📚 نگاهی به پرونده تخریب قبرستان بقیع
هشتم شوال سال ۱۳۴۴قمری روز تخریب قبرستان بقیع و بارگاه چهار تن از امامان شیعه بهدست وهابیهای کوردل است.
- انگیزه وهابیت در تخریب مراقد شریف بقیع چیست؟
- چه افکار و عقایدی منجر به این رفتار کور می شود؟
- جوهره تعلیمات وهّابیّت چیست؟
- آنها به غیر از مراقد بقیع به کدام مراقد مسلمین حمله کرده اند؟
پاسخ برخی از سوالات فوق را در مطالب ذیل می توان یافت.
❓ وهابى ها با آثار اسلامى سرزمین حجاز چه بر خوردى کردند؟
✍️ پاسخ اجمالی:
وهابیان به نام دفاع از توحید و مبارزه با شرک حمله به مسلمین را آغاز نمودند و هزاران انسان را در حملات خود کشتند و اموال آنان را غارت کردند. آنان آنچه قبه و بارگاه و زیارت گاه و مکان هاى متبرک در مکه و طائف و جدّه و اطراف آنها بود همه را خراب کردند در حالى که در دنیا همه آثار تاریخى حتى گاهى یک کاسه شکسته یا یک قلعه نیمه ویران را هم حفظ مى کنند و میراث فرهنگى و ملى خود را نگه می دارند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325906
❓ متن استفتاى وهابى ها از علماى مدینه به جهت تخریب قبور بقیع
✍️ پاسخ اجمالی:
وهابى ها به منظور ساکت کردن مسلمین و قرار دادن سرپوش شرعى بر اعمال قبیح و ننگین خود، قاضى القضات نجد و تعدادی از علمای بزرگ اهل سنت را از مکه به مدینه آوردند و از آنها سوالى را درباره بناى بر قبور پرسیده و از ایشان جواب خواستند. بدیهى بود که بعد از کشتار فراوان به دست وهابى ها و قلع و قمع و غارت اموال و ایجاد محیط رعب و وحشت، علماى ضعیف النفس جواب این سئوال را طورى بدهند که وهابى ها را راضى کند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325905
❓ منطق وهّابیّت در تخریب آثار باستانی؟
✍️ پاسخ اجمالی:
هر ملّتى براى اثبات اصالت خود از آثار تاریخى اش به دقّت نگهدارى مى کند اما متعصّبان وهّابی، آثار باستانی سرزمین حجاز را به بهانه مبارزه با شرک، ویران کرده و آثار گرانبهای پیشوایان اسلام را از بین بردند. قبرستان بقیع که بخش مهمّى از تاریخ اسلام را در خود جاى داده بود نمونه بارز آن است، آنان با ویران کردن بقیع، جهان اسلام را گرفتار خسارت عظیمى کردند که هرگز نمى توان آن را جبران کرد.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0320888
❓ اولین هجوم وهابیون به کربلا و اهالى آن چگونه بوده است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
طبق گفته مورخان وهابی، در سال 1216 هـ امیر سعود با لشگر انبوهى غافلگیرانه وارد کربلا شدند و تمام شهر را خراب کرده و بیشتر مردمی که در کوچه و بازار بودند - بنابر اختلاف نقل از دو هزار تا بیست هزار نفر - را به قتل رساندند. آنها روى قبر حسین(ع) را خراب کردند و آنچه در داخل قبه بود، به غارت بردند و هر چه در شهر از اموال، اسلحه، لباس، فرش، طلا، و قرآن هاى نفیس یافتند، ربودند. سپس با همان لشگر راهى نجف شدند، ولى مردم نجف به خاطر آگاهى از جریان قتل و غارت کربلا و آمادگى دفاعى مانع آنها شدند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325074
❓ آیا تخریب آثار بزرگان مکه و مدینه به دست وهابیت صحت دارد؟
✍️ پاسخ اجمالی:
وهابیان با تسلط بر مکه و مدینه، تمام آثار صحابه و آثار باستانى در اطراف خانه خدا و بر روى زمزم را تخریب کردند. کتابخانه المکتبة العربیّة را با بیش از 60 هزار عنوان کتاب کم نظیر و بیش از 40 هزار نسخه خطّى از جمله: آثار خطى دوران جاهلیت و آثار خطّى حضرت على(ع) و ابوبکر و عمر و... و قرآن مجید به خط عبدالله بن مسعود و... به بهانه وجود کفریات در آن به خاکستر تبدیل کردند. و شقاوت را به جایى رساندند که خانه خدیجه(س) را به توالت تبدیل کرده و تصمیم داشتند زادگاه پیامبر(ص) را نیز چنین کنند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325280
❓ انگیزه وهابیت از تهاجم بر ضد مذهب اهل بیت(ع) چیست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
یکى از انگیزه هاى تهاجم وسیع وهابیت بر ضدّ مذهب اهل بیت(ع)، ترس و وحشت آنان از گسترش فرهنگ برخاسته از قرآن در میان جوانان و دانشمندان تحصیل کرده و استقبال آنان از این مکتب نورانى و مطابق با سنّت راستین محمّدى(ص) است. شیخ ربیع بن محمّد، شیخ محمّد مغراوى، دکتر ناصر بن عبدالله بن على قفارى استاد دانشگاه هاى مدینه و شیخ مجدى محمّد على محمّد و بسیاری دیگر از بزرگان وهابی به این واقعیت اعتراف کرده اند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325288
❓ علت خشونت طلبى وهّابیّت در چیست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
علت اصلی خشونت وهابیت تعالیم دینی آنها و سوء برداشتشان از مفاهیمی چون کفر و ایمان و توحید و شرک است که باعث می شود به راحتی دیگران را تکفیر کرده و جان و مال شان را برای خود حلال بشمارند. در نگاه آنها مسلمانان عصر حاضر از مشرکان زمان پیامبر(ص) وضعیت بدتری دارند و با این دیدگاه بدیهی است که در مقام عمل چه بلایی بر سر مسلمانان می آورند.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0320832
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹ملکیت قبر
🔹سنگ چین کردن قبرستان برای دفن خانوادگی
🔹دفن اموات در گورستان هایی که مستلزم برهم خوردن بهداشت عمومی گردد
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام قبرستان ":
http://mk6.ir/QsOxA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸وهابى ها و تخریب آثار اسلامى
🔸هجوم وحشیانه وهابیون به کربلا
🔸منطق وهّابیّت در تخریب آثار باستانی
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "جنايات وهّابيّت":
http://mk6.ir/BaLgN
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#بازنشر
#یادداشت_روز
#هشتم_شوال
🔰 ابعاد جنایت وهابیت در تخریب بقیع از منظر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
سبقۀ تاریخی بنای بر قبور / وهابیت و تخریب قبور / 13 قرن احترام به قبور ائمه بقیع؛ وهابیت وصله ناهمرنگ / چرا قبور ائمه علیهم السلام را زیارت میکنیم؟ / آیا تبرک به آثار ائمه علیهم السلام شرک است؟ / آیا زیارت اهل قبور شرک است؟ / تخریب بقیع با هدف از بین بردن فرهنگ توسل به اهل بیت علیهم السلام / تخریب بقیع، یک نقشه خائنانه برای نابودی تاریخ اسلام بود
http://mk6.ir/RqYiE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹تعریف صلح
🔹صلح تعلیقی
🔹مال المصالحه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه صلح":
http://mk6.ir/NdUcJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸دلایل «تعدد زوجات» پیامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم)؟!
🔸جایگاه عدل الهی در ممنوعیت ازدواج بیوه های پیامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم)؟
🔸رسیدگی به امور جامعه توسط پيامبر اسلام(صلّی الله علیه وآله وسلّم) با وجود همسران متعدّد!؟
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "همسران پيامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم)":
http://mk6.ir/NfUtJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#بهره_وری_و_بهینه_سازی_مصرف
📍 به مناسبت اول خرداد؛ روز بهره وری و بهینه سازی مصرف:
خاموش کردن یک لامپ اضافه هم عبادت است
اگر هر فردی فقط یک لامپ غیر ضرور را خاموش کند همانند جمع شدن قطرات آبی می شوند که رودخانه عظیمی بوجود خواهند آورد و اگر این عمل به قصد کمک به یک هم نوع انجام شود یک کار عبادی است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/TxNgM
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
🔰 تبدیل تهدید به فرصت؛ درس بزرگ جنگ احزاب(غزوه خندق)
✍️ عناوین یادداشت:
زمینه های شکل گیری جنگ احزاب / حفر خندق به عنوان یک استراتژی نظامی / ساحت جنگ، ميدان بزرگ آزمايش / حساسیت ها و سختی های جنگ احزاب / پيكار تاريخى حضرت على(ع) با عمرو بن عبد ود / شکاف افكنى در لشكر دشمن! / اقدامات نظامى و سياسى پيامبر در ميدان نبرد / پایان جنگ خندق با یاری غیبی الهی / پيامدهاى جنگ احزاب
✍️ اشاره:
دهم شوال سال پنجم قمری روز آغاز «غزوه خندق»، از غزوات پیامبر(ص) با توطئه قبیله بنینضیر است. «غزوه خندق» یا «جنگ احزاب» یکی از غزوات مهم رسول خدا(ص) و مجاهدت های بزرگ مسلمانان صدر اسلام بوده و نقطه عطفی در تاریخ نبرد های حکومت نوپای اسلام در یثرب به شمار می رود. در این جنگ همه دشمنان حکومت نوپای مدینه با همه امکانات و ساز و برگ خود، با هدف نابودی اساس اسلام، به تقابل با رسول خدا و شهر بی پناه مدینه آمده بودند. امّا در اوج نگرانی ها و ناامیدی ها شکست سنگینی برای دشمنان مهاجم پیش آمد که زمینه شکست های بعدی آنها را فراهم و پایه های حکومت مدینه را تقویت کرد.
نخستین جرقه جنگ، از ناحیه گروهى از «یهود بنى نضیر» زده شد که به «مکّه» آمدند، طایفه «قریش» را که مهم ترین دشمنان جامعه نوپای اسلامی در مدینه بودند، به جنگ با پیامبر(ص) تشویق کردند و به آنها قول دادند، تا آخرین نفس در کنارشان مى ایستند، سپس به سراغ قبیله «غطفان» رفتند و با وعده دادن یک سال بار خرمای نخل های «قلعه های خیبر»، آنها را نیز آماده کارزار کردند. این قبائل، از هم پیمانان خود مانند قبیله «بنى اسد» و «بنى سلیم» نیز دعوت کردند و چون همگى خطر را احساس کرده بودند، دست به دست هم دادند تا کار اسلام را براى همیشه یکسره کنند، پیامبر(ص) را به قتل برسانند، مسلمین را در هم بکوبند، «مدینه» را غارت کنند و چراغ اسلام را خاموش سازند.
هنگامی که قریشیان از مکه به قصد فتح مدینه راه افتادند، رهبری شان به عهده «ابوسفیان» بود که چهار هزار مرد در رکابش بودند. او فرماندهی جنگ را به «عثمان بن طلحة بن ابی طلحه» تفویض کرد. در لشکر ایشان هزار نفر شتر و سیصد رأس اسب بود. کمی جلوتر دو هزار مرد از قبایل «اسلم و اشجع و بنومرّة و کنانه و فزاره و غَطَفان» به آنها افزوده شدند و در راه به هر منزلی می رسیدند، از هر جانب لشکری به آنها می پیوست آن گونه که وقتی به مدینه رسیدند، شمارشان به «ده هزار نفر» رسیده بود. در مقابل این لشکر انبوه، به روایت مورخین و نویسندگان، تعداد مسلمانان تنها «سه هزار نفر» بود. حتی مورخی مانند یعقوبی، تعدادشان را هفتصد مرد ثبت کرده است.
جنگ خندق، محك آزمون عجيبى براى همه مسلمانان و آنها كه دعوى اسلام داشتند بود. همچنين كسانى كه گاه ادعاى بى طرفى مى كردند و در باطن با دشمنان اسلام سر و سرّ داشتند و همكارى مى كردند نیز در این جنگ، پرده از اسرارشان افتاد. طوفان حادثه به قدرى تند بود كه هيچ كس نمى توانست آنچه را در دل دارد پنهان كند و مطالبى كه شايد ساليان دراز در شرائط عادى براى كشف آن وقت لازم بود در مدتى كمتر از يك ماه به ظهور و بروز پيوست! اين نكته نيز قابل توجه است كه شخص پيامبر(ص) نیز با مقاومت و ايستادگى سرسختانه خود و حفظ خونسردى و توكل بر خدا و اعتماد به نفس، و همچنين مواسات و همكارى با مسلمانان در حفر خندق و تحمل مشكلات جنگ، عملا ثابت كرد كه به آنچه در تعليماتش قبلا آورده است، كاملا مؤمن و وفادار است و آنچه را به مردم مى گويد قبل از هر كس خود عمل مى كند.
بعد از رسیدن خبر خیانت یهودیان بنی قریظه به مسلمانان، سپاهیان اسلام که تا به حال نگران مراقبت از خندق و نگه داشتن نیروهای مشرکین پشت آن و نیز سرگرم به درگیری های پراکنده با آنان در اطراف خندق بودند، حالا دغدغه ای جدید پیدا کردند و آن هم حمله احتمالی خیانتکاران بنی قریظه از پشت سر به خانواده های شان بود. این موضوع بسیار بر هراس آنها افزود و آیاتی از قرآن مجید نیز مانند آیات 10 و 11 و 12 سوره احزاب به این وحشت آنها اشاره کرده است. علاوه بر آن، برخی از منافقان در این اوضاع با گفتن سخنانی تفرقه افکن و مسخره آمیز سعی در تضعیف روحیه مسلمانان داشتند.
در اینکه مدینه چند روز در محاصره سپاه مکه بود، اعداد مختلفی مانند پانزده روز و بیست و چهار شب یک ماه و بیست و یک روز از سوی مورخین و نویسندگان، ثبت شده است.
جنگ خندق، نقطه عطفى در تاريخ اسلام بود و توازن نظامى و سياسى را براى هميشه به نفع مسلمانان به هم زد.
📖 مطالعه تفصیلی یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419871
📖 مطالعه بیشتر درباره جنگ احزاب:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27881
#سلمان_فارسی #تدبیر
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
#رسول_خدا #حضرت_علی
#خندق #جنگ_احزاب #آزمایش
#توکّل #ایمان #مدینه #خندق
#غزوه_خندق #امداد_غیبی
#فرصت #تهدید #مدینه
_________________
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹شرایط صلح کننده
🔹مصالحه کالی به کالی
🔹صلح دو چیز از یک جنس با یکدیگر
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه صلح":
http://mk6.ir/QpEyQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸زیانکارترین مردم، از منظر قرآن
🔸حقیقت خسران و زیان، از دیدگاه قرآن
🔸زینت دادن اعمال مشرکان و مسئله عدل الهی؟!
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "خسران":
http://mk6.ir/LvRcV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
📚 عایشه بنت ابی بکر
دهم شوال سال ۵۸ قمری بنابر قولی روز مرگ عایشه دختر ابوبکر است. او از زنان تاثیر گذار تارخ اسلام به شمار می رود. چرا که در آخرین روزهای حیات رسول خدا(ص) تمام همت خویش را برای جانشینی پدر خویش و بازداشتن او از حضور در سپاه اسامه به خرج داد و اخبار لحظه به لحظه درون خانه را به اطلاع پدرش می رساند. او از حامیان خلافت پدر خویش و عمربن خطاب و عثمان بود. امّا در نیمه دوم خلافت عثمان از او روی برتافت و از محرکان اصلی شورش و قتل عثمان بود. او انتظار داشت تا بعد از مرگ عثمان کسی چون طلحه به خلافت برسد؛ وقتی شنید که مردم برای بیعت با علی بن ابی طالب اجتماع کرده اند علم خون خواهی عثمان را بر علیه خلیفه چهارم برافراشت. در مسیری که برای فتنه گری و مخالفت با خلیفه وقت برگزید جنگ کور و پرخسارت جمل را در بین مسلمین به راه انداخت. او از شهادت قهرمان جنگ احزاب و فاتح خیبر ابراز شادی کرد و بقیه ایام را در حمایت از سلطنت معاویه گذراند تا اینکه مُرد. بعضی معتقدند که او را معاویه با مکر و حیله کُشت.
❓ نگاهی به شخصيت «عايشه»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«عايشه» دختر ابوبكر در سال 4 بعثت به دنيا آمد و پس از جنگ بدر با پيامبر(ص) ازدواج كرد. وي بعد از پيامبر(ص) در زمان خلافت پدرش و عمر و نيمه اوّل خلافت عثمان از طرفداران جدّى حكومت بود؛ ولى در نيمه دوم خلافت عثمان از مخالفان او شد و با بیان جمله: «نعثل را بكشيد خدا او را بكشد» حكم به كشتن خليفه داد. او پس از رسيدن خلافت به امام علي(ع)، به جنگ با ايشان روي آورد و پس از شكست، به مدينه رفت و گوشه نشين شد؛ اما وقتي از قتل امام باخبر شد بسيار خوشحال گشت.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0404388
❓ انگیزه پیامبر اسلام(ص) در ازدواج با عایشه 6- 9 ساله؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولا: امروزه با تحقیقات دقیق تر تاریخی مشخص شده عایشه هنگام ازدواج با پیامبر اکرم(ص) نه دختری شش و یا نه ساله بوده که حتی حدود 19 ساله بوده است. ثانیا: تاریخ اسلام نشان می دهد تعدد ازدواج های پیامبر(ص) براى حل مشكلات اجتماعى و سياسى آن دوره بوده و ازدواج با عایشه نیز به همین دلیل بوده است. ثالثا: كسى كه در 25 سالگى با زن بيوه چهل ساله اى ازدواج مى كند و تا 53 سالگى تنها به او قناعت مى نمايد و در اوج قدرت بسیاری از همسرانش زنان بيوه بودند، نمی تواند در ازدواج با دختری جوان دنبال امور سخیف باشد.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0394660
❓ عملکرد عایشه هنگام محاصره عثمان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
عثمان در محاصره بود که مروان نزد عایشه آمد و گفت: ام المومنین! امیر المؤمنین عثمان به تو سلام و رحمت خداوند را مى رساند و مى گوید: مردم را از من دور کن که هر چه بگویى، انجام مى دهم. عایشه در حالى که دستمالى در دستش بود و آن را اصلاح مى کرد، گفت: به خدا سوگند، دوست داشتم رفیقت عثمان، در این دستمال بود و درِ آن را مى بستم و در دریا مى انداختم.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325717
❓ واکنش عایشه به بیعت مردم با على(ع) پس از قتل عثمان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
عایشه در راه بازگشت از مکه، وقتی از عبد بن ام کلاب شنید که عثمان را کشتند و بر على بن ابى طالب اتّفاق کردند، گفت: اگر کار براى سَرورت به انجام رسد، خدا کند که این آسمان بر این زمین فرود آید! مرا باز گردانید!، مرا باز گردانید. آن گاه به سوى مکّه باز گشت و گفت: به خدا سوگند، عثمان مظلومانه کشته شد. به خدا سوگند، به خونخواهى اش برمى خیزم. ابن ام کلاب گفت: براى چه؟ به خدا سوگند، تو نخستین کسى هستى که سخن خود را تغییر مى دهى و تو بودى که مى گفتى: پیر خرفت را بکشید که کافر شده است.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0325732
❓ انگيزه «عايشه» از به راه انداختن جنگ «جمل»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
امام علی(ع) به دو انگیزه او اشاره می کند؛ اول: داشتن افکار زنانه که طلحه و زبیر به آسانی توانستند احساساتش را تحریک کرده و فکر او را بدزدند و او را با خود همراه سازند. دوم: او کینه هایی از امام(ع) در سینه داشت که بسیار پر جوش و خروش بود تا آنجا که به او اجازه نمی داد در عواقب این کار درست بیندیشد، در واقع انگیزه او هرگز دفاع از خون عثمان نبود؛ چرا که خودش در آن شرکت داشت؛ بلکه هدفش تحریک مردم بر ضد امام(ع) بود.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0416231
📖 مطالعه بیشتر در شاخه همسران پيامبر(ص):
http://mk6.ir/NfUtJ
#رسول_خدا(ص) #امیرالمؤمنین #امام_علی(ع)
#طلحه #زبیر #عایشه #عثمان #ابوبکر #جنگ_جمل
#ام_المومنین #اقتلوا_نعثلا_فقد_کفر #خلافت
____
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹صلح در قالب وصیت
🔹مصالحه اموال در حال حیات
🔹قرار دادن حق فسخ در ضمن قرارداد صلح
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه صلح":
http://mk6.ir/IcHjH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#شیخ_بهایی
📍 به مناسبت دوازدهم شوال؛ سالروز وفات شیخ بهایی:
مراتب علمی شيخ بهايى
شيخ بهایی در میان بزرگان از افراد معدود بوده و دو علم جدید و قدیم را در حد اعلی دارا بوده است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/CvQcJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸مشکلات و سختی ها، عامل بروز فطرت
🔸استفاده از فطرت بت پرستان، برای اثبات توحید
🔸تعامل هدایت فطری با پیشرفت علوم و دانش بشری
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "خداشناسي فطری":
http://mk6.ir/JiDnP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🔶 اهميّت نظام ارزشى هر جامعه
يكى از مهمترين چيزهايى كه در سرنوشت اجتماع تأثيرگذار است، نظام ارزشى آن جامعه است. جامعه براى هر چيزى اهميّت قائل شود و آن را ارزش قلمداد كند، مردم به سمت همان چيز مىروند تا در جامعه ممتاز شوند.
اگر در جامعهاى مقام و ثروت، ملاك ارزش شناخته شود، غالب مردم به سوى آن مىروند و مسابقه مقام و ثروت برگزار مىگردد. ميلياردها تومان هزينه مىكنند تا پست مهم و مناسبى اختيار كنند. خانهاى مىخرند كه چندين ميليارد تومان در آن هزينه شده باشد؛ خانهاى در بهترين نقطه شهر، مجهّز به سيستم هوشمند كه حتّى اگر در خارج از كشور باشد و كسى به قصد سرقت وارد خانهاش شود، هم صاحب خانه مطّلع مىشود و هم پليس در جريان قرار مىگيرد!
بنابراين، اگر معيار ارزشى جامعهاى پول و ثروت باشد همه مردم براى به دست آوردن بيشتر آن دو مسابقه مىدهند. امّا اگر در جامعهاى شخصيّت در علم و تقوا و ايمان بود مردم هم به سوى اين ارزشهاى معنوى سوق پيدا مىكنند.
🔸 رسول خدا(ص) و تغییر نظام ارزشى
كار پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله تغيير نظام ارزشى عصر جاهليّت بود. لذا هنگامى كه قرآن بر آن حضرت نازل شد و پيامبر(ص) اسلام را به مردم عرضه كرد، گفتند: «لَوْلَا نُزِّلَ هَذَا الْقُرْآنُ عَلَى رَجُلٍ مِّنَ الْقَرْيَتَيْنِ عَظِيمٍ؛ چرا اين قرآن بر مرد بزرگ (و ثروتمندى) از اين دو شهر (مكّه و طائف) نازل نشده است». (زخرف:31)
علّت اين نوع برخورد مشركان مكّه، اين بود كه نظام ارزشى آنها پول و مقام بود. و لذا وقتى كه از آن حضرت معجزه خواستند بر همين اساس و ديدگاه تقاضاى خود را مطرح كردند. توجّه فرماييد:
«ما هرگز به تو ايمان نمىآوريم تا اين كه چشمه جوشانى از اين سرزمين (خشك و سوزان) براى ما خارج سازى، يا باغى از نخل و انگور از آنِ تو باشد؛ و در لابهلاى آن نهرها جارى سازى. يا قطعات (سنگهاى) آسمان را آن چنان كه مىپندارى، بر سر ما فرود آورى؛ يا خداوند و فرشتگان را در برابر ما بياورى. يا براى تو خانهاى پرنقش و نگار از طلا باشد، يا به آسمان بالا روى، و حتّى اگر به آسمان روى ايمان نمىآوريم، مگر اين كه نامهاى (از سوى خدا) بر ما فرود آورى كه آن را بخوانيم!» بگو: «منزّه است پروردگارم (از اين سخنان بىمعنا)! مگر جز انسانى فرستاده (از سوى خدا) هستم؟!».(اسرا:90-93)
پيامبر(ص) مبعوث شد كه اين نظام ارزشى عصر جاهليّت كه محصول آن ابوسفيانها و ابوجهلها و ابولهبها بودند را عوض كند و نظام ارزشى اسلام را كه محصول آن سلمانها و ابوذرها و مقدادهاست جايگزين آن كند.
🔸 شيخ بهايى و ترويج نظام ارزشى
شيخ بهايى رحمه الله از علماى بزرگ شيعه خدمات زياد و كارهاى مهمّى انجام داد.
شاه عبّاس تصميم گرفت به عنوان تقدير و تشكّر از زحمات شيخ جايزهاى به وى تقديم كند. در اين زمينه با آن عالم جليل القدر مشورت كرد.
شيخ گفت: من هيچ توقّعى از شما ندارم، جز اين كه يك روز اسب مخصوص سلطنتى را در اختيارم بگذارى تا در خيابان چهار باغ سوار بر آن شوم و تو پياده همراه من بيايى!».
شاه گفت: اين چه درخواستى است و چه فايدهاى براى تو دارد؟
شيخ گفت: بعداً آثار آن را خواهيد ديد! شاه عباس موافقت كرد و آن كار انجام شد، و مردم به ارزش و موقعيّت علم و علما پى بردند و علم و دانش از ارزشهاى اصيل جامعه شد و اقبال مردم به حوزههاى علميّه زياد شد.
پس از يك سال تمام مدارس علميّه اصفهان مملوّ از طلّاب علوم دينيّه شد.
آرى هر چيزى كه به عنوان ارزش در جامعه مطرح شود مردم به سوى همان چيز جذب مىشوند.
لذا بايد نسبت به اين مسأله مهم توجّه كافى و لازم را مبذول داشت كه اگر ارزشها از مسير اصلى خود منحرف شوند جوانهاى جامعه نيز به انحراف كشيده مىشوند.
📚 منبع: داستان ياران: مجموعه بحث هاى تفسيرى حضرت آيت الله مكارم شيرازى (مدظله)، صص: 159-161.
#پيامبر_اسلام #بعثت #سلمان #ابوذر #مقداد
#نظام_ارزشى #جامعه #شیخ_بهایی #شاه_عبّاس
#ارزشها #مقام #ثروت #پول #علم #تقوا #ايمان
#اصفهان #طلبه #حوزه_علمیه #داستان_دوستان
#جاهليّت #ابوسفيان #ابوجهل #ابولهب
____
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹عدم جواز فسخ بعد از تحقق قبض و اقباض در صلح
🔹معیوب بودن جنس مورد مصالحه
🔹فسخ صلح با رضایت طرفین
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه صلح":
http://mk6.ir/RnWjO
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#حضرت_آیت_الله_العظمی_بروجردی
📍 به مناسبت 13 شوال؛ سالروز وفات حضرت آیت الله العظمی بروجردی:
نقش برجسته آیت الله العظمی بروجردی (رحمه الله) در احیای حوزه علمیه قم
در طول شانزده سال زعامت آيت اللَّه بروجردى (رحمه الله) بر حوزه علميه قم، علوم مختلف اسلامى در سطح عميق و گسترده اى فعّال شد و حوزه علميّه به صورت يک كانون عظيم علمى و فرهنگى و يک دانشگاه با عظمت فقهى شيعه در آمد.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/NcQqQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸منظور از «جنّة المأوى»
🔸وجود تکامل در «بهشت»
🔸فردوس، برترین منزلگاه بهشت
عناوین بالا در شاخه "درجات بهشت":
http://mk6.ir/NeCfG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
#تصویرسازی #حضرت_آیت_الله_العظمی_بروجردی 📍 به مناسبت 13 شوال؛ سالروز وفات حضرت آیت الله العظمی بروج
💠 اخْلِصِ الْعَمَلَ فَانَّ النّاقِدَ بَصيرٌ
زمانى حضرت آيه اللّه العظمى بروجردى رضوان اللّه تعالى عليه به منظور استراحت به روستاى «وشنوه قم» رفته بودند.
در يكى از روزها، در كنار جويبارى، فرشى پهن كرده بودند، آقا و همراهان مشغول استراحت بودند. اصحاب آن مرجع عاليقدر مشاهده كردند كه معظّم له در تفكّر و انديشه عميقى فرو رفته است. از ايشان علّت را جويا شدند، فرمودند: «در فكرم كه آيا عملى خالص كه موجب خشنودى و رضاى خداوند باشد و خالى از هر گونه ناخالصىها بوده باشد، انجام دادهام يا نه؟»
گفتند: حضرت آيت اللّه! شما به حمداللّه خدمات فراوانى به حوزههاى علميّه و مردم مسلمان نمودهايد،(1) چه جاى نگرانى؟ آقا سرى تكان دادند و اين حديث را خواندند: «اخْلِصِ الْعَمَلَ فَانَّ النّاقِدَ بَصيرٌ».(2)
«ناقد» كسى است كه سكّههاى تقلّبى را از اصلى و خالص جدا مىكند. گاهى كه ميزان ناخالصىها زياد باشد، همه مردم تقلّبى بودن آن را تشخيص مىدهند؛ ولى گاه كه ناخالصى بسيار ناچيز و اندك باشد، تنها «ناقد» قادر به تشخيص آن مىشود. برابر اين روايت، خداوندى كه «ناقد» نيّات انسانهاست و اعمال خالص و ناخالص او را به خوبى تشخيص مىدهد، بصير و بينا و آگاه است و كمترين ناخالصىهاى او را به خوبى تشخيص مىدهد. بنابراين، بايد سعى كرد كمترين ناخالصى در اعمال، گفتار و انديشههايمان وجود نداشته باشد، تا به درگاه خداوند متعال پذيرفته شود.(3)
__________________________
(1). براستى معظّمٌ له خدمات فراوانى كردهاند مانند: احياى حوزههاى علميّه شيعه، احداث نزديكبه هزار مسجد در كشور و مرمّت بناهاى دينى، تجديد چاپ كتابهاى ارزشمند از ياد رفته علماى گذشته، اقدام زيركانه فرستادن نماينده به دانشگاه الازهر مصر و اعلام آن مركز بزرگ اسلامى كه: «شيعه مانند ديگر مذاهب اسلامى است و مسلمانان مىتوانند طبق آن عمل كنند» و خدمات مهم و فراوان ديگر.
(2). بحار الانوار، ج13، ص432.
(3). مثالهاى زيباى قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، ج1، ص135.
📚 بررسی ماهیت فتنه و راه خلاصی جامعه از آن؟
💠 معنا و مفاهیم «فتنه» در قرآن کریم؟
معنای لغوی فتنه، نهادن طلا در آتش برای خالص شدن و از بین رفتن ناخالصی هاست. واژه «فتنه» در 30 آيه قرآن آمده و بدتر از کشتار شمرده شده است. بررسى اين سى آيه نشان مى دهد فتنه در قرآن معانى مختلف دارد: 1. شكنجه دادن؛ 2. آزمایش و امتحان؛ 3. عذاب الهی؛ 4. مصیبت؛ 5. فساد کبیر؛ 6. شرک و بت پرستی؛ 7. گمراهی؛ 8. فریب دادن و... . به نظر می آید همه این کاربردها با همان معنای لغوی در ارتباط است؛ زیرا همانگونه که طلا زیر فشار آتش قرار می گیرد، در این موارد نیز نوعی فشار برای اشخاص مفتون پدید می آید.
💠 ماهیّت «فتنه» در اجتماع و مصاديقی از آن؟
«فتنه» به حوادث پیچیده ای گفته می شود که ماهیت آن روشن نیست و ظاهری فریبنده و باطنی مملو از فساد دارد و جوامع انسانی را به بی نظمی، تباهی، فساد اموال و اَعراض و ... می کشاند. علل و عوامل فتنه ها بیشتر از اختلافات ناشي مي شود و دو جناح، بی فکر و بی مطالعه، به جان هم می افتند و فضای جامعه را تیره و تار می سازند. «فتنه جمل»، «فتنه شامیان» و «فتنه خوارج» نمونه هایی بارز از فتنه در دوران حکومت امام علی(ع) محسوب می شوند.
💠 منشأ اصلی «فتنه ها» در بیان امام علی(ع)؟
امام علی(ع) درباره ریشه اصلی فتنه ها می فرمايد: «آغاز پيدايش فتنه ها، پيروى از هواها و هوسها و بدعتهاي مخالف كتاب خداست؛ که گروهى چشم و گوش بسته و نادان، يا هواپرست آگاه، به پيروى از فتنه گران بر مى خيزند و از هوس ها و بدعتهاى آنان حمايت مى كنند. [فتنه گران، براى رسيدن به مقاصد خود حق و باطل را به هم مى آميزند. و] اگر باطل از آميختن با حق جدا مى گرديد [ديگر] بر طالبان حق پوشيده نمى ماند؛ در اين حالت شيطان بر پيروان خود مسلّط مى شود و تنها آنان كه مشمول رحمت خدا بوده اند نجات مى يابند».
💠 وظایف مردم در مواجهه با «فتنه» از زبان امام علی(ع)؟
امام علي(ع) درباره وظایف مردم در فتنه ها می فرمایند: «با سردمداران فتنه ها و بدعت ها همكارى نكنيد و به آنچه ضامن بقاى جامعه اسلامى و اطاعت پروردگار است پای بند باشید. اگر بر سر دو راهى ظلم کردن و مظلوم ماندن قرار گرفتيد ظلم نکنید و از نزدیک شدن به گناه، ظلم و فساد دوری کنید و لقمه هاى حرام را هر چند اندك باشد وارد شكم خود نسازيد؛ چرا كه شما در منظر كسى هستيد كه گناه را بر شما حرام كرده و راه هاى اطاعت را براى شما آسان ساخته است».
💠 راهکار رهایی از «فتنه ها»؟
امام علی(ع) در خطبه 187 نهج البلاغه می فرمایند: «اى مردم! افسار اين حيوانات [اشاره به فتنه هاست] را كه بارهاى سنگينى بر پشت دارند از دست خود رها سازيد، هرگز از اطراف پيشواى خود پراكنده نشويد كه سرانجام، خود را به موجب اعمال خود نكوهش خواهيد كرد، خود را در آتش فتنه اى كه در پيش است نيفكنيد و از مسير آن دورى گزينيد و وسط راه را براى عبور آن باز گذاريد، به جانم سوگند! مؤمنان [اگر خود را كنار نكشند] هلاك مى شوند، اما غير مسلمانان از آن جان سالم به در مى برند، مَثَل من در ميان شما همچون چراغ در تاريكى است كه هر كس در ظلمت قرار گيرد از نور آن بهره مى برد».
📖 مطالعه بیشتر:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27683
#قرآن #نهج_البلاغه #امام_علی(ع) #پيشوا
#فتنه #مردم #فتنه_گران #جامعه #فریب
#هوی #هوس #بدعت #آزمایش #امتحان
______________________
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹لازم بودن عقد صلح
🔹ایجاب و قبول در صلح
🔹فسخ معامله در مجلس مصالحه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه صلح":
http://mk6.ir/FlWbP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸شهادت ابن سکيّت توسط متوکل
🔸نگاهی به شخصيت «قثم بن عبّاس»
🔸علی بن یقطین کارگزار امام کاظم(علیه السلام) در دربار هارون
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اصحاب ائمه علیهم السلام":
http://mk6.ir/DkOdI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
📚 پانزدهم شوال روز رد الشمس
پانزدهم شوال سال هفتم قمری روز رخ دادن معجزه رد الشمس برای حضرت علی(ع) با دعای پیامبر(ص) است.
رَدُّ الشَّمس (بهمعنای بازگشت یا بازگرداندن خورشید) از معجزات پیامبر(ص) و کرامات امام علی(ع) می باشد.
در این واقعه، به دعای پیامبر اکرم(ص)، خورشید که در حال غروب بود، به عقب بازگشت و حضرت علی(ع) نماز عصر خویش را خواند.
برخی منابع، واقعهای شبیه این را نیز در زمان خلافت امام علی(ع) نقل کردهاند.
در عهد عتیق و برخی منابع اسلامی آمده است که ردالشمس برای سه تن از پیامبران بنی اسرائیل از جمله یوشع(ع) نیز رخ داده است.
💠 متن حدیث «رد شمس» در منابع اهل سنت
سیوطى به سندش از ابوهریره نقل کرده که گفت: رسول خدا(ص) در حالى که سرش در دامان على(ع) بود خوابید و على(ع) نماز عصر را به جا نیاورده بود، تا این که خورشید غروب کرد. پیامبر(ص) که بلند شد بر او دعا کرد و خورشید بازگشت و على(ع) نماز به جاى آورد و دوباره غروب نمود.
💠 راویان حدیث «ردّ شمس» از صحابه؟
برخى از صحابه از جمله امام علی(ع)، امام حسن(ع)، جابر بن عبدالله انصاری، ابوذر غفارى، سلمان فارسی و ... این حدیث شریف را نقل کرده اند.
💠 راویان حدیث «ردّ شمس» از علماى عامّه؟
جماعتى از علماى اهل سنت این حدیث شریف را که معجزه اى از پیامبر(ص) نیز به حساب مى آید نقل کرده اند، از جمله: احمد بن صالح مصرى استادِ بخارى؛ طبرانى؛ حاکم نیشابورى؛ ابواسحاق ثعلبى؛ ابوالحسن ماوردى؛ ابوبکر بیهقى؛ خطیب بغدادى؛ قاضى عیاض اندلسى؛ خطیب خوارزمى؛ ابن حجر عسقلانى؛ ابوالعباس قسطلانى؛ ذهبى؛ سبط بن جوزى؛ ابن عساکر؛ ابن کثیر و ... .
💠 صحت سند حدیث «ردّ شمس» از دید علمای اهل سنت؟
گروهى از علماى اهل سنت حدیث «ردّ شمس» را تصحیح کرده اند، از قبیل: ابو جعفر طحاوى که گفته: ... راویان آن مورد وثوقند، و به کسى که در رجالِ این حدیث خدشه وارد کرده اعتبارى نیست؛ شهاب احمد خفاجى، او تعدّد طرق آن را شاهد صدقى بر صحّت آن می داند و مى گوید: طبرانى این قضیه را به سندهاى مختلف نقل کرده که اکثر آن ها ثقه هستند؛ حافظ طبرانى که گفته: این حدیث حسن است؛ هیثمى؛ حسکانی؛ بیهقى؛ قسطلانى؛ زرقانى؛ زینى دحلان؛ ملا علی قاری و... .
📖 مطالعه بیشتر:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/30138
#رسول_خدا(ص) #امام_علی(ع)
#حضرت_علی(ع) #پانزدهم_شوال
#حدیث #خورشید #اهل_سنت
#صحابه #عالمان #رد_شمس
#پیامبر(ص) #نماز #معجزه
______
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹صلح عمری
🔹حق انتفاع رقبی
🔹حق انتفاع سکنی
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه صلح":
http://mk6.ir/IeEcQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#عبدالعظیم_حسنی_علیه_السلام
📍 به مناسبت 15 شوال؛ سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام:
مقام و منزلت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
علوّ مقام و جلالت شأن آن حضرت بر كسى پوشيده نيست؛ چرا كه آن جناب علاوه بر سیادت، از محدّثين كبير و علماى بزرگ و اهل زهد و عبادت و صاحب ورع و تقوا و از اصحاب امام جواد و امام هادى عليهما السلام بود.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/UeYvN
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸صحت سند حدیث «ردّ شمس»
🔸راویان حدیث «ردّ شمس» از صحابه
🔸متن حدیث «رد شمس» در منابع اهل سنت
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "فضائل امام علی(علیه السلام) در حديث رد شمس":
http://mk6.ir/RjVeL
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ معنای «شیعه» در عصر پیامبر(ص)؟
از اخبار و تواريخ بر مى آيد كه در زمان پيغمبر اكرم(ص) عده قابل توجهى از صحابه، از خواص حضرت علي(ع) و همراهان او بودند و او را امام و پيشواى خود به عنوان مبلّغ پيامبر(ص) و مفسر تعليمات و احكام او مى دانستند و اين عده از همان زمان به نام شيعه حضرت علي(ع) شناخته مى شدند، اين حقيقت را با مراجعه به كتاب هاى اهل لغت مانند «نهايه» ابن اثير و «لسان العرب» و امثال آنها مى توان دريافت، آنها تصريح مى كنند كه نام «شيعه» بر پيروان حضرت علي(ع) و فرزندان او و دوستان آنها، اطلاق شده، تا آنجا كه اسم خاص آنها گرديده است.
ناگفته پيداست اگر منظور پيامبر اكرم(ص) از تعبير «شيعه علي» در روایاتی که از ایشان وارد شده تمام كسانى كه او را دوست مى داشتند، يا لااقل او را دشمن نمى دانستند، بوده باشد، به طورى كه اكثر يا همه مسلمانان را شامل شود (آنچنان كه بعضى از افراد كم اطلاع پنداشته اند) تعبير «شيعه» در چنين موردى هيچ مناسبتي نداشت؛ زيرا تنها علاقه داشتن يا عداوت نداشتن به كسى براى اطلاق اسم «شيعه» بر او كافى نيست؛ بلكه در مفهوم اين كلمه خصوصيتى بيش از اينها قرار داده شده است. شيعه يعنى پيرو و تابع؛ بلكه تنها پيروى و تبعيت هم كافى نيست و مداومت و التزام به اين معنا، در آن افتاده است.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0408682
#شیعه #عصر پیامبر(ص) #پيغمبر_اكرم(ص)
#پيامبر(ص) #حضرت_علی(ع) #شيعه_علی
__________________
❗️ تغییر سنّت پیامبر(ص) به جهت ضدیّت با شیعه!
نگارنده حنفی مذهب کتاب «الهدایة» مى نویسد: مشروع و سنّت آن است که انگشتر در دست راست باشد ولى چون رافضه چنین عمل مى کنند ما در دست چپ مى کنیم!
قابل ذکر است نخستین کسى که برخلاف سنّت رسول خدا انگشتر را در دست چپ کرد «معاویه» بود آن گونه که در «ربیع الأبرار» زمخشرى آمده است.
ابن تیمیّه در «منهاج السنّة» درباره تشبّه به رافضى ها مى گوید: برخى از فقها گفته اند: اگر عمل مستحبّى شعار آنها بشود باید آن را ترک کرد، اگر چه ترک آن واجب نیست ولى چون عمل به آن باعث شباهت به رافضى ها مى شود، و سنّى و رافضى معلوم نمى شود، و مصلحتى که در تمییز از آنها به خاطر دورى از آنها و مخالفت با ایشان وجود دارد، از مصلحت آن عمل مستحبّ بیشتر است از این رو آن عمل ترک مى شود! سپس این تشبّه را مثل تشبّه به کفّار قرار داده که اجتناب از شعار و علامت آنها واجب است!
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0324384
#شیعه #سنّت_پیامبر(ص) #رافضی
#سُنّى #رسول_خدا #سنت #معاویه
#پيامبر(ص) #انگشتر #ابن_تیمیّه
__________________
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹تعریف وکالت
🔹صیغه عقد وکالت
🔹لزوم معیّن بودن محدوده وکالت وکیل
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "کلیات وکالت":
https://makarem.ir/ahkam/fa/category/index/44352
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir