👓 کمترین نتیجه توهین به علما در همین دنیا چیست؟
❗️ آیت الله بهجت:
ائمۀ ما علیهمالسلام به علما و فقها و راویان احادیث احترام میگذاشتند؛ ولی ما بیحرمتی میکنیم، بدگویی میکنیم و…؛ غافل از اینکه کمترین سزای بیاحترامی به آنها، بلاهایی است که در این دنیا بر انسان وارد میشود؛ از قبیل کوتاهی عمر، سوء عاقبت و…
🔹 زمانی، شخصی با صاحب جواهر به مجادله پرداخت؛ صاحبجواهر به او نفرین کرد و خطاب به امیرالمؤمنین علیهالسلام عرض کرد و فرمود: اگر غَرَض این شخص از این مجادله، مطلب دیگری است، از نجف بیرونش کن! و آن آقا مجبور شد پانزده سال در جای دیگر با دربهدری اقامت کند.
شاید بعضی از اهل علم گمان کنند که اگر علما و اهل علم همدیگر را تنقیص کنند، اشکال ندارد، ولی چنین نیست؛ بلکه خطر خردهگرفتن بر اهل علم، بیشتر از ایراد و اعتراض به دیگران است؛ لذا انسان حتی در موارد تشخیص عدم اهلیت علما باید احتیاط کند؛ زیرا تنقیص علما خیلی مشکل است.
📕 کتاب در محضر بهجت، ج۳، ص۲۶۳
#هدایت_تحصیلی
#اخلاق_اجتماعی
🌐@HozeTwit
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از حرف حق
:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
💠 چرا هادے!
💠ما انسان ها در یک مسیر طولانی هستیم.
بدیهی است که مسیر طولانی نیاز به راهنما دارد!
مخصوصا اگر این مسیر پیچش های زیاد داشته باشد.
و مخصوصا اگر مسیر پر خطر باشد!
خطر هایی که از جلو و عقب، از راست و چپ
هر لحظه در حال حمله به ما هستند.
بگذریم..
💬 مقصود ما مهم ترین مسیر عالم یعنی مسیر حرکت به سمت خداست.
حرکت به سمت خدا مثل هر حرکتی نیاز به یک راهنما دارد..
💠کانال هادے زیر نظر تهذیب حوزه امام هادی علیه السلام قرار است، که کمی پای درسِ هادی های این مسیر بشیند و راهنمای شما در این مسیر طولانی باشد.
قلبا وقبلا ازاینکه دعوت ما راپذیرفتید
متشکریم
یاحق🌺
@haadi14
باب الجواد شحيطاط.mp3
7.72M
#هيئت_مجازي
🎧باب الجواد راه ورود به قلب توست.....
ذکر توسل به 💚امام رضا عليه السلام💚
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد | زمزمه صلوات خاصه امام رضا (علیهالسلام) توسط رهبرانقلاب
☑️ @Khamenei_ir
هدایت شده از اجتهاد
💢ثوره العشرین دیگری در عراق
✔️در سال ۲۰۱۱ در کنفرانس هرتزلیا، موضوعی که نصف روز بدان پرداخته شده است، مرجعیت شیعه و متدولوژی اجتهاد رهبران شیعه یعنی آیتالله سیدعلی خامنهای و آیتالله سیدعلی سیستانی بود. در آن نشست به دنبال مرجع تقلید اعلم بودند و به آیتالله سیستانی رسیدند. حال سؤال این است که صهیونیستهای بینالملل در هرتزلیا، سبک مرجعیت آیتالله سیستانی را بهتر دانستند و میخواهند از آن تقلید کنند؟ مسلم است که موضوع اصلی هرتزلیا، فهم منطق حکمرانی یک روحانی برجسته شیعه، آن هم در عرصههای سیاسی است.
حال باتوجه به گذشت ۱۰ سال از آن نشست و بررسی رفتار سیاسی آیتالله سیستانی، آمریکا و رژیم صهیونیستی نابودی کامل خود را در عراق نزدیک میبینند و حاضراند برای ابقاء خود دست به هرکاری بزنند.
داگلاس سلیمان، رئیسفعلی مرکز پژوهشهای کشورهای عربی خلیجفارس طی مقالهای که فقط یک روز در پایگاه خبری «CHANGE.ORG» موجود بود و سپس برداشته شد، برای دولت بایدن استراتژی طراحی کرده که در آن تأکید شده «یکی از استراتژیهای اصلی آمریکا در عراق باید حذف افکار و شخصیت (آیتالله) سید علی سیستانی از محاسبات سیاسی و اجتماعی عراق باشد».
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/d52402
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 دستخط اجازه اجتهاد و روایت آیتاللّه نائینی به آیتالله حاج سیدجواد خامنهای
🔻 آیتالله حاج سیدجواد خامنهای -پدر رهبر انقلاب-، روحانی زاهد و سادهزیست و فرزند آیتالله سیدحسین خامنهای از روحانیون آزاداندیش و حامی مشروطهی آذربایجان بود.
🔹 ایشان حوالی سالهای ۱۲۹۷ هجری شمسی بود که راهی مشهد شد و بعد از حدود نه سال اقامت در مشهد برای تکمیل مراتب علمی راهی نجف اشرف و حوزهی علمیهی این شهر شد. آیات عظام محمدحسین نائینی و سیدابوالحسن اصفهانی از جمله اساتیدی بودند که سیدجواد در این مدت پای درسشان حاضر بود.
🔸حاج سیدجواد پس از چند سال حضور در درس آیتالله نائینی از ایشان اجازهی روایت و اجتهاد گرفت و بعد از پنج سال دوباره راهی مشهد شد.
🔹تصویر بالا نسخهای از دستخط اجازه اجتهاد و روایت آیتاللّه نائینی است به آیتالله حاج سیدجواد خامنهای که حضرت آیتالله عبدالکریم حائری یزدی آن را تأیید کرده است.
هدایت شده از اجتهاد
💢«فقه وقف» تقریر درس خارج حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی منتشر شد
📚کتاب «فقه وقف» دربردارنده تقریر درس خارج حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به زیور طبع آراسته شد.
✔️فضیلت، تعریف و صیغه وقف، اعتبار قبول در وقف، قصد قربت در وقف، وصیت در وقف، شرایط وقف، شرایط مال موقوفه، حکم وقف بر مصلحتی با از بین رفتن عنوان وقف، وقف بر مردم یک شهر، وقف بر مسجد، وقف بر سید الشهدا، منافع جدید عین موقوفه، وقف منفعت یا انتفاع و… از مباحث مطرح شده در این اثر است.
👈 معرفی اثر: https://b2n.ir/n38019
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
❤️🎧
#هيئت_مجازي
🏴
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
#الفوائد_الأصولية
#اعلام_حوزه_خوزستان
📌قاعده مقتضي ومانع در ديدگاه آيت الله سيد علي بهبهاني قدس سره:
♦️2️⃣♦️
📍وجوه اعتبار قاعده مقتضی و مانع:
مرحوم بهبهانی سه وجه عمده به عنوان مدرک و منشأ این قاعده مطرح نموده است.
❇️وجه اول: بناء عقلاء
بنای عقلاء دال بر اعتبار قاعده مقتضی و مانع است، البته بنایی که کاشف از حکم عقل است، لذا در واقع دلیل اصلی این قاعده همان حکم عقل است که پشتوانه بنای عقلاء شده است، اما این که عقلاء چنین بنایی دارند از این باب است که در مواردی عقلاء بنای بر این مفاد دارند که استصحاب در آن ها تصویر نمی شود یا این که لا اقل مبنای عقلاء در این موارد، استصحاب نیست و موردی غیر از این قاعده برای این موارد وجود ندارد.
ایشان برای اثبات این بناء امثله ای(اصالة العموم، اصالة الاطلاق و اصالة الحقیقة) آورده است که در آن ها بر اساس همین قاعده عمل شده است که البته در برخی از آن ها به جای بنای عقلاء به بنای فقهاء تمسک نموده است.
🔸[مثال أول]:اصالة الحقیقة:
لفظ «لو خلی و طبعه» اقتضای معنای حقیقی را دارد و قرینه مجاز صارف از این معنای حقیقی است و بنای عقلاء دال بر حفظ همان معنای حقیقی است تا زمانی که مانعی از این اقتضاء احراز شود.
🔸[مثال دوم]:اصالة العموم:
اقتضای لفظ عام بدون نصب قرینه بر تخصیص، شمول و عمومیت است، و به صرف احتمال وجود این قرینه نمی توان از تاثیر مقتضی رفع ید نمود.
🔸[مثال سوم]:اصالة الاطلاق:
اقتضای اولیه لفظ مطلق، اطلاق معنا است و با صرف احتمال تقیید نمی توان از این معنا صرف نظر کرد.
⛔️ان قلت: ممکن است که فقط در خصوص موارد محاورات (اصالة الحقیقه و اطلاق و عموم) این بناء (قاعده) وجود داشته باشد و در سایر موارد این بناء وجود نداشته باشد.
✅قلت: اگر بنای عقلاء در این موارد پذیرفته شود تفکیکی در آن راه ندارد، چرا که این بناء به نکته ای عقلایی است که قابل تعبد نیست و در هر جا که این نکته وجود داشته باشد، بناء وجود خواهد داشت، و شارع هم تا زمانی که نسبت به این بنای عقلا و منشا آن یعنی حکم عقل ردعی ندارد، آن را امضاء نموده است.
از نظر ایشان حکم عقل در این قاعده اقتضایی است یعنی ممکن است که شارع از این حکم عقل ردع و منع داشته باشد ولی آن چه روی داده عدم این ردع و حتی امضای این بناء است.
🔸[مثال چهارم]:اصالة اللزوم در عقود:
بنای فقهاء در شبهات موضوعیه این است که در شک در لزوم و جواز معامله، حکم به لزوم معامله می شود؛ در حالی که احتمال می رود از ابتداء بیع جایز شکل گرفته باشد لذا استصحاب جا ندارد.
⛔️ان قلت: یک استصحاب در مقام راه دارد که همان استصحاب ملکیت قبل از فسخ، که در مقام وجود دارد و نیازی به قاعده مقتضی و مانع نیست.
✅قلت: بنای عقلاء بر لزوم بر اساس این استصحاب نیست بلکه بر اساس اصالة اللزوم است نه استصحابی که نتیجه آن لزوم باشد، و از طرفی هم این که بنای عقلاء در این جا مستند به استصحاب باشد؛ لازمه ای دارد که قابل التزام نیست، به عنوان مثال در جایی که در هبه موهوب له معلوم نیست که هبه به ذی الرحم (لازم)یا هبه به اجنبی(جایز) است، استصحاب مکلیت قبل از فسخ دال بر لزوم است، در حالی که فقهاء حکم به لزوم در این مورد ندارند، و این حاکی است که مدرک فقهاء بر لزوم در معاملات مشکوکه قاعده مقتضی و مانع است که در بیع وجود دارد، اما در هبه این اقتضاء وجود ندارد و لزوم در آن خلاف قاعده و منوط به موارد هبه به ذی رحم است.
🔸[مثال پنجم]:شک در محرمیت:
در موارد شک در محرمیت که مکلف نمی داند که زنی که مقصود به ازدواج است آیا از محارم اوست یا نه؟ بنای فقهاء بر عدم محرمیت این زن است، چرا که صرف مرأة بودن مقتضی عدم محرمیت است.
🔸[مثال ششم]اصالة التمام در صلاة:
در جایی بعد از طی مسافتی چهار فرسخی شک دارد در این که نمازش قصر می شود؟ آیا هشت فرسخ امتدادی شرط است یا هشت فرسخ تلفیقی (رفت و برگشتی) هم صدق می کند؟ که فقهاء در این موارد تا زمانی که مانع از اقتضای اولیه در نماز که همان تمامیت است، احراز نشده باشد حکم به بقای این اقتضاء نموده اند.
🎙درس أصول آيت الله قائني-16-12-1394
ادامه دارد....
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَا وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
🏴شهادت جانگداز حضرت جواد الائمه تسليت باد🏴
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
🏴يا جواد الائمه ادركني🏴
- قَالَ رَجُلٌ بِحَضْرَتِه:
ِ إِنِّي لَأُحِبُّ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً حَتَّى لَوْ قُطِّعْتُ إِرْباً أَوْ قُرِضْتُ لَمْ أَزُلْ عَنْه.
+ُقَالَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهماِ السَّلاَم:
ُ لاَ جَرَمَ أَنَّ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً مُعْطِيَاكَ مِنْ أَنْفُسِهِمَا مَا تُعْطِيهِمَا أَنْتَ مِنْ نَفْسِكَ إِنَّهُمَا لَيَسْتَدْعِيَانِ لَكَ فِي يَوْمِ فَصْلِ اَلْقَضَاءِ مَا لاَ يَفِي مَا بَذَلْتَهُ لَهُمَا بِجُزْءٍ مِنْ مِائَةِ أَلْفِ جُزْءٍ مِنْ ذَلِك.
💢مردی در حضور امام جواد علیه السلام گفت:
«من محمّد و علی علیهما السلام را دوستدارم؛ حتّی اگر بدنم تکّهتکّه یا قطعهقطعه گردد از [محبّت] آنها دست نمیکشم».
+امام علیه السلام فرمود:
بدون شک محمّد و علی (علیهما السلام) هر آنچه تو از وجودت به آنها عطا کردی، آنها از وجودشان به تو میبخشند. یقیناً در روز قیامت که روز حکمکردن نهایی دربارهی چیزهاست، ایشان برای تو آن قدر درخواست ميكنند كه هر چه تو بكنى يك صد هزارم آن نميشود.
📖بحار الأنوارج ۲۳، ص ۲۶۰
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi