اعضای محترم کانال
⚖ کافـــه حقوق ⚖
با هدف نشر مسائل حقوقی
و پرسش و پاسخ با همین موضوع
راهاندازے شد.
سوالات و پاسخ آن ها در
#کانال_کافه_حقوق
نشر پیدا می کند.
⚖ ⚖ ⚖ ⚖ ⚖
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانيم:
فیلم ضبط شده یا صدای ضبط شده و سایر مواردی از این دست نمی تواند به عنوان تنها دلیل شاکي، برای اثبات جرمی کافی باشد.
هرچند که به عنوان اَمارِه ای قوی (اوضاع و احوال) ، در کنار سایر دلایل مصرح در قانون ، ميتواند قاضي رسیدگي کننده به پرونده را به علم کافي در مورد قضیه برساند و بر این اساس رای صادر شود .
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانيم:
نکات حقوقی #فوری پس از لحظه درگیری
۱- بعد از درگیری لازم نیست با همان لباس کثیف و احیانا با پارگی های لباس و.....پزشکی قانونی بروید تا عمق فاجعه کشف گردد! چراکه پزشکی قانونی بدون توجه به آنها صدمات و جراحات وارده را تشخیص و برای مرجع قضایی اعلام میکند.
۲- با حفظ خونسردی از افرادی که آنجا هستند شماره تماس شان را تقاضا کنید که به شما بدهند تا اگر بعدا نیاز به شاهد پیدا کردید به مشکل نخورید
۳- اگر فرد ضارب را شهود می شناسند و از وی می ترسند و یارودربایستی دارند، برای همین برای شهادت نمی آیند برای حل این مشکل تقاضای بررسی و تحقیق محلی کنید که پس از قبول و صدور دستور توسط مقام قضایی، عموما از کلانتری مربوطه ضابطین دادگستری برای تحقیق به محل وقوع جرم می آیند و تحقیق می کنند و مراتب امر صورتجلسه میگردد.
۴- حتما ابتدا با ۱۱۰ تماس بگیرید تا از واقعه ی درگیری گزارش تهیه کنند.
۵- اشتباهی که عده کثیری از افراد انجام میدهند اینست که طرف مقابل میگوید در ازای فلان مبلغ پول رضایت میدهد مثلا در بیمارستان و... درحالیکه رضایت باید در مرجع قضایی یا کلانتری یا دادسرا باشد
پس اگر پولی پرداخت کردید و طرف فقط یک دست نوشته عادی بابت رضایت به شما داد و فردا روزی آن نوشته تحت شرایطی بدون ارزش قانونی باقی ماند تعجب نکنید
۶- دیده شده برخی اوقات پس از وقوع درگیری و در زمان اعلام شکایت صرفا شکایت ضرب و جرح را مطرح می کنند و این درحالیست که برای مثال بعضی گمان می کنند پارگی لباس در زمان درگیری توسط فرد ضارب جرمی ندارد و از حقوق خود اطلاعی ندارند و این درحالیست که پاره کردن لباس توسط ضارب جرم تخریب می باشد و مجازات آن یعنی مجازات تخریب شش ماه تا سه سال حبس است.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانيم:
🔹در صورتي که شخصی ،دیگری را تهدید به افشای اطلاعات خصوصی مانند عکس ها ،متن چت ها ،صدای ضبط شده ،فیلم و ... نماید حتی اگر آن عمل را هرگز انجام ندهد ,ارتکاب جرم تهدید از سوی آن شخص قطعی است و قابل پیگیری و شکایت است.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانيم:
هشدار به کسانی که بدون رسید به دیگران قرض میدهند: پرداخت وجه به افراد، قانونا به معنای ادای دِین است نه قرض دادن :
🔹بنده برای دوستم پول واریز کردم و فقط رسید بانکیش را دارم. الان دوستم حاضر نیست پول را پس بدهد و بهانههای مختلفی میآورد. بدون مدرک تکلیف بنده چیست؟
🔸پاسخ
در این خصوص باید بیان داشت ماده (۲۶۵) قانون مدنی اشعار میدارد: هر کس مالی به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است؛ بنابراین هر کس مالی به دیگری میپردازد، فرض این است که دِین خویش را اداء میکند. پس اگر ثابت شود دِینی نداشته است، میتواند آنرا پس بگیرد.
🔹هر گاه پرداخت کننده مدعی شود که به گیرنده وام داده یا وکالت درانجام کاری مطرح بوده یا مالی را به امانت سپرده است، باید وجود آن عناوین را ثابت کند تا در دعوی استرداد موفق شود؛ بویژه که ادعای وجود قرض یا وکالت یا ودیعه با اصل عدم برخورد میکند و نیاز به اثبات دارد.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
#مهریه در هر حال از سوی زن قابل مطالبه هست ولي مطالبه #نفقه منوط به #تمکین زن از شوهر است.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
موضوع #حضانت فرزند (فرزندان) مشترک ، تا رسیدن به سن #بلوغ ، یعني #دختر ۹ سال تمام و #پسر ۱۵ سال تمام مي باشد و بعد از آن ، تصمیم گیری در خصوص زندگي با هر کدام از والدیني که بواسطه #طلاق ، جدا از هم زندگي مي کنند ، به انتخاب خودِ فرزند است.
🔻البته حضانت #اطفال تا سن ۷ سالگي با #مادر است.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
اگر شما اشتباهاً از کارت عابر بانک خود به کارت عابر بانک شخص دیگری مبلغي پول انتقال بدید ، به این دلیل که مطابق #قانون ظاهر در #عدم_تبرع است ، پس این شما هستید که باید عدم بدهکاریتون به اون شخص رو ثابت کنید.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
اگه تصادف کردیم، چیکار کنیم؟
🔹اولین گام :
تماس گرفتن با 110 است.
📌مراقب باشید : اگر طرف مقابل شما مقصر بود و به شما گفت خودش صافکاری، نقاشی دارد یا فلان جا آشنا دارد یا خلاصه با این جمله های ابتکاری از شما خواست به پلیس زنگ نزنید به نفع تان است زیر بار نروید.
🔹دومین گام :
دومین اقدام به کناربردن اتومبیل از مسیر سواره هاست. یعنی اگر وسط بزرگراه و خیابان پرتردد تصادف کردید لزومی ندارد دقیقا همان نقطه بمانید تا پلیس از راه برسد و مقصر را تعیین کند درصورتی که پلیس ببیند راه را بند آورده اید قطعا هر دو طرف را به دلیل سد معبر جریمه خواهد کرد. اگر مقصر مشخص است و حاضرین سر صحنه می توانند برای پلیس توضیح دهند که مشکلی نیست اما اگر طرف مقابلتان مقصر است و شک دارید بعدا بخواهد ماجرا را وارونه جلوه دهد با موبایل تان از وضعیت خودروها عکس بگیرید و بعد مسیر را باز کنید.
🔸نکته مهم :
تصادف ها به دو دسته
خسارتی و جرحی تقسیم می شوند.
وقتی حتی از بینی کسی خون جاری شود دیگر تصادف جرحی محسوب می شود و ماجرای دیگری دارد. ناگفته نماند اگر تصادف منجر به فوت رخ داد نباید موقعیت خودروها را به هم بزنید و تا آمدن پلیس و اورژانس باید صبر کنید.
🔹سومین گام :
خیلی ها فکر می کنند که برای هر تصادفی باید کارشناس کروکی بکشد. در صورتی که اصلا این طور نیست. طبق آخرین قانون که از اسفندماه سال 90 اعمال می شود شرکت بیمه موظف است تا سقف دو میلیون و 250 هزار تومان خسارات «تصادفات خسارتی سازشی» را بدون کروکی پلیس پرداخت کند. بد نیست بدانید کروکی ها دو نوع هستند:
🔸کروکی سازش :
در بیشتر موارد و مخصوصا تصادف های داخلی شهری از این برگه ها استفاده می شود. وقتی تصادف خسارتی اتفاق می افتد و دو طرف ماجرا آدم های معقولی هستند و قبول می کنند که چه کسی مقصر است و با هم به توافق می رسند، اگر مدارک هر دو طرف (گواهینامه – کارت خودرو – کارت بیمه شخص ثالث و برگه معاینه فنی) کامل بود، برگ کروکی سازش می گیرند و عین انسان های متمدن به بیمه مراجعه می کنند.
🔸کروکی عدم سازش :
این کروکی در مورد تصادف های جرحی و فوتی چون نیاز به مراجعه به مراجع قضایی است و تصادف های خسارتی که طرفین در تصادف با هم سازش نمی کنند یا فکر می کنند حتما دیگری مقصر است، استفاده می شود. اگر هم مدارک تان ناقص باشد، کروکی، این مدلی تنظیم می شود. اگر یکی از مدارک همراهتان نبود و کارشناسی که سر صحنه آمده کمی مهربان بود، زنگ بزنید تا مدارک را برایتان بیاورند؛ این جوری برگه کروکی سازش پر می شود که دردسرش کمتر است.
🔹چهارمین گام :
آخرین اقدام بعد از رسیدن پلیس و مشخص شدن مقصر مراجعه به بیمه است.
🔸نکته جالب : قبلا وقتی تصادفی صورت می گرفت طرفین تصادف باید با هم به مراکز تعیین خسارات بیمه مربوطه مراجعه می کردند ولی هم اکنون نیاز نیست هر دو طرف به مراکز بیمه مراجعه کنند.
فرد خسارت دیده می تواند به تنهایی با کوپن طرف مقابل به شرکت بیمه برود.
@law_cafee
⚖ ⚖ ⚖ ⚖ ⚖
مشاوره دعاوی خانوادگی، ارثی، مِلکی، کیفری و...
تنظیم انواع دادخواست (بدوی، تجدیدنظر، فرجام خواهی) و شکوایه
اعلام وکالت جهت مطالعه پرونده
نگارش و تنظیم انواع لوایح حقوقی و کیفری
پذیرش وکالت دعاوی خانوادگی، حقوقی، کیفری
ارتباط:
@Zed_hoseinpour
⚖ ⚖ ⚖ ⚖ ⚖ ⚖
⚖📌 بیشتر بدانیم:
الزام فروشنده به تنظیم سند
🔸در صورتیکه ملکی دارای سند رسمی باشد و فروشنده از تنظیم سند رسمی انتقال استنکاف ورزد، خریدار می تواند با اخذ وکیل ملکی دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه تقدیم و دادگاه نیز بعد از رسیدگی و بررسی مستندات در صورتی که خریدار را محق بداند فروشنده را به تنظیم سند محکوم می نماید و در صورتیکه فروشنده از اجرای رأی دادگاه استنکاف ورزد نماینده دادگاه در دفترخانه حاضر و نسبت به امضای اسناد بجای فروشنده اقدام میکند.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم:
استفاده از حجم اینترنتي دیگری بدون اجازه او کلاهبرداری رایانه ای می باشد.
مثل هک کردن رمز وای فای دیگری که تشخیص و ردیابی آن با طرح شکایت امکان پذیر است.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
افتادن روسری از سر بانوان، حینِ رانندگی
اگر روسری از سر بانوان که در حالِ رانندگی هستند، بیفتد و به وسیله دوربین های راهنمایی و رانندگی، تصویر برداری شود، آن را تخلف کد ۱۴ می گویند و به مالک خودرو پیامک ارسال می شود تا ظرف یک ماه به #پلیس_امنیت_اخلاقی مراجعه کند، در صورت عدم مراجعه خودرو #توقیف خواهد شد.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
مامورین راهور #اجازه_ندارند بدون مشاهده #تخلف ، خودرو را متوقف کنند.
#توقیف_خودرو برای:
_کنترل مدارک
_بررسی گواهینامه
_کنترل اضافه سرنشین
غیرقانونی است.
بخشنامه پلیس راهور که به مامورین اجازه میداد، بدون مشاهده #تخلف ، خودرو را متوقف کنند، در دیوان عدالت اداری #ابطال شده است.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
۵ نکته مهم در مورد چک بلامحل
🔹هرکس با علم به بسته بودن حساب بانکی خود مبادرت به صدور چک کند عمل وی در حکم صدور چک بلامحل خواهد بود و به حداکثر مجازات 2سال حبس محکوم میشود. این مجازات غیرقابل تعلیق است.
🔹جرائم مذکور در این قانون بدون شکایت دارنده چک قابل تعقیب نیست.
🔹درصورتی که دارنده چک تا 6 ماه از تاریخ صدور برای وصول وجه آن به بانک مراجعه نکرد یا ظرف 6 ماه از تاریخ صدور گواهی عدمپرداخت شکایت نکرد دیگر حق شکایت کیفری نخواهد داشت.
🔹اگر بعد از صدور حکم قطعی، شاکی گذشت کند یا محکوم بهترتیب بالا موجبات پرداخت وجه چک را فراهم کند اجرای حکم متوقف میشود.
🔹محکوم علیه ملزم به پرداخت مبلغی معادل یک سوم جزای نقدی مقرر در حکم به نفع دولت خواهد بود.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم :
در صورتي که زن ، منزل مشترک را ترک کند و شوهر بتواند #عدم_تمکین وی را در دادگاه اثبات نماید ، اصطلاحاً زن ، #ناشزه محسوب شده و #حق_نفقه وی ساقط و پس از صدور این حکم ، #حق_ازدواج_مجدد برای شوهر به حکم دادگاه ایجاد مي گردد.
🔹 این عوامل تاثیری در #مطالبه_مهریه از سوی زن ندارد .
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
مالک در چه صورت میتواند ملکی را که در تصرف مستأجر است، تخلیه کند؟
🔹برای تخلیه فوری ملک باید شرایطی را مورد توجه قرار داد که یکی از این شرایط، وجود قرارداد اجاره غیررسمی یعنی قراردادی است که در دفتر اسناد رسمی تنظیم نشده باشد.
حال تفاوتی ندارد که این قرارداد توسط موجر و مستاجر بر روی یک برگ کاغذ یا توسط دفاتر آژانس املاک (بنگاههای املاک) تنظیم شده باشد، اما حتماً باید در انتهای آن علاوه بر موجر و مستاجر دو نفر شاهد قرارداد هم آن را امضا کرده باشد.
🔹همچنین در شرایطی که مدت اجاره منقضی شده باشد؛ یا مستاجر بیش از سه ماه، از پرداخت مبلغ اجاره، امتناع ورزد؛ یا در صورت شرط عدم انتقال، به غیر اجاره داده باشد یا اینکه محل مورد اجاره را مورد استفاده (غیرمشروع) قرار داده باشد، موجر میتواند با مراجعه به شورای حل اختلاف، خواسته خود مبنی بر دستور تخلیه را بنویسید؛ نه حکم تخلیه؛ و پس از بررسی این مرجع قضایی، دستور تخلیه ملک صادر میشود و اگر تقاضای صدور حکم کند، حکم تخلیه صادر میشود و با صدور این حکم، با مهلت ۲۰ روز حق تجدیدنظرخواهی و اعتراض ایجاد میشود.
🔹پس از طی مدتی، چنانچه حکم به نفع مالک صادر شود، مالک باید تقاضای صدور اجراییه کند و در اجراییه نیز مهلت ۱۰ روز اعتراض باید طی شود. چنانچه به اجراییه، اعتراض نشود یا در صورت اعتراض، اعتراض او پذیرفته نشود، تخلیه ملک صورت میگیرد.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم :
اگر در یک آپارتمان مسکوني زندگي مي کنید که برخي از همسایگان مزاحم تصرفات شما هستند و تذکرات شما به ایشان فایده ای ندارد ، ابتدائاً از طریق #ارسال_اظهارنامه_رسمي ، تقاضای #رفع_مزاحمت ایشان را بنمائید و در صورت تکرار ، شکایتي با موضوع #مزاحمت_از_حق ، به دادسرای محل زندگي خود تقدیم نمائید.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم :
تحویل ندادن ملک در زمان مقرر به مستأجر چه تبعاتی دارد؟
🔹قراردادهای ملکی معمولا از دو طرف مالک و خریدار یا موجر و مستأجر تشکیل میشوند و هر کدام از این طرفین دارای وظایف و تکالیف مربوط به خود هستند و در صورت عمل نکردن به وظایف خود مشمول وظایف قانونی میشوند.
🔹یکی از شایعترین مشکلاتی که میان موجر و مستأجر رخ میدهد، تحویل ندادن ملک به مستأجر در زمان قانونی و از سوی موجر است که قانونگذار برای این موضوع جرم مخصوصی را در نظر گرفته است.
🔹 اگر موجر در زمان مشخصی ملک را تحویل مستأجر ندهد، باید به دادگاه حقوقی جواب بدهد.
🔹مستأجر باید دادخواست به خواسته الزام به تحویل عین مستأجر را از دادگاه عمومی حقوقی درخواست کند.
🔹 دادگاه به نظر و دادخواست مستأجر میپردازد و پس از بررسی دقیق حکم را صادر میکند.
🔹پس از آن که حکم دادگاه صادر شد، مستأجر میتواند عین مال خود را از موجر دریافت کند.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم :
موارد فسخ اجاره:
✍🔹در موارد زیر مستأجر میتواند صدور حکم به فسخ اجاره را از دادگاه درخواست کند.
۱ – در صورتی که عین مستأجره با اوصافی که در اجارهنامه قید شده منطبق نباشد. (با رعایت ماده ۴۱۵ قانون مدنی).
۲ – اگر در اثنای مدت اجاره عیبی در عین مستأجره حادث شود که آن را از قابلیت انتفاع خارج نموده و رفع عیب مقدور نباشد.
۳ – در مواردی که مطابق شرایط اجاره حق فسخ مستأجر تحقق یابد.
۴ – در صورت فوت مستأجر در اثناء مدت اجاره و درخواست فسخ اجاره از طرف کلیه ورثه.
۵ – هرگاه مورد اجاره کلاً یا جزئاً در معرض خرابی بوده و قابل تعمیر نباشد و یا برای بهداشت و سلامت مضر بوده و باید خراب شود.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم :
صِرف همراه نداشتن #بیمه_نامه #شخص_ثالث مجوز #توقیف وسیله نقلیه نیست
در صورتي که دارنده وسیله نقلیه مدعي شود بیمه نامه معتبر شخص ثالث را به همراه ندارد ، پلیس موظف است بر اساس استعلام از بیمه ، نسبت به احراز دارا بودن بیمه نامه یا فقدان آن اقدام و در صورت فقدان بیمه نامه معتبر شخص ثالث ، ضمن اعمال قانون ، وسیله نقلیه را #توقیف و به توقفگاه منتقل نماید.
@law_cafee
📌⚖ بیشتر بدانیم :
چنانچه شوهر بعد از مطالبه #مهریه از سوی زن ، اموال خود را به دیگران منتقل نماید این اقدام ، #فرار_از_دین محسوب شده و معامله انجام شده #قابل_ابطال مي باشد.
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
شوهر میتواند اموال و املاکی را که در زندگی مشترک به زن خویش #هدیه نموده است را مسترد نماید مشروط بر آنکه آن اموال به دیگری منتقل نشده باشد .
@law_cafee
⚖📌 بیشتر بدانیم:
آیا می دانید قراردادهای اجاره را حداقل دو نفر شاهد باید امضا کنند؟
همیشه قراردادهای #اجاره خود را با حضور دو نفر شاهد که ذیل اجاره نامه را امضا کنند، منعقد کنید؛ در غیر این صورت، مشمول حمایت های قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶، خصوصاً در باب #تخلیه فوری ملک پس از پایان مدت اجاره نخواهید شد.
@law_cafee