۲۲ تیر ۱۴۰۱
کانال علامه مجلسی
🔴 رحلت علامه و وفای به عهد و پیمان او 🔷 محدث جزائری میگوید: از قضای روزگار پس از گذشت چند روز علا
🔴 علامه مجلسی از مرگ و عالم برزخ می گوید (۱)
🔷 علامه مجلسی فرمود: "آری فرزندم! بدان آن هنگام که بیماری منجر به مرگ، بر من عارض شد بیماری من رو به شدت و وخامت نهاد تا به جایی رسید که انسان دیگر تحمل و طاقت و توان آن را ندارد؛ در آن حالت عجیب به خدای تعالی شکوه کردم و گریه و زاری نمودم و گفتم:
پروردگارا ! تو خود در کتابت فرمودی «لا یکلف الله نفسا الّا وسعها» و تو خود می دانی که این لحظات، رنج و سختی بر من وارد شده است که سنگینی آن مرا به زانو درآورده و از غصه و درد شدید اندوهی دردناک بر من چیره گشته که تحمل آن را نتوانم کرد! پس هر چه زودتر هم و غمم را برطرف ساز و با نجات من از این حالت دردناک بر من منّت گذار!"
🔺 خدا به داد همه مسلمانان در چنین لحظاتی برسد و به فضل و کرمش به همه کمک نماید.
🔵 علامه می افزاید:
" در این حال بودم که ناگاه مردی با لباس های گرانبها بر من وارد شد و نزد پایم نشست و حالم را پرسید، همان شکوه ها را که در پیشگاه خداوند نمودم به او نیز بازگو کردم. وقتی سخنانم را شنید کف دستش را بر انگشتان پایم قرار داد و گفت: چه می بینی؟ آیا دردت آرام گرفت؟ گفتم در همان قسمتی که کف دستت را گذاشتی آرامش و سبکی حس می کنم، اما در قسمت های بالای بدنم درد و سختی احساس می کنم. به تدریج دستش را به قسمتهای بالاتر کشید و حالم را می پرسید و من همانند پیش به او پاسخ گفتم تا اینکه به قلبم در ناحیه سینه رسید، دیدم درد و رنج یکباره از بدنم بیرون رفته است.
ناگاه جسد خویش را در قسمتی از اتاق بر زمین دیدم در حالی که در برابرش ایستاده بودم، و همچون فردی شگفت زده و سرگردان به آن نگریستم!
🔶 خانواده و دوستان و همسایگان پیرامون نعش من فریاد می کشیدند و ناله و فغان سر می دادند و گریه و زاری می کردند و با حزن و اندوه جسد را در بر می گرفتند، در حالی که هر چه به آنها می گفتم و خبر می دادم که شما به من مشغولید در صورتی که خودم در برابر این فاجعه بزرگ و مصیبت عظیم حضور دارم و شما هم اینک بر من می گریید و نوحه سرایی می کنید در حالی که درد و بیماری از من زائل گشته و الحمدالله بیماری و ناخوشی در من نیست، اما آنها گفتارم را نمی شنیدند و به نصیحتم گوش نمی دادند و از بی تابی و بی صبری چیزی کم نمی کردند تا این که همه مهیا شدند و تابوت آوردند و نعش را در آن گذاشته و به طرف غسالخانه بردند.
🔺 در آن هنگام ترس و وحشتی بی نهایت بر من عارض شد تا آن که نماز را بر نعش اقامه کردند سپس آن را به این محلی که اکنون می بینی حمل کردند من در تمام این احوال در پیشاپیش جنازه راه می رفتم و حتی کارهایی که می کردند می دیدم. هنگامی که جسد را بر زمین گذاشتند و در این محل قرار دادند و به کندن قبر پرداختند،
با خود می گفتم اگر جنازه را در گور نهند باید از آن جدا شوم من نمی توانم در زیر این خاک صبر و تحمل کنم. سپس جنازه را به سوی قبر بردند و به داخل گور نهادند به علت انس شدیدی که با آن داشتم مفارقت و دوری از آن را تحمل نکردم و بی اختیار به دنبال آن وارد قبر شدم."
🔹ادامه دارد ...
🆔 @majleci
۲۲ تیر ۱۴۰۱
۲۳ تیر ۱۴۰۱
کانال علامه مجلسی
🔴 علامه مجلسی از مرگ و عالم برزخ می گوید (۱) 🔷 علامه مجلسی فرمود: "آری فرزندم! بدان آن هنگام که بی
🔴 علامه مجلسی از مرگ و عالم برزخ میگوید (۲)
🔵 ناگاه منادی ندا داد: ای بنده من! محمد باقر! برای چنین روزی چه مهیا کرده ای؟ کارهای نیک و اعمال شایسته ای که داشتم برایش برشمردم و او آنها را از من نپذیرفت!
🔺بار دیگر ندا تکرار شد در حالی که مضطرب و حیران بودم و راه گریزی از آن وضع نداشتم و ملجأ و پناهی در این کار نیافتم که بدان پناه برم و در ترس و واهمه ای بزرگ به سر می بردم.
🔺 ناگاه به خاطر آوردم روزی سواره از بازار بزرگ اصفهان می گذاشتم دیدم مردم پیرامون مردی از مومنین گرد آمده اند که در نزد مردم به فساد مذهب متهم بود و حال آنکه من نیکویی و راستی و درستی او را بهتر از دیگران می دانستم اما برای اینکه می ترسیدم این باورم مورد شک و تردید قرار گیرد، نزد هیچ کس آشکار نکردم.
هنگامی که دیدم مردم او را می زنند و ناسزایش می گویند و حقوقشان را از وی مطالبه میکنند و او هم توانایی بازپرداخت آن را ندارد و از آنها مهلت می خواهد و آنها مهلتش نداده بر اموال و ناموسش ریخته اند و یکی از آنها با پشت کفش بر سر آن مرد متدین می کوبد و میگوید می دانم تو از پرداخت دیونت ناتوانی لیکن بر سرت میکوبم تا آتش قلبم نسبت به تو خاموش گردد.
🔺 دیگر تحمل نکردم و با خود گفتم تا کی باید از مردم نگونسار تقیّه کنم و از خدای بزرگ در استعانت به ضعیف ترین بنده ستمدیده اش نترسم پس بر بالای سرش ایستادم و در برابر معتضرینش فریاد کشیدم و گفتم به شما میگویم همراهم بیایید تا دینی که بر گردن او است به شما باز پس بدهم. او را با خود به منزل بردم و عزت و احترامش کردم و تمام قرض هایش را پرداختم.
🌹 من این واقعه را بر پروردگار عرضه کردم که از من پذیرفت و مرا بخشید و ندای منادی خاموش گشت و دستور داده شد دری از رحمت به سوی بهشت جاودان در برابرم گشوده شد و روح و ریحان از آن بر من وارد شد و در تمام اوقات نسیم تازه بهشتی بر من می وزید.
🔷 از آن جا که خواست خداوند بود گشایشی در این قبری که می بینی برایم حاصل شد و از آن هنگام به انواع نعمت ها متنعم و با مومنینی که به زیارت من می آیند مأنوس هستم و از دعای صالحان و خواندن قرآن تقوا پیشگان بهره می برم و آنان را می بینم در حالی که آنان مرا نمی بینند و من در این جایگاه مطمئن ساکنم.
👈 هان ای سید شریف! اگر در دنیا عزت و احترام نداشتم و این همه نعمت های فراوان را که درباره من دیده ای نمی بود چگونه میتوانستم افرادی چون آن مومن تنگدست را یاری کنم و او را از چنگ دنیا رها سازم ؟!
🔶 سید نعمت الله جزایری می گوید: آنگاه از خواب بیدار شدم و دانستم آنچه او در زمان حیاتش انجام می داد با مصلحت دین و منفعت اسلام و مسلمین منطبق بود.
و الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله طاهرین
🆔 @majleci
۲۳ تیر ۱۴۰۱
۲۷ تیر ۱۴۰۱
۲۷ تیر ۱۴۰۱
🔴 نماز مجرب عید غدیر برای حوائج دنیوی و آخروی
🌺 علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله مینویسد:
🔹 بدان که غسل در این روز سنّت مؤکّد است . اما کیفیت نماز در این روز بنا بر مشهور، طبق روایت امام صادق سلام الله علیه اینگونه است:
🔺 هركس در اين روز ، نيم ساعت پيش از زوال ظهر دو ركعت نماز بجا آورد و در هر ركعت سورۀ حمد يك مرتبه و قل هو الله أحد و إنّا أنزلناه و آية الكرسى تا هُمْ فِيهٰا خٰالِدُونَ ، هريك را ده مرتبه بخواند ، برابر باشد نزد حق تعالى با هزار هزار حج و عمره ، و هرحاجت از حاجتهاى دنيا و آخرت كه از خداوند كريم سؤال كند البته به آسانى و عافيّت برآورده شود.
📚 زادالمعاد / باب ۵ ، فصل ۴ .
🌷الْحَمْدُلِله الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلایَةِ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ عَلیِّ بنِ أَبِی طالِبٍ وَ الْأَئِمَّةِ الْمَعْصُومیٖن عَلَیْهِمُ السَّلامُ🌷
🆔 eitaa.com/emame_zaman
۲۷ تیر ۱۴۰۱
۳۰ تیر ۱۴۰۱
🔴 دعایی با فضیلت در شب جمعه
🔵 علامه مجلسی رحمت الله علیه فرمودند:
🌺 در یک شب جمعه ای این دعای شریف نظر مرا زیاد به خود جلب نمود .
🌕 بسم الله الرحمن الرحیم
اَلْحَمْدُ لله مِنْ اَوَّلِ الدُّنْیا اِلی فَنائِها وَ مِنَ الآخِرَة اِلی بَقائِها . اَلْحَمْدُاللهِ عَلی کُلِّ نِعْمَه ، اَسْتَغْفِرُالله مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ وَ اَتُوبُ اِلَیْه ، وَ هُوَ اَرْحَمُ الرّاحِمینَ
پس من در آن شب جمعه این دعا را خواندم.
🔹 در شب جمعه ی دیگر نیز باز در میان دعاها این دعا بیشتر از همه برایم لذیذ آمد و مشغول به خواندن آن شدم. در حین قرائت این دعا بودم که ناگهان شنیدم هاتفی (ندا دهنده ای) از سقف خانه آواز داد:
🔺 اًیّهَا العالِمُ الفاضِلُ! همانا در شب جمعه ی گذشته که این دعا را قرائت کردی هنوز کِرام الکاتبین از نوشتن ثواب آن فارغ نشده اند که بار دیگر شروع به خواندن آن کردی....
🌹 پس من فهمیدم که این دعای عجیب چقدر در درگاه الهی آثار و برکات دارد.
🆔 eitaa.com/majleci
۳۰ تیر ۱۴۰۱
۵ مرداد ۱۴۰۱
🔴 سی مرداد سالروز بزرگداشت علامه مجلسی (رحمت الله علیه) گرامی باد.
🔵 امام خامنه ای (مدظله العالی):
🌕 پایه های تشیع را در آن زمانی که تشیع در کشور ما تازه بود همین کتاب های علامه مجلسی قرص کرده است.
♦️باب الائمه
🌕 محدث نوری (ره):
🔺 از فاضل صالح شیخ حسن مازندرانی که در نجف اشرف ساکن بود، شنیدم، در مجلس بحث شیخ الفقها، صاحب جواهر (ره) بودم که ایشان فرمود: دیشب در خواب دیدم مجلس بزرگی برپاست و در آن مجلس بسیاری از علما حاضرند و بر در آن مجلس، دربانی ایستاده است. من اجازه گرفتم و داخل شدم، دیدم همه علمای گذشته تشریف دارند، و در صدر مجلس علامه مجلسی (ره) نشسته است. از این که ایشان بر همه مقدم بودند تعجب کردم، علت را از آن دربان پرسیدم، گفت: علامه مجلسی نزد ائمه علیهم السلام به «باب الائمه» معروف است، و این مقام و منزلت را به خاطر این به او دادهاند که در میان شیعه، چاوش را برای زوار سنت کرده است.
🔹 مرحوم محدث نوری در ادامه میفرماید: زیرا کسانی که چاوش هستند، مردم را به زیارت مشاهد مشرفه، تشویق و ترغیب میکنند و آنان را در صحراها و بیابانها محافظت میکنند و راه را به آنان نشان میدهند. و چاوش برای هر مسافری، مانند توفیقی است که بهترین رفیق است. و پس از آن (رسیدن به مقصد) هم برای مسافران، فایدههای بسیاری هست. و ممکن است مراد (از چاوش بود او)، تألیفات آن بزرگوار باشد [که موجب نشر احادیث و آثار اهل بیت علیهم السلام شد و مردم به سوی خاندان عصمت راه یافتند.] چنانچه بر انسان خردمند پوشیده نیست.
📚 دار السلام، تألیف محدث نوری، جلد ۲، صفحه ۲۴۴، چاپ انتشارات و چاپخانه علمیه قم
🆔 @majleci
۳۰ مرداد ۱۴۰۱
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
🔴 طرح فیوضات علامه مجلسی
🔵 از مرحوم آیتالله میرزا نصرالله شاه آبادی منقول است در ۱۴ سالگی بعد از معمم شدن تصمیم گرفتم جهت دیدار با ارحام به اصفهان بروم. پس از مراجعت، پدرم آیتالله العظمی شاهآبادی پرسید: در اصفهان به زیارت قبر علامه مجلسی مشرّف شدید؟ عرض کردم نه. پدرم فرمودند: پس اصفهان رفتی چه کار کنی؟! عرض کردم: من اصلا نمیدانستم قبر علامه مجلسی در اصفهان است. پدرم فرمودند: علامه مجلسی آنقدر عظمت دارد که جا دارد افراد برای زیارت قبر او از اطراف عالَم شدّ رحال کنند و از فیوضات معنوی او بهره ببرند.
📚حدیث نصر صفحه ۱۹۸
🆔 @majleci
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
۲ مهر ۱۴۰۱
۲ مهر ۱۴۰۱
۹ آذر ۱۴۰۱
۱۰ آذر ۱۴۰۱
۱۰ آذر ۱۴۰۱
۲۵ آذر ۱۴۰۱
🔴 علت توفیق علامه مجلسی از دیدگاه حجت الاسلام قرائتی
🔵 در بحار از جلد ۴۲ تا ۴۶ جلدهايش براى همهى وصيت نامه هاست.
مجلسى چه توفيقى داشته، پدر مجلسى يك شب بلند مىشود تا سحر نماز بخواند. حالى به او دست مىدهد و بين خودش و خدا اشكى و دعايى و مناجاتى و حالى.
🌕 وقتى مىخواهد دعا كند فكر مىكند چه دعايى كند. در آن موقع مجلسى در قنداق و در گهواره بوده و گريه مىكند، گريهى بچه باعث مىشود كه مسير دعايش عوض شود. مىگويد: خدايا اين بچه كه گريه مىكند اين را مبلّغ دين قرار بده و اين بچه مىشود علامه مجلسى كه ۲۰۰ كتاب نوشته است.
🔺ايشان كتابهايى نوشته كه حملش براى آدم مشكل است، ورق زدن آن مچ را درد مىآورد.
📚 محسن قرائتى، برنامه درسهايى از قرآن سال ۷۱، وصيتوشفاعت، صفحه ۴
🆔 eitaa.com/majleci
۲۵ آذر ۱۴۰۱
۸ دی ۱۴۰۱
۸ دی ۱۴۰۱
۹ دی ۱۴۰۱
🔴🔵 مجلسی به دین ما خیلی خدمت کرده است.
🌕 یکی از وعاظ اصفهان میگوید دید مثبتی نسبت به علامهمجلسی نداشتم اعتقاد داشتم با نقل احادیث ضعیف هم کتب خود را ضعیف کرده است هم ما را در دفاع از دین به زحمت انداخته است.
🔹 شبی در عالم رویا چنان به نظرم رسید که در اصفهان هستند و به قصد زیارت مرقد علامه به مسجد جامع رفتم به آستانه صحن مجلسی که رسیدم عده زیادی مرد و زن را دیدم که در رفت و آمد بودند و درب صحن هم سید بزرگواری را مشاهده کردم که گویا منتظر کسی بود چون خواستم وارد شوم با اشاره دست مرا منع کرد.
🔹 خسته و آزرده خاطر شدم و در گوشه ای ایستادم چندین مرتبه خواستم با جمعیت وارد شوم آن بزرگوار مراقب من بود و در تمام دفعات مرا از ورود منع میکرد و اجازه دخول نمی داد بسیار متاثر و ناراحت شدم در این هنگام دیدم که دو سید بزرگوار جوان بسیار زیبا و خوش قیافه و جذاب از درب خارج شدند و با ایشان مشغول صحبت گردیدند از طرز صحبت و برخورد این دو با آن بزرگوار (و بالعکس) آثار مهر و محبت بی اندازه نسبت به آنان حس کردم و چون صحبت آنها تمام شد و آن دو خواستند خارج شوند با خود گفتم خوب است که ایشان را در نزد آن سید بزرگوار واسطه قرار دهم تا اجازه زیارتم دهد به همین منظور جلو رفته و پس از عرض سلام از ایشان درخواست شفاعت کردم که مرا اجازه ورود دهند آن دو بزرگوار با محبت فراوان به من فرمودند چرا نسبت به مجلسی چنان فکر باطلی کردی مجلسی به ما (یا دین ما ) خیلی خدمت کرده است به دنبال آن شفاعت مرا کرده و داخل بقعه مجلسی شدم
🔹 در آنجا پس از زیارت و دعا از کسی پرسیدم که آن بزرگوار که اجازه ورود به من نمیداد و این دو بزرگوار که واسطه شفاعت من شدن چه کسانی بودند در جواب گفتند آن بزرگوار امیرالمومنین علی علیه السلام و آن دو حسنین علیهم السلام بودند از خواب بیدار شدم و در فرمایش آندو دقت کردم که فرمودند:
مجلسی به دین ما خیلی خدمت کرده است.
📚 زندگینامه مجلسی صفحه ۲۳۹
🆔 eitaa.com/majleci
۹ دی ۱۴۰۱
🔴 یک روش دوستی با علامه مجلسی
🔸 آیت الله سید عبدالکریم کشمیری:
🔹 با خواندن قرآن و هدیه به روح بزرگان و اهل معرفت با ایشان رفیق شوید.
🆔 eitaa.com/majleci
۱۱ اسفند ۱۴۰۱