▪️بعد از سقیفه...
🔸بعد از رحلت شهادتگون رسول خدا (ص)، اصحاب صحیفه و سقیفه، نه امامت، بلکه خلافت را مبنا قرار دادند. گفتمان خلافت ابتدا با عنوان خلافت رسول الله آغاز شد ولی در دوران عثمان، تبدیل به خلافت الله شد و از همین زاویه، به عرفان میل پیدا کرد و حالت تقدس به خود گرفت. در نتیجۀ این هالۀ قداست، فساد اداری و مالی گسترده امت پیامبر را در بر گرفت. با خلافت بود که امامت با تمامی ابعاد آن نفی شد و سرنوشت امت به دست خلفای فاسد و عیاش اموی و عباسی و عثمانی افتاد و به این نحو در برابر هجوم ترکان و مغولان و در نهایت غربیان زانو زد و نابود شد.
🔸اوج خلافت اسلامی در دوران عثمانیها بود که تمام شد و علیرغم تلاشها و تقلاهای فراوان، تا کنون زنده نشده است، الا محدود و با تنفس مصنوعی سرویسهای امنیتی غربی که خلافت داعشیِ حاصل از آن، ابداً پدیدۀ اجتماعی یا تمدنی نبود، بلکه پدیدهای امنیتی و بازی شرورانۀ سرویسهای اطلاعاتی غربی بود.
🔸ولی بر خلاف انحطاط دستگاه خلافت در عثمانی، در دوران صفویه با هجرت تاریخی علمای شیعه از جبل عامل به ایران، دورۀ حکومت شیعی در عصر غیبت بر اساس نظریۀ امامت شروع شد که در نهایت با انقلاب اسلامی به تکامل رسید. بعد از انقلاب در عالم اسلام، اهل سنت سعی در اقامۀ خلافت کردند که تلاش آنها توسط غربیها مصادره به مطلوب شد و نتیجهاش القاعده و طالبان و داعش بود که شکست خورد. امروزه نیز به ویژه پس از ماجرای غزه اهل سنت دچار تکانههای شدیدی شدهاند و آرام آرام به نظریۀ امامت روی میآورند. ولی قدرتمندان اهل سنت در مقابله با اهل سنت نخبگانی، به غربگرایی و تطبیع روی آوردهاند تا مشروعیت خودشان را از راه جدیدی پیدا کنند که بلاشک این بار هم شکست خواهند خورد و مضمحل خواهند شد.
🔸گفتمان غیراصیل حکمرانی نو در ایران نیز که اخیراً از سوی پدرخواندههای اصولگرا مطرح شده است به دنبال تقلیل نظریۀ امامت به خلافت است. این جریان ولی فقیه را بیشتر در نقش یک ماشین امضا یا نهایتاً شیخ الاسلام میخواهد که کنار دست صاحبان سرمایه و الیگارشی نوکیسه بنشیند و مبانی دین و انقلاب را برای نظریۀ تعدیل اقتصادی و آزادسازیهای نئولیبرالی خرج کند. حکمرانی مطلوب محافل کنونی قدرت و ثروت در ایران، چه چپ و چه راست که اکنون تحت گفتمان #وفاق بر سر غارت مردم به مصالحه رسیدهاند، بر اساس نظریۀ خلافت تفریطی و عرفانی با مخلوطی از سکولاریسم پذیرفته خواهد شد.
🔸اما حکمرانی نوی واقعی و اصیل، بر اساس نظریۀ #امامت با همۀ لوازم آن صورت میپذیرد. امامت بر اساس حکمت و خلافت بر اساس عرفان بنا میشود. عرفان وقتی نه در عرصۀ فردی، بلکه در عرصۀ اجتماعی و ادارۀ کشور مبنا قرار بگیرد، اغتشاش اجتماعی ایجاد میکند و به افراط و تفریط دامن میزند. خلافت عرفانی، در حالت افراط، زهد و خشونت عمری را مبنا قرار میدهد و به داعشیگری میل میکند. در حالت تفریط، به جای اتکا به ظاهر و مبنا قرار دادن رفتارهای ظاهری، دائماً به دل و نیت و باطن ارجاع میدهد و در صورت غلبۀ این نوع از خلافت، هیچ قانون و مجازاتی در جامعه قابلیت اجرا نخواهد داشت. لذا این نوع خلافت، تفریط در دین و فساد اخلاقی در جامعه را به اوج میرساند. خلافت تفریطی، خوشباشی، عیاشی، پلورالیسم، زنپرستی و غربگرایی را مبنا قرار میدهد، مانند عصر معاویه و دیگر خلفای اموی و عباسی. امروز غربگرایان از طریق گفتمان نفاقآلود #وفاق دست در دست اصولگرایان، قصد بازتولید همین نوع خلافت تفریطی را دارند که با سرمایهسالاری دلالصفت و همچنین سیاستهای #نئولیبرالی سازگاری بیشتری دارد.
🔸امروز وظیفۀ خطیر ما این است که تبیین کنیم گفتمان امامت همانطور که از افراطیگری و خشونت مبراست، از تفریطگری و تساهل و تسامح نیز به دور است و بر اساس اعتدال حکیمانه استوار میشود. برای جلوگیری از تحقق نقشههای شوم باندهای قدرت و ثروت، ترویج و تبلیغ گفتمان امامت برای اقشار مختلف جامعه ضرورت عاجل دارد. باید به رسالۀ ولایت فقیه و صحیفۀ نور بازگشت و نهضت بازخوانی مبانی اصیل انقلاب را از سرچشمه کلید زد.
@madineyefazele
58.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️نصایح ادیبان به مدیران/فصل اول: نصیحة الملوک سعدی
🔸جمع بین مدیریت مقتدر و مهربان
📚استاد حجت الاسلام و المسلمین ایراندوست
#اخلاق #مدیریت_اسلامی #سعدی
@madineyefazele
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🟢«برنامه هفتم پیشرفت»، «مساجد» و «حوزههای علمیه»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸مساجد از بزرگترین پایگاههای ترویج اسلام و از بزرگترین سرمایههای فرهنگی و هویتی مسلمانان به شمار میروند. در عین حال، همگان میدانیم که مساجد در حال حاضر آن کارکردهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مورد انتظار را تأمین نمیکنند. این مسأله علل و عوامل فراوانی دارد که در جای خود هم بررسی شده است.
♦️به هر حال، در قانون برنامه هفتم پیشرفت تکالیف و احکامی ذکر شده است که تحقق آنها میتواند گامی اساسی در جهت احیای کارکردهای فرهنگی و اجتماعی مساجد باشد.
🔹از مهمترین احکام و تکالیف برنامه هفتم پیشرفت در حوزه دین و فرهنگ میتوان به مواردی اشاره کرد که در ذیل ماده ۷۴ تحت عنوان اهداف کمّی برنامه هفتم پیشرفت ذکر شده است. از آن جمله توجه شما را به چند هدف کمّی این برنامه و الزامات و اقتضائات آن جلب میکنم:
✔️یک. «تا پایان برنامه (یعنی تا سال ۱۴۰۸) باید هر روستا و محله یک امام جماعت داشته باشد.»
🔻[در حال حاضر میدانیم که تعداد طلاب و روحانیانی که بتوانند به این وظیفه بسیار مهم یعنی «امامت جماعت یک روستا یا محله» بپردازند، و راهبری فرهنگی و اجتماعی و سیاسی یک روستا یا محله را به صورت اطمینانبخشی برعهده بگیرند، بسیار کمتر از میزان نیاز است. بنابراین، مدیریت حوزههای علمیه برای استفاده بهینه از این فرصت و کمک به تحقق این هدف برنامه هفتم، لازم است تدابیر مورد نیاز را به کار گیرد.]
✔️دو. «ده هزار مسجد به عنوان مسجد پایگاه قرآنی محله باید وجود داشته باشد.»
