۲۷ تیر ۱۴۰۱
🔴 نماز مجرب عید غدیر برای حوائج دنیوی و آخروی
🌺 علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله مینویسد:
🔹 بدان که غسل در این روز سنّت مؤکّد است . اما کیفیت نماز در این روز بنا بر مشهور، طبق روایت امام صادق سلام الله علیه اینگونه است:
🔺 هركس در اين روز ، نيم ساعت پيش از زوال ظهر دو ركعت نماز بجا آورد و در هر ركعت سورۀ حمد يك مرتبه و قل هو الله أحد و إنّا أنزلناه و آية الكرسى تا هُمْ فِيهٰا خٰالِدُونَ ، هريك را ده مرتبه بخواند ، برابر باشد نزد حق تعالى با هزار هزار حج و عمره ، و هرحاجت از حاجتهاى دنيا و آخرت كه از خداوند كريم سؤال كند البته به آسانى و عافيّت برآورده شود.
📚 زادالمعاد / باب ۵ ، فصل ۴ .
🌷الْحَمْدُلِله الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلایَةِ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ عَلیِّ بنِ أَبِی طالِبٍ وَ الْأَئِمَّةِ الْمَعْصُومیٖن عَلَیْهِمُ السَّلامُ🌷
🆔 eitaa.com/emame_zaman
۲۷ تیر ۱۴۰۱
۳۰ تیر ۱۴۰۱
🔴 دعایی با فضیلت در شب جمعه
🔵 علامه مجلسی رحمت الله علیه فرمودند:
🌺 در یک شب جمعه ای این دعای شریف نظر مرا زیاد به خود جلب نمود .
🌕 بسم الله الرحمن الرحیم
اَلْحَمْدُ لله مِنْ اَوَّلِ الدُّنْیا اِلی فَنائِها وَ مِنَ الآخِرَة اِلی بَقائِها . اَلْحَمْدُاللهِ عَلی کُلِّ نِعْمَه ، اَسْتَغْفِرُالله مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ وَ اَتُوبُ اِلَیْه ، وَ هُوَ اَرْحَمُ الرّاحِمینَ
پس من در آن شب جمعه این دعا را خواندم.
🔹 در شب جمعه ی دیگر نیز باز در میان دعاها این دعا بیشتر از همه برایم لذیذ آمد و مشغول به خواندن آن شدم. در حین قرائت این دعا بودم که ناگهان شنیدم هاتفی (ندا دهنده ای) از سقف خانه آواز داد:
🔺 اًیّهَا العالِمُ الفاضِلُ! همانا در شب جمعه ی گذشته که این دعا را قرائت کردی هنوز کِرام الکاتبین از نوشتن ثواب آن فارغ نشده اند که بار دیگر شروع به خواندن آن کردی....
🌹 پس من فهمیدم که این دعای عجیب چقدر در درگاه الهی آثار و برکات دارد.
🆔 eitaa.com/majleci
۳۰ تیر ۱۴۰۱
۵ مرداد ۱۴۰۱
🔴 سی مرداد سالروز بزرگداشت علامه مجلسی (رحمت الله علیه) گرامی باد.
🔵 امام خامنه ای (مدظله العالی):
🌕 پایه های تشیع را در آن زمانی که تشیع در کشور ما تازه بود همین کتاب های علامه مجلسی قرص کرده است.
♦️باب الائمه
🌕 محدث نوری (ره):
🔺 از فاضل صالح شیخ حسن مازندرانی که در نجف اشرف ساکن بود، شنیدم، در مجلس بحث شیخ الفقها، صاحب جواهر (ره) بودم که ایشان فرمود: دیشب در خواب دیدم مجلس بزرگی برپاست و در آن مجلس بسیاری از علما حاضرند و بر در آن مجلس، دربانی ایستاده است. من اجازه گرفتم و داخل شدم، دیدم همه علمای گذشته تشریف دارند، و در صدر مجلس علامه مجلسی (ره) نشسته است. از این که ایشان بر همه مقدم بودند تعجب کردم، علت را از آن دربان پرسیدم، گفت: علامه مجلسی نزد ائمه علیهم السلام به «باب الائمه» معروف است، و این مقام و منزلت را به خاطر این به او دادهاند که در میان شیعه، چاوش را برای زوار سنت کرده است.
🔹 مرحوم محدث نوری در ادامه میفرماید: زیرا کسانی که چاوش هستند، مردم را به زیارت مشاهد مشرفه، تشویق و ترغیب میکنند و آنان را در صحراها و بیابانها محافظت میکنند و راه را به آنان نشان میدهند. و چاوش برای هر مسافری، مانند توفیقی است که بهترین رفیق است. و پس از آن (رسیدن به مقصد) هم برای مسافران، فایدههای بسیاری هست. و ممکن است مراد (از چاوش بود او)، تألیفات آن بزرگوار باشد [که موجب نشر احادیث و آثار اهل بیت علیهم السلام شد و مردم به سوی خاندان عصمت راه یافتند.] چنانچه بر انسان خردمند پوشیده نیست.
📚 دار السلام، تألیف محدث نوری، جلد ۲، صفحه ۲۴۴، چاپ انتشارات و چاپخانه علمیه قم
🆔 @majleci
۳۰ مرداد ۱۴۰۱
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
🔴 طرح فیوضات علامه مجلسی
🔵 از مرحوم آیتالله میرزا نصرالله شاه آبادی منقول است در ۱۴ سالگی بعد از معمم شدن تصمیم گرفتم جهت دیدار با ارحام به اصفهان بروم. پس از مراجعت، پدرم آیتالله العظمی شاهآبادی پرسید: در اصفهان به زیارت قبر علامه مجلسی مشرّف شدید؟ عرض کردم نه. پدرم فرمودند: پس اصفهان رفتی چه کار کنی؟! عرض کردم: من اصلا نمیدانستم قبر علامه مجلسی در اصفهان است. پدرم فرمودند: علامه مجلسی آنقدر عظمت دارد که جا دارد افراد برای زیارت قبر او از اطراف عالَم شدّ رحال کنند و از فیوضات معنوی او بهره ببرند.
📚حدیث نصر صفحه ۱۹۸
🆔 @majleci
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
۲ مهر ۱۴۰۱
۲ مهر ۱۴۰۱
۹ آذر ۱۴۰۱
۱۰ آذر ۱۴۰۱
۱۰ آذر ۱۴۰۱
۲۵ آذر ۱۴۰۱
🔴 علت توفیق علامه مجلسی از دیدگاه حجت الاسلام قرائتی
🔵 در بحار از جلد ۴۲ تا ۴۶ جلدهايش براى همهى وصيت نامه هاست.
مجلسى چه توفيقى داشته، پدر مجلسى يك شب بلند مىشود تا سحر نماز بخواند. حالى به او دست مىدهد و بين خودش و خدا اشكى و دعايى و مناجاتى و حالى.
🌕 وقتى مىخواهد دعا كند فكر مىكند چه دعايى كند. در آن موقع مجلسى در قنداق و در گهواره بوده و گريه مىكند، گريهى بچه باعث مىشود كه مسير دعايش عوض شود. مىگويد: خدايا اين بچه كه گريه مىكند اين را مبلّغ دين قرار بده و اين بچه مىشود علامه مجلسى كه ۲۰۰ كتاب نوشته است.
🔺ايشان كتابهايى نوشته كه حملش براى آدم مشكل است، ورق زدن آن مچ را درد مىآورد.
📚 محسن قرائتى، برنامه درسهايى از قرآن سال ۷۱، وصيتوشفاعت، صفحه ۴
🆔 eitaa.com/majleci
۲۵ آذر ۱۴۰۱
۸ دی ۱۴۰۱
۸ دی ۱۴۰۱
۹ دی ۱۴۰۱
🔴🔵 مجلسی به دین ما خیلی خدمت کرده است.
🌕 یکی از وعاظ اصفهان میگوید دید مثبتی نسبت به علامهمجلسی نداشتم اعتقاد داشتم با نقل احادیث ضعیف هم کتب خود را ضعیف کرده است هم ما را در دفاع از دین به زحمت انداخته است.
🔹 شبی در عالم رویا چنان به نظرم رسید که در اصفهان هستند و به قصد زیارت مرقد علامه به مسجد جامع رفتم به آستانه صحن مجلسی که رسیدم عده زیادی مرد و زن را دیدم که در رفت و آمد بودند و درب صحن هم سید بزرگواری را مشاهده کردم که گویا منتظر کسی بود چون خواستم وارد شوم با اشاره دست مرا منع کرد.
🔹 خسته و آزرده خاطر شدم و در گوشه ای ایستادم چندین مرتبه خواستم با جمعیت وارد شوم آن بزرگوار مراقب من بود و در تمام دفعات مرا از ورود منع میکرد و اجازه دخول نمی داد بسیار متاثر و ناراحت شدم در این هنگام دیدم که دو سید بزرگوار جوان بسیار زیبا و خوش قیافه و جذاب از درب خارج شدند و با ایشان مشغول صحبت گردیدند از طرز صحبت و برخورد این دو با آن بزرگوار (و بالعکس) آثار مهر و محبت بی اندازه نسبت به آنان حس کردم و چون صحبت آنها تمام شد و آن دو خواستند خارج شوند با خود گفتم خوب است که ایشان را در نزد آن سید بزرگوار واسطه قرار دهم تا اجازه زیارتم دهد به همین منظور جلو رفته و پس از عرض سلام از ایشان درخواست شفاعت کردم که مرا اجازه ورود دهند آن دو بزرگوار با محبت فراوان به من فرمودند چرا نسبت به مجلسی چنان فکر باطلی کردی مجلسی به ما (یا دین ما ) خیلی خدمت کرده است به دنبال آن شفاعت مرا کرده و داخل بقعه مجلسی شدم
🔹 در آنجا پس از زیارت و دعا از کسی پرسیدم که آن بزرگوار که اجازه ورود به من نمیداد و این دو بزرگوار که واسطه شفاعت من شدن چه کسانی بودند در جواب گفتند آن بزرگوار امیرالمومنین علی علیه السلام و آن دو حسنین علیهم السلام بودند از خواب بیدار شدم و در فرمایش آندو دقت کردم که فرمودند:
مجلسی به دین ما خیلی خدمت کرده است.
📚 زندگینامه مجلسی صفحه ۲۳۹
🆔 eitaa.com/majleci
۹ دی ۱۴۰۱
🔴 یک روش دوستی با علامه مجلسی
🔸 آیت الله سید عبدالکریم کشمیری:
🔹 با خواندن قرآن و هدیه به روح بزرگان و اهل معرفت با ایشان رفیق شوید.
🆔 eitaa.com/majleci
۱۱ اسفند ۱۴۰۱
۲۸ فروردین ۱۴۰۲
🏴 27 رمضان؛ سالروز درگذشت علامه مجلسی
▪️محمدباقر بن محمدتقی مجلسی (۱۰۳۷ - ۱۱۱۰ق) معروف به علامه مجلسی یا مجلسی دوم، از محدثان و فقیهان مشهور شیعه در قرن یازدهم هجری بود. علامه مجلسی از میان شاخههای علوم اسلامی بیش از همه به حدیثنگاری علاقه داشت و به اخباریان نزدیک بود. مشهورترین کتاب او، مجموعه پرحجم حدیثی به نام بحارالانوار است که نقش بارزی در احیای جایگاه حدیث در منظومه معرفت دینی داشت.
▪️محمدباقر مجلسی در شب ۲۷ رمضان سال ۱۱۱۰ق و در ۷۳ سالگی در اصفهان از دنیا رفت. آقا جمال خوانساری بر وی نماز گذارد. وی بنا بر وصیتش در کنار مسجد جامع اصفهان و در جوار پدرش به خاک سپرده شد.
🆔 eitaa.com/majleci
۲۸ فروردین ۱۴۰۲