انگار زشتی برخی از مفاهیم فقط برای گذشتگان و در تاریخ معنا دار است مثل همین واژه جاهلیت!
انگار جاهلیت امری است متعلق به هزاران سال قبل و مخصوص انسان هایی در ناکجاآباد تاریخ!
حال آنکه عقلانیت و جاهلیت دو روی یک سکه است و انسان در هر حال در کشاکش بین عقل و جهل لحظات را میگذراند.
جامعه نیز همواره در مصاف عقلانیت و جاهلیت به انحای مختلف ایام میگذراند. جاهلیت شعار نیست، برچسب بی معنا نیست بلکه حقیقتی است قابل تشخیص اما با شاخصه های مشخص.
اولین شاخصه جاهلیت بی توجهی به آینده تاریخ و حرکت های اجتماعی است. در مقابل اولین شاخصه عقلانیت آگاهی از آینده تاریخ و حرکت های اجتماعی است.
جمعی که نگاهی به آینده حرکت های خویش ندارد، جمع جاهلی و جامعه ای که غایت خویش را نمیبیند جامعه جاهلی است. بر همین اساس فرهنگ به عنوان معرفت مشترک هنجار شده اگر برساخته ایدولوژی، باورها، ارزشها، هنجارها، نمادها و تکنولوژی متناسب با دین باشد، فرهنگی اصیل و عمیق و به اصطلاح دینی است که حرکت انسان اجتماعی و جامعه را به سوی غایت اصیل خود و کمال حقیقی سوق میدهد ولی در مقابل جامعه جاهلی جز به رفاه امروز و در لحطه خویش نمی اندیشد!
دومین شاخصه جامعه جاهلی حرکت های شتاب زده و غریزه وار است. جامعه جاهلی همچون کودکی بی توجه به شرایط فقط به دنبال ارضای نیازهای زودگذر خویش است. در مقابل حکمرانان به عنوان بخشی از جامعه و راهبران آن زمانی که برای رشد جامعه صبوری میکنند عقلانیت را ترویج کرده و همه گیر میکنند. در همین روزهای التهاب آور اغتشاشگران خیابانی صبر حکمرانان نشانه عقلانیت آنان و رشد جامعه دینی ایران بود.
سومین شاخصه جاهلیت تعصب است. انسان بی تعصب معنا ندارد! و همواره متعصب است. به قول اميرالمؤمنين ان كنتم لامحالة متعصبين فتعصبوا لنصرة الحق. اگر ناگزیر از تعصب هستید پس در راه یاری رساندن به حق باشید.
تعصب یعنی پافشاری بر امری که اگر حق باشد مطلوب است اما اغلب بار ارزشی منفی داشته و متعصب مذموم است چون برامری پافشاری میکند که بر آمده از سنت های بی پایه و اساس است.
جامعه ای که نتواند سنت های خویش را بر اساس ارزشهای اصیل و منطقی سامان دهد جامعه ای متعصب و جاهلی است.
#جامعه_جاهلی
#جاهلیت_مدرن
#عقلانیت
@mdadseresht
18.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای دختر همسایه ...
تأملات (گاه نوشته های محمد دادسرشت)
برای دختر همسایه ...
نمود رشد و پیشرفت آزادی خواهی و استکبار ستیزی انقلاب اسلامی در چنین محصولات فرهنگی فاخری است که از عمق وجود و با سوز فراوان خواهران افغانستانی با عنوان #برای_دختر_همسایه دیده می شود.
محتوا و ساخت بسیار خوب در قالب پاسخی به قطعه فریب شروین!
از نکات جذاب ارتباطات میان فرهنگی، خلق ادبیات جدید است. در همین قطعه اصطلاح #معروفای_بی_صرفه بازخوانی نوینی از واژه #سلبیریتی است. شاید هیچ وقت چنین دقیق نمیشد که سلبیریتی رو معنا کرد!
در ارتباطات میان فرهنگی تجارب آنان درس آموز است. همانگونه که مستضعفان عالم از انقلاب اسلامی قدرت یافته و الگو گرفته اند ما نیز در سطح توده از تجربه آزاد شدن افعانستان و عراق به دست غرب با بازخوانی آزادی خواهی غربی به عنوان بردگی و خشونت و ویرانی عبرت خواهیم گرفت.
به نظرم دقت رهبری در تشخّص دادن به برادران و خواهران افغانستانی در ایران با اعطای حق تحصیل و ... نشان از تدبیر ایشان برای گام های بین المللی در جهت رسیدن به تمدن نوین اسلامی بود.
#معروفای_بی_صرفه
#ارتباطات_میان_فرهنگی
#برای_دختر_همسایه
#افغانستان
#زن_زندگی_آگاهی
#ایران
#آزادی
@mdadseresht
امروزه و خصوصا با حوادث دو ماهه اخیر بحث از طبقه بندی نسلی بسیار شایع شده است. نسل بی، جی، ایکس، وای و زد.
