📌چند درس مهم از گزارش نیویورک تایمز درباره جاسوس عالیرتبه ایرانی
🔹ایرنا: این گزارش را «فرناز فصیحی» خبرنگار ایرانی این روزنامه، همراه با «رونن برگمن» روزنامهنگار از تلآویو تهیه کرده و «مارک لندلر» از لندن نیز در تهیه آن کمک کرده است؛ اهمیت این گزارش تحقیقی از آن روست که برای تهیه آن، با مقامهای اطلاعاتی، امنیت ملی و دیپلماتهای ارشد کنونی و پیشین آمریکا، بریتانیا، اسرائیل، آلمان و ایران مصاحبه شده است
🔹علاوه بر این، انتشار آن در یک روزنامه مطرح آمریکایی، در موضوعی که به نظر خلاف منافع آمریکا و به ویژه بریتانیاست، اعتبار محتوای آن را بالا میبرد.
در اینجا ابتدا برخی اطلاعات مهم که در این گزارش بیان شده ارائه و سپس به چند نکته اشاره میشود
🔹طبق این گزارش، «در آوریل ۲۰۰۸ یک مقام ارشد سرویس اطلاعاتی بریتانیا برای انتقال اخبار محرمانه و جنجالی به همتایان اسرائیلی خود به تلآویو سفر کرد. بریتانیا در ایران، جاسوسی با سطح بالای دسترسی به اسرار هستهای و دفاعی کشور دارد. به گفته مقامهای اطلاعاتی، این جاسوس اطلاعات ارزشمندی در اختیار آنان قرار داده بود و سالها این کار را ادامه داد.»
🔹نیویورک تایمز مدعی شده این اطلاعات در رفع هرگونه تردید دولتهای غربی نسبت به قصد ایران در دستیابی به سلاحهای هستهای و ترغیب جهان به اعمال تحریمهای گسترده علیه تهران نقش حیاتی داشتند.
به نوشته این روزنامه،« اکبری همان جاسوس انگلیس بود و بر اساس گفته مقامهای اطلاعاتی، او افشای اسرار هستهای ایران به مقامهای اطلاعاتی بریتانیا را از سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۳)آغاز کرده بود.»
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌چند درس مهم از گزارش نیویورک تایمز درباره جاسوس عالیرتبه ایرانی 🔹ایرنا: این گزارش را «فرناز فصیحی
🔹بعد از انتشار خبر اجرای حکم اعدام، وزیر خارجه بریتانیا، اعلام کرد در واکنش به این رخداد، سفیرشان را به طور موقت از تهران فرا خوانده، کاردار ایران در لندن را احضار و دادستان کل ایران را نیز تحریم کرده است. علاوه بر این، «امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه، «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان و «رابرت مالی» مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا اعدام اکبری را که شهروندی بریتانیا را هم داشت، محکوم کردند.
🔹وزیر خارجه انگلیس، همچنین افزود پاسخ آنها بیش از فراخواندن سفیر است و «دولت بریتانیا در حال بررسی اقدامات دیگری در پاسخ به اعدام آقای اکبری است و به اقداماتی دست خواهد زد تا جمهوری اسلامی را از کارهای مشابه در آینده باز دارد.
🔹گفت: «ما امروز یک پیام بسیار روشن به رژیم ایران میفرستیم و آن پیام این است که به دقت شما را زیر نظر داریم و به سرعت به هر اقدام شما واکنش نشان میدهیم. آنها باید بپذیرند اعتراضهایی که در سراسر کشور علیهشان رخ داده، خودجوش است و دلیل اعتراضها هم اقدامات آنهاست.»
🔹پیش از کلورلی، «ریشی سوناک» نخستوزیر بریتانیا نیز اعدام آقای اکبری را محکوم کرده و گفته بود: «این یک اقدام بیرحمانه و بزدلانه بود که توسط یک رژیم وحشی و بدون احترام به حقوق بشر مردم خود انجام شد.»
🔹در واقع هم بریتانیا و هم دیگر کشورها، در موضعگیری علیه ایران، بر فضای سنگین ناشی از اعتراضها در ایران سوار شده و تلاش کردند با گرهزدن موضوع پرونده عامل سرویس اطلاعاتی خود با نارضایتیها در ایران، چهرهای مظلوم از اکبری ترسیم کنند.
🔹این رویه نشان میدهد برخلاف تصور بخشی از افکار عمومی ایران، اینگونه موضعگیریهای دولتهای غربی نظیر بریتانیا که با فشارهای سنگین رسانهای و دیپلماتیک نیز همراه میشود، منافع محور است و در اتخاذ این مواضع، حقایق و حقوق اتباع ایرانی، اهمیت چندانی ندارد.
🔹همانگونه که اشاره شد، این گزارش نیویورک تایمز توسط یک خبرنگار ایرانی-آمریکایی با همکاری دو روزنامهنگار از تلآویو و لندن تهیه شده است؛ گزارشی که دستکم بر جاسوسی یک عنصر برای انگلیس تاکید دارد. اما چرا باید چنین گزارشی با این مضمون (خلاف منافع بریتانیا، متحد آمریکا) در روزنامه معتبر آمریکایی منتشر شود؟ جالب آنکه نام یک روزنامهنگار با هویت معلوم از لندن نیز پای این گزارش با موضوع جاسوسی و امنیتی درباره بریتانیا هست.
🔹البته در دنیای پیچیده سیاست و رسانه امروز، ممکن است بخشی از اطلاعات همین گزارش نیز نادرست و انتشار آنها نیز هدفمند باشد یا با انگیزه تبلیغ اقتدار سرویس اطلاعاتی انگلیس و کشورهای غربی منتشر شده باشد اما پرسش اینجاست که چرا روزنامهنگارانی در لندن و واشنگتن باید این میدان را داشته باشند که در موضوعهای امنیتی به تولید و نشر گزارش مورد نظر خود بپردازند؟ یک پاسخ میتواند شناخت درست از «استقلال رسانه» این باشد که اگر حتی به قیمت نقد دستگاه امنیتی، اعتبار یابد و اعتماد افکار عمومی را جلب کند، در زمانهای حساس میتواند به منافع ملی کشور خدمت کند.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان در سخنان جدید خود با متهم ساختن ایران گفت:
🔹همه چیز از ثبت کامیون های ایرانی در حال حرکت به سمت قره باغ در جریان نظارت ما در جاده لاچین - خانکندی شروع شد. این غیرقانونی بود، زیرا ایران که تمامیت ارضی آذربایجان را به رسمیت می شناسد، نباید آن را نقض کند.
🔹از سوی برخی از اشخاص ایرانپرست یک نماینده پارلمان آذربایجان ترور شد. مشخص شد که این افراد از ایران دستور گرفتهاند.
