❤️ماه رمضان ماه نزول قرآن و رحمت الهی
🔴خاصیت سوره های قرآنی(خیلی جالبه👌)
🔻واقعه: مانع فقر
🔻کوثر: مانع خصومت
🔻ملک: مانع عذاب قبر
🔻فاتحه: مانع خشم خدا
🔻سوره محمد برای اخلاق
🔻سوره جن برای وسوسه
🔻سوره حجر برای برکت مال
🔻کافرون: مانع کفر وقت مرگ
🔻دخان: مانع ترس روز قیامت
🔻سوره تغابن برای ادای قرض
🔻سوره کهف برای بیدار شدن
🔻سوره فتح برای گشایش کار
🔻سوره صف برای فتح و پیروزی
🔻سوره مزمل برای مهر و محبت
🔻سوره حج برای کامل شدن دین
🔻سوره مریم برای هدایت دختران
🔻سوره احزاب برای گشایش بخت
🔻سوره یونس برای بچه دار شدن
🔻سوره جمعه برای پیدا شدن مال
🔻یاسین: مانع تشنگی روز قیامت
🔻سوره اعلی برای هدایت جوانان
🔻سوره حجرات برای زیاد شدن مال
🔻سوره یوسف برای عظمت و بزرگی
🔻سوره مومنون برای به راه راست رفتن
🔻سوره طور برای پایدار بودن و برگشت مال
🔻سوره انبیا برای رها شدن از بند و گرفتاری
🔻سوره اسرا برای شفای مریض و بهانه گیری
🔻سوره حدید برای محکم شدن و آرامش بدن
🔻سوره مجادله برای برای مهر و محبت و معامله
🔻سوره ن والقلم برای آسان شدن و درس خواندن
🔻سوره نمل برای شفا مریض و برآوردن هر حاجتی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عارفانه🕊
کلیپ بسیار شنیدنی و تاثیرگذار👌🌱
#آقامجتبیتهرانی✨
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💖🌸مطالب آموزنده🌸💖
امام علی(علیه السلام):
⛔️بپرهیزید كه عمر خود را براى چيزى هدر دهيد كه برايتان[خیری]باقى نمى ماند؛ زيرا عمرهاى از دست رفته بر نمى گردد.⌛️
📚غرر الحكم : 2618
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💖🌸مطالب آموزنده🌸💖
سوال: آیا بجا آوردن قضای نماز، در اسرع وقت واجب است؟
🔷 پاسخ: 👇
آیت الله خامنه ای: واجب نیست نماز قضا فورا خوانده شود، ولی نباید انجام آن را به قدری تأخیر بیندازد که استخفاف به نماز محسوب شود.
آیت الله مکارم شیرازی: خواندن نماز قضا محدود به زمان خاصّى نیست و در هر ساعتى از شبانه روز مىتوان آن را بهجا آورد، مگر آنکه یک یا دو نماز قبل از آن قضا شده باشد که احتیاط واجب این است که پیش از نماز همان روز آن را قضا کند.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
👇👇👇
♨️ سوال:
🔰 1-مادري به دليل بارداري وشيردهي نتوانسته ماه رمضان روزه بگيرد کفاره شيردهي به عهده چه کسي هست؟شوهر يا خود مادر؟
2-وکفاره حيض زن به عهده چه کسي هست؟
3-واگرکفاره شيردهي به عهده مادر باشدومادر منبع درآمدثابتي نداشته باشد آيا ميتواند از پوليکه از مال شوهر پس انداز کرده است کفاره روزه قضاي شيردهي وحيض خود را بپردازد؟
👈 مرجع تقليد : مقام معظم رهبري
✍️پاسخ:
✅ 1: اگر روزه برای بچه ضرر داشته باید برای هر روز علاوه بر قضا یک مد طعام(750 گرم #نان یا #آرد یا #گندم) به فقیر بدهد. و این فدیه به عهده خود مادر است.
✅ 2: کفاره حیض هم بر عهده خود زن است.
✅ 3: باید هر وقت که داشت این کفاره را بدهد و نمی تواند بدون اجازه از پول شوهر پرداخت کند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💖🌸مطالب آموزنده🌸💖
بمیرم آقا برای خلوتی حرمت 😭😭😭😭😭😭
مولایم نه با پا ی تن نه
بلکه با پای دل به زیارتت میشتابیم مولایم
مثل الان 😭😭😭😭😭
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
السلام علیک یا یا اباالفضل العباس علیه السلام 🤲🏻🙏🏻🙏🏻
دلتون شکست ازغربت مولا التماس دعا🙏🙏🙏🙏
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
# آیا بدون رؤیت هلال ماه رمضان می توان یک روز را جزو ماه رمضان دانست؟
##روزه
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣محمد بن شهاب الزُّهْرِيِّ قال سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ يَقُولُ يَوْمُ الشَّكِّ أَمَرْنَا بِصِيَامِهِ وَ نَهَيْنَا عَنْهُ أَمَرْنَا أَنْ يَصُومَهُ الْإِنْسَانُ عَلَى أَنَّهُ مِنْ شَعْبَانَ وَ نَهَيْنَا عَنْ أَنْ يَصُومَهُ عَلَى أَنَّهُ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ و هُوَ لَمْ يَرَ الْهِلَال
📚تهذيب ج۴ص۱۶۴
زهري گوید : شنیدم امام سجاد صلوات اللَّه علیه می فرمود : يوم الشک را به روزه آن امر می کنیم و از آن نهی می کنیم! أمر می کنیم که شخص آن را به عنوان ماه شعبان روزه بگیرد و نهی می کنیم از اینکه آن را به عنوان ماه رمضان روزه بگیرد در حالیکه هلالِ (ماه رمضان) را ندیده است!
2⃣عن أبي خالدالواسطي قال أتينا أباجعفر في يوم يشك فيه من رمضان فإذا مائدته موضوعة و هو يأكل و نحن نريد أن نسأله فقال ادنوا الغداء إذا كان مثل هذا اليوم و لم تجئكم فيه بينة رؤية الهلال فلا تصوموا...الي ان قال و قال علي صمنا مع رسول الله تسعة و عشرين يوما و لم نقضه و رآه تاما و قال علي قال رسول الله من ألحق في رمضان يوما من غيره متعمدا فليس بمؤمن بالله و لا بي
📚تهذيب ج۴ص۱۶۱
ابوخالد واسطی گوید : ما در روزی که مشکوک به ماه رمضان بود بر امام باقر صلوات اللَّه علیه وارد شدیم. ناگهان دیدیم که سفره امام پهن است و حضرت مشغول خوردن است! و ما قصد داشتیم که از ایشان (در این مورد) سؤال کنیم. پس امام فرمود : بیائید جلو! صبحانه!
وقتی شرایط مثل امروز بود و بينه و شاهد بر #رؤیت_هلال برایتان نیامده بود، (به عنوان ماه رمضان) #روزه نگیرید!... تا آنجا که حضرت فرمود : امام علی صلوات اللَّه علیه فرمود : ما همراه رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله ماه رمضان را ٢٩ روز روزه گرفتیم و آن (یکروز) را قضا نکردیم و رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آن را (با وجود ٢٩ روز روزه) تام و کامل می دیدند و امام علی صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : کسی که عمداً یک روز از غیر ماه رمضان را به ماه رمضان #ملحق کند، ایمان آورنده به اللَّه و به من نیست!
3⃣كان أَميرالْمُؤْمِنينَ يَقُولُ لَأَنْ أُفْطِرَ يَوْماً مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أَصُومَ يَوْماً مِنْ شَعْبَانَ أَزِيدُهُ في شَهْرِ رَمَضَان
📚فقيه ج۲ص۱۲۶
شيخ صدوق گوید : امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه می فرمود : اگر من یکروز از ماه رمضان را #افطار کنم بیشتر دوست دارم از اینکه یک روز از ماه شعبان را روزه بگیرم و آن را در ماه رمضان #اضافه نمایم!
4⃣عن سهل بن سعد قال سمعت الرضا يقول الصوم للرؤية و الفطر للرؤية و ليس منا من صام قبل الرؤية للرؤية و أفطر قبل الرؤية للرؤية قال قلت: له يا ابن رسول الله فما ترى في صوم يوم الشك فقال حدثني أبي عن جدي عن آبائه قال: قال أميرالمؤمنين لأن أصوم يوما من سهرشعبان أحب إلي من أن أفطر يوما من شهر رمضان
📚فقيه ج۲ص۱۲۸
سهل بن سعد گوید : شنیدم امام رضا صلوات اللَّه علیه می فرمود : روزه بر حسب #رؤیت است و فطر نیز بر حسب #رؤیت است و کسی که قبل از رؤیت (هلال) به مثابه رؤیت (و ماه رمضان) روزه بگیرد و قبل از رؤیت به مثابه رؤیت فطر بگیرد #از_ما_نیست!
گوید : به امام گفتم : ای فرزند رسول اللَّه (صلی اللَّه علیه و آله)! پس در مورد روزهی يوم الشک چه صلاح می بینید؟ امام فرمود : حدیث کرد مرا پدرم از جدم از پدرانش که امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر من یکروز از ماه شعبان را روزه بگیریم، نزد من محبوبتر است از اینکه یکروز از ماه رمضان را إفطار نمایم!
5⃣امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : در کتاب امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه آمده است : (ماه رمضان) را با رؤیت هلال آن روزه بگیر و با رؤیت آن افطار کن و از شک و ظن در اینباره پرهیز کن و اگر (اول يا آخر ماه رمضان) بر شما مخفی شد، ماه قبلی را ٣٠ روز تکمیل نمائید!
📚تهذيب ج۴ص۱۵۸
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هرگز بدون رؤیت شدن هلال یا گذشتن ٣٠ روز از ماه شعبان، نمی توان قائل به ورود ماه رمضان شد و به عنوان ماه رمضان روزه گرفت و کسی که بدون این دو معیار، روزی را از ماه رمضان بداند، از اهل بیت علیهم السلام نیست و کسی که عمداً روزی را به اول ماه رمضان اضافه نماید مؤمن به اللَّه و رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله نیست و گناه اینکار از افطار یک روز از ماه رمضان بالاتر است!
لذا تا زمانی که هلال ماه رمضان رؤیت نشده است یا ٣٠ روز از ماه شعبان نگذشته است ، تنها مأمور به روزه گرفتن به عنوان ماه شعبان هستیم و برای عید فطر نیز جز با رؤیت یا گذشت ٣٠ روز از ماه رمضان نمی توان افطار نمود.
اللَّهُمَّ نَجِّنَا مِنْ مُضِّلَاتِ الْفِتَنْ!
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
اهدای عضو از شخص زنده به شخص زنده دیگری چه حکمی دارد ؟
پاسخ: برداشتن بخشی از بدن انسان زنده برای پیوند زدن در صورتی که قطع آن زیان مهمی برای اهدا کننده داشته باشد مانند چشم ودست وامثال آنها حرام است، ولی اگر ضرر مهمی نداشته باشد مانند قطعه ای از پوست یا نخاع یا یک کلیه در صورت سالم بودن کلیه دیگر با فرض رضایت صاحبش اشکال ندارد البته اگر اهدا کننده کودک یا دیوانه نباشد وگرنه به هیچ وجه جایز نیست وهرگاه قطع آن جایز بود گرفتن پولی به ازای آن نیز جایز است.
۲پرسش: برداشتن اعضای میت مسلمان و پیوند زدن آن به شخص مسلمان زنده چه حکمی دارد؟
پاسخ: قطع عضو مسلمان مرده مانند چشم و دستش برای پیوند زدن به بدن زنده جایز نیست و اگر کسی چنین کند بر او دیه لازم میآید و دفن آن عضو قطع شده واجب است، ولی اگر پیوند زده شد و عضو جزو بدن زنده شد، قطع آن واجب نیست.
۳پرسش: اگر خود شخص وصیت کرده باشند که بعد از فوت اعضای او اهدا شوند، ایا باید به وصیتش عمل کرد؟
پاسخ: نفوذ وصیت شخص به اهدای اعضائش بعد از مرگ مشکل است.
۴پرسش: حکم ثبت نام و پر کردن فورمهایی که برای اهدای عضو در زمان مرگ مغزی چه حکمی دارد؟
پاسخ: اگر مقصود اهدای عضو بعد از مرگ مغزی باشد، تجویز نمی شود.
۵پرسش: اهدای اعضای افراد مرگ مغزی چه حکمی دارد ؟
پاسخ: اگر کسی که از نظر مغزی مرده است در حالی که قلب وریه او هرچند به کمک دستگاه وظیفه خود را انجام میدهند شرعا مرده شمرده نمیشود وقطع اعضای او برای الحاق به افراد زنده به هیچ وجه جایز نیست و قتل محسوب می شود و موجب دیه و قصاص است.
۶پرسش: بریدن عضوی از اندام شخص مرده با وصیت او و پیوند دادن آن به شخص دیگر هرگاه میت مسلمان و یا در حکم مسلمان نباشد چه حکمی دارد؟
پاسخ: اشکال ندارد.🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💬سوال:
🔰آیا کفّاره افطار روزه ی غیر سیّد را می توان به سیّد داد؟
✅پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
اشکال ندارد هر چند احتیاط در ترک آن است.
✍ ایت الله مکارم شیرازی:
احتياط آن است که کفاره ي غير سادات به سادات داده نشود.
✍ آیت الله وحید خراسانی:
احتیاطا به سید داده نشود.
✍ آیت الله سیستانی: اشکال ندارد
منبع:
مرکز ملی پاسخگوئی به سوالات دینی
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d