🔳 بانیِ بنایِ ظلم
عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ عَبْدِ اَللهِ بْنِ دِينَارٍعَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ: يَا عَبْدَ اَلله مَا مِنْ عِيدٍ لِلْمُسْلِمِينَ أَضْحًى وَ لاَ فِطْرٍ إِلاَّ وَ هُوَ يُجَدِّدُلآِلِ مُحَمَّدٍ فِيهِ حُزْناً قُلْتُ وَ لِمَ ذَاكَ قَالَ لِأَنَّهُمْ يَرَوْنَ حَقَّهُمْ فِي يَدِ غَيْرِهِمْ.
📚 الکافی، ج۴، ص۱۶۹
عبد الله بن دينار گويد: امام باقر عليه السّلام فرمودند:
اى عبدالله! هيچ عيدى از اعياد مسلمانان - چه قربان و چه فطر - نيست مگر آنكه در آن عيد، اندوه آل محمّد عليهم السّلام تجديد مىگردد.
گفتم: چرا؟
فرمود: چون آنان حق خودشان را در دست ديگران مىبينند.
@madras_emb
💠 نتیجه بیاعتنایی طلاب به فقه
❖ از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
سه نفر بودند که از طرف مرحوم آقای بروجردی به کرمانشاه رفتند. یکیشان آقای امام سدهی بود که سید خیلی موجه و محترمی بود. ایشان از اصحاب مرحوم آقاسید عبدالهادی شیرازی و از شاگردان مرحوم آقا سید ابوتراب خوانساری (رجالی معروف) بود. از طریق مرحوم امام سدهی قصهای از آقا سید ابوتراب شنیدم. آقای علمالهدای اهوازی نیز این قضیه را از استادش آقاسید ابوتراب شنیده بود.
● یکی این بود که اواخر صفویه مسأله فقاهت خیلی تنزل میکند و بحثهایی مانند فلسفه و عرفان و این امور بین طلبهها رواج داشته است. در دوره شاه سلطان حسین، مدرسه چهارباغ اصفهان ساخته میشود.
شخصی که یکی از بستگانش فوت کرده بوده، به مدرسه چهار باغ میرود و از طلبههای مدرسه میخواهد که نماز میت بخوانند. هیچ طلبهای در تمام آن مدرسه بزرگ پیدا نمیشود که نماز میت بلد باشد. این بنده خدا نزد استادشان شکایت میبرد و استاد میآید و طلبهها را توبیخ میکند که چرا شما اینقدر از فقه و احکام شرعی دور شدهاید و اسباب آبروریزی فراهم شده که حتی یک نفر نماز میت بلد نباشد. آن وقت خودش میایستد و نماز میخواند و همانند نماز صبح دو رکعت نماز بر میت میخواند!
❇️ حوزه علمیه قم نعمت بزرگی است و ما نسبت به این نعمت مسؤولیت داریم و باید پاسخگو باشیم. اسلاف ما برای حفظ دین رنج های زیادی کشیدهاند و اکنون وظیفه ماست که درست عمل کنیم تا این امانت به دست آیندگان سپرده شود.
از جنبههای مهم هدایت و ارشاد، تبیین مسائل شرعی است. طلاب باید احکام مورد ابتلای مردم را بدانند و به تعلیم آن اهتمام داشته باشند.
@madras_emb
إِنَّا لِله وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
عَنِ اِبْنِ عَبَّاسٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: ... إِنَّ اَلسَّمَاءَ وَ اَلْأَرْضَ لَتَبْكِى عَلَى اَلْعَالِمِ إِذَا مَاتَ أَرْبَعِينَ شَهْراً ..
استاد معظم آیت الله سید رسول موسوی تهرانی به دیار حق شتافت.