🔹همه اینها(ماجرای سفارت و دستگیری ها در باکو) عبور ایران از خطوط قرمزها بود. در حال حاضر روابط با ایران در پایینترین سطح قرار دارد و گفتن اینکه در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد سخت است.
🔹اما همه باید در ایران این موضوع را درک کنند که فشار بر آذربایجان هیچ نتیجهای نخواهد داشت.
🔹در ایران کمپینهای فشار و تخریب بر علیه آذربایجان در سطوح مختلف راهاندازی شد کار به رزمایشهای نظامی و تهدید مستقیم آذربایجان کشیده شد و آذربایجان در پاسخ به این تهدیدات با نیروی هوایی و نیروهای ویژه ترکیه رزمایش مشترک برگزار کرد.
🔹بعد از این بود که مقامات رسمی ایران اعلام کردند خواستار بهبود مناسبات هستند
اما بعد از این بر علیه سفارت آذربایجان در تهران اقدام تروریستی صورت گرفت. این اقدام تمام توافقات و وعدهها از بین برد.
🔹 در حال حاضر سفارت ما در تهران بسته است چرا که برای من زندگی و امنیت انسانهایمان بسیار مهم است.
🔹همه در ایران، همه محافل باید بفهمند که زبان تهدید و ترور با آذربایجان کارساز نیست
- از روابط ایران و ارمنستان چندان راضی نیستیم
- کریدور زنگزور نه تنها برای آذربایجان و ارمنستان، بلکه در سطح جهانی اهمیت دارد
- ما با چالش بزرگ بازسازی قره باغ و شرق زنگذور روبرو هستیم
- آذربایجان و پاکستان کشورهای دوست و برادر واقعی هستند
🔹ما نامههایی از مقامات ایرانی دریافت کردهایم. چند مکالمه تلفنی برای عادی سازی روابط صورت گرفت. با این حال، به صراحت، خواستههای ما مشروع و منطقی است. اگر این الزامات برآورده شود، میتوانیم در مورد عادیسازی صحبت کنیم. در غیر این صورت به همین شکل باقی میماند. باز هم این انتخاب ما نیست. هرچه زودتر آنها این را بفهمند، زودتر نشانههایی از عادیسازی را میبینیم.
مرکز مطالعات آذربایجان
💠eitaa.com/masaf_najva
📌سردار حاج اسماعیل قاآنی صبح امروز در مجمع عمومی نمایندگان طلاب در سالن جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به این سوال که موضع ایران در قبال تحرکات آذربایجان چیست؟ اظهار داشت: نگران آذربایجان نباشید. اوضاع تحت رصد است و اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
مرکز مطالعات آذربایجان
💠eitaa.com/masaf_najva
📌جاسوسی آمریکا علیه وزارت دفاع آلمان؟
🔹یک سند فوق محرمانه از "پنتاگون لیکس" نشان می دهد که سرویس مخفی ایالات متحده از وزارت دفاع آلمان جاسوسی کرده است.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌کاخ سفید از اظهار نظر درباره دیدارهای متعدد رئیس سیا با جفری اپستین خودداری کرد
🔹دفتر ویلیام برنز، مدیر سیا می گوید که او با جفری اپستین "هیچ رابطه ای" نداشته است
💠eitaa.com/masaf_najva
📌دیپلمات ایرانی و جاسوس بریتانیایی: چگونه یک زندگی دوگانه در چوبه دار به پایان رسید
🔹در آوریل 2008، یک مقام ارشد اطلاعاتی بریتانیا به تلآویو رفت تا افشاگری جنجالی را به همتایان اسرائیلی خود ارائه کند: بریتانیا در ایران جاسوسهایی داشت که در سطوح بالا به اسرار هستهای و دفاعی این کشور دسترسی داشت.
به گفته مقامات اطلاعاتی، این جاسوس اطلاعات ارزشمندی ارائه کرده بود و اطلاعاتی که برای از بین بردن هرگونه تردید در پایتخت های غربی مبنی بر اینکه ایران به دنبال تسلیحات هسته ای است و در متقاعد کردن جهان برای اعمال تحریم های گسترده علیه تهران حیاتی است.
🔹هویت آن جاسوس مدتها پنهان بوده است. اما در 11 ژانویه، اعدام یکی از معاونان سابق وزیر دفاع به نام علیرضا اکبری به اتهام جاسوسی در ایران، چیزی را آشکار کرد که 15 سال پنهان مانده بود: آقای اکبری جاسوس انگلیسی بود.
🔹اکبری مدت ها زندگی دوگانه ای داشت. برای عموم، او یک متعصب مذهبی و جنگ طلب، یک فرمانده ارشد نظامی و معاون وزیر دفاع بود که بعداً به لندن نقل مکان کرد و وارد بخش خصوصی شد اما هرگز اعتماد مسئولان ایران را از دست نداد. اما در سال 2004، به گفته مقامات، او شروع به در میان گذاشتن اسرار هسته ای ایران با اطلاعات بریتانیا کرد.
🔹به نقل از گاردین، ایران با کمک مقامات اطلاعاتی روسیه متوجه شد که او وجود برنامه مخفیانه تسلیحات هستهای ایران را در اعماق کوههای نزدیک تهران فاش کرده است.
🔹ایران علاوه بر متهم کردن آقای اکبری به افشای اسرار هسته ای و نظامی خود، همچنین گفته است که او هویت و فعالیت بیش از 100 مقام از جمله {شهید} محسن فخری زاده، دانشمند ارشد هسته ای را که اسرائیل در سال 2020 ترور کرد، فاش کرده است.
🔹بریتانیا هرگز علناً اعتراف نکرده است که آقای اکبری که در سال 2012 شهروند بریتانیا شد، جاسوس این کشور بوده است. یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا که خواست نامش فاش نشود، گفت که این سیاست دیرینه است که در مورد «موضوعات مربوط به جاسوسی» اظهار نظر نکند.
🔹نیویورک تایمز در سپتامبر 2019 گزارش داد که منبع اطلاعات سایت هسته ای به نام فردو، یک جاسوس بریتانیایی بوده است. به گفته سه مقام اطلاعاتی و امنیت ملی غربی، اطلاعاتی درباره فردو که اکبری ارائه کرد، یکی از افشاگریهایی بود که این مقام اطلاعاتی بریتانیا در سال 2008 در اختیار همتایان اسرائیلی و دیگر آژانسهای دوست قرار داد.
🔹گزارش زیر از فعالیتهای اکبری براساس مصاحبه با مقامات اطلاعاتی و امنیت ملی فعلی و سابق آمریکایی، انگلیسی، اسرائیلی، آلمانی و ایرانی و دیپلماتهای ارشد است. برخی درخواست کردند نامشان فاش نشود زیرا مجاز به صحبت در پرونده نبودند.
👈رشد سریع در ایران
🔹بر اساس مصاحبههایی که با برادرش مهدی اکبری و افرادی که او را میشناختند، او وفاداری متعصبانه به آرمانهای جمهوری اسلامی و حمایت بیدریغ از مسئولان داشت.
🔹بارزترین ویژگی ظاهری او جای مهر روی پیشانی اش بود. او دیدگاههای سیاسی افراطی داشت که در نوشتهها، سخنرانیها و مصاحبههای آتشین بیان میشد و به گفته یک دیپلمات ارشد ایرانی و یکی از مشاوران دولت، در جلسات رسمی، استدلال میکرد که ایران باید به سلاح هستهای دست یابد.
🔹مهدی اکبری گفت: برادرم عمیقاً مذهبی و بسیار انقلابی بود، بیش از هر کسی در خانواده ما.
🔹وی ادامه داد: اکبری که در یک خانواده محافظهکار طبقه متوسط در شهر شیراز به دنیا آمد، زمانی که انقلاب ایران در سال 1979 سلطنت را سرنگون کرد و جنگ با عراق را به دنبال داشت، نوجوان بود. او به همراه یک برادر بزرگتر که از شور و شوق انقلابی برافروخته شده بود به خدمت سربازی درآمد و تقریباً شش سال بعد تا زمانی که خط مقدم را ترک کرد، یکی از فرماندهان ممتاز بود.
🔹اکبری پس از بازگشت به زندگی غیرنظامی، درجات بالاتری را طی کرد و به معاونت وزیر دفاع رسید و سمت های مشورتی در شورای عالی امنیت ملی و سایر نهادهای دولتی داشت.
🔹فواد ایزدی: او بسیار جاهطلب بود، یک تحلیلگر عالی با مهارتهای نوشتاری و گفتاری برتر و مردم به او اعتماد داشتند. او به اطلاعات حساس و محرمانه زیادی در مورد برنامه های هسته ای و نظامی دسترسی داشت./ادامه👇
👈داستان استخدام و جاسوسی
🔹در هشت ویدئوی کوتاهی که پس از اعدام توسط تلویزیون دولتی پخش شد، آقای اکبری با کت و شلوار، صورت تراشیده در دفتری نشسته، جزئیات فعالیتهای جاسوسی خود و استخدام توسط بریتانیا را در مراسمی در سفارت بریتانیا در تهران شرح داد.
🔹انگیزه اقدامات اکبری همچنان نامشخص است. او در این ویدئو گفت که "طمع و قدرت" او را هدایت می کند، اگرچه مشکلات مالی را نیز انکار می کند. ایران می گوید اکبری به کشور خیانت کرد و اسرار دولتی را با پول معامله کرد. خانواده او جاسوس بودن او را رد می کنند و می گویند که بسیاری از ادعاهای موجود در این ویدئوها توسط دولت ایران ساخته شده است. اما، آنها می گویند، بسیاری از تاریخ ها و رویدادها در فیلم ها درست بود.
🔹در یکی از ویدئوها، اکبری گفت که در سال 2004 استخدام شد و به او و خانواده اش ویزا برای بریتانیا داده شد. او گفت که سال بعد، او به بریتانیا سفر کرد و با یک مسئول MI6 ملاقات کرد. طی چند سال آینده، اکبری گفت که او شرکتهایی را در اتریش، اسپانیا و بریتانیا ایجاد کرده است تا پوششی برای جلسات با مدیران خود داشته باشد. ایران گفته است که MI6 نزدیک به 2 میلیون پوند به اکبری پرداخت کرده است که در حال حاضر معادل 2.4 میلیون دلار است.
🔹در سال 2004، در بحبوحه ظن فزاینده در اسرائیل و غرب مبنی بر اینکه ایران مخفیانه برنامه تسلیحات هسته ای را دنبال می کند، اکبری مسئول متقاعد کردن سفارتخانه های کلیدی در تهران بود که به طور منظم با سفرای بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و آلمان ملاقات می کرد.
🔹برادرش گفت که آقای اکبری در سال 2008 از سمت های رسمی خود بازنشسته شد، اما به عنوان مشاور آقای شمخانی و سایر مقامات ارشد به خدمت ادامه داد.
🔹در اواخر همان سال، اکبری به گفته برادر و دو دوست خانوادگیاش، به اتهام جاسوسی برای بریتانیا، دستگیر و به مدت چهار ماه در بازداشت بود. آنها گفتند که بازجویی ها اعتراف نکرد و بسیاری از دوستان قدرتمند اکبری برای او ضمانت کردند. برادرش گفت که او با قرار وثیقه آزاد شد. پرونده بسته شد و اجازه یافت آزادانه تردد کند.
🔹در آوریل 2008، بریتانیا اطلاعات مربوط به فردو، یک تأسیسات غنیسازی اورانیوم در عمق یک مجتمع نظامی زیرزمینی را که بخشی از تلاشهای ایران برای ساخت بمب هستهای بود، دریافت کرد و با آژانسهای غربی و اسرائیل به اشتراک گذاشت. کشف فردو درک جهان از برنامه هستهای ایران را تغییر داد و طرحهای نظامی و سایبری غرب برای مقابله با آن را تغییر داد.
🔹به گفته یکی از افرادی که در آن زمان یک مقام ارشد در اطلاعات آلمان داشت، اطلاعاتی که بریتانیا در سال 2008 با اسرائیل به اشتراک گذاشته بود، به زودی در اختیار آژانس های اطلاعاتی غربی قرار گرفت. در سپتامبر 2009، در نشست گروه 7 در پیتسبورگ، رئیس جمهور باراک اوباما به همراه رهبران بریتانیا و فرانسه فاش کردند که فردو یک نیروگاه غنی سازی هسته ای است.
🔹سازمانهای اطلاعاتی غربی از مدتها پیش از طریق تصاویر ماهوارهای متوجه شده بودند که ایران در اعماق کوههای فردو تأسیساتی میسازد. اما آنها فکر می کردند این سایت یک انبار نظامی است و از تبدیل آن به یک سایت مخفی غنی سازی هسته ای بی اطلاع بودند.
🔹نورمن رول، مدیر سابق اطلاعات ملی ایران در C.I.A میگوید: «کشف فردو بهشدت نگرش جامعه بینالمللی را نسبت به ایران تغییر داد. وی افزود که این امر به متقاعد کردن چین و روسیه کمک کرد که ایران در مورد برنامه هستهای خود شفاف نبوده و باعث فشار برای تحریمهای بیشتر شد.
🔹به گفته یک دیپلمات ارشد ایرانی، حتی پس از دستگیری کوتاه و بازنشستگی وی از مشاغل رسمی، مقامات وزارت امور خارجه همچنان از اکبری مشاوره می گرفتند و او را از جلسات غیرعلنی درباره سیاست ها و مذاکرات هسته ای مطلع می کردند.
🔹اکبری هم مرتب به لندن سفر می کرد. برادرش گفت در سال 2010 در آنجا سکته قلبی کرد و ماند. به زودی همسر و دو دخترش به او ملحق شدند و در نهایت تابعیت بریتانیا را به دست آوردند و از سرمایه گذاری هایی که داشت زندگی می کردند و برای حفظ ارتباط با مقامات ارشد به ایران سفر کردند. اکبری در این ویدئوها گفته بود که برای ماندن در بریتانیا تظاهر به سکته قلبی کرده است.
👈بازگشت نهایی به ایران
🔹برادرش گفت که اکبری در سال 2019 پس از اینکه آقای شمخانی، رئیس شورای عالی امنیت ملی به او گفت که کشور در یک موضوع فوری هسته ای و دفاعی به او نیاز دارد، برای آخرین بار به ایران پرواز کرد.
🔹چند روز بعد از بازگشت به تهران به وزارت اطلاعات احضار شد. برادرش گفت که نگران با آقای شمخانی تماس گرفت و او به او گفت که مقامات شنیده اند که او با MI6 در تماس است و از او خواستند تا برای اثبات بی گناهی خود همکاری کند. وی پس از چند بار بازجویی دستگیر شد.
✍️بابک معینی فر
منبع
💠eitaa.com/masaf_najva
📌رئیس سیا بایدن بارها با جفری اپستین ملاقات کرد
🔹بررسی تقویم خصوصی جفری اپستاین نشان میدهد که مجرم جنسی محکوم و سرمایهدار جلساتی داشته است که قبلاً در مورد آن با چندین آمریکایی برجسته از جمله مدیر فعلی سیا گزارش نشده بود.
🔹طبق گزارش وال استریت ژورنال، اپستین با ویلیام برنز، مدیر کنونی آژانس اطلاعات مرکزی، کاترین روملر مشاور رئیس جمهور باراک اوباما در کاخ سفید، لئون بوتشتاین رئیس کالج بارد و پروفسور نوام چامسکی برنامه ریزی کرده بود. ژورنال نتوانست تایید کند که تمام جلسات برنامه ریزی شده انجام شده است.
🔹هیچ یک از نامهایی که اسناد جدید فاش کردهاند، در «کتاب سیاه» مخاطبین اپستین که اکنون عمومی است یا در فهرست پرواز مسافرانی که با جت شخصی او سفر کردهاند، دیده نمیشود.
🔹برنز اولین بار در سال 2014 زمانی که معاون وزیر امور خارجه بود با اپستین در واشنگتن دی سی ملاقات کرد. مدیر فعلی سیا همچنین به خانه شهری اپستین در نیویورک سفر کرد. با وجود این ملاقات ها، سخنگوی سیا تاکید کرد که این دو هیچ رابطه ای با هم نداشتند.
بیشتر در
سیا
🔹روملر رابطه حرفه ای بسیار گسترده تری با اپشتاین داشت. اپستین او را به مشتریان قانونی بالقوه، از جمله بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، معرفی کرد. در سال 2014، اپستین چند هفته پس از خروج او از کاخ سفید، با روملر تماس گرفت و برای ناهاری در خانه شهری خود برنامه ریزی کرد و پس از آن مجموعه ای از جلسات را برای معرفی او با حلقه وسیع تری از آشنایانش ترتیب داد. اپستین و کارکنانش در مورد اینکه آیا روملر با زنان جوانی که به عنوان دستیار و کارمند او کار میکردند ناراحت میشد، بحث کردند. در طول سه سال بعد، روملر بیش از سه دوجین قرار ملاقات با اپشتاین داشت. او همچنین قرار بود با اپستین به پاریس پرواز کند و در سال 2017 او قصد داشت در سنت لوسیا توقف کند تا او را به خانه جزیره اش در جزایر ویرجین ایالات متحده ببرد. روملر که اکنون در گلدمن ساکس کار می کند، گفت از آشنایی با اپستین پشیمان است. سخنگوی این شرکت مالی گفت که او هرگز با مجرم جنسی سفر نکرده است.
🔹بوتشتاین، رئیس کالج بارد، حدود دوجین ملاقات با اپستاین در طول حدود چهار سال برنامه ریزی شده بود که بیشتر آنها بازدید از خانه شهری اپستاین بود. رئیس دانشگاه از اپستین کمک های مالی می خواست. این مجرم جنسی در سال 2013 به اپرا در Bard دعوت شد و سپس در سال 2016 به یک کنسرت دعوت شد. بوتشتاین به ژورنال گفت که میدانست اپستین یک مجرم جنسی محکوم است، اما استدلال میکند که به توانبخشی اعتقاد دارد. هنگامی که اپستین بارد را ملاقات کرد، هر بار برنامه ریزی کرد که چند دستیار زن جوانش را با خود بیاورد و او با هلیکوپتر به آنجا رسید. رئیس دانشگاه گفت که هنگام بازدید اپستین اقدامات احتیاطی انجام شد. بوتشتاین گفت: «او دسترسی آزاد به کسی نداشت.
🔹ایهود باراک، نخست وزیر سابق اسرائیل نیز در آن نشست در سال 2015 و در چندین جلسه دیگر حضور داشت. از دیگر مهمانان اپستاین میتوان به جاشوا کوپر رامو، مدیر اجرایی شرکت مشاوره هنری هنری کیسینجر، و آریان دو روچیلد، که اکنون مدیر اجرایی بانک خصوصی سوئیس Edmond de Rothschild Group است، اشاره کرد.
🔹سرانجام، اپستین در ژانویه 2016 با هلن فیشر، یک انسانشناس که عشق و دلبستگی رمانتیک را مطالعه میکند، ناهار خورد. فیشر گفت که پس از ناهار، اپستین از او دعوت کرد تا با کارکنانش صحبت کند. او به ژورنال گفت: «و سپس، در پرونده، میتوانم بگویم، شش زن جوان . "همه آنها ظاهر خوبی دارند. همه آنها جوان هستند.» فیشر توضیح داد که او پس از آن ناهار هیچ کاری با اپشتین ندارد و در تماس نبود.
🔹در سال 2015، ویرجینیا گیفر اپستین را متهم کرد که در نوجوانی از او سوء استفاده جنسی کرده و او را مجبور به برقراری رابطه جنسی با افراد با نفوذ، از جمله شاهزاده اندرو کرد، که این اتهام را رد کرد و سال گذشته با گیفر به دعوی پرداخت. دادستان ها اپستین را در سال 2019 به توطئه قاچاق جنسی متهم کردند. بر اساس گزارش های خبری، وی در همان سال در حالی که منتظر محاکمه بود، خودکشی کرد.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سفر رئیسی به شام از نگاه رسانههای عربی؛ از جایگاه ویژه سوریه در سیاست ایران تا ناراحتی غرب از این سفر!!
🔹شبکه مصری "الغد": سوریه تنها کشور عربیست که روابط با ایران را قوی، با ثبات و رو به توسعه نگه داشت.
🔹شبکه "فرانس 24": وقتی به مواضع غربی مینگریم؛ آنها از این سفر ناراحت هستند!
🔹شبکه سعودی "الحدث": یکی از برنامههای سفر رئیسجمهور ایران جشن پیروزی مقاومت خواهد بود.
💠eitaa.com/masaf_najva
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌کارشناس صهیونیست:
🔹حضور وزیر خارجه ایران در مرزهای اسرائیل با لبنان به این معنا است که ایران در مرزهای ما حضور دارد و در حال سوء استفاده از اوضاع منطقه است/نزدیکی روابط ایران و کشورهای خلیج فارس خصوصا عربستان حاوی این پیام است که ما از منطقه خارج نمی شویم و به تاثیرگذاری ادامه می دهیم/متاسفانه این قدرت را در نظام اسد نمی بینم که بتواند خودش را از آغوش ایران و توسعه سلاح و کنترل همه جانبه آن رهایی دهد/خط ریلی ایران- سوریه برای شرارت آفرینی در منطقه است...
🔹کارشناس عرب: اتحاد ایران و سوریه راهبردی است و فقط بر مسائل منطقه ای تمرکز ندارد بلکه شامل موضوعات اقتصادی، سیاسی و امنیتی هم میشود/خط راه آهن بین پاکستان و ایران قرار است این کشورها را به عراق و سوریه و لبنان متصل کند/ این همان خط ریلی است که در مسیر راه ابریشم قدیمی قرار دارد و به چین می رسد/بازسازی سوریه و تقویت جایگاه اقتصادی و علمی آن در روابط با ایران، اسرائیل را نگران کرده و این نگرانی طبیعی است...
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌شبکه کان رژیم صهیونیستی:
🔹بازداشت افسر ارتش اسرائیل به دلیل شرکت در اعتراضات...
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌هنوز مدت زیادی از نمایش پرچم تجزیهطلبی در یکی از مراسمات دولتی باکو که از تلویزیون رسمی این کشور نیز پخش میشد، نمیگذرد.
🔹با اینکه علیاف پس از پایان جنگ دوم قرهباغ در یک اظهارنظر دوپهلو مرز ایران و جمهوری آذربایجان را "مرز دوستی" نامید، اما چیزی نگذشت که او ایران را به همکاری با ارمنستان برای "قاچاق سازمانیافته مواد مخدر" از همان مرز متهم کرد.
🔹اگرچه این خود اتهام بزرگی بود، اما نکته اصلی اینجاست که همین اتهام را برندا شفر اسرائیلی دقیقا دو هفته قبل از علیاف به ایران نسبت داده بود.
🔹در واقع باکو از دشمنی بین ایران و رژیم صهیونیستی در این سالها به نفع خود (سوء) استفاده کرده، علیرغم اینکه ایران در مناقشه بین باکو و ارمنستان، چه در مواضع و چه به صورت عملی، از باکو حمایت کرده است.
🔹در سمت مقابل ایران تلاش کرده تا از درِ مشترکات با این کشور روابط را گسترش دهد، اما هرچه تلاش ایران در این مسیر افزایش یافته، طرف مقابل بیشتر سعی کرده تا این مشترکات را از بین ببرد و راه ایران را مسدود کند. در روابط دوطرفه، دوستی یکطرفه معنی ندارد.
#سوءتفاهم
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌در حالی ده ها معترض فرانسوی خواستار آزادی تظاهرکنندگان دستگیر شده بودند که پلیس فرانسه با اسپری فلفل آنها را متفرق می کند
💠eitaa.com/masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹پاکستان تصمیمی برای به رسمیت شناختن یک جانبه طالبان ندارد
🔻"حنا ربانی" وزیر مشاور در امورخارجه پاکستان ضمن توییتی از همکاری اسلام آباد برای شکل گیری یک روند معتبر بین المللی برای ارتباط با طالبان خبر داد.
🔻سخنان وی به معنای این است که پاکستان همچنان تصمیم ندارد به شکل یک جانبه و بدون هماهنگی دیگر کشورها طالبان را به رسمیت بشناسد.
🔻در ابتدای شکل گیری طالبان گمانه زنی ها این بود که اسلام آباد به سرعت طالبان را به رسمیت بشناسد.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تظاهرکنندگان اشغالگر اسرائیلی در مقابل خانه بن گویر تجمع کرده و نمایشی اعتراضی برای زنان کشته شده و قتل و کشتارهای این رژیم علیه جامعه عرب بر پا کردند
💠eitaa.com/masaf_najva
📌مناجات زیبای دکتر چمران
خدایا
از بد کردن آدمهایت شکایت داشتم به درگاهت
اما شکایتم را پس میگیرم ...
من نفهمیدم!
فراموش کرده بودم که بدی را خلق کردی تا هر زمان که دلم گرفت از آدمهایت، نگاهم به تو باشد ..
گاهی فراموش میکنم که وقتی کسی کنار من نیست،
معنایش این نیست که تنهایم ...
معنایش این است که همه را کنار زدی تا خودم باشم و خودت ...
با تو تنهایی معنا ندارد!
ماندهام تو را نداشتم چه میکردم ...!
دوستت دارم، خدای خوب من
💠eitaa.com/masaf_najva
📌مهمترین پیام سفر رئیس جمهور به سوریه
🔹سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه بعد از 13 سال به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم ایران وارد سوریه شد. اگرچه از همان ابتدا رسانههای غربگرا و نزدیک به جریان اصلاحات سعی کردند این سفر را بی اثر جلوه دهند، اما کسی نیست که از اهمیت این سفر غافل باشد.
🔹این سفر بعد از ناآرامیهای چند ساله سوریه انجام میشود. جایی که محور مقاومت توانست اراده خود را بر آمریکا، ناتو، اسرائیل، کشورهای عرب نشین حاشیه خلیج فارس، ترکیه، داعش، کردهای جدایی طلب، تکفیریها، ارتش آزاد و مسلحین سوریه دیکته کند. در واقع این سفر به منزله جشن پیروزی برای ایران، سوریه و محور مقاومت است.
🔹عادی سازی روابط ایران با عربستان توانسته به میزان زیادی باعث شود تا سعودی سیاستهای منطقهای ایران را بپذیرد و در مقابل آنها پرچم سفید نشان دهد. عربستان حالا به دنبال عادی سازی روابط با سوریه است. سفر رئیس جمهور و عادی سازی ریاض با دمشق به معنای تثبیت جای پای ایران در سوریه است.
🔹بسیاری از رسانههای ضد انقلاب پس از عادی سازی روابط سعودی با دولت مستقر در دمشق تلاش داشتند تا چنین جلوه دهند که این نزدیکی باعث خروج ایران از سوریه خواهد شد. باز هم تحلیل اپوزیسیون اشتباه از آب درآمد و ایران در حال قدرت افزایی در سوریه است.
🔹سید ابراهیم رئیسی در سخنرانی خود در حرم مطهر حضرت زینب به طور مستقیم اسرائیل را تهدید به نابودی کرد. ایشان فرمود که اسرائیل توان مقابله با گروههای مقاومت را ندارد و هر گونه درگیری با ایران به منزله پایان یافتن رژیم صهیونیستی است. این تهدید، آن هم در خاک سوریه پیام قابل تاملی برای اشغالگران دارد.
🔹سید ابراهیم رئیسی در سوریه با استقبال بی سابقه مردمی رو به رو شد تا بار دیگر اثبات شود که مقاومت در گوشت و خون مردم منطقه ریشه دوانده است. مقاومت فراتر از اینکه یک قدرت نظامی باشد، یک تفکر تمدن ساز است.
🔹در این سفر چندین قرارداد اقتصادی میان مقامات دولتی دو کشور انجام شد. روابط اقتصادی ترکیه با سوریه حدود 10 برابر کل روابط اقتصادی ایران با سوریه است. اکنون زمان آن فرا رسیده تا میوههای اقتصادی از درخت میدان برداشت شود.
🔹نباید فراموش کرد که در دولت حسن روحانی، روابط ایران با همسایگان به خوبی پیش نمیرفت. روحانی هیچ سفری به سوریه نداشت و ظریف نیز پس از حضور بشار اسد در ایران به بهانهای واهی قهر کرد؛ اما دولت سید ابراهیم رئیسی تاکید ویژهای بر روی روابط با کشورهای همسایه دارد. تاکید بر همین روابط نزدیک باعث شده تا قدرت منطقهای ایران تثبیت شود.
🔹در هفتههای گذشته مقاومت به چندین پایگاه آمریکا در خاک سوریه حمله کرد. پس از شهادت سردار سلیمانی رهبر انقلاب فرمودند که انتقام خون ایشان تنها با اخراج آمریکاییها از غرب آسیا امکان پذیر است. به نظر میرسد با ورود سید ابراهیم رئیسی به دمشق، اخراج جدی یانکیها از کل خاک سوریه کلید خواهد خورد.
🔹آمریکا درگیر روسیه و چین شده و تمام حواسش معطوف به اوکراین و تایوان است. در این شرایط حضور آمریکا در خاورمیانه کمرنگ شده و اسرائیل از همیشه تنهاتر است. ایران به خوبی متوجه این وضعیت محور عبری، عربی، غربی شده و در حال فشار بر آمریکا و اسرائیل است. این سفر به منزله فشار دیپلماتیک و سیاسی بر دشمنان مقاومت است.
🔹منطقه در حال هماهنگ شدن با نظم ایرانی است. از یک طرف عربستان و همفکرانش سیاستهای منطقهای ایران را با اکراه قبول کردند و از سوی دیگر مقاومت قدرتمندتر از همیشه است. در نظم نوین ایرانی خاورمیانه جایی برای اسرائیل نیست!
✍️فردین
💠eitaa.com/masaf_najva
📌چهار نامزد ریاستجمهوری ترکیه
🔹انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در تاریخ چهاردم می برگزار میشود و قرار است در آن «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور فعلی با «کمال قلیچدار اوغلو»، نامزد مخالفان دولت، «محرم اینجه» و «سنان اوغان» رقابت کند؛ رقابتی که احتمال کشیده شدن به دور دومش هم مطرح میکنند.
🔹رقابتهای اصلی بین اردوغان، نامزد ائتلاف «جمهوری» و رهبر حزب عدالت و توسعه است و قلیچدار اوغلو، نامزد ائتلاف «امت» و رهبر حزب جمهوری خلق است؛ در حالی که ائتلافهای دیگری نیز در انتخابات شرکت خواهند کرد. اما این ائتلافها در مجموع بر پایه احزاب کوچک شکل گرفتهاند و تاثیر محسوسی بر نتایج نهایی نخواهند داشت. با این حال، دو نامزد دیگر ریاست جمهوری، علاوه بر اردوغان و اوغلو، محرم اینجه و سینان اوغان، میتوانند در کشاندن انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کمک کنند.
🔹به دلیل کثرت نامزدها، حتی چند درصد آرا هم میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. به عنوان مثال، اردوغان در سال ۱۹۹۴ یکی از چندین نامزد برای پست شهرداری استانبول بود؛ چهار نامزد رقیبش توانستند به ترتیب ۲۲، ۲۰، ۱۵ و ۱۲ درصد آرا را کسب کنند، در حالی که اردوغان با کسب ۲۵ درصد آرا، آنها را با اختلاف اندکی شکست داد.
👈رجب طیب اردوغان
🔹رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور فعلی ترکیه با ۶۹ سال سن، ۲۰ سال پیش با خروج ترکیه از یک دوره تورم شدید، پس از متهم کردن ائتلاف حاکم در آن زمان به سوء مدیریت، به قدرت رسید. اردوغان از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ مسئولیت شهرداری استانبول را بر عهده گرفت و پس از آن از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ سمت نخستوزیری را بر عهده داشت.
🔹در همان سال، اردوغان پس از کنارهگیری از ریاست حزب عدالت و توسعه، رئیسجمهور ترکیه شد و از کودتای سال ۲۰۱۶ جان سالم به در برد. دوره ریاستجمهوری اردوغان تا کنون تمدید شده است و او را با بیش از ۱۲ پیروزی انتخاباتی تبدیل به طولانیترین رهبر در تاریخ ترکیه کرده است.
🔹اگرچه این کشور در طول مدیریت وی از رونق اقتصادی طولانی مدت و استانداردهای بالای زندگی برخوردار بود، سیاستهای اقتصادی غیرمتعارفی که سالها پیش توسط اردوغان اتخاذ شد، جرقه بحران در هزینههای زندگی را روشن کرد. از سوی دیگر مخالفان دولت، اردوغان را در عواقب زمین لرزههای ویرانگری که در ماه فوریه این کشور را لرزاند، به دلیل آنچه واکنش دیرهنگام به بحران و قوانین ساختمانی گذشته میدانند، مقصر دانستند.
👈کمال قلیچدار اوغلو
🔹کمال قلیچداراوغلو ۷۴ ساله، نامزد اپوزیسیون و علوی است که در آنکارا در رشته اقتصاد و امور مالی فارغ التحصیل شد و اولین شغلش در وزارت خزانهداری و دارایی ترکیه بود. فعالیت سیاسی قلیچدار اوغلو با گزارشی درباره فساد که برای حزب جمهوری خلق تهیه کرده بود آغاز شد؛ این گزارش با استقبال خوب «دنیز بایکال» رهبر وقت این حزب، مواجه شد.
🔹این امر موجب جلبتوجهها به سوی او شد و مشوقی شد تا قلیچدار اوغلو وارد عرصه سیاست شده و در انتخابات سال ۲۰۰۲ در پارلمان ترکیه کرسی به دست آورد. در مجلس، برخی اختلافاتش با نمایندگان حزب عدالت و توسعه، بر شهرت قلیچدار اوغلو افزود؛ او در سال ۲۰۰۹ برای شهرداری استانبول نامزد شد، اما از نامزد حزب عدالت و توسعه شکست خورد.
🔹قلیچدار اوغلو در سال ۲۰۱۰ پس از برکناری بایکال، رهبر حزب به دلیل یک رسوایی جنسی، ریاست آن را بر عهده گرفت. او رهبری «ائتلاف ششگانه» را نیز برعهده دارد که شامل شش حزب سیاسی اپوزیسیون دولت ترکیه میشود؛ ائتلافی که به پیروزی مخالفان در انتخابات شهرداری استانبول و آنکارا در سال ۲۰۱۹ کمک کرد و اردوغان و حزبش را شوکه کرد./ادامه👇
💠eitaa.com/masaf_najva
👈محرم اینجه
🔹سومین نامزد ریاست جمهوری ترکیه، محرم اینجه با ۵۸ سال سن، سیاستمدار و معلم سابق فیزیک و فرزند مهاجری از شهر تسالونیکی یونان است. اینجه مناصب پارلمانی و حزبی زیادی در حزب جمهوری خلق داشت و در انتخابات ریاست جمهوری قبلی در سال ۲۰۱۸ برای رسیدن به این منصب نامزد شد.
🔹اینجه به مدت ۱۶ سال در سخنرانیهای خود در پارلمان ترکیه، اردوغان را به چالش کشید و نامزد اصلی ریاست جمهوری اپوزیسیون در سال ۲۰۱۸ بود و ۳۰.۶ درصد از آرا را در آن زمان کسب کرد. وی پس از شکست از اردوغان، خواستار برگزاری کنگره فوق العاده حزب برای برکناری رهبر آن، قلیچدار اوغلو شد؛ اما نتوانست برای این برکناری و تغییر داخل حزبی، امضای کافی جمعآوری کند.
🔹او انتقادات شدیدی را به رهبری حزب جمهوری خلق وارد کرد و پس از شکست تلاشهایی که برای کنار گذاشتن کمال قلیچدار اوغلو روش جدیدی را در پیش گرفت که شامل فعالیت از بیرون این حزب میشود. اینجه حزب را به عدم حمایت کافی از او در زمان نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری متهم میکند؛ درحالی که رقابت را دو بار به رقیب خود قلیچدار اوغلو برای ریاست بر حزب جمهوریخواه خلق واگذار کرده است.
🔹او در سال ۲۰۲۰ به بهانه فقدان دموکراسی داخلی و اختلاف نظر بر سر سیاست خارجی از عضویت در حزب جمهوری خلق استعفا داد و حزب میهنی ترکیه را تأسیس کرد. نامزدی اینجه به عنوان ضربهای بر تلاشهای اپوزیسیون تلقی میشود؛ در حالی که گفته میشود او هیچ شانس واقعی برای پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ندارد. او ممکن است نقش یک مانع را برای پیروزی سایر نامزدها بازی کند و باعث شود تا حداقل انتخابات به دور دوم کشیده شود؛ این به دلیل توانایی او در جلب آرای حزب جمهوری خواه و حزب خوب است که اساس ائتلاف مخالفان را تشکیل میدهند.
👈سنان اوغان
🔹«سنان اوغان» چهارمین نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه است و ۵۵ سال سن دارد. او از چهرههای آکادمیک سابق ترکیه است و موسس مرکز تحقیقاتی «TURKSAM» است. او در سال ۲۰۱۱، زمانی که حزب جنبش ملیگرا هنوز در جایگاه اپوزیسیون دولت فعالیت میکرد، وارد پارلمان شد.
🔹اوغان در تلاشهایش برای رهبری حزب جنبش ملیگرا در سال ۲۰۱۵ شکست خورد و در همان سال از آن اخراج شد. اگرچه او پس از یک شکایت دوباره به حزب پیوست، اما دو سال بعد مجدداً اخراج شد. جنبش ملیگرا طی بیانیهای درباره اخراج او اعلام کرد: رفتار او به وحدت حزب آسیب جدی وارد کرده است؛ ما او را به بیانضباطی شدید نسبت به رئیس حزب متهم میکنیم.
🔹اوغان که یک ملیگرای سرسخت است، در رقابتهای انتخاباتیاش قول داده تا جشن روز استقلال یونان را متوقف کند؛ او معتقد است که ترکیه باید توجه ویژهای به کشورهای ترکنشین آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان داشته باشد. ناظران معتقدند که اوغان نیز مانند اینجه، شانس واقعی برای برنده شدن در ریاست جمهوری را ندارد، زیرا او از سوی ائتلافی از احزاب کوچک افراطی ناسیونالیست حمایت میشود، نامزد شده است.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بوسه افسر ارتش شاهنشاهی به پرچم جمهوری اسلامی ایران
🔹علی کربلایی، پرنسل سابق ارتش شاهنشاهی و شهروند آمریکا: برای حفاظت از ایران در مقابل ایران ستیزانی چون مجاهدین خلق و براندازان به ما بپیوندید. صیادها در کمینند. این پرچم من در هرجای دنیا برای محافظت از ایران، کفن من
✍️ملیگرای واقعی اینان نه اون مشنگهایی که به اسم باستانگرایی و کوروشکبیر تحریم و جنگ را به ایران تحمیل میکنند
💠eitaa.com/masaf_najva
پرتیراژترین کتاب حوزه پاکستان به زبان فارسی
🔹نسخه های پایانی چاپ دوم کتاب پاک ستان
🔹آنچه در این کتاب می خوانید:
•آرایش سیاسی در پاکستان
•قوانین ثبت حزب و سمبل های انتخاباتی
•تقسیم بندی نظری احزاب
•شرح مکاتب فکری و اندیشه مذهبی در پاکستان
•نگاهی به فعالترین احزاب سیاسی سکولار
•نگاهی به فعالترین احزاب سیاسی مذهبی
•نگاهی به فعال ترین احزاب ممنوع الفعالیت
•مروری بر ۲۰ چهره مطرح تاریخ پاکستان
▪️▪️▪️▪️▪️
برای تهیه کتاب با به ادمین پیج مراجعه نمایید.
شرایط ویژه خرید کتاب به مدت یکهفته:
¤تخفیف ویژه
¤جشن فروش کتاب با امضا نویسنده
¤ارسال نیم بها در صورت خرید کتاب پاک+ستان و حکایت ملک خداداد
🔻جهت خرید کتاب به ادمین پیج های زیر پیام ارسال کنید:
@pakstudy
@komeili1947
@paksarzamin
14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت چهارم)
🔹نماینده خمین در گفتوگو با نجوا؛ شفافیت خوب است به استثنا دو مورد
باتوجه به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۴۰۲، نجوا به سراغ نمایندگان دوره یازدهم رفته تا نظراتشان را درخصوص عملکرد فردی، جمعی، موضوع شفافیت، تعامل با دولت و تصمیمشان برای شرکت و یا عدم شرکت در انتخابات پایان سال را جویا شود.
👈#پادکست
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹️شهادت جانسوز ۷ معلم شیعه و سنی در پاراچنار پاکستان و شروع نگرانی های مجدد
🔻در حالی که برخی مسئولین ایالت خیبرپختونخوا سعی داشتند علت شهادت ۶ معلم شیعه و یک معلم اهل سنت را نزاع بر سر زمین های کشاورزی اعلام کنند مردم محلی وجود هر گونه اختلاف را به شدت رد کردند.
🔻از سوی دیگر بزرگان شیعه و سنی ضمن اعلام وحدت تاکید کردند: این عملیات خبیثانه تنها برای شعله ور کردن آتش اختلافات اعتقادی رقم خورده که نتیجه ای جز عملیات های پی در پی تروریستی نخواهد داشت.
🔻همچنین برخی احزاب مذهبی مانند مجلس وحدت مسلمین امروز پس از نماز جمعه در سراسر کشور تجمعات اعتراض آمیز برگزار کرده و خواهان دستگیری و مجازات فوری قاتلین شدند.
🔻پاراچنار یک منطقه شیعه نشین در نزدیکی مرز افغانستان است و مردم سلحشور آن سالها مبارزه با تکفیری ها را در کارنامه دارند.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹️شهادت جانسوز ۷ معلم شیعه و سنی در پاراچنار پاکستان و شروع نگرانی های مجدد
🔻در حالی که برخی مسئولین ایالت خیبرپختونخوا سعی داشتند علت شهادت ۶ معلم شیعه و یک معلم اهل سنت را نزاع بر سر زمین های کشاورزی اعلام کنند مردم محلی وجود هر گونه اختلاف را به شدت رد کردند.
🔻از سوی دیگر بزرگان شیعه و سنی ضمن اعلام وحدت تاکید کردند: این عملیات خبیثانه تنها برای شعله ور کردن آتش اختلافات اعتقادی رقم خورده که نتیجه ای جز عملیات های پی در پی تروریستی نخواهد داشت.
🔻همچنین برخی احزاب مذهبی مانند مجلس وحدت مسلمین امروز پس از نماز جمعه در سراسر کشور تجمعات اعتراض آمیز برگزار کرده و خواهان دستگیری و مجازات فوری قاتلین شدند.
🔻پاراچنار یک منطقه شیعه نشین در نزدیکی مرز افغانستان است و مردم سلحشور آن سالها مبارزه با تکفیری ها را در کارنامه دارند.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
اخبار فلسطین اشغالی🇵🇸
📌اسرائیلیها در اعتراضهای اخیر خواستار لغو امتیازات برای خسیدی ها(حریدی ها) هستند.
🔹جنبش اعتراضی اسرائیل که دولت را مجبور به توقف تلاش خود برای بازنگری در سیستم قضایی ملی کرد، در تظاهرات روز پنجشنبه در سراسر کشور به اهداف دیگری از جمله معافیت از خدمت سربازی و سایر امتیازات ویژه ای که مدت ها به جامعه رو به رشد افراطی ارتدوکس اعطا می شد، معطوف شد.
🔹هزاران نفر برای «روز اخلال برای تقاضای برابری» راهپیمایی کردند که دربرابر نابرابری شهروندی و موقعیت ارتدوکسهای افراطی یا حریدیمها در اسرائیل است. شهروندان افراطی ارتدوکس تا حد زیادی در پیشنویسهای اجباری و استانداردهای آموزشی کشور محافظت میشوند و خانوادههایشان از یارانههای عمومی سنگینی بهرهمند میشوند که به پسران و مردان اجازه میدهد به جای کار کردن و پرداخت مالیات در جریان اصلی اقتصاد، سالها را به مطالعه مذهبی اختصاص دهند.
🔹تظاهرکنندگان جادهها را مسدود کردند، پلها را ردیف کردند و خانههای اعضای کابینه را اعتصاب کردند. در حالی که بسیاری هنوز علیه اصلاحات قضایی، که برخی از وزرا به دنبال احیای آن هستند، شعار می دادند، اکثر آنها بر نگرانی های دیگری از جمله افزایش تورم و افزایش جرم و جنایت متمرکز بودند.
https://www.washingtonpost.com/world/2023/05/04/israel-ultra-orthodox-equality-protests/
📌وزیر اسرائیل: غنیسازی هستهای ایران میتواند منطقه را شعلهور کند.
🔹وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه مدعی شد که ایران میتواند اورانیوم غنیشده کافی برای پنج سلاح هستهای داشته باشد و به تهران هشدار داد که اقدام به غنیسازی با درجه تسلیحات میتواند «منطقه را آتش بزند».
https://news.yahoo.com/israel-minister-iran-nuke-enrichment-172931699.html
📌کییف آزمایش سیستم هشدار موشکی توسعه یافته توسط اسرائیل را آغاز کرد.
🔹کیف آزمایش یک سیستم هشدار زودهنگام ساخته شده توسط اسرائیل را برای به صدا درآوردن هشدار حملات روسیه به عنوان بخشی از یک برنامه آزمایشی در ماه های آینده آغاز کرده است.
🔹نایب رئیس پارلمان اوکراین، اولنا کوندراتیوک، گفت که این سیستم روز دوشنبه در پایتخت اوکراین آزمایش شد.
🔹مقامات اسرائیلی علناً در این مورد اظهار نظر نکرده اند.
https://www.timesofisrael.com/kyiv-said-to-begin-testing-missile-warning-system-developed-by-israel/
📌هرتزوگ نماینده اسرائیل در مراسم تاجگذاری شاه چارلز سوم در لندن است
🔹اقامتگاه رئیس جمهور روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که این زوج در نزدیکی کلیسای وست مینستر خواهند ماند تا بتوانند بدون نقض شبات به مراسم بروند.
https://www.timesofisrael.com/herzogs-to-represent-israel-at-coronation-of-king-charles-iii-in-london/
💠eitaa.com/masaf_najva