محسن قنبریان
☘سه جمهوری در یک جمهوری❗️ #گفتمان_برگشت_به_مردم چکیده ای از دو ارائه در جمع طلبگی-دانشجویی ❓وقتی می
⚠️ چند نکته کوتاه از دیدار رئیس قضاییه با اتاق بازرگانی 1⃣
۱. شهدای انقلاب و جنگ از فعالان بخش خصوصی بودند!!! نگاه مردم باید اصلاح شود!
آقای اژه ای در این دیدار گفتند: "بسیاری از کسانی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند و برای تحقق ارزشهای اسلامی از جان و مال خود گذشتند و در دوران دفاع مقدس نیز در جبهه و پشت جبهه حضور چشمگیر داشتند فعالان بخش خصوصی بودند که این کار آنها فراموش نخواهد شد. اگر امروز نگاه بخشی از مردم به بخش خصوصی یا اتاق بازرگانی و تعاون و فعالان اقتصادی نادرست است و یا گله مندی وجود دارد باید در جهت اصلاح و تغییر این نگرش تلاش کنید"
🔻پ.ن:
بخش خصوصی متشکل از کارفرما و کاربر است و اتاق بازرگانی عصاره کارفرمایان بزرگ (که قبلا سرمایه داران نامیده میشدند) است. آن "بسیاری از کسان که از جان و مال خود برای انقلاب و دفاع مقدس گذشتند"، از کدام طبقه ی بخش خصوصی بودند؟! سرمایه دارانی که الان اتاق بازرگانی نماینده آنهاست یا کارگران و کشاورزان که نماینده ای در اینگونه جلسات ندارند؟!
نگرش جامعه و مردم نسبت به سرمایه داران در تجربه تاریخی انقلاب و جنگ شکل گرفت.
مردم در آن دو تجربه تاریخی پشت سر امام به قضاوتی رسیدند که این طبقات در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس کمترین نقش را داشتند، بلکه بخشی از آنها با زالو صفتی بر مشکلات می افزودند!(جملات صریح امام در اینباره بسیار است)
این نگرش باید تصحیح شود یا نحوه ی سرمایه داری گذشته تا کنون؟!!!
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
⚠️ چند نکته کوتاه از دیدار رئیس قضاییه با اتاق بازرگانی 1⃣ ۱. شهدای انقلاب و جنگ از فعالان بخش خصوص
⚠️ چند نکته کوتاه از دیدار رئیس قضاییه با اتاق بازرگانی 2⃣
۲.فقط بخش خصوصی حلّال مشکلات!!!
آقای اژه ای به اتاق بازرگانی (پارلمان بخش خصوصی) گفت: "باور من این است که با اقتصاد دولتی نمی توان به جایی رسید؛ اقتصاد تعاونی نیز در چهار دهه اخیر به هدف مورد نظر قانون اساسی نرسیده و در حال حاضر برای رفع بسیاری از مشکلات عرصه اقتصادی نیازمند کمک جدی بخش خصوصی هستیم"!
🔻پ.ن:
قانون اساسی در اصل۴۴ ، اقتصاد ایران را بر دو پایه دولتی و تعاونی می شمرد و بخش خصوصی را با محدودیتی، مکمل دو بخش دولتی و تعاونی می شمرد.
پس از جنگ با اصرار کارشناسان دولت سازندگی، این اصل بدون رفراندم بازنگری و سیاستهای اصل۴۴ ابلاغ شد. رهبر انقلاب در بند ب آن سیاستها ۲۵٪ اقتصاد ایران را سهم بخش تعاونی کردند. در آن سند بالا دستی از لزوم تشکیل تعاونی های فراگیر برای سه دهک پایین درآمدی و بیکاران گفتند. همچنین از اختصاص ۳۰٪ از سود واگذاری ها به تشکیل آن تعاونی های فراگیر گفتند! البته در ۱۵ سال گذشته این قسمت از ابلاغیه اصل ۴۴ هیچ عمل نشد و به کلی متروک ماند!
آقای اژه ای هم دیروز میخ آخر را بر تابوت تعاونی و سهم آن طبقات محروم کوبید و عملا با نفی اقتصاد دولتی و تعاونی، فقط بخش خصوصی را حلّال مشکلات کرد!
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✊ نماز جمعه؛ تریبون اصیل عدالتخواهی
برنامه #جهان_آرا ۲۰شهریور۱۴۰۰
🔻برش پنجم
*⃣ آیا نقد نهادهای زیر نظر و منصوبین رهبری را باید خصوصی گفت؟! آیا نقد باعث تشویش اذهان میشود؟!
• همین مقداری که نقد از رهبری میبینیم را درباره امامان جمعه نمیبینیم
• دوگانه آرمان - افراد
• چند دهه است که آرمان آزادی و جمهوریت دارد تضعیف میشود اما کسی چیزی نمیگوید
• افق دید برخی بزرگان درباره آرمان ها با امام و رهبری فاصله دارد
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗽دشمن داریم...!
• چرا جامعه تشنه کلیپ های دو سه دقیقه ای بهشتی و مطهری است؟!
• آزادی را کم می کنیم، چون دشمن داریم!
• جمهوریت را محدود می کنیم چون دشمن داریم!
•دشمن هم دقیقاً همین را می خواهد!
دشمن از هیچ چیز به اندازه این نفع نمی برد که جمهوری اسلامی را تبدیل کند به طالبان!
حجت الاسلام قنبریان
باتشکر از جنبش عَلَم #بسیج_مشکوه
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✊ نماز جمعه؛ تریبون اصیل عدالتخواهی
برنامه #جهان_آرا ۲۰شهریور۱۴۰۰
🔻جمع بندی
• در دهه پنجاه شهید مطهری و بهشتی و رهبری و... میتوانستند گفتمان سازی کنند اما الآن نهادها و سازکارها آن اثرگذاری را ندارند.
• بخشی به علت زی برخی ائمه جمعه و بخشی به علت تراز نبودن خطبه های نماز جمعه
☑️ @m_ghanbarian
استاد قنبریان هیئت راه فاطمه 14000626.mp3
38.55M
📖سلسله بحث #درس_های_نهج_البلاغه
جلسه دوازدهم ۲۶شهریور۱۴۰۰
هیات راه فاطمه(س) قم
🔸 معمای دو برادر!
• امام مجتبی(ع) برای "صلاح امت" صلح و امام حسین(ع) برای"اصلاح امت" خروج کرد. یکی "حقن دماء" و یکی"بذل مُهجه" را شعار کرد!
کجا مصلحت و صلاح و کجا اصلاح؟!
• این معما در خطبه۷۴،۵۴و ۱۳۱ برای حضرت امیر(ع) هم هست!
🔸مصلحت و اصلاح
• ترابط ایندو/ قاعده: هر کنش مصلحانه با تکیه بر یک صلاح و برای تدارک یک صلاح برتر است و الا افساد است!
• مراتبط سه گانه مصلحت: ضروری، حاجّی، تحسینی
• لحاظ آن سه در کنش ها و جنبشها؛ حل معماهای تاریخ، درس گرفتن از سیره ائمه برای اکنون.
* تفصیل را در فایل صوتی بشنوید
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
🛒 مشکل اربعین: کالائی شدن نه کرونا!
یادداشت حجت الاسلام قنبریان را اینجا بخوانید 👇
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🛒 مشکل اربعین: کالائی شدن نه کرونا!
• بنظر می رسد مشکل پذیرش زائر اربعین، نه واکسن و نه کرونا، بلکه کالایی شدن اربعین توسط دولت الکاظمی، علیرغم مردم کریم عراق است.
• میدل ایست نیوز سندی از ژنرال محمد البیاتی (منشی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق) منتشر کرد. البیاتی در این نامه به وزیر کشور عراق تاکید کرده که نخست وزیر عراق با حصر صدور روادید به سازمان گردشگری موافقت کرده و این کار از طریق شرکتهای مجاز، پس از رزرو هتل و برنامه مشخص گردشگری باید انجام شود تا بخش اقتصاد گردشگری در عراق رونق گیرد. https://b2n.ir/s22037
• در گام بعد شورای عالی بهداشت و سلامت عراق هم همین سیاست را اعلام کرد: زائران باید در گروه های حداقل ۵نفره با حمایت یک شرکت گردشگری مورد تایید سازمان گردشگری عراق درخواست روادید دهند و شرکت مذکور موظف به تنظیم برنامه کامل از جمله رزرو محل اقامت و تامین غذا و... است. https://b2n.ir/s22037
از همینروست که ظرفیتی ۶۰هزاری صرفا از طریق پرواز سهمیه داده شد.
• امام جمعه نجف هم از تئوری اقتصادی پشت سر این تصمیمات پرده برداشت. در واکنش به این مساله که:《مشکلاتی که مانع باز شدن مرزها می شود، مشکل هدر دادن پول است》(!) گفت: "دین نظریه ای متفاوت از نظریات اقتصادی موجود مطرح می کند که این آیه ای است که می فرماید: "وما انفقتم من شیئ فهو یخلفه: هرچه را انفاق کردید، عوضش را به او می دهد" ؛ انفاق در تعظیم شعائر دینی موجب افزایش مال و دفع بلا و مایه خیر و برکت است". https://www.hawzahnews.com/news/976326
از همین جا از دولت عراق خواست برای زیارت اربعین، مرزها را به روی زائران امام حسین(ع) از سرتاسر جهان بگشاید و اگر توان پذیرایی ندارد، مردم عراق از آنها پذیرایی می کنند.
• درباره اقتصاد تبرعی اربعین که موجب رونق اقتصادی عراق هم میشود قبلا نوشته ام https://eitaa.com/m_ghanbarian/531
اما از خصوصیات اقتصاد سرمایه داری نباید غفلت کرد. کالایی و اقتصادی کردن همه چیز، جزء لاینفک اقتصاد سرمایه داری است.
