⚫️ بیتابی حضرت زهرا سلام الله علیها در فراق مادرش #حضرت_خدیجه سلام الله علیها
🔻الأمالی للشیخ الطوسی الْمُفِیدُ عَنِ ابْنِ قُولَوَیْهِ عَنْ أَبِیهِ عَنْ سَعْدٍ عَنِ ابْنِ عِیسَی عَنِ الْعَبَّاسِ بْنِ عَامِرٍ عَنْ أَبَانٍ عَنْ بُرَیْدٍ عَنِ الصَّادِقِ علیه السلام قَالَ: لَمَّا تُوُفِّیَتْ خَدِیجَةُ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهَا جَعَلَتْ فَاطِمَةُ علیها السلام تَلُوذُ بِرَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ تَدُورُ حَوْلَهُ وَ تَقُولُ أَبَتِ أَیْنَ أُمِّی قَالَ فَنَزَلَ جَبْرَئِیلُ علیه السلام فَقَالَ لَهُ رَبُّکَ یَأْمُرُکَ أَنْ تُقْرِئَ فَاطِمَةَ السَّلَامَ وَ تَقُولَ لَهَا إِنَّ أُمَّکِ فِی بَیْتٍ مِنْ قَصَبٍ کِعَابُهُ مِنْ ذَهَبٍ وَ عُمُدُهُ یَاقُوتٌ أَحْمَرُ بَیْنَ آسِیَةَ وَ مَرْیَمَ بِنْتِ عِمْرَانَ فَقَالَتْ فَاطِمَةُ علیها السلام إِنَّ اللَّهَ هُوَ السَّلَامُ وَ مِنْهُ السَّلَامُ وَ إِلَیْهِ السَّلَام.
✍🏻 امام صادق علیه السلام فرمودند: چون خدیجه علیها السلام که خداوند متعال از او خشنود باد، درگذشت، حضرت فاطمه سلام الله علیها به رسول خدا صلی الله علیه و آله پناه بُرد و گِرد ایشان میچرخید و میفرمود: ای پدر! مادرم کجاست؟
در آن دم جبرئیل فرود آمد و به حضرت عرض کرد: پروردگارت به تو امر میکند که به فاطمه سلام برسان و به او بگو مادرت در خانهای از جواهرات که قبههایش از طلا و ستونهایش از یاقوت سرخ است، در کنار آسیه و مریم بنت عمران به سر میبرد.
آنگاه حضرت فاطمه سلام الله علیها فرمود: براستی که خداوند متعال، خود سلام است و سلام از سوی او و سلام بهسوی اوست.
📚 بحارالانوار، ١٦/١، به نقل از "أمالی" طوسی رحمه الله
@managheb_ahlebeyt
💠بخشش باغ فدک به حضرت زهرا سلام الله علیها عوض مهریه حضرت ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیها بود
امام صادق علیْهِ السَّلام فرمود
پس از آنکه فدک در اختیار پیامبر صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آله وَ سَلَّم قرار گرفت، وقتی که پیامبر صلی الله علیه و آله به مدینه بازگشتپس از فتح خیبر نزد حضرت فاطمه علیهَاالسَّلام آمد و فرمود:
«دخترم! خداوند فدک را از کافران برگردانید و در اختیار من نهاد، و از اموال مخصوص من قرار داد، و تو هر گونه که خواستی از آن استفاده کن».
سپس فرمود:
🔹«وَ اَنَّهُ قَدْ کانَ لِاُمِّکِ خَدِیجَةُ عَلی اَبِیکِ مَهْرٌ، وَ اَنَّ اَباکَ قَدْ جَعَلَها لَکِ بِذلِکِ، وَ اَتْحَلَکَ إیّاها، تَکُونُ لَکِ وَ لِوَلَدِکِ بَعْدَکِ».
🔸«همانا مادرت خدیجه علیهَاالسَّلام بر عهده پدرت دارای مهریه است، اینک پدرت این فدک را به همین علت در اختیار تو قرار داد، و آن را به تو بخشید، تا برای تو، و برای فرزندان تو و بعد از تو باشد». این ماجرا نیز بیانگر تجدید خاطره و رعایت حسن عهد پیامبر صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آله وَ سَلَّم نسبت به حضرت خدیجه علیهَاالسَّلام است.
