استاد آسیدجواد.mp3
12.89M
💠 #درس_اخلاق
🎙استاد معظم آقای حاجسیدمحمدجواد شبیری
📋 موضوع: سنت ابتلاء
🗓 پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳
📍مدرسه فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💠 توسل به حضرت معصومه سلاماللهعلیها
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم حاج آقای والد هیچ گاه برای امور دنیوی از حضرت معصومه علیهاالسلام درخواست نکرده بود. فقط دو مرتبه در این باب از حضرت خواهش کرد. یکی از این دو مرتبه درباره خرید منزل بود.
● مرحوم حاج آقا منزل مسکونی نداشتند. یک وقت یکی از آقایان زنجان خدمت ایشان آمد و گفت: آقا، شما الان نیاز به منزل دارید. حاج آقا گفت: نه، اینجا خیلی خوب است و من احتیاج ندارم. آن آقا گفت: ممکن است شما نیاز نداشته باشید، اما بچههای شما بعداً نیاز پیدا میکنند و خیلی به ایشان اصرار کرد که در اینباره فکری کند. برای ایشان خیلی سخت بود برای مسائل دنیوی از حضرت معصومه علیهاالسلام درخواست کند.
مرحوم حاج آقا میگفت: بعد از این قضیه به حرم حضرت معصومه علیهاالسلام رفتم و به حضرت عرض کردم: "فلان کس به من گفت: لازم است شما منزل داشته باشید". در آن درخواست هم، از قول دیگری خواستهاش را مطرح کرد. بعد هم به فاصله کمی منزل کوچه ارک را که اکنون مرکز فقهی است، خریدند.
📚جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۵۵۰
@madras_emb
رفع الیدین عند التکبیرات.pdf
425.1K
#مقاله
📝 رفع الیدین عند التکبیرات
✍ نویسنده: آقای حسین اصفهانی
✔️ دانشپژوه مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
قاسمی ص316.mp3
11.52M
💡نکاتی پیرامون وفیات جدید التاسیس
🎙استاد حجت الاسلام و المسلمین علیرضا قاسمی
🗓 دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
✍ ... وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا
💠 تاریخ ولادت و وفات حضرت معصومه "سلاماللهعلیها" مجعول است.
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● شخص جاعلی تاریخ ولادت آن حضرت را سال ۱۸۳ ذکر کرده است. آقای حاج شیخ علی نمازی حساب کرده بود که چون سال شهادت امام موسی بن جعفر (علیهماالسلام) ۱۸۳ است و تا آن موقع حضرت در زندان بود، چگونه ممکن است که حضرت معصومه (سلام الله علیها) در این سال به دنیا آمده باشد؟ لذا گفته است که تصحیف شده و تاریخ درست ۱۷۳ است! دیگران هم این تاریخ را از آنجا نقل کردهاند.
هر دو تاریخ نادرست، و تاریخ ولادت به دست ما نرسیده است. این تاریخ را یکی از جعّالین که ویژگیهایش هم نقل شده، جعل کرده است.
● داستان جعل از این قرار است که: مرحوم متولّیباشی اعلام میکند که اگر کسی تاریخ ولادت یا وفات حضرت معصومه (سلام الله علیها) را پیدا کند، دستور میدهم که در آن روز بازار قم را تعطیل کنند. آدم کلّاشی ادّعا میکند که در فلان کتاب از کتابخانه مدینه این تاریخ ذکر شده است. متولّیباشی آدم زرنگی بود. گفته بود که متولّی کتابخانه مدینه با من آشناست. من آن کتاب را از آن کتابخانه میخواهم و چاپ میکنم و به این شکل مشت آن شخص باز میشود. متولّی باشی مسافرتی تاریخی به حجاز کرده بود و رجال آنجا را میشناخت.[۱]
...................................
۱. مرحوم شیخ ذبیحالله محلّاتی در «ریاحین الشریعه» (ج۵؛ ص۳۲) نوشته است:
«لا یخفی که تاریخ تولد و وفات این بانوی عظمی فاطمه معصومه (سلام الله علیها) تاکنون معلوم نشده است بلکه زندگانی این مخدره و دوره حیات او مجهول بوده که آیا شوهر کرده است یا خیر؟ آیا اولادی داشته است یا خیر؟ آیا چند سال در این دنیا زندگانی کرده؟ در چه ماهی از مدینه حرکت کرده و در چه سالی و چه ماهی و چه روزی از دنیا رفته؟ آیا فوت او قبل از شهادت امام رضا علیهالسلام بوده یا بعد از شهادت ایشان؟ بیاعتنایی به شأن تاریخ، مستلزم این مجهولات است.
و اما آنچه را که بعضی از جهت بعضی از اغراض نسبت میدهند که فلانه مجتهد در مدینه طیبه تعيين يوم وفات و تولد آن مخدره را استخراج از کتاب «لواقح الأنوار» کرده، بیاصل است؛ برای اینکه کتاب «لواقح الأنوار» در نظر این قاصر موجود است و اصلا چنین مطلبی در او نیست.
حقیر احتمال دادم شاید کتاب دیگری باشد تا اینکه خدمت علامه نسابه دانشمند آقانجفی شهابالدین تبریزی شرفیاب شدم، این مطلب را عنوان کردم فرمودند: کسی که چنین جعلی کرده، من او را ملاقات کردم، معلوم شد غرضی داشته که ذکر آن مصلحت نیست.»
📚جرعهای از دریا؛ ج۲؛ ص۵۱۶
@madras_emb
⚫️ إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
برادر عزیز جناب حجت الاسلام آقای سید محمدرضا میرشاهولد
درگذشت عموی بزگوارتان را خدمت شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض کرده، با امید به شفاعت حضرات آل الله علیهمالسلام از ایشان، صبر جمیل و اجر جزیل از خداوند متعال برای بازماندگان آن عزیز سفرکرده، از درگاه خداوند متعال خواستاریم.
▪️شادی روح آن مرحوم و جمیع درگذشتگان از شیعیان امیرالمومنین علیهالسلام؛ هدیه محضر حضرت زهرا علیهاالسلام؛ یک حمد و چهار مرتبه سوره توحید قرائت فرمایید.
#تسلیت
سخنران.MP3
10.05M
#سخنرانی
🌹مجلس میلاد حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام
🎙حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن شربتداران
🗓 شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
✍️در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️مردم سه دستهاند:
۱. کسانی که با دغدغه تبعیت از حق، اصل و ملاک حق را شناختهاند...
۲. کسانی که در شناخت حق بیتفاوتند...
۳. کسانی که در پی مقابله با حق و ملاک آن هستند...
▫️در مواجهه با اختلافات:
۱. ملاک حقانیت را بشناسیم.
۲. همه باور و رفتارمان مبتنی بر حق باشد.
۳. دع من ذهب یمینا و شمالا! یعنی:
الف. دنبال نکنیم کسانی را که ملاک حق را نشناختهاند.
ب. بدون مهارت لازم در پی نجات غریق نباشیم که خود نیز غرق میشویم.
#اعتقادات
@madras_emb
#احکام
💠 چگونگی وضو با وجود تتو یا هاشور
❓پرسش:
میگویند پس از انجام تتو و هاشورِ اَبرو نباید به آن موضع آب رسانده شود. حال برای نماز چگونه باید وضو گرفت؟
✍️پاسخ:
به طور کلی جایز نیست انسان کاری کند که نتواند طهارت اختیاری (وضو و غسل عادی) بگیرد و در صورت انجام آن، اگر مشقت شدید ندارد باید برطرف شود و با وضو یا غسل عادی نماز بخواند. البته در انتهای وقت که زمان برای وضو گرفتن تنگ باشد نه تیمم، اگرچه معصیت کرده ولی میتواند با تیمم نماز بخواند.
🔰دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@madras_emb
اخلاق.mp3
15.71M
💠 #درس_اخلاق
📙 براساس کتاب مرآة الرشاد
🎙حجت الاسلام و المسلمین ولی الله #شریفانی
📋موضوع: وا گذاشتن كارها به خدا
🗓 چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳
✔️جلسه سوم
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💰 مختصری از تاریخچه ضرب سکّه اسلامی
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● در زمان امویان، سکههای جامعه مسلمانان، همه در روم ضرب میشده، و در کشورهای اسلامی سکّه وجود نداشته است؛ بلکه تنها در ایران و روم سکّه وجود داشته است.
● در زمان امام باقر علیهالسلام اختلافی بین قیصر روم و خلیفه اموی ایجاد شد . ازین رو قیصر روم تصمیم گرفت بر روی سکّههایی که برای بلاد اسلام ضرب میکند، نام پیامبر صلیاللهعلیهوآله را ثبت کند و از حضرت به بدی یاد کند، تا آنکه این سکّهها رواج یابد و در همه جا از پیامبر صلیاللهعلیهوآله به بدی یاد شود. خلیفه اموی که در این مساله عاجز شده بود، با مشورت اطرافیانش، تصمیم گرفت از امام باقر علیهالسلام درخواست کند تا حضرت ، این مشکل را حل نماید، و حضرت، روش ضرب سکّه را به ایشان یاد داد.
● بنا بر این روایت، ضرب سکّه اسلامی به دستور امام باقر علیهالسلام صورت گرفته است. از آن زمان، از آن جهت که سکّهها، نماد اسلام و جامعه مسلمانان باشد، به دستور امام باقر علیهالسلام، نام خدای متعال و پیامبر صلیاللهعلیهوآله بر روی سکهها ثبت میشده است. یعنی شروع ضرب سکّه اسلامی، مقارن با حکّ نام خدا و رسول بر روی سکهها بوده است. و این سیره در دورههای بعد نیز ادامه پیدا کرده است.
🔺 درس خارج فقه ؛ ۲۸ آبان ۱۴۰۲
@madras_emb
#فقه
💠 مس اسم جلاله روی پول
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● در برخی روایات [۱] یک استثنایی وجود دارد که از آن استفاده میشود که مس اسم جلاله بر روی درهم اشکال ندارد.
● من این استثناء را در کلام شهید ثانی دیدم، شهید ثانی میفرماید: «لا یجوز مس اسم الجلالة الا الدرهم»، درهم را استثناء کردند. شاید در کتاب «مستثنیات الأحکام» مرحوم جدّ ما نیز این مساله آمده باشد.
● ما این حکم و روایات آن را به جناب آیت الله والد عرضه کردیم. ایشان فرمودند که در این ادلّه، درهم خصوصیّت ندارد؛ بلکه از آن جهت که درهم، پول است، این حکم در مورد آن بیان شده است. از آن جهت که علّت حکم آن است که بر روی پول باید اسم جلاله نقش شود، و از طرفی وجوب طهارت برای مسّ آن، مستلزم عسر و حرج است، روشن میشود که درهم خصوصیّت ندارد.
● در روایات این مساله، درهم از آن جهت که نقد رایج است، موضوع حکم قرار داده شده است. یعنی از آن رو که مناسب است بر روی پول، اسم خداوند متعال حکّ شود؛ چرا که حکّ کردن اسم جلاله، نماد مسلمان بودن است، و باعث یاد خداوند در حین اشتغال به امور مادی است، و از طرف دیگر، ایجاب طهارت برای مسّ آن، مستلزم عسر و حرج است، روشن میشود که درهم خصوصیّت ندارد. بلکه درهم از آن جهت که پول است، متعلّق حکم قرار گرفته است.
......................................
۱. وسائل الشيعة؛ ج۲؛ ص۲۱۵؛ قَالَ الْمُحَقِّقُ وَ فِي كِتَابِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ خَالِدٍ عَنْ أَبِي الرَّبِيعِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام فِي الْجُنُبِ يَمَسُ الدَّرَاهِمَ وَ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ وَ اسْمُ رَسُولِهِ؟ قَالَ: لَا بَأْسَ بِهِ رُبَّمَا فَعَلْتُ ذَلِكَ.
🔺درس خارج فقه ؛ ۲۸ آبان ۱۴۰۲
@madras_emb
#ادبیات
❖ آیت الله محمدتقی شهیدی:
ما قبول نداریم که تقدیم ما حقه التاخیر مفید حصر است، در «وَ نُوحاً هَدَيْنا» (انعام: ۸۴) به این معنا نیست که غیر از نوح را هدایت نکردیم.
🔺خارج فقه؛ ۱۹ شهریور ۱۴۰۳
@madras_emb