هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کتاب مجموعه مقالات همایش سیره و زمانه امام جواد(ع) جلد ۱، ۲ و ۳ را در کتابخوان پژوهان ببینید.
pajoohaan.ir/document/767
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠مجموعه مقالات همایش سیره و زمانه امام جواد علیه السلام ( سه مجلد)
▶️متن کامل مجموعه مقالات همایشهای سیره و زمانه امام کاظم و امام جواد (علیهما السلام) به کوشش حجه الاسلام و المسلمین دکتر حمیدرضا مطهری رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(علیهم السلام) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅این همایش با حضور جمع کثیری از محققان و صاحبنظران در حوزه تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار گردید .
▶️مجموعه مقالات همایش سیره و زمانه امام جواد علیه السلام جلد اول
https://eitaa.com/isca24/4933
▶️مجموعه مقالات همایش سیره و زمانه امام جواد علیه السلام جلد دوم
https://eitaa.com/isca24/4934
▶️مجموعه مقالات همایش سییره و زمانه امام جواد علیه السلام جلدسوم
https://eitaa.com/isca24/4935
#حمیدرضا_مطهری
#پژوهشکده_تاریخ_وسیره_اهل_بیت
#همایش
https://eitaa.com/isca24/4932
♈️به همت انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب؛
🔰کتاب الرسائل الکلامیه نوشته هادی طهرانی نجفی با تصحیح و تعلیق هادی مکارم تربتی و محمد جعفر اسلامی منتشر گردید.
⬅️به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، کتاب الرسائل الکلامیه نوشته هادی طهرانی نجفی با تصحیح و تعلیق هادی مکارم تربتی و محمد جعفر اسلامی منتشر گردید.
▶️معرفی کتاب
عالم برجسته مرحوم شیخ محمدهادی طهرانی نجفی، از علمای اواخر قرن ۱۳ هجری و اوایل قرن ۱۴ هجری در نجف اشرف و از محققان مدققی است که در زمینه های مختلف علوم اسلامی صاحب نظر بوده و ضمن تدریس و تربیت شاگردان، با حریت و جسارت کم نظیری به ارائه نظرات و آرای بکر و بدیع در زمینه فقه و اصول فقه پرداخته و انتقادهایی تند و بی محابا به حکمت صدرایی و عرفان ابن عربی نموده است. در این تحقیق به همراه ارائه متن منقح برخی از آثار کلامی مولف مختصری از شرح حال ایشان ارائه شده و طی آن برخی از شاگردانش معرفی گردیده و از آثار و تالیفات کلامی او یاد شده سپس به عرضه آرای خاص و ابتکاری او در مباحث گوناگون پرداخته شده است.
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#هادی_طهرانی
#آثار_علمی
https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/162
🔵معرفی کتابی از پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت:
✳️معنویت¬ گرایی جدید
💠پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (ایسکا): کتاب معنویت گرايي جدید (مؤلفه های مفهومی، لوازم اعتقادی و نشانه های گفتمانی)، تالیف دکتر احمد شاکرنژاد، چاپ و روانۀ بازار نشر شد.
به گزارش خبرنگار ایسکا: کتاب معنویت گرايي جدید (مؤلفه های مفهومی، لوازم اعتقادی و نشانه های گفتمانی) تالیف دکتر احمد شاکرنژاد در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.
این اثر بیست¬ و یکمین عنوان از آثار مکتوب پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت و چهارمین کتاب از آثار گروه معنویتِ این پژوهشکده است که پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آن را منتشر کرده است.
▶️تحقیق حاضر بر محور پاسخ به این سوال است که «مفهوم معنویت در عصر حاضر چیست و لوازم اعتقادی و نشانههای گفتمانی آن کدام است».
این کتاب که نتیجه چهار سال تحقیق و پژوهش بوده و با نظارت دکتر بهزاد حمیدیه و به قلم دکتر احمد شاکرنژاد در 389 صفحه به نگارش درآمده است، شامل چهار فصل است که عبارتند از:
- فصل نخست: مفهوم معنویت؛
- فصل دوم: مبانی نظری و لوازم اعتقادی معنویت¬گرایی جدید؛
- فصل سوم: نشانه¬های معنویت¬گرایی جدید؛
- فصل چهارم: نتیجه¬گیری.
در بخش ¬هایی از مقدمۀ این کتاب آمده است: «بعد از دوره ای مبارزه با دین و ماوراء طبیعت، واژۀ معنویت دوباره بر سر زبان ها افتاده است و در حیطه ¬های مختلف از حرفه هایی چون مدیریت، پزشکی، روان درمانی تا حوزه های چون ورزش، اوقات فراغت و تعلیم و تربیت سخن از معنویت به میان میآید. اما با کمی دقت در کاربردهای متعدد این واژه، آشکار می شود که معنویت در محاورات جدید، چیزی در درون دین نهادینه نیست... معنویت در کاربرد جدید آن، فارغ از دین نهادینه است و بعضاً در تقابل با دین داری نهادينه و یا به عنوان بدیل آن به حساب میآید... .
هرچند واژۀ معنویت و «فراروی از ظاهر» بر سر زبان ها افتاده، اما به راحتی نمی توان این اتفاق را بازگشت دوبارۀ انسان به دین داری نهادينه تفسیر کرد.
#احمد_شاکر_نژاد
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#آثار_علمی
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/164
🔰کتاب فلسفه علم سیاست و حکمت متعالیه تألیف محمد پزشگی به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
🔵به گزارش خبرنگار مهر، کتاب فلسفه علم سیاست و حکمت متعالیه تألیف محمد پزشگی به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
✳️هدف کتاب حاضر بررسی انتقادی ایده یارادیمیک بودن فلسفه صدرایی برای علم سیاست است. مدعای نوشته حاضر خام بودن این ایده برای علم سیاست است. مستدل ساختن این ایده در شکل کنونی نیازمند اطلاعاتی مقدماتی است؛ اطلاعاتی که از فلسفه اسلامی درباره سعه و طبق دامنه نظریه های سیاسی، کشف الگوهای فلسفی و اکتشافی در موضوعات سیاسی، فقدان ارزشهای مشترک علمی مورد توافق دانشمندان علم سیاست و راه حل های پیشنهادی برای حل برخی از مشکله های سیاسی، فقدان تحقیقات سیاسی کاربردی مبتنی برعوامل مزبور نیز این ایده را به ایده ای خام تبدیل کرده است.
بررسی مدعای مزبور به روش اسنادی است. نتایج پژوهشی حاصل از این کتاب برای پژوهشهای آتی در زمینه فلسفه علوم اجتماعی و مطالعات سیاسی بومی مثمر ثمر و مطلوب خواهد بود.
#محمد_پزشگی
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
#آثار_علمی
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/166