هر طبقه نسلی با شاخصه هایی شناخته میشود و مهمترین آنها امروز برای تحلیلگران ویژگی های نسل زد است.
به گفته دانشمندان علوماجتماعی این نسل با ویژگی های برگرفته ار فضای زیستشان در محیط دیجیتال با تمامی نسل های پیشین متفاوت اند.
پر واضح است شناخت مخاطب در تمامی تحلیل های اجتماعی و برنامه ریزی های فرهنگی رکن مهمی است اما در این میان دو نکته را اشاره می کنم
اول اینکه تطبیق تمام عیار ویژگی های نسل زد که تربیت یافته غرب هستند و زیست بومشان و تمامی مولفه های فرهنگی و اجتماعی شان با ما اختلاف مبنایی و بنایی دارد بزرگترین خطای راهبردی این روزهاست. اینکه اکثر سخنرانان و تحلیلگران بر مبنای مولفه های نسل زد غربی قضاوت میکنند با کدام توجیه علمی صورت میگیرد؟ الله اعلم!
نسل زد در آمریکا در نظام سرمایه داری با نسبیت اخلاقی خو گرفته با رسانه و هزاران شرایط دیگر قابل قیاس با نسل امروزین ایران نیست که حتی اگر نخواهد هم صدای اذان و گفتمان مذهب بخش مهم فرهنگ اوست! نسل امروز ایران قطعا با نسل های پیشین متفاوت است اما نه الزاما با شاخصه های نسل زد غربی! و این را به عیان در کنش های اجتماعی فراگیر مثل سلام فرمانده و ... دیده ایم.
نکته دوم درایت رهبری است در فهم این نسل. رهبری نکات دقیقی در معرفی این نسل در دیدار ۱۳ آبان امسال فرمودند که بنده در تحلیل های متفاوت ندیده بودم.
رهبر انقلاب در دیدار اخیر: جوان امروزی اهل #تحلیل است؛ این خیلی نکتهی مهمّی است... بچّههای ما و جوانهای ما حرف دارند و این خاصیّت انقلاب اسلامی است...
اهل تحلیل اند ... این حقیقت را همچنان که ما میفهمیم، دشمن هم میفهمد؛ دشمن هم میفهمد که چشم و گوشِ جوانِ امروز باز است، حواسش جمع است، هوشمند است، قابل تحلیل است؛ چه کار میکند؟ دشمن که بیکار نمیماند؛ دشمن برای اینکه این حالت جوان ما را خنثی کند، شروع میکند محتوای ذهنی برای #جوان درست کردن؛ این حجم عظیم دروغها در شبکههای مجازی به خاطر این است. این همه دروغ، این همه خلاف واقع، این همه حرفهای انحرافی، این همه تهمت، برای این است که دشمن برای این ذهنِ فعّال محتوا درست کند.
اینکه من مدام میگویم «جهاد تبیین، #جهاد_تبیین» برای این است. محتوا را شما درست کنید؛ به مسئولین دارم میگویم؛ مسئولین رسانهها، مسئولین امور ارتباطات. قبل از اینکه دشمن، محتوای غلط و انحرافی و دروغ درست کند، شما محتوای دارای حقیقت و صحیح را درست کنید، انتقال بدهید به ذهن جوانها؛ دشمن مشغول این کار است. ۱۴۰۱/۸/۱۱
اهل تحلیل است یعنی تو خبر و توصیف را بده، روایت را به او برسان و تحلیل را به عهده خودش بگذار!
این رشد یافته ترین درجات انسانی است که در این نسل پسا انقلاب و در مسیر تمدن نوین اسلامی میتوان سراغ داشت.
#دیدار_دانش_آموزان
#تمدن_نوین_اسلامی
#نسل_امروز_انقلاب
@mdadsersht
امروزه یکی از مرسوم ترین الگوهای آمورش موثر آموزش بازی واره ای است. طرفداران بازی واره ها میگویند نسل فعلی به خاطر ارتباط زیاد با بازی های دیجیتال و رایانه ای و موبایلی الگوی آموزششان تغییر کرده است اما ظاهرا راه را به خطا رفته ایم و استدلال نا تمام است.
انسان درهرحال زاده دنیا و مفتون موطن خویش است. آفریدگار انسان بارها گفته بود که مدار این عالم بازی واره طراحی شده (ر.ک: آیات دنیا و لعب) و انسان در بستر مسابقه است (رک: آیات مسابقه در دنیا)
پس همواره یکی از مهمترین یا مهمترین روش رشد انسان و آموزش او بازی واره طراحی شده و اگر ما غافل از این ویژگی، انسان را چون یک کارت حافظه چند گیگی دیدیم و داده محور و حفظی مدار با وی برخورد کردیم خطا از ما بوده است نه لزوما تغییرات نسلی!
این نسل دارای رشدیافتگی خاصی است که در نسل های پیشین نبوده است (رک: سخنرانی رهبری ۱۱/۸/۱۴۰۱)
غفلت از چنین ظرفیتی خسارت جبرانناپذیری دارد چرا که حتما دشمن از چنین ویژگی ای بهره خواهد جست.
#بازی_واره
#نسل_امروز_انقلاب
#تمدن_نوین_اسلامی
#دنیا
@mdadseresht
💠حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان برگزار می کند:
#مسیر_انقلاب
#سومین دوره ویژه اساتید و اعضاء هیئت علمی دانشگاهها
شرحی بر #بیانیه_گام_دوم انقلاب اسلامی
📆 دوره به صورت #حضوری سهشنبههای هر هفته ساعت 15:30 برگزار می گردد.
آدرس: خیابان فاطمی، نبش جمالزاده شمالی، پ268
آدرس ثبت نام جهت شرکت در دوره:
🌐 http://hodat.ir/ASH3
کانال اطلاع رسانی:
🆔 @hoi_asatid
بسم القدوس
هر چند شاید گفتگو از یک ویدئو آنقدر هم مهم نباشد ولی در بین دوستان ارزشی در مورد کلیپ #دختر_همسایه گفتگوهای زیادی در گرفت و برای همین بنده اما نکاتی دارم که به برخی اشاره میکنم
به نظر من برخی از نقد ها مثل اینکه این کار تولید یا برنامه ریزی آمریکایی هاست و یا میخواهند تک خوانی زنان را در میان ما رشد دهند خیلی دور از عقلانیت و مشتی توهم است چرا که اولا ما الان گروه های افغانستانی شیعه داریم که از ایران خط می گیرند و تولید کلیپ می کنند و هیچ بعید نیست که این کلیپ هم از همان دست باشد.
نکته دوم بر فرض که این اتفاق افتاده باشد! به جای این بازی های که ما در آوردیم بهتر بود از این کلیپ بهترین بهره را می بردیم و در اصطلاح از تهدید فرصت میساختیم چون مخاطب این کلیپ اصلا بچه های مذهبی نیستند که بچه ارزشی ها بخواهند در مورد تک خوانی زنان موضع بگیرند بلکه مخاطب ان زنی است که سر برهنه در راستای آزادی غربی روز شب میکند! مخاطبش کسی است که دارد گول می خورد و می خواهد تمدن ایران را از بین ببرد با روسری درآوردن اش. آن مخاطب هم در هر صورت دارد خواننده زن گوش می دهد!
سوم در صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران سال هاست خانم ها خوانندگی دارد چه در قالب برنامه های کودک، چه پیامبازرگانی و غیره. مجری برخی از برنامه های کودک به صورت زنده در روز ۲۲ بهمن با موسیقی در خیابان انقلاب میخوانند! تا حالا کسی وامصیبتا نداده ولی با یک کلیپ دختر همسایه همه نگران میشوند برای عادی شدن خوانندگی زن!
و این است قصه تلخ بی سوادی و ناآگاهی برخی از ارزشی های ما!
تاملات را دنبال کنید در
@mdadseresht
⭕️رهبر انقلاب: این فکر که «نمیشود» را کنار بگذارید
امروزه هر متدینی نگران مسئله پوشش در ایران است. علت اصلی نگرانی هم تداوم بی تفاوتی اجتماعی به دگردیسی فرهنگ پوشش است.
به شخصه معتقدم هیچ مسئله فرهنگی نیست که با تدبیر دقیق و مهندسی درست قابل اصلاح نباشد حتی در برهه های حساس و بحرانی!
به نظر میرسد اولا مسئله اصلی هنوز درک نشده و ما همچنان به سطح میپردازیم در حالیکه عمق مطلب پرداختن به مسئله حیای فردی و اجتماعی است نه پوشش! ثانیا مهندسی فرهنگی موضوعی دقیق است که فقط با اشتراک نخبگان در ابعاد مختلف و دقت نظر در رصد، برنامه ریزی و اجرا پاسخ درخوری خواهد داد.
در هر حال با نمیشود گفتن و ایجاد انسداد یا حرکت ها عجولانه خواهد بود و یا منفعلانه و مأیوسانه...
تاملات را دنبال کنید در
@mdadseresht
گفتگویی در باب فرهنگ و تمدن و درآمدی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با اساتید محترم دانشگاه های تهران برگزار شد که صوتش را به زودی بارگزاری خواهم نمود.
تأملات را دنبال کنید در
@mdadseresht