🔺اکنون زدگی و کلیشه زدگی، مانع زیبایی بینی
🔺زنان عدالتخواه کم داریم! در مطالبه حجاب دچار یک کلیشه ۲۰ ،۳۰ساله شده ایم!
🔺چرا یکی از شهدای هسته ای زن نباشد؟!
🔺فعالیت اجتماعی-سیاسی زینبی دارد با تبرّج سیاسی-اخلاقی طاق می خورد!
⬅️ مطالب متنوع و از نگاهی نو را در این مصاحبه بخوانید. https://www.mehrnews.com/amp/4812833/
☑️ @m_ghanbarian
۱۱ دی ۱۳۹۸
💠 بهتر از این نمی شد!
خداوند همیشه بن بستهای این انقلاب الهی را با شهادت بهترین ها باز کرده است و هر شهید مشعلی است تا دوباره راه روشن شود.
اما حاج قاسم اگر دیرتر از همه رفت، بهتر از همه رفت!
نزاع انقلاب با اصلی ترین دشمن خود به حساس ترین جای خود رسیده است وباز نیاز به مشعل برای پاره ای از جامعه بود. مشعلی ویژه وفراگیر که همه را یک دل کند. شهادت حاج قاسم ملت ایران وعراق را باهم یکدل علیه آمریکا می کند.
حاج قاسم به دستور اصلی ترین دشمن خدا(رئیس جمهور آمریکا) به دوستان شهیدش رسید.
مسلم بن عقیل وقت شهادت به عبیدالله گفت: از خداوند خواسته بودم توسط پست ترین دشمن خدا شهید شوم!
طوبی لک سردار!
📝محسن قنبربان۹۸/۱۰/۱۳
☑️ @m_ghanbarian
۱۳ دی ۱۳۹۸
🌀ضریب اباء از ضیم یا ننگ ناپذیری!
#محسن_قنبریان
🔹برای نمونه در جوامع پیشرفته برای هر۵۰۰نفر یک پزشک و میزانی از امکانات درمانی تعریف میشود تا "ضریب سلامت" بالا رود.
در یک جامعه مرفه، سرانه ملی را۳۰۰۰۰ دلار در سال تعریف می کنند و ضریب رفاه می سازند.
❓برای اینکه جامعه سرافراز باشد و هیچ وقت ننگ نپذیرد چه لازم است؟چند درصد، انسان مقاوم و ننگ ناپذیر لازم است؟! ضریب ننگ ناپذیری عمومی چگونه معین می شود؟! چه رفتارهایی موجب کاهش این ضریب است؟! چه خصوصیت هایی باید در دولتمردان و رجال سیاسی افزایش یابد تا این ضریب نشکند؟!
🔸در روانشناسی و علوم مرتبط با آن از سه تیپِ: "سلطه پذیر"، "پرخاشگر" و "جرأت مند و عزیز" بحث میشود که کمی به این موضوع نزدیک است.
توماس موریاریتی در تحقیقاتش برای تعیین "میزان مقاومت جرأت مندانه" به نتیجه وحشتناکی در جامعه آمریکا برخورد و نتیجه گرفت:"ما ملتی از قربانیان مشتاقیم"!
🔅در ادبیات دینی ما ،"ضیم"، وخیم تر از ظلم و آن است که روح انسانها را جریحه دار و شرف آنها را تحقیر می کند. کسانی که از پذیرش ضیم اباء دارند؛ "أباة الضیم"(=أباة جمعِ"آب"،اسم فاعل از اباء کننده است)، "نفوس أبیه" نام گرفته اند.
امام صادق(ع) برای خداوند کسانی می شمارد که چشم اومی شوند[تا تجاوز و ضیم ها را ببینند] گوش خدا میشوند[تا داد مظلومان را بشنوند] و زبان او می شوند[تا خوابها را بیدار و براهل ظلم فریاد کنند] "بهم یدفع الضیم"(با اینها خداوند ننگ را از جامعه دفع می کند).
🔸دنیایی که متجاوز و زورگو دارد، تحمیل ننگ و ضیم در آن همیشه محتمل است. آیه۳۴نمل از سیره مستمره ملوک و ابرقدرتها برای تحقیر کردن عزیزان جامعه انسانی و ذلیل کردن آنها می گوید.
خصوصیت نفوس أبیه (جانهای دور از ننگ)این است که "پیشتر" و "بیشتر" از دیگران ضیم را درک و واکنش نشان می دهند. از اینرو بودن نصابی از آنها جامعه را از ننگ پذیری بیمه می کند.
❓این نصاب چقدر است؟! ضریب اباء در علوم اجتماعی-سیاسی جای تحقیق ونظریه پردازی دارد. جادارد دراینباره رساله های دکتری برای تولید علوم انسانی اسلامی ارائه شود.
🔸مثلا در قبال ۵میلیون لبنانی ۱۰۰۰۰نیروی حزب الله موجب بیمه لبنان از پذیرش ننگ است.
شهدای دفاع مقدس ۰/۳۸درصد کل جمعیت ایران و رزمندگان سرجمع حدود ۶٪جمعیت بودند یعنی به ازاء هر ۱۰۰نفر ۶مجاهدِ مقاوم کافی بود تا یک وجب از خاک خود را به دشمن ندهیم و ننگ را از خود دفع کنیم(طبعا" ضریب فتح" از"ضریب إباء"بیشتر است)
🔆ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه اش ذیل خطبه ۵۱؛ سید وسرور اهل اباء وعدم پذیرش ضیم -که به مردم غیرت و مرگ زیر سایه شمشیر درمقابل پذیرش پستی آموخت- را اباعبدلله الحسین معرفی می کند.(ج۳ص۲۴۹).
ماربین آلمانی وجوزف فرانسوی در کتاب "رولیسیون کبیر"(یا سیاست حسین)آنرا حس رولیسیونی(تن ندادن به ظلم و ضیم)خوانده می نویسند:"حس رولیسیونی در این قوم(شیعیان)به واسطه عزاداری حسین(ع)پیدا شده وتا وقتی که این عمل را ملکه خود داشته باشند پستی و زیر دستی را قبول نتوانند کرد"(ص۳۷).
٭برای تفصیل بیشتر سلسه بحث نسل مستشهد و یادداشتهای آنرا در این کانال ببینید.
https://eitaa.com/m_ghanbarian/289
یادداشتی برای میلاد سیدالشهدا ۹۸/۱/۱۹
☑️ @m_ghanbarian
۱۵ دی ۱۳۹۸
✅ادب عقوبت در قرآن
#پاسخ_به_یادداشت_آقای_سروش_محلاتی
🔹فاضل ارجمند سروش محلاتی به استناد روایتی، شٲن نزول آیه۱۲۶ نحل را ماجرای کشتن حمزه(ع) وجدا جدا کردن بدن ایشان می داند؛ که پیامبر را غضبناک کرد که تهدید کند: ۷۰نفر از قریش را مثل حمزه(ع) مُث٘له کند!
سپس درباره #انتقام_سخت چنین نقد زده که: "آیه نازل شد تا جلوی افراطی گری را بگیرد ومسلمانان را به اخلاق برگرداند. خداوند فرمود: انتقام باید در حد همان جنایت وبه همان اندازه باشد وحق ندارید از آن تجاوز کنید والبته صبر وخویشتن داری بهتر است".(!)
https://t.me/mohammadsorooshmahallati/1201
🔸۱. ایشان باید آیه ۶۰حج و روایت ذیل آن در همان منابع را هم می دید تا بهتر نتیجه میگرفت. خداوند می فرماید: "...وهرکس مانند عقوبتی که بر او رفته است عقوبت کند، به شرط اینکه به ناروا عقوبت شده باشد، خدا به او رخصت مقابله به مثل می دهد و او را بدین وسیله یاری می کند..."
تفسیر قمی ذیلش روایت کرده که وقتی قریش رسول الله را از مکه اخراج کرد و ایشان به غار رفت و قریش دنبال کشتنش بود، خداوند روز بدر آنها را بدان کار، عقوبت کرد و عتبه و شیبه و ولید و ابوجهل و حنظله پسر ابوسفیان وغیر اینها را کشت...(تفسیر قمی ج۲ص٨۶).
آقای سروش محلاتی! قریش پیامبر را نکشته بود وفقط برنامه قتل او را ریخته بود؛ چرا خداوند "مقابله به مثل" را جنگ بدر با قریش قرار داد وکشتن چند تن از بزرگان قریش را عقوبت آن کار محقق نشده ی قریش قرار داد؟! بنظرتان این افراطی گری نیست؟!!
🔸۲.پیامبر(ص) در ماجرای حمزه به قسمت آخر آیه ۱۲۶نحل عمل کرد یعنی صبر کرد ودرفتح مکه هم قاتلین حمزه را بخشید!
خواستی بگو خود فتح مکه، انتقام سیدالشهدای اُحد بود نه کشتن یک برده زر خرید!
سید مقاومت هم همین را #انتقام_عادلانه حاج قاسم خواند: اخراج آمریکا از منطقه اسلامی. نه زدن یک فرمانده آمریکایی که سر ترامپش هم، به کفش حاج قاسم نمی ارزد.
🔸۳. آقای محلاتی! چه اصراری دارید حتماً همراستا با سازشکاران قلم بزنید؟!
ماهنوز انتقام ۲۹۰شهید زن وکودک ومردم بی دفاع هواپیمای مسافری را هم نگرفته ایم؛ طبق آیه مورد استناد شما(ان عاقبتم فعاقبوا بمثل ما عوقبتم به)، اجازه می فرمایید یک هواپیمای ایرباس مسافری خطوط آمریکا با همان تعداد مسافر را مقابله به مثل کنیم؟!
افراطی گری و نقض حقوق بشر نیست؟!!
نه! مقاومت گفت با مردم عادی آمریکا کاری ندارد.
از شما انتظار فقاهت بیشتر می رفت. حضور آمریکایی ها در عراق -اقلا پس از مصوبه پارلمان عراق- تجاوز و اشغال است و منهای انتقام خون سردار سلیمانی هم سزای متجاوز روشن است.
#انتقام_سخت
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۱۵
☑️ @m_ghanbarian
۱۵ دی ۱۳۹۸
۱۷ دی ۱۳۹۸
✅ نظریه انتقام سخت در سیره نبوی
🔅درفاصله توافقنامه حدیبیه با مشرکان، تا فتح مکه؛ پیامبر(ص) به کارهای دیگری در راستای رسالت توحیدی خود پرداخت. از جمله آنها دعوت شاهان و اُمرای منطقه به اسلام بود از جمله، فرستادن "حارث بن عمیر ازدی" نزد پادشاه بُصری است. بقیه ماجرا را با مٲموریت سردار سلیمانی و کشتن ایشان و وعده #انتقام_سخت رهبرعزیزانقلاب مقایسه کنید:
🔅 حارث بن عمیر حامل پیامی برای امیر بُصری بود. در سرزمین موته #فرمانده_نصرانیان عرب (شرحبیل بن عمرو غسّانی) او را گرفت وکشت.(۱)
🔅این نحوه کشتن بر رسول خدا(ص) بسیار گران آمد. سپاهی سه هزار نفری برای اعزام به موته تجهیز کرد. طرف مقابل هم همپیمانان رومی خود را یاری خواستند؛ و رومیان نیز با سپاهی عظیم به یاری شان آمدند؛ اما پیامبر برمقابله راسخ ماند.
جنگ موته سرآغاز فتوحات اسلامی در جانب مسیحیان و رومیان شد.
⬅️ کسانی که ندانسته، آیات قصاص و مانند آن را جای انتقام راهبردی می خوانند و درمقابل انتقام سخت، از کشتن یک جان مقابل جان سردار می گویند؛ استدلالشان را به پیامبر خدا(ص) عرضه کنند!
چرا پیامبر(ص) در قبال کشتن حامل پیام به امیر یک منطقه، یک جنگ را انتقام قرار می دهد؟!
سردار سلیمانی اگر در سنگر جنگ با داعش تیر می خورد، شاید انتقامش مثل سردار همدانی بود و مزدش پیروزی برداعش(مثل شهادت حججی)؛ اما او مهمان عراق بود وبه تصریح نخست وزیر عراق حامل پیامی برای او بود که توسط فرمانده مسیحیان صهیونیست و دستور مستقیم ترامپ کشته شد. آیا انتقامش در مقیاس موته نیست؟!
.............................................
۱.الطبقات الکبری ج۲ ص۱۲٨
٭مطلب مرتبط: ادب عقوبت در قرآن (نقد یادداشت آقای سروش محلاتی)
#انتقام_سخت
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۱۷
☑️ @m_ghanbarian
۱۷ دی ۱۳۹۸
💢باور به فاطمه(س) در #تربیت رمز مواجهه با تربیت سکولار
#باز_نشر
1⃣دو کلام در سکولاریسم
🔺" سکولاریسم عبارت است از توجه کردن به این عالم وچشم برگرفتن از مراتب دیگر وجود، مراتبی که ورای این حیات تنگ مادی ما قرار دارد. این چشم برگرفتن در دوجا تحقق پیدا میکند: یکی در اندیشه های ما و دیگری در انگیزه های ما. یعنی انسان دانستنی های خود را منحصر می کند به آنچه دراین عالم ماده می شود دید و خواند. این میشود سکولاریسم در اندیشه. از آن طرف انگیزه های ما هم اگر سکولار بشود بدین معناست که انسان فقط برای همین حیات و برای همین معیشت دنیوی وهمین دنیا جوش بزند و تمام تلاش خود را معطوف به این امر بکند و به چیز دیگری نیندیشد وبرای جای دیگری کاری نکند وحساب دیگری در زندگی ودر عمل ودر ذهن خودش برای هیچ چیز دیگری باز نکند.معنای #سکولاریسم دقیقا این است"(آئین در آیینه/سروش/ص۶۳۲).
سکولاریسم یکی از ویژگی های اساسی #زندگی_مدرن است.
2⃣تربیت سکولار
🔺متاسفانه بسیاری هنوز سکولاریسم را به جدایی دین از سیاست تقلیل می دهند درحالی که چنانچه گذشت سکولاریسم یعنی دنیا گرایی و عرفی سازی در همه ساحتهای زندگی. وقتی پای مولفه های غیبی وغیر مادی را در یکی از شعب زندگی(اقتصاد و حقوق و تربیت و...) حذف و صرفا به عناصر این جهانی تکیه کنی به پذیرش سکولاریسم تن داده ای.
در تربیت خود وفرزندان با این شعار که فقط امور معلوم و معین را رصد و درجه بندی کنیم عملا پای عناصر غیبی اما واقعی را از تربیت جاروب میکنیم. در بسیاری از تحلیلهای روانشناختی یا راهکارهای مشاوره ای این مساله کاملا مشهود است. حتی اگر از حدیث یا آیه ای سخن گفته شود حدیثی است که توجه مارا به عنصری زمینی در تربیت مثل نوع خوراک یا نحوه خواب و...توجه می دهد نه احادیثی که پای سرمایه های متافیزیکی راهم به تربیت ما وفرزندانمان باز کنند. واین یعنی پذیرش تدریجی سکولاریزم در حوزه تربیت.
🔺واضح است ثمره چنین تربیتی انسانی دارای سکولاریسم انگیزه ای خواهد بود و با تربیت اصیل دینی واخلاق الهی فاصله بسیار دارد. اوممکن است دانش آموز درسخوان وحتی نخبه ای باشد اما سقف تمنیاتش سپهر همین دنیاست.
3⃣نقش فاطمه(س) در تربیت
🔺باور به اینکه فاطمه زهرا(س) هنوز هم از غیب فرزندان محبینش را تربیت میکند جای تامل جدی واستخراج آموزه های راهگشای بسیاری برای مربیان دارد.[قال الصادق(ع):ان اطفال شیعتنا من المومنین تربیهم فاطمه.(تفسیر قمی ج۲ذیل ۲۱طور)]
🔺وجه تسمیه ایشان (فاطمه) واشتقاق آن از اسم الهی "فاطر" در روایات شیعی مفید همان معناست که بمثابه نوعی از شیر گرفتن دوستانش را از شر و آلودگی ها و بالتبع آتش جهنم میگیرد.
4⃣در چند سلسله بحث در فاطمیه های متعدد به این ویژگی توجه شد و هرکدام از منظری به این مساله توجه شد که شاید برای مربیان و مبلغان الهام بخش باشد و برغنا و پهنای مباحث بیافزایند:
🔺الف)سلسله مباحث: "بچه های شیعه را فاطمه تربیت میکند"
در این مباحث به وظایف والدین برای زمینه سازی تربیت غیبی فاطمه (س) پرداخته میشود.
https://t.me/m_ghanbarian/1060
https://t.me/m_ghanbarian/1066
https://t.me/m_ghanbarian/1072
https://t.me/m_ghanbarian/1082
https://t.me/m_ghanbarian/1088
🔺ب)سلسله مباحث "فاطمیت او برای ما"
در این مباحث به نحوه بهره بردن از این شأن رفیع تربیتی صدیقه طاهره(س) برای استفاده خود افراد (نه تربیت فرزندان) پرداخته میشود.
https://t.me/m_ghanbarian/1040
https://t.me/m_ghanbarian/1041
https://t.me/m_ghanbarian/1043
🔺ج)سلسله مباحث: "فاطمه(س) چگونه خانه را محضر خدا میکرد؟"
در این مباحث به نقش غیب و ارتباط خاصی با خدا در مدیریت خود ورشد روانی واخلاقی خود پرداخته میشود. و راه حل رقیب که با مدیتیشن های سکولار دنبال میشود نقد میشود.
ارائه بحث در یک جلسه
https://t.me/mohebinalroghaye/3305
ارائه بحث در دو جلسه
https://t.me/m_ghanbarian/1724
https://t.me/m_ghanbarian/1725
۱۹ دی ۱۳۹۸
🇮🇷 عین الاسد و انتقام سخت❗️
🔻حمله موشکی به عین الاسد، مورد رضایت مثل آقای تاجزاده هم واقع شد! همو که از نفی انتقام سخت و بهانه سازی برای جنگ می گفت؛ حالا اینقدر را خردمندانه می داند ومی گوید: ترامپ پاسخ روشنی به جنایت تروریستی خود گرفت. او صلح را به خطر انداخت واکنون باید از پیامدهای شهادت سردار سلیمانی درس بگیرد وبا پرهیز از اشتباه محاسبه مجدد جنگی ویرانگر با نتیجه باخت-باخت به منطقه تحمیل نکند.
🔻علیرغم خط ونشانهای فرماندهان نظامی در آن ۵روز وکمپین عمودی-افقی به تبع خط ونشان سیدمقاومت؛ سردار هوا فضای سپاه گفتند: دنبال کشته گیری نبودند و الا در گام اول ۵۰۰کشته داشتند!
🔻حتی اینقدر سختیِ انتقام، مذاکره (بخوانید:معامله) با آمریکا توسط دیپلماتهای ۴۰ساله ج.ا.ا را ذاتاً منتفی نمی کند! بخصوص که ترامپ بلافاصله ازمذاکرات بدون پیش شرط گفت!
یعنی سیلی عین الاسد میتواند یک برگ برنده برای امتیاز گیری در مذاکرات قالب گیری شود (مثل درصد غنی سازی وتعداد سانتریفیوژها در اول مذاکرات برجامی)!
به تعبیری انتقام آنقدر سخت نبود که خودبخود برای مذاکرات، "تمام کننده" باشد. از اینرو درخواست رهبری عزیز ازمردم جدی ولازم است که فرمودند: "این مساله مذاکره ونشستن پشت میز واینها، مقدمه دخالتها وحضورهاست؛ این بایدبه پایان برسد".(۹۸/۱۰/۱۸)
✔️ واقع بینانه:
واقعیت این است که هدف بزرگتر، مساوی با "جنگ" یا "تجاوز به همسایه" بود:
🔺پایگاه نظامی اساسی تر (مثلا فرماندهی سنتکام) در کشوری غیر از عراق بود که بخلاف عراق دستور اخراج را تصویب نکرده وبه ما اجازه نقض حریمش را نمی داد.
🔺هدف چشمگیرتر از اینها -که وزن انتقام سخت داشته و برهم زننده همیشه گزینه مذاکره با شیطان اکبر باشد- زدن یکی از ناوهای آمریکائی بود؛ که همان لحظات اول از آبهای ما دورشان کردند و زدنش هم عملا شروع جنگ بود.
⬅️ نتیجه اینکه:
باوجود این محذورات، عین الاسد مقدورترین هدف -اقلا در گام اول- بود.
البته گام دوم اگر استینافی از سوی ما باشد، طبعا جنگ طلبی معنا میشود لذا مشروط به تقابل آمریکا بیان شد.
سپاه هم در بیانیه اش به همسایگان هشدار لازم را داد که در صورت تقابل آمریکا، پایگاههای او در این کشورها ایمن نیست. اینگونه محذور اول برچیده میشود و تعرض به آمریکا در خاک همسایه، نقض حریم او تلقی نخواهدشد.
✔️پژواک سه گانه:
پژواک همین سیلی اول، سه گونه است:
1⃣ در ایران:
چون ترسی از آمریکا در توده ها نیست وبا خط ونشانهای فرماندهان، توقعات انتقام هم بالا رفته، زدن عین الاسد کف توقعات مردم شد. نه تنها غیظ قلوب را زایل نکرده، که حتی غرور ملی با زدن سردار ملی مان جبران نشده است. گرچه مردم منتظرند با سایر اقدامات مقاومت وتدابیر سیاسی همراستا، خون بهاء (اخراج آمریکا از منطقه) مدیریت شود؛ و با دیپلماسی های جاری، دچار روزمرگی و فرسایش نشود.
2⃣ در جهان و بخصوص منطقه:
پژواک سیلی در گوش منطقه، بلند است. هیمنه و هیبتِ مرعوبگر آمریکا در منطقه را بیش از پیش شکست. زدن یک پایگاه نظامی مهم جسارتی بود که هیچ کشورمستقلی جرٲتش را نداشت. این سیلی به ملت ها جسارت می دهد وخط پشتیبانی مقاومت وسرمایه اجتماعی آن را می افزاید. دست مقاومت برای ضربه های مدبرانه در راستای اخراج آمریکا از منطقه را بازتر می کند.
3⃣ در آمریکا:
کاملا بستگی به حجم خسارات عین الاسد، بخصوص تلفات انسانی آن دارد:
🔻اگر ناچیز باشد -که آمریکایی ها برآن اصرار دارند- پیروزی برای ترامپ است!
فراموش نکنیم مردم آمریکا، ایران را دشمن می دانند وتلقی عمومی درباره سرداردلها، مثل خیابانهای تهران وکرمان نیست! واقعیت اجتماعی آمریکا چند توییت نویس موافق ما نیست؛ چنانچه واقعیت ملت رشید ایران مسیح علینژاد و اپوزیسیونهای ماهواره ای نیست. لذا ترامپ -در این فرض- اگر نتواند ترور سردار را با کشتن بن لادن و البغدادی و زرقاوی(یک تروریست) شبیه سازی کند؛ اقلا آنرا برداشتن دشمن شماره یک اسرائیل وآمریکا برای خود ثبت می کند؛ که به یک پایگاه نظامی می ارزد!
🔻اما اگر میزان خسارات وتلفات عین الاسد بالا باشد یا سلسله اقدامات نزدیک به هم مقاومت زیاد شد؛ برای او یک باخت قطعی وتمام کننده است. فرو رفتن آمریکا در جنگی نامتقارن وبدون یک طرف معلوم ومعین، افکار عمومی آمریکا را مثل بوش علیه او می کند.
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۱۹
☑️ @m_ghanbarian
۱۹ دی ۱۳۹۸
اللهم ...ٲَع٘طِنا بِه فَوقَ رَغ٘بَتِنا یا خیرَ ال٘مَس٘ئُولینَ و ٲَو٘سَعَ ال٘مُع٘طینَ اش٘فِ بِه صُدُورَنا و ٲَذ٘هِب٘ بِه غَی٘ظَ قُلُوبِنا
خداوندا با امام زمان(ع) بالاتر از آرزویمان را به ما عطا کن. ای بهترین خواسته شدگان وگشاده دست ترین بخشندگان، سینه های ما را با او شفا بخش و کینه های دلهایمان(نسبت به دشمنان) را با او برطرف کن. (دعای افتتاح)
#انتقام_سخت
☑️ @m_ghanbarian
۲۰ دی ۱۳۹۸
🌐 طبس - عین الاسد❗️
#درس_اخلاق
❓این روزها می پرسند چرا ج.ا.ا اینقدر بدبیاری دارد؟! کشته شدن سردار، جان باختن جمع کثیری در تشییع ایشان، آخرین وبزرگترین هم زدن اشتباهی هواپیمای مسافری خودی بعد از حمله موفق به عین الاسد!
🔸جواب زیر تحلیل سیاسی-امنیتی و...نیست؛ پاسخی اخلاقی-قرآنی است. اگر حوصله داشتی بخوان:
❓بپرسید: شبی در خانه هایمان خواب بودیم، خداوند شنها را مٲمور کرد، آمریکایی ها را شبانه در طبس نابود کرد. حالا با موشک نقطه زن، آمریکایی ها را در مقر فرماندهی خودشان در عراق شبانه زدیم؛ اما چند ساعت بعد با زدن اشتباهی هواپیمای خودی، بیشتر از تلفات عین الاسد خود کشته دادیم❗️
شانس واتفاق هم که در دستگاه الهی نیست، "هیچ برگی نمی افتد مگر اینکه خدا می داند"(۵۹/انعام).
❓از آیات الهی بپرسید:
-خداوند در بدر برای مسلمینِ اندک وضعیف هزار فرشته به امداد فرستاد که هریک فرشتگانی به همراه داشتند(۹/انفال).
-اما اُحد؛ اگر ۵۰تا از این فرشته ها را در تنگه می فرستاد، ورق برنمی گشت!
پیروزی اولیه، تبدیل به یک بازندگی نمی شد!(ر.ک:۱۵۲/آل عمران)
❓ خداوند حکیم چه می کند؟!
حالا بهانه دست برخی افتاد که بگویند: "اگر چیزی از این کار از آنِ ما بود[حق با مابود] در اینجا کشته نمی شدیم"(۱۵۴/آل عمران)
برای این دسته باورش سخت است که بگویی: آنها اگر در خانه هایشان بودند هم از دنیا می رفتند!(ر.ک:همان)
✔️پاسخ اخلاقی قرآن:
1⃣در بدر کم و ناتوان بودید اما #اهل_استغاثه به پروردگارتان بودید؛خداوند هم اجابتتان کرد وهزار فرشته به کمک فرستاد(۹/انفال).
2⃣ در اُحد اما؛ گروهی در میدان سستی وگروهی در گردنه منازعه کردند که بمانند یا فرو روند!
خداوند هم دوست داشتنی ها(غنائم) را در چشم شان آورد و دچار ابتلائشان کرد(۱۵۲/آل عمران).
3⃣ شیطان در اُحد برخی را به زور لیز داد(اس٘تَزَلَّهُمُ الشَیطانُ)! اما این لیز خوردن و عدم انجام وظیفه به احسن وجهش، "بِبَع٘ضِ ما کَسَبوا" (=بخاطر برخی اکتسابات سابق رفتاری وقلبی شان) بود!(۱۵۵/آل عمران).
مٲمور و کارگزار حکومت اسلامی باید مراقب اعمال و نیّات خود در طول روزها وسالها باشد و الا در دقیقه حساس لیز می خورد!
✔️طبس و عین الاسد
1⃣ نکند خدای نکرده داشتن موشک نقطه زن، استغاثه حقیقی ما را بکاهد.
ما به اندازه یمنی های نادار محتاج یاری خداییم. یکوقت مانور قدرت ولباس عزت مقابل دشمن، در دل خودمان ننشیند وضعف وذلتمان نزد خدا را نکاهد!
در اُحد خداوند این درس مهم را به مسلمین داد که: "فقط اگر خدا شما را یاری کند، هیچ کس برشما چیره نمی شود واگر شما را واگذارد چه کسی بعد از او شما را یاری خواهد کرد؟ پس مومنان باید تنها برخدا توکل کنند"(۱۶۰/ آل عمران). خود را جدا بافته از رسول الله واصحابش ندانیم.
2⃣ سستی و منازعه، واقعیت میدانی ما نشده است؟!
پیرجماران ترجمان آیات را برما خواند که فرمود: "ماحس کردیم این مطلب را، ذوق کردیم این مطلب را که این جماعت ایران که باهم شدند، خدا پشتیبان آنها بود و الان هم هست. کاری نکنید که عنایت خدا -خدای نخواسته- کم بشود. کاری نکنید که برای ولی عصر(ع) ایجاد نگرانی بکنید؛ تفرقه نداشته باشید باهم".
همین روزها(۱۸دی) رهبر عزیز حتی فلان دولت منطقه را دشمن نداست وفرمود: "فلان دولتِ در منطقه یا بیرون منطقه اگر حرفی یا چیزی علیه ما بگوید را دشمن نمی دانیم مادامی که حرکتی از آنها در خدمت دشمن وعلیه جمهوری اسلامی سرنزند"!
اما در داخل ببینید چه منازعه ای برپاست؟! کدام مقام مسئول هست که متهم به جاسوسی وخدمت به دشمن نشود؟!
3⃣لیز نخوردن یعنی افسر پدافند بهترین تصمیم را در آن ۱۰ثانیه بگیرد! بدتر از آن سهو وخطا، لیز خوردن مسئولین ارشد است؛ که تا ۱۰ساعت بعد هم نتوانند بهترین تصمیم -در گفتن حقیقت به مردم- را بگیرند!
سه روز تٲخیر، رها کردن گردنه افکار عمومی وسپردن آن به رسانه های دشمن نبود؟! دشمن پیروزی ما را با این کار در اذهان برنگرداند؟!
آیا مثل اُحد دچار "عَصَی٘تُم مِن٘ بعدِ ما اَراکُم ما تُحبون"(=این نافرمانی بعداز آن بود که خدا آنچه را دوست می داشتید به شما نشان داد) شدند؟!
دیدن پیروزی عین الاسد ونگه داشتن غلبه در فضای رسانه ای مانع زودتر گفتن حقیقت شد؟!
اگر واقعا گزارش سریع به صلاح نبود، نمی شد به هواپیمائی کشوری اطلاعات غلط داده نشود؟! یا اقلا مانع قرص تکذیب کردن اصابت موشک شوند؛ تا این قدر اعتماد عمومی فرو نریزد؟!
کارگزار پیامبر وامام زمان، مٲمور سیا و پنتاگون نیست؛ اخلاق بسیار مهم است.
٭این پاره آیات را با تٲمل تلاوت کنید:
۹تا۱۲انفال/ ۱۵۲آل عمران
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۲۱
☑️ @m_ghanbarian
۲۱ دی ۱۳۹۸
✅ جسم پاکش سهم آمریکایی ها، عکسش هم سهم شما آمریکا زدگان! پاره پاره اش کنید؛ زنده تر میشود.
روح پاکش را در خروش میلیونی ملت دوباره ها خواهید دید.
طوبی لک سردار دلها
☑️ @m_ghanbarian
۲۲ دی ۱۳۹۸
💠اسطوره رستم و سهراب!
🔅چو بشنید رستم سرش خیره گشت
جهان پیش چشم اندرش تیره گشت
رستم دستان، قهرمان پیروزِ ایران زمین به اشتباه فرزند خود را کشت و ناله اش از این بود که چرا نشانش بر بازوی فرزند مخفی بود...
ز هر گونه ای بودمت رهنمای
نجنبید یک ذره مُهرت زجای
🔅فردوسی از #حیله_افراسیاب پادشاه توران و دشمن ایران و رستم ، در نشناختن سهراب توسط رستم دستان هم سخن می گوید...
#شلیک_اشتباه
☑️ @m_ghanbarian
۲۳ دی ۱۳۹۸
تحلیل اخلاقی-طبس-عین الاسد.mp3
4.24M
🎙پادکستی براساس نوشته "طبس-عین الاسد"
ارسالی از آقای محمد معلی
باسپاس از ایشان
☑️ @m_ghanbarian
۲۳ دی ۱۳۹۸
آمریکا در مشاهده عرفانی امام خمینی.mp3
6.49M
#کلیپ_صوتی
🔴 آمریکا در مشاهده عرفانی امام خمینی
#محسن_قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
۲۴ دی ۱۳۹۸
۲۵ دی ۱۳۹۸
🌀دوگانه کهنه: کارشناسی-انقلابی گری❗️
🔹آنچه استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران درباره توافق آتی ایران وآمریکا پس از شهادت سردار سلیمانی گفته، قبل از اینکه اظهار نظری شخصی باشد، سخن رایج کارشناسی غیر انقلابی در طول ۴دهه مواجه انقلاب با آمریکاست؛که البته ایشان رُک وصریح بیانش کرده است! این کارشناسی اغلب در "مجاری تصمیم سازی" دولتمردان حضور داشته است؛ لذا بجای موضع گیری درباره شخص ایشان باید درباره دوگانه ساختگیِ کارشناسی-انقلابی گری بیاندیشیم.
🔹ایشان بطور خلاصه گفته اند:
-"اینکه آمریکا باید از منطقه خارج شود #یک_ایده_سیاسی است نه #یک_ایده_استراتژیک "!
-"درمباحث استراتژیک هرگز وارد بحث حقوقی نمی شوم، عامل تعیین کننده نهائی قدرت است نه حقوق"!
-"مقامات یک کشور ملاحظات استراتژیک خود را دارند، ولی ممکن است مباحث سیاسی ای مطرح کنند #برای_مصارف_داخلی یا خارجی؛ اما این بدان معنا نیست که از فردا قرار است قیام کنند برای تحقق آن مباحث سیاسی"!
-سپس، حضور آمریکا در منطقه را دارای منافعی استراتژیک برای ما و منطقه می شمارد که خلٲ آن موجب نزاعات و جنگهائی میشود! در آخر هم پیش بینی می کند:
-"دوسه هفته دیگر نه از فضای مربوط به ترور سردار سلیمانی خبری خواهد بود و نه از فضای مرتبط با سقوط این هواپیما! آنوقت ما شاهد افزایش میانجی گری ها بین ایران وآمریکا خواهیم بود! بهار سال آتی احتمالا شاهد #دیدار_روحانی_و_ترامپ وتوافق ایران وآمریکا خواهیم بود"!
https://b2n.ir/790834
🔹تاریخ این دوگانه جعلی (کارشناسی -انقلابی گری) به روزی برمی گردد که امامِ انقلاب نظر خود درباره ناوگان آمریکا در بدو ورود به خلیج فارس را گفتند(:آنها را بزنید)! اما کارشناسان سیاسی-نظامی آنروز صلاح ندیدند(وتا امروز هم)! بعد در جنگ نفتکش ها وزدن ایرباس ایرانی همین کارشناسی مانع درگیری جدی ونهائی با آمریکا شد. هدف قرار دادن عین الاسد نیز درون نظام بین الملل تعیین شد؛و سعی شد به گونه ای انجام شود که "جنگ با آمریکا" یا "نقض حریم همسایه" تلقی نشود. لذا هدف، باهماهنگی دولت عراق انتخاب وبلافاصله هم به آمریکا پیام اتمام مخابره شد!
ازاینرو علیرغم بزرگی وعظمت نظامی آن برای نیروهای مسلح، به لحاظ دیپلماتیک وسیاسی، منتفی کننده رابطه آمریکا وایران نیست؛ وحتی می تواند امتیازی در مذاکرات آتی بوده، جای سانتریفیوژهای نطنز بنشیند!
🔹اگر جریحه دار شدن غرور ملی با شهادت سردار سلیمانی ومطالبه میلیونی خوانخواهی او بتواند یکبار برای همیشه تکلیف این دوگانه ساختگی وغلط را معلوم کند، مانع اصلی انتقام راهبردی از آمریکا برداشته شده است.
❓آیا واقعا اخراج زمانبندی شده آمریکا از منطقه ،"غیر علمی" و سپس "غیر عملی" است؟!
❓آیا این ایده انقلابی(به تعبیر ایشان:سیاسی) غیر استراتژیک است؟!
-"واقعا" خروج داعش و ناامنی، مولود حضور آمریکاست؛ یا سرکوب داعش وامنیت عراق وسوریه؟!
❓لوازم استراتژیک تحقق آن ایده انقلابی چیست؟ چه میزانش الان موجود است؟
-تشکل وتشخص گروه های متعدد مقاومت با تلاش سردار دلها جزیی از فعلیت بخشی به آن راهبرد نیست؟
❓ایجاد ائتلاف بین گروههای مقاومت امری نشد است؟!! آن ائتلاف نمی تواند خلٲ موهوم ژانداری آمریکا را درون کشور خودشان پر کند؟!
❓امکان ائتلافی نظامی بین دولتهای منطقه(حتی در فرض عدم حضور کشورهای حاشیه خلیج فارس) برای حفاظت از منافع خود بدون حضور آمریکا، امری دست نیافتنی است؟!
❓پیشبرد اخراج آمریکا، با چنین کارهای دیپلماتیکی، همزمان با تهدید منافع آمریکا در منطقه با عملیاتهای گروه های مقاومت، در یک طرح جامع وزمان بندی شده، صرفا یک ایده وشعاری برای مصرف داخلی است؟!
❓تحقق ایده ۳۰ساله "بازار مشترک اسلامی" و "ارز واحد اسلامی" -که برای بار چندم در اجلاس مالزی طرح شد- در جهت جبران تحریم های اقتصادی ودلاری آمریکا مقابل استقلال طلبی مسلمانان منطقه؛ دور از دسترس وایده کاغذی است؟! یا فقط اراده جدی دولتمردان را ندارد؟
🔅بنظر می رسد مشکل جدی، همین دوگانه ساختگیِ کارشناسی-انقلابیگری یا واقع گرائی-آرمانگرائی و مانند آن است. زور خروش میلیونی مردم در خوانخواهی سردار ملی، از سوی نخبگان، باید برای ساقط کردن این دوگانه ها وکلیشه های غلط راهبری شود. ثابت شود: انقلابیگریِ واقع بینانه وآرمان خواه، کارشناسی موجّه ومعتبر وناظر به واقعیت میدان هم هست؛ وغیر آن، نه فقط انقلابی ومردمی نیست که کارشناسی هم نیست. در غیر اینصورت منتظر تحقق پیش بینی این کارشناسان باشید!
٭مطالب مرتبط:
-انقلاب اسلامی با اقتصادسازشی
-عین الاسد و انتقام سخت
📝 محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۲۵
☑️ @m_ghanbarian
۲۵ دی ۱۳۹۸
محسن قنبریان
🌀دوگانه کهنه: کارشناسی-انقلابی گری❗️ 🔹آنچه استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران درباره توافق آتی ایر
♦️بخشی مهم از بیانات عربی رهبر معظم انقلاب در خطبه دوم نمازجمعه ۲۷دیماه (در راستای راهبرد اخراج آمریکا از منطقه):
🔺جهان اسلام باید عوامل تفرقه را بزداید
🔺 هماهنگی رسانههای ما فرهنگ عمومی را از ریشه اصلاح خواهد کرد
🔺ارتباط نیروهای مسلّح ما جنگ و تجاوز را از همهی منطقه دور خواهد کرد.
🔺 ارتباط بازارهای ما، اقتصاد کشورهایمان را از سلطهی کمپانیهای غارتگر بیرون خواهد آورد.
🔺رفت و آمدها و سفرهای مردم ما، همزبانی و همدلی وحدت و دوستی به ارمغان خواهد آورد.
#راهبرد_اخراج_آمریکا
#ائتلاف_نظامی_کشورهای_منطقه
#بازار_مشترک_اسلامی
☑️ @m_ghanbarian
۲۷ دی ۱۳۹۸
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 وظیفه ملتهای منطقه برای نجات از سلطه آمریکا؛
🔍 اطلاعنگاشت | راهکارهایی برای حرکت به سوی #تمدن_نوین_اسلامی
👈 رهبر انقلاب اسلامی، در بخش عربی خطبههای نماز جمعه مورخ ۹۸/۱۰/۲۷، خطاب به ملت های منطقه، راه کارهایی را برای نجات منطقه از سلطه آمریکا و همچنین رهایی فلسطین از حاکمیّت بیگانگان صهیونیست ارائه کردند که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این اطلاع نگاشت، آنها را مرور میکند.
📥 نسخه قابل چاپ👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=44710
۲۸ دی ۱۳۹۸
✅نماز جمعه و "امر جامع"
🔅 نماز جمعه اخبار۲۰:۳۰ نیست که داخل گود وخارج گود داشته باشد. گرچه سالیانی کم هنری برخی ائمه جمعه آنرا "تقویم هفتگی" کرده، لکن در وضع شرعی اش، "جمعه"، همزادِ "امر جامع" است. نماز جمعه برای
#حل_امر_جامع_جاری_جامعه است.
امرجامع در قرآن آن است که همه باید کنارهم وکنار رسول بمانند وبدون اجازه، هیچ کس غایب نشود:"انما المومنون الذین آمنوا بالله ورسوله واذا کانوا معه علی امر جامع لم یذهبوا حتی یستٲذنوه"(۶۲/نور)
🔅امر جامع جاری این روزهای انقلاب، جنایت تروریستیِ آمریکای جهان خوار در تجاوز به غرور ملی ایرانیان و ترورِسخت مهمان عزیز عراقی ها بود؛ که خیزش دوباره مردم واحیاء چندباره نهضت وانقلاب را در پی داشت. خیزشی که خرج موشکهای سپاه شد تا اولین بار رسما وعلنا یک کشور انقلابی -نه گروهی تروریستی یا پارتیزانی- پایگاه آمریکائی ها را هدف قرار دهد؛ ویوم الله دوم را بسازد.
سقوط هواپیمای مسافری وحواشی اش هرچه بود(قصور یا تقصیر امنیتی یا رسانه ای یا مظلومیت مضاعف نیروهای مسلح یا...) به سمت حاشیه بردن این دو مهم توسط بیگانگان مدیریت میشد.
از اینرو در کنار تسلیت به داغدیدگان وبرگزاری مراسم باحضور مرجعیت و پیگیری سانحه وپیشگیری از تکرار آن توسط ولایت، حتما باید ریل عمومی جامعه به آن نقطه عطف بزرگ در انقلاب برگردد.
این بازگشت به آن حس عمومی ضد آمریکائی، امر جامع این روزها بود که ولی امر به احسن وجه در خطبه های ۲۷دیماه انجام داد.
🔅با همین قدر روشن میشود سخن نگفتن از #سیل_سیستان ، وقصور یا تقصیر خط رسانه ای ملی در دوسه روز اول سقوط هواپیما، چه توجیهی دارد.
سیل بلایی طبیعی است که این سالها پشت سرهم در همه فصول تکرار شده است؛ مصیبتی برای جمع کثیری شده، اما تکلیفش روشن است؛ گفتن وشعار نمیخواهد اقدام وعمل میخواهد. نهادهای تحت امر ولایت(نیروهای مسلح وستاد اجرائی و...)در همان لحظات اول وارد شده اند، نیروهای ولایی از حوزه تا بسیج و... هم جمع آوری کمک وارسال خدمات را چند روز است شروع کرده اند. به کسانی که باز برای حاشیه راندن خیزش ضد آمریکائی ملت، در مقابل امر جامعِ احیاء آن، طرح نشدن خبر سیل سیستان در خطبه آقا را دست گرفته اند؛آدرس نهادهای ولایی معرکه وگروههای جهادی را بدهید که چند روز است آنجایند.
داشتن استراتژی درست رسانه ای وپیوست رسانه ای به اقدامات امنیتی ونظامی هم ضرورتی است که ان شاءالله روزهای آتی در فضای احیاء یوم الله انهدام عین الاسد با تصاویر وگزارش های خودی از آن عملیات انجام شود ورسوائی بیش از پیش آمریکائی ها را موجب شود.
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۲۸
☑️ @m_ghanbarian
۲۸ دی ۱۳۹۸
🖥 روتوش و لاپوش !
🔸صدا وسیما سخنان رئیس جمهور را سانسور می کند و تیم رئیس جمهور هم بر حذف یا سانسور جهان آرا و ثریا و عصرانه مصرّ می شوند!
🔸و هردو سانسور البته به نفع رئیس جمهور است!
🔻با سانسور متلک های رئیس جمهور به ارکان نظام، رسانه ملی برای مخاطب انحصاری خود رئیس جمهور را #روتوش می کند. رئیس جمهورِ تلویزیون مودب تر، انقلابی تر و اسلامی تر از رئیس جمهور فضای مجازی است!
🔻با سانسور برنامه های زنده و انقلابی تلویزیون، عیبها و خیانت ها، #لاپوشانی می شود؛ و باز به نفع تیم دولت میشود!
🔸پ.ن:
اگر زورتان به احیاء برنامه های زنده روشنگر نرسید، مواضع و متلک های رئیس جمهور به سپاه و رهبری و شورای نگهبان و برخی اصول اسلام را کامل گزارش کنید؛ مردم خود کمتر از کارشناسان ثریا و جهان آرا نمی فهمند!
#جهان_آرا
#ثریا
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۳۰
☑️ @m_ghanbarian
۳۰ دی ۱۳۹۸
💠نفاق سنج !
🔅قرآن راهی ساده برای شناخت منافقین پیشنهاد می کند: "به آنها گفته شود: بالا بیایید در راه خدا بجنگید یا(اقلا)از خود دربرابر دشمن دفاع کنید"
این، عامل تشخیص مومن و منافق است(لیع٘لَمَ المومنین ولیعلم الذین نافقوا). [۱۶۶و۱۶۷آل عمران]
⬅️ "مقاومت"، ابزار سنجش منافقین است.
🔅عجیب اینکه امپراطوری رسانه ای استکبار، مومنینِ اهل مقاومت را "جنگ طلب"(!) جا زد؛ اما ما، "سازشکاری" و شانه خالی کردن از مقاومت در زمان تهاجم دشمنِ مستکبر را نشانه ی نفاق در افکار عمومی نکردیم!
🔅این سنجه برای یقه گیری و اتهام زنی به این و آن نیست؛ بلکه فرهنگ عمومی شدنش، بطور طبیعی نفاق را "ذلیل" می کند. منافق زیر فشار افکار عمومی مجبور است لااقل ژست مقاوم بگیرد و سازشکاری اش را با "صلح" و "تنش زدایی" و مانند اینها کادو نکند.
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۱/۱
☑️ @m_ghanbarian
۱ بهمن ۱۳۹۸
🛑وجهه ی انقلابی صدیقه طاهره(س)
مباحث مطرح شده مرتبط با فعالیت های سیاسی-اجتماعی حضرت صدیقه(س) جهت استفاده در ایام فاطمیه به تناسب زمانِ.
🔸فاطمه اسوه ی مطالبه انقلابی (الگویی برای پیشروی مطالبه ی حق است.)
https://eitaa.com/m_ghanbarian/720
🔸فاطمه انقلابی تندرو!! پژوهشی در روایت اسوه بودن بنت رسول الله برای حضرت مهدی(عج) از زبان خود حضرت و بررسی وجههای اسوه وثمرات انقلابی آن و مشخص شدن تکلیف است. فرق بین ولیّ خدایی که امام است و ولیّ خدایی که امام نیست چیست؟ و وجه شبه آن با اسوه بودن چیست؟
https://t.me/m_ghanbarian/1101
🔸سلسله بحث «دوستی کی آخر آمد، دوستداران را چه شد؟»
بررسی یک معماست!
تا حجة الوداع یک مو و ناخن پیامبر(ص) زمین نیافتاد و همه به تبرک رفت، یک شبه چه شد که شب وفات جنازه ی پیامبر(ص) رها می شود ...؟!
این واقعا عجیب است! زمانی از آن دوران نگذشته است ، همان مردم ، همان روحیات و ... چرا یک شبه چنین میشود؟؟
که امیرالمومنین(ع) پاسخ معما را می دهد:
صرتم بعد الهجرة اعرابا و بعد الموالاة احزابا
https://t.me/m_ghanbarian/1094
https://t.me/m_ghanbarian/1099
https://t.me/m_ghanbarian/1106
https://t.me/m_ghanbarian/1108
🔸سلسله بحث «عقوبت تیه»
تیه یک اختلال ادراکی-تحریکی است که در عرصه فردی، خانوادگی و اجتماعی رخ می دهد.انسان در اقدامات خود گم شود یا یک قدم برود یک قدم برگردد تا اینکه از اساس دچار حیرت باشد و قدمی برندارد، سه مرتبه تیه است. تیه و سرگردانی وابسته به هدایت و تکلیفی است که بدان رهنمون و از آن اعراض شده است...
تا تیه غیبت و فرصت تاریخی انقلاب اسلامی و...
https://eitaa.com/m_ghanbarian/54
https://t.me/m_ghanbarian/1775
https://t.me/m_ghanbarian/1776
🔸سلسله گفتار «وِلایت و وَلایت» قرائتی روایی از مناسبات ولیّ و مردم است.
چگونه ولایت تبدیل به سلطنت میشود؟!
آیا برای منصب ولایت فقیه، تبدیل به سلطنت محال است؟!
شباهت نظریه عدالت صحابه در تسنن با خوبی مطلق روحانیت در شیعه!
چگونه ولاء مردم به ولایت آسیب می بیند؟!
چگونه ولاء مردم به ولایت به ولاء آنها به اولیاء شیطان تبدیل میشود؟!
https://t.me/m_ghanbarian/1752
https://t.me/m_ghanbarian/1753
☑️ @m_ghanbarian
۲ بهمن ۱۳۹۸
🔰...حتی اتاک الیقین
#دستور_العمل_سلوکی
🔅یقین با مراتبش(علم الیقین، عین الیقین، حق الیقین) اوج مراتب سلوک انسان عارف است که به مشاهده مبدٲ و معاد بلکه توحّد میرساند. اما نور یقین چگونه در سالک می تابد؟
🔆 ابن ابی لیلی از امیرالمومنین روز جنگ با اهل شام شنیده که فرمود:
"ای مومنان! هرکس ظلم وتجاوزی را ببیند که به آن عمل میشود(پیرو می یابد)، وکار زشت ومنکری که مردم را بدان دعوت می کنند:
🔸اگر "در دل" آنرا منکر شود و زشت شمارد، رسته و برئ است.
🔸وهرکس به زبان انکار کند، پاداش خواهد داشت و از آن دیگری برتر است.
🔸وهرکس با شمشیر انکار کند تا چنان شود که سخن خدا برتر آید وسخن ستمکاران فرو افتد؛ آن کس است که "به راه هدایت رسیده" و "نور یقین بر دلش تابیده است"(نَوَّرَ فِی قَل٘بِهِ ال٘یَقیِن).
(وسائل ج۱۶ص۱۳۳)
🔅این دستوری سلوکی است که در بسته های مرشدهای سیروسلوک -بجز عارفان قائم به قسط- جایش خالی است امام خمینی بابش کرد ومثل حاج قاسم ها طی اش کردند.
🔅نشانش در زیارات معصومین بسیار است:"جاهدتَ فی سبیلِ الله حتّی اتاک الیقین: در راه خدا مجاهده کردی تا به یقین رسیدی".
(الکافی ج۴ص۵۷٨و۵۷۳و۵۷۰و۵۵۲)
٭بیشتر را در مباحث توحید و توحّد قائمین به قسط در این کانال تعقیب کنید.
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۱/۳
☑️ @m_ghanbarian
۳ بهمن ۱۳۹۸
۴ بهمن ۱۳۹۸
✴️ مصاحبه خبرگزاری میزان با حجت الاسلام قنبریان در رابطه با #جمعه_های_انتظار را اینجا بخوانید ⏬
https://www.mizanonline.com/fa/news/589476
🔸منتظران امیدوارانه زندگی کرده و نگرانی و یاس از زندگیشان رخت بر میببندد و بطور طبیعی تلاش میکنند تا در مسیری حرکت کنند که همراهی با ظالم نداشته باشند، آنان تلاش دارند تا در مقابل ظلم بایستند.
🔸«پیامبر اکرم(ص)» پیرامون اهمیت انتظار میفرمایند: وَ اَفْضَلُ الْعِبادَةِ اِنْتِظارُ الْفَرَجِ برترین عبادت انتظار فرج است. این امر بیانگر ارزش انتظار است، عملی که منحصر به چند کار خاص نمی شود و البته منتظر واقعی همه روزها را به امید و انتظار فرج «امام زمان(عج)» میگذراند.
🔸 برترین اعمال یک منتظر در پیش گرفتن یک نگاه کلی در انتظار است، بدین ترتیب که مجموعه اعمالی برای انتظار باید در پیش گرفته شود، شما صرفا با دادن صدقه و خواندن دعا به تنهایی برای سلامتی «امام زمان(عج)» به عنوان منتظر شناخته نخواهید شد.
☑️ @m_ghanbarian
۴ بهمن ۱۳۹۸
⚜ آیت الله سیستانی و مبارزه با آمریکا
#بخش_اول
❓سؤال این روزها این است که چرا مرجع عالی عراق مثل داعش با آمریکایی ها برخورد نمی کند؟! نه حکم جهاد که حتی حکم حرمت به ماندن آنها -چنانچه آیت الله سید کاظم حائری داد- را نمی دهد!
در شهادت ابومهدی وسردار سلیمانی به تسلیت بسنده کردند! نه چیزی از انتقام ونه چیزی از اخراج آمریکا نگفتند! حتی به تظاهرات ضد آمریکایی جمعه بغداد، فراخوان نکردند! در این ایام بیش از پیش بر برخورد مسالمت آمیز تٲکید می کنند!
در مقابل آمریکایی ها -از جمله پمپئو- برای سلامتی او توئیت شکر گزاری میزند! چنانچه ۲۰۰۴ کالین فریمن -نویسنده آمریکایی- ایشان را برای جایزه صلح نوبل پیشنهاد می کرد!
✅ مروری بر مواضع آیت الله درباره اشغالگران:
مرجعیتشان اواخر دوره صدام وتحت کنترل شدید او پس از انتفاضه شروع شد. باسقوط صدام واشغال عراق توسط آمریکا اولین امکانها برای حضور سیاسی اجتماعی فراهم شد:
1⃣ وقتی حاکم آمریکایی عراق می خواست با گزینش افرادی خاص، قانون اساسی عراق را بنویسند، آیت الله با آن مخالفت وبر انتخابات عمومی تٲکید کردند. به همه گروهها، حتی افراد منسوب به خود برای کاندید شدن، تٲکید کردند؛ تا قانون اساسی توسط خود عراقی ها ومتناسب با اسلام نوشته شود. البته در قانون اساسی چیزی بعنوان نظارت مرجعیت یا فقهاء ومانند آن تعبیه نشد و در واقع نظارت موثر کنونی آیت الله در خطوط کلی، مشخصه منحصر به فرد ایشان است نه منصبی قانونی برای مرجعیت های آتی!
2⃣ مطلقا اشغالگران را به حضور نپذیرفته است. از اصرارهای پل برمر -حاکم آمریکایی عراق- تا نامه های بدون جواب بوش وبلر. به استناد قوانین بین المللی نیروهای بیگانه را اشغالگر دانست.
3⃣ وقتی جریان صدر از عدم مبارزه مستقیم ایشان با آمریکا از او ناراحت و بدگویی می کردند؛ سخنگوی ایشان در نماز جمعه کربلا می گفت: "مرجعیت به روش های مسالمت آمیز در جهت سرعت بخشیدن به بازگرداندن سلطه وسیادت در عراق به عراقی ها وفراهم کردن زمینه اداره کشور به دست خود آنان بدون تسلط اجانب معتقد است".
4⃣ در ماجرای درگیری نظامی آمریکایی ها با صدری ها(۲۰۰۴)که احتمال از بین رفتن آنها می رفت با نامه وسفارش آیت الله خامنه ای، برای نجات مقتدی و جیش المهدی مداخله کردند. دراین نامه آیت الله خامنه ای به ایشان نوشتند بخاطر ایشان است که خود مستقیما دخالت نمی کنند https://fa.shafaqna.com/news/429815
5⃣خروج اشغالگران انگلیسی وآمریکایی پس از چند سال اشغال وتشکیل دولت عراقی را برخی نزدیکان ایشان محصول سیاست سکوت ومبارزه منفی ایشان خواندند(۱).
6⃣پس از فتوای دفاع در مقابل داعش وشکست داعش، درباره نیروهای ائتلاف وپایگاه های آمریکا همان موضع سابق را ادامه دادند. در جریان جنایت آمریکایی ها در فرودگاه بغداد وکشتن فرمانده حشدالشعبی ومهمان نخست وزیر عراق (سردار سلیمانی) ضمن تسلیت باز به رفتار مسالمت آمیز دعوت کردند! در بیانیه اخیر(۴بهمن) هم تٲکید کردند:"مرجعیت دینی بر موضع ابتدائی واصولی خود مبنی بر لزوم احترام به حاکمیت عراق، استقلال سیاسی آن و وحدت تمامیت ارضی و وحدت ملی آن و مخالفت قاطع با تعرض به اصول ملی آن از سوی هرطرفی وتحت هر بهانه ای تٲکید می کند" https://www.tabnak.ir/fa/news/954113
عملا با کارهای تلافی جویانه چه در عراق وچه از سوی ایران روی خوشی نشان ندادند.
✅تحلیل:
درباره این رویکرد مرجعیت عراق درقبال اشغالگران دو تحلیل عمده وجود دارد:
ادامه نوشته در زیر👇
☑️ @m_ghanbarian
۶ بهمن ۱۳۹۸
⚜ آیت الله سیستانی و مبارزه با آمریکا
#بخش_دوم
1⃣ تفاوت مکتب نجف ومکتب قم:
مکتب فقهی مراجع نجفِ معاصر، بر ولایت فقیه وقیام علیه جائر وتشکیل حکومت اسلامی ومبارزه با طاغوتهای عصر مبتنی نبوده است. حفظ جامعه شیعی سقف خواست آنهاست. مباحثه امام خمینی در مهرماه۱۳۴۴ با آیت الله حکیم در نجف مثالی گویا از این رویکرد است؛ لذا دخالت آیت الله خوئی در انتفاضه علیه صدام ودخالت آیت الله سیستانی در جهاد علیه داعش، به یک گونه تحلیل می شود. هردو دفاع وبرای نجات شیعیان از دست ستمگران بود که نتیجه یکی شکست ونتیجه دیگری پیروزی شد.
شهید محمدباقر صدر وصدر ثانی(پدر مقتدی) وشاگردان شهید صدر مثل آیت الله سید کاظم حائری جور دیگر می اندیشیده اند. لذا هم در مقابل صدام و هم اشغالگران فتاوای دیگری داشته اند (برای نمونه فتوای اخیر آیت الله حائری در ۷جمادی الاولی ۱۴۴۱را ببینید). البته مرجعیت اعلای عراق دست اینان نبوده است.
2⃣ تمایز ایران و عراق:
تحلیل دیگر بیش از اینکه این روش مسالمت جویانه ودر حد نظارت وارشاد را به مبانی فقهی و ویژگی های شخصیتی این مراجع برگرداند(۲) به موقعیت متمایز عراق نسبت به ایران بر می گرداند. ایران از زمان صفویه جامعه ای یک پارچه وبا مذهب رسمی شیعه بوده ومرجعیت در آن از اول با دخالت در مسائل سیاسی شکل گرفته است. قیامها ونهضت های ایرانیان در چند قرن اخیر عمدتا به رهبری مراجع یا فقهای تراز اول خود در ایران یا مقیم سامراء ونجف بوده است. اینها پیوند مردم ومرجعیت را بسیار وثیق وجایگاه آنرا تثبیت کرده است. اما عراق اکثریت شیعی کوچکتری نسبت به ایران(٦۴٪) داشته؛ تکثرهای آن موجب شده روند ایران را نداشته باشد. خطر تجزیه هنوز هم جدی است. شکست نهضت علماء در ثوره العشرین و انزوای آنها ومحرومیت شیعیان پس از ساختن رقبا با اشغالگران تجربه دیگر است. سه دهه سرکوب توسط دیکتاتوری صدام، جایگاه مرجعیت را ضعیف تر کرد؛ طوری که حتی دولتهای شیعی(مثل نوری مالکی) یا جریانهای شیعی(مثل صدری ها) نیز گاه به مرجعیت توجه نکرده وحتی در مواردی بر او فشار هم آورده اند(مثل محاصره بیت در ۲۰۰٤). اینها موجب شده مرجعیت در حد پدری کردن برای همه گروه ها وعدم دخالت تفصیلی در تصمیمات وارائه کلیات بسنده کند. اصلاحات اساسی در عراق ودولتی قدرتمند وبرآمده از اکثریت مردم که بتواند حافظ امنیت واستقلال عراق باشد به همراه ارتقاء موقعیت مرجعیت، اولویت بر درگیری با آمریکائی ها یابد.
✅ توجه:
1⃣ راهپیمایی میلیونی و کم نظیر جمعه مردم عراق علیه اشغالگران در سالهای ارتفاع موقعیت مرجعیت در عراق، در گذرگاه اراده های سیاسی وراهبری مرجعیت است که می تواند به ثمره اخراج کامل اشغالگران بیانجامد؛ و الا ماهیت استکباری آمریکا، "خروج طبیعی نیروهایش از عراق" را نامفهوم کرده است. استقلال و وحدت ملی عراق به اندازه ژاپن هم بشود، خروج طبیعی اتفاق نمی افتد.
2⃣کاریزمای شخصی آیت الله سیستانی و فقدان جایگاه قانونی برای منصب مرجعیت ونظارت فقهاء در قانون اساسی عراق این نگرانی را افزون می کند که در صورت فقدان این رهبر معنوی ۹۰ساله این روند کُند به کجا می انجامد؟ آیا فقیهی دیگر بدون جایگاه قانونی وصرفا متکی به داشته های شخصی میتواند زود این خلٲ راپر کند؟!
......................................
پی نوشت:۱. ر.ک: مصاحبه مجله اندیشه پویا اسفند۹۶با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی در ایران
۲. مثلا آیت الله خوئی حتی جهاد ابتدائی با کفار را در عصر غیبت مشروط به تشخیص اهل خبره وامکان پیروزی واجب می داند!(منهاج الصالحین ج۱ص۳۶۶). در جنگ شش روزه اعراب هم دستورجهاد علیه اسرائیل دادند https://eitaa.com/bonyadtarikh/635
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۱/۶
☑️ @m_ghanbarian
۶ بهمن ۱۳۹۸
محسن قنبریان
🌀دوگانه کهنه: کارشناسی-انقلابی گری❗️ 🔹آنچه استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران درباره توافق آتی ایر
✴️ "یوم الله" شکافت نیل و غرق فرعون(۵/ابراهیم) را یکی از نخبگان بنی اسرائیل با گوساله پرستی، "شب" کرد!
پس از آن به جای "فرعون" ، به مکافات آن خسران، "خود" همدیگر را کشتند!
قومی که سامری دارد، فرعون لازم ندارد!
#یوم_الله_سلیمانی
#احتمال_مذاکره_با_ترامپ
☑️ @m_ghanbarian
۶ بهمن ۱۳۹۸
🔰خون خواهی و خیرخواهی! (۱)
✫نمائی کلی از مبحث فاطمیه دوم (بهمن ۹٨)
✔️خلط "خون خواهی" با "قصاص"!
🔺شٲن نزول آیه قصاص(۱۷۸بقره) ، تعدی وتجاوز در قتل و خون خواهی کردن در زمان جاهلی بود(مجمع البیان ج۱ص۴۷۹)⬅️ پس چرا دوباره در اسلام خون خواهی افزون بر قصاص داریم؟!مثل خون خواهی سیدالشهدا توسط امام عصر(ع) علیرغم قصاص قاتلین توسط مختار!
امیرالمومنین خود وصیت به قصاص ابن ملجم کرد و به "النفس بالنفس"(یک جان مقابل یک جان) سفارش کرد(ارشاد مفید ترجمه محلاتی ج۱ص۱۹)؛ اما در زیارات مٲثوره درباره همان حضرت می خوانیم: اشهد ان الله تعالی الطالب بثٲرک(مصباح المتهجد ج۱ص۴۰۲) خداوند دنبال انتقام اوست پس از قصاص قاتل یعنی چه؟!
❓اینگونه روایات و زیارات، ساختگی و از اسرائیلیات و برای ارتجاع احکام نورانی اسلام به جاهلیتند(!) یا بین قصاص و خون خواهی -در معنای اسلامی اش- فرق است؟! و بعضی ندانسته دچار خلط شده اند؟!
🔅روایات انتقام و خون خواهی سیدالشهدا، آنهم از ذریه های قاتلین!
🔺صدوق در ثواب الاعمال(ص۲۱۷) از امام صادق(ع) روایت می کند.
این حکم چنان پذیرشش سنگین است که ۶۰-۷۰سال بعد اباصلت علتش را از امام رضا(ع) جویا میشود که چرا نوادگان باید وزر و وبال عمل پدران در قتل سیدالشهدا را بپردازند؟! حضرت رضایت اینان وافتخار به عمل پدران را علت میشمارد(روایت صحیح السند صدوق در عیون اخبار الرضا ج۱ص۲۷۳)
⬅️پس معلوم است:
🔻 این انتقام و خون خواهی، قصاص نیست چون از نوادگان است. در قصاص خود قاتل، قصاص میشود(که توسط مختار شدند).
✔️خلط بین شخص حقیقی و شخصیت حقوقی:
🔺قصاص از شخص حقیقی است. خود جانی به مثل همان جنایت، مجازات میشود. اما خون خواهی (طلب دم و ثار) از شخصیت حقوقی و سازمانی است. نوادگان مسببین کربلا در روایات یاد شده، احیاگر "مکتب سفیانی" شده اند. خون خواهی امیرالمومنین و امام مجتبی و سیدالشهدا از مکتب سفیانی و پیروانش، قصاص قاتل آنها نیست؛ گرفتن حق آنهاست.
🔅دو آیه قرینه در قرآن برای ایندو:
🔺آیه۱۲۶ نحل که جواز مقابله به مثل می دهد اما صبر را بهتر می شمارد. شٲن نزولش کشتن حمزه(ع) بیان شده است. از قضا رسول الله به قسمت صبرش عمل کرد. وحشی قاتل حمزه(ع) را ترور نکرد. حتی پس از فتح مکه او را بخشید. آنهم با چه ناز و کششی که او مخفی شده بود و ناامید از بخشش هربار پیامی میفرستاد وبه آیه ای تمسک میکرد که لایق بخشش نیست و باز رسول الله آیات بشارت میفرستاد تا دست آخر با آیه ۵۳زمر صید شد! آمد و توسط پیامبر رحمت بخشیده شد.
🔺آیه ۶۰حج با همان مضمون جواز مقابله به مثل است اما ذیلش بجای سفارش به صبر، وعده نصرت خداوند داده شده است! شٲن نزول آنرا نقشه قتل پیامبر واخراج حضرت از مکه شمرده اند؛که خداوند عقوبت آن کار را جنگ بدر وکشتن سرانی از قریش قرار داد(تفسیر قمی ج۲ص٨۶) ! پیامبر که کشته نشده بود؛ پس این قصاص نیست، انتقام و طلب حق است.
⬅️معلوم است:
🔻پیامبر فتح مکه وشکستن سازمان قریش و سفیانی ها را خون خواهی حمزه(ع) قرار داده نه کشتن یک برده قاتل!
ما هم قول می دهیم با فتح مکه مان و شکستن سازمان استکبار، سربازان ماشه چکان قاتل مغنیه و حاج قاسم و ابومهدی را -بشرط ایمان- ببخشیم!
🔻وقتی فرمانده نصرانیان عرب (شرحبیل بن عمرو غسانی)، سفیر پیامبر(حارث بن عمیر) اعزامی برای امیر بُصری را در راه کشت؛ پیامبر(ص) فقط مجازات و قصاص شرحبیل را نخواست بلکه با او اعلان جنگ کرد وجنگ موته رقم خورد.⬅️چون سفیر شخصیت حقوقی هم داشت و نماینده همه مسلمانان بود ؛ در مقابل خون خواهی او کشتن قاتلش نیست، انتقام از سازمان مقابل است.
☑️ @m_ghanbarian
۸ بهمن ۱۳۹۸