🌸@kowsarnews| کانال خبری کوثر