از پنهان شدن لایکها سود می بریم؟/بخش دوم: لایکها بخشی از تجربه کاربران در استفاده از شبکههای اجتماعی است اما تحقیقات نشان میدهد میتواند تاثیر مثبت و منفی بر سلامت روان کاربران داشته باشد؛ بهخصوص نوجوانان که نسبت به بازخورد یا تعریف دیگران از خود حساس هستند و در این موضوع آسیبپذیر هستند. آنها ممکن است تمایلی به استفاده از این ویژگی نداشته باشند و باید نسبت به ویژگیهای این امکان و اثر مثبت آن بر سلامت روان مطلع شوند. این موضوع خود چالش دیگری است. حالا که شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، ویژگی حذف نمایش لایکها را در اختیار کاربران قرار داده مشخص نیست تا چه میزان استفاده از این ویژگی مورد استقبال کاربران قرار گیرد و تا چه اندازه این موضوع برای آنها قابل درک است. حذف نمایش تعداد لایکها میتواند نشاندهنده استقلال کاربرانی باشد که قصد دارند این پیغام را به مخاطبشان بدهند که به لایکها و پسندیده شدن و اعداد وابسته نیستند و از پنهان کردن لایکها سود خواهند برد.
در دو سال گذشته اصلیترین گروه مخالف حذف لایک از پستها اینفلوئنسرها بودند. با اینکه اطلاعات هر پست و اعداد و ارقام مربوط به تعامل کاربران در اینستاگرام موجود است اینفلوئنسرها معتقدند این موضوع در همکاری آنها با کسبوکارها اثر منفی دارد. بسیاری از اینفلوئنسرها بر اساس اعداد و ارقام بازدید پستها دستمزد خود را تعریف میکنند و حالا معتقدند با حذف یکباره تعداد لایکها اینفلوئنسر مارکتینگ تغییر خواهد کرد.
با حذف نمایش تعداد لایکها، اینستاگرام سعی دارد فشار را در استفاده از اینستاگرام و اثر منفی استفاده از آن بر سلامت روان کاربران کاهش دهد. پیش از این شعار «اگر برای یک محصول پولی پرداخت نمیکنید، یعنی خود شما محصول هستید» توسط مستند «The Social Dilemma» درباره شیوه اثرگذاری شبکههای اجتماعی در زندگی روزمره تشریح شده بود.
اینستاگرام و پلتفرمهای مشابه بهطور منظم اطلاعات شما را ضبط میکنند و از آن به دومنظور استفاده میکنند: اول اینکه وقتی صفحه شما پر از محتوای دلخواهتان باشد، زمان بیشتری در این پلتفرم سپری خواهید کرد و از بودن در آن راضیتر خواهید بود. دوم اینکه براساس همین اطلاعاتی که در زمان فعالیت در شبکه اجتماعی به آن میدهید تبلیغات مرتبطی که احتمالا به آنها توجه خواهید کرد بهشما نمایش داده میشود. حتی با طراحی قابلیتهایی مانند حذف لایکها زنگ خطر استفاده از شبکههای اجتماعی به صدا درآمده است.
لایکها حذف میشوند اما همچنان طرز کار الگوریتمهای محتوایی این پلتفرمها براساس علایق کاربران تنظیم میشود که چه تهدیدی بزرگتر از این وقتی کاربری فکر میکند همه دنیا مثل او فکر میکنند.
📌«سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» در ایستگاه آخر
🔸سند صیانت کودک و نوجوان در فضای مجازی که در سال ۹۵ تدوین شده و از سال ۹۶ تا کنون در صف تصویب شورای عالی فضای مجازی قرار داشت(!!؟؟)، سرانجام با تصویب آخرین بندهای آن در جلسه آتی شورای عالی ، قرار است سرانجام به ایستگاه آخر برسد تا جامعه ایرانی هم اولین سند جامع ملی را ویژه حضور این رده سنی در اینترنت تجربه کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استوری موشن / عروج ملکوتی بیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره)
تیراژ روزنامهها در جهان
▪️انجمن جهانی روزنامهها و ناشران خبری (WAN) فهرستی از روزنامههای با بیشترین تیراژ را منتشر میکند. این انجمن اطلاعات ۱۸۰۰۰ روزنامه را به نمایش میگذارد که شامل ۷۶ انجمن روزنامه ملی، بنگاههای مطبوعاتی و مدیران مجله روزنامههای مختلف در ۱۰۲ کشور، ۱۲ خبرگزاری و ۱۰ گروه مطبوعات منطقهای و جهانی است.
▪️آمار بهروز و دقیق از میزان کلی تیراژ روزنامهها در جهان وجود ندارد. تنها میدانیم که در سال ۲۰۱۱، هند با نزدیک به ۳۳۰ میلیون نسخه، بیشترین تیراژ روزنامه را در جهان داشت که به طور قطع با گسترش فضای آنلاین این رقم کاهش پیدا کرده است.
▪️در این لینک، میتوانید تعداد نسخههای چاپی روزانه روزنامههای عضو WAN را به صورت زنده مشاهده کنید:
worldometers.info/newspapers/
هدایت شده از سواد سایبری
14.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ به شایعات و شبهه های مطرح شده در فضای مجازی درباره واکسن کرونا
ارائه منبع خبر؛ یک اصل حرفهای
یك اصل حرفهای به روزنامهنگار حكم میكند كه منبع خبر را در آغاز خبر ذكر کند. طبق سنن و آداب روزنامهنگاری خبر بدون منبع سندیت ندارد و اهمیت منبع به حدی است كه پیوسته سطر اول خبر را به آن اختصاص میدهند. این نخستین سطر (Dateline) حاوی دو عنصر مهم است: مكان رویداد و ارسالكننده خبر.
بررسی منبع ارائه دهنده خبر، مهم ترین تکنیک برای تشخیص اخبار جعلی است
انتخابات و فضای مجازی:
رقابت نزدیک جلیلی و همتی/رئیسی همچنان با اختلاف صدرنشین است
🔹بررسی و تحلیل کلان داده ۱۳ خرداد ماه نشان میدهد که همچنان رئیسی در هر چهار بستر توییتر، تلگرام، اینستاگرام و اخبار آنلاین در صدر جدول توجهات قرار دارد.
🔹️جلیلی و همتی نیز از نظر میزان محتوای انتخاباتی در مجموع در جایگاه یکسانی قرار دارند، اما همتی در تلگرام و جلیلی در توییتر پیشتاز است.
🔹در مجموع ردهبندی نامزدها طی چند روز اخیر روند یکسانی داشته است. رئیسی، جلیلی، همتی و رضایی به ترتیب در چهار پله نخست ایستادهاند. مهرعلیزاده، زاکانی و قاضیزاده هاشمی نیز نفرات انتهایی لیست هستند.
در عین حال به لحاظ محتوا، درخواست محاکمه مفسدان، مهم ترین مطالبه بورسیها از رئیسی بوده که در قالب هشتگ «رئیسی از بورس بگو »در بیش از ۱۶ هزار توییت و ریتوییت استفاده شده است.
🔹️کاربران منتشر کننده این هشتگ، که عموما از طیف حامی رئیسی هستند به مطالبه حقوق سهامداران و محاکمه مفسدان پرداختهاند.
🔹️هشتگهای «رای میدهم» و «ما منتظر انتخاباتیم» نیز برجستهترین هشتگها پیرامون انتخابات بودهاند.
هدایت شده از سواد سایبری
آیا امکان استخراج بیت کوین با گوشی هوشمند وجود دارد؟
با شکوفایی بازار ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر و همهگیر شدن آنها، روشهای بهدستآوردن بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال امروزه موضوعی است که شاید برای خیلی ها جای سؤال باشد. اصلیترین روش بهدستآوردن ارزهای دیجیتال استخراج آنها است؛ اما طبیعی است که همه افراد به دستگاههای استخراج بسیار گرانقیمت دسترسی نداشته و ممکن است بخواهند بدانند که آیا استخراج بیت کوین با گوشی وجود دارد یا خیر.
ساختار شبکه بلاک چین بهطوری است که هنگامیکه افراد بیشتری مشغول استخراج آنها شوند برای حفظ نرخ تولید، سختی شبکه افزایش خواهد یافت. در سالهای اخیر با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، تعداد افراد مشغول به استخراج آنها افزایش چشمگیری داشته و رقابت سختی برای داشتن سختافزار قویتر در میان استخراجگران شکلگرفته است.
حتی اگر این موضوع را که استخراج ارزهای دیجیتال به قدرت پردازشی بسیار زیادی نیاز دارد، نادیده بگیریم، گوگل و اپل کاربران خود را از استخراج ارزهای دیجیتال در دستگاههای اندروید و iOS منع و برنامههای مربوطه را از فروشگاههای خود حذف کردهاند.
استخراج ارزهای دیجیتال فشار بسیار زیادی روی پردازنده و دیگر قطعات تلفن وارد میکند و موجب تخلیه سریع باتری دستگاه میشود. دستورالعملهای اپاستور اپل صریحا اعلام کردهاند که «برنامهها نباید بهسرعت باتری را تخلیه و گرمای بیش از حد تولید کنند یا موجب فشار مضاعف و غیرضروری به منابع در دسترس دستگاه شوند.»
با اینکه گوگل در مورد دلایل حذف برنامههای استخراج ارزهای دیجیتال از فروشگاه گوگلی پلی صحبتی نکرده، میتوان اینطور فرض کرد که گوگل نیز برای جلوگیری از گرمشدن و آسیب رساندن به سختافزار دستگاه، همین سیاست را در پیش گرفته باشد.
بنابراین استخراج بیت کوین با گوشی تقریبا غیرممکن است. ممکن است با برنامههایی مواجه شوید که استخراج بیت کوین با گوشی را تبلیغ کنند. اما بهتر است توجه داشته باشید رایجترین نوع بدافزار در این روزها برنامههای استخراج ارزهای دیجیتال هستند.
پیشنهاد میشود به این برنامهها اعتماد نکرده و آنها را در دستگاه خود نصب نکنید.
🔻 کاهش ۶.۳ درصدی قیمت بیت کوین به دنبال توییت جدید ایلان ماسک
🔸 یک توییت دیگر از ایلان ماسک بار دیگر باعث کاهش قیمت بیت کوین شد و قیمت این ارزرمز را را ۶.۳ درصد کاهش داد و به ۳۶ هزارو ۷۵۰ دلار رساند. ایلان ماسک در توییتی که هشتگ بیت کوین را کنار قلب شکسته نشان میداد که نشانهای از جدایی او از بیت کوین قلمداد میشود.
هدایت شده از سواد سایبری
امکان استفادهی همزمان از واتساپ روی چند دستگاه ممکن میشود:
واتساپ قرار است قابلیتهای جدیدی را به این برنامه اضافه کند؛ از جمله امکان ورود به اکانت با چند دستگاه
اما علاوه بر قابلیت multi-device، واتساپ قرار است ویژگی جدیدی را نیز تحت عنوان «View Once» به برنامه اضافه کند که با استفاده از آن،عکس یا فیلم مورد نظر برای مدت زمان بسیار کوتاهی قابل تماشا باشد.
به گفته مدیرعامل فیس بوک، ناپدید شدن پیامها برای همهی چتهای کاربران بصورت پیش فرض روشن خواهد شد، به این معنی که پیامهایی که ارسال میکنید پس از هفت روز به طور خودکار برای همه حذف میشود.
در کنار این مورد نیز قابلیتی تحت عنوان «view once» اضافه خواهد شد که باعث میشود عکسها و فیلمهایی که ارسال میکنید پس از اینکه گیرنده یک بار آنها را باز کرد، حذف شوند.
اما بزرگترین ویژگی که در جریان مصاحبهی زاکربرگ به آن اشاره شد، افزودن پشتیبانی واتساپ از چند دستگاه بود که در ماههای آینده به نسخه بتای این پیام رسان اضافه میشود. پشتیبانی از چند دستگاه به کاربران امکان میدهد حتی اگر دستگاه اصلی به اینترنت دسترسی نداشته باشد از حساب WhatsApp خود در چندین دستگاه استفاده کنند.
زاکربرگ تأیید کرده که در صورت استفاده از یک حساب کاربری در چند دستگاه مختلف، پیامها همچنان بصورت ایمن رمزگذاری خواهند شد
یک تعبیر قابل تامل از شهید بهشتی خطاب به معلمین عزیز:
«معلم با ایمان آگاه و آزاد! به عنوان یک دوست و همفکر و همراهت خواهش میکنم شما را به خدا در این کلاسها یک مشت انسان نمای قالبی خاک بر سرنسازید. انسان بسازید، نه یک مشت انسان نمای قالبی ابزاری.»