از پیدایش بازارچه تا شهربازی بزرگ آبی و... در کنار موکبهای ساده و بی آلایش مردم سخاوتمند عراق، خبر از طمع بازار در این ضیافت الهی می داد. دولت الکاظمی نیز با دید مادی و اقتصادی به این مساله ورود کرد. پیاده روی اربعین را نه به چشم یک شعیره میلیونی و منحصر به فرد، بلکه به چشم گردشگری مذهبی نگاه کرد و در گام اول، امسال به بهانه کرونا برای طبقات پردرآمد بشکل هوایی و در قالب گردشگری صورت بندی کرد!
• در سالهای قبل این دید تجاری-بازاری در برخی نهادهای بازاری ایران هم بروز کرد. پول گرفتن برای پارکینگی که بیابان بود و سود چند هزار میلیاردی اپراتورها و ۶۰۰میلیارد گرانفروشی آنها و... هم نمونه های ایرانی کاسبی از اربعین بود!
#پیاده_روی_اربعین
📝محسن قنبریان ۱۴۰۰/۶/۲۶
☑️ @m_ghanbarian
⭕️جزوه ی #اقتصاد_مردمی منتشر شد
❇️#پیوست ارائه حجت الاسلام و المسلمین #محسن_قنبریان در دوره ی کشف الاسرار
🔻سرفصل ها
۱.اقتصاد مردمی در نگاه امام خمینی
۲.اقتصاد تعاونی در نگاه مقام معظم رهبری
۳.ظرفیت قانون اساسی در اقتصاد مردمی
۴.سخنرانی شهید بهشتی با موضوع تعاونی ها
۵.سیاست های اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی بخش تعاونی ها
۶.مقاله حجت الاسلام قنبریان پیرامون تعاونی ها
📄۸۰ صفحه A4
↙️لینک دانلود
https://b2n.ir/j99359
🔸حجم : ۱۳ مگ
با تشکر از تشکل طلبگی ربیون
☑️ @m_ghanbarian
📝مردم سالاری دینی، از حقیقت تا تناقض!
🔻مروری بر نظریات برخی کارشناسان مسائل دینی و علوم اجتماعی در رویداد #حق_تعیین_سرنوشت
🔹#یوسفی_اشکوری: وقتی در نهضت #مشروطه، جملهیِ «#برابری همه افراد در #قانون» به عبارتِ «برابری همه افراد در برابر قانون دولتی» تبدیل شد، همان جا مشروطه شکست خورد.
با ترکیب #مردم_سالاری_دینی مخالفم! چون اگر قرار است #دین حاکم باشد، چرا حرف از مردم سالاری بزنیم؟ در این صورت #آزادی، اختیار، #دموکراسی و #رای اساساً بی معناست.
🔸#عبدالعلی_بازرگان: مسائلی از قبیلِ «#حاکمیت_ملت»، «#آزادی_اقلیتها» و... مربوط به دوران حاضر است و در ۱۴۰۰ سال پیش نبوده، اما روح این مطالب و بها دادن به مردم در طول تاریخ، قابل اثبات است. برخی روایات بیانگر این است که #پیامبر علی رغم تاکید بر شایستگیهای #امام_علی، حکومت را حق مردم دانسته و امام علی را به تبعیت از خواست مردم امر کرده.
🔹#عبدالله_محمدی: اسلام نه مانند #لیبرال_دموکراسی است که در آن خواست #مردم، #مشروعیتِ حکومت را ایجاد یا سلب کند، و نه مانند نظامهای #دیکتاتوری است که هیچ نقشی برای مردم قائل نباشد. #اسلام، مشروعیت را به نصب الهی میداند، اما تا زمانی که مردم همراهی نکنند، تکویناً چنین امکانی نخواهد بود و روایاتی که در زمینه سازی مردم وجود دارند، چیزی فراتر از این نیست.
🔸#عمادالدین_باقی: حق تعیین سرنوشت به عنوان یک اصل اساسی #حقوق_بشر در سنت دینی ما پیشینه دارد. روایت «الناس مسلطون علی اموالهم و انفسهم» (مردم بر جان و مال خویش سلطنت دارند) را نباید صرفاً مربوط به امور اقتصادی دانست و به همین جهت آیت الله #منتظری در مباحث ولایت و حکمرانی مکرر از این قاعده استفاده میکند. البته اگر #ولایت_فقیه را صرفاً به نصب الهی دانستیم، با حق تعیین سرنوشت در تعارض خواهد بود، اما اگر آن را منوط به #انتخاب مردم (نظریه نخب) بدانیم، تعارضی وجود نخواهد داشت.
🔹#پرویز_امینی: دو رویکرد در #فلسفه_سیاسی وجود دارد. یک رویکرد این است که وقتی میخواهد حکمرانی مطلوب را تعریف کند، میگوید بستگی دارد چه شخصی عهده دار امر حکمرانی است. تئوریِ #فیلسوف_شاهِ افلاطون و تمامی افرادی که درباره مساله ولایت فقیه صحبت کردند، با این رویکرد بوده. اما رویکرد فلسفه سیاسی جدید، «چگونه حکومت کردن» است نه اینکه فقط چه کسی عهده دار #حکمرانی است. به همین دلیل ما نیازمند تقریر تازه ای از مساله ولایت فقیه هستیم. مردم سالاری دینی هم مربوط به چگونگیِ حکمرانی است.