🔻[تحقق این هدف منوط به آن است که سختافزارها و نرمافزارهای لازم برای این منظور در آن ده هزار مسجد تدارک دیده شود. دست کم دههزار مربی مسجدی مطمئن و مجهز به معارف قرآنی باید تربیت شوند]
✔️سه. «تا پایان برنامه هفتم، ده میلیون حافظ قرآن باید تربیت شود.»
🔻[معلوم است که دستیابی به چنین هدفی چه میزان از مجاهدت و تدبیر و تلاش میخواهد.]
✔️چهار. «موسسات قرآن و عترت، باید سالانه ۲۵ درصد رشد داشته باشند.»
✔️پنج. در بند ث تبصره ۲ ماده ۷۵ قانون برنامه هفتم آمده است:
«وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مكلف است به منظور مردميسازي فعاليتهاي فرهنگي و استفاده از ظرفيت مساجد با همكاري مركز رسيدگي به امور مساجد، سازمان بسيج مستضعفين، سازمان تبليغات اسلامي، سازمان اوقاف و امور خيريه با كسب نظر شوراي عالي حوزههاي علميه و شوراي سياستگذاري ائمه جمعه و شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي اقدامات قانوني لازم را براي تهيه و تصويب طرح مسجدمحوري در محلات ظرف سه ماه از لازمالاجرا شدن اين قانون پس از طي تشريفات قانوني انجام دهد.»
🔻[توجه داشته باشید که قانون برنامه هفتم در تاریخ ۱۸ تیر ۱۴۰۳ رسماً ابلاغ شد و با این حساب، یک ماه دیگر، پایان مهلت سهماههای است که در این تبصره آمده است! امیدوارم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر متولیانی که در این بند ذکر شده است، به ویژه شورای عالی حوزههای علمیه، بتوانند با جدیت به وظیفه خود عمل کنند.]
#برنامه_هفتم
#حوزه_علمیه
#مسجد
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
▪️از اظهارات وزیر محترم کار، جناب آقای میدری در خصوص اهمیت مدیریت محلهمحور استقبال میکنیم. امید که این اظهارات به اقدامات و تصمیماتی ملموس منجر شود و مانند دولتهای قبل به شعار اکتفا نکنند.
@madineyefazele
▪️درس اخلاق هفتگی آیت الله قوامی با موضوع:
📚شرح حدیث جنود عقل و جهل
⏰دوشنبهها، همراه با نماز مغرب و عشا
🕌مسجد فاطمة الزهرا (س) پردیسان
🔸امکان ثبت نام طلاب در این درس از طریق سامانه نجاح مرکز مدیریت حوزههای علمیه فراهم است. (راهنمای ثبت نام)
@madineyefazele
@mfatemiyyeh
▪️لزوم تعلیم توان بیتوتۀ معنوی به توانپذیران
🔸عبادت شب، خدمت روز را در پی دارد.
📒خلاصه درس ۸۵ فقه توانمندسازی، استاد آیت الله قوامی
#فقه_الاداره #فقه_التمکین #فقه_توانمندسازی #توانمندسازی_کارکنان
#عکس_نوشته #مدیریت_بیت #مدیریت_خانه #مدیریت_محله
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍پایتخت جدید باید با محله های مسجد محور ساخته و امام محور اداره شود تا تمدن نوین اسلامی در آن شکل گیرد .ممنون از تصمیم درست تغییر پایتخت.
@qavami
29.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️علامات صدیقین
سخنرانی استاد آیت الله قوامی در هیئت انصار الحسین علیه السلام پردیسان قم-شب شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
لینک فیلم با کیفیت خوب
@madineyefazele
36.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️۱۲ قرن امامت
سخنرانی استاد آیت الله قوامی در مسجد ولیعصر عجل الله فرجه محله تولیددارو قم
لینک فیلم با کیفیت خوب
@madineyefazele
▪️شرایط، وظایف و اختیارات یاران محله (۲۲)/بخش اول: امام محله
🔸وظایف امام محله چیست؟
ولایت امام بر شوراهای سهگانهٔ محله به این معنا نیست که او باید در تمام جزئیات امور دخالت کرده و تمام امور را رأساً و شخصاً تمشیت کند. امامت محله همچون امامت کشور یک رهبری کلان ارزشی است نه مدیریت اجرایی. این سنخ از مدیریت با سه نماد عمده شناخته میشود که عبارتاند از:
۱. هدایت؛
۲. حمایت؛ و
۳. نظارت.
🔸وظائف امام در نسبت با مسئولان، کارگزاران و قوای محله ذیل این سه محور دستهبندی میشود. امام ابتدائاً نسبت به قوای سهگانه و همچنین نسبت به اهالی محل وظیفهٔ #هدایت دارد. هدایت بهمعنای ارائهٔ طریق (نشان دادن راه) همراه با فراهم کردن زمینهها و بسترهایی است که در صورت مهیا شدن، به عمل افراد در مسیر مطلوب منتهی میشود. امر هدایت در مکتب اسلام مقرون با اجراء و اقامه است، اما این اجراء همواره بهمعنی دستور و امر و نهی مستقیم یا مجازات و پاداش نیست. اجراء به این معنا است که حاکم اسلامی با استفاده از اختیارات سیاسی، امکانات اقتصادی و مهارت در مدیریت، بسترهای مختلف اقتصادی، علمی و آموزشی، هنری و ... را به نحوی بچیند که در نهایت موانع هدایت به حداقل برسد و اغلب افراد به میل و اختیار خود مسیر حق و حقیقت را انتخاب کنند. محور دوم وظائف امام محله #حمایت است که پشتوانه اصلی یاران محله در اداره امور است. #نظارت نیز پس از هدایت و حمایت میآید و دارای ابعاد ایجابی و سلبی است. امام با اعمال نظارت، نقش تنظیمگری و پیشگیری از تخلفات و انحرافات را ایفا میکند.
#امامت_محله
@madineyefazele
▪️کارکردهای نظریه اتحاد امامت و امارت در توانمندسازی بیوت محلی
🔸توانمندسازی بیوت از طریق خدمات محلی و شبکه اتحاد امامت و امارت به انجام میرسد.
📒خلاصه درس ۹۱ فقه توانمندسازی، استاد آیت الله قوامی
#فقه_الاداره #فقه_التمکین #فقه_توانمندسازی #توانمندسازی_کارکنان
#عکس_نوشته #مدیریت_بیت #مدیریت_خانه #مدیریت_محله
@madineyefazele
▪️تفاوت «رهبری ساختاری» با «رهبری رفتاری»
🔸رهبری رفتاری وظیفۀ ایجاد انگیزش دارد، بدون نیاز به امر و نهی و بخشنامه و دستورالعمل
📒خلاصه درس ۱ فقه رهبری، استاد آیت الله قوامی
#فقه_الاداره #فقه_القیادة #فقه_رهبری #انگیزش #عکس_نوشته
@madineyefazele
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️جلوهای از مدیریت علویِ آیت الله العظمی سیستانی-حفظه الله-از زبان استاندار سابق نجف
#مدیریت_علما
#امامت
@madineyefazele
39.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️مشروعیت حاکمیت به إعمال حاکمیت است
🔸رهبر الهی، قانون الهی و اجراء قانون سه ضلعی مشروعیت حکومت دینی هستند
🔸حاکمیت باید اعمال شود. آنچه رهبری و قانون و اسلام میگوید باید پیاده شود
🔸مشروعیت ما به قانون و رهبری است، قانون و رهبری که سیستم با آنها هماهنگ باشد. نظام برای این تشکیل میشود/اگر واقعاً نتوانیم زیر سوال میرویم
🔸رهبر غیور است و امیدوار به رفع موانع بیرونی
🎥بخشی از گفتگو با استاد قوامی با موضوع «سه ضلعی مشروعیت در حکومت دینی»
لینک فیلم با کیفیت خوب
@madineyefazele
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️مقاومت اسلامی، تجلی وحدت حقیقی و عملی
🔸به مناسبت ایام ولادتی رسول خدا صلی الله علیه و آله و هفته وحدت
#غزه #لبنان
#هفته_وحدت
@madineyefazele
▪️عناصر اصلی رهبری رفتاری
🔸نفوذ و هدایت دو عنصر اصلی رهبری رفتاری هستند.
📒خلاصه درس ۱ فقه رهبری، استاد آیت الله قوامی
#فقه_الاداره #فقه_القیادة #فقه_رهبری #انگیزش #عکس_نوشته
@madineyefazele
▪️از ایستادگی مدیر کل محترم اوقاف قم در برابر تخریب میراث اسلامی و هویت شهر قم تشکر میکنیم.
@madineyefazele
▪️مولدسازی بیوت محلی، راه قویسازی دولت ملی
🔸دولت ملی موظف است از طریق ساختار حکمرانی اماممحور بیوت محلی را توانمند و مولد کند.
📒خلاصه درس ۹۶ فقه توانمندسازی، استاد آیت الله قوامی
#فقه_الاداره #فقه_التمکین #فقه_توانمندسازی #توانمندسازی_کارکنان
#عکس_نوشته #مدیریت_بیت #مدیریت_خانه #مدیریت_محله
@madineyefazele
▪️برادر جهادگر مرحوم علیرضا نورعلیپور نهاوندی از کارمندان خدوم صداوسیمای قم و محلهیار محله باقریه پردیسان که تا آخرین روزهای عمر علیرغم کهولت سن و بیماری پیگیر طرح اتحاد امامت و امارت و خدمت به هممحلیها و رسیدگی به محرومان بودند.
درگذشت ایشان را به دوستان و خانوادۀ آن مرحوم تسلیت عرض میکنیم.
ضمناّ مراسم بزرگداشت آن مرحوم امروز از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ با سخنرانی استاد آیت الله قوامی در مسجد امام باقر علیه السلام پردیسان منعقد می گردد.
@madineyefazele
▪️این روزها بحث تعطیلیها داغ است، اما کمتر به اثرات منفی تعطیلیها بر نهادهای علمی پرداخته میشود. نمونهای از تأثیر منفی «تعطیلات» بر نیروی علمی اهل علم را در نمونه بالا میبینیم.
🔸قطبالدين شيرازی در شرح القانون مینویسد: «بعض العلماء ما كانوا يُفتون يوم السبت و الأربعاء، و يعتذرون بأنّ تعطيل الجمعة و الثلاثاء يضعف الفهم و يُوهِن الوهم. و إذا كان تعطيل يوم واحد كذلك، فما ظنّك بتعطيل عشرين سنة، بحيث لا تكون مباحثةً و اشتغال و لا مطالعة و قيل و قال؟!»
🔸این نوع نگاه در بین دیگر علما از جمله علمای معاصر هم وجود دارد. به همان میزان که افزایش تعطیلیها ممکن است برای برخی اقشار مانند کارگران صنایع که با روند سرکوب دستمزدها عملاً در حال بردگی کردن هستند مفید و بلکه لازم باشد، برای اهل علم از جمله طلاب و دانشگاهیان و دانشآموزان مضراتی هم دارد. موضوع مانند تیغ دولبهای است که باید تمام ابعاد مثبت و منفی آن لحاظ شود و نباید نسخهای واحد برای تمام اقشار و نهادها پیچید.
@madineyefazele
▪️برادر گرامی، حجت الاسلام و المسلمین متحد، مسئول مرکز آموزشهای کوتاه مدت مدیریت اسلامی
با کمال تأسف و تألم از درگذشت والد گرانقدرتان مطلع شدیم. این واقعه را محضر جنابعالی، خانواده و فرزندان ایشان تسلیت عرض میکنیم. بدون شک تربیت فرزندانی مؤمن و خدمتگزار به اسلام، بهترین باقیات صالحات برای آن عزیز سفرکرده است. از خداوند متعال برای ایشان مغفرت و حشر با اهل بیت عصمت و طهارت را مسئلت داریم.
از طرف اعضای بنیاد فقهی مدیریت اسلامی
@madineyefazele