⭕. هميشه در طول تاريخ، نويسندگان و مورّخين بر اساس تخيّلات و براساس منافع و مصالحِ خود، حقايق را رقم میزدند. كم اتّفاق افتاده كه يك واقعه، آنچنان كه هست مطرح شود و يك شخصيّت، همانطور كه بوده است در معرضِ قضاوتِ افكار و وجدانها قرار بگيرد. همه اش قيچى میکردند؛ آنچه را كه نمیبایست نمیگفتند، آنچه را كه میبایست میگفتند.
🔹براى اينكه اين اسوه در ديدگاه مردم زيبا بنمايد، اين اسطوره در ديدگاه مردم به زيبانمايى و به جلوه نمايى بپردازد.
اگر قرار شود كه آن خصوصيّتِ ناقصه در كنار آن فضيلت، ذكر شود ديدگاهِ افراد نسبت به شخص تغيير میکند؛ ديگر كسى دنبال وی نمیرود، ديگر كسى حرف او را نمیشنود، ديگر آن ذهنيّتى كه بر اساس آن، بايد اطاعت كامل و اطاعت محض كرد به وجود نمیآید. ناچاريم بدیها را بپوشانيم و خوبیها را در معرض قرار دهيم تا افكار را اغفال كنيم و حقايق را از ديدگان ببنديم،
🔺و اين خيانت است!
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 96
#عقلانیت #حق_مداری #تاریخ_نگاری #شخصیت_سازی #مستندات
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
💠به دنبال امام حقیقی باشیم نه امام توهمی و تخیّلی!
🔸ما بايد براى امام شناسى و معرفت، به خصوصيات مراحل سير و سلوكِ امام برويم و با نهايت كنجكاوى، حقيقت و عقيده و صفات نفسيّه و افعال خارجيۀ وى را بسنجيم، و او را كَما كانَ و حَيثُ ما كانَ، اسوه و الگوى خود در جميع شئون قرار دهيم،
🔸 نه آنكه در تصوّر و خاطره ی خود امامى درست كنيم و سپس آن را تحميل بر امامِ موجود در خارج بنمائيم. آن دويّمى امام خارجى و واقعى نمى باشد. امامى است "پندارى و تخيّلى و وَهْمى".
🔸آنگاه اگر از او تبعيت كنيم، از امام حقيقى پيروى نكرده ايم، بلكه از امام تصوّرى خودمان، و در حقيقت از "خودمان" تبعيت نموده ايم، و چه بسا عمرى را به "نام امامت و ولايت" سپرى نموده باشيم، و فى الواقع از "نفس خود" تجاوز ننموده و تبعيّت از غير آن نكرده باشيم.
🔸در اين صورت عمرى "نفس پرست" بوده ايم، نه خدا پرست، و نه پيرو و تابع امامى كه خداوند براى ارشاد و هدايت ما به ما نشان داده است.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه.
📚امام شناسی، ج 15، ص 290.
#امامت #نفس #خیالات #باطن
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
🔹حرفِ درویشان بدُزدد مردِ دُون
تا بخوانَد بر سلیمی زآن فسون/
کارِ مردان روشنیّ و گرمیَست
کارِ دُونان حیله و بی شرمیَست
#مولانا رحمه الله
#عرفان #علمای_ربانی #دنیا #تخیل #عقلانیت #ولایت
@maktabe_vahy
🌸🌸🌸🌸
🔶. از ما همه بیچارگی و عجز و نیاز است
🔹میگویند: (وقتی بعضی مسیرها را آسفالت میکردند برخی شرکتها با پیمانکار قرار میگذاشتند یک لیوان آب را که در ماشین میگذارند، هنگام حرکت روی آن آسفالت، نباید آن لیوان حرکت کند!) اینقدر باید جاده صاف و صیقلی باشد!
🔹خدا میگوید: «اینچنین جادهای برای شما درست میکنم؛ صاف و صیقلی! اصلاً ماشین خودش سُر بخورد، نیاز به گاز دادن نداشته باشید، بروی جلو اصلاً نفهمی از کجا خوردی!! این مهم است، که ندانی از کجا خوردی!»
امام زین العابدین علیه السلام در دعای خود میگویند: «ما هیچ هستیم، ما فقیریم، چیزی نداریم، خطاکاریم؛ خدایا خودت بیا و دست ما را بگیر و خودت علل و اسباب را آماده کن، خودت مُعدّات و شرایط را برای ما به وجود بیاور، ما دلمان میخواهد ولی جاهل هستیم، خطاکاریم، قدرت نداریم.»
🔹این برای این طرفِ قضیه، برای آن طرف هم به همین صورت است. یک وقت نیاییم به خدا بگوییم: من این کار را میکنم! مبادا اینچنین خطایی از ما سر بزند و بگوییم که: (ما میتوانیم، ما قدرت داریم، ما اراده داریم، ما میرویم) اگر از این خطاها سر بزند خدا میگوید: «حال که می گویی خودم می توانم، پس این افسار را بر سر خودت انداختم، برو حالا ببینیم که تا کجا میروی!»
🎙. حضرت آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1435، جلسه 1
#عبودیت #فقر #عقلانیت #توحید #تکبر #انانیت
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
💠. مهمترین مسئله در سلوک و حرکت به سمت پروردگار ...⁉️
🔸. كسى كه نگران مَآلش نيست سالك نيست! انسان بايد نگران باشد، اما ترس از نرسيدن، خلافِ سلوك است. سالك كه ترس نبايد داشته باشد! میرویم ان شاءالله میرسیم، خدا اين رحمت و غفرانش را براى چه وقت گذاشته است؟ آیا اينقدر خدا را عاجز و ناتوان میدانیم؟! كه زورش نرسد [و فقط] يك نفر را به لقاء خودش برساند؛ چرا همه را نرساند؟ اين چه قانونى است كه حتماً بايد خدا بخواهد فقط يك نفر را برساند!!؟
🔸. لذا مهمّترين مسئلهای كه بزرگان در ارتباط با سالک فرمودهاند اين است كه رجاء و امید خودش را به خدا زياد كند؛ اين مسئله مهمّ است! که:
«خدايا اگر قرار است ما را امتحان كنى، از این امتحانْ صحيح بيرون بياور! خدايا اگر قرار است ما را مورد آزمايش قرار بدهى ما را از اين آزمايش ناجح و موفق بيرون بياور! خدايا اگر قرار است كسى را عذاب كنى ما را در زمرۀ آنها قرار مده!»
🔺اينها چيست؟ اینها رجاء و امید است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_دعاى_ابوحمزه_ثمالى، جلسه 8 رمضان 1422
#خوف #رجاء #سلوک #فهم #رحمت #نجات
@maktabe_vahy
💎..💎..💎..💎
🔶. خوشبینی و حُسنِ ظنِّ بیجا!
🔹حسن ظنِّ بىجا نسبت به یک شخص، يكى از بزرگترين آفتها برای سالك است. آفت بزرگي است و مانعِ او از وصول به بسيارى از درجات مىشود و مطالب بسیاری را از او سلب مىكند. انسان هميشه باید در حُسنِ ظنّش به افراد، جانب اعتدال را پيش بگيرد.
🔹همان طور كه پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «اگر صلاح بر اهل زمانى غلبه كرد آنگاه سوء ظنّ به افراد، خلاف است و اگر فساد بر اهل زمانى غلبه كرد حُسن ظنّ به افراد، خلاف است.»
ملاکی که این روایت ارائه میدهد این است که انسان بايد به درستی حسنِ ظنّ داشته باشد، نه به غلط.
🔹بعضىها هميشه مىخواهند با همان فكر ابتدائى با افراد برخورد كنند و بعد از آن مبانى را بر اساس آن قرار دهند؛ يعنى نه تنها ارتباط با افراد و حُسنِ ظنّى كه نسبت به آنها دارند در محدودۀ خاصّى تمام نمىشود بلکه مبنای خویش را بر اين اساس قرار مىدهند و مطالبى را بار مىكنند و مسائلِ مهمّى را در اختيار او قرار مىدهند. اينجا ديگر مسأله، مسألۀ حسن ظنّ نيست، اينجا باختن است و اينجا ابطال عمر و ابطال حيات است.
🔺صحيح نيست كه انسان نسبت به هر قضيّهاى يك نوع عمل كند.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. جلسات شرح حديث عنوان بصرى مجلس ۴۱
#حسن_ظن #خوشبینی #عکس_العمل #عقلانیت #اخلاق #عمل #محیط
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸
18.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠. دیدگاه اولیای الهی در تبلیغ دین و تألیف کتاب
📼. حضرت آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🎞.#شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 209، دقیقه 52:13.
#دین #عرفان #هدایت #اولیا #تبلیغ
@maktabe_vahy
✅. یَومَ یَفِرُّ المَرءُ مِن أخیه و أُمِّه و أبیه و... [روزی که انسان از برادر و مادر و پدر خویش فرار میکند...]
🔸. آن چیزی كه هميشه با انسان است، آن چيست؟
آن فعل و عمل انسان است! در خواب، بيدارى، مرض، عروسى، عزا و در قبر هم با انسان است. همه میروند، خاك هم میریزند، «و خداحافظِ شما و يك فاتحه هم بخوانيم!» ولى عمل میماند!
🔸. پيغمبر میفرماید: «به فكر آن باش، و الّا بقيه میروند.» بالاخره گریه برای یک ماه است و ديگر تمام میشود و زمانه مسئله را كم كم به نسيان میسپارد؛ مگر چقدر انسان ناراحتى میکند؟ حالا مادر و پدر و برادرش میمیرند؛ يك هفته، دو هفته، يك ماه، يك سال، نه ديگر تا آخر عمر!!
اما آن چیزی كه میماند، همان عمل است كه آن میماند، همان كارهايى است كه میماند، همان رفتارى است كه میماند، همان كردارى است كه میماند. در روز قيامت هم با انسان محشور میشود.
🔸. دارم به رفقا عرض میکنم و با خودم حديثِ نفس میکنم:
💎. در روز قيامت كسى به دنبال ما نیست! نه پدر ما به دنبال ماست، نه مادر، نه خواهر، نه برادر، نه شوهر، نه زن؛ هيچكس نيست! خودمان هستیم.
🎙. حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #مشهد، 25 رجب 1433
#فلاح #رستگاری #قبر #قیامت #دنیا #عمل #حق #باطل
@maktabe_vahy
💠.💠.💠.💠.💠
🔵. تمرین مواجهه با حق!
🔸مسئلۀ كيفيّت وقوف در برابر حقّ، مسئلۀ مهمى است. بارها بنده تذّكر دادهام تا مادامى كه ما اين مطلب را در وجود خود زنده نگه داريم شاداب در طريق هستيم و هر وقت احساس كرديم از مقابلۀ با حقّ میخواهیم فرار كنيم آن موقع به فكر بيفتيم كه چه بر سر ما دارد مى آيد!؟
🔸اين مطلب را بايد دائماً با خود تمرين كنيم. «تفكّرُ ساعةٍ خيرٌ مِن عبادةِ سبعين سنة؛ (یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت بهتر است) يعنى هميشه انسان باید موقعيّت نفسانىِ خود را در قبال حقائق بررسى كند و ببيند كه چقدر میتواند در ارتباط با حقّ پذيرش داشته باشد.
اگر چه واقع نشده باشد، ولی خودش را در آن واقعيّت قرار دهد و جاى ديگران بگذارد؛ و در عالم تخيّل، خودش را در يك واقعه قرار دهد.
🔺...چون تمام اين مسائل برگشتش به كيفيّتِ تصميم گيرىِ نفس است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. جلسات شرح حديث عنوان بصرى مجلس 88
#حق_پذیری #تهذیب_نفس #مراقبه #تخیل #محیط
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸
💠. جایگاه شخصیت....!
🔹*بزرگترين آفت بشر و مهمترين آفت در سيروسلوك اين است كه شخصيت كسى انسان را اغفال كند.* هركس مرتبه اى دارد؛ اگر مرا از اين مرتبه كه الآن در آن هستم بالاتر ببريد، خودتان مسئوليد؛ چنانچه شما نيز در مرتبه اى هستيد كه من بايد وظيفه ام را نسبت به همان مرتبه انجام دهم، و الّا مسئول هستم. چه بسا ممكن است من نسبت به كسى عملى را انجام دهم كه براى او نامناسب و غيرصحيح باشد؛ در اينصورت بايد خودِ او، راه حق را تشخيص دهد.
🔹البته انسان بايد از مشورت و صحبت و رفاقت با ديگران استفاده كند، اما اينكه تحت تأثيرِ شخصيت كسى واقع شويم و مطالب خلاف او را صحيح جلوه دهيم، خود را گول زدن و فريب دادن است. بنابراين هر چيزى بايد به جاى خود محفوظ باشد.
🔹انسان نبايد بدون جهت از كسى انتقاد كند و نبايد خلاف ديگرى را به ديدۀ حُسن بنگرد؛ هر دو غلط است! حمل به صحّت در جاى خود معنا دارد و صحيح است، ولى انسان نبايد خلاف را هم صحيح ببيند؛ زيرا خلاف، خلاف است و در اين مسئله ميانِ افراد هيچ تفاوتى نيست.
📝. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #عنوان_بصرى، ج2، ص 41
#حق_پذیری #تهذیب_نفس #مراقبه #تخیل #محیط
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸.🌸