🔰 علامه مجلسی امام جمعه اصفهان
🔴 دومین پست و منصب مهم اجتماعی علامه مجلسی امامت جمعه اصفهان است.
با توجه به ویژگی خاص اصفهان در آن زمان که هم شهر بزرگ و پرجمعیت و هم پایتخت دولت صفویه بود اهمیت این منصب آشکار می گردد.
پیش از علامه، علمای بزرگی همچون شیخ بهایی، میرداماد و فیض کاشانی به امامت جمعه اصفهان منصوب بوده اند و این خود گواه اهمیت این منصب در آن دوره و زمان است.
🔵 حکم به امامت جمعه و تنصیب آن از صدر اسلام بود و هر جا حکومت اسلامی وجود داشته یکی از وظایف اساسی شخص اول حکومت تعیین ائمه جمعه بوده است. در آغاز پیامبر اسلام صلی الله علیه واله و سلم برای شهرها و مناطق مختلف امام جمعه معین میفرمودند. در زمانهای بعد خلفا و سپس خلفای بنی امیه و بنی عباس - اگر چه به جهت حفظ ظواهر بوده ولی این کار را میکردند و بعدها سلاطین عثمانی، پس از روی کار آمدن سلسله صفویه در ایران، از آنجا که سلاطین صفوی مذهب شیعه را در ایران رسمیت دادند و برای علما و حکم علما احترام قائل بودند و حکم شرعی آنان را گردن می نهادند- بنا به رای و نظر بعضی از علما همچون محقق کرکی در زمان شاه طهماسب که نماز جمعه را واجب عینی میدانست، منصب امامت جمعه از آن زمان جزو مناصب روحانی دولتی گردید
🔶 شاه اسماعیل صفوی پس از تاجگذاری و رسمیت دادن به مذهب شیعه ی دوازده امامی در ایران درصدد ترویج آن برآمد و در این راستا از علما و بزرگان خارج ایران دعوت کرد که به ایران بیایند.
آمدن گروهی از علمای جبل عامل لبنان -همچون محقق کرکی و پدر شیخ بهایی- در همان زمان بوده است. محقق کرکی در سال۹۲۸ هجری قمری و در هرات به نزد شاه اسماعیل رفته و مقدمات اقامه ی نماز جمعه را در تمام شهرهای ایران فراهم نمود، یعنی خود رسما در آنجا اقامه جمعه نموده و از طرف خود اشخاص لایق و شایسته از علما را برای عموم شهرهای ایران تعیین نمود.
شایان ذکر است علامهمجلسی - به خلاف بعضی از مجتهدین که عدالت واقعی و اجتهاد را شرط امامت جمعه میدانستند - از کسانی بود که اعتقاد به وجوب عینی نماز جمعه داشت و در امام جمعه عدالت ظاهری را کافی می دانست همانند امام جماعت در نمازهای روزانه.
🔷 بین فقهای شیعه درباره حکم نماز جمعه در زمان غیبت - همچون زمان ما - اختلاف نظر وجود داشت گر چه همه علما اتفاق نظر دارند که در زمان امامان معصوم علیهم السلام، و با حکومت آنان نماز جمعه بر همه واجب عینی است. اما در زمان غیبت، گروهی - همچون محقق ثانی (کرکی) - آن را با واجب عینی، و گروهی آن را مستحب و یا واجب تخییری می دانند.
🔹 تخییری= اختیار داریم که در روز جمعه نماز ظهر بخوانیم یا نماز جمعه.
📚 زندگینامه علامه مجلسی (رحمة الله علیه) ص ۱۰۵
🆔 @majleci
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 عنایت امام عصر(عج) به مجلسی اول
🎙 #استاد_عالی
🆔 @majleci
🔴 سفارش علامه مجلسی (ره) به نماز شب
🔷 پسرم! تو را سفارش میکنم بر خواندن نماز شب به دعا و تضرع و گریه، پس به راستی که این وقت از شب، موقع نزدیک شدن بنده به خداوند است و باب دعا و رحمت و مناجات باز، و قلب آسوده است و در آن موقع عمل به خلوص نزدیکتر است.
📚 اعتقادات علامه مجلسی، تألیف ملا محمد باقر مجلسی
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
🆔 eitaa.com/majleci
🔴 رؤیای شگفت آیت الله مرعشی نجفی درباره علامه مجلسی(رحمه الله علیه)
🔰 آیت الله سید عباس کاشانی(ره)برای استاد ابوالحسنی منذر(ره) نقل کردند که آیتالله مرعشی(ره)به من فرمود:
من خیلی عاشق علّامه مجلسی بودم. مخصوصاً وقتی که یاد بیانات علامه میافتادم، از اینکه چرا بعضی جرأت میکنند و تعبیرات ناروایی را نسبت به ایشان به کار میبرند، در تعجب بودم.
یک شب خیلی به حضرت صدّیقه، فاطمه زهرا «سلام الله علیها» متوسل شدم تا در برزخ، مقام علّامه مجلسی را به من نشان دهند. همان شب در خواب دیدم که به «قبرستان وادیالسلام» رفتم تا برای همه مؤمنین، اساتیدمان و فقهایی که در آنجا هستند فاتحه بخوانم.
دیدم وادی السلام یک صحرای بی حّد و حصر است؛ یک بیابان ولکن مملوّ از عمامه!
همه اهل علماند و گویا من در عالم خواب همه را میشناسم: «شیخ کلینی»، «شیخ صدوق»، «شیخ مفید»، «سلّار»، «ابن حمزه» [ره]، بزرگانِ مشهد؛ تمام. حاج شیخی هم که من در این جمع می دیدم «حاج میرزا حسین نوری» [صاحب مستدرک الوسائل] بود.
من حاج میرزا حسین نوری را درک نکرده بودم اما گویی ایشان را از قبل دیدهام و میشناسم.
دیدم آن جلو، طرفِ قبله، یک دری از خاتَم -که با هیبت و عظمت است - وجود دارد ؛ یک نفر هم کنار آن ایستاده و آن در بسته است. به حاجیِ نوری عرض کردم اینجا کجاست؟
🔺 فرمودند: اینجا قطعهای از «وادی السلامِ نجف» است. وقتی نظاره کردم، آثار قبری را ندیدم امّا هوا و فضایِ خیلی خوب و مایه انسی داشت که انسان دوست داشت از آن جدا نشود.
🔺حاجی نوری فرمودند: ارواح مؤمنینِ شیعه هر جای دنیا که باشند پس از وفات به وادی السلام منتقل میشوند و در اینجا تا روز قیامت متنعّماند.
امروز پیغمبر اکرم، ائمه اطهار و حضرت زهراء «سلام الله علیهم اجمعین» اذن عام دادند که با نوّابشان ملاقات کنند. پشت این در باغی است که پیامبر اکرم، ائمه و حضرت زهرا [سلام الله علیها] در آن باغ هستند.
🔺 آن آقایی هم که دمِ در ایستاده، «علاّمه مجلسی» است. ایشان واسطه بین پیغمبر، ائمه و علمای شیعه است. خودِ پیغمبر صلّ الله علیه و آله و سلم به علّامه مجلسی لقب «بابُ الأئمّه» دادهاند!
علّامه هم جفت جفت آقایان را صدا میکرد: مثلاً «محمد بن یعقوب کلینی و صدوق»، «شیخ مفید و شیخ طوسی»، «سید رضی و سید مرتضی»... آقایان جفت جفت به ملاقاتِ پیغمبر (صلی الله علیه و آله) میرفتند. من از هول و هیبتِ واقعهای که در آن فضا دیدم از خواب جستم.
🆔 eitaa.com/majleci
4_6023959827577833574.mp3
7.22M
🔷 آشنایی با باب الائمه در عالم برزخ و حاجت روایی با ایشان
⭕️#ابراهیم_افشاری
🆔 eitaa.com/majleci