📚المناقب، ج۲، ص۳۴۶
🌷السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا خُزَّانَ عِلْمِ الله السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا تَرَاجِمَةَ وَحْيِ الله السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا أَئِمَّةَ الْهُدَى
▪️بشکند دستی که ویران کرد این گلخانه را
🏴 مجلس روضه بمناسبت ۸ شوال، سالروز تخریب حرم ائمه مظلوم بقیع "علیهم السلام"
🎙حاج علی اصغر انصاریان
📆 شنبه (فردا) ۹ اردیبهشت، ساعت ۱۰:۴۵
📍مدرس شماره ۸
💠 توصیه های مرحوم آیت الله سید رسول موسوی تهرانی به طلاب:
❖ اموری وجود دارد که در مسیر طلبگی تاثیر میگذارند و طلبه را در این راه موفق میکنند،
یکی بُعد معنوی است:
که توصیه میشود حتماً روزی دو سه صفحه قرآن تلاوت بشود، روزی یک بار زیارت عاشورا خوانده بشود، ملتزم به نماز شب باشید، و حتماً متوسل به اهل بیت علیهم السلام بشوید!
و دیگری بُعد ظاهری است:
حتماً در دروس، پیش مطالعه کنید!
من تعهد میدهم اگر کسی این گونه سلوک بکند، قطعاً موفق خواهد شد انشالله تعالی!
.................
📚 الوسائل الی غوامض الرسائل ج ۱، ص ۲۰
📌کانال استاد آیت الله موسوی تهرانی
220526_1906.mp3
12.81M
🏴هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه مظلوم بقیع "علیهم السلام"
ای بشکند دستی که این بنیاد بنهاد
ای بشکند دستی که دین را داد بر باد
آن کس که اول بار آتش را به پا کرد
آغاز ظلم و کینه با آل عبا کرد
دستی که دستان ولی الله را بست
پایی که بر پهلوی زهرا خورد و بشکست
🎙#مرثیه_سرایی حاج علی اصغر #انصاریان
📆 شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
🔆 اینگونه بخواهیم ...
... اَللَّهُمَّ أَبْقِنِي خَيْرَ اَلْبَقَاءِ وَ أَفْنِنِي خَيْرَ اَلْفَنَاءِ عَلَى مُوَالاَةِ أَوْلِيَائِكَ وَ مُعَادَاةِ أَعْدَائِكَ ...
امام صادق علیه السلام:
خدایا زنده ام بدار به بهترین وضع زندگى و بمیرانم به بهترین مردن (یعنى) با دوستى دوستانت و دشمنى با دشمنانت ...
📚 مصباح المتهجد؛ ج۲ ؛ص۸۵۱
#حدیث
@madras_emb
❖ وظیفه افراد در برخورد با مجالس گناه
در جایی که گناه میشود، امر به معروف و نهی از منکر - با وجود شرایط- واجب است. البته باید به گونه ای انجام شود که موجب لجبازی و اصرار بر گناه نشود. انجام این کار در برخی موارد با سختی هایی همراه است؛ مثلا صمیمیت برخی افراد با کسی که امر به معروف می کند، کم میشود. چنین مشکلاتی نباید مومنان را از عمل به این فریضه باز دارد.
در هر صورت حضور در مجلس گناه، اگر تایید گناه محسوب شود، جایز نیست.
📚احکام کاربردی؛ ص۴۷
#احکام
@madras_emb
💠 وضع طلبههای قدیم
آقای میرزا مهدی ولایی از فضلاء قدیمی که در کتابخانه آستان قدس شاغل بود نقل میکرد: زمانی که آقای حاج شیخ ابوالقاسم قمی کبیر به نجف مشرف شد، در ضمن سخنانش گفت: الآن وضع شما طلبهها خیلی اعیانی است، در زمانی که ما تحصیل میکردیم، طلبههای معمولی هفتهای یک نوبت پختنی داشتند و طلبههای اعیان هفتهای دو نوبت و طلبههای فقیر ماهی یک وعده.
در یکی از سالهای تحصیل که دو ماه گوشت نخورده بودم، از کنار حجره طلبهای رد میشدم که دیدم آبگوشت را از درون دیزی در کاسه میریزد. بوی آبگوشت چنان در فضا پیچیده بود که پای مرا سست کرد. آن طلبه به من تعارف کرد ولی من قبول نکردم و گفتم: من ناهار خوردهام، چون پیشتر با مقداری تربچه خودم را سیر کرده بودم!
📚 جرعهای از دریا؛ ج ۳؛ ص ۴۰۲
@madras_emb