⭕️سیاست خارجی تحول آفرین
🔹توسعه روابط با کشورهای همسایه، یکی از راهبردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم است. به قول رئیسجمهوری، نگاه دولت، منافع اقتصادی کشور است و باید برنامههای بسیاری را برای توسعه همکاری با این کشورها تدارک دید.
🔸در سال ۱۴۰۰ دو دیدگاه «نگاه به شرق» و «نگاه به غرب» در ایران تعدیل شد و دیدگاه «بینابینی» به جهان شکل گرفت؛ دیدگاهی که بر حفظ تعادل در نگاه به غرب و شرق تاکید داشت؛ سند راهبردی ۲۵ سال با چین و ۲۰ ساله با روسیه، تکاپوی دیپلماتیک برای رفع اختلافات با غرب بر سر توافق هستهای، تلاش برای همکاری نزدیک با کشورهای حوزه کارائیب و آمریکای لاتین از جمله الگوهای رفتاری برای توازنبخشی به روابط خارجی به شمار میرفت. در سال ۱۴۰۱ اگرچه به خاطر تداوم و تشدید تحریمهای ضدایرانی از سوی آمریکا و اروپا، ترمیم روابط آن گونه که انتظار میرفت، پیش نرفت اما درهای دیپلماتیک برای حل اختلافات باز ماند. از این رو شاهد تردد دیپلماتیک مقامات تهران- بروکسل و همچنین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بودیم. به جرات میتوان مهمترین تحول در حوزه سیاست خارجی را به ازسرگیری روابط ایران وعربستان مرتبط دانست که بعد از ۷ سال گره از روابط تهران- ریاض گشودهشد.
⭕️حیاط خلوت آمریکا زیر چتر پهپادهای ایرانی
🔹حوزه نفوذ ایران بار دیگر بعد از یک دوره خلأ که در دولت آقای روحانی که متمرکز به غرب در قالب ارتباط با کشورهای اروپایی شده بود، تغییر کرد و با سفر رئیس جمهور به مالزی وکشورهای شرق دور و بعد از آن آمریکای لاتین و سپس با سفر به 3 کشور آفریقایی اوگاندا، کنیا و زیمباوه شکل دیگری به خود گرفت. ضمن مهم بودن روابط دیپلماتیکی با این کشورها، سه حوزه مهم اقتصادی نفت و گاز، کشاورزی و فروش تجهیزات نظامی به ویژه فروش پهپادهای ایرانی با کاربرد کشاورزی برای سم و کود پاشی و برقراری امنیت مرزی این کشورها محور همه این سفرها بوده است. در میان این ارتباطات و سفرها، آمریکایی ها نگران ارتباط ایران در حیاط خلوت آنها در آمریکای لاتین و رژیم صهیونیستی نگران نزدیکی جمهوری اسلامی با کشورهای آفریقایی هستند.اما ترس از نفوذ و گسترش روابط نظامی و سیاسی ایران با کشورهای آمریکای لاتین بیش از هر موارد دیگری در رسانه های آمریکایی و غربی برجسته شده است.
⭕️ماجرای تحریم و وسوسه
🔹آمریکاییها این را به خوبی میدانند و همانطور که در صوت راب مالی طرح شده، اتفاقاً به همین دلیل نمیخواهند منفعل باشند و تماشا کنند که اقتصاد ایران به دست خودشان عملاً از وابستگی تاریخی به نفت جدا شده و به سمت رشد تولیدات صنعتی غیرنفتی رفته است. بنابراین در دورهی جمهوریخواهان تشدید تحریمها را به راه میاندازند و در دورهی دموکراتها تلاش میکنند از طریق وسوسهی توافق، ایرانیان را معطل و پابند کنند. به این دوگانه در بیانیهی گام دوم به خوبی اشاره شده است. رهبر معظم انقلاب در این بیانیه چالش خارجی ما را به «تحریم و وسوسهی دشمن» تعبیر کرده اند. آمریکاییها هم تحریمشان در جهت آسیب زدن به اقتصاد ایران است و هم وسوسه کردنشان.
talebpoor.mp3
27.3M
خطبه های نماز جمعه شهرضا / حجت الاسلام طالب پور امام جمعه موقت / 20 مرداد 1402
پیام توافق غیرمکتوب ایران و آمریکا چیست ؟
🔸️آزاد کردن چند جاسوس آمریکایی در ازای پول های بلوکه شده ایران در عراق و کره جنوبی بازتاب زیادی داشته و این یادداشت سعی خواهد کرد به نکات مهم و پیام های این توافق غیرمکتوب بپردازد.
1️⃣ این توافق درپی فهم مشترک طرفین از به نتیجه نرسیدن برجام و لزوم کاهش تنش ها در حوزه برنامه غنی سازی هسته ای ایران حکایت دارد.
🔸️در واقع ایران همانگونه که فایل صوتی منتشرشده از رابرت مالی افشا کرد ، برجام را وسیله ای برای اعمال فشارهای قانونی آمریکا برخود می بیند و به همین دلیل به طور عملی تلاش ندارد تا آن را احیا کند، زیرا علاوه بر از بین بردن دستاوردهای هسته ای این کشور و نتایج مثبت ناشی از آن، محدودیت های فراوانی را به تهران تحمیل خواهد کرد.
🔸️علاوه بر نکته فوق، جمهوری اسلامی قصد کنار گذاشتن برنامه غنی سازی اتمی خود را ندارد و درصدد است ذیل معاهده ان پی تی به طور کامل و شامل از حق قانونی خود بهره مند گردد.
2️⃣ این توافق قرار بود در گذشته انجام شود اما اغتشاشات سال ۱۴۰۱ و امیدواری آمریکا در به نتیجه رسیدن آشوب ها، اجرای آن را به تعویق انداخت.
🔸️آزادکردن بخش قابل توجهی از پول های بلوکه شده ایران آنهم در آستانه سالگرد اغتشاشات سال ۱۴۰۱، حاکی از ناامیدی آمریکا از سرانجام برنامه اپوزیسیون جمهوری اسلامی دارد؛ زیرا اثرات مثبت فوری آن بر ثبات و آرامش اقتصاد و بازار ایران غیرقابل انکار خواهد بود.
3️⃣ این توافق غیرمکتوب آنهم در هنگامه اوج گیری تنش ها میان ایران و آمریکا در خلیج فارس و مرزهای سوریه و عراق ، نشان دهنده تلاش های دوطرف برای کنترل تنش ها در حوزه برنامه اتمی ایران با وجود تعارضات جدی میان آنها در سرتاسر ژئوپلیتیک غرب آسیا دارد.
🔸️در واقع هم تهران با تثبیت غنی سازی خود سعی در فریز کردن شرایط کنونی دارد و هم آمریکا نیازمند آنست که برنامه اتمی ایران در سطح فعلی باقی بماند و وارد مراحل خطرناک نگردد.(اگرچه وضعیت کنونی نیز روزگاری خط قرمز واشنگتن و تل آویو بود اما به نظرمی رسد آنها به ناچار و عملا غنی سازی ۶۰ درصدی ایران را پذیرفته اند و سعی دارند چرخش سانتریفیوژها دیگر بیش از این سرعت نگیرد).
4️⃣ نشریه اسرائیل هیوم چند روز پیش در تحلیلی اعلام کرد ایران به بازدارندگی اتمی بدون ساخت بمب هسته ای دست یافته است که در ذهن تحلیلگران نکته ای بسیار مهم ارزیابی گردید.
🔸️از این جنبه که ایران اولا قصد ساخت بالفعل بمب اتمی را نداشته و ندارد اما غنی سازی قانونی سطح بالا آنهم ذیل ان پی تی، نوعی از بازدارندگی را برای این کشور تحصیل می کند و ثانیا تبعات منفی ساخت عملی و علنی بمب اتم از جمله اجماع جهانی و رقابت هسته ای در منطقه غرب آسیا ، گریبانگیر تهران نمی گردد.
🔸️به عبارت دیگر ایران توانایی و تکنولوژی ساخت بمب و موشک های قاره پیما را دارد و از مزایای امنیتی و بازدارندگی آن بهره مند می گردد ولی خودخواسته این تسلیحات را نمیسازد تا پیامدهای مضر احتمالی آن ها در عرصه بین الملل به سیاست خارجی این کشور لطمه نزند.
🔸️آزاد کردن حدود ۱۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران نشان داد آمریکا نیز این وضعیت را فعلا و از روی اضطرار پذیرفته است.
5️⃣ راهبرد بایدن در برابر ایران شکست خورده است؛ او نه توانست برجام را احیا کند و برنامه اتمی ایران را به وضعیت قبل از ۲۰۱۸ بازگرداند و نه در عراق ، سوریه ، لبنان و یمن قواعد بازی را به سود واشنگتن تغییر داد.
🔸️از طرفی با توقیف ۲ نفتکش حامل نفت آمریکا در خلیج فارس و دریای عمان توسط ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ، بیش از پیش اعتماد به نفس ایران و جسارت این کشور در برابر ایالات متحده نمایان شد.
🔸️بنابراین در فاصله یکسال مانده تا انتخابات سال ۲۰۲۴، جو بایدن سعی دارد با دادن امتیازاتی، روند رو به رشد برنامه اتمی ایران را متوقف سازد تا برگ برنده ای در برابر رقبای جمهوری خواه خود داشته باشد.
📌 در پایان باید گفت جمهوری اسلامی با صبر و حوصله در حال گسترش نفوذ خود در غرب آسیا و افزایش سطح همکاری با همسایگانش و ایضا کشورهای آسیایی است و همزمان صادرات نفت خود را به نحو محسوسی افزایش داده و برنامه اتمیش را به سطح مقبولی رسانده و به همین دلیل سعی دارد بدون افزایش سطح تنش و از طریق سیاست خارجی ، وضعیت اقتصادی خود را دچار ثبات و بهبود کند و آرامش محسوسی را بر بازار داخلی حاکم گرداند.
⭕️آرزو اندیشی یا فروپاشی اجتماعی؟
🔹شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما با مقایسه تماشاگران بی بی سی در انگلیس و صدا و سیما در ایران نوشت «پر بینندهترین برنامهی تولیدی BBC در انگلستان یک مسابقهی رقص سلبریتیها است که ۱۹ سال سابقهی پخش دارد.
🔸این برنامه در موفقترین فصل خود ۱۱ میلیون بیننده داشته است. اگر جمعیت بالای ۱۲ سال آن کشور (حدود ۵۷ میلیون نفر) را در نظر بگیریم، این برنامه حدود ۲۰٪ بیننده داشته است. مقایسهی این آمار با آخرین نظرسنجی در مورد مخاطبان ویژه برنامههای محرم در تلویزیون ایران قابل توجه است.
🔹پر بینندهترین برنامهی دههی اول محرم در ایران حسینیهی معلی بود. بر اساس نتایج نظرسنجی ۳۰/۶ ٪ از مردم (بالای ۱۲ سال) تماشاگر این برنامه بودند؛ یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر. این که یک برنامهی مذهبی مانند «حسینیه معلی» سهم مخاطبش از جامعهی ایران بزرگتر از سهم مخاطب یک مسابقهی رقص سلبریتیها از جامعهی بریتانیا است، قاعدتاً برای هر جامعهشناس حقیقتجو و تحلیلگر منصفی باید محل تأمل باشد.
🔸بیگمان جایگاه نهاد دین و گستره و عمق نفوذ آن در این دو جامعه بسیار بسیار متفاوت است. این که افرادی مثل نقل و نبات از «زوال مرجعیت دین»، «دینگریزی»، «افول باورهای مذهبی»، و حتی «فروپاشی اجتماعی» در ایران سخن میگویند بیشتر از جنس «آرزو اندیشی» است.»
⭕️کنعانی:اختلاف با کویت درباره میدان گازی آرش را اختلافی فنی میدانیم
👤سخنگوی وزیر خارجه:
🔹ایران علاقهمند است موضوع میدان الدره/ آرش را در چارچوب مناسبات همسایگی با کشور کویت پیش ببرد.
🔸دولت انگلیس با سابقه سياهی که در منطقه غرب آسیا ايفا کرده و موجب بی ثباتی های عميق در منطقه بوده و همچنین نقشی که در حمايت از گروههای تروریستی داشته، نمیتواند در جایگاهی قرار بگيرد که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نیروی نظامی رسمی کشور اتهام وارد کند.
🔹نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تأمین امنیت منطقه یک نقش ماندگار است و کسی نمیتواند اين نقش را ناديده بگیرد.
🔸همانطور که نخست وزیر عراق اعلام کرد، بخشی از مطالبات ایران تامین مالی شده و به کشور ثالثی ارجاع داده شده است..
🔹برای نحوه دسترسی و استفاده از این منابع، همچنان گفتوگوهای فنی ادامه دارد.
🔸مانع اصلی در این زمینه تحریم های ظالمانه آمریکاست، در همین راستا این تحریم ها در شرایط گرمای شدید هوا، مخل روابط ایران و عراق در حوزه انرژی بود.
⭕️رشد بیش از 2.7 برابری درآمدهای مالیاتی از مشاغل چگونه محقق شد؟
🔹رویکرد اصلاح پایگاههای دادهای نظام مالیاتی از طریق ساما ن دهی دستگاههای پوز و اجرای مرحله اول سامانه مودیان در سال 1402 موجب شد که نه تنها بخش مهمی از مشاغل خاص امکان فرار مالیاتی نداشته باشند بلکه درآمد مالیاتی دولت نیز 176 درصد افزایش یابد. بر این اساس، تعداد اظهارنامه های مالیاتی مودیان 52 هزار فقره معادل 4 درصد، تعداد مودیان استفاده کننده از تبصره ماده 100، 927 هزار نفر معادل 30.3 درصد، مجموع تعداد مودیان مالیاتی 979 هزار نفر معادل 22.4 درصد و مجموع مالیات دریافتی از مشاغل 20.2 هزار میلیارد تومان معادل 176 درصد افزایش یافت.
⭕️تناقضهای انگلیسی؛ از کارتنخوابهای فراموششده لندنی تا ادعای نجات ملتها!
🔹بحران کارتنخوابی به دلیل شدت گرفتن مشکلات اقتصادی و افزایش هزینههای زندگی در اثر تورم و گرانی چنان در انگلیس شدت گرفته که حتی رسانههای وابسته به خاندان سلطنتی نیز دیگر نتوانستهاند آن را پنهان نمایند.
🔸هر چند رسانههایی چون بیبیسی در نهایت با تکنیکهای تبلیغاتی مانند القاء مهاجر بودن کارتنها نظیر رومانیاییها، برجستهسازی بودجه ۵۰۰ میلیون پوندی دولت انگلیس برای کمک به کارتنخوابها و... به دنبال کمرنگ کردن بحران بیخانمانی و کارتنخوابی در انگلیس هستند.
🔹یک ماه پیش روزنامه ایندیپندنت از افزایش ۲۱ درصدی تعداد کارتنخوابهای لندنی در سال گذشته خبر داد و نوشت: در بازه آوریل ۲۰۲۲ تا مارس ۲۰۲۳، در مجموع ۱۰ هزار و ۵۳ نفر در خیابانها زندگی میکنند.
🔸بحران اقتصادی در انگلیس و تشدید کاهش قدرت خرید و ناتوانی در پرداخت اجاره خانه چنان است که نظرسنجی جدید موسسه «یوگاو» نشان میدهد که ۶۶ درصد شهروندان انگلیس از عملکرد دولت حاکم محافظهکار در زمینه مدیریت مسائل مهم کشور ناراضی هستند.
🔹حقایق مذکور در حالی سالهاست بر انگلیس حاکم است که گزارشهای رسمی از هزینههای صدها میلیون پوندی خاندان سلطنتی برای جشنها و مراسم اشرافی از تولد و عروسی اعضای خاندان سلطنتی گرفته تا مرگ ملکه و تاجگذاری چارلز سوم از جیب مالیات دهندگان انگلیسی حکایت دارد.
🔸در چنین شرایطی مطالبه ۷۰ درصدی مردم انگلیس برای جمهوریخواهی و حذف نظام سلطنت به شدت سرکوب و رسانههای خاندان سلطنتی به صورت تهوعآوری به توجیه این سرکوب و لزوم استمرار نظام سلطنت میپردازند.
🔹از سوی دیگر؛ انگلیس با ادعای نجات ملتها و ایجاد زندگی بهتر برای آنان، همچنان به سیاق سابقه سیاه ضدبشری خود یا به اشغال، ویرانی و جنگافروزی مشغول است یا با فتنهانگیزی در سایر کشورها نسخه تجزیه و آشوب تجویز میکند.