📚 وضو و غسل جبیره
💠 سؤال: من کارم به گونه ای است که با #چسب سر و کار دارم، اکثر اوقات دست و پاهام چسبی می شود و برطرف کردن آن مشکل است؛ برای وضو و غسل چه وظیفه ای دارم؟
✅ جواب: در هر حال اگر برطرف کردن آن ممکن باشد، باید مانع را برطرف کنید و اگر وقت برای برطرف کردن آن کافی نباشد و موجب قضا شدن نماز باشد، وظیفه #تیمم است، اما اگر رفع مانع ممکن نباشد، باید هنگام وضو یا غسل، با دست تر روی آن را #مسح کنید.
📚 کسب درآمد با اموال فرزند
💠 سؤال: اگر مبالغی به فرزند خردسالم، #هدیه داده شود، آیا می توانم با این پولها، کار اقتصادی انجام دهم و آیا باید از سودهای حاصل برای فرزندم هم قرار دهم؟
✅ جواب: پدر یا جد پدری می تواند با #اموال_فرزند، #کار_اقتصادی انجام دهد (البته به شرط اینکه این کار برای فرزند، #مفسده نداشته باشد) و در این صورت سودهای حاصل، ملک فرزند است و پدر و یا جد پدری تنها می تواند به مقدار متعارف از آن سودها برای خودش، دستمزد بردارد.
📚 دریافت مبلغ تخفیف توسط مسئول خرید
💠 سؤال: اگر #مأمور_خرید، جنسی را برای شرکتی که در آنجا کار می کند بخرد و از #فروشنده #تخفیف بگیرد، آیا می تواند مقدار تخفیف را برای خود لحاظ کند و قیمت بدون تخفیف را به شرکت اعلام کند؟
✅ جواب: مقدار تخفیف، متعلق به #شرکت است و #مأمور خرید نمی تواند بیش از مبلغی که خریده است با شرکت محاسبه کند.
📚 خمس خانه مورد نیاز
💠 سؤال: شخصی #مسکن_مورد نیاز را تهیه نموده ولی نمی تواند در آن سکونت کند، و یا مدتی آن را #اجاره داده است، سپس از سکونت در آن منصرف می شود و آن را می فروشد، بر فرض که در این مدت، #سال_خمسی بر آن گذشته باشد، حکم خمس آن چگونه است؟
✅ جواب: سکونت شرط نیست و همین که مورد نیاز و در #شأن او باشد، با گذشت سال خمسی بر آن، #مؤونه محسوب شده و #خمس ندارد حتی اگر پس از فروش باشد.
📚 اقتدا هنگام رکوع امام جماعت
💠 سؤال: اگر #مأموم زمانی که #امام در #رکوع باشد #اقتدا کند و امام سر از رکوع بردارد، چه وظیفه ای دارد؟
✅ جواب: اگر پيش از آنكه به اندازه ركوع خم شود، امام سر از ركوع بردارد، در اين صورت مى تواند #نيت_فرادا كند.
📚 مراجعه به پزشک غیر همجنس
💠 سوال: آیا مراجعۀ زن به مرد برای #عمل_زیبایی جایز است؟
✅ جواب: #عمل_جراحی زیبایی، #درمان_بیماری محسوب نمی شود و نگاه و لمسِ حرام برای آن جایز نیست مگر در مواردی که برای درمان بیماری ـ مانند سوختگی ـ باشد و مراجعه به #پزشک متخصص همجنس، مشقت زیاد داشته باشد.
📚 ارشاد جاهل
💠 سؤال: اگر نمازگزاری #نماز را اشتباه بخواند، آیا لازم است پس از نماز تذکر دهیم؟
✅ جواب: اگر به دلیل ندانستن حکم مسئله، عمل را به صورت باطل انجام می دهد، واجب است به او تذکر دهید، در غیر این صورت واجب نیست.
📚 تلقیح مصنوعی
💠 سؤال: آیا #بارداری به روش #تلقیح_مصنوعی (IVF) جایز است؟ کودک به دنیا آمده با این روش، فرزند چه کسی محسوب می شود؟
✅ جواب: فی نفسه اشکال ندارد ولی باید از مقدمات حرام از قبیل نگاه و لمس حرام و امثال آن اجتناب شود. به هر حال در صورتی که با این روش، کودکی به دنیا بیاید ملحق به صاحب نطفه و تخمک می باشد و الحاق او به صاحب رحم، مشکل است بنابر این باید در ترتیب آثار نَسَب برای او، احتیاط مراعات شود.
📚 وظیفه مأموم هنگام ایراد خطبه نماز جمعه
💠 سؤال: اگر مأمومین در هنگام ایراد خطبه #نماز_جمعه به خواندن نوافل یا ادعیه و یا صحبت کردن مشغول شوند، اشکالی دارد؟
✅ جواب: بنابراحتیاط باید نمازگزاران به خطبه هاى امام گوش دهند و ساكت باشند و از حرف زدن بپرهيزند.
مقلدین امام خامنه ای ومراجع عظام تقلید راازطریق لینک زیربه کانال فقه واحکام رهبری اراک دعوت کنید👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/leaderarak
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
📚 پیش افتادن عمدی مأموم از امام جماعت
💠 سؤال: اگر هنگام #نماز_جماعت از امام، عقب و یا جلو بیفتیم، نماز به جماعت صحیح است یا خیر؟
✅ جواب: #مأموم بايد افعال نماز را با امام يا كمى ديرتر از امام به جاى آورد و اگر عمداً از #امام_جماعت پيش افتد يا مدتى پس از او به جاى آورد، نمازش به فرادا صحیح بوده ولی جماعت محسوب نمی شود.