حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
توجه📢📢
اگر قصد ازدواج #دائم با فردی دارید که شناخت کاملی از او ندارید، میتوانید از او درخواست ارائه #گواهی_تجرد کنید.
🔺 گواهی تجرد چیست ؟ 🔺
✅ گواهی تجرد برگه ای است که از طرف سازمان ثبت احوال صادر می شود، در اصل از طریق این گواهی می توان نسبت به سابقه صاحب شناسنامه آگاه شد که در گذشته ازدواجی داشته یا خیر. با این برگه می توانید به سابقه شناسنامه هایی که اصطلاحا سفید شده می گویند پی ببرید. نکته آنکه صرفا شخص صاحب شناسنامه می تواند این گواهی را درخواست نماید.
@laweasy
🎗نحوه تقسیم ارث بین فرزندان ناتنی چگونه میباشد؟
⁉️سوال":
سلام
پدر بزرگ من دو همسر داشته که هر دو فوت کرده اند .
از همسر اول پدر من و از همسر دوم ۶ پسر به دنیا امده .
پدر بزرگ من به عنوان مهریه یک زمین به نام همسر اول یعنی مادربزرگ من زده است حالا بعد از فوت پدر بزرگم فرزندان همسر دوم از مهریه ای که به نام همسر اول زده شده است سهم می برند؟
☎️پاسخ":
خیر در صورتیکه زمین به نام مادربزرگ شما شده باشد دیگر متعلق به مادربزرگ است و جزء ماترک نمیباشد و وراث از آن سهم نمیبرند.
https://gap.im/laweasy
@laweasy
📝نکته
💎 به هنگام طلاق مرد میتواند در دادگاه با ارائه فاکتور یا رسیدهای خرید، طلاهایی را که برای همسرش خریداری کرده است را مطالبه کرده و پس بگیرد.
💎 اما اگر زن طلاهای خود را فروخته باشد و یا تبدیل به چیز دیگری کرده باشد(مثل تبدیل شمش به سکه) مرد نمیتواند آن را پس بگیرد.
https://gap.im/lawaesay
@laweasy
✅ یک نکته مهم در خصوص قرارداد اجاره
در اجاره نامه حتما قید کنید که مستاجر حق واگذاری مورد اجاره به غیر را ندارد؛ در غیر این صورت، مستاجر می تواند در طول مدت اجاره، ملک شما را، به شخص دیگری اجاره دهد.
#اجاره
https://gap.im/laweasy
@laweasy
در ایام بی مهری های در هنگام قرارداد نوشتن دقت کنید.
⁉️آیا می دانید قراردادهای اجاره را حداقل 2 نفرشاهدبایدامضاکنند؟
🔹همیشه قراردادهای اجاره خود را با حضور دو نفر شاهد که ذیل اجاره نامه را امضا کنند، منعقد کنید؛ در غیر این صورت، مشمول حمایت های قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376، خصوصاً در باب تخلیه فوری ملک پس از پایان مدت اجاره نخواهید شد.
#اجاره
https://gap.im/laweasy
@laweasy
✅سوال:
سال پیش از شوهرم جدا شدم و با شرایطی حضانت فرزندم را گرفتم. اکنون موردی برای ازدواج دارم. آیا این امر به حضانت فرزندم ارتباطی پیدا میکند؟
✍طبق قانون حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر است و در مدت زمانی که حضانت با مادر است، اگر مجدداً ازدواج نماید حضانت از او سلب میشود و فرزند به پدر واگذار میشود. در صورت فوت پدر طفل ، حضانت به مادر تعلق گرفته و ازدواج مجدد مادر در این حالت حق حضانت را از او سلب نخواهد کرد.
✔️اگر حضانت فرزند به مادر سپرده شود، پدر یا پدر بزرگ باید نفقه فرزند را تامین نماید.
⬅️پدر یا مادر که حضانت فرزند به آنها واگذار شده نمیتوانند او را به شهری دیگر و یا به خارج از کشور بفرستند مگر در شرایط ضروری با کسب اجازه از دادگاه و ارائه وثیقه مناسب.
@laweasy
✴️آيا جهيزيه دادن از وظايف قانونی والدين زن و يا شخص وی می باشد؟
⛔️خير ، اصولا تهيه وسايل منزل از موارد نفقه است و تکليف آن بر عهده شوهر است و زوجه می تواند ازبردن جهيزيه به منزل مشترک خودداری نمايد ، لکن بر حسب عرف و عادت و به منظور رفع حوايج ضروری اوليه زوجين ، خانواده زوجه يا شخص وی اقدام به تهيه جهيزيه می نمايند.
@laweasy
*کیفری*
رضایت کیفری دارای اوصافی است که عبارتند از:
1. رضایت باید منجز باشد یعنی صریح و روشن باشد و مشروط و معلق یا مقید نباشد.
2. عدول از گذشت قابل پذیرش و استماع نیست.
3. رضایت میتواند کتبی باشد یا حضوری.
4. درصورت فوت شاکی حق گذشت به ورثه منتقل میشود.
5. اگر متضررین از جرم متعدد باشند تعقیب با شکایت یک نفر نیز شروع میشود اما صدور قرار موقوفی تعقیب باید با رضایت همه شکات باشد.
6. اعمال گذشت و استرداد شکایت، اعمال حق است پس برای اعمال این حق شخص باید اهلیت داشته باشد.
@laweasy
👈در پاسخ به عزیزانی که اظهار می دارند مگر ممکن است کسی در کارگاهی دچار حادثه شود و کارفرما مسئول نباشد؟
صِرف کار کردن یک کارگربرای کارفرما در یک کارگاه و دچار حادثه شدن دلیل بر مقصر بودن کارفرما نیست ، بازرس کار و یا هر کارشناس ذیصلاح دیگری که حادثه را بررسی می کند در صورتی می تواند کارفرما را مسئول حادثه بداند که خطای کارفرما را به علت استنکاف از اجرای قوانین و مقررات مربوطه در نظریه کارشناسی خود اثبات نماید به عبارت دیگر رابطه سببیت بین حادثه رخ داده و خطای کارفرما را ثابت کند
درتوضیح بیشتر اینکه اگر کارگری در کارگاهی دچار حادثه شده است این دلیل نمی شود که کارفرما در بروز حادثه مقصر است مگر اینکه کارشناس ذیصلاح در بررسی حادثه دلایل و عللی را احراز نماید که حاکی از این باشد که کارفرمای آن کارگر مقرراتی را که قانونگذاراجرای آنها را برای او مقرر کرده به مورد اجرا نگذاشته و همین استنکاف از اجرای مقررات باعث شده که کارگر دچار حادثه شود به عبارت دیگر اگر کارفرمای کارگر به وظایف قانونی خود عمل می کرد زمینه برای بروز حادثه برای کارگر فراهم نمی آمدو مسلما ً احراز این امر مستلزم اشراف و تسلط کارشناس به همه موازین و مقررات مرتبط با موضوع میباشد.
@laweasy
توجه🚦🚦
در فرایند بررسی بسیاری از حوادث کاری به اینجانب گفته می شود که مثلاً صاحب کار و یا پیمانکار اصلی، قرار بوده که بیمه نامه مسئولیت مدنی حرفه ای کارفرما در قبال کارکنان را خریداری نماید و حالا که حادثه اتفاق افتاده معلوم گردیده که بیمه نامه خریداری نشده و یا اینکه مدت اعتبار آن پایان یافته است و این گفته و اظهارات خود را دلیل بر بی تقصیری خود در بروز حادثه می دانند
عزیزان:
ضمن اینکه سفارش اکید این حقیر به همه شما به عنوان کارفرما و یا پیمانکار اصلی و یا فرعی ، این است که با رعایت مقررات ایمنی که قانونگذار شما را مکلف به اجرای آنها نموده، مانع از بروز حوادث ، ومتلاشی شدن بسیاری از خانواده ها گردید ، توجه داشته باشید ، اینکه شخصی به شما گفته باشد که من بیمه نامه مسئولیت دارم ویا خریداری خواهم نمود ولی بیمه نامه نداشته باشد ویا خریداری ننماید و حادثه ای رخ دهد ، درصورتیکه کارشناس ذیصلاح تمام ویا درصدی از تأثیر پذیری بروز حادثه را از بی احتیاطی ویا بی مبالاتی شما تشخیص دهد ، کوچکترین تأثیری در میزان درصد مسئولیت شما ندارد.
@laweasy
سؤال
فرزند من در یک کارگاهی کار می کرده که دچار حادثه شده است ویک انگشت خود را از دست داده و حادثه نیز در ماه حرام بوده است آیا دیه بیشتری به اوتعلق می گیرد؟
✏پاسخ :
با استناد به ماده۵۵۵ قانون مجازات اسلامی تغلیظ و یا به عبارت دیگر افزایش دیه مربوط به فوت و با لحاظ نمودن شرایط مندرج در ماده قانونی مذکور می باشد. با این شرط که ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻣﺮﺗﮑﺐ ﻭ ﻓﻮﺕ ﻣﺠﻨﯽٌ ﻋﻠﯿﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺭ ﻣﺎﻫﻬﺎﯼ ﺣﺮﺍﻡ اتفاق افتد لذا در ارتباط با حادثه رخ داده برای فرزند شما که منجر به از دست دادن انگشت وی گردیده، مشمول ماده قانونی مذکور نمی شود.
@laweasy
✳️آیین نامه اجرایی قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز در روزنامه رسمی منتشر شد.
http://www.rrk.ir/Laws/ShowLaw.aspx?Code=17253
@a_malard