✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
نتایج مسابقه شماره3⃣:
🧔آقایان:
۱ محمود نصر اله زاده
۲ امیر رضا نصر اله زاده
۳ علی نصر اله زاده
۴ امین نصر اله زاده
۵ حسین جان نصر اله زاده
۶ احمد یوسفی
و🧕 خانم ها؛
۷ زینب مرزبان
۸ رقیه روستایی فارسی
۹ صفورا شوریده
۱۰ مریم السادات حسینی
۱۱ احترام سلطانمرادی
۱۲ صغری چمنی
۱۳ آسیه ثانوی
۱۴ خدیجه سادات خطیبی
۱۵ فاطمه الوندی
۱۶ راضیه بیگلری
۱۷ نرجس فاضلی
🌺با تشکر از پاسخگویی عزیزان انشاالله به قید قرعه به ۱ نفر از عزیزان جایزه تعلق خواهد گرفت و نتیجه قرعه کشی ساعت ۲۰ روز جمعه اعلام خواهد شد.🌺
🔹اسامی عزیزانی که به صورت منظم در مسابقات شرکت می کنند ثبت خواهد شد و این به منزله امتیاز است و انشاالله از عزیزی که بالاترین امتیاز را کسب کند تقدیر خواهد شد.
با تشکر 🙏 #بنیاد_هادی
🎊نتیجه قرعه کشی مسابقه شماره۳ :
شماره ۷:خانم زینب مرزبان🎁
لطف بفرمائید برای فرستادن مشخصات و دریافت هدیه به آی دی @Mafahime مراجعه بفرمائید.
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت نهم:
🔸اِلهى جُودُكَ بَسَطَ اَمَلى وَ عَفْوُكَ اَفْضَلُ مِنْ عَمَلى، اِلهى فَسُرَّنى بِلِقائِكَ یَومَ تَقْضى فیهِ بَیْنَ عِبادِكَ.
🔹معبود من! جود و بخششت، آرزویم را گسترش داده است، و عفو تو بر كردار زشت من برترى یافت. معبودِ من! مرا به دیدارت، در روزى كه میان بندگانت داورى مى كنى شادمان كن!
💠نكاتى از این فراز:
1. جود گسترده خداوند، آرزوى بیشتر بنده؛
2. «عفو خدا، بیشتر از جُرم ماست»؛
3. تمناى سرور حاصل از دیدار خداوند در روز قیامت.
🔹«اِلهى جُودُكَ بَسَطَ اَمَلى؛ آرزوهاى بى پایان آدمى، جود بى پایان خداوندى»
پروردگار از بنده اى كه در كنار خزاین بى پایانش، از او چیزهایى اندك و ناچیزمى طلبد، خشنود نمى باشد. لذا با اندك تأملى در دعاهاى اهلبیت علیهمالسلام درمى یابیم كه آن بزرگواران، هم فراوان مى خواستند و هم چیزهاى بزرگ، همانند دیدار باخداوند را مسئلت مى نمودند.
اینكه چه چیز باعث بسط و گسترش آرزوى یك بنده مى شود «جود و كَرَم» خداوند مى باشد كه این چنین آرزویى را مى طلبد.
🔹عفو خدا بیشتر از جُرم ماست
خداوند، در همه زیبایى ها و صفاتش بى انتهاست، از جمله در صفت «عفوِ»خویش.
اگر بنده اى هر قدر هم مرتكب معصیت شده باشد، از عفو خداوند خویش مأیوس گردد، معنایش، محدود ساختن و محدود دانستن صفت بى انتهاى عفوالهى مى باشد؛ و معناى محدود نمودن حق تعالى در صفاتش، شبیه دانستن او به مخلوقات محدودش مى باشد، در حالى كه خداوند از هرگونه شبیه و مثل و مانندمنزه است.
http://eitaa.com/mafahimm
انس با قرآن( هادی)
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸 🔖 #بخش_بیست_و_سوم 💠 #عصمت_امام: یعنی مصونیت از خطا و فراموشکاری و گن
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_چهارم
💠 #عصمت_امام:
اهل بیت چه کسانی هستند؟
گروهی از مفسران آن را مخصوص پیامبر(ص)،امام علی(ع)،حضرت فاطمه(س)،امام حسن(ع)و امام حسین(ع) دانسته اند.