📚 بحارالأنوار ج ۱۷ص ۳۷۸
@managheb_ahlebeyt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺قالَ الامام الكاظِمُ صلوات الله و سلامه علیه :
🌷طُوبى لِشيعَتِنَا الْمُتَمَسِّكينَ بِحُبِّنا فى غَيْبَةِ قائِمنا اَلثّابِتينَ عَلى مُوالاتِنا وَالْبَرآئَةِ مِنْ اَعْدآئِنا اُولئِكَ مِنّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ وَ قَدْ رَضُوا بِنا اَئِمَّةً وَ رَضينا بِهِمْ شيعَةً وَ طُوبى لَهُمْ، هُمْ وَاللّه ِ مَعَنا فى دَرَجَتِنا يَوْمَ الْقِيامِةِ.
📚بحارالأنوار، ج 51، ص 151
✍خوشا به حال شيعيان ما كه در زمان غيبت قائم ما به دوستى ما چنگ مى زنند و در دوستى ما و برائت از دشمنان ما استوارند آنها از ما و ما از آنها هستيم، آنها به پيشوائى ما راضى شدند و ما هم به شيعه بودن آنها راضى وخشنوديم و خوشا به حال آنها، به خدا قسـم آنها در روز قيامت با ما و مرتبه ما هستند.
🌺قال الامام موسی بن جعفر صلوات الله علیهما :
🌷طُوبی لِشیعَتِنا المُتَمَسِّکینَ بِحَبلِنا فِی غَیبَةِ قائِمِنا(عَجَّلَ اللّهُ تَعالی فَرَجَه)، الثّابِتینَ عَلی مُوالاتِنا وَ البَراءَةِ مِن أَعدائِنا اُولئِکَ مِنّا وَ نَحنُ مِنهُم.
✍خوشا به حال شیعیان ما در زمان غیبت قائم ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که به ریسمان ما تمسّک جستهاند و بر موالات ما و بیزاری از دشمنان ما ثابتقدم ماندهاند. آنان از ما هستند و ما از ایشانیم.
📚اِعلام الوَری، ص ٤٠٧
✉قَالَ رَجُلٌ لِلْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ : يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ،إِنِّي مِنْ شِيعَتِكُمْ.
💎فَقَالَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ(صّلّواتُ اللِه عّلّیه):
✅يَا عَبْدَ اللَّهِ،إِنْ كُنْتَ لَنَا فِي أَوَامِرِنَا وَ زَوَاجِرِنَا مُطِيعاً فَقَدْ صَدَقْتَ،وَ إِنْ كُنْتَ بِخِلاَفِ ذَلِكَ فَلاَ تَزِدْ فِي ذُنُوبِكَ بِدَعْوَاكَ مَرْتَبَةً شَرِيفَةً لَسْتَ مِنْ أَهْلِهَا،لاَ تَقُلْ:أَنَا مِنْ شِيعَتِكُمْ،وَ لَكِنْ قُلْ:أَنَا مِنْ مُوَالِيكُمْ،وَ مُحِبِّيكُمْ،وَ مُعَادِي أَعْدَائِكُمْ. وَ أَنْتَ فِي خَيْرٍ،وَ إِلَى خَيْرٍ.
✍شخصی به امام حسن مجتبی صلوات الله علیه عرض کرد: ای فرزند رسول خدا من از شیعیان شما هستم. پس امام حسن مجتبی صلوات الله علیه فرمود:
✅ای بنده خدا، اگر تو در اوامر ما و نواهی ما مطیع باشی، راست گفته ای و اگر بر خلاف این هستی، با ادعای مرتبه ای شریف که اهل آن نیستی به گناهانت اضافه نکن؛ مگو که من از شیعیان شما هستم. بلکه بگو من از موالیان و دوستداران شما و دشمن دشمنان شما هستم در این صورت تو در خیر باشی و به سوی خیر باشی.
📚تفسیر البرهان جلد 4 صفحه 602
📚بحار الأنوار - ط مؤسسةالوفاء جلد 68 صفحه 156
📚تفسير الإمام العسكري صفحه 308
🕋 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
بسم الله الرحمان الرحیم
📌سوره «القدر» دارای ٣٠ كلمه است به تعداد جزءهای قرآن !
📌و تعداد حروف این سوره ١١٤ است به اندازه ی تعداد سوره های قرآن كريم !
📌فقط خدا ارزش این سوره و این شب را می داند و بس ، قدر قدر قرآن را بدانیم
🔴فضیلت خواندن سوره قدر🔴
🔶️امام صادق علیه السلام :🔶️
🔻هر کس سوره قدر رادر یکی از نمازهای واجب قرائت کند منادی ندا میدهد : ای بنده خدا ؛ خداوند گناهان گذشته تو را آمرزید پس اعمالت را از سر گیر.🔺️
🔶️امام رضا علیه السلام :🔶️
🔻هر مؤمنی که هنگام وضو گرفتن سوره قدر را بخواند از گناهانش خارج می شود مانند آن روزی که از مادر متولد شده است.🔺️
🔶️امام صادق عليه السلام :🔶️
🔻هرکس سوره قدر را بر آبی بخواند واز آن بنوشد خداوند نوری در چشمان او قرار دهد.🔺️
🔶️امام صادق عليه السلام :🔶️
🔻هرکس سوره قدر راهنگام خواب یازده مرتبه بخواند خداوند یازده فرشته را مآمور میکند تا او را از شر هر شیطانی حفظ نمایند.🔺️
🔶️امام صادق علیه السلام :🔶️
🔻هرکس سوره قدر را شفیع قرار دهد و از درگاه خداوند در خواستی نماید خداوند شفاعتش را پذیرفته و درخواستش را اجابت می نماید.🔺️
🟥حداقل برای یک گروه ارسال کنید و ثوابش را هدیه کنید به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و تمام مومنین و مومنات و محبین و محب محب اهل بیت علیهم السلام و به نیت سلامتی و تعجیل در ظهور مهدی منتظر عجل الله تعالی فرجه الشریف ❤️
💢 چهره عایشه در قرآن کریم
📖 يٰا نِسٰاءَ اَلنَّبِيِّ مَنْ يَأْتِ مِنْكُنَّ بِفٰاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ يُضٰاعَفْ لَهَا اَلْعَذٰابُ ضِعْفَيْنِ وَ كٰانَ ذٰلِكَ عَلَى اَللّٰهِ يَسِيراً (الاحزاب - آیه 30)
👈ای همسران پیامبر! هر کدام از شما مرتکب فحشای آشکار شود، عذاب او دوچندان خواهد بود؛ و آن برای خدا آسان است.
♻️طبق احادیث منظور از فاحشه مبینه در آیه 30 سوره احزاب عایشه است❗️
🔻 عنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (عَلَيْهِ السَّلاَمُ)، قَالَ: قَالَ لِي: «أَ تَدْرِي مَا الْفَاحِشَةُ الْمُبَيِّنَةُ؟» قُلْتُ:لاَ. قَالَ: «قِتَالُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ(عَلَيْهِ السَّلاَمُ)»يَعْنِي أَهْلَ الْجَمَلِ.
♦️از محمد بن مسلم روایت شده که گفت امام صادق (علیه السلام) به من فرمود: آیا می دانی فاحشه مبینه (فحشای آشکار) چیست؟ گفتم: نه. فرمود: جنگید با امیرالمومنین (علیه السلام)، یعنی اهل جمل.
📚 تفسیر البرهان ، ج۴ ، ص۴۴۱
بحارالانوار، ج۳۱ ، ص۶۴۰
بحارالانوار، ج۳۲ ، ص۲۸۶
#اللهم_العن_الجبت_و_الطاغوت
@managheb_ahlebeyt
✍این روایت ناب را بخوانید و نشر دهید
روز بیستم ماه مبارک رمضان سال چهلم هجری،
آثار مرگ بر چهره امام علی (علیه السلام) ظاهر شده بود. امام به فرزند بزرگش امام حسن (علیه السلام) فرمود: به شیعیانی که جلوی درب منزل اجتماع کرده اند اجازه دهید تا بیایند و مرا ببینند. درب باز شد و شیعیان، دور آن حضرت جمع شده و به گریه و زاری پرداختند. امام علی (علیه السلام) خطاب به آنان فرمود: قبل از آن که فرصت از دست رود و دیگر نتوانید مرا ببینید، هر سوالی دارید از من بپرسید، لیکن سؤالاتتان کوتاه و مختصر باشد.
یکی از سوال کنندگان، صعصعه بن صوحان بود
صعصعه عرض کرد:
اخبرنی انت افضل ام آدم (علیه السلام)
مرا خبر دهید شما افضل هستید یا آدم؟ حضرت فرمودند:
تزکیة المرة لنفسه قبیح-
یعنی قبیح است که مرد خود را تعریف و تزکیه بنماید و لکن از باب«و اما بنعمة ربک فحدث» (نعمت های خداداده ی خود را نقل کن) می گویم:
انا افضل من آدم
من از آدم افضل هستم، عرض کرد:
ولم ذلک یا امیر المومنین
به چه دلیل افضل از ادم هستی؟ حضرت بیاناتی فرمودند که خلاصه اش این می شود: برای آدم همه قسم وسایل رحمت و راحت و نعمت در بهشت فراهم بود فقط از یک شجره گندم منع گردید و او از آن شجره ی منهیه خورد و از بهشت و جوار حضرت حق خارج شد.
ولی خداوند مرا از خوردن گندم منع ننمود و من به میل و اراده ی خود چون دنیا را قابل توجه نمی دانستم از گندم نخوردم.
عرض کرد
انت افضل ام نوح (علیه السلام)،قال انا افضل من نوح –
شما از نوح افضل هستید؟ فرمودند: بله به علت آنکه نوح قوم خود را دعوت کرد به سوی خدا اما اطاعت نکردند به علاوه اذیت و آزار بسیار به ان بزرگوار رساندند تا درباره ی آنها نفرین کرد:
«ربِّ لا تذر علی الارض من الکافرین دیّارا»
اما من بعد از خاتم انبیا (صلی الله علیه و آله) با ان همه صدمات و اذیت های بسیار فراوانی که از این امت دیدم ابدا درباره ی آنها نفرین نکردم و کاملا صبر نمودم (چنانچه حضرت در خطبه ی شقشقیه می فرمایند:
صبرت و فی العین قذی و فی الحلق شجی)
کنایه از آنکه هرکس صبرش بر مصائب بیشتر باشد نزدیکتر به خداوند متعال است.
عرض کرد
انت افضل ام ابراهیم (علیه السلام):قال:انا افضل من ابراهیم
شما افضل هستید یا ابراهیم؟ فرمودند من افضل هستم عرض کرد لم ذلک؟ چرا شما افضل هستید؟ فرمودند: ابراهیم عرض کرد.
« رب ارنی کیف تحی الموتی،قال اولم تومن قال بلی و لکن لیطمئن قلبی »(سوره ی بقرة ایه ی 262)
پروردگارا به من بنما که چگونه مردگان را زنده خواهی کرد خداوند فرمود آیا باور نداری عرض کرد آری باور دارم اما می خواهم به مشاهده ی ان دلم آرام گیرد- ولی ایمان من به جایی رسیده که گفتم (لو کشف الغطاء ما ازددت یقیناً) اگر پرده ها کنار روند و کشف حجاب گردد یقین من زیاد نخواهد شد.
عرض کرد
انت افضل ام موسی (علیه السلام)؟
فرمودند: من از موسی افضل هستم زیرا: وقتی خداوند او را مامور کرد به دعوت فرعون که به مصر برود عرض کرد.
«رب انی قتلت منهم نفساً فاخاف ان یقتلون و اخی هارون هو افصح منی لسانا فارسله معی رداً یصدقنی انی اخاف ان یکذبون » ایه ی 33 سوره ی قصص
اما وقتی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از جانب پروردگار متعال مرا مامور کردند که در مکه ی معظمه بالای بام کعبه بروم و آیات اول سوره ی برائت را بر کفار قریش قرائت نمایم با آنکه کمتر کسی بود که برادر یا پدر یا عمو یا دایی یا یکی از اقارب و خویشانش به دست من کشته نشده باشند با همه ی اینها هیچ خوف نکردم، اطاعت امر نموده تنها رفتم و ماموریت خود را انجام دادم آیات سوره ی برائت را بر آنها خواندم و مراجعت نمودم.
کنایه از آنکه فضیلت شخص با توکل به خداست و هر کس توکلش بیشتر در نزد خداوند با فضیلت تر است.
عرض کرد
انت افضل ام عیسی (علیه السلام) قال: انا افضل من عیسی
گفت شما افضل هستید یا عیسی پاسخ فرمودند که من زیرا: پس از آنکه مریم بواسطه ی دمیدن جبرئیل در گریبان او به قدرت خداوند حامله شد همین که موقع وضع حمل رسید وحی شد به مریم که:
اخرجی عن البیت فانّ هذه بیت العبادة لا بیت الولادة
از خانه ی بیت المقدس بیرون شو زیرا: که این خانه محل عبادت است نه زایشگاه و محل ولادت و زائیدن فلذا از بیت المقدس بیرون رفت در میان صحرا پای نخله ی خشکیده عیسی به دنیا آمد.
اما من وقتی مادرم فاطمه بنت اسد را درد زائیدن گرفت در حالتی که وسط مسجدالحرام بود به صاحب کعبه متمسک گردیده و عرض کرد: الهی به حق این خانه و به حق آن کسی که این خانه را بنا کرده این درد زائیدن را بر من آسان گردان، همان ساعت دیوار کعبه شکافته شد مادرم فاطمه را با ندای غیبی دعوت به داخل خانه نمودند که ای فاطمه داخل در خانه ی کعبه شو و مادرم وارد شد و من در همان جا متولد شدم.
صعصعه عرض کرد یا علی تو افضل هستی یا حضرت محمد مصطفی (صل الله علیه و آله و سلم )؟
امام فرمود: (انا عبد من عبید محمد) من بنده ای از بندگان محمد هستم
براى امير المومنين علی عليه السلام نامه اى از معاويه رسيد
حضرت مهر نامه را شكست و قرائت كرد : " از طرف امير المومنين و خليفة المسلمين ، معاويه بن ابى سفيان براى على :
اى على !
در جنگ جمل هر چه خواستى با ام المومنين : عايشه و اصحاب رسول خدا : طلحه و زبير كردى اكنون مهياى جنگ باش "
حضرت جواب نامه را اينگونه نوشت:
از طرف عبدالله
تو به رياست مى نازى و من به بندگى خداوند.
من
آماده جنگ هستم به همان نشان كه " انا قاتل جدك و عمك و خالك : من همان قاتل پدربزرگ و عمو و دايى تو هستم "
سپس نامه را مهر و امضاء فرمود و از شاگردانش كه در محضرش بودند ، پرسيد : كيست كه اين نامه را به شام ببرد ؟
كسى جواب نداد
دوباره حضرت سوالش را تكرار فرمود و اين بار طِرِمّاح از ميان جمعيت برخاست و عرض كرد : على جان! من حاضرم. حضرت ضمن اينكه او را از متن تند نامه آگاه كرد ، فرمود :
طِرِمّاح !
به شام كه رفتى مواظب آبروى على باش طرماح گفت : سمعاً و طاعةً آنگاه نامه را گرفت و بسوى شام حركت كرد
معاويه در باغ قصرش بود كه عمرو عاص خبر رسيدن يكى از شاگردان على را به او رساند
معاويه فورا دستور داد كه بساطى رنگين پهن كنند تا شكوه آن طرماح را تحت تاثير قرار بدهد و او را به لكنت بيندازد دستور انجام شد
طِرِمّاح وقتى وارد شد و آن فرشهاى رنگين و بساط مفصل را ديد ، بى اعتناء با همان كفشهاى خاك آلوده اش قدمها را بر فرشها گذاشت ، خود را به معاويه رساند و همانطور كه او بر مسندش لميده بود ، طرماح نيز لم داد و پاهايش را دراز كرد
اطرافيان معاويه به طرماح اعتراض كردند كه " پاهايت را جمع كن " اما او گفت : تا آن مردك ( معاويه ) پاهايش را جمع نكند ، من هم پاهايم را جمع نخواهم كرد
عمرو عاص به معاويه در گوشى گفت : اين مردى بيابانيست و كافيست كه تو سر كيسه ات را كمى شل كنى تا او رام بشود و لحنش را هم عوض كند
معاويه ضمن اينكه دستور داد تا سى هزار درهم پيش طرماح بگذارند ، از او پرسيد : از نزد كه به خدمت كه آمده اى ؟
طرماح گفت : از طرف خليفه برحق ، اسدالله ، عين الله ، اذن الله ، وجه الله ، امير المومنين على بن ابيطالب نامه اى دارم براى امير زنازاده فاسق فاجر ظالم خائن ، معاوية بن ابى سفيان
معاويه ناراحت از اينكه سى هزار درهم نيز نتوانسته است كه اين شاگرد على عليه السلام را ساكت كند ، گفت : نامه را بده ببينم
، طرماح گفت : روى پاهايت مى ايستى ، دو دستت را دراز ميكنى تا من نامه على عليه السلام را ببوسم و به تو بدهم
معاويه گفت : نامه را به عمرو عاص بده
طرماح گفت : اميرى كه ظالم است ، وزيرش هم خائن است و من نامه را به خائنى چون او نميدهم
معاويه گفت : نامه را به يزيد بده
طرماح گفت : ما دل خوشى از شيطان نداريم چه رسد به بچه اش
معاويه پرسيد : پس چه كنيم ؟
طرماح گفت : همانكه گفتم
بالاخره معاويه نامه را گرفت و خواند بعد هم با ناراحتى تمام كاتبانش را احضار كرد تا جواب نامه را اينگونه بنويسد " على ! عده لشكريان من به عدد ستارگان آسمان است مهياى نبرد باش "
طرماح برخاست و گفت : من خودم جواب نامه ات را مى دهم:
على عليه السلام خود به تنهايى خورشيديست كه ستارگان تو در برابرش نورى نخواهند داشت سپس خواست برود كه
معاويه گفت " طرماح ! سى هزار درهمت را بردار و سپس برو "
اما طرماح بى اعتناء به حرف معاويه و بدون خداحافظى راه كوفه را در پيش گرفت
معاويه رو به عمرو عاص كرد و گفت : حاضرم تمام ثروتم را بدهم تا يكى از شما به اندازه يكساعتى كه اين مرد از على طرفدارى كرد ، از من طرفدارى كند
عمرو عاص گفت : بخدا اگر على به شام بيايد ، من كه عمرو عاصم نمازم را پشت سر او ميخوانم اما غذايم را سر سفره تو ميخورم
( الأختصاص ص ١٣٨)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
💎قال الامام علی بن الحسین صلوات الله علیه :
✉إنَّ الْمَعْرِفَةَ، وَ کَمالَ دینِ الْمُسْلِمِ تَرْکُهُ الْکَلامَ فیما لایُغْنیهِ، وَ قِلَّةُ ریائِهِ، وَ حِلْمُهُ، وَ صَبْرُهُ، وَ حُسْنُ خُلْقِهِ.
✍همانا معرفت و کمال دین مسلمان در گرو رها کردن سخنان و حرفهایی است که به حالش سودی ندارد. همچنین از ریا و خودنمایی دوری جستن و در برابر مشکلات زندگی بردبار و شکیبا بودن و نیز دارای اخلاق پسندیده و نیک سیرت بودن است.
📚تحف العقول: ص 202، بحارالا نوار: ج 2، ص 129، ح 11
🕋 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
تفسیر ناقوس کلیسا از زبان مولی الموحدین امام المتقین امیرالمؤمنین علی ابن ابیطالب صلوات الله و سلامه علیه
📚از حارث اعور نقل شده
راهبی که با تفسیر صدای ناقوس کلیسا مسلمان شد!؟
به سند معتبر از حارث اعور نقل شده است که روزی با حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) به شهر حیره می رفتم که ناگاه به دیری رسیدیم که ترسایی در آنجا ناقوس می نواخت، پس حضرت فرمود: ای حارث؛ آیا می دانی این ناقوس چه می گوید؟!
عرض کردم: خدا و رسول خدا و پسر عمّ رسول خدا بهتر می دانند.
سپس حضرت علی (علیه السلام) بیان داشتند: مَثَل می زند برای دنیا و خرابی و بی وفایی آن و می گوید: لا اله الا الله حَقاً حَقاً صِدقاً صِدقاً اِنَّ الدُّنیا قَد غَرَّتنا وَ شَغَلَتنا وَ استَهوَتنا، یَابن الدُّنیا مَهلاً مَهلاً یَابن الدُّنیا دَقّاً دَقّاً یَابن الدُّنیا جَمعاً جَمعاً تُفَنی الدُّنیا قَرناً قَرناً، ما مِن یَومٍ یَمضی عَنا اِلا اَوهی مِنا رُکناً، قَد ضَیّعنا داراً تَبقی وَ اَستَوطَنا داراً تَفنی لَسنا نَدری ما قَرَّطنا فِیها اِلا لَو قَدمتنا؛ شهادت می دهم به یگانگی خداوند و حال آن که حق است، راست است راست است، بدرستی که دنیا ما را فریب داد و مشغول کرد و در رابطه با آخرت عقل ما را ضایع و نابود نمود و ما را گمراه ساخت. ای فرزند دنیا؛ پس انداز و به تأخیر انداز کارهای دنیوی را، ای فرزند دنیا؛ هر روز کوبیده می شوید و در فشارید از مصیبت ها و تا چند یکدیگر را در فشار می گذارید برای بدست آوردن دنیا؟ و به زودی در هم شکسته خواهید شد. ای فرزند دنیا؛ تا کی جمع می کنی اسباب و مال دنیا را؟ پس بدان دنیا از بین می برد مردم قرن را از پس قرنی دیگر، هیچ روز نمی گذرد از عمر ما مگر آن که یک رکن از ارکان بدن ما ضعیف تر گردد، به راستی که نابود کردیم خانه ی باقی را و وطن خود گردانیدیم خانه ی فانی را، نمی دانیم که برای آن دنیا کوتاهی کردیم، مگر پس از اینکه می میریم.
پس حارث عرض کرد: یا امیرالمومنین؛ آیا نصاری می دانند که صدا و نوای ناقوس این معنی را بیان می دارد؟
حضرت فرمودند: اگر می دانستند، مطمئن باش مسیح را شریک خداوند نمی گردانیدند.
حارث می گوید: من روزی دیگر به نزد آن نصاری که در آن دیر بود رفتم و گفتم: تو را به حق مسیح این ناقوس را مجدد بنواز به آن ترتیبی که پیشتر می نواختی؛ پس چون شروع کرد به زدن هر مرتبه من یک فقره از آنچه حضرت علی (علیه السلام) فرموده بود می خواندم و بر نوای آن منطبق می گردید تا به پایان رسید، پس آن راهب گفت: به حق پیغمبر شما سوگندت می دهم تو را که بگویی چه کسی این را به تو آموزش داده و بیان نموده است؟
حارث عرض کرد: آن شخصی که دیروز با من همراه بود، او این را به من تعلیم داد.
راهب پرسید: آیا میان آن بزرگوار و پیغمبر شما خویشاوندی وجود دارد؟
حارث پاسخ داد: پسر عمّ اوست.
راهب پرسید: آیا این را از پیغمبر شنیده است؟
گفت: بلی.
پس آن دیرنشین مسلمان گردید و گفت: والله که من در تورات خوانده ام در آخر پیغمبران پیغمبری خواهد آمد که صدای ناقوس را تفسیر خواهد کرد و پیغمبر شما خاتم الانبیا می باشد و دینتان بر حق.
1- امالی شیخ صدوق: 187٫
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🌺عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (صلوات الله و سلامه علیه) قَالَ:
🌷مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ الْعَنْکَبُوتِ وَ الرُّومِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَیْلَهًَْ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ فَهُوَ وَ اللَّهِ یَا بَا مُحَمَّدٍ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّهًِْ وَ لَا أَسْتَثْنِی فِیهِ أَبَداً وَ لَا أَخَافُ أَنْ یَکْتُبَ اللَّهُ عَلَیَ فِی یَمِینِی إِثْماً وَ إِنَّ لِهَاتَیْنِ السُّورَتَیْنِ مِنَ اللَّهِ مَکَاناً.
🌺ابوبصیر نقل میکند: امام صادق (صلوات الله و سلامه علیه) فرمود:
✍هرکس سورهی عنکبوت و روم را در شب بیستوسوّم ماه رمضان بخواند، به خدا سوگند ای ابامحمّد! از بهشتیان است و هرگز هیچ استثنایی هم قائل نمیشوم و از آن بیم ندارم که بابت این سخن، گناهی بر من نوشته شود؛ زیرا این دو سوره نزد خدا جایگاهی والا دارند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۳۰۲
📚بحار الأنوار، ج۸۹، ص۲۸۷
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺️قال سیدنا و مولانا امیرالمومنین علی صلوات الله علیه:
🌷أَنَا صَلَاةُ الْمُؤْمِنِ
🌷أَنَا حَیَّ عَلَى الصَّلَاةِ
🌷أَنَا حَیَّ عَلَى الْفَلَاحِ
🌷أَنَا حَیَّ عَلَى خَیْرِ الْعَمَل
🌺 امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیه:
✍من نماز مومن هستم
➖حی علی الصلاة(به سوی نماز بشتابید) من هستم
➖حی علی الفلاح(به سوی رستگاری بشتابید) من هستم
➖حی علی خیر العمل(به سوی بهترین عمل بشتابید) من هستم.
📚الفضائل (ابن شاذان القمی)، ص: 84
📚حلیة الأبرار، ج2، ص: 124
🔷️🔶️🔷️🔶️🔷️
توضیح :
آنچه از فهم حدیث برمی آید ولایت امیر المؤمنین علی بن ابیطالب صلوات الله و سلامه علیه و امامان معصوم صلوات الله علیهم اجمعین شرط قبولی نماز و برپا داشتن نماز یک وجهش برمی گردد به اقامه ولایت علی علیه السلام یعنی اگر مردم در زمان صدر اسلام این واجب الهی یعنی همان ولایت اهل بیت علیهم السلام را اقامه می کردند تمام واجبات دیگر از جمله نماز ، روزه ، حج ، زکات ، خمس و ... نیز در پرتو ولایت اهل بیت علیهم السلام اقامه می شد و در ادامه حی علی الفلاح یعنی رستگاری هم با عمل به این واجبات حاصل می شد یا بر اساس آیه اول سوره مومنون که خداوند می فرماید
قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ
یعنی به تحقیق مومنان رستگارند با توجه به اینکه کلمه مومنون در این آیه منظور ایمان آورندگان به ولایت اهل بیت عصمت و طهارت صلوات الله علیهم اجمعین است
این فلاح و رستگاری در پرتو ولایت اهل بیت علیهم السلام حاصل می شود
سوره قصص آیه ۸۳
تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا ۚ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ
اين سراى آخرت را از آن كسانى ساختهايم كه در اين جهان نه خواهان برترىجويى هستند و نه خواهان فساد. و سرانجام نيك از آن متقین است.
حفصبنغیاث گوید: امام صادق (علیه السلام) فرمود: ای حفص! با دنیا مثل یک مردار برخورد کردم [چنانچه اگر فردی از گرسنگی در حال مرگ باشد و غذایی جز یک مردار نداشته باشد، مجاز است به قدر رفع اضطرارش از آن مردار بخورد] من نیز به قدر اضطرارم از دنیا استفاده کردم، ای حفص! خداوند متعال میدانست که بندگان چه میکنند و به سوی چه سرنوشتی حرکت میکنند امّا به هنگام ارتکاب اعمال ناشایست توسّط آنها، بردباری به خرج داد زیرا از پیش به آنها آگاه بود. پس زندگی خوب کسی که از مرگ واهمه ندارد، تو را فریب ندهد. سپس آیه: تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذینَ لا یُریدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقینَ را تلاوت کرده و درحالیکه میگریست فرمود: «به خدا سوگند! با این آیه، همهی آرزوها بر باد رفت».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۲۸۰
📚بحار الأنوار، ج۲، ص۲۷
📚إرشادالقلوب، ج۱، ص۱۰۵
📚القمی، ج۲، ص۱۴۶
📚سعدالسعود، ص۸۷
عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السّلام قَالَ ؛
دَوْلَتُنَا آخِرُ الدُّوَلِ ، وَ لَنْ یَبْقَی أَهْلُ بَیْتٍ لَهُمْ دَوْلَةٌ إِلَّا مَلَکُوا قَبْلَنَا لِئَلَّا یَقُولُوا إِذَا رَأَوْا سِیرَتَنَا إِذَا مَلِکْنَا سِرْنَا مِثْلَ سِیرَةِ هَؤُلَاءِ ، وَ هُوَ قَوْلُ الله عَزَّ وَ جَلَّ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ.
إمام باقر سلام الله علیه فرمود ؛
همانا دولت ما پايان دولتها است ، و هيچ خاندانى باقى نمانند كه سهمی از دولت و سلطنت داشته باشند جز اينكه پيش از ( حکومت ) ما به سلطنت رسند ، برای اينكه چون راه و روش حکومت ما را ببينند ، نتوانند بگويند اگر ما بسلطنت میرسيدیم مانند ايشان رفتار میكرديم ، و همين است ( معناى ) گفتار خداى تعالى و پايان كارها از آنِ پرهيزكاران است.
📚بحارالأنوار ۵۲ / ۳۳۲ ، حدیث ۵۸ ، عن الغيبة للطوسی.
📚بحارالأنوار ۵۲ / ۳۳۸ ، حدیث ۸۳ ، عن الإرشاد للمفید
🕋 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج