🔷🔹چند نکته:
✅ کسانی که با مبانی معرفت و تربیت دینی آشنایی عمیق ندارند، نه تنها مطالعه کتب روانشناسی، بلکه مطالعه کتب علوم انسانی غربی و غیر دینی به آنها توصیه نمیشود؛
چون کسی که فکر اسلامی دقیق و صحیح او شکل نگرفته باشد، با ورود به عرصه علوم مادی غرب خطر انحراف برای او وجود دارد.
اما اگر کسی با مبانی دینی آشنا باشد، هیج اشکالی ندارد، چه برای نقد و چه برای استفاده، سراغ علوم انسانی غرب برود.
❗️این یک فکر متعصب و متحجر نیست، بلکه این فکر معتقد است انسان باید با دینش آشنایی عمیق و دقیق پیدا بکند، بعد برود سراغ علوم دیگر.
❓آیا شما معتقدید بدون آشنایی با مبانی دین آن هم به صورت دقیق و عمیق، میشود به سراغ علوم مادی گرای غرب رفت؟ یا اینکه معتقدید علومی که از غرب آمده مادی گرا نیست و الهی است؟
✅ عدهای میگویند آن چیزی که در متن علوم غربی آمده همان است که در دین آمده و در روایات گفته شده است و فقط ادبیات متفاوتی دارد و اتفاقا علوم روانشناسی امروز، نشاندهنده حقانیت دین ماست چون آنها بعد از هزار و اندی سال رسیدهاند به حرفهایی که قرآن و روایات ما گفتهاند، این حرف خیلی ساده انگارانه است.
❓آیا میشود تعریف ما از انسان، خدا، رابطه انسان و خدا، دنیا، هدف خلقت، عقل، فطرت، ولایت، معاد و... تفاوت حداکثری داشته باشد اما حرفهای بنایی ما یکی باشد؟! واقعا از نظر عقلی چنین امکانی وجود دارد؟
✅ حوزه مشاوره حوزه خطیری است، نمیتوان صرفا با تجربه در آن وارد شد.
باید برای تعیین تکلیف و تجویز ازدواج یا طلاق یا ادامه زندگی برای کسی، حجت شرعی داشت.
کسی میتواند در جایگاه مشاوره قرار بگیرد که به قدری بر مبانی و اصول دینی تسلط داشته باشد که برای همه حرفها و تجویزهایش حجت شرعی داشته باشد.
❗️حوزه مشاوره کم از حوزه قضاوت ندارد. اینجاست که اهمیت آشنایی با مبانی و اصول معرفت دینی مشخص میشود.
✅ برخی در اصل بحث با ما موافق اند. یعنی میگویند بله باید با مبانی دین آشنا شد و بدون این آشنایی نباید به سراغ علوم غربی رفت. اما در عمل، توهم این را دارند که با مبانی آشنا هستند.
🔹برای آشنایی با مبانی دین باید حتما آثار استاد مطهری خوانده شود، حتما قرآن با دقت مطالعه شود، حتما یک دور حدیث خوانده شود، حتما یک دور سیره خوانده شود، حتما باید معارف قرآن آیت الله مصباح خوانده شود...
این ها حداقل هاست نه حداکثر ها.
مگر میشود کسی بگوید من با مبانی آشنا هستم ولی هنوز این ها را نخوانده باشد؟! پس آشنایی او با مبانی از کجا آمده؟
❗️گاهی در گفتگو با افراد متوجه میشوم که خیلی بیشتر از اینکه روی مبانی دین کار کرده باشد روی تسلط بر روانشناسی غربی کار کرده است، مگر میشود بدون داشتن سنگ محک از علوم غربی استفاده صحیح کرد؟
📝 حجت الاسلام والمسلمین عباسی ولدی
#مبانی_تربیت_اسلامی
#علوم_انسانی_اسلامی
🔆 مبانی تربیت اسلامی
❗️تمدن هم بخش سختافزاری دارد و هم بخش نرمافزاری. اگر تمدنی در بخش سختافزاری یعنی علم و فنآوری و صنعت، پیشرفت کرد ولی در بخش نرمافزاری، که مقام معظم رهبری صراحتاً آن را سبک زندگی معرفی کردند، پیشرفت نکرد، دیگر آن پیشرفت در بخش سخت افزاری فایده ای ندارد. به تعابیر ایشان توجه کنید:
❕"بخش حقیقی تمدن آن چیزهایی است که متن زندگی ما را تشکیل میدهد که همان سبک زندگی است، اگر ما در این بخشی که متن زندگی است پیشرفت نکنیم هیچکدام از پیشرفتهایی که در بخش اول یعنی سختافزاری کردیم نمیتواند ما را رستگار کند، نمیتواند به ما امنیت و آرامش روانی ببخشد، همچنان که میبینید در دنیای غرب نتوانسته."
📝 حجت الاسلام والمسلمین عباسی ولدی
#مبانی_تربیت_اسلامی
#علوم_انسانی_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗳 ویژه | نامزد اصلح از منظر رهبر انقلاب را بشناسید
👆برای مردم که میخواهند فردا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند و میخواهند از شاخصهای رهبر انقلاب برای نامزد اصلح مطلع شوند
✏️نامزد اصلح کیست؟
✏️معتقد به مبانی #انقلاب، #کارآمد و دارای توانایی کار.
💻 Farsi.khamenei.ir
✴️ تواضع چیست؟
👤 امام رضا (ع) میفرماید:
◀️ تواضع درجاتی دارد؛ برخی از آن، این است که انسان قدر و اندازه خود را بشناسد و با دلی سالم، خود را به جایگاه خویش نشاند(خود را بالاتر از آنچه هست، نبیند) و دوست نداشته باشد که به سوی کسی رود، مگر چنانچه به سویش آیند (یعنی با مردم چنان که با او رفتار کنند، رفتار کند).
اگر بدی بیند، آن را با نیکی بپوشاند. [انسان متواضع] فروخورنده خشم است و از مردم میگذرد. خدا هم نیکوکاران را دوست دارد.
📚 الکافی، ج۲، ص۱۲۴.
1_2145094112.mp3
28.98M
🔊دورهآموزشیتربیتنوجوانان
👤#حجت_الاسلام_تراشیون
موضوع: #مهارت_تربیت_فرزندان
🔹 قسمت: بیستم
🔻سرفصل موضوعات:
▫️ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س)
▪️تفاوت سبک تربیت دینی و غربی
▫️راههای داشتن شخصیت کامل
▪️اهمیت تربیت اقتصادی مرد
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مباهله؛ مظهر اقتدارِ ایمانی
🔹رهبر انقلاب: مباهله -که یاد آن را باید گرامی داشت و بسیار مهم است- در واقع مظهر اطمینان و اقتدار ایمانی و تکیهی بر حقّانیّت است و این، آن چیزی است که ما همیشه به آن احتیاج داریم.
🔺بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در حمایت از دکتر جلیلی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 ملت شریف ایران؛
ضمن تشکر از شرکت شما در مرحله اول #انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و با تقدیر از کلیه دستاندر کاران اجرایی، نظارتی، امنیتی، نظامی، انتظامی و نیز کلیه کسانی که به نحوی در خلق این حضور باشکوه مؤثر بودند، با احترام به هردو نامزد ریاست جمهوری مرحله دوم و با توجه به معیارهای #انتخاب_اصلح در کلام امام خمینی – قدس سره – و مقام معظم رهبری – مدظله العالی – و با عنایت به ضرورتهای کشور و انقلاب، بر اساس مصوبه جلسه رسمی شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بدینوسیله نظر اکثریت اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مبنی بر حمایت از جناب آقای دکتر #سعید_جلیلی را اعلام مینمائیم.
🔹 از همگان انتظار میرود با شرکت پرشور خود در روز جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۱۵ به وظیفه شرعی و قانونی خود عمل نمایند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
#انتخابات
#جلیلی
#شخصیت_انقلابی