💠احادیث در ۴ بخش خلاصه می شود:
۱)روایاتی که از بعضی از زنان و همسران پیامبر(ص)نقل شده است که با صراحت می گوید وقتی این آیه(آیه تطهیر)نازل شد از حضرت سوال کردیم آیا ما هم جزء این آیه هستیم؟ فرمودند:شما خوب هستید ولی مشمول این آیه نیستید.
🔹ام سلمه نقل می کند که پیامبر در خانه خود بود حضرت زهرا غذایی آوردند. پیامبر(ص)فرمود:《دو فرزندت حسن و حسین را صدا کن. آنها آمدند، غذا خوردند،پیامبر(ص)عبایی بر آنها افکند و فرمود:خداوندا این ها اهل بیت من و عترت من هستند.پلیدی را از آن ها دور کن و از هر آلودگی پاکشان گردان. آیه نازل شد. ام سلمه می گوید:سوال کردم: آیا من هم با شما هستم؟ فرمود: تو بر نیکی هستی اما در زمره ی این گروه نیستی.》
۲)داستان #حدیث_کسا :که روایات زیادی دارد و قدر مشترک همه ی آنها این است که پیامبر(ص) ، حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)و امام حسن(ع)و امام حسین(ع)را فراخواند.پیامبر عبایی بر آنها افکند و فرمود:خدایا این ها خاندان من هستند رجس و ناپاکی را از آنها دور کن.
۳)در روایات می خوانیم که بعد از نزول آیه تطهیر،پیامبر چندین ماه،وقتی برای نماز صبح از کنار خانه ی فاطمه(س) می گذشت صدا میزد:《ای اهل بیت من! خدا فقط می خواهد پلیدی را از شما دور گرداند.》تکرار این سخن توسط پیامبر یک مسئله حساب شده بوده است، او با تاکید این مسئله می خواهد روشن کند که منظور از اهل بیت تنها اهل این خانه هستند و تردیدی برای کسی نماند.
۴)روایات متعددی که از صحابه نقل شده که با صراحت می گوید: این آیه درباره ی رسول خدا (ص) ، امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س)،امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت دهم:
🔸 اِلهى اِعْتِذارى اِلَیْكَ اعْتذارَ مَنْ لَمْ یَسْتَغْنِ عَنْ قَبُولِ عُذْرِه فَاقْبَلْ عُذْرى یا اَكْرَمَ مَنِ اعْتَذَرَ اِلَیْهِ الْمُسیئُونَ، اِلْهى لا تَرُدَّ حاجَتى وَ لا تُخَیِّبْ طَمَعى وَ لا تَقْطَعْ مِنْكَ رَجائى وَ اَمَلى.
🔹معبود من! عذر آوردنم به درگاهت، عذر آوردنِ كسى است كه نیاز به قبول دارد. پس عذرم را بپذیر، اى بزرگوارترین كسى كه تبهكاران به درگاهش عذر مى آورند. معبود من! حاجتم را رد مكن و دستِ طمعم را تهى برمگردان و امید و آرزویم را از خود قطع مساز!
💠نكاتى از این فراز:
1. عذرخواهى نزد معبود و تمناى پذیرش آن؛
2. مسئلت از خداوند براى ناامید نكردن امید بنده.
🔹«اِلهى لاَ تَرُدَّ حاجَتى؛ پروردگارا نا امیدم مفرما»
امیدوار بودن به خداوند، یكى از عالى ترین ویژگى هاى بندگان است.از آنجا كه از خداوند، توقع هرگونه خیر و خوبى و مهرورزى و گذشت وعفو مى رود و از آنجا كه خداوند، هرگز امید كسى را ناامید نخواهد كرد، به همین دلیل، امید، بهترین سرمایه براى آدمى به شمار مى رود، تا به سبب آن به هدفهاى بزرگ و آرزوهاى والايش دست یابد. چنانچه مولا على علیهالسلام در دعاىِ كمیل مى گوید: «اِرْحَمْ مَنْ رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ؛ خدایا! رحم كن بر كسى كه سرمایه او، امید است».
http://eitaa.com/mafahimm
عروس فاطمه امشب به پاس یاری قرآن
برای سنگر الله اکبر،اکبر آورده
جوانان را بشارت ده خدا از نسل پیغمبر
برای جانفشانی بر جوانان رهبر آورده
🌺میلاد #حضرت_علی_اکبر علیه السلام مبارک باد🌺
🔹 @mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔸قسمت یازدهم
🔹اِلهى لَوْ اَرَدتَ هُوانّى لَمْ تَهْدِنى وَ لَوْ اَرَدْتَ فَضیحَتى لَمْ تُعافِنى، اِلهى ما اَظُنُّكَ تَرُدُّنى فى حاجَةٍ قَد اَفْنِیَتُ عُمْرى فى طَلَبِها مِنْك.
🔸معبود من! اگر خواریم را مى خواستى هدایتم نمى فرمودى، و اگر مى خواستى كه رسوا شوم، این همه آثار و اسباب رسوایى برانگیز را از من نمى زدودى.معبود من! هرگز به تو این گمان را ندارم كه در حاجتى كه عمرم را در طلبش به پایان رساندم، ردم فرمایى.
💠نكاتى از این فراز:
1. آثار عنایت خداوند به آدمى؛
2. گمان نیكو به خداوند و ثمرات آن
🔹«اِلهى لَوْ اَرَدْتَ هَوانى؛ توجه الهى؛ هدایت و حرمت بنده»
امام علیه السلام براى بیان دلگرمى به عنایت و توجه معبودش درحق او، دو علامت عنوان مى نماید: یكى آنكه هدایت نمودنش، نشانه آن است كه خداوند خوارى بنده را بر نمى تابد و در نتیجه، بنده اش را دوست مى دارد. دیگر آنكه،بنده خویش را رسوا نكرده است و رسوا نكردنش، علامت آن است كه او را از اين جهت عافيت بخشيده است و عافيت بخشى او نیز ريشه در عنايت او و مهر و محبت او دارد.
🔹اِلهى ما اَظُنُّكَ تَرُدُّنى؛ گمان نیك به خداوند
از امام رضا علیه السلام چنین نقل است:خوش گمان باش، زیرا خداى عزوجل مى فرمايد: من نزد گمان بنده مؤمن خویش مى باشم. اگر گمان خوب بود، رفتار من نیز خوب خواهد بود و اگرگمان او بد بود، رفتار من نیز با او بد خواهد بود.
http://eitaa.com/mafahimm
انس با قرآن( هادی)
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸 🔖 #بخش_بیست_و_چهارم 💠 #عصمت_امام: اهل بیت چه کسانی هستند؟ گروهی از م
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_پنجم
💠پاسخ به چند سوال:
🔹سوال ۱:اگر در آیه تطهیر منظور فقط آن پنج نور مقدس هستند پس سایر امامان چه می شوند؟
🔸 پاسخ :آنها که در آن زمان در قید حیات بودند همان ۵ نفر بودند و بقیه بعداً به وجود آمدند و همان صفات را از پیامبر و پدران خود به ارث بردند .
🔹سوال ۲: اگر آیه تطهیر دلیل بر عصمت است پس چرا《یُرید》(فعل مضارع )آمده است ؟اگر آنها معصومند چرا می فرماید خدا می خواهد چنین شود؟ آیا تحصیل حاصل ممکن است؟ چرا نفرموده( اَراد الله )؟
🔸پاسخ: زیرا واژه ی یُریدُ در بسیاری از آیات قرآن، در مورد اموری به کار رفته است که اراده مستمری از گذشته تا حال و از حال تا آینده به آن تعلق گرفته است. مانند:(وَ مَا اللهُ یُرید ظلماً للظّالمین) در اینجا مفهوم این نیست که خدا در گذشته ظلمی را اراده نکرده و از امروز چنین کرده است . بلکه ،مفهوم این است که چنین ارادهای را از گذشته تا حال و از حال تا آینده داشته و دارد .
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت دوازدهم:
🔸 اِلهى! فَلَكَ الْحَمْدُ اَبَداً اَبَداً دائِماً سَرْمَداً یَزیدُ وَ لا یَبیدُ كَما تُحِبُّ وَ تَرضى. الهى اِنْ اَخَذتَنى بِجُرمى اَخَذتُكَ بِعَفوِكَ وَ اِنْ اَخَذْتَنى بِذُنُوبى اَخَذتُكَ بِمَغفِرَتِكَ وَ اِنْ اَدْخَلْتَنى النّارَ اَعْلَمْتُ اَهْلَها اَنّى اُحِبُّكَ.
🔹معبود من! حمد و ستایش بى نهایت و دائم و همیشگى از آن توست كه همواره در فزونى است و فنا نمى پذیرد، آن گونه كه دوست دارى ومى پسندى؛ معبود من! اگر مرا به جرمم باز خواست فرمایى، من از تومى پرسم عفوت كجاست؟ و اگر مرا به گناهانم مؤاخذه فرمایى، از مغفرت توخواهم پرسید. و اگر مرا در آتش افكنى، من به همه دوزخیان اعلام خواهم كرد كه تو را دوست دارم.
💠نكاتى از این فراز:
1. حمد و ستایش بیش از حد و دائمى از پروردگار؛
2. یاد نمودن صفات مهر خداوند در صورت مؤاخذه او از بندهاش.
🔹«اِلهى اِنْ اَخَذْتَنى بِجُرمى؛ صفات جمالیه در برابر صفات قهریه»
در واقع این گونه مناجات نمودن و معرفت ورزيدن،نوعى غلبه دادن عملى رحمت حق تعالى بر مؤاخذه او و نوعى بارش باران مغفرت او بر سرزمین گناهان باشد كه در نتیجه، هر جا، رحمت آید، از سخط وخشم خدایى اثر و خبرى نخواهد بود و هر جا كه بارش مغفرت او نازل گردد،خس و خاشاك معاصى را از صحراى جان آدمى خواهد زدود.
http://eitaa.com/mafahimm
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_ششم
💠ویژگیهای دیگر امام:
امام علاوه بر علم و عصمت ویژگیهای دیگری دارد:
۱) صدق گفتار: اگر این صفت نباشد اطمینان و اعتمادی حاصل نمیشود .
۲)پایبندی به پیمانها و وعدهها: اگر صادق الوعد نباشد ارکان اعتماد عمومی نسبت به آنها متزلزل میشود.
۳)امانت در حفظ ودایع و احکام الهی و ابلاغ آن ها
۴)علاقه و دلسوزی نسبت به مردم
۵)اخلاص : عدم انتظار پاداش مادی که اگر نباشد جاذبه دعوت از بین میرود .
۶)نیکوکاری و احسان درباره دوست و حتی دشمن:که سبب پیوند معنوی پیروان میگردد.
۷)شجاعت فوقالعاده و نداشتن ترس از غیر خدا :که از ویژگی مهم و اصلی مبلغین رسالت الله است،زیرا رمز اصلی موفقیت همین است و بدون آن کاری پیش نمی رود .
۸) توکل مطلق بر خداوند: اگر نباشد ادامه راه برای او ممکن نیست.
۹)نرمش و حسن خلق: هر رهبر الهی باید واجد آن باشد ، وگرنه خشونت و تندخویی باعث پراکندگی مردم و عقیم ماندن هدف میشود.
۱۰)پیروزی در آزمایش های سخت: که قرآن اعطای منصب امامت را به ابراهیم، متکی به آن شمرد .
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🔖مسابقه شماره 4⃣:
💠سوال :ضمن عرض تبریک ایام ولادت ولی عصر ارواحنا فداه ۳ آیه شریفه از قرآن کریم که مرتبط با امام زمان(عج) است را نام ببرید.(همراه با توضیح مختصر)
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
💠پاسخ سوال را به همراه نام و نام خانوادگی و شماره تماس به آی دی زیر ارسال کنید.
@Mafahime
🔺مهلت پاسخگویی تا پنجشنبه ۱/۲۸ ساعت ۲۴
🎁اسامی نفرات برتر روز جمعه اعلام و در صورت موفقیت بیش از یک نفر به قید قرعه جایزه ارسال خواهد شد.
🔺مسابقات مخصوص مشترکین کانال می باشد. برای پاسخگویی به سوال به کانال انس با قرآن بپیوندید.👇
http://eitaa.com/mafahimm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باران_دوازدهم
🌺ای آرزو ترین بهار....
🥀تنها امید روزگار ...
✨ #اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج ✨
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت سیزدهم:
🔸اِلهى اِنْ كانَ صَغُرَ فى جَنبِ طاعَتِكَ عَمَلى فَقَد كَبُرَ فى جَنبِ رَجائكَ أَمَلى، اِلهى كَیفَ اَنقَلِبُ مِنْ عِندِكَ بِالْخَیْبَةِ مَحرُوماً وَ قَد كانَ حُسنُ ظَنّى بِجُودِكَ اَنْ تَقْلِبَنى بِالنَّجاةِ مَرْحُوما.
🔹خدایا! اگر عملم در اطاعت تو ناچیز است، ولى در كنار امیدوارى به كرمت، آرزویم، بزرگ است. معبود من! چگونه از آستان جودت، تهى دست ومحروم برگردم، در صورتى كه حسن ظن من به جود تو این بوده كه بر من رحمت خواهى آورد و مرا نجات خواهى داد.
💠نكاتى از این فراز:
1. امید فراوان به رحمت حق در كنار طاعت اندك؛
2. گمان نیك به خدا.
🔹«اِلهى اِنْ كانَ صَغُرَ فى جَنْبِ طاعَتِك؛ آرزوى بزرگ و طاعت اندك»
چنانچه از اخبار به دست مى آید و مطلوب خداوند نیز مى باشد، از جمله آداب دعا و در واقع، از جمله شرایط استجابت خواسته ها، پافشارى و سماجت در برآوردن خواسته ها از طرف پروردگار عالم مى باشد.
امام صادق(ع) در این باره مى فرماید:
همانا خداى عزوجل خوش ندارد كه مردم در انجام حاجت بر همدیگراصرار كنند، ولى براى خودش آن را دوست دارد. خداى عزوجل دوست دارد كه از او درخواست شود و آنچه نزد اوست خواهش شود.
http://eitaa.com/mafahimm
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_هفتم
💠 تعیین امام فقط از سوی خداست.
به دلیل ویژگیهایی که در امام معتبر است و جز خدا کسی از آن آگاه نیست، که مهمترین آنها مقام عصمت و علم امام است،باید امام از جانب خدا تعیین شود و انتخاب مردم، اجماع امت، انتصاب از طرف افراد عادی معتبر نیست.
🔹 این انتصاب از ۳ راه به ثبوت میرسد:
۱) از طریق پیامبر و امام معصوم پیشین
۲)از طریق مشاهده معجزات آن هم همراه با تحدّی
۳)جمعآوری قرائن :یعنی مجموعه ی صفات و اعمال و ویژگیهای در کسی دیده شود که انسان یقین کند امام معصوم است .
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ « #رویای_وصال »
کاری از گروه فرهنگی #نوای_یاس
#نیمه_شعبان
✨ #اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج ✨
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت چهاردهم:
🔸اِلهی وَ قَد اَفْنَیْتُ عُمْری فی شِرَّةِ السَّهْوِ عَنْکَ وَ اَبْلَیتُ شَبابی فی سُکْرَةِ التَّباعُدِمِنک اِلهی فَلَم اَستَیِقَظْ اَیّامَ اغْتِراری بِکَ وَ رُکُونی اِلی سَبیلِ سَخَطِک. اِلهی وَاَنَا عَبدُکَ وَ ابْنُ عَبْدِکَ قائِمٌ بَیْنَ یَدَیْکَ، مُتَوَسِّلٌ بِکَرَمِکَ اِلَیکَ.
🔹معبود من!عمرم را در غفلت از تو نابود ساختم و جوانی ام را در مستی دوری از تو پیر نمودم.معبود من! پس بیدار نشدم روزگاری را که مغرور کرمت بودم و به راه سخط وغضب می رفتم معبود من! من بنده تو و فرزند بنده توام که در پیشگاهت ایستاده ام و کرم و رحمت خودت را وسیله رهیابی به بارگاه تو قرار داده ام.
💠نکاتی از این فراز:
1. خطر سهو و غفلت از خداوند؛
2. «مستی دوری» از خداوند؛
3. بیدار نشدن بنده، حتی در زمان سخط و غضب معبود؛
4. متوسل شدن به کرم خداوندی به همراه اظهار عبودیت.
http://eitaa.com/mafahimm
انس با قرآن( هادی)
#مناجات_شعبانیه 🔹قسمت چهاردهم: 🔸اِلهی وَ قَد اَفْنَیْتُ عُمْری فی شِرَّةِ السَّهْوِ عَنْکَ وَ اَبْل
💠غفلت از خداوند:
شخصی به نام ابو اسامه نقل می کند که: زمانی در مسافرتم با امام صادق علیه السلام هم کجاوه بودیم. در اثنای راه، حضرت رو به من کرد و فرمود: قرآن به همراه داری؟عرض کردم آری. فرمود: بخوان.
قرآن را بازکردم و سوره ای خواندم: امام علیه السلام متأثر شد و سپس فرمود: مواظب دل هایتان باشید که غفلت آنها را فرا نگیرد و به یاد خدا باشید. زیرا گاهی در شبانه روز،ساعاتی است که در دل، نه ایمان است و نه کفر، و این دل در این هنگام مانند پارچه پوسیده و یا استخوانی در حال گرد شدن می باشد. ای ابواسامه، گاهی که به دلت مراجعه می کنی می بینی، نه درحالت خیراست و نه درحالت شر و معلوم نیست در کجا سیرمی کند.
گفتم: بسیاری از اوقات، دل من این گونه است و در غفلت به سر می برد، بلکه دیگران نیز چنینند. امام علیه السلام فرمود: بله، همین طور است، ولی هرگاه دچار این حالت شدید، سعی کنید، خدا را یاد نمایید، تا از خطر غفلت رها شوید.
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت پانزدهم:
🔸اِلهى اَنا عَبْدٌ اَتَنَصَّلُ اِلَیْكَ مِمّا كُنتُ اُو اُجِهُكَ بِهِ مِنْ قِلَّةِ اسْتِحْیائى مِنْ نَظَرِكَ وَاَطْلُبُ الْعَفْوَ مِنْكَ اِذِ الْعَفْوَ نَعْتٌ لِكَرَمِك.
🔹معبود من! من عبدى هستم كه براى عذر خواهى از كردارهاى زشتى كه ناشى از كم حیائیم در محضرت بوده به آستانت آمده ام و از درگاهت خواستار عفو و گذشت مى باشم، عفوى كه از اوصاف كرم تو مى باشد.
💠نكاتى از این فراز:
1. اهمیت حیا؛
2. طلب عفو.
🔹«صفت زیباى حیا»
شرم و حیا، یكى از صفات خدایى است كه در هر كس متجلى شود او را به سوى انواع خوبى ها و زیبایى ها رهنمون می شود.
پيامبر اكرم (ص) درباره اهمیت حیا فرموده اند:
اما آنچه از حیا نشئت مى گیرد عبارت است از: نرم خویى، مهربانى، در نظر داشتن خدا در آشكار و نهان، سلامت، دورى نمودن از بدى، خوشرویى، گذشت وبخشندگى، پیروزى و خوشنامى در میان مردم، اینها فوایدى است كه خردمند از حیامى برد. خوشا كسى كه نصیحت خدا را بپذیرد و از رسواگرى او بترسد.
http://eitaa.com/mafahimm
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_هشتم
💠 ولایت تکوینی پیامبران و ائمه:
ولایت ۲ نوع است:
🔹 #ولایت_تشریعی :
همان حاکمیت قانونی و الهی است که گاهی در مقیاس محدود مثل ولایت پدر و جدّ بر طفل صغیر است و گاهی در مقیاس بسیار وسیع است،مانند ولایت حاکم اسلامی بر تمام مسائل حکومت.
🔹 #ولایت_تکوینی :
این که کسی بتواند به فرمان و اذن خدا در جهان آفرینش و تکوین تصرّف کند و برخلاف عادت طبیعی عالم ، حوادثی به وجود آورد.(مثل معجزه)
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت شانزدهم:
🔸اِلهى لَم یَكُن لى حَولٌ فَاَنْتَقِلَ بِهِ عَنْ مَعْصیَتِكَ اِلّا فى وَقتٍ اَیْقَظْتَنى لِمَحَبَّتِكَ وَكَما اَرَدْتَ اَنْ اَكُونَ كُنتُ فَشَكَرْتُكَ بِاِدْخالى فى كَرَمِكَ وَ لِتَطْهیرِ قَلْبى مِنْ اِوْساخِ الْغَفْلَةِ عَنْكَ.
🔹معبود من قدرتى در ترك معصیت ندارم، مگر آنكه با استقرار محبتت دردلم، از معصیت تو اجتناب نمایم، كه در این صورت، آن گونه كه اراده كردى خواهم بود. پس شكرگزاریت كردم از آن رو كه مرا در حریم كرمت پذیرا شدى و قلبم را از پلیدى هاى غفلت از خویش تطهیر فرمودى.
💠نكاتى از این فراز:
1. عنایت حق در اجتناب از گناهان؛
2. محبت به حق تعالى مهمترین عامل دورى از معاصى؛
3. شكرگزارى از توجه خداوند؛
4. خطر غفلت.
🔹«توفیق الهى در قالب محبت»
امام صادق(ع)مى فرماید:هرگاه نور محبت خدا بر درون بنده اى بتابد، او را از هر مشغله دیگرى، فارغ مى گرداند؛ هر یادى جز خدا، تاریكى است؛ آنكه خدا را دوست مى دارد، به بركت این حب و دوستى، خالصترین مردم و راستگوترین آنهاست و درعهد و پیمان از همه وفادارتر است.
http://eitaa.com/mafahimm
⚜آموزش ترجمه ومفاهیم قرآن کریم
💠هفتمین دوره برگزاری 😍
(ماه مبارک رمضان)
🔹آموزشهای مجازی در۳ مرحله:
مقدماتی ، متوسطه ،پیشرفته
⚜یادگیری زبان قرآن بدون گرفتارشدن در قواعد پیچیده عربی 😳👌
🌺( #تخفیف_ویژه ثبت نام ۳دوره)🌺
🔸مشاوره و ثبت نام: @thaghalain5
📣عاشقان قرآن بشتابید...
http://eitaa.com/joinchat/1707671570C4a1e1efd94
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت هفدهم:
🔸 اِلهى اُنْظُر اِلَىَّ نَظَرَ مَنْ نادَیتَهُ فَاَجابَكَ وَ اسْتَعْمَلتَهُ بِمَعُونَتِكَ فَاَطاعَكَ یا قَریباً لایَبعُدُ عَنِ الْمُغْتَرِّ بِهِ وَ یا جَواداً لایَبْخَلُ عَمَّنْ رَجا ثَوابَه، اِلهى هَبْ لى قَلْبًا یُدْنیهِ مِنكَ شَوقُهُ وَ لِسانًا یُرفَعُ اِلَیكَ صِدقُهُ وَ نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنكَ حَقُّهُ.
🔹معبود من! نظرى به من فرما، مانند نظر كردنت به كسى كه چون ندایشان مى كنى، اجابتت مى كنند، و به كمك و يارى تو اطاعتت مى كنند اى نزديكى كه از آنكه فريفته ات شده است دور نمى باشى و اى بخشنده اى كه در حق آنكه به اجر و پاداشت امید بست، بخل نمى ورزى معبود من! قلبى عطایم فرما كه شوقش او را به تو نزدیك سازد و زبانى كه صدق او به سویت بالا آید ونظرى كه حقش موجب قرب درگاهت شود.
💠نكاتى از این فراز:
1. تقاضاى توفیق در اجابت دعوت خداوند؛
2. استعانت از حق تعالى در اطاعت او ؛
3. نزدیكى خداوند به بندگان شیفته اش ؛
4. ضایع نكردن اجر و پاداش سعى كنندگان ؛
5. درخواست شوق از خداوند؛
6 . از خداوند زبانى راستگو مسئلت نمودن؛
7. درخواست تقرب به سبب نظرى شایسته و نیكو.
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت هجدهم:
🔸اِلهى اِنَّ مَنْ تَعَرَّفَ بِكَ غَیْرُ مَجْهولٍ وَ مَنْ لاذَ بِكَ غَیْرُ مَخْذُولٍ وَ مَنْ اَقْبَلْتَ عَلَیهِ غَیْرُ مَمْلوكٍ.
🔹معبود من! آنكه تو را بشناسد، ناشناخته نخواهد ماند و هر كس به تو پناه آورد، به یقین خوار و بى مقدار نخواهد گشت و هر كه را تو به وى رو نمایى، به آقایى رسید.
💠نكاتى از این فراز:
1. آنكه او را شناخت، در واقع گمنام نمى باشد؛
2. پناهنده به او هرگز خوار نخواهد گشت؛
3. آنكه را خدا توجه كند، آقایى خواهد نمود.
🔹«مَنْ اَقْبَلَت عَلَیهِ غَیْرُ مَملُوكٍ؛ عنایت خدا، سرورى بنده»
امام صادق (ع)فرمود:هر بنده اى كه به آنچه خداى عزوجل دوست دارد، روى آورد، خداوند نیز به آنچه او دوست دارد روى آورد و هر كه در پناه خدا رود، خدایش پناه دهد،و كسى كه خدا به او رو آورد و در پناه خویش قرار دهد، اگر آسمان بر زمین افتد، یا بلایى بر اهل زمین نازل شود و همه را فراگیرد او به سبب تقوایش درزمره حزب خدا بوده و از بلا مصون خواهد ماند. آيا اين خداوند نیست كه مى فرمايد: مردم با تقوا در جایگاه امنى به سر مى برند.
http://eitaa.com/mafahimm
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_نهم
💠ولایت تکوینی ۴ صورت دارد که بعضی قابل قبول و بعضی غیر قابل قبول هستند:
۱) ولایت در امر خلقت و آفرینش جهان: یعنی خدا به بنده یا فرشتهای توانایی بدهد که عوالمی را بیافریند یا از صفحه هستی محو کند. به یقین این امر محالی نیست ولی آیات قرآن نشان میدهد که همه این امور به قدرت پروردگار است نه بنده و نه فرشتهای، پس همه جا نسبت خلقت به خدا داده می شود.
۲)ولایت تکوینی به معنی واسطه فیض بودن: یعنی هر گونه امداد رحمت و برکت و قدرتی از سوی خدا به بنده ها می رسد از طریق اولیا الله و بندگان خاص است. این هم محال نیست ولی اثبات آن دلیل کافی میخواهد و اگر اثبات هم شود باز به اذن الله است.
۳)ولایت تکوینی در مقیاس معین: مثل احیای مردگان، شفای بیماران غیرقابل علاج و....(نمونههایی از این نوع ولایت در مورد پیامبران در قرآن آمده است.)
۴)ولایت به معنی دعا کردن برای تحقّق امور مطلوب: به این ترتیب که پیامبر یا امام معصوم دعا کند و آنچه او از خدا خواسته تحقق مییابد. این معنی نیز هیچگونه مشکل عقلی و نقلی ندارد و آیات و روایات زیادی در این مورد هست .
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
🗄 آرشیو مطالب تفسیر موضوعی #امامت_و_ولایت در قرآن
🔹 @payamQuran5
https://eitaa.com/joinchat/607387695C136d7ec68e
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت نوزدهم:
🔸اِلهى اِنَّ مَن اِنْتَهَجَ بِكْ لَمُسْتَنیرٌ وَ اِنَّ مَنْ اِعْتَصَمَ بِكَ لَمُسْتَجیرٌ وَ قَدْ لُذتُ بِكَ یااِلهى فَلا تُخَیِّبْ ظَنّى مِنْ رَحْمَتِكَ وَ لا تَحْجُبْنى عَن رَأفَتِك، اِلهى اَقِمنى فى اَهلِوِلایَتِكَ مُقامَ مَن رَجَا الزَّیادَةَ مِنْ مَحَبَّتِكَ
🔹معبود من! هر كه به بارگاه تو راه یافت، روشن و نورانى شد، و هر كه به توپناه آورد پناه یافت و من به درگاه تو، پناه آوردم، پس اى خدا، حسن ظن مرابه رحمتت تبدیل به ناامیدى مفرما و از فروغ رأفت خود محجوبم مفرما،معبود من! مرا در میان اولیایت، مقام آن كس را بخش كه همواره به امید زيادشدن محبت به توست.
💠نكاتى از این فراز:
1. دریافت نور از خداوند؛
2. حسن ظن و گمان نیك به خداوند؛
3. تمناى ازدیاد محبت.
🔹« گمان نیك را به ناامیدى بدل نكردن»
رسول خدا(ص) مى فرماید:
سوگند به خدايى كه جز او خدايى نیست،هیچ بنده مؤمنى به خدا گمان نیك نبرد،مگر اینكه خداوند مطابق با گمان او عمل كند، زیرا خداوند، كریم است و همه خوبى ها به دست اوست، و شرم دارد از اینكه بنده مؤمنش به اوگمان نیك برد و اوخلاف گمان وامید بنده رفتار نماید. پس به خدا گمان نیك برده و بدو روى آورید.
http://eitaa.com/mafahimm