نشر مکث اندیشه
🟡 «کارآمدی نظام» ⬅️ پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اندیشمندان داخلی و خارجی، کارآمدی نظام جمهوری اسلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا نظام جمهوری اسلامی ایران کارامد است؟
بررسی کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران با دکتر سید مرتضی میرتبار نویسنده کتاب کارآمدی نظام
🆔 @maks_e_andisheh
🟡 «گزارش طرح آسیبشناسی مردم سالاری دینی»
⬅️ مؤلف در این اثر، به گردآوری و اولویت بندی آسیبهای مردم سالاری دینی پرداخته و این آسیبها را بر اساس شاخصهای هشتگانه اولویتبندی کرده است. سپس جدول تأثیرات متقاطع را تحلیل نموده و برخی آسیبها مانند مقدس شمردن نظام و کارگزاران و در نتیجه سلب امکان نقد آنها، تلقی کل ساختار نظام جمهوری اسلامی بر محور شخص ولی فقیه را به بحث می گذارد. در این پژوهش یادآوری می نماید که جایگاه حزب در نظام جمهوری اسلامی، واضح و روشن نیست. همچنین به آسیب عدم پاسخگویی و مسئولیت ناپذیری کارگزاران در قبال مردم اشاره و هژمونیک شدن یک قرائت از نظریه ولایت فقیه و عدم بروز قرائتهای دیگر را مورد تجزیه وتحلیل قرار می دهد. نویسنده در پایان نوشته پیش رو، عدم تبیین نسبیت حکومت دینی با مفاهیم تحدیدکننده قدرت حکومت را بیان و به برخی از حقوق بندی استفاده می نماید. عدم پاسخگویی و مسئولیت ناپذیری کارگزاران در قبال مردم به عنوان یک آسیب جدی در این کتاب، از مباحث جدی و اساسی محسوب می شود.
✍🏻دکتر محمد منصوریبروجنی، امید خاکی، دکتر علیاکبر عبدالاحدیمقدم
📄 246 صفحه
💰 قیمت 150 هزار تومان این کتاب
🆔 @maks_e_andisheh
🟡 «نطام حقوق بشر اسلامی»
⬅️ موضوع کتاب، «بررسی مبانی فقهی حقوق و آزادیهای عمومی در اسلام» است و در واقع تلاشی است جهت پرداختن به پارهای از موضوعات حقوقی که باید فقه اسلامی بدانها بپردازد. مقصود این است که این مسائل و موضوعات جدید بر اساس مبانی فقهی مورد بررسی قرار گیرند و تبیین مناسب و مستدل از کتاب و سنت در خصوص این موضوعات ارائه گردد تا به این ترتیب اندیشۀ دینی در این حوزههای جدید وارد شود. اولین دغدغۀ خاطری که در اینجا وجود دارد، تعیین یک متن مشخص برای این بحث است؛ چرا که بحثهای علمی در حوزۀ علمیه معمولا دارای یک متن مشخصی هستند که این امر سبب میشود هم بحث با انسجام پیش برود و هم از تکرار مطالب جلوگیری شود؛ زیرا فقط مطلب جدید در حاشیۀ متن مطرح میگردد و از تکرار مکررات پرهیز میشود. در نهایت تصمیم بر آن شد که اعلامیۀ اسلامی حقوق بشر (مصوب ۱۹۹۰ میلادی در کنفرانس قاهره) که یک متن پذیرفته شده در جهان اسلام معاصر است و به تصویب وزرای خارجۀ کشورهای اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی رسیده است، به عنوان متن این بحث قرار بگیرد.
پیش از پرداختن به متن اعلامیۀ اسلامی حقوق بشر، مناسب است تاریخچهای از موضوع حقوق بشر ارائه گردد تا جوانب مختلف موضوع مورد بحث، روشن و این بحث با نگاه دقیقتری پیگیری شود.
✍🏻دکتر محمد جواد ارسطا
📗 جلد اول: 📄 392 صفحه 💰 قیمت 240 هزار تومان
📗 جلد دوم: 📄 399 صفحه 💰 قیمت 250 هزار تومان
📗 جلد سوم: 📄 298 صفحه 💰 قیمت 190 هزار تومان
📗 ترجمه عربی جلد 1: 📄 375 صفحه 💰 قیمت 240 هزار تومان
🆔 @maks_e_andisheh
🔴 «نافرمانی مدنی»
⬅️ نافرمانی مدنی فرياد ذهنهای بيدار جامعه در هشدار به وكلای ملت است كه بیراهه را به جای راه برگزيدهاند؛ هشداری برآمده از شرافت، همراه با صلح و در تكاپوی اصلاح و نه براندازی. كتاب حاضر، از يكسو سعی كرده كه بنيانهای حقوقی و شرعی نافرمانی مدنی را واكاوی كند و از سوی ديگر نيز راهكارهايی را برای نحوۀ مواجهۀ صواب مردم و هيئت حاكم با مسئله پيشنهاد نمايد.
✍🏻دکتر محمد مهدی فر - خانمها دکتر مینا اکبری و فاطمه توکلی
📄 176 صفحه (قطع وزیری)
💰 186 هزار تومان
🆔 @maks_e_andisheh
88.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ اثبات کارآمدی به حرف نیست به عمل است.
⏪ بررسی کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران با دکتر سید مرتضی میرتبار نویسنده کتاب کارآمدی نظام
🆔 @maks_e_andisheh
هدایت شده از مهدی غفاریان فرهود
«روش تحقیق مسئله محور راهبردگرا»
مسئلهمحوری رویکردی کارگشا در رفع موانع توسعه است. این رویکرد در حوزه پژوهش که چراغ راه توسعه محسوب میشود، مهمتر است. درحال حاضر اکثر پژوهشها درکشور ایران مبنایی، نظری و موضوع محور هستند به نحوی که صرفاً 12 درصد رسالههای دکتری علوم انسانی کشور طی سالهای 1393 تا 1397 مسئله محور بودهاند. در حالی که منطق حکم میکند، بهاستثنای بخشی از پژوهشها که برای ارتقاء مرزهای دانش و به صورت بنیادی انجام میشوند، عمدۀ پژوهشها برای حل مسائل کشور و با صبغه راهبردی-کاربردی انجام شوند. این اثر قصد دارد اسلوب و روش نوینی را برای شناسایی، یافتن و نظامبخشی به مسائل(مسئله یابی) و سپس شناخت مسائل و حل آنها(مسئله شناسی) ارائه نماید. همچنین مباحث جدیدی درمورد محصولات مسئله محور راهبردگرا و تحریر طرحهای پژوهشی و پایاننامهها ارائه شده است.
✍🏻دکتر محمد تقی دشتی
📄 392 صفحه
💰 قیمت 270هزارتومان
🆔 @maks_e_andisheh
🔴 ویرایش دوم «تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران»
⏪ پس از گذشت سالها از تدوین قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران، ضرورت پردازش عمیقتر و تفصیلىتر مبانى تحلیلى این قانون، آشکارتر است. در این پردازش باید مبانى فقهى که اصلىترین پایه قانون اساسى ایران است به دقت مورد توجه قرار گیرد چنان که مبانى حقوقى و سیاسى آن نیز نباید مورد غفلت واقع شود. اثر حاضر در راستاى تأمین چنین هدفى، به نگارش درآمده است.
✍🏻 استاد محمد جواد ارسطا
📄 709 صفحه (قطع وزیری)
💰 480 هزار تومان
🆔 @maks_e_andisheh
🟣 «نظام گزینش در ایران»
⬅️ اگر از نگارنده درباره چرایی این پژوهش سؤال شود، در یک کلمه خواهد گفت: «ناهمخوانی». بسیاری از شهروندان با پدیده تصمیمات متناقض گزینشی در سطوح مختلف و سازمانهای متفاوت روبرو شده اند، تصمیماتی که مصداق ضربالمثل «از دروازه داخل نشدن اما از سوزن عبور کردن» اند. مگر نه این که یکی از کارکردهای مهم نظام حقوقی ایجاد وحدت رویه و محو تبعیض از طریق قانون است؛ پس این همه خروجی «ناهمخوان» چگونه بروز کرده است؟
✍🏻 دکتر محمد منصوری بروجنی
📄 586 صفحه(قطع رقعی )
💰 270 هزار تومان
🆔 @maks_e_andisheh
🔴«فقه اجتماعی»
✅ یکی از شواهد توانمندی و پویایی یک علم، قدرت همراهی آن با اقتضائات زمان و مکان است. علم فقه به عنوان یک علم بشری که حاصل دسترنج گروهی از بزرگترین عالمان مسلمان در طول تاریخ هزار و چند صد ساله دین اسلام بوده است، به خوبی توان خود در پاسخگویی به نیازهای هر زمان و مکان را نشان داده است. بیتردید این ویژگی علم فقه از ابتناء آن بر منابع چهارگانه کتاب و سنت و اجماع و عقل نشأت میگیرد که منابعی معصوم و دور از خطا و باطل هستند.
متنی که پیشرو دارید، در زمرۀ نخستین تلاشهایی قرار دارد که بر اساس تعالیم ائمه؟عهم؟در صدد استنباط جنبۀ دیگری از فقه اسلامی است. در این جنبه بر اساس تعریف رایج علم فقه که به دنبال استنباط افعال مکلفین از منابع چهارگانه میباشد، هدف آن است که احکام مربوط به افعال گروهی دیگر از مکلفان استخراج گردد. از آنجا که این مکلفان (که عبارتند از شهروند، جامعه و دولت) فقط در صحنۀ روابط اجتماعی مطرح میگردند، میتوان این مباحث را «فقه اجتماعی» نامید.
✍🏻 استاد محمد جواد ارسطا
📄 239 صفحه (قطع وزیری)
💰 210 هزار تومان
🆔 @maks_e_andisheh
کاتالوگ مکثا.pdf
10.92M
📚 لیست محصولات نشر مکث اندیشه
⏱بروزرسانی: شهریور ماه 1403
👆🏻با کلیک بر روی «لینک کتاب» امکان خرید کتاب از سایت انتشارات فراهم است.
🆔 @maks_e_andisheh
📚وحدت و انسجام ملی 📚
✅ ایران به خاطر تنوع اقوام و ادیان در کشور همیشه با خطر اختلاف مذهبی یا قومی مواجه است. بسیاری از مردم شورش های اول انقلاب را که ساز جدایی میزدند را فراموش نکردهاند. اگر نخبگان و کارگزاران حکومتی چارهای برای آن نکنند، مطمئنا با مشکلات فراوانی مواجه خواهد شد که شاید جبران پذیر نباشد .
🟡 کتاب وحدت و انسجام ملی بهمثابه پاشنه آشیل نظام نوشته دکتر سید مرتضی میرتبار و دکتر یاور عیوضی در 285 صفحه و با قیمت 200 هزار تومان روانه بازار شده است.
#خرید #کتاب #خریدآنلاین #کتابخوانی #کتاب_خوب #کتاب_بخوانیم #کتابخانه #کتاب_باز #کتاب_خوانی #آسیب_شناسی #کتاب_جدید #قومیت #ادیان #ترک #لر #فارس #کرد #بوزقورد
هدایت شده از محمدتقی دشتی
بسمه تعالی
#شاخصهای سنجش #کارآمدی #دولت ها (قسمت اول)
✅ #شاخصها میزان و ابزار سنجش رشد و #پیشرفت محسوب می شوند و به وسیله آنها می توان به موفقیت دولت ها پی برد.
✅ #شاخصها به سه دسته تقسیم می شوند:
الف- شاخص های #کارایی(انجام کارها باکمترین هزینه و زمان)
ب- شاخص های #اثربخشی(میزان رسیدن به اهداف پروژه)
ج- شاخص های #نتایج و آثار مورد انتظار
✅ #کارآمدی از نظر اینجانب تلفیق هرسه شاخص بالا می باشد که با مسامحه اسم آن را شاخص کارآمدی می گذارم.
✅ شاخص #کارآمدی سیستم با #ویژگی های آن تفاوت دارد. از طریق ویژگی ها می توان سلامتی و نحوه حرکت سیستم را تشخیص داد اما به وسیله شاخص می توان میزان تحقق #اهداف و #پیامدها را اندازه گرفت.
به عبارتی #ویژگی ها برای تشخیص در مسیر بودن و #شاخص ها برای تشخیص میزان تحقق عینی هدف و نتایج آنها مطرح می شوند.
✅ شاخص های #کارآمدی زیر برای سنجش میزان موفقیت دولت ها طراحی شده و از منظر رویکرد #نتیجهگرایی ( #توفیقاتنهایی) و #رضایت مردم نوشته شده اند :
1- میزان دستیابی به #اهدافکلان و متعالی:
این اهداف عمدتاً در قوانین اساسی و اسناد بالادستی هر کشوری تعیین میشوند به عنوان مثال اهداف متعالی #نظام #جمهوریاسلامیایران طبق اصل دوم #قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران" #قسط و عدل"، " #استقلال فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی" و " #همبستگیملی" عنوان شده است. البته در اصول دیگر و اسناد بالادستی ( مثل #سند چشم انداز) اهداف متعدد دیگری بیان شده است.
2- میزان برقراری ثبات، آرامش و #امنیت همه جانبه :
امنیت هسته حیات اجتماعی است. بدون امنیت و آرامش هیچ نعمتی (غیر از سلامت) به چشم مردم نمی آید اما یکی از شاخصهای مهم و مستقل در کارآمدی دولت ها محسوب می شود.
3- میزان #سرمایهاجتماعی:
سرمایه اجتماعی شامل شش مولفه مهم #رضایت، #امید، #اعتماد، #مقبولیت، #مشارکت و #نشاط اجتماعی می باشد. اگر دولتی کارآمد باشد نرخ سرمایه اجتماعی به سطح قابل قبول یا بالایی می رسد و البته قابل سنجش نیز می باشد.
4- #رفاه و تامین اجتماعی همگانی:
رفاه عمومی و تامین اجتماعی شاخص مهمی برای فهم و سنجش توفیق و #کارآمدی #دولت هاست. به نحوی که اغلب کشورهای دنیا این مولفه را مهمترین یا یکی از مهمترین شاخصهای کارآمدی تلقی می کنند. درآمد سرانه، برخورداری از امکانات، شغل و مسکن و بازنشستگی و… از جمله این موضوع می باشند.
ادامه دارد...
پیشنهاد کتاب : کارآمدی نظام ؛ نوشته دکتر #میرتبار، دکتر #عیوضی ،دکتر #دشتی
انتشارات #مکثاندیشه
@mohammadtaghidashti
📚«امید اجتماعی در ایران»📚
⬅️ امید اجتماعی از مهمترین عوامل پویایی یک جامعه است که افزایش یا کاهش آن میتواند، مسیر حرکت یک جامعه را تغییر بدهد و بههمیندلیل است که دشمن با انواع ترفندها سعی در از بین بردن امید اجتماعی در کشور دارد و در این راه از همه ابزارها و روشهای قدیمی و جدید استفاده میکند و سعی میکند با کاهش امید اجتماعی در جامعه، کشور را به سوی رکود و سرخوردگی از تغییر مثبت سوق داده و انگیزه مقاومت و تلاش برای رشد و تعالی جامعه اسلامی را از بین ببرد. متأسفانه بنا به دلایلی مسئولان کمتر به این مسئله توجه کردهاند. این کتاب با طرح این سؤال که «اختلال در امید اجتماعی چه تأثیری بر امنیت ملی میگذارد و راهبردهای ارتقاء امید اجتماعی در کشور چیست؟» به بررسی وضعیت امید اجتماعی در کشور و مؤلفههای مختلف آن و ارتباط آن با امنیت پرداخته است و درنهایت راهبردهایی برای تقویت امید اجتماعی در کشور معرفی کرده است.
👈 این کتاب در 280 صفحه و به قیمت 180 هزار تومن توسط دکتر عیوضی، دکتر میرتبار، دکتر عبدالاحدی مقدم و خانم پور حسن تدوین و روانه بازار شده است.
#کتاب #خریدآنلاین #کتابخوانی #کتاب_خوب #کتاب_بخوانیم #کتابخانه #کتاب_باز #کتاب_خوانی #آسیب_شناسی #کتاب_جدید #نشاط #نظام #افسردگی #امید #حکمرانی
May 11
📗 تبلیغ دینی
⬅️تبلیغ، فرایند نظاممند ارتباطی بین عناصر دخیل برای رسیدن به اهداف قدسی با شیوههای مشروع است. تحقق چهار مؤلفهٔ فرایندی بودن، نظاممندی، فرایند ارتباطی و قدسی بودن در نسبت با تبلیغ غیردینی، نیازمند تولید ساختار و نظامی مشخص و دقیق است. با پیروزی انقلاب اسلامی، حاکمیت قوانین جدیدی وضع کرد و سازمانها و خطمشیهای نوینی به راه انداخت؛ اما گزارشها و اسناد بالادستی نشاندهندۀ تحقق نیافتن اهداف نظام از تشکیل این نهادهاست. به نظر میرسد نبود نگاه سیستمی به مسئله تبلیغ و عناصر دخیل در آن از مهمترین عوامل این ناکامی است. ضعف نظام تبلیغی، مایۀ افزایش انحرافات فرهنگی و شیوع دینگریزی در جامعه میشود و این امر ضرورت بررسی نظام تبلیغی در کشور را دوچندان میسازد. ازهمینرو در این کتاب تلاش میشود عملکرد نهادهای حاکمیتی در بهبود نظام تبلیغ دین کنکاش و واکاوی شده و راهکارها و راهبردهای ممکن برای تقویت و ارتقاء تبلیغ دینی در کشور بیان شود.
✍🏻 این کتاب به قلم دکتر سید مرتضی میر تبار در 297 صفحه و به قیمت 210 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
#کتاب #خریدآنلاین #کتابخوانی #کتاب_خوب #کتاب_بخوانیم #کتابخانه #کتاب_باز #کتاب_خوانی #آسیب_شناسی #کتاب_جدید #تلیغ #منبر #حوزه #طلبه #هیات
بسمه تعالی
#شاخص های سنجش #کارآمدی #دولت ها (قسمت دوم)
✅ همچنان که در پست قبلی بیان شد؛ #شاخص ها ابزار سنجش هستند و شاخص #کارآمدی وسیله ای برای سنجش میزان #پیشرفت محسوب می شوند.
✅ چهار مورد از #شاخص ها در پست قبلی مطرح شد که عبارت بودند از :
1- میزان دستیابی به #اهداف کلان
2- میزان برقرار ثبات، آرامش و #امنیت
3- میزان# سرمایهاجتماعی
4- #رفاه و #تامین اجتماعی همگانی
✅ در این قسمت به بقیه #شاخص های سنجش #کارآمدی دولت ها اشاره می شود:
5- کاهش اختلافات و تنش ها و افزایش #همگرایی بین گروه های مختلف جامعه:
به قول امام علی(ع) اختلاف امور سامان یافته را نیز به هم می ریزد. واگرایی و اختلاف نتیجه سیاست های #ناکارآمد است. اگر دولتی بتواند در میان گروه ها و نهادها و #اقوام و #مذاهب جامعه #انسجام و همگرایی ایجاد کند، عملاً کارآمد تلقی می شود.
6- افزایش #جامعهپذیری و احساس تعلق شهروندی در میان #مردم:
عبور از فردیت و پیوستن به جامعه و یافتن #هویت جمعی مدرن( #شهروندی) به جز از طریق کارآمدی امکان پذیر نیست. جامعهای که دولت نتواند افراد تشکیل دهنده آن را به هم پیوند داده و احساس تعلق #شهروندی به وجود آورد نابسامان و سست خواهد شد.
7- کاهش #فساد اداری، سیاسی و اقتصادی:
#فساد نتیجه کمرنگ شدن اصول #حکمرانیشایسته است. اصول حکمرانی شایسته یکی از مهم ترین رویکردهای حکومت #علوی است. حتی در منطق UNDP ( برنامه #توسعه ملل متحد) #حکمرانیشایسته معیار تشخیص دولتهای خوب و بد است. هر دولتی دارای #فساد کمتری باشد یعنی #کارآمدی خوبی داشته است.
8- کاهش شکایات، درگیری ها، #اعتراضات و #آشوبها در جامعه
این که چرا مردم اعتراض و شورش میکنند، بحث مفصل و پیچیدهای است اما به طور قطع #ناکارآمدی یکی از دلایل مهم #اعتراضات و #آشوبهاست. دولت کارآمد به انحاء مختلف از اعتراضی شدن جامعه جلوگیری کرده و کانال های معقول برای پاسخ به اعتراضات و شکایات و برآوردن آنها می یابد.
9- کاهش گستره، میزان و شدت #مسائلاجتماعی ( از قبیل: اعتیاد، حاشیه نشینی، خشونت، مفاسد اخلاقی، طلاق، خودکشی و…):
#مسائلاجتماعی برونداد نحوه عملکرد #دولت ها هستند. البته متغیرهای دیگری نیز ( مثل #تهاجمفرهنگی و #مدرنیته و…) در آن ها دخیل اند اما #دولتکارآمد اثرات متغیرهای خارجی را نیز کنترل میکند .
10- کاهش #جرائم:
معمولاً جرائم نتیجه عملکرد نادرست مجموعه نهادهای #جامعه است اعم از از نهاد #خانواده، نهاد #تعلیموتربیت، نهاد #رسانه، نهاد #دین و… #دولت به عنوان نهادِ نهادها باید با ایجاد ارتباط مناسب بین این نهادها و کارآمد سازی آن ها #شهروندان #قانون مدار و هنجارمند تحویل جامعه بدهد. اگر میزان #جرائم در جامعه فزونی یابد یعنی #دولت نمی تواند #شهروند قانون مدار تربیت یا مدیریت کند. کاهش #جرائم در جامعه نشانه #کارآمدی است.
11- افزایش معنویت، دینداری و فرهنگ دینی( در جوامع دینی)
دینداری را نباید در برخی عبادات فردی یا مناسک جمعی خلاصه کرد. دینداری؛ اعتقادات، اخلاقیات، شرعیات، عبادات و معنویات را شامل میشود و بعد فردی و جمعی دارد همچنین ابعاد گوناگون سیاسی،اقتصادی و اجتماعی نیز دارد، #دولتکارآمد در جغرافیای #اسلام مردم دیندار تحویل جامعه می دهد.
پیشنهاد کتاب : کارآمدی نظام ؛ نوشته دکتر #میرتبار، دکتر #عیوضی ،دکتر #دشتی
#محمدتقیدشتی
@mohammadtaghidashti