سلام علیکم
به محضر همراهان فرهیخته نشریه معارف پیشنهاد می شود در نظر سنجی کوتاه زیر (یک سئوال) که توسط پژوهشگر ارجمند حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباس پسندیده تهیه شده، مشارکت فرمایند. والامر الیکم👇👇👇
📊 نظرسنجی کوتاه
❔ به نظر شما، شیعیان بیشتر رنگ و بوی کدام امام را دارند؟
(کدام امام حضوری آشکارتر در فرهنگ عمومی مردم دارد؟)
♦️ لطفا به سؤال دقت کنید و فارغ از این مناسبت بیندیشید.
👈🏻 کلیک کنید
📢 نتایج اطلاع رسانی خواهد شد.
پیشاپیش از لطف شما سپاسگزاریم 🌺
طرحی نو.pdf
970.1K
🖍 طرحي نو در اندازیم🖍
✍️دکتر محمدحسني
عضو هيئت علمي پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش
🔹برخي بر اين اعتقادند كه بايد نگاه و طرحي نو در انداخته شود. راهي كه تا به حال رفتهايم، بيش از اين نتيجه ندارد. اگر ميخواهيد اين راه را دوباره آرايش كرده و ارائه دهيد، چيزي اضافه نميشود. به نظر ميرسد دليل اصلي اين باشد، چون درسي را كه براي آموزش معارف اسلامي انتخاب كرديد، بيش از اين ظرفيت ندارد لذا نميشود بناي رفيع و بلندي روي آن پايهها استوار كرد. حال بنا چيست؟ بنا عبارت است از دوازده واحد معارفي که هر دانشجو بايد بگذراند. از اين 12 واحد درسي دانشگاهي، در فضاي آموزش رسمي و تخصصي، بيش از اين نبايد انتظار داشت. دانشگاه و نظام آموزشي آن براي اين درس، واحدهاي اجباري تعبيه کرده و تا اين درسها پاس نشود، شما موفق به اخذ مدرك از دانشگاه نميشويد.
🔻ماهيت دين چيست؟ ماهيت زندگي دين مايه چيست؟ حيات طيبه ديني چيست؟ آيا ميشود در آن فضا ايجاد كرد؟ من فكر ميكنم نميشود. شما ميتوانيد دو كار انجام دهيد يا كلاً گفتمانتان را عوض كنيد و وارد فضاي ديگري شويد يا محدوديتهاي ظرفي را كه انتخاب كرديد منطقي بفهميد و براساس آن اهداف خود را صورتبندي كنيد و انتظارتان تا همان اندازه باشد.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 96.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️ اما تحمّل هَوُو را ندارم!
موحّد و عبدصالح الهی آیتالله سیدحسین یعقوبی قائنی(ره) فرمود:
🔹عارفى گفت و گوى زن و مردى را شنيد؛ زن به شوهرش مى گفت:
🔻اگر نان نياورى با گرسنگى صبر مى كنم و اگر لباس ندهى با سرما و گرما مى سازم و هر نوع كمبودى را در زندگى تحمل مى كنم؛ امّا چيزى كه نمى توانم تحمل كنم اين است كه همسر ديگرى انتخاب كرده او را هَوُوى من قرار دهى.
🔻اطرافيان با تعجب ديدند آن عارف با شنيدن اين كلمات افتاد و غش كرد! پس از آنكه به هوش آمد، علتش را از او پرسيدند.
🔹گفت:
شما كلمات را از آن دو مى شنيديد، امّا من از خدا مى شنيدم كه می فرمود:
🔻بنده من! اگر در نماز و روزه ات تقصيرى داشتى تو را مى بخشم و اگر در وظايف بندگى كوتاهى كردى از تو مى گذرم، ولى اگر براى من شريك بياورى هيچ گاه از تو نمى گذرم. و من از ترس اينكه مبادا شرك بورزم منقلب شده و غش كردم.
🔻اينها از اسرار عالم توحيد است، كه فقط اهلش به آن پى برده و متوجه آن مى شوند. آنان نيز بسيار اندك اند و اكثريت مردم قابليت درك اين معانى را ندارند.
📚کتاب سفینه الصادقین
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
☸️تبریک به گروه برتر معارف دانشگاه علامه
حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی رجبزاده مدیر محترم گروه معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی بیان داشت:
اردیبهشت امسال به مناسبت هفته سرآمدی آموزش و روز استاد در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی تهران مراسمی با حضور رییس و هیئت رئیسه محترم دانشگاه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده ها و نیز با حضور مدیران آموزشی ۶۵ گروه آموزشی دانشگاه برگزار گردید، که از این میان گروه معارف اسلامی دانشگاه علامه برای نخستین بار به عنوان گروه برتر آموزشی این دانشگاه در کنار چند گروه دیگر انتخاب گردید. همچنین مدیر گروه معارف اسلامی (حجت الاسلام دکتر رجبزاده) به عنوان مدیر برتر گروه آموزشی دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفت.
شاخصهای ارتقای گروه معارف دانشگاه علامه طباطبایی از نظر مدیر این گروه عبارتند از:
1. ارزشیابیهای معاونت آموزشی دانشگاه از سطح کیفی کلاسها در دورههای کارشناسی، ارشد و دکتری 2. مرجعیت علمی گروه 3. سرآمدی آموزش 4. سطح کیفی و کمی مدیریت مدیران و نیز میزان رضایتمندی از عملکرد گروه.
⚛️ تبریک به استاد نمونه دانشگاه علامه
همچنین در نیمه اردیبهشت ماه امسال نیز با حضور خانواده علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در اردوگاه شهید باهنر، از اساتید نمونه آموزشی دانشگاه با اعطای لوح در سطح دانشگاه تقدیر شد. در این مراسم با انتخاب رئیس محترم دانشگاه، استاد معارف حجتالاسلام والمسلمین دکتر صالح حسنزاده از دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه به عنوان استاد نمونه سرآمدی آموزش انتخاب گردید.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشستهای_امروز
🔵 اخبار همایشها، کرسیها و نشستها:
نشستها و کرسیهای علمی که چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار می شود.
#اخبار_نشستها_کرسیها_و_همایشها
#کرسی
#نشست
منبع: کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
نابسامانی.pdf
3.34M
🖊نابسامانيهاي نظام يادگيري الكترونيكي در ايران و راهكارهاي رفع آن
✍️دکتر سید حمید حسینی
✅مهمترین شرط پیشرفت و تکامل در هر زمینه، شناخت دقیق مشکلات و کمبودها و برنامهریزی دقیق برای مقابله با آنهاست. تغییر شرایط نامناسب آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. چندی پیش با کمک جمعی از دوستان و همکاران فعال در انجمن یادگیری الکترونیکی ایران، متنی در این زمینه تهیه شد که میتواند به عنوان سندی ملی مورد توجه علاقهمندان این حوزه و برنامهریزان کشور قرار گیرد:
🔸مقدمه
در ميان وجوه مختلف تأثير فنّاوري اطلاعات بر اركان زندگي اجتماعي، «يادگيري الكترونيكي» بيشترين تأثير را بر نظامهاي آموزشي در سطوح مختلفِ «آموزش عمومي»، «آموزش عالي»، «آموزش حوزوي» و «آموزش مهارتي» و حتی شکلگیری جامعه مجازی یاددهنده و یادگیرنده، داشته است.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 100.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
8.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚛ دستورالعمل آیت الله بهجت
🔸برای ارتباط با امام زمان (عج)
🔹به مناسبت ۲۷ اردیبهشت سال روز رحلت "العبد محمدتقی بهجت"
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛شیعه در افغانستان
سید محسن حجت از علمای افغانستان و عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهلبیت(ع) در گفتگو با ابنا گفت:
✅ افغانستان، کشوری با اکثریت مسلمان است. درصد شیعیان افغانستان بین ۲۵ تا ۳۰٪ برآورد شده و هزاره بزرگترین قوم شیعه در افغانستان است.
✅ گسترش تشیع در این منطقه در دوره بنیعباس و با مهاجرت علویان به خراسان، و سپس همزمان با ایلخانان و صفویه اتفاق افتاد.
✅ از زمان حکومت عبدالرحمنخان که شیعیان بهخصوص هزارهها به سختی سرکوب و کشته شده و خودمختاری آنان سلب شد، تا سقوط طالبان در ۱۳۸۰ش شیعیان مورد تهدید و سرکوب بودند.
پس از برپایی نظام سیاسی بر پایه انتخابات تا رویکار آمدن دوباره طالبان در ۱۴۰۰ش، اوضاع شیعیان به بهبودی نسبی رسیده بود؛ گرچه سیاست آن حکومت نیز خالی از تبعیض نسبت به شیعیان نبود. در آن دوره شیعیان افغانستان چندین حزب، گروه اجتماعی، نهاد و مرکز دینی، حوزوی و دانشگاهی، رسانه، نمایندگان پارلمانی و اندکی مقام ارشد حکومتی داشتند. در امارت اسلامی طالبان، هیچ مقام ارشد حکومتی از شیعیان انتخاب نشد و آنان دوباره مورد تبعیض و محرومیت قرار گرفتهاند.
✅ شیعیان افغانستان در اقلیت قرار دارند و حدود یک چهارم جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، حتی اهل سنت جمعیت شیعیان افغانستان را کمتر از این رقم میدانند.
اقلیت بودن شیعیان موجب شده که موانع مختلفی پیش روی آنها در افغانستان وجود داشته باشد و تلاشها برای برطرف کردن این موانع تاکنون کافی نبوده است. از جمله موانع، عدم در اختیار داشتن امکانات لازم برای تبلیغ همچون دسترسی به کتابهای مختلف و برگزاری برنامه های تبلیغی به صورت آزادانه است.
✅ بسیاری از مردم افغانستان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، طرفدار انقلاب بودند اما امروز به دلیل اقدامات تبلیغی آمریکا علیه ایران و عدم پاسخ ایران به این تبلیغات، وضعیت به گونه دیگری است چرا که آمریکا در افغانستان آب را گل آلود کرده و به لحاظ رسانهای قویتر از ایران عمل کرده است.
✅ میلیونها افغانستانی در ایران ساکنند و زندگی راحتتری برای آنها نسبت به افغانستان فراهم است اما این عملکرد مناسب جمهوری اسلامی در جهان انعکاس پیدا نکرده است. از سوی دیگر شاهدیم که بازداشت یک تبعه افغانستان توسط پلیس ایران، انعکاس جهانی پیدا میکند.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir