🔹روحانیت و سردمداری تمامی نهضتها و انقلابها
«در هر نهضت و انقلاب الهى و مردمى، علماى اسلام اولين كسانى بودهاند كه بر تارك جبينشان خون و شهادت نقش بسته است. كدام انقلاب مردمى- اسلامى را سراغ كنيم كه در آن حوزه و روحانيت پيش كسوت شهادت نبودهاند و بر بالاى دار نرفتهاند و اجساد مطهرشان بر سنگفرشهاى حوادث خونين به شهادت نايستاده است؟»
@goftemane_tohid
#روحانیت و #جهاد فی سبیل الله
🔸ترديدى نيست كه حوزههاى علميه و علماى متعهد در طول تاريخ اسلام و تشيع مهمترين پايگاه محكم اسلام در برابر حملات و انحرافات و كجرويها بوده اند. علماى بزرگ اسلام در همه عمر خود تلاش نموده اند تا مسائل حلال و حرام الهى را بدون دخل و تصرف ترويج نمايند.
اگر فقهاى عزيز نبودند، معلوم نبود امروز چه علومى به عنوان علوم قرآن و اسلام و اهل بيت- عليهم السلام- به خورد تودهها داده بودند.
🔸جمع آورى و نگهدارى علوم قرآن و اسلام و آثار و احاديث پيامبر بزرگوار و سنت و سيره معصومين- عليهم السلام- و ثبت و تبويب و تنقيح آنان در شرايطى كه امكانات بسيار كم بوده است و سلاطين و ستمگران در محو آثار رسالت همه امكانات خود را به كار می گرفتند، كار آسانى نبوده است ... اگر ما نام اين همه زحمت و مرارت را جهاد فى سبيل اللَّه نگذاريم، چه بايد بگذاريم؟
@goftemane_tohid
🔷#روحانیت و #مبارزه با سرمایه داری و اشرافیگری
🔸علماى اصيل اسلام هر گز زير بار سرمايه داران و پولپرستان و خوانين نرفتهاند و همواره اين شرافت را براى خود حفظ كردهاند و اين ظلم فاحشى است كه كسى بگويد دست روحانيت اصيل طرفدار اسلام ناب محمدى با سرمايه داران در يك كاسه است. و خداوند كسانى را كه اين گونه تبليغ كرده و يا چنين فكر می كنند، نمی بخشد.
🔸روحانيت متعهد، به خون سرمايه داران زالو صفت تشنه است و هر گز با آنان سر آشتى نداشته و نخواهد داشت. آنها با زهد و تقوا و رياضت درس خواندهاند و پس از كسب مقامات علمى و معنوى نيز به همان شيوه زاهدانه و با فقر و تهيدستى و عدم تعلق به تجملات دنيا زندگى كردهاند و هر گز زير بار منت و ذلت نرفتهاند
@goftemane_tohid
🔷روحانیت اصیل و غیر اصیل (مقدس مآبان و متحجران)
#تنهاییامام |مخالفت با مقدس مآبان
🔻در حوزههاى علميه هستند افرادى كه عليه انقلاب و اسلام ناب محمدى فعاليت دارند. امروز عدهاى با ژست مآبى چنان تيشه به ريشه دين و انقلاب و نظام می زنند كه گويى وظيفهاى غير از اين ندارند. خطر تحجرگرايان و مقدس نمايان احمق در حوزههاى علميه كم نيست / طلاب عزيز لحظهاى از فكر اين مارهاى خوش خط و خال كوتاهى نكنند🚫
📎در شروع مبارزات اسلامى اگر می خواستى بگويى شاه خائن است، بلافاصله جواب می شنيدى كه شاه شيعه است! عدهاى مقدس نماى واپسگرا همه چيز را حرام می دانستند و هيچ كس قدرت اين را نداشت كه در مقابل آنها قد علم كند.
🖤خون دلى كه پدر پيرتان از اين دسته متحجر خورده است هر گز از فشارها و سختيهاى ديگران نخورده است. وقتى شعار جدايى دين از سياست جا افتاد و فقاهت در منطق ناآگاهان، غرق شدن در احكام فردى و عبادى شد و قهراً فقيه هم مجاز نبود كه از اين دايره و حصار بيرون رود و در سياست [و] حكومت دخالت نمايد، حماقت روحانى در معاشرت با مردم فضيلت شد.
به زعم بعض افراد، روحانيت زمانى قابل احترام و تكريم بود كه حماقت از سراپاى وجودش ببارد و الّا عالم سيّاس و روحانى كاردان و زيرك، كاسهاى زير نيم كاسه داشت😔
✅اولين و مهمترين فصل خونين مبارزه
«اولین و مهمترین فصل خونین مبارزه در عاشوراى 15 خرداد رقم خورد. در 15 خرداد 42 مقابله با گلوله تفنگ و مسلسل شاه نبود كه اگر تنها اين بود مقابله را آسان می نمود. بلكه علاوه بر آن از داخل جبهه خودى گلوله حيله و مقدس مآبى و تحجر بود؛ گلوله زخم زبان و نفاق و دورويى بود كه هزار بار بيشتر از باروت و سرب، جگر و جان را می سوخت و می درید».
📌آن قدر كه اسلام از اين مقدسين روحانى نما ضربه خورده است، از هيچ قشر ديگر نخورده است و نمونه بارز آن مظلوميت و غربت امير المؤمنين- عليه السلام- كه در تاريخ روشن است
@goftemane_tohid
1.07M
🎙پیام حجه الاسلام و المسلمین میثم قاسمی پژوهشگر، نویسنده و استاد حوزه علمیه قم پیرامون ضرورت بازخوانی «منشور روحانیت».
@goftemane_tohid
زمینههای نگارش منشور روحانیت.m4a
11.66M
🎙| ارائه سید مهدی موسوی (استاد دانشگاه و نویسنده) پیرامون زمینه های نگارش منشور روحانیت
@goftemane_tohid
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #برش_دیدار | رهبر انقلاب، صبح امروز: آن کسانی که شخصیت و هویت خودشان در معرض ویرانی و نابودی است، همه را اینطور میبینند / سیاست امروز دشمن، یاسآفرینی است
🔻 یکی از چیزها مسئلهی امیدآفرینی است، سیاستهای دشمن یأسآفرینی است. هر وقت یک بار به یک مناسبتی، مال امروز هم نیست، در سال ۶۹ ــ در اردیبهشت ۶۹ هنوز یک سال از رحلت امام نگذشته بود ــ یک گروهی حالا اسم نمیآورم یک نامهی درواقع سرگشادهای نوشتند به یکی از مسئولین و همهاش همینطور یأسآفرینی از جملهی تعبیراتی که در آن نامه بود که من اینجا یادداشت کردم این است میگویند «مُلک و ملت به لبهی وحشتناک ویرانی و نابودی رسیده است»! سال ۶۹ این آقایان به این نتیجه رسیده بودند که کشور به لبهی ویرانی و نابودی رسیده حالا دائماً از این حرفها هست. حالا آن کسانی که خودشان، شخصیتشان، هویتشان در معرض نابودی و ویرانی است آنها به هرکس نگاه میکنند اینجوری میبینند. به عکس کسانی که ذهنشان، دلشان پر از امید است همهچیز را امیدبخش میبینند.
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_خبرگان
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #برش_دیدار | علما #جهاد_تبیین را جدی بگیرند
👈🏻 علما به میان جوانها بروند و گرههای ذهنی آنها را باز کنند
🏷 #دیدار_خبرگان
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 از شبهه نباید رنجید / این شبههها مثل این تحریمهاست؛ ما را وادار میکند بیشتر فکر کنیم / مراقب باشیم حرف سست نزنیم
🔻 رهبر انقلاب: از شبهه هم نباید رنجید. نرنجیم؛ بالاخره شبهه است و وجود دارد. مرحوم آقای مطهری (رضواناللّهعلیه) خودش شبهه را کشف میکرد، زودتر میفهمید و بنا میکرد روی آن فکر کردن.
برای مواجههی با شبهه بایستی کاملاً آماده شد. من میخواهم این را عرض بکنم حتی این شبههها مثل این تحریمهاست، این تحریمها اگر نبود مطمئن باشید ما این پیشرفتهای صنعتی و فنی را نمیداشتیم... نه قطعه میفروختند، نه علم میفروختند، نه فناوری میفروختند ناچار شدیم خودمان اقدام کنیم.
شبهه هم همینجور است، شبهه هم ما را وادار میکند بیشتر فکر کنیم، بیشتر مطالعه کنیم، بیشتر مراجعه کنیم، بیشتر مشورت کنیم، بیشتر از کسی که بیش از ما میفهمد سئوال کنیم، شبهه هم از این قبیل است.
مراقب باشیم حرف سست نزنیم. ۱۴۰۱/۱۲/۴
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_خبرگان
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹الهی هب لی کمال الانقطاع الیک🔹
#مناجات شعبانیه
#خودش[انسان] هر چه هست نقص است
#هر چه کمال هست از اوست
#انبیا هم هیچ نداشتند
همه هیچ هستند و اوست فقط، همه فطرتها دنبال او هستند، منتها چون ما محجوبیم نمی فهمیم که دنبال او هستیم
#کمال انقطاع همین هست که از همه این چیزهایی که هست به کنار باشند...
@goftemane_tohid
🔹انسانشناسی فطری توحیدی✅
🔸انسانشناسی ابزاری مارکسیستی🚫
«بينش ابزارى بر اساس اين طرز تفكر است كه انسان در آغاز پيدايش يك ماده خام است ... انسان طبق اين نظريه در آغاز پيدايش فاقد شخصيت است، نه شخصيت بالفعل دارد و نه شخصيت بالقوه؛ پايه و اساس شخصيتش با عوامل اجتماعى مخصوصاً عوامل اقتصادى پی ريزى می شود.
ولى از نظر بينش انسانى و فطرى، هر چند انسان در آغاز پيدايش، شخصيت انسانى بالفعل ندارد ولى بذر يك سلسله بينشها و يك سلسله گرايشها در نهاد او نهفته است... مانند يك نهال است كه استعداد ويژهاى براى برگ و بار در او نهفته است. نياز انسان به عوامل بيرون نظير نياز ماده خام به عامل شكل دهنده نيست بلكه نظير نياز يك نهال به خاك و آب و نور و حرارت است كه به كمك آنها مقصد و راه و ثمرهاى كه بالقوه در او نهفته است به فعليت برساند🍃
📚مجموعه آثار شهید مطهری(قیام و انقلاب مهدی علیه السلام)، ج24، ص 422.
@goftemane_tohid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیت الله جوادی آملی:
«بوعلی سينا اين حرفها را از كجا ياد گرفت؟خودش می گويد که من از كجا ياد گرفتم، ميگويد من هر وقت مشكلی داشتم و مطلبی برای من حل نمیشد وضو می گرفتم، ميرفتم مسجد جامع شهر، دو ركعت نماز ميخواندم، با خدا گفتگو ميكردم مسئله برای من حل ميشد، اين شرح حال خودش است. ميگويد من شاگرد اين «الصَّلَاة» هستم كه «عَمُودُ الدِّين» است.»
@goftemane_tohid
🔸 اللّهُ وَلِىُّ الَّذِینَ آمَنُوا🔸
🔷آثار ولایت الهی
«اگر رفتار ما با خدا چنان باشد که ربوبیت او و عبودیت ما اقتضا مىکند، رابطه ولایت بین فرد و خدا برقرار مىشود. ولایت و ربوبیت الاهى، یعنى این که او صاحب اختیار همه چیز ما است. مالک وجود ما، مالک حیات ما و مالک هرچه به ما داده است. اگر رابطه ما با خدا این چنین باشد که خدا را مالک و صاحب اختیار هر چیزى بدانیم و تدبیر خودمان را به دست او بسپاریم، در سایه ولایت تشریعى او قرار گرفته ایم»✨
✍️آیت الله مصباح یزدی/ کتاب آفتاب ولایت/ ص100
@goftemane_tohid
همسر شهید مطهری دیروز به رحمت خدا رفتند و امروز رهبری بر پیکر ایشان نماز خواندند.
اینها چند جملهای است که یکی از اساتید در مورد همسر شهید مطهری گفتهاند 👇👇
«این مرحومه مؤمنه همسر شهید، واقعاً حق زیادی بهگردن شهید مطهری و طبعاً همه کسانی که از دانش و کتابهای آن شهید بهرهمند شدند دارند. خاطرات عجیبی از سختیها، زحمات و کمکهای ایشان به شهید مطهری در مسیر تلاشهایش برای مطالعه و تحقیق و نوشتن و سخنرانی و ... بیان میشود. از جمله در خاطرات این مرحومه نقل شده:
در ایامی که شهید مطهری مشغول تدریس و سخنرانی در دانشگاهها و مراکز مختلف بودند و باید خیلی سخت مطالعه و تحقیق میکردند تا بتوانند پاسخگوی شبهات و ... باشند، فرزندانم کوچک بودند و بازی و یا صحبت میکردند و من برای اینکه تمرکز شهید مطهری بههم نخورد و بتواند بدون هرگونه سر و صدایی تمام فکر و ذهنش را روی مطالعه بگذارد، بچهها را میبردم امامزادهای که در نزدیکی ما بود و ساعتها آنجا مینشستم تا هیچ سر و صدایی نباشد و شهید مطالعه کند و بنویسد. عجیبتر اینکه این را به شهید مطهری هم نمیگوید تا ایشان دغدغهای نداشته باشد.
یک زن چقدر میتواند در رشد و خدمات برجسته همسرش تاثیرگذار باشد. حال این را مقایسه کنید با برخی از امروزیها ... . اتفاقاً به همسرانتان بگویید تا با هم سلوک کنید.»
رحمةاللهعلیها
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
سالروز ولادت با سعادت حضرت امام سجاد (علیهالسلام) صاحب کتاب ارزشمند صحیفه سجادیه، را تبریک عرض می کنیم 🌹🍃
به همین مناسبت گزیده هایی از مطالب پیرامون این کتاب را تقدیم به شما سروران گرامی می کنیم✨👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«یا من تحلّ به عقد المکاره و یا من تدفع به حرّ الشدائد»
با زبان درخواست و التماس #حقیقت را بیان می کند، #انسان را به آنچه که هست و کیفیتی که باید پیدا بکند آشنا می کند
ما باید با #صحیفه سجادیه انس بگیریم...
@goftemane_tohid
🎙رهبر انقلاب:
🔹من به شما عزیزان توصیه میکنم که با صحیفهی سجادیه انس بگیرید، دعای #پنجم صحیفهی سجادیه را #مکرر در مکرر بخوانید. این دعای پنجم صحیفهی سجادیه مال ماست. همهی ادعیهی صحیفهی سجادیه همین طور است. آنجائی که ما را به یاد مرگ میاندازد، آنجائی که ما را از لغزشها برحذر میدارد، آنجائی که عظمت معنویت دستگاه الهی را، از پیغمبر و یاران و ملائکهی الهی را به رخ ما میکشد، اینها همهاش برای ما #استحکامبخش است. در هر میدانی، استحکام درونی برای ما تعیین کننده است. اگر ساخت درونی - چه درون شخصىِ خود ما، درون روحی و فکری خود ما، چه درون کلیت جامعهی ما - ساخت مستحکمی بود، هیچ چیز نمیتواند در مقابلش بایستد. این، مهمترین و اولین توصیهی من به شماست.
1390/10/7
@goftemane_tohid
🔹رهبر انقلاب در پاسخ به علت ریزشها در انقلاب می فرمایند:
📎وقتی مبانیِ معرفتی ضعیف بود، طبعاً نمیتواند آنها را در مقابل حوادث، در مقابل سؤالها، در مقابل ابهامها حفظ کند و در صراط مستقیم نگه دارد. لذاست که به نظر من به مسائل ایمانی و مسائل اعتقادی و معرفتی بپردازید. ببینید، این دعا که عرض کردم -دعای بیستم صحیفهی سجّادیّه، دعای معروف مکارمالاخلاق- این جوری است: اَللَهُمَّ بَلِّغ بِایمانی اَکمَلَ الایمانِ وَ اجعَل یَقینی اَفضَلَ الیَقین؛ میگوید یقین را دارم امّا یقین من را بهترین یقین قرار بده ✨
1399/2/28
#دعایبیستم
#بهترینیقین
@goftemane_tohid
اسلام | کرامت انسان
🔺«از امام سجاد عليه السلام سؤال شد: چه كسى از همه مردم مهمتر است؟ فرمود:
آن كس كه همه دنيا را با خويش برابر نداند».
از تعمق در قرآن و نهج البلاغه و ساير سخنان پيشوايان دين روشن میشود كه اسلام ارزش جهان را پايين نياورده است، ارزش انسان را بالا برده است؛ اسلام جهان را براى انسان می خواهد نه انسان را براى جهان؛ هدف اسلام احياى ارزشهاى انسان است نه بی اعتبار كردن ارزشهاى جهان.
@goftemane_tohid
هدایت شده از نظام جامع اندیشه اسلامی
994.9K
📌 نقش #نظام_جامع_اندیشه_اسلامی
در مطالعه بهتر آثار متفکران انقلاب
🎤پاسخ استاد سید مهدی موسوی بر این پرسش:
چگونه می توانیم نظم جامع اندیشهای را در سیر مطالعاتی حضرت اقا پیاده و اجرا کنیم ؟
@andisheh_tahzib
هدایت شده از jazaery mahmood
📢 اطلاعیه
💠 نشست و گفتگو پیرامون مهمترین محور های #منشور_روحانیت
🔸️پیام تاریخی امام خمینی (ره) به طلاب و روحانیون
با حضور:
👤 استاد #اصغر_طاهرزاده
👤 استاد #مهدی_انشائی ، مدرس حکمت ، فقه و اصول در حوزه
⭕ محور های گفتگو:
👈 امتداد حکمت و تاثیر آن در فقاهت و تراز فقیه
👈 شاخصه های مغفول تحول در حوزه های علمیه
👈 جریان های فکری و روحیه هایی که مانع از تحقق حوزه در تراز است
👈 لوازم نگاه تمدنی و تاثیر آن در سلوک طلبه
🗓 دوشنبه، ۸ اسفندماه ۱۴۰۱
⏰از ساعت ۹ صبح تا اذان ظهر
📍خیابان ابن سینا، ابتدای کوچه ۱۶، مدرسه شفیعیه (حوزه علمیه مشکات اصفهان)
🌐 لینک شرکت در جلسه به صورت مجازی (در بستر نرم افزار قرار):
https://gharar.ir/r/7d5a85ff
🔹️حوزه علمیه مشکات اصفهان
🔹️موسسه حامیم
🔹️خانه طلاب اصفهان
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@Tollab_esf |خانه_طلاب_اصفهان
#گنجینه های بعثت
🔹گنجینه دوم
یکی از گنجینههای بسیار مهمّی که متأسّفانه مورد توجّه قرار نمیگیرد، سخت بودن و غیر قابل نفوذ بودن در مقابل بدخواهان است. یکی از ضربههایی که جوامع بشری میخورند، از ناحیهی نفوذ دشمنانشان است، که این در آیهی «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار» وجود دارد. «اَشِدّاء» به معنای شدّت عمل نیست. «اَشِدّاء» به این معنا که ما در فارسی [به آن] شدّت عمل میگوییم، نیست؛ «اَشِدّاء» یعنی سخت بودن، محکم بودن، غیر قابل نفوذ بودن؛ این معنای «اَشِدّاء» است.
نگذارید در جامعهی شما نفوذ پیدا کنند. معنای نفوذ دشمن، نفوذ بیگانه و بدخواه این است که شما از خودتان اختیاری ندارید؛ او میآید و در جامعهی شما، مثل انسان بیهوشی که هرچه میخواهند به او تزریق میکنند، تصرّف میکند.
شما میتوانید با اختیار خودتان ارتباطات خوب، مرتّب، منظّم، منطقی، عاقلانه داشته باشید؛ این خوب است.
🔸بیانات رهبر انقلاب🔸 1401/11/29
@goftemane_tohid
توحید در زیارت امام رضا| آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شما ببينيد اين دعای استغفار بعد از زيارت #امام_رضا سلام الله علیه اوّل تا آخر، آخر تا اوّل همهاش #توحيد است: «أستغفر الله الذي لايخلق إلا هو، لايغفر إلا هو، لايرزق إلا هو»؛يعنی وقتی ما وارد حرم شديم اگر توسل کرديم اگر طلب شفاعت کرديم، در محدوده آن است که اينها را وسيله قرار بدهيم کار اصلی به دست اوست.
اين استغفار بعد از زيارت امام رضا اول تا آخر برليان #توحيد است، همهاش «إلا هو»، «إلا هو»، «إلا هو»، «إلا هو». اينها را همينها گفتند... اين دعا را بخوان که مبادا خدايی ناکرده ديگری خيال کند کسی اينها را بالذات و بالاستقلال منشأ اثر می داند.»
درس اخلاق ۹۶/۵/١٩
@goftemane_tohid