#کلام_بزرگان
♦️ بخشی از مقدمه کتاب علل گرایش به مادیگری
⭕️ تا آنجا که من از تحوّلات روحی خودم به یاد دارم از سنّ سیزده سالگی این دغدغه در من پیدا شد و حسّاسیت عجیبی نسبت به مسائل مربوط به خدا پیدا کرده بودم. پرسشها- البتّه متناسب با سطح فکری آن دوره- یکی پس از دیگری بر اندیشه ام هجوم میآورد. در سالهای اوّل مهاجرت به قم که هنوز از مقدّمات عربی فارغ نشده بودم، چنان در این اندیشهها غرق بودم که شدیداً میل به «تنهایی» در من پدید آمده بود. وجود هم حجره را تحمّل نمیکردم و حجره فوقانی عالی را به نیم حجره ای دخمه مانند تبدیل کردم که تنها با اندیشههای خودم بسر برم. در آن وقت نمیخواستم در ساعات فراغت از درس و مباحثه به موضوع دیگری بیندیشم، و در واقع، اندیشه در هر موضوع دیگر را پیش از آنکه مشکلاتم در این مسائل حل گردد، بیهوده و اتلاف وقت می شمردم.
#شهید_مطهری
#انگیزشی
@maharathaye_talabegi
👇👇👇
♦️ بخشی از مقدمه کتاب علل گرایش به مادیگری
⭕️ تا آنجا که من از تحوّلات روحی خودم به یاد دارم از سنّ سیزده سالگی این دغدغه در من پیدا شد و حسّاسیت عجیبی نسبت به مسائل مربوط به خدا پیدا کرده بودم. پرسشها- البتّه متناسب با سطح فکری آن دوره- یکی پس از دیگری بر اندیشه ام هجوم میآورد. در سالهای اوّل مهاجرت به قم که هنوز از مقدّمات عربی فارغ نشده بودم، چنان در این اندیشهها غرق بودم که شدیداً میل به «تنهایی» در من پدید آمده بود. وجود هم حجره را تحمّل نمیکردم و حجره فوقانی عالی را به نیم حجره ای دخمه مانند تبدیل کردم که تنها با اندیشههای خودم بسر برم. در آن وقت نمیخواستم در ساعات فراغت از درس و مباحثه به موضوع دیگری بیندیشم، و در واقع، اندیشه در هر موضوع دیگر را پیش از آنکه مشکلاتم در این مسائل حل گردد، بیهوده و اتلاف وقت میشمردم.
⭕️ مقدّمات عربی و یا فقهی و اصولی و منطقی را از آن جهت می آموختم که تدریجاً آماده بررسی اندیشه فیلسوفان بزرگ در این مسئله بشوم.
⭕️ به یاد دارم که از همان آغاز طلبگی که در مشهد مقدّمات عربی میخواندم، فیلسوفان و عارفان و متکلّمان- هر چند با اندیشههایشان آشنا نبودم- از سایر علما و دانشمندان و از مخترعان و مکتشفان در نظرم عظیمتر و فخیمتر مینمودند تنها به این دلیل که آنها را قهرمانان صحنه این اندیشهها میدانستم. دقیقاً به یاد دارم که در آن سنین که میان 13 تا 15 سالگی بودم، در میان آن همه علما و فضلا و مدرّسین حوزه علمیه مشهد، فردی که بیش از همه در نظرم بزرگ جلوه مینمود و دوست میداشتم به چهرهاش بنگرم و در مجلسش بنشینم و قیافه و حرکاتش را زیر نظر بگیرم و آرزو میکردم که روزی به پای درسش بنشینم، مرحوم «آقا میرزا مهدی شهیدی رضوی» مدرّس فلسفه الهی در آن حوزه بود. آن آرزو محقّق نشد، زیرا آن مرحوم در همان سالها (1355 قمری) در گذشت.
⭕️ پس از مهاجرت به قم گمشده خود را در شخصیتی دیگر یافتم. همواره مرحوم آقا میرزا مهدی را بعلاوه برخی مزایای دیگر در این شخصیت میدیدم؛ فکر میکردم که روح تشنهام از سرچشمه زلال این شخصیت سیراب خواهد شد. اگر چه در آغاز مهاجرت به قم هنوز از «مقدّمات» فارغ نشده بودم و شایستگی ورود در «معقولات» را نداشتم، امّا درس اخلاقی که وسیله شخصیت محبوبم در هر پنجشنبه و جمعه گفته میشد و در حقیقت درس معارف و سیر و سلوک بود نه اخلاق به مفهوم خشک علمی، مرا سرمست میکرد. بدون هیچ اغراق و مبالغهای این درس مرا آنچنان به وجد میآورد که تا دوشنبه و سه شنبه هفته بعد خودم را شدیداً تحت تأثیر آن مییافتم.
⭕️ بخش مهمّی از شخصیت فکری و روحی من در آن درس- و سپس در درسهای دیگری که در طی دوازده سال از آن استاد الهی فرا گرفتم- انعقاد یافت و همواره خود را مدیون او دانسته و میدانم. راستی که او «روح قدسی الهی» بود.
📚 مقدمه کتاب علل گرایش به مادیگری
#علل_گرایش_به_مادیگری
#شهید_مطهری
#مهارتهای_طلبگی
#هدف
@maharathaye_talabegi
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
توصیه هایی از جنس نور.mp3
12.63M
🔊🔊 #حتما_بشنوید
♨️ توصیه ها و نکاتی بسیار مهم درباره طلبگی
🔰استاد ایوبی«زید عزه»
🔅🔅🔅🔅🔅🔅
#استاد_ایوبی
#مهارتهای_طلبگی
#اخلاق_و_عرفان
#هدف_طلبگی
#پیشنهاد_دانلود
ما را در کانال زیر دنبال کنید👇👇
@maharathaye_talabegi
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
#حسین_کشتی_نجات
#شب_جمعه_شب_زیارتی_اباعبدالله_علیه_السلام
♦️ فَقَالَ لِی: اصْعَدْ فَوْقَ سَطْحِکَ، ثُمَّ تَلْتَفِتُ یُمْنَةً وَ یُسْرةً، ثُمَّ تَرْفَعُ رَأْسَکَ إِلَی السَّمَاءِ، ثُمَّ انْحُ نَحْوَ الْقَبْرِ وَ تَقُولُ: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ، السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ» تُکْتَبُ لَکَ زَوْرَةٌ، وَ الزَّوْرَهُ حَجَّةٌ وَ عُمْرَةٌ.
♦️ امام صادق (ع) فرمودند :
به بلندی برو، به سمت راست و چپ خود توجه کن، سرت را سوی آسمان کن و سپس به سوی قبر حسین بن علی علیه السلام توجّه کن و بگو:
«السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ، السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ».
اگر چنین کنی، برای تو یک زیارت نوشته می شود.
📚 الكافي،ج٩،ص٣٤٨
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
⭕️ باز هم زائرت نیستم،از دور سلام
@maharathaye_talabegi
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
aadabe-estemae-soate-doroos.mp3
2.6M
🔊🔊 #بشنوید
🎶آداب استماع فایل صوتی دروس
🔰استاد علی فرحانی
⏯یکی از موارد مبتلا به در محیط های آموزشی، خصوصا در حوزه های علمیه، آموزش و تحصیل به وسیله گوش دادن فایل های صوتی درس مربوطه است.
⏯هر چند که معروف است که این کار دارای معایبی است و نمی تواند جای استاد حضوری را بگیرد، اما در شرایط فعلی جامعه و لزوم استفاده بهینه از وقت و امکانات و حرکت بر مدار تحصیل جهادی، گاهی لازم می شود که از فایل های صوتی دروس استفاده شود.
⏯استاد در این صوت آداب استماع یک فایل صوتی را به نحوه ای که بتواند به خوبی جایگزین کلاس درس بشود و معایب آن به حداقل برسد، تبیین می کنند. انشالله حتما بشنوید.
📌 شنیدن این فایل کاربردی را از دست ندهید.
#مهارتهای_طلبگی
#آداب_استماع_فایل_صوتی
ما را در کانال زیر دنبال کنید👇👇
@maharathaye_talabegi
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا ابا عبد الله الحسین علیه السلام
#این روضه تعطیل نیست ...
