🔆 #پندانه
🔻 برای انتقاد از نوجوان اینگونه عمل کنید:
1️⃣ به کمترین مقدار بسنده کنید؛ همانطور که امام علی (ع) فرمودند: زیادهروی در سرزنش، آتش لجاجت را شعلهور میسازد.
2️⃣ پیش از انتقاد، تز او اجازه بگیرید و در صورتی که اجازه دهد، مقاومت روانیش از بین خواهد رفت و سخن شما را میپذیرد و اگر اجازه ندهد، خود درباره رفتارهایش فکر میکند و متوجه اشتباهش خواهد شد.
3️⃣ ابتدا نقاط مثبت او را بگویید.
4️⃣ به جای پیام «تو»، از پیام «من» استفاده کنید. در پیام «تو» ( مثلاً تو آدم بینظمی هستی)، اِشکال را متوجه فرزند میکنید اما در پیام «من» (مثلاً وقتی میبینم لباسهایت را میریزی، ناراحت میشوم) احساس خودتان را بیان میکنید که تأثیر بیشتری دارد.
5️⃣ از « رفتار» فرزندتان انتقاد کنید و «خودش» را به باد انتقاد نگیرید.
💠 #الگوی_روابط_اجتماعی💠
#اسلام_ناب
#پیشنهاد_سودمند
💎تبرکوا بالسهوله
💎با آسان گرفتن بر خلق الله از خداوند کریم برکت بجوئید.
✍چقدر خوب است از این دو کلمه امیرالمومنین، استمداد بجوئیم. بر زیردستان، بر مشتریان، بر اهل و عیال خودمان، آسان بگیریم؛ اگر با کسی مشکلی داریم حقی از ما ضایع کرده؛ گذشت کنیم؛ بعد به خداوند متعال عرضه بداریم: خدایا من بر بنده و عیال تو آسان گرفتیم؛ تو هم بر ما آسان بگیر و بر رزق و روزی مان برکت بده! باور کنیم صد درصد جواب می دهد.
👌شاهد مثال روایت شده روزی 🌟امام علی علیه السلام در بازار از کنار دکان قصابی رد میشد که شنید زنی در حال خرید گوشت، به قصاب میگوید: بیشترش کن.🌟 امام به قصاب فرمود:« گوشت بیشتری به او بده که این کار، مایه افزایش برکت است.»
↩براستی اگر امروزه به این فرمان گره گشا عمل می شد و مردمان بر هم سخت نمی گرفتند چقدر زندگی ها شیرین تر و پربرکت تر می بود و رسیدن به #حیات_طیبه انسانی و #مدینه_فاضله سهل الوصول بود.
#برکت
#لذت_دیدن_برکت_در_زندگی
📚بحارالانوار، ج 41، ص 104، حدیث 5
9.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹| #ویدئو
♦️ارزش و جایگاه مادر!
🔻حتی اگر پدر و مادر کافر هم باشند،
باز هم باید به آنها احترام گذاشت.
📎حجتالاسلام محیالدین حسینی
15.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹| #ویدئو
♦️به نمایش بگذارید! مثل صحنه تئاتر
🔻اگر میخواهید فرزندانتان انسانیت، اخلاق و زندگی درست را یاد بگیرند ...
📎حجتالاسلام علیرضا پناهیان
🔹 آیت الله حائری شیرازی
🔸آن 6 هزار سال عبادت، کار آن دو دقیقه سجده را نکرد!
▫️چرا می گوییم «جِهادُ المَرأَةِ حُسنُ التَّبَعُّلِ» (جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است)؟ چرا نمیگوییم جهاد مرد هم خوب #زن داری کردنش است؟!
▫️ابلیس 6000 سال عبادت کرد. وقتی به او گفتند سجده بر آدم بکن، نکرد. اگر سجده بر آدم کرده بود، این 6000 سالش هم مقبول واقع میشد. پس دو نوع عبادت داریم: «عبادت 6000 ساله» و «عبادت سجده بر آدم».
▫️شما مردها میدانید اطاعتی که خانمها از شما میکنند، از نوع چه عبادتی است؟ و وظایفی که شما نسبت به همسرتان انجام میدهید، از نوع چه عبادتی است؟ شما میگویید ما طبق آیهٔ (الرجال قوامون علی النساء)، #قوّام هستیم و او تحت قیمومیت ما است. اما میدانید اطاعت زن از چه سنخ عبادتی است و کارهای شما از چه نوع عبادتی است؟
▫️انجام وظایف مرد نسبت به همسرش، از نوع عبادت 6000 ساله است! چرا؟ چون همراه با #آقایی است، همراه با #عزت است. اما اطاعت زن از شوهر، از نوع «سجده بر آدم» است، چون همراهش #پا_گذاشتن_روی_عزت است. این اطاعت، بسیار تلخ است! تلخیاش مثل تیر باران شدن در جهاد است. مثل شمشیر خوردن در جهاد است. همان ثوابهایی که مرد در حین تیر خوردن و قطعه قطعه شدن، در جهاد میبرد، خداوند برای زن در خانه گذاشته است! نمیشود بدون سختی، این ثواب را به زن بدهند. به همین دلیل، اطاعت زن، جهاد است اما حکمرانی شما در خانه، جهاد نیست! اگر زن، قوّامیت مرد را پذیرفت، مانند ملائکه میشود که سجده بر آدم را پذیرفتند.
▫️زنها خیال میکنند خدا رعایتشان نکرده است. اشتباه میکنند! خدا سجده بر آدمش را داد به زن ها! عبادت معمولیِ شش هزار ساله را داد به مردها. از این جهت، مردها یک عبادت از نوع «سجده بر آدم» را #بدهکارند. با نماز و روزه و حج و اینها کارشان نمیشود. باید به میدان جنگ بروند تا معلوم بشود منافق هستند یا مؤمن؟
شما مردها باید بروید جهاد! بروید جهاد و آنجا مخالفت با نفس بکنید تا از نوع سجده بر آدم بشود. سجده بر آدمِ زنها این است که حرف مرد را گوش کنند اما «سجده بر آدم» برای شما مردها این است که تحت فرمان رهبر بروید جلوی گلوله. یعنی تحت مدیریت رهبرتان فحش بخورید، هتک بشوید، اهانت بشوید، ذلت ببینید؛ این ذلت سجده بر آدم است.
▫️آن وقت ببین! شش هزار سال عبادت، کار دو دقیقه سجده را نکرد! این را دادهاند به زنها و آن را دادهاند به شما! واقعاً خدای تعالی بین مرد و زن، عادلانه برخورد کرده است.
▫️چه جور شده است که خدا چنین کاری با زنها کرده است؟ چون اطمینان داشته که مؤمنههای آنها میپذیرند. خداوند میدانسته است که اینها جهت عاطفی دارند. اینها وقتی حساب میکنند که خدا گفته است، اطاعت میکنند.
بازی با کودک:
طبیعت کودک مانند سایر موجوداتی که شروع به رشد می کنند، نیاز به تحرّک و جنب و جوش دارد، لذا بازی با کودک نیز احتیاج طبیعی او است، خصوصاً در بازی خنده و شوخی نیز باشد. بازی والدین با فرزند از نظر روحی و روانی در او تأثیر فوق العاده ای دارد و به نوعی اعلام محبت و علاقه به کودک است و به او می فهماند که والدین حاضرند که برای او وقت بگذارند. امام صادق(ع) می فرماید: «دَعِ ابْنَک یلْعبُ سبْعَ سِنِین؛ فرزندت را رها کن تا هفت سال بازی کند.»
وسائل الشیعه حر عاملی، ج ۲۱، ص ۴۳۷
#تربیت_فرزند