🔸#محسن_قنبریان: حق تعیین سرنوشت از #مستقلات_عقلی است و #عقل آن را برای #انسان قائل میشود، اما با ولایت فقیه به عنوان حقی از سوی خدا، تعارضی ندارد. اگر مردم آزادانه، فقیه را انتخاب و با او #بیعت کردند، ایدهی #جمهوری_اسلامی محقق شده ولی اگر مردم افراد فاقد صلاحیت را انتخاب کنند، یا #فقیه بدون اراده و انتخاب مردم، حاکم شود، مخالف ایده مردم سالاری دینی خواهد بود.
📣با اشتراک در سایت مدرسه آزادفکری، به تمام درسگفتگوها (بیش از ۳۰۰ ساعت) دسترسی کامل پیدا کنید.
🌐 AzadFekriSchool.ir
🆔 @AzadFekriSchool
محسن قنبریان
🗽دشمن داریم...! • چرا جامعه تشنه کلیپ های دو سه دقیقه ای بهشتی و مطهری است؟! • آزادی را کم می کنیم
اسماعیل فخریان:
چند جمله با برادرم، آقای قنبریان عزیز
با توجه به تشنگی جامعه به کلیپهای تقطیعشدهی دو سه دقیقهای از بهشتی و مطهری - که احتمالا مرادتان کلیپهای تقطیع شده با موضوع عدالت و عدالتخواهی است - مطالبی را فرمودید.
خدمتتان عرض میکنم:
۱. اقبال جمعی از مردم به کلیپهای تقطیع شده، هشدار سطحی شدن این جمع را میدهد. این سطحی شدن خطرش از هر آسیب دیگری بیشتر است.
۲. با یک توجه اجمالی به سیر حرکت انقلاب، خواهید دید که عدالتخواهی رشد کمّی و کیفی قابل قبولی داشته است. این را با حرکتهای عدالتخواهانهای که در جایجای مختلف کشور مشاهده میشود را میتوان تایید کرد. اینکه فرمودید مردم حرفهای عدالتخواهانه را بعد از بهشتی و مطهری دیگر نشنیدند را نمیدانم با چه معیاری مطرح کردید.
۳. امروز جامعه تشنهی کلیپهای دو سه دقیقهای از مطهری و بهشتی با موضوع عدالت هستند یا عدهای این تشنگی را عمدا به این شکل بوجود آوردند؟ با یک فحص اجمالی خواهید دید که عدهای با همین کلیپها - مضافا کلیپهای آقای طالقانی و غیره - چه ناجوانمردانه به انقلاب و امام و رهبری حمله میکنند.
این را با یک سوال ساده میتوان دریافت:
چرا این کلیپهای کوتاه در موضوع عدالت کمتر از امام و خیلی کمتر از رهبر انقلاب تهیه و منتشر میشود؟
میدانید چرا؟ چون میخواهند انقلاب را متهم به فاصله گرفتن از آرمانهایش کنند. میخواهند بگویند انقلابی که در آن بهشتی و مطهری بود، خیلی متفاوت از انقلاب بعد از این دو عزیز شده است.
رهبری هم در حیات بهشتی و مطهری و هم بعد از شهادت این دو شهید عزیز، اگر عدالتخواهتر نبوده، قطعا عقبتر هم نبوده. بیانصافی است اگر تصور شود کسی بیشتر از رهبری به دنبال ایجاد و گسترش گفتمان عدالت بوده است.
۴. شکسته باد دهان و قلمی که بخواهد با شعار دشمنشناسی، انقلاب و نظام را محدود کند و آزادی و عدالتخواهی را به حاشیه ببرد. برعکس، توجه به دشمن مهمترین اثرش این است که دائما آرمانهای انقلاب را به ما یادآوری میکند.
اگر گفته میشود حواستان به دشمن باشد، نه اینکه از آرمانهایتان کوتاه بیایید، بلکه مراقب باشید دشمن اهدافش را - که در راس آن دمیدن روح ناامیدی است - پیاده نکند.
۵. عدالتخواهی که موجب خوشحالی ضدانقلاب شود، عدالتخواهی نیست، عدالتبازی است. عدالتبازی سهم زیادی در طالبانیسم کردن ایران دارد.
@fakhrian_ir
محسن قنبریان
اسماعیل فخریان: چند جمله با برادرم، آقای قنبریان عزیز با توجه به تشنگی جامعه به کلیپهای تقطیعشده
❗️برادر عزیزم جناب آقای فخریان:
1⃣ اگر توجه به کلیپ های تقطیع شده، نشانه ی سطحی شدن بود، شما دوست فکور و متعمق ام برای یک کلیپ تقطیع شده ی یک دقیقه ای، ۵فراز نقد نمی نوشتید! آن جمع از مردم هم شاید سطحی نشده باشند!
2⃣ مقام بحث در آن لایو یکساعته مقایسه خطبه های جمعه با گفته های آن مفاخر انقلاب است اگر میفرمایید از تریبونهای جمعه عموما همان سطح خطبه ها و سخنان حضرات خامنه ای، بهشتی و مطهری ایراد میشود، قضاوت را به وجدان عمومی وامیگذارم. چه معیاری از وجدان عمومی بهتر؟!(در برنامه جهان آرا تحلیل آماری خطبه ها را بر اساس مقالات علمی پژوهشی هم عرض کردم)
3⃣ ذکر نام مطهری و بهشتی در آن یک دقیقه از باب مثال و کوتاه گفتن بوده و الا دقیقا کلیپ های امام و رهبری هم در مطالبه ی آرمانهای انقلاب همان چرخش را دارد.
نه فقط مستمعان که گوینده هم بدان می نازد: از این روشن تر که خود رهبر انقلاب درباره بیانات سال۵۳ شان(طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن) فرمودند: "منبع خوبی برای مچ گیری ماست" (۸۱/۴/۴)! "منبع خوبی"، "مچ گیری" چیزی بیشتر از چرخش آن کلیپهای چند دقیقه ای را افاده می کند، اما ایشان برخلاف شما، نامش را کاری عمدی برای حمله به انقلاب و رهبری نمی گذارد!
آقای فخریان! آن تشنگی عمومی، ذائقه سازی توطئه گران نیست اقلا این فرمایش رهبر انقلاب برایتان حجت باشد که فرمود:"مردم ما امروز از اوایل انقلاب نسبت به این نابسامانی ها حساس ترند. امروز مردم نسبت به فساد حساسند، نسبت به فاصله طبقاتی حساس تر از اول انقلابند. این چیز بدی نیست این چیز خوبی است؛ این نشان دهنده آن است که مردم با آرمانهای انقلاب آشنایند و دنبال آن آرمانهایند لذا اعتراض می کنند، به فساد اعتراض می کنند و هرجایی که مبارزه با فساد باشد مردم در آنجاها علاقه نشان می دهند ..." (۲۹/بهمن۹۹)
4⃣ شکسته باد دهان و قلمی که بخواهد روح ناامیدی بدمد؛ اما آن نحوه کامل کردن پازل دشمن با نفرینِ "شکست باد دهان و قلم" پاسخ نمی گیرد!
سخن سر این است که دید سطحی می گوید چون دشمن هست، (مثلا) اجازه اعتراض و تجمع #قانونی (اصل۲۷قانون اساسی) حتی علیه یک سیاست یا دستگاه جزیی هم نه! و این چند دهه تمدید میشود. چرا اینطرف گفته نمیشود تعطیل برخی اصول مردمسالارِ قانون اساسی به بهانه دشمن هم جزء پازل دشمن است و در راستای گرفتن آرمانهای انقلاب از ج.ا است؟!! نمی دانم طرح این سؤال یا هرنحوه پاسخ به آن چگونه دمیدن روح ناامیدی است؟!!
5⃣ برای عدالت هر روز یک قید من درآوردی ساختن (عدالت خواری و عدالت بازی و...) و تطبیق خوارج یا طالبان بر این و آن، مشکلی را حل نمی کند! رهبرمان از تاریخ بهمن۸۹ تا بهمن۹۹ بیش از ده بار تصریح و اعتراف به عقب ماندگی در عدالت دارند. https://eitaa.com/m_ghanbarian/1846
جستجویی بفرمایید کلیپ برخی از این اعترافات در بی بی سی و ایران اینترنشنال و... موجب سوء استفاده و خوشحالی دشمن هم واقع شده است!
این سوء استفاده های موضعی دشمن -که از کلیپ خود رهبر انقلاب هم اتفاق افتاده- وقتی همراه تسلیم نشدن بر وضع موجود باشد، ضربه ای نمی زد؛ و الا باید سیاستها و راهبردهای انقلاب را بر اساس عمل به ضدِ مسیح علینژاد(مثلا) قرار دهیم نه کتاب و سنت و بیانات عمیق رهبران و اندیشمندان انقلاب!
ضربه وقتی است که محافظه کاری بر وضع موجود به بهانه سوء استفاده دشمن، جمهوریت و آزادی و ارزشهای اینچنین را از انقلاب بکاهد؛ آنوقت العیاذ بالله به واقع و اِخبار طالبان مان کرده اند نه به فحش و به انشاء!
سپاس از عنایتتان.
☑️ @m_ghanbarian
گذر از سیم خاردار درون.mp3
11.64M
💠سخنرانی:
سبک ویژه شهدا برای جمع خودسازی و فعالیت های سیاسی-اجتماعی : گذر از سیم خاردار درون
#بازنشر
#هفته_دفاع_مقدس
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
💠سخنرانی: سبک ویژه شهدا برای جمع خودسازی و فعالیت های سیاسی-اجتماعی : گذر از سیم خاردار درون #بازنشر
💠سبک ویژه شهدا برای جمع خودسازی و فعالیتهای سیاسی-اجتماعی : گذر از سیم خاردار درون!
(چکیده ای از سخنرانی حجت الاسلام قنبریان در گلزار شهداء ۹۶/۱/۱۷)
💠نیاز به این سبک
🔹جوان انقلابی امروز در مختصات نجف 50 سال پیش نیست که دهها سال عزلت و درک استاد و... داشته بعد دستفیب و مدنی و... شود وارد کار اجتماعی سیاسی شود. ضرورتهای انقلاب اسلامی و اقتضائات خون شهدا هرروز ما را در سنگری میفرستد.
🔹حساب کاملین و واصلین مثل امام از ما جداست. ما در کارهای واجب سیاسی- اجتماعی مان ممکن است دچار افتهای معنوی شویم به حسب خودسازی عقب بیافتیم. میبینیم برخی انقلابی های دیروز امروز همان جورند که بنی صدر و بازرگان بودند که روزی در ستیزشان بودند. این سبک شهدا جمع بین تهذیب نفس و درونگرائی با فعالیت اجتماعی است و بهترین سبک برای سالکین انقلابی است.
💠شرح روائی این سبک
🔹این سبک در این جمله خلاصه است: "برای گذر از سیم خاردار بیرون از سیم خاردار درون باید گذشت"!
اما این یک جمله از شهید چیت سازان یا یک تایید از رهبر انقلاب نیست، سبک پیشنهادی اهلبیت است که در دفاع مقدس مجسم شده است و از قضا انس با سیره آن شهدا و مجاهدان این سبک را باور پذیر و جذاب میکند.
💠چند مثال از این سبک
1⃣یکی از سیم خاردارها و موانع بیرونی چه در عرصه خانواده چه کارهای فرهنگی وسیاسی "پراکندگی امور و تشتّت و جمع نشدن کارها" است
🔹راه حل اهل دنیا: تسلط و غلبه ای از خود نشان بده . سمتی یا مدرکی بگیر .با بچه های بالا ارتباط بگیر تا حساب ببرند!
🔹راه حل شهدا از امیرالمومنین است: لابد تواضعم کم است! یعنی سراغ مانع درون میرود، میگوید شاید سیم خاردار درون مانع آفرین شده.
"بخفض الجناح تنتظم الامور: با بال گستراندن امور تنظیم میشود"(غررالحکم)
2⃣"گوشمان نمیدهند، حساب نمیبرند"!...
🔹راه حل فرعونها: مکرها و حیله ها! آدمهای موثر و نافذ را شکار کن، با غیبت و نمامی و هرچه ممکن است خودت را چارمیخه کن.
🔹راه حل شهدا: تحقیر نفس نزد خدا ! عجیب است . وقتی از مجموع حرکات ما "من" ترشح شود "من" دیگران را تحریک میکند و هر منی پی آقائی خود می افتد و کسی گوش شما نمی دهد اما وقتی از شما خود شیفتگی استشمام نشد و علیرغم علم و فن خود را ناچیز دیدی و از باد "من" خالی شدی بقیه هم منقادت میشوند.
"من حقر نفسه عظم: هرکس نفس خویش را تحقیر کند تعظیم میشود".
3⃣"کارها به سرانجام نمیرسد .آرزوها و آرمانها محقق نمیشود. حتی دیگران هم آمده اند اما به مانع میخوریم به نتیجه نمیرسیم"!
🔹راه حل اهل دنیا: درمقابل این سیم خاردار اهل دنیا یا "میبرند" یا "میپرند" یا ناامید میشوند و مایوس و یا ناخالصی و زهرماری با کار قاطی میکنند تا جلو بروند!
🔹راه حل شهدا: "لابد اخلاصم کم است"! خیلی عجیب است ناخالصی درون ما(سیم خاردار درون) مانع میشود در بیرون که نتوانیم ادعای دین خالص را به نتیجه برسانیم.
"من اخلص بلغ الامال: هرکه خالص شد به آرزوها رسید".
خالص کردن خود، خلوت میخواهد. روز نمیتوانی شائبه ها وناخالصی ها را پیدا کنی. ناخالصی های درون در شب تاریک پیدا میشود. سحر و خلوت میخواهد.
4⃣برتری طلبی ها و رقابتهای غیر سالم و حسادتها و... مانع بیرونی دیگری است که تازه وقتی جمعی راه انداختید و به موفقیت هایی رسیدید شروع میشود.
🔹راه حل فرعونها: خاک کردن حریفاست. با انسان بی عرضه حسادت نمیکنند، باعرضه هم بلد است حریف را ضربه فنی کند و برخی هم میکنند که می بینیم.
🔹اما سبک شهدا: "شب برات میگم"! خیلی بچه باشی شب پا میشی از رقیب نزد خدا شکایت میکنی. کمی بزرگتر باشی ازش میگذری و ایمان داری عزت و ذلت از جای دیگر است. مالک باشی شب پا میشی برایش دعا میکنی. میگوئی سرخم می سلامت شکند اگر سبوئی.
"بالاخلاص یتفاضل العمال: با اخلاص(خدا دیدن و خود ندیدن)کارگزاران ازهم برتری میگیرند"
از فردا تو برتری و مولا بالایت میبرد
5⃣.....
💠ما لازم است حتما روش و سبک خودمان را پیاده کنیم. با سبک فرعونها و قارونها نمیتوان کار اجتماعی سیاسی دینی کرد. این سبک را باید با انس با سیره شهدا یافت و رفت.
📌(به همه عزیزانی که دغدغه کار فرهنگی و سیاسی برای انقلاب دارند توصیه میشود حتما فایل صوتی این سخنرانی را گوش دهند و با مثالها و تحلیلهای بحث آشنا شوند).
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔅الهیات جنگ دائمی فقر و غنا 🎙حجت الاسلام محسن قنبریان ۲۸تیر۱۴۰۰ #سالگرد_پیام_قطعنامه ❓الهیات جنگ فق
الهیات فقر و غنا.pdf
275K
🔅الهیات جنگ دائمی فقر و غنا
🎙حجت الاسلام محسن قنبریان ۲۸تیر۱۴۰۰
#به_بهانه_هفته_دفاع_مقدس
❓الهیات جنگ فقر و غنا، داخلی هم بشود؟!
▫️دلایل مخالفان:
• شعار مارکس و ایده سوسیالیست های افراطی است!
• "شکاف طبقاتی" را "شکاف عاطفی" هم می کند!
◾️نقد:
• تفاوت حرف امام و مارکس؟!
• جنگ فقر و غنا از طرف مرفهین بی درد علیه محرومان شروع شده نه بالعکس!
• قرائت قرآن و سنت و آمارهای عینی از این جنگ!
• جنگ فقر و غنا از سوی پابرهنگان علیه فساد و تبعیض و بی عدالتی است نه آدمها!
❓این الهیات در سطح بین المللی، جنگ بماند یا به رقابت (چین-آمریکا/ سرمایه داری-سرمایه داری) تنزل کند؟!
▫️دو مساله زیر بنایی و اختلافی بین مردان جمهوری اسلامی:
1⃣ تقدم "قدرت ملی" یا "ثروت ملی"؟! مقابل آمریکا، کره شمالی شویم یا چین؟!!
• سانسور راهبرد اصلی انقلاب!
• گروهی هم قائل به ژاپن اسلامی یا حتی امارات شیعی!
2⃣ تقدم "جمهوری اسلامی ایران" یا "انقلاب اسلامی"؟!!
• اردوگاه اول در مردان جمهوری اسلامی فراگیرتر!
• اصلاح طلبان واقعی از "ثروتِ" طبقه مرفه دنبال "قدرت" برای "مشروطه سازی ولایت" و دموکراسی لیبرال اروپایی
• راست ها دنبال لیبرالیسم اقتصادی و نظام تک حزبیِ سیاسی و "ماشین امضاء کردن ولایت" با پدیده "ولایت اداری"!
• راه اصلی انقلاب باز سانسور بین این دوگانه ها!
☑️ @m_ghanbarian
⚠️ اینستاگرام پیج حجت الاسلام قنبریان را به علت انتشار تصاویر سردار دلها غیر فعال کرده است.
📌 مخاطبین گرامی میتوانند مطالب را از پیج جدید به نشانی instagram.com/ghanbarian.ir
دنبال کنند.
لطفا ما را در تبلیغ این صفحه یاری کنید
☑️ @m_ghanbarian
🔻فردوسی تورا می سرود:
سیامک بیامد برهنه تنا
برآویخت با پور آهرمنا
بزد چنگ وارونه دیو سیاه
دوتا اندر آورد بالای شاه
فکند آن تن شاهزاده به خاک
به چنگال کردش کمرگاه چاک
سیامک به دست خروزان دیو
تبه گشت و ماند انجمن بی خدیو
🔺ثابت کردی در عصر هری پاتر های دروغ و ارزشهای وارونه، فطرت زنده است، وقت فداکاری "دل شاه بچه برآمد به جوش"!
"فهمیده" جریانی است در جانتان!
روحت با شهدا مانوس باد!
#علی_لندی
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
💎 ملتی که اندازه ۸۰٪ فاصله زمین تا ماه ازش رشته قنات در طبیعت سخت و کم آب مانده است، نمیشود و نمیتوانیم برایش بی معناست.
این شاهکارش با وجود دشمنان و مهاجمان دائمی و حکومت های غالبا خودکامه بوده است.
در یک حکومت مردمسالار دینی، دوچندان از آن هم می تواند، اما و اگر اقتصاد و سیاست و فرهنگ مردمی شود.
#اقتصاد_مردمی
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🛒 مشکل اربعین: کالائی شدن نه کرونا! • بنظر می رسد مشکل پذیرش زائر اربعین، نه واکسن و نه کرونا، بلکه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نه فقط مبلغین اربعین که رهبر انقلاب هم #راهپیمایی_اربعین را:
- "رسانه پر قدرت شیعه"
- "از مصادیق قوت اسلام در آیه وَاَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوه"(۹۸/۷/۲۱)
دانسته و از "سعی ای در دنیا برای دیده نشدن آن" گفتند!(۹۵/۹/۳)
❓حال سؤال این است:
• چنین #مساله_راهبردی مهمی وقتی با مساله ای مثل کرونا تلاقی می کند، تصمیم گیری درباره چگونگی آن نباید در عالی ترین سطح دینی و هم بهداشتی انجام گیرد و به ستاد کرونا تنها سپرده نشود؟!
❗️مهمتر اینکه وقتی شواهد قانع کننده ای هست که علت منع پذیرش دولت عراق، مسائل اقتصادی و کالائی کردن این پدیده منحصر بفرد است؛ بالاتر از دولتها، نباید مرجعیت قم و نجف در اینباره ورودی داشته باشد؟!
❓آیا سپردن تصمیم به نظام بروکراتیک دولتهای دو طرف در این امور منحصر بفرد، نمی تواند خسارت های جبران ناپذیر داشته باشد؟!
• تسلیم شدن مرزداران در روز آخر بخاطر فشار مردمی، همان نظام بروکراتیک و حمایتها از آن را بی حیثیت نمی کند؟!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
💠 فهرست بخشی از مطالب حجت الاسلام قنبریان در حوزه اقتصاد مردمی و تعاونی
🔹یادداشت:
🔺جزوه اقتصاد مردمی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2423
🔺بازگشت انقلابی به مردم۱
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1850
🔺بازگشت انقلابی به مردم۲
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1863
🔺میشود، توانسته بودیم
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1868
🔺برای سه دهک پایین و بیکاران چه می توان کرد؟!
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2606
🔺بانک تعاونی، تجربه ای بدیل بانک های سرمایه داری
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2608
🔺تعهد دانشمندان علوم انسانی...
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2610
🔺ملتی که اندازه...
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2433
🔹مصاحبه:
🔺ایده انقلاب برای اقتصاد مردمی چه بود؟(روزنامه قدس)
http://qudsonline.ir/news/738940/
🔺مصاحبه روزنامه فرهیختگان
http://fdn.ir/page/200552
http://fdn.ir/55542
🔹صوت و کلیپ
🔺عدالت اجتماعی و اقتصاد مردمی(برشی از برنامه ثریا)
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1885
🔺چرا اقتصاد مردمی نمیشود؟(برشی از برنامه ثریا)
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1886
🔺سه جمهوری در یک جمهوری
صوت
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1925
فیلم
https://aparat.com/v/XKqDP
🔺کلیپ: حزباللهی ترین کاندید هم این شعارش نبوده(بخشی از برنامه۱۴۰۰)
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1992
🔺عدالت به زبان ساده. قسمت۴: حکمرانی مردمی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2019
🔺عدالت به زبان ساده. قسمت۵: اقتصاد مردمی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2023
🔺عدالت به زبان ساده. قسمت۶: بازگشت به تعاون
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2029
🔺جلسه چهارم درسگفتار نظری-کاربردی درباره عدالت اجتماعی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2569
۱۳-درسهای نهج البلاغه.mp3
40.72M
📖سلسله بحث #درس_های_نهج_البلاغه
جلسه سیزدهم ۲مهر۱۴۰۰
هیات راه فاطمه(س) قم
🔸مبانی نظری حضور در تاریخ در نهج البلاغه
#اربعین_برای_حضور_در_عاشورا
• از هیوم تا کانت و فلاسفه و عرفان در نسبت مجرد با مادی، انسان و تاریخ!
• خطبه۱۲ چه می گوید؟
- حضرت امیر(ع) نفس مجرد تاریخ ساز!
- معلم تاویل است و با حادثه رشد می دهد مثل خضر!
- او "مَثَل اعلی" و مقابلش "مَثَل سُوء" است. همه حق بودنش، همه باطلِ ممکن در مقابل دین خاتم را آشکار کرد.
-خطبه۶۰ و۹۳ و... حاکی از نگاهش به مَثَل اعلی و سوء تا قیامت است!
- حالا روشن میشود: لقد شَهِدنا فی عسکرنا هذا... سیرعَفُ بهم الزمان!
• راه این حضور در دیروز ها؟
-رضا و سخط (خطبه ۲۰۱)
-جابر روز #اربعین از همین حقیقت گفت!
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
1⃣ محسن کدیور ارادت آیت الله حسن زاده آملی به رهبر انقلاب را غیر قابل انکار دانسته و در رد نظر علامه مبنی براینکه آیت الله خامنه ای را مصداق بارز رساله انسان در عرف عرفان خود دانسته، نوشته است:
یا من سیاست و عرفان نمی فهمم/ یا آن مرحوم صغرای مساله(مصداق رساله) را از بنیاد نمی شناخته است!
و از این قضیه منفصله عنادیه خودساخته، نتیجه گرفته: در هرحال این یقیناً ابتذال عرفان است!
منطقاً نتیجه ایشان (ابتذال عرفان) وقتی درست است که مخاطب بر صدق تالی(نشناختن رهبر انقلاب توسط علامه) حکم کند؛
در حالیکه حکم به صدق مقدم (که کدیور چیزی از عرفان نفهمد) موجه تر است!
لذا نتیجه ایشان، تحکم و مصادره به مطلوب است.
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian