#بوشهر
🔰دیدار موسس حوزه علمیه الزهرا «سلام الله علیها» عسلویه حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل نیا با امام جمعه جدید شهرستان عسلویه ،همراه باسرپرست حوزه سرکار خانم خیری، کادر واساتید ضمن تبریک بمناسبت هفته وحدت نیز دیدار نمودند.
🔹در این دیدار موسس حوزه لزوم افزایش کم وکیفی برنامه های دینی و مذهبی تاکید نمود
وگفت: این امر با مدیریت راهبری امام جمعه در شهرستان به حداعلای خود خواهد رسید
ودر پایان حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل نیا ضمن آرزو توفیق روزافزون وبرای حجت الاسلام محمدی در این جایگاه خطیر آمادگی حوزه علمیه جهت هرگونه همکاری را اعلام نمود.
#مدرسه_علمیه_الزهرا_س_عسلویه
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
برگزاری جلسه دفاعیه
🔰🔰🔰🔰🔰
🍀به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، جلسه دفاعیه پایان نامه طلبه گرامی خانم مرضیه جعفر زاده در رشته فقه و اصول، روز پنج شنبه ۱۴۰۳/۶/۲۹
با عنوان:
"بررسی مبانی فقهی تعلق خمس ارباح مکاسب در شرایط تورمی"
در اتاق جلسات مدرسه و حضور مجازی استاد محترم داور حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمد جواد سعدی و حضور استاد محترم راهنما آقای دکتر عبدالمحمد کاشیان برگزار گردید.
🔷چکيده
کاهش ارزش پول ناشی از تورم، بر همه تعهدات مالی اثر گذاشته است، یکی از واجبات مالی اسلام، خمس است که نیاز است تأثیر تورم بر آن بررسی شود؛ از نظر شیعه امامیه، هفت نوع از اموال، متعلق حکم خمس می باشد، که بنا بر اهمیت خمس ارباح مکاسب، بررسی تأثیر تورم بر آن ضروری تر از موارد دیگر می باشد.
مبانی فقها پیرامون متعلقات خمس ارباح مکاسب، متفاوت است؛گروهی وجوب خمس را فقط در خصوص اکتساب برای صاحبان تجارت و زراعت و صنعت می دانند، برخی در اکتساب فقط سعی و طلب را شرط می دانند و عده ای متعلق خمس را مطلق درآمد و فائده بیان می دارند .
فقهای امامیه با توجه به این مبانی، مسأله تاثیر تورم در احکام خمس را دائر مدار صدق عناوین «فایده» و «غنیمت»دانستند؛ و بر اساس آن در حالات مختلف ، احکام و نظرات خود را ارائه دادند و معیار فقها در محاسبه ی سود واقعی، «عرف» است.
سود واقعی ارباح مکاسب، می تواند با توجه به معیار قرار دادن سود اسمی یا تورم اعلامی بانک مرکزی یا محاسبه کاهش ارزش ریال در برابر دلار و یا با ارزش طلا محاسبه شود و هم چنین در کسب و کارهای اقتصادی عواملی چون میزان خواب سرمایه تا راه اندازی کسب و کار؛ توانایی افزایش نرخ به اندازه تورم جهت حفظ حاشیه سود؛ سود ده بودن شرکت با توجه به نرخ استهلاک تجهیزات در محاسبه ی سود اثر دارد.
پس در سنجش میزان «ربح» و «سود واقعی»، عوامل مختلف و معیارهای متفاوتی وجود دارد که بعضاً میزان سود به دست آمده با توجه به هر کدام از معیارها ، تفاوت چشمگیری دارد و صرف استدلال به رجوع به عرف در شرایط اقتصادی کنونی و جنگ اقتصادی نمی تواند کافی باشد و نیاز است در بحث محاسبه ی خمس ورود موضوعی داشت تا آنچه که بر عهده مکلف است برای او مشخص شود؛ چرا که اگر خمس واجب بر کاسبان و ثروتمندان متشرع جامعه، از نظر ایشان منطقی باشد، پرداخت خواهند کرد و جامعه از برکات پرداخت خمس بیش از گذشته بهره خواهد برد.
🔷واژههاي كليدي:
خمس، ارباح مکاسب ، پول، تورم.
💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
برگزاری جلسه دفاعیه
🔰🔰🔰🔰🔰
🍀به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، جلسه دفاعیه پایان نامه طلبه گرامی خانم راضیه عرب عامری در رشته فقه و اصول، روز چهارشنبه 1403/6/28
با عنوان:
"چالش ها و راهکارهای فقهی استفاده از فضای مجازی"
در اتاق جلسات مدرسه و حضور مجازی استاد محترم داور خانم دکتر مریم آقایی و استاد محترم راهنما خانم دکتر لیلا خواجه زاده برگزار گردید.
🔷چکیده
تکنولوژی یکی از دستاوردهای بشر است که بعد از عصر روشنگری و شکل¬گیری مدرنیته در زندگی انسان توسعهیافته است. تکنولوژی حاوی دستاوردهای مطلوب و نامطلوبی در زندگی اجتماعی انسان است. در نتیجه این، فعل و انفعالات تکنولوژی بر آزادی انسان تأثیر می¬گذارد. ظهور تکنولوژی¬های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی به وجود آمده است، بسیاری از کارکردهای خانواده¬ها و جامعه را دچار اختلال نموده و با چالش روبهرو کرده است. این چالش¬ها در زمینه¬های مختلف اعم از فردی، اجتماعی، اقتصادی و اعمال محدودیت بر این فضا (فیلترینگ)، می¬باشد. از طرفی، جامعه¬ی ما یک جامعه دینی اسلامی است که لازم است در همه¬ی عرصه¬ها مبنای عمل قرار گیرد. فضای مجازی نیز از این قاعده مستثنا نیست. از آنجا امروزه که فضای مجازی ارتباط مستقیم با زندگی افراد دارد، ضروری است تا ابعاد مختلف آن از لحاظ فقهی مورد بررسی قرار بگیرد. لذا پژوهش پیش رو که به روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه¬ای انجام شده است به نتایج زیر دست یافته است: در زمینه فردی، امکان نقض حریم خصوصی افراد وجود دارد که فقه اسلامی با ممنوعیت مواردی همچون: غیبت، تجسس، افشاء سِرّ و... با آن برخورد نموده است. در زمینه اجتماعی با دو چالش نمایش کودکان و ارتباط نامشروع رو به رو هستیم که فقه اسلامی بر مبنای دفع ضرر محتمل، ارشاد جاهل، اصل هدایت و... بر لزوم آموزش کودک و خانواده تأکید نموده است در زمینه¬ی ارتباط نامشروع نیز با ارائه¬ی راهکارهایی همچون: حجاب، صحبت با نامحرم در حد ضرورت و... با آن برخوردکرده است. در زمینه¬ی اقتصادی نیز جامعه با چالش ارزهای دیجیتال رو به رو است که از منظر فقه، با توجه به قاعده لاضرر، اتلاف و تسبیب و... قانونی کردن ارز دیجیتال لازم است. در موضوع فیلترینگ، فقه اسلامی معتقد است که هر انسانی حق آزادی اطلاعات را داراست و فیلترینگ چالش اساسی در این رابطه محسوب می¬شود که می¬تواند آسیب¬هایی جدی به همراه داشت باشد و بر مبنای قواعدی همچون: دفع ضرر محتمل، کرامت انسان¬ها و... آموزش اصولی جامعه در استفاده از فضای مجازی را لازم دانسته است.
🔷کلیدواژه: فقه، فضای مجازی، چالش، راهکار
💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
♦️فقه خانواده در یک تقسیم کلان به دو بخش خصوصی و عمومی تقسیم می گردد.♦️
✅به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، معاونت پژوهش مدرسه از برگزاری کارگاه تخصصی_پژوهشی با عنوان "نظام مسائل فقه خانواده" ویژه طلاب سطح ۴ و با حضور ارزشمند استاد محترم حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرج الله هدایت نیا در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ خبر داد.
❇️❇️❇️❇️❇️
🔹هدایت نیا بیان داشتند:
ساختار کلی فقه امامیه در طرح ابتکاری محقق حلی در کتاب شرائع الاسلام، چهاربخشی و به عبادات، عقود، ایقاعات و احکام خاص طبقهبندی شده است.
🔹ایشان ساختار کنونی فقه خانواده را آسیب شناسی نمودند و افزودند:
در این ساختار کلی که تا زمان ما الگوی رایج و پذیرفته شده است، خانواده جایگاه معرفتی مشخّص و ساختار درونی منظمی ندارد. افزون بر این، در ساختار شرائع الاسلام، مجموعه مسایل بابهای فقه خانواده به حقوق خصوصی یا روابط دورنخانوادگی محدود است و برای مباحث مهم مربوط به مناسبات دولت و خانواده بابی اختصاص نیافته و مسایل آن بررسی نشده است. بنابراین، فقه خانواده «فاقد تشخّص»، «ناقص» و «نامنظم» بوده و نیازمند طرحی جدید است.
🔹وی در ادامه ویژگی های ساختار پیشنهادی را تشریح نمودند:
جامعیت و تبویب منطقی باب های فقهی از ویژگیهای ساختار پیشنهادی فقه خانواده می باشد.
🔹هدایت نیا ادامه داد:
در طرح پیشنهادی، ساختار کلی فقه خانواده دو بخشی است؛ بخش نخست به مسایل مربوط به «حقوق خصوصی» و بخش دوم به مسایل مربوط به «حقوق عمومی» خانواده اختصاص یافته است. فقه یا حقوق خصوصی خانواده به چهار فصل انعقاد نکاح، آثار نکاح، انحلال نکاح و نسب و حقوق اولاد تقسیم می شود. فقه یا حقوق عمومی خانواده به دو فصل کلی تعهدات و مداخلات دولت تقسیم می شود و مجموعه مسائل آن بدین نحو سازماندهی می گردد.
🔹در انتهای جلسه استاد برخی از کتب و مقالات خود را معرفی نموده و طلاب موضوعات پیشنهادی رساله خودرا مطرح نموده و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
💠💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#سمنان
#کنفرانس_بینالمللی_وحدت_اسلامی
حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجم مدیر حوزه علمیه خواهران استان در معیت حجت الاسلام و المسلمین فاضل مدیر محترم مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور ، سرکار خانم متولیان معاون محترم پژوهش مرکز و جمعی از همکاران مرکز مدیریت و مدیریت استان
در کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، تهران، سالن اجلاس سران
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر