مراجعه به روانشناس
در میان گذاشتن رفتار کودکتان با یک مشاور متخصص در زمینه روانشناسی کودک و نوجوان بهترین راهکار برای کنترل رفتار و درمان کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی است. مشاور روانشناس میتواند راهکارهای مناسب با شرایط و وضعیت فرزندتان به شما ارائه کند تا در جهت درمان و رفع مشکل فرزندتان بهتر پیش بروید. در صورت لزوم ممکن است روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع دهد تا همزمان با جلسات روان درمانی، دارو درمانی هم برای کودکتان انجام شود. شما میتوانید از خدمات مشاوره کودک و نوجوان تلفنی و حضوری مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از هر منطقه ای به راحتی و تنها با یک تماس بهرهمند شوید.
@madarezirak
گوش کردن و صحبت کردن با او را بیاموزید
سعی کنید همیشه با فرزندتان ارتباط کلامی و عاطفی مناسبی داشته باشید و حتی اگر میتوانید این رابطه را در زمانی که به اختلال او پی میبرید قویتر کنید. در زمانی که با کودک خود صحبت میکنید به حرفهایش به دقت گوش دهید، به چهره و چشمان او نگاه کنید و متناسب با سن کودک با او برخورد کنید.
کودکانه و ساده با او صحبت کنید و به هدفها و علایق او از طریق صحبتهایش پی ببرید. سعی کنید از طریق رابطهای صمیمانه احساسات خود را به او بگویید. به عنوان مثال وقتی که جیغ میزند به او بگویید که "وقتی جیغ میزنی من میترسم و ناراحت می شم".
والدین بسیاری از کودکانِ بیش فعال به مرور کمحوصله میشوند، ارتباط خود را با کودک از دست میدهند و دائماً در حال امر و نهی به او هستند. در حالی که این روش تربیتی تنها منجر به تشدید و وخامت اختلال بیش فعالی خواهد شد. برای آنکه بتوانید آرامش بیشتری داشته باشید و ارتباطتان را با کودک حفظ کنید از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.
@madarezirak
انواع کودکان بیش فعال:
بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود. این اختلال سه نوع است؛
اختلال اول: در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.
اختلال دوم: در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.
اختلال سوم: معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند؛ کم خواب، کم غذا هستند و زیاد گریه می کنند.
قطع پیدرپی گفتوگو و مکالمه بزرگترها
پاسخ دادن به سؤال، پیش از آنکه جملهی سؤالکننده به پایان برسد.
بیصبری و بیتحملی شدید طوری که هر آنچه طلب کرد، باید در همان لحظه آن را دریافت کند.
پرحرفی
مدام در حال حرکت و جنبوجوش بودن
بیصبری و نداشتن تحمل برای ایستادن در صف و رعایت نوبت
عصبی و حساس بودن و مرتب پایین و بالا پریدن
هل دادن بقیهی کودکان
برهم زدن بازی بقیه
انجام تکلیفهای مدرسه بدون توجه و دقت
«قاپیدن» وسایل و اسباببازیهای کودکان دیگر
نداشتن مهارتهای لازم در برقراری ارتباطهای اجتماعی با دیگران
گمکردن وسایل شخصی
از این شاخه به آن شاخه پریدن
@madarezirak
تشخیص بیش فعالی
تشخیص بیش فعالی با یک آزمون خاص امکانپذیر نیست. مجموعه ای از این علائم باید (حداقل در مدت شش ماه) مورد بررسی قرار بگیرد. کودک این موارد را معمولا قبل از هفت سالگی نشان می دهد. همچنین کودکی که دارای این نشانه هاست با رفتارهایش اطرافیان خود را در محیط های مختلفی مانند مدرسه یا خانه دچار مشکل می کند و حتی با گروه دوستان و همسالان خود نیز به راحتی کنار نمی آید.
@madarezirak
درمان بیش فعالی
درمان سریع برای ADHD وجود ندارد اما علائم آن قابل شناسایی و کنترل هستند. بهتر است والدین برای کمک کردن به خود و کودکشان در مورد این اختلال اطلاعات بیشتری کسب کنند.
همچنین برنامه تربیتی ویژه ای را متناسب با نیازهای فرزند خود طرح ریزی کنند. درست است که کنار آمدن با کودکان بیش فعال کار ساده ای نیست اما والدین باید بدانند که این افراد ذاتا بد نیستند اما بدون مصر ف دارو و رفتار درمانی نمی توانند رفتار خود را کنترل کنند.
در این مورد خانواده، معلم و مدرسه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. والدین باید از تنبیه بدنی کودک خود جدا خودداری کنند و با او با محبت رفتار کنند. دارودرمانی هم در صورت تجویز پزشک کمک بسیاری به این دسته از کودکان می کند. مطالعات نشان داده است رژیم های غذایی هم می تواند برای کمک به این افراد کارساز باشد. آنها باید از زیاده روی در مصرف شکر و غذاهای حاوی آن مانند کیک، شیرینی، شکلات، بیسکویت و نوشابه های شیرین که تحریک کننده هستند خودداری کنند.
@madarezirak
نکات آموزشی برای والدین کودکان بیش فعال :
زندگی با کودک بیش فعال خستهکننده و طاقتفرسا است؛ ولی والدین میتوانند به فرزندشان کمک کنند تا بر چالشهای روزمره غلبه کند، انرژی او را به فعالیتهای مثبت هدایت کنند و آرامش بیشتری را به خانواده بیاورند. هرچه برخورد والدین با مشکل کودک، آگاهانهتر و درست باشد، احتمال موفقیت کودک در زندگی نیز بیشتر خواهد بود.
والدین باید مراقب خودشان باشند؛ درست غذا بخورند، ورزش کنند و برای کاهش استرس، راههایی را پیدا کنند؛ مثلاً شبها دوش بگیرند یا صبحها مدیتیشن انجام دهند
@madarezirak
درست است که نشانههای بیش فعالی گاهی موجب ناراحتی میشود؛ ولی والدین باید به خاطر بسپارند کودک بیش فعالی که به حرفهایشان گوش نمیکند یا آزارشان میدهد یا پیش دیگران شرمندهشان میکند، این کارها را عمدی انجام نمیدهد. کودکان بیش فعال دوست دارند آرام بنشینند، اتاقشان را مرتب کنند و هرچه والدین به آنها میگویند، انجام دهند؛ ولی نمیدانند چطور باید این کارها را انجام دهند.
والدین الگو و مهمترین منبع قدرت فرزندشان هستند و بسیار مهم است که زندگی سالمی داشته باشند. اگر خسته باشند یا بهراحتی صبر و طاقت خود را از دست بدهند، از ساختار و حمایتی که با دقت برای کودک بیش فعال خود ترتیب دادهاند، غافل میشوند.
@madarezirak
والدین به دنبالِ حمایت باشند. یکی از مهمترین مسائلی که باید در پرورش کودک بیش فعال به یاد داشته باشند، این است که مجبور نیستند همهی کارها را بهتنهایی انجام دهند. با پزشک، درمانگر و معلم فرزندشان صحبت کنند. به گروههای حمایتی سازمانیافته برای والدین کودکان بیش فعال ملحق شوند. این گروهها برای ارائه و دریافت مشاوره، انجمنهایی را ایجاد میکنند و برای بیرونریختن احساسات و بهاشتراک گذاشتن تجربهها، مکان امنی را مهیا میکنند.گاهی استراحت کنند. دوستان و خانواده برای نگهداری از فرزندشان گزینهی خوبی هستند؛ ولی ممکن است والدین با رهاکردن کودکشان یا تنهاگذاشتن فرد داوطلب با کودک بیش فعال احساس گناه کنند. دفعهی بعد باید پیشنهاد کمک آنها را بپذیرند و صادقانه به آنها بگویند که چگونه باید با فرزندشان رفتار کنند.
@madarezirak
💢 برای تقویت هوش کودکان زیر 5 سال برای آنها مساله ریاضی بخوانید
دانشمندان کانادایی با بررسی های متعدد متوجه شدند حتی روخوانی از مساله بدون حل کردن به تقویت هوش کودک کمک میکند😅
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انیمیشن «بانوی بهشتی» به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشن خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها
💠پیشنهاد دانلود👌
💠بسیار زیبا
#فاطمیه
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 انیمیشن مادر خوبیها🌹
🌞به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)🌞
🔺این انیمیشن کوتاه رو برای بچه هاتون پخش کنید🔻
#کلیپ
#ویژه_نامه_فاطمیه
@madarezirak
چگونه مرگ یک مادر چهل تن متهم دارد...
#فاطمیه
#جمعه
#حضرت_زهرا سلام الله علیها
💖تمام محتواها تولیدی می باشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️موضوع:شهادت حضرت فاطمه الزهرا(س)
👧تهیه کننده:رها رازقی
🏫مدرسه :شهید اول 2
کلاس:4/1
آموزگار:خانم همدانی
@madarezirak
#تربیت_دینی
#پدر ، در کنار همۀ خوبیهایش به این مسأله اولویت بدهد که هیچوقت دل مادر را نشکند (لااقل جلوی بچهها) و به او محبت کند.
#مادر هم هیچ وقت غرور پدر را نشکند (لااقل جلوی بچهها) و به او احترام بگذارد.
⏪ همچنین پدر و مادر، بچه را به اطاعت از یکدیگر توصیه کنند؛ مخصوصاً اینکه پدر به بچه یاد بدهد که دل مادرش را نشکند و مادر هم به بچه یاد بدهد که احترام پدر را حفظ کرده و غرورش را نشکند.
👈 در این صورت بچهای که در چنین خانوادهای بزرگ شود، خوب بار میآید.
#استاد_پناهیان
✍ منبع: bayanmanavi.ir
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
#تربیت_کودک
وقتی فرزندتان از شما دور نمی شود و همیشه نگران شماست،
وقتی تمام برنامه هایش را با شما تنظیم می کند،
نه نشانه وفاداری و نه دوست داشتن زیاد است، بلکه نشانه آسیب ديدگی و #وابستگی ناسالم اوست.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
#تربیت_کودک
❌هرگز به کودک نگویید «از پیش من برو، راحتم بگذار»
شاید گاهی وقتها سماجت کودک باعث فرسایش اعصاب شما شود، اما به هیچ وجه نباید با خشونت او را از خود برانید. چون در آینده دچار مشکلات عاطفی می شود.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
#ترس
وقتی کودک در دکتر بازی عروسک خود را معاینه و به آن آمپول تزریق می کند، در حال کاهش ترس خود از پزشک و آمپول است و هنگام ترس از دزد، نقش پلیس و زمان ترس از آتش، نقش آتش نشان را بازی می کند.
کودک در #بازی ، به علت وقوع رخدادها پی میبرد و خود این آگاهی عاملی برای کاهش ترس است؛ برای مثال وقتی با سوزن بادکنکی را می ترکاند، یاد میگیرد که سوراخ شدن و ترکیدن بادکنک با صدا همراه است و از آن پس کمتر از صداها میترسد.
✅ والدین نیز می توانند از طریق بازی با کودک، در کاهش مشکلات هیجانی _عاطفی او از جمله ترس موثر باشند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
#تربیت_کودک
تفاوت بين مادر خدمتگزار و مادر مهربان:
✅ #مادر_مهربان فكر نمی كند كه مادری كردن يعنی فقط ارائه خدمات و به خودش اجازه ميدهد كه در حين مادری از زندگی هم لذت ببرد.
⭕️ مادر خدمتگزار نميگذارد كودک خودش غذا بخورد و دائم به او غذا ارائه ميكند.
✅ مادر مهربان اجازه ميدهد كودک خودش بخورد، كشف كند و لذت ببرد.
✅ مادر مهربان از مادری كردن لذت ميبرد، با لذت شير ميدهد، غذا ميدهد ، پوشک كودک را عوض ميكند و ثانيه ثانيه كودكش را حتی با سختی هايش لذت بخش می داند.
✅ مادر مهربان وقتی با كودک ارتباط برقرار ميكند از ديدگاه كودک نگاه ميكند و از اون انتظار بزرگانه بودن را ندارد.
✅ مادر مهربان بعد از سرگرم كردن كودک ميتواند كودک را رها كند و كودک بازی را ادامه دهد و كودک اين مادر #وابستگی افراطی ندارد.
👈 كودکِ مادر خدمتگزار هيچ وقت از مادر سيراب نميشود و دائم بايد به مادر وابسته باشد و اطمينان حاصل كند كه مادر حضور دارد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
🌸 مقام زن
امام خامنه ای: #زن گل است.
امام علی بن ابیطالب علیه الصّلاة و السّلام نقل است که فرمود: «اَلْمَرْأَةُ رَیْحانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمانَةٍ.» یعنی زن گل است، قهرمانه نیست.
«قهرمان» یعنی پیشکار و خدمتگزارِ آبرومند.
خطاب به مردان میگوید که زنان در خانههای شما مثل گلی لطیفند که باید نسبت به آنها با کمال ظرافت و دقّت رفتار کرد.
زن، پیشکار شما و خدمتگزار شما نیست که خیال میکنید کارهای سنگین را باید به او محوّل کرد. این، مسألهی مهمّی است...
اینکه ما بگوییم «زن را از فعالیت اقتصادی و اجتماعی ممنوع کنیم»، به استنادِ نظرِ اسلام، غلط است. اسلام چنین حرفی نگفته است.
اما از آن طرف، این را هم که زن را مجبور به انجام کارهای سنگین و تلاشهای دشوار اقتصادی، اجتماعی یا سیاسی کنند، اسلام توصیه نکرده است.
نظر اسلام، یک نظر میانه است. یعنی زن اگر فرصت و فراغت داشته باشد، بچهداری مانع او نگردد، شوق و علاقه و نیرو و توان جسمانی داشته باشد و بخواهد وارد فعالیتهای اجتماعی، سیاسی یا اقتصادی شود، مانعی ندارد.
#مقام_معظم_رهبری ، ۱۳۷۵/۰۶/۲۸
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
#تربیت_کودک
🔻 راهکار حل دروغگویی
🔹تاثیر رفتار والدین در بزرگسالی
#ریشه_یابی
📛 استفاده از واژه های «الکی»، «شوخی» و یا «دروغ» نباید در خانواده رواج داشته باشد و کودک باید بداند دروغ در هر شکلی ناپسند است.
🔸بهتر است ریشه #دروغگویی کودک را دریابیم، تاکید می کند: بهتر است به جای در نظر گرفتن تنبیه یا تهدید کودک تلاش کنیم به موضوع از دید کودک بنگریم تا دریابیم کودک از دروغگویی چه نفعی می برد و به دنبال چیست. سپس به او نزدیک شویم. همچنین هرگز انگ دروغگو بودن به کودک نزنیم.
🔸بهتر است به تخیلات کودک احترام بگذاریم و او را بابت حرف زدن درباره موضوعاتی مثل غول و فرشته و حیوانات عجیب و غریب سرزنش نکنیم.
⭕️ گاهی والدین از دروغگویی مقابل کودک اجتناب می کنند اما در عوض پنهان کاری را به او یاد می دهند. #پنهان_کاری هم شکل دیگری از دروغ است و در طول زمان کودک یاد می گیرد که چه طور حرف بزند تا متهم به دروغگویی نشود.
⭕️ همچنین کاهش #اعتماد_به_نفس در کودک با تمایل به دروغگویی در ارتباط است و بچه هایی که عزت نفس پایین دارند به «خودیاری کاذب» یا به عبارتی به اغراق در بیان توانایی ها و حوزه اختیارات خود روی می آورند تا آن خلاء را جبران کنند.
⚠️ اگر دروغگویی تا ۷ سالگی درمان نشود همزمان با رشد کودک شاخه و برگ بیشتری پیدا می کند و درمان آن دشوارتر می شود.
یک دانش آموز دبیرستانی ناخواسته دروغ نمی گوید بلکه با ظرافت و زیرکی واقعیت را طور دیگری جلوه می دهد. اغلب این دانش آموزان برای فرار از تنبیه یا دریافت پاداش دروغ می گویند.
❌ این امر حاکی از آن است که شالوده رفتار اخلاقی در دوران کودکی آن ها به درستی پی ریزی نشده است و حالا در دوران بزرگسالی برای رسیدن به اهداف خاص دروغ می گویند. در این سنین فشارهای والدین موقعیت را بدتر می کند و راهی جز دروغگویی برایشان باقی نمی ماند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
‼️ کودکان بدون آرزو نسازید!!
اطراف فرزندتان را مملو از وسیله و اسباب بازی نکنید!
فرزندانتان را به کودکانی بدون آرزو تبدیل نکنید، غالباً در مواقعی برایش اسباب بازی بخرید که خودش درخواست و آرزوی وسیله را کرد و مدت زمانی برای به دست آوردن آن اسباب بازی انتظار کشید.
هرگز فراموش نکنید این یکی از اصول تربیت فرزند شاد با روحیه سالم است.
#تربیت_کودک
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
🌜💫🌜💫🌜💫
#خواب_نوزاد
خوابیدن نوزاد هم قوانین خاص خودش را دارد.
💫کودک را به روی شکم نخوابانید.
💫 از رختخواب شل که احتمال خفگی نوزاد و گرفتن را تنفس اورادارد استفاده نکنید.
💫نوزاد را روی بالش رها نکنید .
💫 یک شب سر نوزاد را به سمت راست و شب بعد به سمت چپ قرار دهید تا مدل سر نوزاد تخت نشود. (مخصوصا کودکانی که از طریق زایمان طبیعی متولد شدند.)
💫 اگر لباس خود را کنارش قرار دهید به واسطه حس بویایی گمان میکند مادر در کنارش است و خواب طولانی تری را تجربه میکند، و شما نیز به کارهایتان در زمان خواب طفل رسیدگی می کنید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madarezirak
السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
📚 کتاب بسیار زیبا و خواندنی
مهر مهتاب
کرامات حضرت زهرا سلام الله علیها
دکتر مهدی خدامیانی
لینک دانلود رایگان در نرم افزار کتابراه
https://ketabrah.ir/go/b30122/3b9b
@madarezirak