شب جمعه است هوایت نکنم می میرم
🔖 بفرمائید روضه عزیز زهرا سلام الله علیها
👇👇👇
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
اَللّهُــــمَّ عَجـِّــل لِوَلیِّــــکَ الفَـــــرَج
╭┅─────────┅╮
🌺 @maharathaye_talabegi
╰┅─────────┅╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 شما جوانها نزدیکتر هستید به ملکوت تا ما پیرمردها
💠 در این ایام باقیمانده از ماه شعبان ، نصایح امامرا دریابید
#درس_عشق_و_معرفت
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
╭┅─────────┅╮
🌺 @maharathaye_talabegi
╰┅─────────┅╯
♨️♨️ توصیه های امام رضا علیه السلام برای روزهای پایانی ماه شعبان
🔰 کانال مهارتهای طلبگی
@maharathaye_talabegi
📖 توصیه حضرت امام رضا علیه السلام برای روزهای پایانی ماه شعبان...
🔹اباصلت هروى روایت کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان به خدمت حضرت امام رضا علیه السّلام رفتم.
🔸حضرت به من فرمودند: يَا أَبَا الصَّلْتِ إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَكْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَكْ فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ تَقْصِيرَكَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ
🔹 اى ابوالصَّلْت اکثَر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است پس تدارک و تلافى کن در آن چه از این ماه مانده است تقصیرهایى را که در ایّام گذشته این ماه کرده اى
🔸وَ عَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا يَعْنِيكَ وَ تَرْكِ مَا لَا يَعْنِيكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ وَ تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِيُقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ إِلَيْكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
🔹و بر تو باد که بر آنچه نافع است براى تو رُو آورى و دعا و استغفار بسیار کن و تلاوت قرآن مجید بسیار کن و توبه کن به سوى خدا از گناهان خود تا آنکه چون ماه مبارک درآید خالص گردانیده باشى خود را براى خدا
🔸وَ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِي عُنُقِكَ إِلَّا أَدَّيْتَهَا وَ لَا فِي قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ وَ اتَّقِ اللَّهَ وَ تَوَكَّلْ عَلَيْهِ فِي سِرِّ أَمْرِكَ وَ عَلَانِيَتِكَ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً
🔹و مگذار در گردن خود امانت و حق کسى را مگر آنکه ادا کنى و مگذار در دل خود کینه کسى را مگر آنکه بیرون کنى و مگذار گناهى را که مى کرده اى مگر آنکه ترک کنى و از خدا بترس و توکّل کن بر خدا در پنهان و آشکار امور خود و هر که بر خدا توکّل کند خدا او را بس است
🔸وَ أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ «اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»
🔹و بسیار بخوان در بقیّه این ماه این دعا را:
«اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ»
خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان.
🔸فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُعْتِقُ فِي هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ النَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَان
🔹به درستى که حقّ تعالى در این ماه، بنده هاى بسیاری را از آتش جهنّم به حرمت ماه مبارک رمضان آزاد مى گرداند.
📚 عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۵۱
#شعبان_المعظم
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
╭┅─────────┅╮
🌺 @maharathaye_talabegi
╰┅─────────┅╯
♨️ #مجموعه_صوتی طلبه موفق: مجموعه گفتارهای #استاد_علی_فرحانی در موضوع:
✅راهکارها و مهارت های موفقیت و #برنامه_ریزی جهت دستیابی به اهداف #حوزوی
✅این مجموعه صوتی منحصر به فرد که شامل 74 قطعه صوتی (بیش از 23 ساعت) می باشد؛ سابقا با نام «چگونه درس بخوانیم» ارائه شده بود. در ویرایش جدید این محصول، علاوه بر تقسیم بندی جدید و موضوعی، صوت های دیگری هم برای اولین بار به آن اضافه شده است و مجموعه صوتی «اعتدال در بینش و عمل» هم در این مجموعه ادغام شده است. با #استماع این مجموعه صوتی امید است که سوالات مختلف در مورد روش تحصیل علوم حوزوی مرتفع شود و مسیر تحصیل تا قله اجتهاد مشخص گردد.
♨️دانلود کنید و بشنوید 👇👇
💠اهداف و چشم اندازهای حوزوی
💠راهکارها و مهارت های برنامه ریزی
💠روش ها و مهارت های علم آموزی
💠فلسفه و روش تحصیل آن
💠اصول و روش تحصیل آن
💠فقه و روش تحصیل آن
💠ادبیات و روش تحصیل آن
💠منطق و روش تحصیل آن
#پای_درس_استاد
#مهارت_های_تحصیل_علم
🌐با کانال فاطر همراه شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از المرسلات
♻️ابیاتی از علامه طباطبایی در رثای سالار شهیدان (ع)
❄️حضرت علامه (رضوان الله سبحانه و تعالى عليها بعض ابيات غزلی از خواجه حافظ شیرازی را تخمیس فرموده اند و این مخمّس در رثای سالار شهیدان حضرت ابی عبدالله الحسین اسلام لله تعالی علیه) است:
🔸من حسینم که بلا می رسد از هر سویم
🔸با جوانان خودم راه فنا می پویم
🔸دست همت ز سراب دو جهان می شویم
🔹«شور یعقوب کنان يوسف خود می جویم
🔹که کمان شد ز غمش قامت چون شمشادم»
🔸گفت هرچند عطش کنده بن و بنیادم
🔸زیر شمشیرم و در دام بلا افتادم
🔸هدف تيرم و چون فاخته پر بگشادم
🔹«فاش می گویم و از گفته خود دلشادم
🔹بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم»
🔸من به میدان بلا روز ازل بودم طاق
🔸کشته يارم و با هستی او بسته وثاق
🔸من دل رفته کجا را و کجا دشت عراق
🔹«طائر گلشن قدسم چه دهم شرح فراق
🔹که در این دامگه حادثه چون افتادم»
🔸تا در این بزم بتابید مه طلعت یار
🔸من کنم خون دل و یار کند تیر، نثار
🔸پرده بدریده و سرگرم به دیدار نگار
🔹«نیست در لوح دلم جز الف قامت یار
🔹چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم»
🔸تشنه وصل وِيَم، آتشِ دل کارم ساخت
🔸شربت مرگ همی خواهم و جانم بگداخت
🔸از چه از کوی توام دستِ قضا دورانداخت
🔹«کوکب طالع من هیچ منجم نشناخت
🔹یا رب از مادر گیتی به چه طالع زادم »
🔸لوحه سینه من گر شکند سمّ ستور
🔸ور سرم تحفه رود شهر به شهر از ره دور
🔸باک نبوَد که مرا نیست بجز شوقِ حضور
🔹«سایه طوبی و غلمان و قصور و قد حور
🔹به هوای سر کوی تو برفت از یادم»
📚اقیانوس علم و معرفت ص45
#شعر #محرم #در_محضر_علامه
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از سلسبیل
12-Ayat allah Meshkini.mp376603.mp3
2.09M
🔰 بیانات شنیدنی مرحوم آیت الله مشکینی(ره) در مورد ارزش و اهمیت طلبگی
🔺 ومَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ
🔹ففرو الی الله
♦️ ومَن يَخْرُجْ مِن بَيْتِهِ مُهَاجِراً إِلَى ﭐللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِکْهُ ﭐلْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلى ﭐللَّهِ
#پیشنهاد_دانلود
#هویت_طلبگی
#آیت_الله_مشکینی
#الگوی_تحصیل_تمدن_ساز
💠کانال بینش طلبگی #سلسبیل
✅@salsabeil
💢 وظیفه حوزه در عصر حاضر
وظیفه حوزه در حال حاضر، تربیت و پرورش #فیلسوف_الهی است؛ که این امر تنها در سایه یک مدیریت علمیِ دقیق امکان پذیر خواهد بود
(برگرفته از علامه #جوادی_آملی)
علامه طباطبائی - بالاترین نصیحت اسلام.mp3
2.24M
سال روز رحلت #علامه_طباطبائي، بزرگ مرد علم و اخلاق و ادب؛ احياگر تفسير و فلسفه و عرفان؛ و تربيتکنندة انديشمندان بزرگي چون شهيد مرتضي مطهري، شهيد محمدحسين بهشتي، آيتالله جوادي آملي و علامه مصباح يزدي را به همه دوست داران علم و ادب و اخلاق و دلدادگان قرآن و برهان و عرفان تسليت ميگويم و اميدوارم که خداي متعال به ما توفيق بهرهگيري از خوان گسترده انديشه و اخلاق اين بزرگ مرد بيادعا و اين استاد کمنظير را عطا فرمايد.
💢 ۲۴ آبان بزرگداشت علامه طباطبایی و روز کتاب و کتابخانی
#رهبرمعظم انقلاب:
کسی مثل علامه #طباطبایی (رضوان الله تعالی علیه) در حوزه علمیه ى قم پیدا شد؛
ايشان هم فقیه بود و هم اصولى؛ هم مى توانست درس خارج فقه مفصلی بدهد؛ هم مى توانست درس خارج اصول مفصلی ترتیب دهد و فضلا را جمع کند؛
اما او به کارى پرداخت که ان روز ان را لازم مى دانست.
بعد هم حوادث و وقایع شهادت داد بر اين که اين ها لازم است.
او گفت من مى بينم که دارند تفکرات و فلسفه ى کاذب مارکسیستی را در ذهن ها جا مى دهند؛
نمى شود با توضیح المسائل اين ها را پاسخ دهیم؛ توضیح المسائل جای خودش را دارد؛ جواب اين #شبهه ها را با چیز ديگرى بايد داد.
ايشان #اصول_فلسفه_و_روش_رئالیسم را نوشت.
🍀 ديدار جمعی از روحانیون همدان- ۱۵تیر۸۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَولادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.»
🏴فرا رسیدن اربعین حسینی(ع) تسلیت باد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #رهبر_انقلاب : اربعین جهانی شد و جهانیتر هم خواهد شد!
💠به مناسبت درگذشت جهانگیر خان قشقایی در ۲۶ شهریور ۱۲۸۹ش
✍از حکیم بزرگ #ملاعلی_نوری از حکمای زمان #فتحعلی_شاه_قاجار در اصفهان نقل شده که در آن تاریخ دو هزار طلبه علوم معقول در اصفهان تحصیل میکردند که چهارصد نفرشان در درس وی حضور مییافتند.
با انتقال #حوزه_حکمی به تهران، جمعیت بزرگی از اساتید و طلاب معقول از فلسفه و عرفان در تهران به تعلیم و تعلم اشتغال یافتند و تهران دار الهجره جویندگان علم بود.
از این جمله است #جهانگیر_خان_قشقایی که به شوق استفاده از درس حکمت متعالیه و عرفان عملیِ #آقا_محمدرضا_قمشه_ای از اصفهان به تهران آمد. (دکتر صدوقی سها هم در کتاب تاریخ حکما و عرفا استفاده جهانگیر خان از آقا محمدرضا را در مدرسه صدر تهران دانستهاند)
او خود حکایت دیدارش با #صهبای_قمشه_ای را چنین بیان میدارد:
«همان شب اول خود را به محضر او رساندم. وضع لباسهای او علمایی نبود، به کرباس فروشهای سِدِهْ میماند. حاجت خود را بدو گفتم. گفت: میعاد من و تو فردا در خرابات. خرابات محلی بود در خارج خندق قدیم تهران. در آنجا قهوه خانهای بود که درویشی آن را اداره میکرد. روز بعد اسفار ملاصدرا را با خود بردم. او را در خلوتگاهی دیدم که بر حصیری نشسته بود. اسفار را گشودم. او آن را از بر میخواند. سپس به تحقیق مطلب پرداخت. مرا آنچنان به وجد آورد که از خود بی خود شدم، میخواستم دیوانه شوم. حالت مرا دریافت. گفت: آری! قوّت می، بشکند ابریق را».
📚خدمات متقابل اسلام و ایران، ص ۵۲۳
▫️
AUD-20220902-WA0023.m4a
8.44M
🔷صوت کامل نشست «منابع اصیل تاریخ عاشورا» با ارائه حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر سید محمد کاظم طباطبایی
➖➖➖
❇ کانال معرفی دوره ها و وبینارها در ایتا: 👇👇
eitaa.com/doreha_vebinar
✅کانال اصوات 👇👇
eitaa.com/asvat_doreha_vebinar
⛔️نقل بدون لینک جایز نیست
♦️دعایی زیبا از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده که هرگاه آیه "قد افلح من زکاها" را می خواندند کمی مکث می کردند و سپس دعای زیر را می خواندند
اللَّهُمَّ آتِ نَفسِي تَقواها، أنتَ وَلِيُّها و مَولاها، و زَكِّها و أنتَ خَيرُ مَن زَكّاها.
مجمع البيان عن سعيدِ بنِ أبي هلالٍ: كانَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله إذا قَرَأ هذِهِ الآيَةَ «قَدْ أفْلَحَ مَنْ زَكّاها» وَقَفَ ثُمّ قالَ: اللَّهُمَّ آتِ نَفسِي تَقواها، أنتَ وَلِيُّها و مَولاها، و زَكِّها و أنتَ خَيرُ مَن زَكّاها.
📚مجمع البيان: 10/755
📣 لطفا رسانه باشید و کانال را به دیگران هم معرفی کنید.
👇👇👇
@maharathaye_talabegi
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃
🌸
🍃
✨ یک کانال به جای چند کانال ✨
💠💠💠💠💠
🔰 طلبگی شغل نیست، رسالت است، رسالتی که به دلالت آیه نفر ،تفقه و انذار را بر طلبه لازم میداند .
♦️ طلبه گام در مسیر اجرای رسالت انبیاء عظام میگذارد و چون جنس این رسالت با بدنه جامعه ارتباط دارد میطلبد که با نیازهای جامعه آشنا و جوابگوی آنها باشد .
🔰 امروز افق کاری طلبه علوم دینی، منحصر در یک مسجد و مدرسه نیست او با دنیایی مواجه است که روزانه صدها شبهه و هجمه فرهنگی را متوجه قلب و فکر افراد جامعه میکند.
♦️ در واقع مسجد و مدرسه و ... ،سنگر است اما مرزهای استراتژیک ما ،قلب و فکر مردم جامعه است که با امواج رسانه و فضای مجازی اشغال شده است.
♦️ طلبه در هر ساحتی که باشد، نیاز دارد با روشهای نوین ،در راستای تعمیق ارزش های جامعه قدم بردارد و تا زمانیکه با روشها، ابزارها و مهارتهای نوین آشنا نباشد، نمیتواند نقش تاریخی خود ،در پاسبانی از ارزشهای دینی را ایفا کند.
🔵 واژه طلبه، جمع طالب است و این اشاره دارد به اینکه طلبگی شئون مختلفی دارد.
👈 یک طلبه ،محصل است ،محقق است، پژوهشگر است و نیل به این شئون، مهارتهای ویژه ای می طلبد.
👈 طلبه جامعه امروز، مبلغ دین است و تبلیغ نوین، اقتضائاتی دارد که بیاطلاعی از آنها ،ما را در انتقال معارف دین، دچار چالشهای جدی خواهد کرد .
👈 طلبه ،منذر ،مربی و مهذب نفوس هم باید باشد.
🔰 در یک کلام ،طلبهی امروز ،با توجه به اقتضائات جامعه نوین ،وظایف و شئون متعددی دارد که باید آنها را بشناسد و برای اثرگذاری در جامعه، نیاز به کسب مهارتهایی دارد که باید آنها را بیاموزد تا بتواند جامعه را از دریای معارف دین سیراب کند .
✅ ما در کانال #مهارتهای_طلبگی با عنایت خداوند متعال ،بهدنبال این هستیم تا با بهره گیری از رهنمودهای بزرگان و اندیشمندان حوزه ،بخشی از مهارتهای مورد نیاز طلبه عصر انقلاب اسلامی را بازگو و یادآور شویم .ان شاءالله
💠💠💠💠💠
┄┅┅═❅❅❄️❅❅═┅┅┄
@maharathaye_talabegi
┄┅┅═❅❅❄️❅❅═┅┅┄
May 11
♦️پنجاه خصلت از خصوصیات اخلاقی پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه واله وسلم)
۱-هنگام راه رفتن با آرامي و وقار راه مي رفت
۲-در راه رفتن قدم ها را بر زمين نمي کشيد.
۳-نگاهش پيوسته به زير افتاده و بر زمين دوخته بود.
۴-هرکه را مي ديد مبادرت به سلام مي کرد و کسي در سلام بر او سبقت نگرفت.
۵-وقتي با کسي دست مي داد دست خود را زودتر از دست او بيرون نمي کشيد.
۶-با مردم چنان معاشرت مي کرد که هرکس گمان مي کرد عزيزترين فرد نزد آن حضرت است.
۷-هرگاه به کسي مي نگريست به روش ارباب دولت با گوشه چشم نظر نمي کرد.
۸-هرگز به روي مردم چشم نمي دوخت و خيره نگاه نمي کرد.
۹-چون اشاره مي کرد با دست اشاره مي کرد نه با چشم و ابرو.
۱۰-سکوتي طولاني داشت و تا نياز نمي شد لب به سخن نمي گشود.
۱۱-هرگاه با کسي، هم صحبت مي شد به سخنان او خوب گوش فرا مي داد.
۱۲-چون با کسي سخن مي گفت کاملا برمي گشت و رو به او مي نشست.
۱۳-با هرکه مي نشست تا او اراده برخاستن نمي کرد آن حضرت برنمي خاست.
۱۴-در مجلسي نمي نشست و برنمي خاست مگر با ياد خدا.
۱۵-هنگام ورود به مجلسي در آخر و نزديک درب مي نشست نه در صدر آن.
۱۶-در مجلس جاي خاصي را به خود اختصاص نمي داد و از آن نهي مي کرد.
۱۷-هرگز در حضور مردم تکيه نمي زد.
۱۸-اکثر نشستن آن حضرت رو به قبله بود.
۱۹-اگر در محضر او چيزي رخ مي داد که ناپسند وي بود ناديده مي گرفت.
۲۰-اگر از کسي خطايي صادر مي گشت آن را نقل نمي کرد.
۲۱-کسي را بر لغزش و خطاي در سخن مواخذه نمي کرد.
۲۲-هرگز با کسي جدل و منازعه نمي کرد.
۲۳-هرگز سخن کسي را قطع نمي کرد مگر آنکه حرف لغو و باطل بگويد.
۲۴-پاسخ به سوالي را چند مرتبه تکرار مي کرد تا جوابش بر شنونده مشتبه نشود.
۲۵-چون سخن ناصواب از کسي مي شنيد. نمي فرمودـ« چرا فلاني چنين گفت» بلکه مي فرمود « بعضي مردم را چه مي شود که چنين مي گويند؟»
۲۶-با فقرا زياد نشست و برخاست مي کرد و با آنان هم غذا مي شد.
۲۷-دعوت بندگان و غلامان را مي پذيرفت.
۲۸-هديه را قبول مي کرد اگرچه به اندازه يک جرعه شير بود.
۲۹-بيش از همه صله رحم به جا مي آورد.
۳۰-به خويشاوندان خود احسان مي کرد بي آنکه آنان را بر ديگران برتري دهد.
۳۱-کار نيک را تحسين و تشويق مي فرمود و کار بد را تقبيح مي نمود و از آن نهي مي کرد.
۳۲-آنچه موجب صلاح دين و دنياي مردم بود به آنان مي فرمود و مکرر ميگفت هرآنچه حاضران از من مي شنوند به غايبان برسانند.
۳۳-هرکه عذر مي آورد عذر او را قبول مي کرد.
۳۴-هرگز کسي را حقير نمي شمرد.
۳۵-هرگز کسي را دشنام نداد و يا به لقب هاي بد نخواند.
۳۶-هرگز کسي از اطرافيان و بستگان خود را نفرين نکرد.
۳۷-هرگز عيب مردم را جستجو نمي کرد.
۳۸-از شر مردم برحذر بود ولي از آنان کناره نمي گرفت و با همه خوشخو بود.
۳۹-هرگز مذمت مردم را نمي کرد و بسيار مدح آنان نمي گفت.
۴۰-بر جسارت ديگران صبر مي فرمود و بدي را به نيکي جزا مي داد.
۴۱-از بيماران عيادت مي کرد اگرچه دور افتاده ترين نقطه مدينه بود.
۴۲-سراغ اصحاب خود را مي گرفت و همواره جوياي حال آنان مي شد.
۴۳-اصحاب را به بهترين نام هايشان صدا مي زد.
۴۴-با اصحابش در کارها بسيار مشورت مي کرد و بر آن تاکيد مي فرمود.
۴۵-در جمع يارانش دايره وار مي نشست و اگر غريبه اي بر آنان وارد مي شد نمي توانست تشخيص دهد که پيامبر کداميک از ايشان است.
۴۶-ميان يارانش انس و الفت برقرار مي کرد.
۴۷-وفادارترين مردم به عهد و پيمان بود.
۴۸-هرگاه چيزي به فقير مي بخشيد به دست خودش مي داد و به کسي حواله نمي کرد.
۴۹-اگر در حال نماز بود و کسي پيش او مي آمد نمازش را کوتاه مي کرد.
۵۰-اگر در حال نماز بود و کودکي گريه مي کرد نمازش را کوتاه مي کرد.