شوقرویش🌱
#مروری بربخشهاییازتدریس کتاب امر به معروف و نهی از منکر
#سوالبینشپژوهان
سوال دوازدهم:
🔹استاد اگر در یک جمع همه دارند از همه چی بدگویی می کنند، مثال در مورد سیاست و دین و ... ما وظیفه داریم امیدوارانه حرف بزنیم و دفاع کنیم؟
...ببینید یک زمانی ۷۲ نفر در برابر ۱۲۰ هزار نفر پای یک آمر به معروف ایستادند.
👌اکثریت لزوما دلیل بر حقانیت نیست. اتفاقا یک جاهایی مخالفت لازم است،
یکی از اثرات امر به معروف این است که مخاطبین شما و دیگران بفهمند که آقا این حرفهایی که به اشتباه میزنید مخالفینی هم دارد. اینطور نیست که همه موافق باشند. مثلا دارند از نظام بد می گویند ما باید دفاع بکنیم یا نه؟
آن جایی که باید دفاع بکنیم، دفاع کنیم، آمدیم شهید مطهری بخوانیم که آدم دقیقی باشیم، یک جاهایی هم اشکال وارد است، خوب خود ما هم اشکال میگیریم؛ اما یک جاهایی نقطه قوت وجود دارد، اینجا باید دفاع کنیم، تقیه نکنیم، نگوییم ولش کن مگه من الان دفاع کنم چه اتفاقی میفتد، این که دیگر برنمی گردد. نه دفاع کن! اگر ما اینجا دفاع کنیم، مهمترین فایده آن این است که طرف مقابل احساس نمی کند که آره الان دیگر همه نسبت به نظام بدبین شده اند، بستر رشد خودمان هم فراهم می شود.
🔹- اگر فقط یک نفر تنها دفاع کند، اثرش می آید پایین؟!
✅نه اثرش پایین نمی آید، یک نفر هم بودید این کار را انجام بدهید، امام حسین علیه السلام به ما یاد دادند قِلّت و کِثرت مهم نیست، حقیقت مهم است. اگر حتی یک نفر هم هستید پای حقیقت
بایستید. خجالت نکشید و نترسید، دفاع کنید، آن کسی که مخالف است در خلوت خودش به آن
فکر می کند حتی اگر به زبان هم نیاورد.
🔹- در بعضی گروه هایی که عضویم موج مخالف زیاده چه قدر جواب بدهیم و دفاع کنیم، باید کل وقتمان را بگذاریم و دفاع کنیم؟!
✅خوب اگر نمی توانید موثر باشید از گروه خارج شوید؛ ولی اگر می دانید که حضورتان به عنوان مخالف در آنجا باعث می شود افراد بدانند که اگر آن حرف را بزنند مخالف دارند، در گروه بمانید؛ ولی لازم نیست ۲۴ ساعته وقتتان را بگذارید؛ چون این خودش یک نوع منکر است و به کارهای دیگرتان نمیرسید و واجبات دیگرتان روی زمین می ماند.
#بینشمطهࢪ🌱
#سیرمطالعاتیآثارشهیدمطهری
شوقرویش🌱
*بازارسال*
تعمّق در آثار
آرامش جان یا ویرانی روان؟
✍چقدر در گوش ما خواندند که انسان تنوع طلب است . ما هم کم کم این دروغ بزرگ را باور کردیم . با این دروغ بزرگ شدیم و نفهمیدیم گاهی عمر یک انسان با یک مبنای اشتباه به فنا می رود.
خب اشتباه کردیم .
انسان تنوع طلب نیست ، توحّد طلب است و با وحدت به آرامش میرسد نه با کثرت . با توحید آرام میگیرد نه با شرک .
❗️اشتباه نگیرید
آنچه رد کردم طلب تنوعات است نه استفاده از تنوعات.
🔹اگر طلب انسان چیزی
جز خدا شد ، چیزی جز توحید شد ، همان " چیزها " روحش را به آتش می کشاند. روح و روانش را به هم میریزد .
✅خدا نمی گوید از مظاهر دنیا استفاده نکنید بلکه میگوید اینها شما را به آرامش نمی رساند بلکه آرامش در توحید است . در شبیه خدا شدن.
الا بذکرالله تطمئن القلوب .
شوقرویش🌱
#سوالبینشپژوهان
🔹بعضی در جواب امر به معروف و نهی از منکر خصوصا در رابطه با حجاب می گویند ما مسلمان نیستیم، قانون کشور را هم قبول نداریم، به کسی که خودش را مسلمان نمی داند، امر به معروف
چطوریه؟
✅- مثلا می گوید من زرتشتی هستم، خب اگر زرتشتی باشد در ایین زرتشت حجاب خیلی
سختگیرانه تر از اسلام است، حتی اگر زرتشتی هم نباشد، باستان گرا هم باشد و برود تخت جمشید، می بیند خانمهای زمان هخامنشیان هم اهل حجاب بودند و حتی روبند هم می بستند.
مسئله حجاب یک مسئله انسانی است نه فقط اسلامی.
- گاهی التزام قانونی به یک مسئله با التزام شرعی آن به مسئله، یکسان است و گاهی متمایز.
حجاب از آن مسائلی است که فقط یک مسئله شرعی نیست، یک مسئله قانونی هم هست. بسیاری از اعمال مثل حجاب فقط حیث فردی ندارد که فرد بگوید من مسلمان نیستم که بخواهم حجاب را رعایت کنم، بلکه حیث اجتماعی و قانونی هم دارد، وقتی وارد جامعه می شود باید تابع قانون و حیث اجتماعی جامعه باشد... مثلا شخصی که اعتقاد به حجاب ندارد ما به او نمی گوییم اعتقاد به حجاب داشته باش، بلکه می گوییم وقتی داری در کشور اسلامی زندگی میکنی باید تابع قوانین اسلامی باشی.
🔹اگر بگویند قانون کشور را قبول نداریم چی؟
✅- قبول نداشتن قانون امکان ندارد. همۀ کشورها بر اساس جهانبینی که دارند برای کشور خودشان قوانینی را دارند. خود همین فرد هم که قائل است این قانون را قبول ندارم؛ یعنی من قانونی دارم که شماها باید به قانون من عمل کنید.
✅ ولی مهم این است قانون پشتوانه عقلی و شرعی داشته باشد. امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا به این نتیجه رسیده اند پوشش در بعضی از موقعیت ها باید باشد؛ یعنی فعلا به این نقطه رسیده اند که در بعضی موقعیتها داشتن پوشش به صلاح افراد و جامعه است مثلا در بخش هایی از جامعۀ آمریکا پوشش واجب شده است. در بعضی از نهاد های علمی اجازه نمی دهند افراد با هر پوششی ظاهر شوند.
❗️مثلا لباس های جنسی را اجازه نمیدهند که در بعضی از دانشگاه ها بپوشند. خب علتش چیست؟ می گویند حریم اینجا، حریم علمی است و وقتی شما در حریم علمی می آیید، باید به لوازم حریم علمی هم ملتزم باشید. حدود صد و خرده ای
کشور هستند که اینها التزام های پوششی دارند،
👈بعضی ها در حریم های علمی و بعضیها هم حتی فراعلمی.
در کشور فرانسه هر کسی که در حالت رانندگی مست شود، یعنی شراب بخورد؛ مجرم شناخته میشود. حالا کسی می تواند بگوید من این قانون را قبول ندارم؟ بالاخره قانونی که وضع می شود بر اساس یک مصالح و مفاسدی هست، شما می توانید بگویید این قانون مصلحت ندارد، نمی توانید بگویید قبول ندارم. اگر گفت مصلحت ندارد، آن وقت من و شما به عنوان مدافعان حجاب باید #تبیینعقلی کنیم که نه تنها ما به عنوان مسئلۀ دین و شریعت به حجاب ملتزم هستیم؛ بلکه قائل هستیم حجاب #غرضعقلایی دارد[ ده ها فایده ی روحی ، عاطفی دارد و سلامت روان و زندگی ها را حفظ می کند]
👈 الان عُقلای عالم به مسئلۀ پوششِ درست، ملتزم هستند. حالا امکان دارد کسی اصل پوشش را قبول داشته باشد نهایتا سوالش درباره محدوده حجاب باشد. بله درباره آن هم صحبت میکنیم.
#بینشمطهر🌱
#سیرمطالعاتیآثارشهیدمطهری
#شهیدمطهری
✍ تبیین عقلانی و پرداختن به فوائد دنیوی معارف دین ، نه صرفا یک کار خوب بلکه نیاز زمانه ماست . حقیقتا رویکرد خودِ دین هم همین بوده و از پیروان خود همین را خواسته .
🔹اساسا دین آبادی آخرت را ، محصول آبادی دنیای انسان ها می داند . نظر دین این است کسی که دنیای آبادی ندارد آخرت آبادی هم نخواهد داشت . منتها در منطق دین منظور از آبادی دنیا با دنیا پرستی فرق میکند . دنیاپرستان دنیا را برای خود دنیا میخواهند در حالی که اهل دین دنیا را مرکبی برای رسیدن به مقصد آخرت می دانند .
✅من به شهید مطهری علاقه پیدا کردم چون دیدم او با تبیین درست دین ، شیرینی معارف بزرگ و انسان ساز اسلام را به کام مردم چشاند و آن تبیینی که فقط آثار و فوائد دین را منحصر در آخرت میکرد کنار گذاشت . این مشکل اسلام نبود، مشکل برداشتی بود که دیگران از دین داشتند.
@maharatha313