🔰ما میگوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست. و تا مبارزه هست، ما هستیم. ما بر سر شهر و مملکت با کسی دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم «لا اله الّا الله» را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم.
🔸حضرت امام روح الله خمینی(ره)
📚منبع: صحیفه، جلد ۲۱، صفحه ۸۸
#امام_خمینی
#دهه_فجر_انقلاب_اسلامی
🆔 @m_rasad
جزوه استاد رحیمپور ازغدی.pdf
31.91M
⁉️ جزوه این گوی و این میدان
🔹 گفتاری در باب قدرشناسی، موقعیتشناسی و وظیفهشناسی نسبت به یک امانت و حرکت تاریخساز
👤 حسن رحیمپور ازغدی
#جزوه
#دهه_فجر_انقلاب_اسلامی
💠مرکز رصد و مطالعات فرهنگی اجتماعی💠
🆔 @m_rasad
📢 انقلاب اسلامی دستاورد فقاهت شیعه است.
«پایگاه مشروعیت انقلاب اسلامی، دستگاه فقاهت در عصر غیبت است. فقیه بزرگی بر اساس دستگاه فقاهت شیعه به این تشخیص رسیده و حجت بر او تمام شده که باید بر اساس دلایل قرآنی و روایی قیام کند. این قیام، علاوه بر اینکه برای او حجت است، برای مردم هم حجت است. بنابراین، به لحاظ مبانی فقهی تا وقتی این پرچم در دست فقیه جامعالشرایطی است که براساس تشخیص فقهی خود اقدام میکند، حجیت عصر غیبت را برای خود و مقلدینش دارد و دیگران حق مخالفت ندارند. لذا میبینید که فقهای بزرگی چون مرحوم آیتاللهالعظمی اراکی، مرحوم آیتالله العظمی گلپایگانی و... که رهبری نهضت را به عهده نداشتند، وقتی این نهضت پیروز شد، با همه وجود در کنار امام ایستادند، زیرا میدانستند که این دستاورد فقاهت شیعه است و حجیت عصر غیبت را دارد.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
hadees_peimaneh.pdf
2.39M
کتاب «حدیث پیمانه»
پژوهشی در انقلاب اسلامی
حمید پارسانیا
کتاب «حدیث پیمانه» از نگاه رهبر انقلاب:
کتاب #حدیث_پیمانه نوشتهٔ شماست؟ کتاب بسیار خوبی است. مدتها پیش به دوستان فیلسوفمان در قم، از کمبودی گله میکردم و میگفتم:
«فرق فلسفهٔ ما با فلسفهٔ غرب (از زمان ارسطو و افلاطون تاکنون) این است که فلسفهٔ غرب، همیشه یک دنباله و ادامهٔ اجتماعی و سیاسی و مردمی داشته است؛ اما فلسفهٔ ما ادامهٔ اجتماعی و سیاسی نداشته است.
حداکثرش به ادامهٔ تربیت فردی رسیده؛ والا اینکه فلسفهٔ ما بگوید شکل حکومت چگونه باید باشد، حقوق مردم چیست، ارتباطات آنها با یکدیگر چگونه است، چنین ادامهای ندارد. در حالی که همهٔ این مبانی میتواند مبنای فلسفهٔ اجتماعی و سیاسی قرار بگیرد.»
وقتی من ترتیب و فصلبندی کتاب شما را (البته همهاش را نخواندهام) نگاه کردم، دیدم این کار شده است. از مبانی فکری و فلسفی شروع کردهاید و به جمهوری اسلامی و مسائل آن رسیدهاید.
این چیز باارزشی است. الحمدلله اینطور فکرها در جامعهٔ ما حضور دارد. از اینها باید حداکثر استفاده بشود. این سبک کار، درست است. باید متمسّک به مبانی بود.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار هیئتمدیرهٔ دفتر تبلیغات اسلامی حوزهٔ علمیهٔ قم، ۲۹دی۱۳۸۰
منشور حوزه و روحانیت، ج۵، ص۳۱۰تا۳۱۱
🆔 @parsania_net
-531816701_-985444146.mp3
12.46M
🔰امام خمینی، نماینده علم اسلامی در میدان عمل
💠نخستین همایش جهان فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا
سهشنبه یازدهم بهمنماه
جشنواره مردمی علوم انسانی عمار
🆔 @parsania_net
13.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #انقلاب_آگاهی
✅ «انسانِ انقلاب»
حجتالاسلام دکتر حمید پارسانیا
▪️انقلاب در شرایطی رخ داد که نظام سیاسی ایران و اسلام در حاشیه نظام سیاسی مدرن تعریف شده بود. اگر انقلاب اسلامی ایران رخ میدهد چه انسان یا معرفتی در آنجا شکل گرفته است؟ به تعبیر امام خمینی یک انسان میتواند جهانی را تغییر دهد. امام از ظرفیت تاریخی که در فرهنگ ایرانی اسلامی که از گذشتگان به ارث رسیده بود استفاده کرد و انقلاب به مثابه انفجار نور انجام داد.
💢 تماشای فایل با کیفیت در:
🔗 آپــارات | 🔗 یوتیــوب
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
✅روایتی از شرقشناسی و نقش آن در سیاستهای استعماری✅
با پایان جنگ جهانی اول استعمار غربی فروپاشی امپراتوری عثمانی و تجزیهی سرزمینهای اسلامی را رقم زد. شکلگیری کشورهای نوین عربی بر پایهی قبایل عربی و خاندانهای نزدیک به استعمار انگلیس و فرانسه انجام شد. ماجرای شکلگیری این مرزهای سیاسی در روایتهای رسانهای نیز نقل و روایت شده است. مشهورترین شخصیت برساخته برای مخاطب ایرانی لورنس عربی هست که مامور ارشد انگلیس در عربستان بوده است. خانم گرترود بل اما اخیرا با دو اثر رسانهای یکی فیلم سینمایی و دیگری مستند به قاب تصویر راه یافته است.
در این دو اثر تصویری ضمن روایت جذاب حضور این زن در سیاست و شکلگیری کشور عراق سیاستهای استعماری و شرقشناسی نیز مورد نقد، بررسی و روایت قرار میگیرد.
فیلم «ملکهی صحرا» ساختهی هالیوود و مستند«نامههایی از بغداد» روایتی از شکلگیری خاورمیانهی جدید در ابتدای قرن بیستم را به خواننده منتقل میکند.
در این بخش تحلیلی از فیلم ملکهی صحرا را با هم مرور میکنیم.
#شرقشناسی
#استعمار_شناسی
🆔 @m_rasad
✅فیلم ملکهی صحرا به معنای واقعی کلمه به زندگی و تاثیرات شرقشناسان میپردازد و بار دیگر شرق را به مثابه یک ابژه و شی مورد مطالعه قرار میدهد.
از ابتدا تا انتهای فیلم گزارههای شرقشناسی و راهبردهای آنان برای اداره سرزمینهای مستعمره تکرار میشود. آن گونه که تاکید بر « یکپارچگی» شرق و همچنین فرهنگ و مردمان آنها به تواتر در فیلم تکرار شده است و مردم مسلمان به صورتی کاملا استاندارد به تصویر کشیده شدهاند که کنترل آنها از ایده و راهبری واحد پیروی میکند.
فیلم ملکهی صحرا انسان شرقی مسلمان را به گونهای ترحمبرانگیز به تصویر میکشاند که به تعبیر گرترود بل نیازمند کمک غربی برای رسیدن به « آزادی» و « کرامت» است و راهی به جز این نیز پیش روی او وجود ندارد.
✅ به نظر میرسد ملکهی صحرا در پی پاسخ به این سوال اساسی است که راهبرد ایالات متحده برای ایجاد نظمهای سیاسی جدید در مناطق عربی و اسلامی چه باید باشد و چگونه کنترل بر این مناطق امکانپذیر خواهد شد. یا در پرسشی اساسیتر چه نوع و مدلی از حکومت و نظم سیاسی منافع راهبردی عرب را تامین میکند.
ملکهی صحرا در پی پاسخ به همین پرسش اساسی است هر چند داستان آن به صد سال قبل باز میگردد اما راهبردهایی برای وضعیت امروزی منطقه غرب آسیا دارد.
✅گرترود بل در این فیلم با شناختی که از فرهنگ و نظام روابط قبیلهای و عشیرهای اعراب به دست آورده است نهایتا این راهبرد اساسی را ارائه میکند که برای ادامه استیلا و سیادت بریتانیا بر این مناطق باید آنها را به شیوهی خوشان « درک» کرد و « آزادی» و « کرامت» مردم این منطقه راهی متفاوت از شیوههای « دموکراسی» دارد.
بنا بر این راهبرد غرب باید با تاکید بر « عصبیت قومی» آنها باشد.در این صورت کشورهای متعدد عربی از دل یک امپراتوری بزرگ اسلامی بیرون خواهد آمد که کنترل آن به مراتب سادهتر از اعلام منازعه با یک کشور بزرگ عربی یا اسلامی هست.
هر چند گرترود بل بر یکپارچگی فهم شرق تاکید میکند اما راهبرد کنترل او بر مناطق غرب آسیا تشکیل کشورهای متعدد است. از همین رو تنها از یک خاندان یعنی خاندان هاشمی و توسط دو برادر دو کشور عراق و اردن ایجاد و تاسیس میشوند.
از سوی دیگر با مطالعهی ضعف و قدرت قبایل آینده حکومت در منطقهای دیگر تعیین میگردد و به نتیجه میرسند که تنها « آلسعود» ظرفیت حکومت در شبهجزیره عربستان را دارد.
✅چرایی ساخت چنین فیلمی در سال ۲۰۱۵م را باید در تجارب اخیر آمریکا در غرب آسیا و بازنگری در برخی از سیاستهای جمهوریخواهان و سیاستمداران جنگطلب پیشینی باید دانست.
حمله به افغانستان و عراق در سالهای نخستین قرن بیست و یکم از سوی آمریکا و شکست در اعمال راهبرد حضور در این کشورها بازخوانی روندها و شناخت مردم این سرزمین را برای سیاستمداران و اتاقهای فکر وابسته به سیاست ضروری ساخت.
شرقشناسی هالیوود، مجید سلیمانی ساسانی، صفحات ۱۷۷ الی ۱۷۹
#شرقشناسی
#استعمار_شناسی
🆔 @m_rasad
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی (۱)
سفرنامه راهی برای تبادل فرهنگی بین ملتها
یکی از مهمترین راههای تبادل آگاهانه در امور فرهنگی نوشتن و خواندن سفرنامه است. متن سفرنامه بیشتر در میان نخبگان فرهنگی کشورها و ملتها رواج دارد جذابیت بسیاری میتواند داشته باشد. این گونهی ادبی و علمی در تاریخ معاصر ایران و جهان رواج بسیاری داشته و دارد. مطالعهی سفرنامه یکی از دلمشغولیهای علاقهمندان به فرهنگ ملل مختلف است.
وحید یامینپور نویسنده و از اهالی فرهنگ کشور مردادماه سال ۱۳۹۵ به ژاپن رفته است. او با قلم خوب خود این ماجرا را روایت کرده است. این سفر به همراه برخی از چهرههای هنری و فرهنگی به منظور حضور در مراسم یادبود انفجار اتمی هیروشیما بوده است. برخی از جنبههای فرهنگی روایت این سفر در ادامه میآيد. فرهنگی که نشانههای آشکاری از استعمار غربی در آن دیده میشود.
اولین شیرینکاری یامینپور توصیف دلنشین گروه همراهان یعنی پرویزپرستویی، حبیب احمدزاده، محسن یزدی مستندساز، مازیار میری، علی اکبر سیاح طاهری، دکتر فضلاله موسوی استاد دانشگاه و چند نفر جانباز است. تقابل فرهنگی ژاپن غربزده با اسلام و عرفان شرقی در روایت او بخش قابل توجهی از توصیفات فرهنگی وی است. آن جا که به پذیرفتن نظم ریاضی غربی آنها را متهم میکند. رفتارهای عجولانهی ژاپنیها را به صورت جدی نقد کرده و آن را مسخره مینامد. در پیادهشدن از هواپیما، در سوار شدن مترو و در برنامهی اصلی که یادبود هیروشیما باشد این نقد او خود را نشان میدهد.
یامینپور میگوید غرور ملی مردان ساموراییها را خیلی نمی توان در ژاپن امروز دید اما از این که زبان ژاپنی در فرودگاه بینالمللی اوساکا تنها زبان رسمی هست به صورت تلویحی ستایش مینماید. جالبتر آن که اثری از زبان انگلیسی در تابلوها و اطلاعرسانی دیده نمیشود و سختتر آن که خود ژاپنیها هم با زبان انگلیسی آشنایی چندانی ندارند.
#استعمارفرهنگی
#غربزدگی
#استعمارشناسی
@m_rasad
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی (۲)
توصیف مراسم یادبود هیروشیما بخش مهم دیگر این سفرنامه هست. در این بخش ژاپنیها با اعتراف به خشونت خود در جنگ از گریزناپذیری بمباران هستهای توسط آمریکا سخن میگویند که در یک کلام میشود روایت آمریکا از ماجرا. در نهایت نیز یک بازمانده از روایت لحظهی انفجار میگوید.
آشنایی نویسنده با دو جوان همفکر و دانشجو در توکیو بخش مهمی از تجربهی او میشود. او با این دو جوان به لایههای زیرین جامعه ژاپنی سرک میکشد و تجربیات خود را برای خوانندهی ایرانی نقل میکند. در ابتدای فصل « توکیو قلیان ندارد» نویسنده به ماجرای حضور خود در معبد نینجا مینویسد. پس از آن توصیف تفریح و سرگرمی در میان مردمان تلاشگر و پرکار ژاپنی و غربزدگی فرهنگی بخش مهم این روایت است. او در این زمینه روایتی از ماساژ و اختلاط صمیمانهی زنان و دختران برای مردان میگوید. از این که روسپیگری در ژاپن قانونا ممنوع است اما این فعالیتها خود میتواند بستری برای ارتباطات مخفیانه باشد تا قانون نیز دست و پاگیر نباشد. البته یامینپور به زیبایی ثمرهی این نوع زندگی غربی را قربانی شدن عشق حقیقی میداند. در پایان این بخش روایتی نیز پوشش عجیب و غریب بخش قابل توجهی از جوانان میآورد. این که رنگهای غیرطبیعی مو همچون بنفش، طلایی، قرمز شرابی و خردلی رواج دارد و عمل زیبایی چشم و پلک و البته برخی اعضای دیگر نیز در میان جوانان دیده میشود.
یامینپور در پایان روایت خود از جهانیشدن فرهنگ یا غربیشدن جهان گلایه میکند و از ندیدن لوطیهای تهران به همان اندازهی آب رفتن ساموراییها ابراز ناراحتی میکند.
#استعمارفرهنگی
#غربزدگی
#استعمارشناسی
@m_rasad
________________________
❇️همایش تجربه نگاری و تولید دانش انقلاب اسلامی
✅به همراه رونمایی از مجموعه کتب 10 جلدی تجربه نگاری حلقه های میانی موفق
🔘سخنرانان:
🔰حجت الاسلام و المسلمین خسرو پناه: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔰سردار محمدعلی جعفری: مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله الاعظم (عج)
🔰سید احمد عبودتیان: مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(عج)
⏱زمان: سه شنبه دوم اسفند ماه ۱۴۰۱
ازساعت ۱۴ الی ۱۸
🔹مکان: میدان فلسطین، سالن همایش کوثر واقع در مسجد امام صادق (ع)
________________________
#حلقه_میانی
#تجربه_نگاری
#تولید_دانش
#رونمایی_کتاب
#امتداد
#الگو
@mtedad_org
________________________