⚛️ از گناه نکردن به این مرتبه رسید!
به مناسبت سالگرد ارتحال آیتالله العظمی بهجت، آیتالله کاظم ضرابی از شاگردان آن مرحوم، به ایکنا گفت:
⭕️اینکه بگوییم در دوره مدرنیته به سمت عرفان رفتن دشوار است؛ حرف درستی نیست، زیرا «ان الشریعة سمحة و سهله»؛ یعنی شریعت آسان است. هاتف گفته است: دل رهاندن ز دست تو مشکل/ جان فشاندن به پای تو آسان. وقتی مرحوم آیتالله قاضی در کوفه معتکف میشد، ترجیعبندهای هاتف را زمرمه میکرد.
⭕️سخت است که انسان به دنبال خدا و معرفت نرود! کسانی چون آقای بهجت که این مسیر را طی کردند، بدن لاغری داشتند و سبکبار راه میرفتند. یک روز که بنده هم همراه ایشان بودم، زمین خوردند. بسیار ناراحت شدم، چون ممکن بود دست و پای ایشان بشکند؛ ولی وقتی سؤال کردم آقا مشکلی نیست؟ خندیدند و فرمودند نه. آقازاده گفتند که چون سبک هستند طوری نشد.
⭕️آقای بهجت از قبل سن تکلیف گناه نکردند و ۹۰ سال مسیر عرفان را طی نمودند؛ یعنی انسان اگر بفهمد که گناه نکردن آسانتر از گناهکردن است، مسیر انحراف را نخواهد رفت.
عرفان یعنی دروغ نگو؛ آیا دروغ نگفتن سخت است؟ عرفان یعنی ظلم نکن، اهل کار و درس باش. درس نخواندن و تنبلی و وقت را به بیکاری هدر دادن مشکل است، وگرنه مطالعه و کسب علم شیرین است.
⭕️بنده ۳۰ سال خدمت آیتالله بهجت بودم و ایشان نه گناه اعتقادی کرد و نه گناه عملی؛ و از گناه نکردن هم به این مرتبه رسید. گناه اعتقادی این است که غیرمعتقدات قرآن و عترت را داشته باشیم و گناه عملی هم این است که دروغ و غیبت و سایر گناهان را مرتکب شویم.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔺 یک قتل عام سیاسی
👈 صدام و کشتار معروف مخالفین!
1⃣ صدام حسین در سال ۱۳۵۷ خورشیدی تمام مخالفان خود (۶۶ نفر) را از بین حزب بعث، در جلوی دوربین تلویزیون از جلسه مجلس بیرون میبرد و ۲۱ نفر از آنها را به دست بقیه مخالفین، تیرباران میکند!
2⃣ صدام ادعا می کند که فتنهای را کشف کرده است؛ عبدالله حسین مشهدی، عضو ارشد حزب بعث را بعنوان رهبر فتنه معرفی میکند.
زیر شکنجه، در ازای افشای نام فتنه گران، به مشهدی قول زنده ماندن می دهند او هم نام می برد ولی همو نیز در نهایت اعدام میشود. صدام در آن جلسه بسیار آرام و سرخوش سیگارهای کوبایی که توسط فیدل کاسترو رئیس جمهوری کوبا به او داده شد، را میکشید.
3⃣ با این کشتار، صدام تبدیل به رهبر مطلق عراق شد و فیلم آن در سراسر عراق منتشر گردید. این پاکسازی را با شب دشنههای بلند در آلمان نازی و سرآغاز پاکسازی بزرگ در اتحاد جماهیر شوروی مقایسه میکنند.
🖥 دو کلیپ بالا بویژه کلیپ ۴ دقیقهای شرح و فیلم این ماجرای عجیب را به دست داده است.
منبع: اسرار تاریخ
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️ نباید از شاهنامه بترسیم!
استاد یوسفعلی میرشکاک پژوهشگر ادب آیینی در گفتوگو با ایکنا گفت:
✅ سعی فردوسی بیشتر بر این بوده که علاوه بر زنده کردن زبان فارسی، باورهای دینی را نیز تقویت کند؛ لذا بعدها حتی در نقاشیهای قهوهخانهای که از شاهنامه کشیده شده، روی پرچم سیاوش در حالی که میخواهد از آتش رد شود, آیه «نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيب» نوشته شده؛ یعنی به نوعی همتایی بین سیاوش و امام حسین(ع) ایجاد شده و انگار این دو یک حقیقتاند.
✅ شناخت شاهنامه مستلزم این است که به معنای واقعی کلمه از طرف دانشگاهها، علما و جوانها مورد اعتنا قرار گیرد، زیرا فرهنگ و هویت ملی یک زیربنا میخواهد و زیربنای هویت ملی، هویت قومی است و فردوسی با این زیربناکار داشته است.
✅ آنقدر اجزای متفاوتِ متخالفِ متضاد درشاهنامه وجود دارد که با چندبار خواندن هم نمیتوان آن را فهمید؛ حتماً باید هندو و برهمنزاده بود و در این فرهنگ بزرگ شده باشیم تا بفهمیم شاهنامه از چه چیزی سخن میگوید. البته اینکه فردوسی را کنار هومر یا سراینده مهابهاراتا یا رامایانا قرار دهیم، کار اشتباهی است چراکه هر کدام از اینها متعلق به سه قلمرو از سه فرهنگ متفاوت هستند.
✅ فردوسی تقریبا بیش از چهار قرن پس از اسلام در ایران ظهور میکند و قصدش این است که راه باورهای ویژه خودش را هموار کند چرا که میداند فرجام این سرزمین پذیرفتن این باورهاست و ایرانی نمیتواند از آئین شهریاری و پهلوانی بیرون بیاید. برای همین است که اگر یک نفر را در فرهنگ ما به عنوان حکیم علیالاطلاق سراغ داشته باشیم، آن حکیم فردوسی است.
✅ یکی از اشتباهات ما این است که تصور میکنیم اینکه فردوسی گفته است: «هنر نزد ایرانیان است و بس» یعنی ما ایرانیها در تمام زمینهها سرآمدیم؛ حال آنکه هنر در شاهنامه یعنی هنر کار مردانه و اینکه بتوان به خوبی از عهده آئین پهلوانی برآمد و منظور فردوسی این است که ایرانیها در آئین پهلوانی سرآمد همه هستند؛ و راست هم میگوید.
✅ نقش فردوسی در جامعه ما کمرنگ نیست زیرا جاهایی شاهنامهخوانی دارند و هزاران نفر هم به شنیدن آن مینشینند. برخی از شاهنامه میترسند زیرا نمیدانند چه چیزی در آن است در حالی که برای آشنایی نسل جوان با مفاهیم شاهنامه نباید از شاهنامه بترسیم.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
15.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 #استوری
⚛ جای پای زوار
روایت آیت الله شیخ جعفر ناصری از سوال مرحوم دربندی از شیخ اعظم انصاری(ره)
#شب_زیارتی_اباعبدلله
اعمال شب جمعه:
🔹 زیارت سالار شهیدان(ع)
🔹 زیارت حضرت حجت (ع)
🔹 دعای پر نور کمیل
🔹 استغفار از همه گناهان و لغزش ها
🔹 طلب بخشش برای گذشتگان
🔹 تلاوت سوره های مبارکه یس و واقعه
#شب_جمعه
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
حیات طیبه.pdf
731.8K
🌺دستيابي به حيات طيبه🌺
✍️دكتر سوسن كشاورز
عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت معلم
❓ابتدا بايد ببينيم هدف چيست؟ آيا هدف، تربيت انسان صالح براي دستيابي به حيات طيبه است؟ ممكن است شما بگوييد هدف ما ارتقاي سطح دانشي دانشگاه، حوزه يا معارف و دروس اسلامي يا ارتقاي سطح دانشي و بينشي و نگرشي و ... است. به نظر من بايد هدف را تربيت انساني صالح براي دستيابي به حيات طيبه قرار بدهيد. حيات طيبه را هم وقتي مطرح ميكنيم هم شامل بعد دنيوي است و هم بعد اخروي، هم بعد فردي، هم بعد اجتماعي و هم شامل تمامي ساحتهاي تربيتي است.
براي تربيت، شش ساحت اساسي مطرح است:
🔸1. تربيت اعتقادي، عبادي، اخلاقي؛ 2. تربيت زيستي، بدني؛ 3. تربيت اجتماعي و سياسي؛ 4. تربيتي علمي، فناوري؛ 5. تربيت هنري، زيباشناختي؛ 6. تربيت اقتصادي، حرفهاي.
در حيات طيبه، همة اين ابعاد وجود دارد. شنيدهايم كه «الدنيا مزرعه الآخره». اگر ميخواهيم در جهان آخرت سعادتبخشي داشته باشيم، منوط به اين است كه زندگيمان در اين دنيا اصلاح و ساماندهي شود. پس اگر ما اين را به عنوان هدف بپذيريم ولي البته اجماعي صورت بگيرد كه ما واقعاً هدفمان اين است، بالاخره مجموع تلاشهاي اساتيد معارف اسلامي و دفتر نهاد نمايندگي، كتابهايي كه نوشته شده آيا براي تحقق هدف بوده يا خير؟...
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 100.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#معرفی_کتاب
⚛کتاب سرگذشت استعمار
رهبری معظم فرمودند: "من اخیراً کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان ــ که من از نزدیک با ایشان آشنایی ندارم ــ نوشته، بهنام «سرگذشت استعمار»؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۲۰، ۱۵۰ صفحهای است که تشریح میکند استعمار چگونه در قاره آمریکا و در قاره آسیا توانست ثروتهای اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند."
دوره کتاب #سرگذشت_استعمار باشرایطی ویژه، یعنی ده درصد تخفیف و با #ارسال_رایگان(تقریبا هر جلد 50 تومان)
عناوین جلدها به صورت خلاصه:
1- چه کشور هایی اولین بار دست به استعمار زدند
2- رقابت کشور های اروپایی برای استعمار
3- علت بردگی رفتن انسان های افریقایی
4- نقش روحانیون مسیحی در استعمار
5- رویارویی غارتگران اسپانیایی و قبایل سرخپوست
6- جنگ سیاه ایران و روسیه
7- رابطه حاکمان ایرانی با غربی ها
8- ورود انگلیس به هند
9- طمع ثروت و در نهایت خلق بانک ها
10- پیشروی انگلیس از هند به کشور های همسایه
11- دوران سلطنت شاه طهماسب
12- استعمار در خاک ایران در زمان قاجار
13- جدایی بخش هایی از ایران و تقدیم به انگلیس و داستان نفت
14- استعمار ایران اینبار به دست عثمانی
15- خرید زمین در افریقا به دست بلژیک
16- رویارویی ناوگان دریایی چین و انگلیس
برای سفارش با 10% تخفیف و ارسال رایگان روی لینک زیر کلیک کنید👇
https://zarinp.al/501326
هرمشکلی داشتید از پشتیبانی کتابهای خوب بپرسید👈 @ketab_adm
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔵 اخبار همایشها، کرسیها و نشستها:
نشستها و کرسیهای علمی که امروز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار می شود.
#اخبار_نشستها_کرسیها_و_همایشها
#کرسی
#نشست
کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#اختصاصی
❇️ نذارید ما را بکشند!
🔸حکم اعدام سه محکوم حمله تروریستی محله خانه اصفهان در آبان ۱۴۰۱ که منجر به شهادت تعدادی از نیروهای حافظ امنیت شد، بامداد ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ به اجرا درآمد.
آنچه مایه تعجب و تاسف است، اینکه در چند روز اخیر موج رسانه ای با عَلَم کردن نوشته ای از آن سه تروریست برپا شد که با مظلوم نمایی از زندان خطاب به مردم ایران نوشته بودند:
"نذارید ما را بکشند"
🔹متاسفانه برخی چهره های سیاسی، فرهنگی _سینمایی نیز دانسته یا نادانسته مروج این موج فریب رسانه ای شدند😭
لطفا دوباره تصویر بالا را ملاحظه کنید👆
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛ همه باید "بینوایان" را بخوانند
✍ روایت بازدید سه ساعته رهبر انقلاب از سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
🔹 در غرفه سوم و بازدید از نشر هرمس هم موضوعی که بحث را گُل انداخت، رمان بود. مدیر نشر اولین اثری که به آقا معرفی کرد ترجمه جدید «بینوایان» ویکتور هوگو بود. احتمالا از علاقه رهبر انقلاب به هوگو مطلع بود که در ادامه بعضی عناوین دیگر جناب هوگو را معرفی کرد. آقا هم موضوع را ادامه دادند؛ رو به حلقه افراد نزدیک خود کردند و گفتند: «یک کتاب خوبی دارد ویکتور هوگو [به نام] داستان یک جنایت! آن هم خیلی خوب است.» اینجا هم یاد موضع بعضی مدعیان افتادم در نگاه منفی به رمان و طرد آن. احتمالاً برایشان جالب باشد که یک فقیه و مرجع تقلید چنین نگاهی به رمان دارد.
🔹 جالبتر اینکه همین فقیه و مرجع تقلید، یک نویسنده خارجی را «حکیم» توصیف کنند به همان معنایی که مسلمانان واژه حکیم را معنادار میکنند و دوباره جالبتر اینکه همین فقیه و مرجع تقلید این صحبتها را در دیدار با دستاندکاران برگزاری هفته «دفاع مقدس» بیان کرده باشند: « ویکتورهوگو یک حکیم است. ویکتور هوگو یک نویسندهی معمولی نیست. واقعاً به همان معنایی که ما مسلمانان «حکیم» را استعمال میکنیم و بهکار میبریم، یک حکیم است و بهترین حرفهایش را در «بینوایان» زده است. «بینوایان» هم یک کتاب حکمت است و به اعتقاد من، همه باید «بینوایان» را بخوانند.» ۱۳۷۲/۰۶/۲۹ همه باید بینوایان را بخوانیم.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://khl.ink/f/52829
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir