🖋🗒 ذرهای از بی نهــایت..
📌(پژوهشی در مورد شگفتیهای علمی قرآن)
🔆آغاز جهان در قرآن کریم-قسمت 2️⃣:
📎همبستگی آسمان و زمین
👈بعد از انفجار، آنتروپی به شدت افزایش می یابد و مواد باقی مانده رو به بی نظمی می گذارند ولی بعد از انفجار بزرگ💥 نه تنها بی نظمی به وجود نیامده بلکه همان طور که می بینیم نظم و شعور حیرت انگیزی در میان کوچکترین ذرات گرفته تا بزرگ ترین ستارگان⭐️ وجود دارد و این چیزی به غیر از تجلی اسما و صفات الهی نیست.
🌸حال آیه 30 از سوره انبیاء را میخوانیم:
🌷"أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَ جَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ ۖ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ"🌷
☘️آیا کافران ندانسته اند که آسمان ها و زمین به هم بسته و پیوسته بودند و ما آن دو را شکافته و از هم باز کردیم و هر چیز زنده ای را از آب آفریدیم؟ پس آیا ایمان نمی آورند؟☘️
🔺در آیه فوق، خدای بزرگ به انفجار اولیه ای که 👈با اراده او👉 باعث ایجاد آسمان ها🌤 و زمین🌎 شد اشاره می فرماید.
📝تحلیل:
1️⃣ در مورد "رتق" و "فتق" که در این آیه مبارکه به کار رفته در اصل به معنی "پیوستگی و جدایی" است.
🔸یعنی زمین🌎 و آسمان🌤 در آغاز خلقت یک چیز بودند و آن توده عظیمی از گازها بود، سپس بر اثر انفجارات💥 و حرکت ها، به تدریج از هم جدا شده اند.
▪️بعضی دیگر آن را اشاره به یکنواخت بودن مواد جهان می دانند که چنان در آغاز در هم فرو رفته بود که به صورت ماده واحدی خودنمایی می کرد، اما با گذشت زمان⏰ مواد از هم جدا شده و ترکیبات تازه ای آشکار گشته است.
2️⃣ کافرانی که تلاش می کنند یکتایی جهان را توضیح دهند، می گویند "ماده بسیار فشرده" و "انفجار بزرگ در یک لحظه" و "خنک شدن ناگهانی" و غیره.
✅ نظر آن دانشمندان در مورد اینکه دنیا از یک نقطه شروع شده است درست می باشد. قرآن چنین نقطه ای را با کلمه عربی 👈"رَتْقًا"👉 که به معنای الیاف یا مواد به هم پیچیده و متصل است تشریح می کند.
❌ اما اشتباه دانشمندان مادی گرا آن است که فکر می کنند این ماده به تنهایی تبدیل به چنین نظمی شده است.
خداوند پراکندگی این مواد را با کلمه "فَفَتَقْنَاهُمَا" توضیح می دهد. این کلمه بدان معناست که خداوند این مواد فشرده(رَتْقً) را 👈به خواست خود👉 به مواد همگن تبدیل کرد که دنیا را با نظم وجود آورد.
📎آغاز خلقت از آب
👈علاوه بر آیاتی که خداوند حضور آب💧را در کنار خاک در خلقت موجودات (در ایجاد انسان) بیان می کنند در برخی دیگر مستقیماً آب را منشاء حیات🌿 ذکر می نمایند.
1️⃣ آیه 30 سوره انبیاء:
🌷"أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَ جَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ ۖ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ"🌷
☘️آیا کافران ندانسته اند که آسمان ها و زمین به هم بسته و پیوسته بودند و ما آن دو را شکافته و از هم باز کردیم و هر چیز زنده ای را از آب آفریدیم؟ پس آیا ایمان نمی آورند؟☘️
🌸در این آیه، تشکیل حیات، بعد از خلقت آسمان ها و زمین، در آب اعلام می شود.
2️⃣ آیه 54 سوره فرقان:
🌷"وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَصِهْرًا ۗ وَكَانَ رَبُّكَ قَدِيرًا "🌷
☘️و اوست که از آب، بشری آفرید و او را دارای [دو نوع پیوند] نسبی و سببی کرد؛ و پروردگارت همواره تواناست.☘️
🌸در این آیه نیز به ذکر منشاء بشر از آب تأکید می فرماید.
3️⃣ آیه 45 سوره نور:
🌷"وَاللَّهُ خَلَقَ كُلَّ دَابَّةٍ مِنْ مَاءٍ .."🌷
☘️و خدا هر جنبده ای را از آبی [که به صورت نطفه بود] آفرید ...☘️
🌸و همچنین این آیه شریفه، منشاء خلقت همه موجودات زنده (دابه) را از آب میداند.
📝تحلیل:
💧خلقت آب به پیش از تشکیل خاک مربوط می شود. حضور آب در کنار خاک باعث 👈ایجاد چسبندگی بین ذرات👉 شده و با توجه به نظریات علمی دانشمندان بیوشیمی حضور آب مهم ترین عامل در تشکیل اولین مخلوقات حاوی متابولیسم می باشد.
✴️ در هر سلول یا ارگانیسم زنده، می بینیم که آب 👈بیش از 70%👉 وزنش را تشکیل می دهد. بنابراین، بدون این آب اثری از زندگی نخواهد بود.
مسلمأ سلول اجزای سازنده هر موجود، از انسان گرفته تا حیوان🐂 و حشره🐞 و یا گیاه🌿، زنده است.
🔍اگر دقیق تر به آیه نگاه کنیم، می بینیم که بیشتر اسیدها و ترکیبات داخل سلول از هیدروژن و اکسیژن🅾️ و به صورت زنجیره هایی پیچیده با نظمی فوق العاده هستند. این دو گاز💨، هیدروژن و اکسیژن، عناصری هستند که آب را تشکیل می دهند و می توانند اجزای سازنده هر اتم بزرگ دیگر که در سلول است، باشند.
📚 کتاب ذرهای از بینهایت؛ میکائیل بهاری🍃
💠 ادامه دارد ...
#ذرهای_از_بینهایت 4
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
📝💠📝💠📝💠📝 📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت 2⃣8⃣قسمت هشتاد و دوم ⚠نکته مهم: 👇👇 ⚜چرا روی خواندن زیارت جام
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
3⃣8⃣قسمت هشتاد و سوم
💠«وَاجْعَلْ ذٰلِكَ مِنّٰا خٰالِصًا مِنْ کُلِّ شَكٍٍّ، وَ شُبْهَةٍ وَ رِیٰآءٍ وَ سُمْعَةٍ» خدایا این صلواتی که بر اهل بیت می فرستیم را از شک و شبهه و ریا و سمعه نگه دار..
🔹گاهاً بعضی ها بر پیغمبر و آل او سلام و درود✋ و زیارات و.. می فرستند ولی این سلام و صلوات هایشان به همراه شک و شبهه نسبت به اهل بیت است، می گوید خدایا🍃 این شک و شبهه را از ما بردار.
⚠️ریا و سمعه: گاهی ممکن است در ترجمه هر دو را به معنای خود نمایی معنی کنند ولی از یک معنا، اختلاف خیلی پنهانی هم دارند. ❌ریا کردن یعنی شما کاری را انجام بدهید که مردم ببینند. برای دیدن و خوش آمد مردم انجام بدهید.
👌مثلا انسانی نماز می خواند و به رکوع رفته🧔🏻، می بیند یکی از اقوام و آشنایانش آمده، این قدر رکوع نمازش را طولانی می کند که بگویند فلانی زیاد رکوع و سجده می رود. خُب، این ریا است، برای دیدن 👀دوست و آشنا این کار را می کند. بحث فقهی اش این است که نمازش باطل است، چون مقداری از نماز را به قصد غیر ″خدا″ انجام بدهید🚫 نماز باطل است.
⁉️اما سمعه فرقش چیست؟
سمعه دیدن نیست، شما کاری را انجام میدهید که به 👂🏻گوش مردم برسد. به قصد ریا و خودنمایی یک مهمانی بزرگی را فراهم می کنی، مثلا 🥘🍨نذری خیلی بزرگی که ظاهری مذهبی دارد اما نذری را به این نیت درست می کنید که به گوش مردم برسد که فلانی، فلان قدر نذری داد. این می شود سمعه یعنی همان سمع، به گوش مردم👥 رسیدن.
❌پس ریا جایی است که مردم
دارند ما را می بینند، سمعه جایی که به گوش مردم می رسد. هر دو گناه هست و گناه کبیره.⚠️
⛔️ریا از نشانه های منافق است. [نساء/142] «..وَإِذا قامُوا إِلَی الصَّلاةِ قامُوا کُسالی یُراؤُنَ النّاسَ وَ لا یَذْکُرُونَ اللّهَ إِلاَ قَلیلاً» منافق هنگامی که به نماز می ایستد نمازش همراه با کسالت و ریاکاری است که مردم او را ببینند. (می گوید نماز منافق به قصد ریاست)
📜حدیثی از پیغمبر (ص) در کتاب کنزالعمال است که می فرمایند؛ سخت ترین عذاب ها💥 برای کسی هست که مردم در او خیر ببینند. یعنی در ظاهرش فکر کنند که او آدم خیّری است در حالی که او یک انسان نیکوکار و خیر نیست. یعنی دارد ریاکاری می کند.
📜روایت داریم فرشتگان گاهی که اعمال انسان را بالا می برند، خطاب می رسد هدفش از انجام این اعمال خدا نبود اعمالش را به سمت خودش برگردانید.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۸)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۳
📝💠📝💠📝💠📝
================
@marefatemahdavi
مداحی آنلاین - شب عشقه هوا شده بهاری - بنی فاطمه.mp3
2.09M
🌸 #میلاد_حضرت_معصومه(س)
💐شب عشقه هوا شده بهاری
💐شب عشقه که اومده نگاری
🎤 #سید_مجید_بنی_فاطمه
🌸🍃✨
حرمامنتوکافیاستهراسانشدهرا
مثلشهراهبدهآهویگریــانشدهرا..
#میلاد_حضرت_معصومه(س)
#مبارک_بـاد🎉
@marefatemahdavi
⏳وعده روزشمار ظهور ⏳
💞تابه امروز 1185سال از غیبت بهار انسانیت گذشت...😔
🕚قرارشبانه رأس ساعت{ 22 }قراری که
سرچشمه ازکربلا گرفته.!
📜...{دعای فرج}...📜
🎄بسم الله الرحمن الرحیم🎄
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجا عَاجِلا قَرِيبا كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍوَآلِهِ الطَّاهِرِينَ!!
🎍إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَ نَرَاهُ قَرِيباً🎍
كه مخالفان فرج و ظهورش را دور میدانند و ما نزديك مى دانيم.!
✨اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج✨
بحق حضرت زینب[س]
#دعای_فرج
""""""""🌹💮🌹"""""""
@marefatemahdavi
✨يَا فاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللّٰهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ ..
#میلاد_حضرت_معصومه(س)
#مبارک_باد ♥️✨
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
💠💠💠 🍃🌸راز مقامات بالای حضرت معصومه(س)✨ 🌀قسمت 1⃣ از 2⃣ 🎙حجت الاسلام محمدصادق کفیل، معاون آموزش و
💠💠💠
🍃🌸ویژگی دختران منتظر
🌀قسمت 2⃣ از 2⃣
🔸حجتالاسلام کفیل اضافه کرد:
🧕🏻دخترانی که به جای ″تبرج و خودآرایی و سرگرم شدن به تجملات دنیا″، سرگرم ظهور اند از حضرت معصومه(س) الگو میگیرند و چون دغدغه شان دغدغه امام می شود می توانند خود را شیعه و منتظر بنامند، و دغدغه حضرت حجت(عج) چیزی جز ظهور نیست. از این رو، وقتی به ظهور بنگریم و برای آن برنامه ریزی کنیم آنگاه است که رشد و پیشرفت هم نصیب مان می شود.
⁉️معاون آموزش و پژوهش بنیاد مهدی موعود(عج) درباره چرایی بروز برخی ″بیاخلاقی ها و رواج برخی ناهنجاری ها در جامعه منتظر و دختران ما″ علی رغم داشتن الگویی همچون ″حضرت معصومه(س)″، بیان کرد:👇
⬅️عدم شناخت مانع حرکت است،
وقتی انسان اثر کاری را بداند به سوی آن می شتابد، وقتی بدانیم زیبایی های عالم در وجود اهل بیت(ع) تجلی یافته و بدانیم امامان(ع) عاشق ما هستند و هجرت حضرت معصومه(س) نیز از روی عشق و علقه به ما بوده است آنگاه احساس دین می کنیم و ادای این دین ما را به الگوگیری از سبک زندگی آن بانوی کرامت(س) سوق می دهد.
👌وی در پایان خاطر نشان کرد: اینکه بعضاً موضوعات دینی مذهبی کمرنگ در جامعه یا میان برخی افراد کمرنگ شده یا در حال کمرنگ شدن است از آنجا ریشه می گیرد که آرامش را در غیر خدا و یاد او می جوییم، و در پی تأمین آرامش مان با لهویاتیم در حالی که ″یاد خدا و ارتباط با امام عصر(عج)″ آرامش حقیقی را به ما هدیه می دهد.
📎پــایــان
🖨خبرگزاری شبستان
@marefatemahdavi
⭕️️دفــاع از #قــرآن 📖✒️
👈شبهه بیست ویکم1⃣2⃣
(قسمت اول)
هفت آسمان🌈
در قرآن به طور مکرر از هفت آسمان یاد شده است:
✨«اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ»(طلاق ،۱۲)✨ خداوند همان کسى است که هفت آسمان را آفرید، و از زمین نیز همانند آنها را آفرید.
✨«الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا»(ملک،۳)✨ خداست کسی که هفت آسمان را به صورت طبقات بالای هم خلق کرد.
✨«أَلَمْ تَرَوْا كَيْفَ خَلَقَ اللَّهُ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا»(نوح،۱۵)✨ مگر ملاحظه نکرده اید؟ که چگونه خدا هفت آسمان را، به صورت طبقات آفریده است.
📌اشکال :
صاحب کتاب نقد قرآن درباره این آیات میگوید:
1⃣ وجود آسمان های هفتگانه که مسیر حرکت سیارات هفتگانه💫 (شامل خورشید و ماه)به حساب می آمده است و همچنین وجود عرش و کرسی (در قرآن آمده است) در دوره ی جاهلیت قبل از محمد✨ رایج بوده است و محمد همان مفاهیم را، از محیط بدوی گرفته و وارد قرآن کرده است🙁
2⃣ اصلا آسمانی وجود ندارد، که هفت عدد باشد.
3⃣ در سنت، این هفت آسمان مطبق و عرش، به وضوح توضیح داده شده است. توجه کنید:
حدیث در منابع متعدد 📚با اندک تفاوتی در عدد سال بین آسمان ها، آمده است از جمله: (المستدرک علی صحیحین، احادیث المختاره، سنن ابن ماجه و...)
✨پیامبر صلی الله علیه وآله گفت: (به یارانش) آیا می دانید فاصله ی بین آسمان و زمین چقدر است؟ گفتیم خداو رسولش آگاهترند.
✨گفت: بین آنها مسیر ۵۰۰ سال است. و از هر آسمان به آسمان بعدی (فوقانی: سنن ابی داوود) مسیر ۵۰۰ سال است و ضخامت هر آسمان هم مسیر ۵۰۰ سال است. و بعد از آسمان هفتم دریایی🌊 است که از کف تا سطح آن، معادل فاصله ی بین آسمان و زمین است. سپس بالای آن ۸ بز نر کوهی🐐 قرار دارند که فاصله ی بین سم و زانویشان مثل فاصله ی بین آسمان و زمین است. سپس در بالای آن (بر پشت آنان: سنن ابی داوود) عرش قرار دارد که فاصله ی بین پایین و بالای آن↕️ معادل فاصله ی زمین تا آسمان است. و خدای تعالی در روی عرش 🍃قرار دارد و چیزی از اعمال بنی آدم از او پنهان نیست.
📌 بنابراین از نظر محمد (قرآن و سنت) در بالای زمین، هفت آسمان قرار دارند و سپس یک دریا و سپس هشت بز و سپس عرش و روی عرش🍃 خداست.
محمد به جای آسمان هشتم،که در سیستم بطلمیوسی🎆 فلک ثوابت است، دریا و هشت بز و عرش را قرار داده است.😐
واضح است که هفت آسمان مطابق با نظریه ی بطلمیوسی رایج در زمان محمد، سازگار است، اما دریا و بزها و عرش✨ در نظریه ی بطلمیوس نیست. علاوه بر نظریه ی 🧐بطلمیوس که تا حدودی بر مشاهدات بنیان نهاده شده بود، افسانه های آمیخته با مذهب🕌 نیز قبل از محمد در مورد هفت آسمان وجود داشته است. مثلا در دین هندو، هفت جهان بالا⬆️(آسمان) و هفت جهان زیرین⬇️ وجود دارد.😑
📝جواب شبهه:
کلمه سبع (هفت)در عربى 📘 به دو صورت بکار میرود:
الف: هفت به معناى عدد مشخص و معین که در ریاضیات👨🏫 بکار میرود.
ب: هفت به عنوان نماد کثرت 🌿چرا که گاهى در عرب کلمه «هفت» بکار میرود و معناى کنایى آن (تعداد زیاد و کثیر) مراد است.
👈 براى مثال در قرآن می خوانیم:
✨«وَلَوْ أَنَّمَا فِي الْأَرْضِ مِنْ شَجَرَةٍ أَقْلَامٌ وَالْبَحْرُ يَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ مَا نَفِدَتْ كَلِمَاتُ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ»(لقمان ،۲۷) ✨و اگر هر درخت روى زمین قلم شود و آب دریا به اضافه هفت دریاى دیگر مداد گردد، باز نگارش کلمات خدا ناتمام بماند همانا خدا را اقتدار و حکمت (بی پایان) است.
✨روشن است که مراد از «هفت دریا» در اینجا بیان کثرت است و اگر صدها دریا🌊 نیز باشد براى نگارش کلمات خدا کافى نیست.
✨در آیات📖 «سبع سموات» برخى از مفسران احتمال دوم را ذکر کرده اند و برخى از صاحب نظران نیز احتمال اول را قوى دانسته اند.
👈اگر احتمال اول را پذیرفتیم، مراد از ✨آیه ۱۲ سوره طلاق ✨آن است که هفت آسمان واقعى وجود دارد و اگر احتمال دوم را پذیرفتیم، مراد آیه آن است که تعداد زیادى آسمان وجود دارد.
👌آنچه صحیح تر به نظر می رسد، این است که مقصود از «سماوات سبع» همان معنی واقعی آسمانهای هفتگانه 🎆است، تکرار این عبارت در آیات مختلف قرآن، نشان می دهد👈 که عدد «سبع» در اینجا به معنی تکثیر نیست، بلکه اشاره به همان عدد مخصوص است.
📚منبع: کتاب دفاع از قرآن در رد کتاب نقد قرآن، ص ۱۵۳
ادامه دارد ...
#دفاع_از_قرآن ۴۶
@marefatemahdavi
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت اول
🔆شناخت ویژگی های امام
👌راه اینکه ما معرفتمان به امام را بالاتر ببریم این است که هر چه بیشتر #صفات امام✨ را بشناسیم.
🌀ما هر چه بیشتر صفات امام را بشناسیم نتیجه اش بالاتر رفتن #معرفت ما به امام می شود، که امام چه کسی است؟ چه جایگاه و صفاتی دارد⁉️
☑️بهتـرین منبع برای این کـار زیارت #جامعه_کبیره است که در آن صفات و ویژگی های امام آمده.
📜خواندن زیارت جامعه کبیره توصیه #امام_زمان (عج) به سید رشتی است. علامه مجلسی هم از قول💭 پدرشان میگویند که امام زمان به پدرشان گفتند زیارت جامعه 👌«نعم الزیارة» زیارت خوبی است.
⚠️پس خواندن این زیارت مهم در باب #امام_شناسی توصیه علما و بزرگان و ائمه معصومین✨ ماست.
🎤استاد احسان عبادی
@marefatemahdavi